[h=1]
[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - علمي
کد خبر: 92041710249
دوشنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۱
فناوران یکی از شرکتهای دانشبنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان موفق به طراحی و ساخت دستگاه شبیهساز هضم مواد خوراکی شدند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر محمود شیخ زینالدین، رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه دستگاه شبیه ساز هضم مواد خوراکی با استفاده از امکانات داخلی طراحی و ساخته شده است، گفت: این دستگاه با شماره ۵۱۱۹۹ در اداره کل ثبت شرکتها و مالکیتهای صنعتی ایران به ثبت رسیده است.
وی افزود: دستگاه شبیه ساز هضم برای تعیین قابلیت هضم مواد خوراکی در معده و روده باریک انسان و حیوانات پستاندار تک معدهای و همچنین برای تعیین قابلیت هضم در بخش شکمبه و بخشهای پس از شکمبهای لوله گوارش نشخوارکنندگان کاربرد دارد.
رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه نمونهها ابتدا در کیسههای مخصوص با قطر سوراخهای ۳۰ میکرومتر بسته بندی شده و در هر جار(محفظه دو لیتری شیشهای)، تعداد ۲۵ کیسه قرار داده میشود، ادامه داد: حدود یک لیتر محلول هضم کننده حاوی آنزیمهای معدهای یا پانکراس (لوزالمعده) نیز داخل هر جار ریخته شده و در دمای ۳۸ درجه سانتی گراد، انکوباسیون نمونهها صورت میگیرد.
شیخ زینالدین در خصوص ویژگیهای این دستگاه یادآور شد: کارآمدی و دقت بسیار زیاد دستگاه برای تعیین قابلیت هضم مواد خوراکی در دستگاه گوارش، امکان اندازهگیری قابلیت هضم تعداد ۱۰۰ نمونه در هر نوبت، کاهش هزینه آزمایشهای هضمی در مقایسه با روشهای درون تنی (in vivo)، افزایش دقت آزمایش و تکرارپذیری نتایج به دلیل حذف اثرات فردی و ذاتی و قیمت بسیار مناسب دستگاه (۱۰ برابر کمتر از نمونه مشابه خارجی) از جمله مهمترین ویژگیهای این دستگاه است.
انتهای پیام
[/h]
» سرویس: علمي و فناوري - علمي
کد خبر: 92041710249
دوشنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۱
فناوران یکی از شرکتهای دانشبنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان موفق به طراحی و ساخت دستگاه شبیهساز هضم مواد خوراکی شدند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر محمود شیخ زینالدین، رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه دستگاه شبیه ساز هضم مواد خوراکی با استفاده از امکانات داخلی طراحی و ساخته شده است، گفت: این دستگاه با شماره ۵۱۱۹۹ در اداره کل ثبت شرکتها و مالکیتهای صنعتی ایران به ثبت رسیده است.
وی افزود: دستگاه شبیه ساز هضم برای تعیین قابلیت هضم مواد خوراکی در معده و روده باریک انسان و حیوانات پستاندار تک معدهای و همچنین برای تعیین قابلیت هضم در بخش شکمبه و بخشهای پس از شکمبهای لوله گوارش نشخوارکنندگان کاربرد دارد.
رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه نمونهها ابتدا در کیسههای مخصوص با قطر سوراخهای ۳۰ میکرومتر بسته بندی شده و در هر جار(محفظه دو لیتری شیشهای)، تعداد ۲۵ کیسه قرار داده میشود، ادامه داد: حدود یک لیتر محلول هضم کننده حاوی آنزیمهای معدهای یا پانکراس (لوزالمعده) نیز داخل هر جار ریخته شده و در دمای ۳۸ درجه سانتی گراد، انکوباسیون نمونهها صورت میگیرد.
شیخ زینالدین در خصوص ویژگیهای این دستگاه یادآور شد: کارآمدی و دقت بسیار زیاد دستگاه برای تعیین قابلیت هضم مواد خوراکی در دستگاه گوارش، امکان اندازهگیری قابلیت هضم تعداد ۱۰۰ نمونه در هر نوبت، کاهش هزینه آزمایشهای هضمی در مقایسه با روشهای درون تنی (in vivo)، افزایش دقت آزمایش و تکرارپذیری نتایج به دلیل حذف اثرات فردی و ذاتی و قیمت بسیار مناسب دستگاه (۱۰ برابر کمتر از نمونه مشابه خارجی) از جمله مهمترین ویژگیهای این دستگاه است.
انتهای پیام