[h=1]روغني بي نظير با خواص خوراكي، درماني و آرايشي[/h] [h=3]قدس آنلاين- مريم سادات كاظمي: بيش از ۷۵۰۰ سال است كه كنجد در هند مورد استفاده است و مردم چين نيز از ۵۰۰۰ سال گذشته از خواص اين دانه بهره مي برند. اين گياه مقاومت بالايي نسبت به خشكي دارد و به همين دليل براي تهيه روغن قابل بهره برداري است. كشت دانه هاي كنجد پس از اين كشورها در آمريكا و به تدريج در همه مناطق دنيا رايج شد.[/h] |
به گزارش سرويس بهداشت و سلامت قدس آنلاين؛ امروزه روغن كنجد كاربرد زيادي در آشپزي آسيا دارد و در چين، كره و ژاپن نيز به خاطر خواص پزشكي و درماني معروف است. در كشورهاي غربي نيز از روغن كنجد براي تهيه صابون، مارگارين و محصولات آرايشي استفاده مي شود. چين بزرگترين توليد كننده روغن كنجد است و سالانه بيش از 3 ميليون تن دانه كنجد در اين كشور كشت مي شود كه نيمي از آن براي تهيه روغن كاربرد دارد.
تركيبات موجود در روغن كنجد
دانه ها و روغن كنجد سرشار از تركيبات مفيدي هستند كه از جمله عبارتند از:
- آنتي اكسيدان ها: آنتي اكسيدان ها از سلول هاي بدن در برابر آسيب راديكال هاي آزاد كه عامل پيشرفت بيماري هاي قلبي عروقي، بعضي سرطان ها و ديگر بيماري هاي مرتبط با پيري هستند، محافظت مي كنند.
- ليگنام: اين تركيبات گياهي خواص آنتي اكسيداني دارد و در كاهش چربي خون و فشار خون نقش دارند.
- ويتامين E
- مواد معدني مانند كلسيم، فسفر، منيزيوم، منگنز، آهن، روي و مس.
- ويتامين هاي B3, B2, B1 و B6
- فولات يا ويتامينB9 كه در تشكيل همه سلول هاي بدن از جمله گلبول هاي قرمز نقش دارد.
ويژگي هاي خاص روغن و دانه هاي كنجد باعث شده تا تاثير بالايي در پيشگيري از برخي بيماري هاي قلبي عروقي، بعضي سرطان ها و بي نظمي كلسترول خوب و بد داشته باشد.
- آشپزي
- آرايشي
- حفظ نرمي و حالت كشساني پوست به خصوص در موارد پسورياز ( نوعي بيماري پوستي ارثي) و پوست خشك
- محافظت طبيعي از اپيدرم پوست در برابر پرتوهاي فرابنفش خورشيد و كلر موجود در آب استخر
- تسريع بهبود جاي زخم ها و كاهش ترك هاي پوست
- محافظت از پوست در برابر ميكروب هاي بيماري زا به خصوص آكنه
- تقويت پوست سر كودكان، برطرف شده شپش هاي سر و كنترل تشكيل شوره هاي خشك
- پيشگيري از سوختگي و قرمزي پاهاي نوزادان
نگهداري از روغن كنجد
روغن كنجد را مي توان تا يك سال و نيم نگهداري كرد البته به شرط اينكه در محلي خنك، خشك، دور از نور و در ظرفي بدون منفذ براي جلوگيري از اكسيداسيون هوا باشد. دانه هاي كنجد را نيز مي توان با همين شرايط محافظت يك سال و حتي بيشتر نگهداري كرد.
منبع:www.ComprendreChoisir.com