سيكلن ها

amir ghasemiyan

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
سلام
دوستان لطف كنيد اگه مطلبي در مورد سيكلن ها ، كاربرد هاشون و طراحيشون و هر مطلب مفيد ديگه كه داريد اينجا قرار بدين تا همه بتونن استفاده كنند
با تشكر
 

amir ghasemiyan

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
اوليش با من

مقاله اي با عنوان طراحي بهينه براي ساخت سيكلون هاي گازي به منظور حذف ذرات

كه توسط آقاي دكتر مرتضي تاجريان در فصل نامه پژوهشگاه صنعت نفت به چاپ رسيده است
 

پیوست ها

  • 13.rar
    602.4 کیلوبایت · بازدیدها: 0

amir ghasemiyan

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
مقاله اي ديگه از آقاي دكتر مرتضي تاجريان و همكارانشون

منتشر شده در نهمين همايش و دومين جشنواره علمي - صنعتي نفت ، گاز و پتروشيمي

چكيده
اصولاً يكي از اثرات صنعتي شدن افزايش درصد گردوغبار جامد در اتمسفر مي باشد. دستگاههاي جداكننده سانتريفوژ يا اصطلاحاً سيلكون ها يكي از پركاربردترين دستگاههايي هستند كه در صنايع جهت حذف ذرات از جريان گازي بكار مي روند. در صنايع پتروشيمي در غالب سيستم هاي بستر سيال در انتهاي مسير جهت جمع آوري ذرات محصول بمنظور استحصال مواد و نيز كاهش آلودگي هوا از سيكلون ها استفاده مينمايند. گرفتن كاتاليست واحد Fluidized catalytic cracking در صنايع پالايش نفت و نيز پتروشيمي، گرفتن ذرات كود شيميايي در پتروشيمي، گرفتن ذرات ماسه همراه گاز در زمان Sand production چاههاي گاز در صنايع بهره برداري و نيز خطوط لوله از جمله مهمترين كاربردهاي سيكلون ها در صنايع نفت و گاز و پتروشيمي است. سپس يك نحوه طراحي بهينه براي سيكلون هاي با راندمان بالا ارائه مي شود. تعيين ابعاد اين دستگاه و نيز بازدهي سيستم بطور مشروح آورده شده است. در اين راستا يك نرم افزار نگاشته شده است كه فلورچارت اين برنامه كامپيوتري و روش كار آنرا آورده ايم.
 

پیوست ها

  • 9.pdf
    160.8 کیلوبایت · بازدیدها: 0

amir ghasemiyan

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
تاثير پارامترهاي عملياتي و طراحي در طبقه بندي پودر با استفاده از سيکلون و مخزن ته نشيني

ترکش اصفهاني محمدصادق,شفيعي سيروس*,عجمين فهادان حسين,ايلچي زاده ميلاد

* دانشکده مهندسي شيمي، دانشگاه صنعتي سهند

انتقال هوايي به جابجايي مواد توسط هوا درون لوله گفته مي شود. سرعت هوا در اين سيستم ها يک عامل حياتي مي باشد. در اين پروژه از انتقال در فاز رقيق با سرعت 10m/s استفاده شده است. مواد از درون هاپرها توسط شير هاي گردان وارد خط لوله شده و توسط جدا کننده هاي خاصي از قبيل سيکلون ها در مکانهاي مورد نظر جدا مي شوند. جدا کننده ها بسته به اينکه چگونه طراحي شده باشند، قدرت جدا سازي مواد تا يک حد مشخص از لحاظ اندازه ذره را دارند. در اين پروژه از اين اصل براي طبقه بندي مواد از نظر اندازه ذره استفاده شده است. به اين ترتيب که مواد پس از ورود به لوله وارد يک مخزن ته نشيني وزني مي شوند. در اين مخزن با توجه به نوع طراحي آن و پارامترهاي عملياتي مثل سرعت هوا و خواص فيزيکي ذره، مواد درشت تر از 74 m? جدا شده، مواد ريزتر وارد سيکلون گرديده و در آن از هوا جدا مي گردند. اين سيستم با تالک، کائولن و سيليس آزمايش شد که تاثير عوامل پيش گفته روي راندمان جداسازي آورده شده است.

كليد واژه: طبقه بندي پودرها، انتقال نئوماتيکي، سيکلون، مخزن ته نشيني

دانلود (حجم 1.83Mb)
 

amir ghasemiyan

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
طراحي و ساخت سيكلون جهت جداسازي ذرات از آب

ويسنده:
[ عليرضا رحماني ]


خلاصه مقاله:
اين تحقيق كه يك مطالعه كاربردي است بمنظور بررسي روش طراحي، ساخت و تعيين راندمان سيكلون در جداسازي ذرات از آب در قالب يك طرح تحقيقاتي انجام شده است در اين بررسي پس از تعيين معيارهاي طراحي، سيكلوني به قطر 10 سانتيمتر طراحي و ساخته شد. بمنظور همگن بودن ذرات معلق از لحاظ جنس و وزن مخصوص با استفاده از گل بخش گنگ سا يك كارخانه گرانيت اقدام به ساخت نمونه آب خام گرديد. سپس نمونه به دستگاه ساخته شده پمپ گرديد. با توجه به غلظت ذرات اندازه گيري شده در نمونه هاي ورودي و خروجي از دستگاه و همچنين بخش جمع آوري كننده لجن راندمان دستگاه تعيين گرديد. نتايج بدست آمده از 90 نمونه در سه سري آزمايشات كامل نشان مي دهد كه دستگاه در حذف ذرات بالاي 210 ميكرون آب حدود 99 درصد و ذرات بين 5تا 44 ميكرون 33درصد راندمان دارد. بنابراين مي توان استفاده از سيكلون را به عنوان يك واحد جداكننده ذرات با توجه به راحتي ساخت، ارزان بودن و راندمان نسبتاً مناسب در تصفيه آب توصيه نمود.


كلمات كليدي:
تصفيه آب و فاضلاب- ذرات معلق- حذف ذرات- سيكلون


دانلود
 

amir ghasemiyan

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
طراحي سيكلون به منظور جمع آوري بقاياي برداشت مكانيكي بوته خشك لوبيا

نويسند‌گان: [ مهدي عباسي ] - دانشجوي كارشناسي ارشد مهندسي مكانيك ماشين هاي كشاورزي
[
امين اله معصومي ] - استاديار گروه مهندسي مكانيك ماشين هاي كشاورزي دانشگاه صنعتي اصفهان
[
مرتضي صادقي ] - استاديار گروه مهندسي مكانيك ماشين هاي كشاورزي دانشگاه صنعتي اصفهان


خلاصه مقاله:

از آنجا كه درجريان برداشت مكانيكي بوته خشك لوبيا در اثر تنش هاي اعمال شده مقداري از غلاف دانه و برگ لوبيا ريزش مي كند براي جمع آوري آنها در حين برداشت يك دستگاه پنوماتيكي طراحي گرديد دراين دستگاه عمل بلند كردن مواد توسط يك هود انجام مي شود به منظور جداسازي مواد زائد از قبيل سنگريزه و گردوغبار درحين برداشت نيز از سيكلون استفاده شد كه ابعاد استوان ه اصلي و ارتفاع مخروط آن براساس خواص آئروديناميكي محصول و استاندارد سيكلون هاي JCS محاسبه گرديد توان فن مورد نياز برابر با 2/45 اسب بخار با راندمان 70 درصد بدست آمد. دراين تحقيق آزمايشهاي لازم براي تعيين سرعت حد ضريب پسا براي لوبياي چيتي بومي استان فارس انجام گرديد آزمايشهاي تعيين خواص آئروديناميكي به روش شناورسازي در 3 گروه اندازه و 9 تكرار انجام شد آزمايشها در سه سطح محتواي رطوبتي 8، 12 و و16 درصد برمبناي تر انجام گرديد ميانگين مقادير سرعت حد برابر با 13/79 و ضريب پسا برابر با 0/739 بدست آمد براساس نتايج تجزيه آماري محتواي رطوبتي اثر معني داري برخواص آئروديناميكي اندازه گيري شده در سطح آ ماري 5 درصد داشت نتايج نشان داد كه با افزايش محتواي رطوبتي مقادير سرعت حد ابتدا افزايش و سپس كاهش يافت.


دانلود
 

amir ghasemiyan

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
عنوان : طراحي و ساخت مجموعه هيدروسيكلونها جهت تغليظ و شستشوي محلول نشاسته
نشریه: نشريه دانشکده فني
شماره: نشريه دانشکده فني (دوره: ۳۴، شماره: ۱)
نویسنده: محمد مهدي منتظر رحمتي ، اميد سبزواري
کلیدواژه‌ها : هيدروسيلكون ، مالتي سيكلون ، تغليظ ، شستشو ، نشاسته

چکیده:
در فرايند توليد نشاسته از آرد از گريز از مركزهاي رسوبي (دكانتورها) براي جداسازي نشاسته مرغوب ( درجه يك ) از نشاسته نامرغوب ( درجه دو)استفاده مي شود . به علت مشكلات زياد عملياتي از قبيل تنظيم دور گريز از مركز ،‏ هزينه بالاي سرمايه گذاري ،‏ عمليات و تعمير و نگهداري و ايجاد ارتعاش زياد كه وجود ضربه گيرهاي متعدد در پي را ضروري مي سازد،‏ اقدام به بررسي امكان جايگزيني اين گريز از مركزها با مجموعه هايي از هيدروسيلكونها( چند مالتي سيلكون ) شد. علاوه بر پايين تر بودن تمام هزينه ها اعم از سرمايه گذاري،‏ عملياتي ،‏ تعمير و نگهداري به علت آساني ساخت و نبود قطعات متحرك و چرخنده در اين دستگاهها ،‏ دستيابي به دانش فني ساخت داخلي كه در اين تحقيق ميسر شد مزيتي عمده به شمار مي رود. البته عدم انعطاف پذيري در طراحي هيدروسيكلونها در حد دلخواه نيز در اين بررسي روشن شد،‏ ولي روي هم رفته نتايج مطلوبي از اين طراحي و ساخت و جايگزيني بدست آمد.

چکیده (انگلیسی):
Centrifugal decanters are used for the separation of different grades of starch. There are many' problems associated with the use of these decanters such as high investment, maintenance and operation costs, and the necessity of employing
shock-absorbers. in the foundation.
Therefore, multi-cyclones were designed to
replace these decanters. The advantages of these multi-cyclones are lower costs,
absence of any moving parts, ease of
construction and the possibility of using different materials of construction. The drawback of these multi-cyclones is their lack of flexibility in coping with different operating conditions. Overall, good results were obtained from this substitution.​


فایل مقاله :
[دریافت (611.5 kB)]
 
آخرین ویرایش:

amir ghasemiyan

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
[h=1]سیکلون و اسکیمر
[/h]
  1. دانلود PDF کاتالوگ سیکلون های راندمان بالا .
  2. دانلود doc روش ارایه قیمت هوا صنعت البرز اقدام فرمایید.
  3. دانلود PDF جهت مطالعه بیشتر در مورد سیکلون.
  4. دانلود نمونه نقشه کد سه بعدی سیکلون.


سیکلون و اسکیمر به عنوان غبارگیر اقتصادی با هزینه راهبری بسیار پایین رقیب جدی انواع دیگر پیش غبارگیر و در برخی شرایط غبار گیرها می باشد .طراحی سیکلون به منظور دست یابی به حداکثر راندمان جداسازی تلفیقی هوشمند از دانش مکانیک و تجربه است. سیکلون ها به دو بخش با راندمان بالا و پایین تقسیم می شوند . با یک طراحی مناسب علمی که از پشتوانه تجربی برخوردار است .می توان سیکلون های با راندمان بسیار بالا طراحی نمود . هر دستگاه به طور الزامی برای یک ذره خاص و با توجه به دبی هوا مورد تصفیه طراحی و ساخته می شود . برای طراحی مناسب سیکلون می بایست عواملی نظیر : شرایط فیزیکی غبار و هوا ، دبی هوا و راندمان مورد نظر در اختیار طراح قرار گیرد .

اسکیمر : پیش غبار گیر جدید برای ظرفیت های با لا است.
سیکلون و اسکیمر عموماً در موارد ذيل کاربرد دارند :



  1. در مواقعي که بار غبار هواي ورودي به غبار گیر اصلی بسیار زیاد باشد، قبل از غبارگير ( به طور معمول بگ *****) از سيکلون براي کاهش بارغبار و به عنوان پیش عبار گیر استفاده ميشود. اين امر در بگ ***** باعث کاهش تعداد دفعات ارسال پالس هاي تميز کننده میشود. نتيجه آن افزايش عمر کيسه ها، افزايش عمر شیر برقی و همچنين کاهش مصرف هواي فشرده و انرژی مي باشد.
  2. در مواقعي که ذرات معلق درشت باشند .
  3. اگر ذرات غبار دارای قطر و چگالی مناسب باشد ، با طراحی مناسب به عنوان غبار گیر نیز استفاده میشود.​
عوامل موثر برراندمان سیکلون و اسکیمر :

  1. سرعت هوای ورودی
  2. هندسه قسمت های ( استوانه مخروطی، ورودی هوا، خروجی هوا و مجرای تخلیه غبار )
  3. شرایط فیزیکی غبار مورد نظر ( چگالی ، قطر ، مقاومت ایرو دینامیکی ، سرعت شناوری و چگالی بار غبار)
  4. شرایط فیزیکی هوا ( رطوبت نسبی ، دما ، ارتفاع از سطح دریا ، چگالی و لزجت )
شرکت طراحی و مهندسی هوا صنعت البرز د ر زمینه اثر هر یک از عوامل یاد شده تحقیقات موفقی و موثری انجام داده ،که منجر به افزایش راتدمان سیکلون شده است .
ویژگی و مزایای سیکلون و اسکیمر عبارتند از :

  1. عدم وجود قطعات متحرک
  2. عدم وجود قطعات مصرفی
  3. عدم نیاز به هوای فشرده
سيكلون را مي‌توان هم در شرايط فشار (بعد از هواكش)، وهم در شرايط مكش (قبل از دمنده) به كار برد. اگر در شرايط مكش به كار رود، سايش دمنده كم خواهد بود، كه مزيت عمده‌اي است. هرگاه سيكلون در فشار پائين (خلاء زياد) كار كند، بايد قيف تخليه غبار را طوري ساخت كه تا حد امكان هوا را نفوذ ندهد.
با توجه به توان مهندسی و نرم افزاری و تجربیات گذشته خدمات زیر قابل ارایه است.

  1. طراحی و محاسبه.
  2. طراحی و ارایه نقشه ها ی ساخت.
  3. ساخت سیکلون برای ارضا شرایط فرایند. ( راندمان بسیار بالا -دمای بالا- خوردگی و سایش)
 

amir ghasemiyan

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
[h=1]مولتی کلون
[/h] مولتی سیکلون به عنوان غبارگیر اقتصادی با هزینه راهبری بسیار پایین رقیب جدی انواع دیگر غبارگیرها می باشد . سیکلون ها به دو بخش با راندمان بالا و پایین تقسیم می شوند . با یک طراحی مناسب علمی که از پشتوانه تجربی برخوردار است .می توان سیکلون های با راندمان بسیار بالا طراحی نمود . هر دستگاه به طور الزامی برای یک ذره خاص و با توجه به دبی هوا مورد تصفیه طراحی و ساخته می شود . برای طراحی مناسب سیکلون می بایست عواملی نظیر : شرایط فیزیکی غبار و هوا ، دبی هوا و راندمان مورد نظر در اختیار طراح قرار گیرد.
مولتی سیکلون ها در واقع دارای یک محفظه است که تعدادی سیکلون کوچک در ان نصب شده، ابعاد و تعداد سیکلونها متناسب با شرایط طراحی تعریف میشود.
اين نوع غبارگيرها عموماً در موارد ذيل کاربرد دارند :

  1. در مواقعي که بار غبار هواي ورودي به غبار گیر اصلی بسیار زیاد باشد، قبل از غبارگير ( به طور معمول بگ *****) از سيکلون براي کاهش بارغبار و به عنوان پیش عبار گیر استفاده ميشود.
  2. در مواقعي که ذرات معلق درشت باشند .
  3. اگر ذرات غبار دارای قطر و چگالی مناسب باشد ، با طراحی مناسب به عنوان غبار گیر نیز استفاده میشود.

عوامل موثر برراندمان مولتی سیکلون :
طراحی مولتی سیکلون به منظور دست یابی به حداکثر راندمان جداسازی تلفیقی هوشمند از دانش مکانیک و تجربه است . بدیهی است میل به افزایش راندمان به علت ویژگی های بی بدیل سیکلون همواره وجود دارد .
عوامل موثر برراندمان عبارتند از :

  1. سرعت هوای ورودی
  2. هندسه قسمت های ( استوانه مخروطی، ورودی هوا، خروجی هوا و مجرای تخلیه غبار )
  3. شرایط فیزیکی غبار مورد نظر ( چگالی ، قطر ، مقاومت ایرو دینامیکی ، سرعت شناوری و چگالی بار غبار)
  4. شرایط فیزیکی هوا ( رطوبت نسبی ، دما ، ارتفاع از سطح دریا ، چگالی و لزجت )
شرکت طراحی و مهندسی هوا صنعت البرز د ر زمینه اثر هر یک از عوامل یاد شده تحقیقات موفقی و موثری انجام داده ،که منجر به افزایش راتدمان سیکلون شده است .
ویژگی و مزایای سیکلون عبارتند از :

  1. عدم وجود قطعات متحرک
  2. عدم وجود قطعات مصرفی
  3. عدم نیاز به هوای فشرده
دو ویژگی عمده مولتی سیکلونها :

  1. کاهش فضای مورد نیاز
  2. افزایش راندمان غبار گیری به علت افزایش نیروی گرانش
با توجه به توان مهندسی و نرم افزاری و تجربیات گذشته خدمات زیر قابل ارایه است.

  1. طراحی و محاسبه.
  2. طراحی و ارایه نقشه ها ی ساخت.
  3. ساخت مولتی سیکلون برای ارضا شرایط فرایند. ( راندمان بسیار بالا -دمای بالا- خوردگی و سایش)
 

amir ghasemiyan

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
عنوان مقاله: ارزيابي مدل‌هاي طراحي سيكلون‌ها و تعيين مشخصه هاي سيكلون هاي واحد FCC پالايشگاه آبادان

نصرالله مهربان - ارجمند مهرباني


 

پیوست ها

  • 14279760-VSK.rar
    565.7 کیلوبایت · بازدیدها: 0

amir ghasemiyan

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
بهينه سازي عملكرد جداكننده هاي سيكلوني بوسيله الگوريتم هاي ژنتيك چند هدفه

خلاصه مقاله:
در ايـــن مقالـــه بـــا اســـتفاده از الگـــوريتمهـــاي ژنتيـــك چنـــد هدفـــه (woga,nsga-ii ) عملكرد جداكننـده هـاي سـيكلون ي بررسـ ي و بـرا ي توابع هدف مختلف بهينه ساز ي شده ا ست . روش nsga-ii توابع هـدف را به صورت مستقل از هم، بر اساس دو اصل فاصله ازدحام ١ و رتبه بند ي غلبه نشده ارزيابي و بهينه ميكند . در روش woga تابع هدف نهايي بر اساس
جمع وزني توابع هدف اوليه و با به كار بردن ضرايب وزنـ ي مختلـ ف سـاخته شده و بهينه مي شود . نتايج حاصل از دو روش بهينه ساز ي نشان ميدهد كه با افزايش ارتفاع و شيب بخش مخروط ي سيكلون، بازده آن زيـاد مـي گـردد . نتايج همچنين نشان مي دهد كه بـا افـزايش بـازده سـيكلون بـه بـالا ي ۵۸ درصد، افت فشار آن به مقدار قابل توجه ي افـزايش پيـدا مـي كنـد . مقايـسه
بهينه سازي دو روش آشكار مي كند كه زمـان لازم بـرا ي اجـرا ي برنامـه در روش nsga-ii حدود ۴۱ درصد زمان مورد نياز در روش woga است .

كلمات كليدي:
سيكلون- افت فشار- راندمان- الگوريتم هاي ژنتيك چندهدفه- nsga-ii-woga - نقاط پرتو

 

پیوست ها

  • ISME15_382_401856.pdf
    448.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0
بالا