سنبل

gavad

عضو جدید
سنبل
HYACINTHUS

اين گياه را در آپارتمان ميتوان درون پيت ؛ ماسه و يا آب پرورش داد . براي نگهداري آن در آب به گلدانهاي مخصوص احتياج است كه داراي دهانه اي گشاد و گلوگاهي باريك باشند بقسمي كه آب ريشه ها را فرا گرفته و مماس با انتهاي پياز گل باشد . سنبل در تاريكي مطلق ريشه توليد ميكند . بنابراين بهتر است بدين منظور پياز را در قفسه آشپزخانه گذارده و حرارتي معادل 11-9 درجه سانتيگراد براي آن فراهم نمود . پيازهائيكه در شن خوابانيده شده اند را لازم است با گلدان در نقطه اي از باغچه كه از خطر يخبندان محفوظ باشد دفن نمود . براي اينكه بيرون آوردن گلدان از خاك در زمستان آسان شود ميتوان قبلا" پوششي اطراف گلدان قرار داد. زماني سنبل را به روشنائي آوريد كه جوانه ها آنقدر برجسته شده باشد كه بشود آنها را با دست لمس كرد. هيچگاه گياه را درمكانيكه خيلي گرم باشد قرار ندهيد . هرچه ميتوانند بر روي برگها آب پاشيد تا شادابي خود را حفظ كنند . براي نگهداري سنبل در منزل پيازهاي پرورش يافته مخصوص مورد نياز است كه معمولا" پس از يكبار گل دادن غير قابل استفاده ميشوند مگر اينكه در خاك مناسبي رشد كرده باشند كه در اينصورت هم ممكن است پيازچه ها دو سال طول بكشد تا گل بدهند .
 

kaghaz rangi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
طرز کاشت پیاز سنبل

طرز کاشت پیاز سنبل

طرز کاشت پیاز سنبل:
1. ابتدا پیازهای سنبل را در یک محلول قارچ کش به مدت 20دقیقه غوطه ور نمایید
2. خاک برگ ترکیب با ماسه نرم و کود کاملا پوسیده دامی آماده نمایید
3. پس از آماده نمودن گلدانهای به قطر 10 سانتی متر، مقداری شن درشت به عنوان زه کش در ته گلدان ریخته و سپس خاک اماده شده را در گلدان ریخته و پس از آن پیاز را طوری در گلدان قرار دهید که نوک پیاز دیده شود
4. پس از کاشت گلدانها را کاملا سیراب نمایید
5. پس از آبیاری گلدانهای کاشته شده را در فضای باز کنار هم گذاشته و با ارتفاع 10 سانت روی انها ماسه نرم بریزید
6. اول اسفند ماسه ها را کنار زده و گلدانهای کاشته شده را در فضای 10 الی 15 درجه قرار دادهه تا برای اواخر اسفند گلهای سنبل نمایان شوند. گلدانها به هیچوجه مقابل افتاب قرار ندهید



 
آخرین ویرایش:

kaghaz rangi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
لینک مطالبی در مورد سنبل که در باشگاه موجود بود:
11111
22222



سُنبُل نام سرده‌ای از گل‌ها است که به تیرهٔ Hyacinthaceae تعلق دارد. این سررده در گذشته جزء تیرهٔ سوسنیان محسوب می‌شد. خاستگاه سنبل شرق دریای مدیترانه، ایران، ترکمنستان و آفریقای جنوبی است.
سنبل‌ها شامل ۳ گونهٔ مختلف می‌شوند:

  • Hyacinthus orientalis، متداول‌ترین گونه.
  • Hyacinthus litwinowii
  • Hyacinthus transcaspicus
گل‌های سنبل خوش‌بو و جنبهٔ زینتی داند. دورهٔ گلدهی آن‌ها در اوایل بهار است. گل‌ها می‌توانند به رنگ‌های سفید، صورتی، بنفش، قرمز، نارنجی، زرد یا آبی باشند.
گل سنبل در سفرهٔ هفت‌سین نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.


منبع: ویکی پدیا
 
آخرین ویرایش:

kaghaz rangi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
گل سنبل
Hyacinthus Orientalis


سنبل گیاهی است که از زمانهای قدیم کاشتن آن متداول بوده است.
این گیاه از خانواده سوسنیها و پیازی ، به بلندی 15 تا 20 سانتیمتر و گل های زودرس آن بشکل خوشه انتهای ساقه گوشتی معمولا از نیمه اسفند تا فروردین باز میشود و به رنگهای سفید ، قرمز ، آبی ، بنفش ، صورتی و زرد و غیره است .
برای نگهداری آن در آب به گلدانهای مخصوصی نیاز دارد که دارای دهانه ای گشاد و گلوگاهی باریک باشند به صورتی که آب ریشه ها را فرا گرفته و مماس با انتهای پیاز گل باشد .
سنبل ، در تاریکی مطلق ریشه تولید میکند ، بنابراین بهتر است بدین منظور پیاز را درقفسه آشپزخانه گذارده وحرارتی معادل 9 – 11 درجه سانتیگراد برای آن ایجاد کرد
پیازهائیکه در شن خوابانده شده اند را لازم است با گلدان در نقطه ای از باغچه که از خطر یخبندان محفوظ باشد دفن نمود .
برای اینکه بیرون آوردن گلدان از خاک در زمستان آسان شود می توان قبلا پوششی اطراف گلدان قرار داد .
زمانی سنبل را به روشنائی می آورید که جوانه ها آنقدر برجسته شده باشند که بشود آنها را با دست لمس کرد .
برای نگهداری سنبل در منزل پیازهای پرورش یافته مخصوص مورد نیاز است که معمولا پس از یکبار گل دادن غیر قابل استفاده میشوند مگر اینکه در خاک مناسبی رشد کرده باشند که در این صورت هم ممکن است پیازچه ها دوسال طول بکشد تا گل بدهند . در کشور هلند مخصوصا نواحی هارلم مزارع بزرگی از سنبل و لاله کاشته می شود .
برتری ای که این کشور بر سایر کشورها دارد و گل های سنبل آنجا در عالم معروف شده به واسطه وجود چهار عامل اصلی است :
مواظبت ، دقت ، منطقه مساعد از نظر جوی و زمین حاصلخیز که چنین عوامل مساعدی کمتر در یک جا جمع میشود .
ایران به دلیل داشتن هوای خشک و آفتاب سوزان و روشنائی زیاد مکان مناسبی برای پرورش سنبل بشکل سنبل هلند نیست .
در هلند تقریبا پنج هزار هکتار زمین که پنجاه میلیون متر مربع میشود برای کاشتن سنبل و لاله تخصیص داده شده که منظره زیبا و فریبنده آن همه ساله عده زیادی را برای تماشا به آن کشور میکشاند .
این زمینها اصولا از شنهای نرم کنار دریا که مملو از نرمه صدفهای دریائی است تشکیل شده و بدست گلکاران مقدار کود گاو یا تورب پوسیده با آن مخلوط میشود . زیرا بهترین خاک برای پرورش سنبل باید مخلوطی از دو سوم شن و یک سوم مواد پوسیده مغذی باشد .
چون سطح این مزارع پست تر از دریاست همیشه چند سانتیمتر زیر زمین آب وجود دارد که در نتیجه خاک مزارع را مرطوب نگه میدارد . با این ترتیب حتی تابستان هم مزارع سنبل هلند احتیاجی به آبیاری ندارد . تمام این مزارع را به قطعات مربع مستطیل تقسیم کرده ، اطراف آنرا پرچین های تازه از نی کاشته و محصور ساخته اند تا سنبل ها و لاله ها از صدمه بادهای کنار دریا مصون بمانند . با این ترتیب است که همه ساله میلیونها پیاز سنبل و لاله یا گل آنها از هلند به تمام نقاط جهان صادر میشود .
گیاه سنبل را اصولا به سه دسته تقسیم می کنند :

1- سنبل هلندیH.Orientalis
H.O.Pronncialis -2- سنبل ولایتی یا پارس
H.O.Olbulus -3- سنبل روم

H.Orientalis سنبل هلندی
وجه تمایز سنبل هلندی با دو قسم دیگر ، پهنا و حجم خوشه گل آن است و دانه های گل روی خوشه کاملا چسبیده و نزدیک به یکدیگر میباشند .
سنبل هلندی دارای دو نوع پرپر و کم پر است .
خوشه گل کم پرقوی تر و بیشتراز نوع پرپر برای تهیه گل پیش رس مستعد میباشد .
خوشه گل سنبل هلندی پرپر کوچک تر و دانه های گل آن هم ریزتراست .
H.O.Pronncialisسنبل ولایتی یا پارس
سنبل ولایتی همان سنبل های ایرانی است که از قدیم در ایران برای ایام نوروز می کاشته اند و پیازها یا آن را غالبا از مازندران می آورند .
خوشه گل های آن تنبل و تنک که بین دانه های گل فاصله زیاد دارد گرچه این قسم سنبل به زیبائی سنبل هلندی نیست ولی چون پیازهای آن کاملا روستائی و سالیان متمادی در زمین باقی مانده خود به خود زیاد شده همه ساله بهار بوته های قوی و پر پشتی از آن بیرون آمده و گل ریزان میکند، برای باغ های روستائی ، کنار چمن زارها ، گل بهاری مناسبی است .
رنگ گلهای این قسم که هم پرپر و هم کم پر است قفائی روشن یا سیر میباشد .
H.O.Olbulusسنبل روم
بوته سنبل رومی کوچک تر و خوشه گلش که از هر بوته بیشتر از یکی بیرون نمی آید خیلی کوچک و تنک ولی معطر و خوشبو است ، رنگ گل هایش سفید و زودتر از سنبل هلندی باز می شود .
خاک
این گیاه را در آپارتمان می توان درون پیت ، ماسه و یا آب پرورش داد .
دما
هیچگاه گیاه را در مکانی که خیلی گرم باشد قرار ندهید .
روش کاشت و تکثیر
گل سنبل را با کاشتن پیازهای کوچک که پس از یک عمل مختصر روی پیاز اصلی تولید میشود زیاد می کنند .
تعداد این پیازچه ها به نسبت نوع آن کم و زیاد می باشد .
برای اینکه از یک پیاز سنبل بخواهند پیازهای کوچک گرفته آنرا زیاد کنند ، باید یک ماه قبل از موقع کاشتن ته پیاز را بشکل مخروط کوچکی با چاقو در آورده یا آنرا بشکل صلیب شکاف داده بگذارند جای برش خوب بخشکد . آنوقت آن پیاز را در عمق کمتری از پیازهای دیگر که برای گل آن می کارند بکارند . پیازهای سنبل را به نسبت استفاده ای که از گلش می برند به طریق مختلف می کارند . چنانچه برای گل چیده و زیاد کردن آنها را در هوای آزاد روی زمین و برای تزئین اطاق ها و سالن در گلدان یا ظروف آب می کارند . بهترین فصل برای کاشتن پیازهای سنبل در گلدان یا ظروف آب ماه آبان و آذر است . اگر بخواهند زودتر از فروردین از گل سنبل استفاده کنند باید گلدانهای 10 سانتیمتری را با خاک خیلی سبک و مملو از مواد پوسیده به روش زیر پر کنند :
5 قسمت خاک رسی و شنی 3 قسمت کود کاملا پوسیده و 2 قسمت ماسه شسته پس از آنکه قبلا کف گلدان را برای زهکشی و رد شدن آّب زائد آن حاضر کرده باشند پر کرده بعد پیاز سنبل را بطوری در گلدان بگذارند که تمام پیاز در خاک باشد . این گلدانها را پس از آب دادن در زمین فرو می کنند ، حرارت زمین سبب می شود که پس از یک تا یک ماه و نیم پیازها کاملا ریشه کرده و جوانه برگها نوک پیاز پدیدار شود ، آنوقت گلدانها را بیرون آورده زیر شاسی یاتوی گلخانه معتدل میگذارند تا نمو کرده و گلهای آن باز شود .
به نسبت گرمای گلخانه گلها زودتر یا دیرتر شروع باز شدن می کنند .
برای کاشتن پیاز سنبل در آب فقط گذاردن پیاز روی ظروف مملو از آب که در آن مقدار کمی خاکه ذغال ریخته باشند کافی نیست بلکه باید آنها را مواظبت کنند که قبل از بیرون آمدن برگهای گیاه پیازها کاملا" ریشه های خود را در آب منتشر کرده باشند . برای این کار بطوری که قبلا گفته شد بهتر است روی هر پیاز کلاهک کاغذی گذاشته شود تا روشنائی کمتری به نوک پیازها برسد ، در نتیجه دیرتر سبزه آن نمو می کند .
ضمنا مواظبت نمایند همیشه آب ظرف به اندازه باشد که سطح آب مماس با ته پیاز بوده و فقط ریشه گیاه در آب بماند .
برای کاشتن سنبل در هوای آزاد روی زمین نکته قابل توجه وجود خاک سالم و سبک است و اگر خاک زمین مساعد نباشد باید قبلا آنرا اصلاح کرده بعد ماه آبان و آذر پیازها را به عمق 15 سانتیمتر و اگر در آن منطقه سرمای زمستان سخت و ممکن است در چنین عمقی رطوبت زیاد نفوذ کرده یخ بزند ، پیازها را عمیق تر بکارند .
پس از آنکه گلهای سنبل تمام شد باید نیمی از برگهای آنرا بریده و ماه خرداد و تیر که برگ های باقیمانده زرد شده و خشکید پیازها را از زمین خارج کرده پس از آنکه چند روز در معرض هوا گذارده و رطوبت آن را گرفتند آنها را در انبار یا اتاق خشک و تاریک برای کاشتن سال بعد نگهداری نمایند .


منبع
 

sun_girl

عضو جدید
کاربر ممتاز

مرسی دوست عزیز... مطالبتون خیلی جالب و مفید بود.
اینا که خیلی قشنگن، تا حالا فقط صورتی و بنفشش رو دیده بودم
من گلای پیازی رو خیلی دوست دارم
الانم وسوسه شدم پیاز سنبل بگیرم.
راستی مثل گلایل از پیازش رنگ گلش مشخصه؟
 

kaghaz rangi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
مرسی دوست عزیز... مطالبتون خیلی جالب و مفید بود.
اینا که خیلی قشنگن، تا حالا فقط صورتی و بنفشش رو دیده بودم
من گلای پیازی رو خیلی دوست دارم
الانم وسوسه شدم پیاز سنبل بگیرم.
راستی مثل گلایل از پیازش رنگ گلش مشخصه؟

خواهش میکنم...:gol:

راستش من خیلی وارد نیستم اما پیاز سنبل (هلندی) صورتی و بفش رو که خردم هر دوشون بنفش بودن و اصلا تفاوتشون قابل تشخیص نبودن... ولی پیاز سنبل سفید ، سفید رنگ بود
(البته واسه من که خیلی تازه کارم شاید قابل تشخیص نباشه و واسه کسایی که وارد تر باشن، متوجه بشن و به راحتی بتونن تشخیص بدن...)



ممنونم میشم اگه کسی اشنایی بیشتر داره راهنماییمون کنه...:gol:
 

vahidiran

عضو جدید
فوت و فن کوزه گری:
تولید گل بیشتر از یک پیاز سنبل(به کسی نگیدها!!!)
من 2 روش دارم.
1. ته زنی یا ته شکافی 2. ته برداری
ته برداری:در این روش من به کمک یه چاقوی پارکلوس(نوکش انحنا داشته باشه)کف پیازا یه برش زده و بع بر میداریم.البته پیازا بصورت افقی بگیرید دستتون .با این کار پیاز 4 تا 5 گل تولید میکنه که هرکدوما میشه جداگونه کاشت.
2.ته شکافی:در این روش ته پیازا با چاقوی تیز الکلی 3 تا شکاف می دیم.از نسوج این پیازم 3 تا گل بیرون میاد اما ........
اصلا برگای گلا ازش جدا نمیکنیم در اینجاکه جدا کردن همان و خشک شدن گل همان.گل سنبل تو تیر و مرداد گلاش تموم میشه.اگر تو بهار پیازا در بارید پیاز چروکیده است اما تو تابستون بعد از 20 مرداد پیاز سرحال و اکتیو بذاریدش کنار واسه بعد.دوستان عزیز سنبل روز و شب براش فرقی نداره و در تاریکی مطلق هم گل میده.اینم یه سنبل از گلخونه من تقدیم به شما.
 

vahidiran

عضو جدید
آیا میدانید متاسفانه کم گل ترین ،ضعیفترین واریته ،سنگینترین سوخ (پیاز)در بین ارقام مختلف سنبل پیاز سنبل ایرانی است؟
میدونید سنبل ولایتی یا همون ایرونی قدیمیترین رقم موجود در دنیا هست که به دلیل تردی بیش از حد بافت اپیدرم خارجی اون معمولا کرای اصلاحی روی اون بدترین نتیجه را میده؟
اگر خواستید بعد از کاشت پیاز سنبل 5 روزه به گل برسید و دمای محیطتون بین 7 تا 12 درجه سانتیگراده حتما سنبل رومی بکارید.اینم یه سنبل هلندی پر پر......
 

vahidiran

عضو جدید
پس از 6ماه تحقیق بر روی عوامل موثرو اکتیو کننده جوانه زنی سریع و در پی آن رشد سریع ساقه در سنبل واریته هلندی و تست بیش از 70 سوخ از نوع پر پر ، مشخص شد با مصرف 10 سی سی محلول ویت ارگ که یک کود آلیست و حاوی 9/3 % N و 8/7 % k2o5 و 4/23 % کربن آلی و 3/40 % مواد آلی از جمله گلوکز است بر روی جوانه سنبل سرعت رشد 35 % نسبت به پایه مادری افزایش می یابد.من احتمال دخالت اسید آمینه و گلوکز در افزایش فعالیت جوانه سنبل را به جهت افزایش پروتئین سازی در طوقه ساقه میدونم.گفتنی است این تست در حضور سابر
 

vahidiran

عضو جدید
پس از 6ماه تحقیق بر روی عوامل موثرو اکتیو کننده جوانه زنی سریع و در پی آن رشد سریع ساقه در سنبل واریته هلندی و تست بیش از 70 سوخ از نوع پر پر ، مشخص شد با مصرف 10 سی سی محلول ویت ارگ که یک کود آلیست و حاوی 9/3 % N و 8/7 % k2o5 و 4/23 % کربن آلی و 3/40 % مواد آلی از جمله گلوکز است بر روی جوانه سنبل سرعت رشد 35 % نسبت به پایه مادری افزایش می یابد.من احتمال دخالت اسید آمینه و گلوکز در افزایش فعالیت جوانه سنبل را به جهت افزایش پروتئین سازی در طوقه ساقه میدونم.گفتنی است این تست در حضور سایر عناصر غذایی حتی zn صورت گرفته.بیاد داشته باشید گیاهان پیازی در ابتدای رشد نیاز بالایی به پروتئین و مواد قندی دارند.حتی توصیه میگردد در هنگام آبیاری این گل در آپارتمان یا منزل 2 حبه قند در 100 cc آب حل کنید.
 

نارون

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام به مهندسین عزیز

من چند تا سنبل کاشتم و جوانه زدن و این طوری که به نظر میاد قبل از عید گل میدن
برای جلوگیری از گلذهی امدم پلاستیک مشکی روی گلدان ها کشیدم و انها رو جای سرد گذاشتم اینجوری از گلدهی جلوگیری میشه؟
براشون مشکلی پیش نمیاد؟؟

یه سوال دیگه تعدا گلچه های سنبل ژنتیکی هست؟اره؟
 

sun_girl

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام به مهندسین عزیز

من چند تا سنبل کاشتم و جوانه زدن و این طوری که به نظر میاد قبل از عید گل میدن
برای جلوگیری از گلذهی امدم پلاستیک مشکی روی گلدان ها کشیدم و انها رو جای سرد گذاشتم اینجوری از گلدهی جلوگیری میشه؟
براشون مشکلی پیش نمیاد؟؟

یه سوال دیگه تعدا گلچه های سنبل ژنتیکی هست؟اره؟

چه جالب:gol:، من که پیاز سنبل گیرم نیمد، البته دیر هم به فکرش افتادم


سنبل رو نمیدونم، اما نرگس شرایط محیطی و نحوه مراقبت از پیازش رو این صفتش تاثیر زیادی داره ، در مورد سنبل هم حدس می زنم همینطوری باشه، یعنی ژنتیکی هست ولی عوامل محیطی هم خیلی تاثیر داشته باشه
 

نارون

عضو جدید
کاربر ممتاز
در مورد جلوگیری از گلدهی زود این سنبل کسی نظری نداره
 

kaghaz rangi

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
از بین سنبلام فقط همین سفیده یک هفته پیش سر از خاک بیرون اورد.....
این عکس یک هفته پیشه...



اینم عکس دیروز

 

پیوست ها

  • 2222222.jpg
    2222222.jpg
    83.8 کیلوبایت · بازدیدها: 0
  • 22222222220090116071.jpg
    22222222220090116071.jpg
    78.9 کیلوبایت · بازدیدها: 0
بالا