سوال و درخواست مطلب خاک شناسی

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
سلام به همه دوستان عزیز.:gol:
از این به بعد هر گونه در خواست اعم از سوال های مختلف،کتاب،منبع،سایت و ... در مورد مسائل مربوط به خاک شناسی را توی این تاپیک مطرح کنین و منتظر جواب توی همین تاپیک از طرف دوستان باشین.
دوستان عزیز لطف کنین جواب هاتونو را به صورت نقل قول بگین تا مشخص بشه مربوط به کدوم پست و چه شخصی هست.
لطفا تاپیک جدا برای هر گونه سوالی تشکیل ندین و همین طور توی تاپیک های مختلف یه سوال رو عنوان نکنین.

ممنون از همکاریتون:gol:
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

nasrin82

عضو جدید
زمین فوری

زمین فوری

:) کسی زمین زراعی با مساحت حداقل یک هکتار در اطراف تبریز یا شهرستانهای نزدیک آن با آب زراعی سراغ نداره؟
خیلی فوری:)
 

maten110

عضو جدید
سلام من از همه دوستان در مورد نحوه استفاده کود نیتروکسین
در باغات چند ساله از نظر زمان و مقدار ان اطلا عات میخوام خواهش میکنم
اگر اطلاعاتی دارید بدین که واقعا" نیاز دارم.
با تشکر متین
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

faramarz2007

عضو جدید
sos

sos

salam
khubi
doktor faramarz hastam az alman
khubi
mohandes ba kalamate:
nitrotoxin+chemical+compond
dar site anjoman khakshenasie amrika va site wikipedia mituni mataleb ro peida koni
moafagh bashi​
 

پیرجو

مدیر ارشد
مدیر کل سایت
مدیر ارشد
لطفا در تالارها فارسی تایپ کنید.
 

araris

عضو جدید
هیدروپونیک

هیدروپونیک

کمک! نیاز شدید به یک طرح کشت توت فرنگی هیدروپونیک با توجیه مالی و اقتصادی
 

مهدي از تهران

عضو جدید
کمک! نیاز شدید به یک طرح کشت توت فرنگی هیدروپونیک با توجیه مالی و اقتصادی


وقتي مي‌گي با توجيه مالي و اقتصادي اول بايد شرايط خودت رو بگي;) تا طرح رو با توجه به شرايط شما تنظيم كنيم . يعني زمين داري يا نه ؟ گاز داري يا نه ؟ برق و آب و ... چي ؟
زمين مال خودته يا اجاره‌اي هستش . وام مي‌توني بگيري يا نه ؟
كجا درنظر داري طرح رو اجرا كني ؟ بازار مصرفت كجاست ؟ نيروي كار چقدر داري ؟ پول و سرمايه اوليه چقدر داري .
همينطوري مي‌گي يه طرح مي‌خواي . مگه خمره رنگرزيه :mad:. بندازي توش از اونورش دربياد . اي بابا ؟؟؟؟؟:razz:
 

فرزام

عضو جدید
کمک! نیاز شدید به یک طرح کشت توت فرنگی هیدروپونیک با توجیه مالی و اقتصادی


دوست عزیزمون راست میگه
شما اول باید شرایط خودتون رو بگین. بعد با توجه به شرایط شما میشه یک طرح تنظیم کرد.
وگرنه دادن یک طرح که کار سختی نیست. :redface: البته اگه بگین وا سه چی اینقدر عجله دارین خیلی خوبه. :surprised:
 

m.hadinejhad

عضو جدید
تركيبات خاك

تركيبات خاك

خدمت همگي دوستان سلام عرض ميكنم
لطفا بهترين و مناسبترين تركيب براي خاك جهت كشت انواع گلها و سبزيجات را بيان فرماييد
ممنون از همگي و ممنون از مديريت سايت
 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
در مورد این مطلب بچه های باغبانی بهتر می تونن کمک کنن.
من یه مطلب پیدا کردم شاید به دردتون بخوره چون گفتم احتمالا برای باغچه نوع خاک رو پرسیدین.
موفق باشین.

با رسیدن فصل بهار و به شکوفه نشستن درختان، زیبایی طبیعت بیش از پیش جلوه گر می شود. شاید این زیبایی های خیره کننده بتواند تلنگری هر چند کوچک ایجاد کند و میان این همه هیاهوی زندگی ماشینی، توجه انسان را به سوی طبیعت جلب کند. گاهی زندگی در شهرهای بزرگ و آپارتمان های کوچک ما را به طرز عجیبی از گل ها و گیاهان زیبا دور می کند، ولی باور کنید می توانید بهار را با کاشت گل هایی زیبا در باغچه و یا گلدان به خانه خود ببرید. اصلا سخت نیست، فقط کافی است کمی همت کنید و نکات ساده ای مانند نوع خاک، روش آبرسانی ، میزان نور و... را رعایت کنید. مطمئن باشید مدتی پس از حضور این گیاهان سرسبز و زیبا در منازلتان از تغییر روحیه خود شگفت زده خواهید شد. اگر خانه شما دارای حیاط و باغچه است هیچ تردیدی به خود راه ندهید و به سرعت دست به کار شوید. ابتدا نقشه باغچه موردنظر را طراحی کنید. بیشتر گل ها و سبزیجات روزانه به شش ساعت نور خوشید احتیاج دارند. بهتر است محل موردنظر برای باغچه و یا قرار دادن گلدان ها را یک روز زیر نظر بگیرید و مراقب ساعات تابش نور خوشید در این منطقه باشید. با توجه به میزان تابش نور خورشید می توانید گیاهان را انتخاب کنید. زیرا برخی گیاهان به سایه بیشتر و برخی به نور بیشتری نیاز دارند. سعی کنید از گل های متنوع و رنگارنگ استفاده کنید تا نمای زیباتری داشته باشد. یکی از نکات اساسی برای داشتن گیاهانی زیبا خاک مناسب است. تقریبا تمام خاک ها نیاز به مواد مغذی مانند کود دارند تا میزان بازدهی آنها چندین برابر شود. برای این کار می توانید از کمپوست گیاهی مانند برگ های پوسیده، توده های چمن خشک شده و یا کود حیوانی استفاده کنید. زیر و رو کردن و کندن باغچه نیز می تواند در خاک تخلخل بیشتری ایجاد کند و ریشه گیاهان قدرت نفوذ بیشتری در خاک پیدا می کنند ولی در صورتی که خاک بیش از اندازه خشک و یا خیس است، سعی کنید از زیر و رو کردن آن بپرهیزید زیرا با این عمل ساختار خاک را از بین می برید. زمان مناسب برای کندن باغچه وقتی است که خاک، رطوبت کافی داشته باشد. برای این کار یک گلوله از خاک مرطوب درست کنید و در دست نگاه دارید. اگر با پرتاب آن بر زمین، گلوله از هم پاشیده شود، به این معناست که خاک آماده زیر و رو شدن است. حال می توانید از بذر گیاهان استفاده کنید و با آبیاری مناسب گل هایی زیبا در باغچه و یا گلدان داشته باشید. سعی کنید از گل هایی استفاده کنید که در سراسر فصل بهار توانایی گلدهی داشته باشند.
به این ترتیب می توانید همزمان با طلوع خورشید شاهد درخشش شبنم روی گلبرگ های زیبای گل باشید و روزی شاد و مفرح را آغاز کنید. از کاشت چند گیاه بوته ای و یا درخت در باغچه خانه غافل نشوید. به این ترتیب می توانید سایه مورد نیاز برای برخی گیاهان سایه پسند را نیز فراهم کنید. علاوه بر آن سبزی این درختان و بوته ها می تواند در فصل زمستان هم مایه شادی جسم و روح شما را فراهم کند و همچنین پناهگاهی برای پرندگان کوچک و زیبا باشد. هنگام خرید گیاهان دقت لازم را به کار ببرید. از خرید گیاهانی که دارای برگ های زرد و یا خال های قهوه ای هستند، بپرهیزید. زیرا این گیاهان بیمار زیبایی و جذابیت چندانی به باغچه شما نخواهند بخشید. از نکات مهم دیگر برای داشتن باغچه ای زیبا و پرطراوت، کنترل علف های هرز است. زیرا این علف ها با رقابت بر سر به دست آوردن نور، آب و موادغذایی، فرصت رشد را از گل ها و گیاهان شما می گیرند. آبیاری باغچه و گلدان ها نیز یکی از مسائل اساسی و مهم در باغبانی است. برای آبیاری مناسب گیاهان سعی کنید بیشتر خاک اطراف ریشه را موردنظر قرار دهید. هیچ گاه گل را از آب اشباع نکنید زیرا مقداری از آب تبخیر شده و یا تخلیه می شود. تا زمانی به گل آب دهید که احساس کنید خاک مرطوب شده است. از آب دادن به گیاهان در نیمروز آفتابی پرهیز کنید زیرا آب در اثر تابش نور خورشید به سرعت تبخیر می شود.
بهترین زمان آبیاری باغچه صبح زود و یا عصر است. در صورت امکان برای این کار از شیلنگ و یا آب فشان استفاده کنید. برای کاهش تبخیر و هدر رفتن آب، در ساعاتی از روز که شاهد وزش باد هستید از آبیاری گیاهان خودداری کنید. تعداد دفعات آبیاری را کم کنید ولی بر کیفیت کار خود اضافه کنید، به این ترتیب سیستم ریشه ای گیاهان بسیار سالم و قوی خواهد شد.
برای هرچه زیباتر شدن باغچه خود سعی کنید از ایده های دیگران هم استفاده کنید. شاید طراحی پرچین هایی زیبا در اطراف باغچه خالی از لطف نباشد. برای درست کردن این پرچین می توانید از شاخه های اضافی درختان، تکه های شکسته گلدان های سفالی و یا سایر ظروف استفاده کرد. تخته سنگ های کوچک و بزرگ هم می تواند نمایی زیبا به باغچه شما دهد. اگر در آپارتمان زندگی می کنید و نمی توانید باغچه داشته باشید با کاشت گل در گلدان های مختلف، نیاز طبیعی خود را برآورده کنید. گلدان های سفالی برای گیاهانی که دارای طول عمر زیادی هستند، بسیار مناسب است. نفوذپذیری این گلدان ها به این معناست که باید مرتبا آبیاری شوند. گلدان های سفالی لعابدار برای گل های کاملیا و گیاهان ژاپنی بسیار مناسب است. فقط مراقب باشید خاک گلدان حتما زهکشی شده باشد. گلدان های سنگی نیز می تواند چهره ای زیبا به آپارتمان شما ببخشد. در صورت دلخواه می توانید این گلدان ها را رنگ آمیزی کنید.

گلدان های پلاستیکی بسیار ارزان و مقرون به صرفه هستند، رطوبت را به خوبی در خود حفظ می کنند ولی برای زمستان مناسب نیستند زیرا نمی توانند گرمای مناسب برای ریشه گیاهان در فصل زمستان ایجاد کنند. این گلدان ها را از تابش مستقیم نور خورشید دور نگه دارید. گلدان های چوبی بسیار ارزان تر از سفالی ها هستند و برای نگهداری از بوته ها بسیار مناسب اند. برای تقویت خاک گلدان ها می توانید از کمپوست ها استفاده کنید.
برخی از کمپوست هایی مانند «پیت» برای گیاهان اسیددوست مانند رودو دندرون ها و کاملیاها بسیار مناسب اند. هنگام خرید این کمپوست ها مواظب باشید بسته کاملا سالم و بدون آسیب باشد در غیر این صورت ممکن است به گیاهان شما آسیب وارد کند. گیاهان آپارتمانی که نیازی به نور خورشید ندارند را می توان در پله ها قرار داد و هنگام ورود به منزل از سبزی و طبیعت بهره برد. نرده ها را هم از یاد نبرید، از آنها هم می توانید کمک بگیرید. گیاهان رونده با پیچیدن در اطراف نرده ها، می توانند در زمان گلدهی، زیبایی فوق العاده ای را برای شما به ارمغان آورند.
 

m.hadinejhad

عضو جدید
ضمن تشكر از جنابعالي
مي خواستم بدانم كه ظاهرا بجز جنابعالي كسي به بنده پاسخ نمي دهد از بچه هاي باغباني نيز نااميد شدم چون روي درخواست قبلي ام هيچ اظهار نظري نشد . بهر حال باز مجددا از اظهار نظر جنابعالي متشكرم
 

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
سوالتون خیلی کلیه . سبزیجات و گیاهان مختلف خواستهای مختلفی دارن اما به صورت عام اگه بخواید همین که افسون جون زحمت کشیده و سرچ کرده کافیه . این دیگه نا امیدی نداره دوست من . بچه های باغبانی هم خیلیاشون که خبر دارم مسافرت بودن مثل خود من .:D
 

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
یه توصیه کلی که میشه کرد در مورد کشت گل اینه ::gol:
یک خاک عمیق ، حاصلخیز و عاری از بذر علف های هرز برای کاشت گلها مناسب است . چنین خاکی دارای بافت متوسطی است ، و اگر خاک سنگین باشه باید با اضافه کردن ماسه و یا شن ریز و مواد الی نظیر کود دامی پوسیده و یا خاک برگ پوسیده تغییراتی در ان بوجود بیاریم.

اگر خاک بستر کاشت گلها دارای سنگریزه زیاد و یا بذر علف های هرز بوده یا خیلی سنگین و غیر قابل استفاده باشه ، باید تا عمق 20 سانتیمتر به کلی ان را برداشت و یک خاک خوب حاصلخیز جایگزینش کرد تراکم خاک بستر کاشت گلها عامل مهمی هستش که در رشد و نمو گیاه موثره پس بهتره از تردد زیاد روی خاک و فشرده شدن خاک اجتناب بشه .

اگر خاک بستر گلها تعویض نمیشه باید اول علفهای هرز و باقی مونده ی گلهای سال قبل رو جمع اوری کرد بعد مواد الی پوسیده ( 5تا 10 کیلوگرم در متر مربع ) در سطح خاک پخش کرد و بیل زد.بخشی از این کود رو میشه واسه عمبیات بعدی کنار گذاشت . بعد از چند روز با شن کش خاک رو صاف کرد و مجدداً کلوخها و مواد درشت ان جمع اوری شوند . به نحوی که سطح خاک صاف کاملاً نرم و یکنواخت بشه . بعد از کاشت نشا گلها از مواد الی نظیر خاک برگ و یا کودی که باقی مانده ، استفاده کرد ، این مواد رو در سطح خاک پخش میکنند ، این مواد الی به ضخامت چند سانتیمتر ، در سطح خاک ایجاد نوعی مالچ میکنه که در نتیجه ی ان تهویه و نفوذ پذیری و قدرت نگهداری اب خاک بستر گلها بیشتر از قبل میشه .
:gol:
 

m.hadinejhad

عضو جدید
گلرخ جان ضمن سلام از اظهار نظر جنابعالي متشكرم و مواردي را بشرح ذيا اعلام ميدارم كه اميدوارم در راهنمايي بعدي ات مفيد واقع شود . بنده اين باغچه را در ابتداي سالجاري به عمق تقربا 30 سانتي متر بيل زده و سرند نموده ام و تمامي سنگهاي درشت آن را دور ريخته سپس 8 كيسه بزرگ كود حيواني و و دو كيسه بزرگ سبوس برنج و حدود 3 كيسه بزرك ماسه رودخانه رابا آن مخلوط نموده ام . و قصد كاشت تعدادي رز و سبزيجات را در ان داشتم الته تعدادي درخت و درختچه نيز در گوشه هاي باغچه دارم . اتفاقي كه افتاد اين بود كه 3 بوته از 6 بوته گل رز طي سه هفته جاري كامل خشك شده و از سبزيجاتي كه كاشتم تنها ريحان خيلي خوب رشد كرده و بقيه يا داراي رشد كمي هستند و يا از بين رفته اند ضمن اينكه رشد خرفه نيز در اين باغچه علي رغم مبارزه فيزيكي با آن خسته ام كرده است و تاكنون موفق به از بين بردن كامل آن نشده ام . ضمنا دور تا دور باغچه را نيز شمشاد ابلق كاشته ام . در صورت مفيد بودن اين اطلاعات لطفا راهنمايي كامل بفرماييد يا اگر كتابي در اينخصوص مي توانم تهيه كنم و يا سايتي در اينخصوص وجود دارد اعلام فرماييد با تشكر
 

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
چیزی که ما برای آماده سازی بستر معمولاً انجام میدادیم اینجور بود که اول از همه به زهکش داشتن خاک توجه میکردیم . خاکی که زهکش مناسبی نداشته باشه نمیتونه عملکرد مناسبی داشته باشه . برای این کار کف گودال رو با یه لایه قلوه سنگ میپوشوندیم . یا اینکه از کاه استفاده میکردیم ! در بعضی جاها ( معمولاً برای گلدون ) از یک لایه 2-3 سانتی سبوس ، چون هم تخلخل بالایی داشتن و میتونستن بعنوان زهکش عملکرد داشته باشن و هم اینکه بعد از پوسیدن ، مواد آلی به خاک اضافه میکردن . روی این لایه کود دامی یا کمپوست یه لایه 4-5 سانتی، بعد لایه بعدی خاک باغچه به همراه کود دامی پوسیده و به تناسب بافت خاک (اگه خاک ما سنگین بود از خاک شنی یا همون ماسه برای سبک کردن خاک یا اگه خاک سبک باشه با اضافه کردن خاک رسی بافت رو اصللاح میکنیم . ) معمولاً اینا همه به نسبت یک سوم با هم مخلوط میشن . از این مخلوط باغچه رو میپوشونیم ،و روش یه غلطک سبک میزنیم که خاک کمی فشرده بشه که البته تو خونه معموولاً روی خاک راه برین هم کافیه فقط کمی فشرده بشه کافیه که وقتی آبیاری کردین خاک نشست پیدا نکنه . بعد روی خاک لایه ای کمپوست یا کود دامی پوسیده میریزیم که در واقع همون کار مالچ رو برامون انجام میده . اینها که گفتم یه فرمول عمومی بود که ما تو کارای عملیمون ازش استفاده میکردیم . من نمیدونم خاک باغچه شما چقدر بوده و این نسبتی که میگین مناسب بوده یا نه . و اینکه 8 کیسه کود دامی براش زیاد نبوده یا نه ! چون از نظر من 8 کیسه خیلی زیاده! البته از حجم کیسه ها هم اطلاع ندارم .

ما معمولاً در بکار گیری کودهای دامی کمی باید محتاط باشیم . چون زیاد مصرف کردن میتونه به ضررر گیاه باشه . رشد رویشی رو زیاد میکنه و ریز مغذیها رو از دسترس گیاه دور نگه میداره .
موقع انتقال یک گیاه به باغچه خیلی باید مراقب باشی .

من فکر نمیکنم خشک شدن گلهات بر اثر نوع خاک باغچه باشه ! معمولاً یک گیاه که به جای جدیدی منتقل میشه مورد تنش قرار میگیره . وقت انتقال باید بیشتر متوجه این تنشها بود و از شون جلوگیری کرد. مثلاً باید مراقب بود ریشه های گیاهت وقت انتقال رطوبت داشته باشن و خشک نشده باشن . خصوصاً وقتی که گیاه رو بصورت ریشه لخت منتقل میکنی و نه گلدونی . یا آسیب ریشه خیلی مهمه . وقت کشت باید یه هرس ریشه انجام بدی و ریشه های اسیب دیده رو جدا کنی چون اگه با اون وضع تو خاک قرار بگیره ممکنه نتونه خودش رو سر پا نگه داره . وقت کاشتن باید دقت کنی ریشه کاملا باز و رها باشه و گیر نکرده باشه یا جمع نشده باشه و کاملاً رو سطح خاک قرار بگیره . ....

شرمنده من اطلاعاتم واقعاً تحلیل رفته .مطمئناً نمیتونم جواب شایسته ای بدم . خیلی دوست دارم دوستانی که تجربی کار کردن بیان و تکمیل کنن این گفته ها رو .فکر میکنم :gol: بتونه راهنمای بهتری باشه.:gol:
 

zohreh.mp

عضو جدید
سنسورهای چشمی و دیجیتالی

سنسورهای چشمی و دیجیتالی

سلام
در مورد سنسورهای چشمی و سنسورهای دیجیتالی اطلاعات می خوام . هرمطلبی دارین برام بفرستین . خواهش می کنم .
البته برا استفاده در ربات
 

Mahmuud

عضو جدید
سلام
سنسورهاي چشمي در روبوتها رو نميدونم ولي در كشاورزي خيلي خوب جا افتاده (machin vision) . اين سنسورها بر پايه شبكه هاي عصبي مصنوعي يا اصطلاحاً هوش مصنوعي كار ميكنن و قادرن بطور مثال نوع pest (آفت+بيماري+علف هرز) رو تشخيص بدن، جمعيت يا تراكم ان رو محاسبه كنن، زمان مناسب سمپاشي و حتي نوع مناسب سم رو مشخص و اعلام و در صورت پيشرفته بودن سيستم به اندازه جمعيت عامل دز لازم رو بكار ببرن. در برداشت محصول مزرعه و باغ و خيلي كابردهاي ديگه .....
اين از موضوعات مورد علاقه خيلي از دوستان گرايش ماشين آلاتي در مقاطع بالاتر هست (واسه پايان نامه هاشون).
اگه كمك ديگري خواستيد امر كنيد.
مويد باشيد:gol:
 

نارون

عضو جدید
کاربر ممتاز
نرم افزارهای خاکشناسی

نرم افزارهای خاکشناسی

نرم افزارهای مربوط به خاکشناسی چیه و کاربرد هرکدومشون چی هست؟
 

grateful

عضو جدید
نرم افزارهای مربوط به خاکشناسی چیه و کاربرد هرکدومشون چی هست؟

سلام
نرم افزار خاص رشته خاکشناسی تقریبا وجود نداره ولی خیلی از نرم افزارهای مورد استفاده در این رشته با رشته های دیگه مشترک است. مثلا نرم افزار cropwat برای محاسبه نیاز آبی و surfur برای نقاط هم ارتفاع یا دارای ویژگی های یکسان استفاده میشه که در رشته آبیاری هم کاربرد داره همچنین اکثر نرم افزارهای آماری برای آنالیز داده ها در این رشته کاربرد داره مانند statistica, minitab, excel, sas, spss
 

azaddel

عضو جدید
دستورالعملها و نشریات کاربردی خاکشناسی

دستورالعملها و نشریات کاربردی خاکشناسی

با سلام خدمت دوستان
لطفا جزوات ، نشریات داخلی وخارجی ، دستورالعملها وشرح خدمات مربوط به مطالعات و خدمات خاکشناسی ، زهکشی ،ارزیابی خاک و وابسته به آنها را دراین تایپیک قرار دهید.
 

m.hadinejhad

عضو جدید
با سلام
از اظهار نظر جنابعالي متشكرم و از بابت تاخير حاصله از تشكرم عذرخواهي ميكنم
 

akkbar

عضو جدید
کلمات کلیدی : argillic and calcic horizons

کلمات کلیدی : argillic and calcic horizons

دوستانی که دسترسی به سایتهای sciencedirect و elsevier دارند
سلام ممنون از محبتتون
برای رشته خاک شناسی در ارتباط با مکانیسم تشکیل افق های آرجیلیک و کلسیک
کلمات کلیدی : argillic and calcic horizons:)
 

happy

عضو جدید
بوک گچی چقدربراگرفتن رطوبت خاک مناسبه؟؟؟چیزبهتروارزونی سراغ دارید؟؟

بوک گچی چقدربراگرفتن رطوبت خاک مناسبه؟؟؟چیزبهتروارزونی سراغ دارید؟؟

برای یه سیستم ابیاری نیاز به گرفتن رطوبت خاک دارم بعضیا گفتن بلوک گچی خوبه بعضی گفتن دقیق نیست بعضی گفتن تانسیومتر خوبه!!!یه چیذ ارزون کارا وبادقت خوب کی سراغ داره؟؟؟؟؟؟؟
 

hamed_eng

عضو جدید
سلام مهندس

سلام مهندس

سلام مهندس.اگه لطف کنی در مورد آزمایشگاه رابطه آب وخاک و گیاه برام سایت معرفی کن.مرسی
 

grateful

عضو جدید
برای یه سیستم ابیاری نیاز به گرفتن رطوبت خاک دارم بعضیا گفتن بلوک گچی خوبه بعضی گفتن دقیق نیست بعضی گفتن تانسیومتر خوبه!!!یه چیذ ارزون کارا وبادقت خوب کی سراغ داره؟؟؟؟؟؟؟
سلام
در صورتی که منطقه ای مورد مطالعه قرار میدهید دارای خاک شور باشه روش بلوک گچی خطای زیادی داره شما می تونینید از روش وزنی که روش کم هزینه ولی دقت خوبی داره استفاده کنید فقط یه کم زمان بر است.
موفق باشید
 

soilman

عضو جدید
بله...دوست عزیز درست میگن...
بلوک گچی روش تقریبا پر هزینه ای است و با توجه به عدم نیاز به دقت بالا روش وزنی بهترین است...
روشهای متفاوت و خیلی زیادی در این زمینه وجود داره ولی به نظرم بهترین روش روش وزنی است که به این صورت مقداری گل اشباع تهیه کرده و سپس آن را به مدت 24 ساعت درون اون درای گذاشته و از تفاضل آنها و تقیسم بر وزن نمونه درصد رطوبت وزنی را بدست می آورید که البته به یک سری لوازم داره و نیاز به ازمایشگاه خاک دارید....

پیروز باشید:gol:
 

soilman

عضو جدید
با درود...
نمی دونم چه ربطی به ساینس دایرکت و السیور داره و همچنین اینو نفهمیدم که مهندسی صنایع برای چی با این دو تا افق سر و کار داره:biggrin:ولی به هرحال منبع خاکشناسان جهان در سیستم رده بندی آمریکایی کلیدهایی هست که هر چد سال یکبار منتشر می شه و براتون میارم....:) امیدوارم به کارتون بیاد....


Argillic Horizon
An argillic horizon is normally a subsurface horizon with a
significantly higher percentage of phyllosilicate clay than the
overlying soil material . It shows evidence of clay
illuviation. The argillic horizon forms below the soil surface,
but it may be exposed at the surface later by erosion.
Genesis
Because there is little or no evidence of illuvial clay
movement in soils on the youngest landscapes, soil scientists
have concluded that the formation of an argillic horizon
requires at least a few thousand years. On some late-
Pleistocene landscapes, argillic horizons are more strongly
expressed in soils under forest vegetation than in soils under
grass. Therefore, the kind of flora and associated fauna is
thought to have an influence on the rate of development or
degree of expression of the argillic horizon. Climate also is a
factor. There are few or no examples of clay films in soils with
perudic soil moisture regimes, such as the soils in parts of
southeastern Alaska, the Olympic Peninsula of Washington,
and the British highlands where water percolates through the
soils during all seasons. Argillic horizons are common on the
adjacent lowlands in Great Britain, under climates where the
soils undergo wetting and drying cycles.
Textural differentiation in soils with argillic horizons results
from one or more processes acting simultaneously or
sequentially, affecting surface horizons, subsurface horizons, or
both. The degree to which a process or several processes
operate varies widely from soil to soil. In some soils clay
illuviation is significant, while in others clay illuviation is
overshadowed by in situ weathering. Not all of the processes
are completely understood. The ones thought to be most
important are summarized in the following paragraphs.
1. Clay eluviation and illuviation.—Some suspended clay
is carried downward in the soil water. The movement of clay
can take place from one horizon to another or within a horizon.
There is a strong mineralogical similarity between the fine clay
in an eluvial horizon and that in a deeper illuvial horizon. This
similarity supports the idea that clay migrates dominantly as
clay rather than as the products of decomposition that were
later synthesized to form clay-sized particles.
Clay mobility is influenced by a number of factors. If clay
platelets are aggregated by sesquioxides or other cementing
agents, the cement must be dissolved prior to clay movement.
Phyllosilicates with thick, diffuse double layers of adsorbed
cations are dispersed more easily than those with thin double
layers. If the ionic strength of the soil solution is high, clays
tend to flocculate. Wetting a dry soil seems to lead to disruption of the fabric and to dispersion of clay unless the ionic
concentration is high. Sodium ions in solution, between critical
limits of activity, increase clay dispersion. Optimal clay
dispersion occurs when the pH at the zero point of net charge
on the clay particle is distinctly different from the pH of the
soil solution. This dispersion commonly occurs between pH
values of 4.5 and 6.5.
In soils that are periodically dry, the clay suspension moves
downward and stops in the dry subsoil as the soil solution is
absorbed. During absorption of the soil solution, the surface of
the ped acts as a filter and keeps clays from entering the
interior of the ped. The clay platelets then coat the surface of
the ped or void wall and are oriented with their long axes
parallel to the surface on which they were deposited. They are
called clay films. These layers of oriented clay can be
distinguished from the rest of the clay through the use of a
petrographic microscope.
As soil solution enters unsaturated subsoils, water
movement occurs in fine pores. Pore water velocity is reduced
as a function of pore wall friction. Some clay deposition may
occur simply because fluid velocity is too low to keep the clay
suspended.
Capillarity affects water movement both downward and into
the peds. If a soil horizon is underlain by a horizon of
considerably coarser texture (i.e., larger pores), capillary
continuity is broken and water tends to remain in the fine
capillaries above the zone of contact. When water evaporates or
is withdrawn by roots, suspended and/or dissolved materials,
including clay, are left. This action accentuates the original
difference in pore-size distribution, and clay is deposited
directly above the coarse textured strata or lenses.
Clays that are deposited from suspension in sediments, such
as shale or glacial till, are commonly oriented parallel to the
depositional or stress surface. In contrast, clays formed in place
within the soil generally are oriented according to the crystal
structure of the original mineral grains from which they
formed. Neither the mineral grains nor the planes in the shale
or till are consistently oriented with respect to any pedogenic
features. Consequently, the thin sections of many soils indicate
layers of oriented clays in peds and on the surfaces of pores and
peds.

 

soilman

عضو جدید
Accumulation of clay in some soils occurs predominantly


through flocculation. The dispersed clay stops moving


downward if a layer with different pH or electrolyte


concentration, or both, is present in the subsoil. The


flocculated clays will have little or no orientation with respect


to the features of the microfabric. Thus, distinguishing


flocculated clays from clays formed in situ is difficult.


The above discussion is not intended to imply that all of the


clay increase in an argillic horizon is the result of illuviation.


The conclusions of many studies range from those indicating


that most of the clay increase is the result of translocation to


those indicating that most of the clay formed in situ with


minimal translocation.


2. Clay dissolution in the epipedon.—Dissolution of claysized


phyllosilicates can lead to a loss of clay in soils. The loss


generally is greatest in the upper horizons, where weathering


processes are most intense. Because this process generally


affects surface horizons more than subsurface horizons, a


vertical textural differentiation can result.


3. Selective erosion.—Raindrop splash and subsequent


surface soil erosion cause the smaller soil particles to be moved


farther downslope than the larger particles. Eventually, part of


the fine fraction is eliminated from the surface layer of sloping


soils, leaving a concentration of the coarser textured part. The


speed of this process depends on many factors. In areas where


highly erosive rain falls on soils with little surface cover, the


process can occur rapidly. The surficial movement of clay


downslope seems to be widespread, and selective erosion likely


is a process that contributes to textural differentiation in some


soils.


4. In situ clay formation.—Vertical textural


differentiation is enhanced in some soils when the surface


horizon dries and evaporation ceases but the subsoil remains


moist. The presence of water allows hydrolysis in the subsoil


and the subsequent production of clay. This process is


important in many soils.


5. Clay destruction in a subsurface horizon.—Clay


destruction may occur in a soil through the process of


ferrolysis. Ferrolysis causes loss of clay from the upper


horizons by decomposition from the upper layers. The process


consists of a sequence of repetitive cycles involving an


oxidative phase and a reductive phase. During the reductive


phase, the ferrous iron displaces exchangeable cations, which


are then removed by leaching. During the oxidative stage,


oxidation of exchangeable ferrous iron produces exchangeable


hydrogen, part of which attacks the phyllosilicate. In every


cycle, cations are removed by leaching and part of the


phyllosilicate is destroyed. With continued ferrolysis, a


seasonally wet soil, even if base saturated, can develop a gray,


silty or sandy horizon with a low clay content and a low cationexchange


capacity. Ferrolysis is the process that may help to


develop albic material in a number of soils, including Albolls


and Albaqualfs.


Regardless of the process responsible for textural


differentiation, clay illuviation in one form or another is


common to all argillic horizons.


Significance to Soil Classification


The argillic horizon represents a time-landscape


relationship that is locally and regionally important. A taxon


that includes all soils that have an argillic horizon would have


very few other common properties. Yet, the horizon is a mark


of landscape stability with respect to the formation and


preservation of a finer textured subsurface horizon, as opposed


to processes that destroy or remove clay from the horizon or


that mix horizons. Because an argillic horizon forms at a


relatively slow rate, its presence indicates that the geomorphic


surface has been relatively stable and that the period of stability


has been long.


If the argillic horizon occurs in an area of an aridic moisture


regime (defined below) and is rarely moist or has free carbonates


throughout, it probably indicates an old soil and stable


geomorphic surface of such great age that the climate has


changed since the formation of the horizon. In the present


environment, the precipitation is not sufficient to remove


carbonates from the soil or to translocate clay to the base of the


argillic horizon.


On the steppes, savannas, and grasslands in areas of


subhumid climates, the argillic horizon is a useful means of


distinguishing between surfaces of Holocene or late-Pleistocene


age and older surfaces.


In cool, humid regions the argillic horizon seems to be


impermanent. It forms slowly, but there is evidence that with


time it is moved to a greater depth in the soil and is finally


destroyed. In its place, a glossic or spodic horizon may form.


 

soilman

عضو جدید
No one feature is common to all argillic horizons
and absent from all other horizons. Nearly all argillic horizons
have at least two of the following features:
1. There is more silicate clay in the argillic horizon than in an
overlying horizon. The boundary between the eluvial horizon
and the argillic horizon is generally clear or abrupt, and
commonly it is irregular. The clay content (percent, by weight,
less than 2 micrometers, excluding clay-sized carbonates) of the
argillic horizon must be at least 1.2 times the clay content of an
overlying eluvial horizon, and generally the increase must be
larger to be consistently detected in the field. The required
increase in clay content occurs within a vertical distance of 15
cm in most pedons, but it can occur within a vertical distance as
great as 30 cm and still meet the requirements for an argillic
horizon.
2. There are coatings of oriented clay on the surfaces of pores
and peds or orientated clay as coatings or as bridges between
sand grains somewhere within many argillic horizons. An
experienced pedologist can often identify the layers of oriented
clay on the surfaces of peds and in pores, called clay films,
with a 10 X hand lens. The clay films used to identify an
argillic horizon should occur on more than just the vertical
sides of peds. Examination of the surfaces of peds and pores
under a 10- to 20-power hand lens usually discloses one or
more of the features common to most clay films. The films may
differ from the interiors of the peds in color as well as texture.
Clay films should also have an observable thickness, whereas
many pressure faces do not. Pores that are open on the lower
side of a ped can have irregular lips where the clay protrudes.
Commonly, the surfaces have an irregular shape and show
channels and flow lines that apparently were formed by soil
solution moving through the soil. Photo 14 shows a prominent
clay film in a pore and a faint clay film on the surface of a ped
of an argillic horizon in a medium textured soil under
magnification. The pore has a prominent, dark gray coating,
and the surface of the ped has a distinct, brownish coating. The
broken surface that reveals the interior of the ped, on the right,
has no coating. The scale is 2 mm. Photo 15 shows illuvial clay
in sand. The clay coats the sand grains, and an occasional pore
has a clay film. Very commonly, the coatings occur only in part
of the horizon. Some argillic horizons have clay films only
toward the base of the argillic horizon.
3. The ratio of fine clay (particles less than 0.2 micrometer in
diameter) to total clay can be larger in an argillic horizon than
in the overlying horizons. This difference is more common in
soils with higher amounts of 2:1 phyllosilicates than 1:1
phyllosilicates. The table “Clay Distribution and Ratio of Fine
Clay to Total Clay in Two Soils That Have Argillic Horizons”
illustrates the difference in the size of clay particles in the
various horizons. The ratio of fine clay to total clay is typically,
but not always, highest in the argillic horizons with 2:1
phyllosilicates.
4. Rock structure is evident in less than half of the volume of
the argillic horizon. In this context rock structure includes fine
stratification (less than 10 mm) in unconsolidated sediments
(eolian, alluvial, lacustrine, or marine) and saprolite derived
from consolidated rocks in which unweathered minerals and
pseudomorphs of weathered minerals retain their relative
positions to each other.
 

soilman

عضو جدید
Calcic Horizon
The calcic horizon is an illuvial horizon in which secondary
calcium carbonate or other carbonates have accumulated to a
significant extent Calcic horizons must be 15 cm or
more thick. They must have 15 percent calcium carbonate
equivalent and either have at least 5 percent more calcium
carbonate equivalent than the underlying horizon or have 5
percent or more identifiable secondary carbonates unless the
particle-size class is sandy, sandy-skeletal, coarse-loamy, or
loamy-skeletal and the clay content is less than 18 percent. If
the clay content is less than 18 percent and the particle-size
class is sandy, sandy-skeletal, coarse-loamy, or loamy-skeletal,
there must be at least 5 percent more calcium carbonate
equivalent than in an underlying horizon. In order to indicate
pedogenic accumulations of calcium carbonate, calcic horizons
require either identifiable secondary carbonates or more
calcium carbonate equivalent than an underlying horizon. If a
horizon with secondary carbonates is indurated or cemented to
such a degree that it meets the requirements for a petrocalcic
horizon, it is considered a petrocalcic horizon (defined below).
A calcic horizon may occur in conjunction with various other
horizons, such as a mollic epipedon, an argillic horizon, or a
natric horizon.
Most calcic horizons have identifiable secondary carbonates.
For reasons not fully understood, accumulations of carbonate in
some soils do not form filaments but are disseminated.
Disseminated carbonates have been observed in soils that are
high in gypsum or sodium and in soils where accumulations of
carbonate form through capillary rise.
The genetic implications of a calcic horizon vary. In arid
and semiarid regions with parent materials, including the dust
that falls, high in calcium carbonate, the precipitation is
insufficient to leach bases and salts. In these situations
carbonates accumulate in the larger voids, often first as
filaments along root channels and as thin, discontinuous
coatings on the bottom of rock fragments. With time,
continuous coatings of carbonate form on the rock fragments,
the carbonate filaments enlarge, and carbonate nodules and
concretions can form. With continued deposition of carbonates,
the horizon becomes plugged with carbonates. Finally, some
parts of a calcic horizon may become cemented or indurated,
though typically air-dry fragments of a calcic horizon slake in
water, except for disconnected carbonate concretions and
pendants under rock and pararock fragments.
In soils where ground water near the surface contains
appreciable amounts of calcium bicarbonate, capillary rise and
evaporation and transpiration cause precipitation of calcium
carbonate. Depending on the depth from the surface to the
capillary fringe, the top of the zone of calcium carbonate
accumulation may be from the surface to a depth of about 60
cm. In such soils, the accumulation of calcium carbonate is
comparable to the accumulation of more soluble salts in desert
playas. Depending on the position of the water table, these soils
may occupy depressions. If water was ponded, a soil that has a
calcic horizon commonly forms a circular outline around the
deeper depressions and can also occur on microhighs in the
depressions.
 

Similar threads

بالا