تغییر رشته ارشد

madamdayana

عضو جدید
سلام من ترم 2 لیسانس مدیریت ict ( فناوری اطلاعات و ارتباطات ) هستم .
توی ایران رشته ی منو فقط تا لیسانس دارند حالا همه میگن باید تغییر رشته بدی یا اینکه بخونی واسه امیر کبیر که مجازی رشتم رو داره
و اینکه اگه بخوام برم خارج 90% بابام نمیذاره
رشته من زیر مجموعه برق مخابرات هست .حالا ارشد مخابرات رو نگاه کردم
گرایش های : میدان - رمز - شبکه و سیستم
از یک طرف من دارم میرم توی یه شرکت که توی قسمت کامپیوتر کار کنم و الان هم کلاس شبکه رفتم
حالا دوستم بهم میگه که برو ارشد it بده چون it شبکه است
بهش میگم من که این همه رشته بالا بودم حالا برم یه چیز پایین . به رشته های دیگه و گرایش های دیگه فکر کردم اونا رو دوست ندارم
حالا نمیدونم چه کار کنم
کسی میتونه کمکم کنه ؟
 

neda_eng

عضو جدید
کاربر ممتاز
کجای مدیریت ictبرق هستش؟ برق چها ر تا گرایش داره :الکترونیک /مخابرات/ کنترل/ قدرت / که ictجزء اونا نیست بعدشم آیتی فنی مهندسیه کجاش از مدیریت ictکمتره به حق چیزای ندیده و نشنیده سکته میکنه آدم از دست این اطلاعات شما

زیر مجموعه مخابرات : میدان/سیستم/رمز/موج/مخابرات امن/

لطفا دفترچه ارشد را مطاله کنید
 
آخرین ویرایش:

ile

عضو جدید
کجای مدیریت ictبرق هستش؟ برق چها ر تا گرایش داره :الکترونیک /مخابرات/ کنترل/ قدرت / که ictجزء اونا نیست بعدشم آیتی فنی مهندسیه کجاش از مدیریت ictکمتره به حق چیزای ندیده و نشنیده سکته میکنه آدم از دست این اطلاعات شما
+مهندسی پزشکی + راه آهن برقی
 

neda_eng

عضو جدید
کاربر ممتاز
ict چیست؟
فن آوری اطلاعات و ارتباطات چيست ؟
در بخش اول اين مقاله به منظور آشنائی با ابعاد متفاوت فن آوری اطلاعات و ارتباطات به طرح سوالاتی در اين رابطه پرداخته گرديد. در ادامه ، ضمن بررسی تفاوت بين " اطلاعات " و "دانش " ، به اين موضوع مهم اشاره گرديد که می توان اطلاعات را به منزله مواد اوليه توليد دانش در نظر گرفت . بين استفاده درست از اطلاعات و توليد دانش با توسعه ، ارتباط مستقيم و تنگاتنگی وجود دارد.
در بخش دوم با تمرکز بر روی فن آوری اطلاعات و ارتباطات و ارائه تعاريف متفاوت، به بررسی زيرساخت فن آوری اطلاعات و ارتباطات ، خواهيم پرداخت .

فن آوری اطلاعات و ارتباطات ( ICT )
تفاوت فن آوری اطلاعات و ارتباطات ( ICT) با فن آوری اطلاعات ( IT ) ، چيست ؟ در فن آوری اطلاعات و ارتباطات ، دستگاه ها و فن آوری های ارتباطی دارای جايگاهی خاص بوده و از عناصر اساسی به منظور استفاده از مزايا و دستاوردهای فن آوری اطلاعات و ارتباطات ، محسوب می گردند. در ادامه با تعاريف متفاوت ICT ، بيشتر آشنا می شويم :

در اوايل سال 1990 به مجموعه سخت افزار ، نرم افزار ، شبکه و صنايع مرتبط به آنان ، فن آوری اطلاعات ( IT ) گفته می شد. در فن آوری اطلاعات و ارتباطات ( ICT ) ، تاکيد و محوريت بر روی جنبه ارتباطی می باشد ، بگونه ای که ارتباطات به منزله يک "بايد" مطرح بوده که فن آوری اطلاعات بدون وجود آن امکان ارائه سرويس ها و خدمات را دارا نمی باشد .

فن آوری اطلاعات و ارتباطات،واژه ای است که به هر نوع دستگاه ارتباطی و يا برنامه نظير: راديو ، تلويزيون ، تلفن ها ی سلولی ، کامپيوتر ، نرم افزار ، سخت افزارهای شبکه ، سيستم های ماهواره اری و نظاير آن اطلاق شده که سرويس ها ،خدمات و برنامه های متعددی به آنان مرتبط می گردد( کنفرانس از راه دور ، آموزش از راه دور) .

فن آوری اطلاعات وارتباطات اغلب در يک مفهوم و جايگاه خاص مورد بررسی کاربردی دقييق تر قرار می گيرد نظير : فن آوری اطلاعات وارتباطات در آموزش ، بهداشت ، کتابخانه ها و غيره .

فن آوری اطلاعات و ارتباطات ، به مجموعه امکانات سخت افزاری ، نرم افزاری ، شبکه ای و ارتباطی به منظور دستيابی مطلوب به اطلاعات ، گفته می شود .

همگرائی بين کامپيوتر و ارتباطات ، فن آوری اطلاعات و ارتباطات را شکل می دهد .( پيوند بين کامپيوتر و بهره برداری از تمامی قابليت های آن خصوصا" پردازش و ذخيره سازی داده با امکانات متعدد ارتباطی ) .

با اين که تکنولوژی های مرتبط با کامپيوتر به نوعی در جنگ جهانی دوم مورد استفاده قرار می گرفت ، ولی پتانسيل های گسترده آن پس از تحقق دو تحول عمده در سال 1980 بر همگان آشکار گرديد : تحول در صنعت نيمه هادی ها ( ترانزيستور ، مدارات مجتمع ، ميکرو تراشه ها ) ، کوچک و ارزان شدن کامپيوترها را به دنبال داشت . متعاقب اين تحول عظيم ، امکان استفاده از کامپيوتر در ابعاد بسيار گسترده و برای عموم کاربران، فراهم گرديد( کافی است به اطراف خود نگاهی داشته باشيم!) . دومين تحول عمده ، ارتباط کامپيوترها با يکديگر و بر پاسازی شبکه های کامپيوتری است . در ادامه با استفاده از فن آوری های متعدد مخابراتی و ارتباطی ، امکان اتصال و ارتباط بين شبکه های کامپيوتری ، فراهم گرديد .تحولات فوق ، زمينه انقلاب عظيم اطلاعاتی در عصر حاضر و ظهور فن آوری های متعدد اطلاعات و ارتباطات را ايجاد نموده است .

مهمترين ويژگی فن آوری اطلاعات و ارتباطات ، نحوه ذخيره سازی ، پردازش و دستيابی به اطلاعات است .

به مجموعه فن آوری هائی که امکان ذخيره سازی ، پردازش ، ارائه و انتقال اطلاعات را از طريق محيط های انتقال فراهم می نمايد ، اطلاق می گردد.

فن آوری اطلاعات و ارتباطات به جايگاه برجسته اطلاعات ، دستگاههای ذخيره سازی و پردازش اطلاعات و دستگاههای انتقال و دستيابی به اطلاعات تاکيد دارد . بديهی است در اين راستا ، علاوه بر پتانسيل های مخابراتی ، رسانه هائی ديگر نظير راديو و تلويزيون نيز در فهرست وسايل ارتباطی ( کانال نشر و توزيع اطلاعات ) ، قرار خواهند گرفت . زير ساخت فن آوری اطلاعات و ارتباطات در مرحله اول نيازمند وجود يک زيرساخت اطلاعاتی است که در آن تمامی دستگاهها و وسايل ارتباطی نظير تجهيزات مخابراتی ، راديو و تلويزيون قرار خواهند گرفت . زيرساخت اطلاعاتی به منزله فونداسيون زيرساخت فن آوری اطلاعات و ارتباطات ، مطرح بوده که امکان ارائه سرويس ها و خدمات اطلاعاتی را با کيفت مطلوب ، فراهم می نمايد. بر همين اساس می توان فن آوری اطلاعات و ارتباطات را مشتمل بر سه بخش اساسی زير در نظر گرفت :

زيرساخت اطلاعات Information Infrastructure : II
فن آوری های اطلاعات Information Technologies : IT
کاربردهای اطلاعات Information Application : IA





زير ساخت اطلاعات ( II )
در زيرساخت اطلاعات ، هدف ايجاد و گسترش امکانات زير می باشد :
شبکه ها و سرويس های مخابراتی
تکنولوژی های انتقال
سوئيچينگ و روتينگ
دستيابی و عرضه
ارتباطات چند رسانه ای ( صوت ، تصوير )

شامل :
- شبکه های موبايل ، بدون کابل
- شبکه های فيبر نوری
- سيستم های ماهواره ای
- سيستم های سخن پراکنی
- ترکيب ( تلفيق) مخابرات با سيستم های چند رسانه ای
- ارتباطات محلی با سرعت بالا
- ارتباطات شهری ، منطقه ای و ملی با سرعت بالا


فن آوری اطلاعات ( IT )
در فن آوری اطلاعات ، موارد زير مورد توجه قرار می گيرد :
ذخيره سازی اطلاعات
پردازش و ارائه اطلاعات
سيستم ها ی عامل
زبان ها ی برنامه نويسی
مهندسی پروتکل ها
نرم افزارهای کاربردی

شامل :
- پروتکل های شبکه
- شبکه های ذخيره سازی داده
- فن آوری های رمزنگاری و امنيتی
- سخت افزار( کامپيوترهای شخصی ، سرويس دهندگان و ... )
- طراحی بانک های اطلاعاتی
- زبان های ارائه محتوا در وب نظير HTML,XML
- تشخيص و پيشگيری از حملات

کاربردهای اطلاعات ( IA )
در کاربردهای اطلاعات ، موارد زير مورد توجه قرار می گيرد :
ارائه خدمات
اشتراک دانش
مديريت عمومی
سرويس های اجتماعی
راه حل های تجاری
توليد و نشر محتوا

شامل :
- آموزش
- فرصت های اقتصادی و توليد درآمد
- توسعه روستائی
- بهبود سلامت شهروندان نظير استفاده از درمان راه دور
- امنيت و مونيتورينگ مسائل زيست محيطی
- مديريت اقتصادی و دولتی
- کتابخانه های الکترونيکی
- تجارت الکترونيکی
- بانکداری الکترونيکی
- آموزش الکترونيکی
- و ...

همانگونه که ملاحظه می شود برای هر يک از بخش های سه گانه در فن آوری اطلاعات و ارتباطات ، محدوده خاصی در نظر گرفته شده است ولی در عمل تعيين دقيق اين محدوده ، امری دشوار و گاها" غيرممکن است. مثلا" برنامه های نرم افزاری در بخش فن آوری اطلاعات قرار گرفته ولی امکان پياده سازی آنان در زير مجموعه کاربردهای اطلاعات ( IA ) نيز وجود خواهد داشت .همچنين ارتباطات چندرسانه ای در زير مجموعه زيرساخت اطلاعات ( II ) قرار گرفته شده اند ولی امکان پياده سازی برخی از ويژگی های مالتی مديا در زيرمجموعه فن آوری اطلاعات ( IT ) ، نيز وجود دارد.
علیرغم عدم وجود محدوده ای مشخص و شفاف برای هر يک از عناصر موجود در بخش های سه گانه زيرساخت فن آوری اطلاعات و ارتباطات ، می توان با لحاظ نمودن وزن بکارگيری امکانات سخت افزاری و نرم افزاری در هر يک از بخش ها ، به يک مرزبندی خاص دست يافت :

عناصر زيرساخت اطلاعات ( II ) ، نيازمند استفاده از تجهيزات و امکانات فيزيکی گسترده ای نظير سيستم های سوئيچينگ ، روتينگ ، شبکه ای گسترده از خطوط تلفن ثابت ، سيار و شبکه های رادئوئی ، می باشند . در اين رابطه و به منظورانجام عمليات و مديريت زيرساخت فيزيکی متشکل از عناصر و تجهيزات سخت افزاری ،می بايست از سخت افزار و نرم افزارهای متعددی استفاده شود. با طراحی و پياده سازی زيرساخت اطلاعات ( بستر ارتباطی ) ، امکان ارتباط دستگاههای مختلفی نظير تلفن های ثابت ، تلفن های سلولی ، دستگاههای بدون کابل ، کامپيوترهای شخصی و سرويس دهندگان به شبکه فراهم و آنان قادر به استفاده از سرويس ها و خدمات مختلفی می باشند.ارتباط با زيرساخت اطلاعاتی ( ارتباطی ) ممکن است مستقيما" (از طريق شبکه ايجاد شده) و يا با استفاده از تجهيزات خاصی نظير مودم، کارت های ISDN ، خطوط DSL و يا دستگاههای بدون کابل ، ايجاد گردد. معمولا" برای سنجش ميزان شکاف ديجيتالی بين جوامع فقير و ثروتمند ، به تنوع ، تعداد و کيفيت وسايل ارتباطی به زيرساخت ، استناد می گردد . بديهی است با فرض ايجاد زير ساخت اطلاعات ، بدون وجود دستگاههای ارتباطی ( از بعد کمی و کيفی) ، امکان استفاده مطلوب و بهينه از زير ساخت و درنهايت بهره مندی از دستاوردها و پتانسيل های ارائه شده در بخش های فن آوری اطلاعات و کاربردهای اطلاعات ، وجود نخواهد داشت . دستگاههای ارتباطی ( نظير تلفن های ثابت ، سلولی ) به عنوان شرط لازم برای ورود به بزرگراه های اطلاعاتی مطرح می باشند. بديهی است تنوع ، کيفيت و مقرون به صرفه بودن دستگاههای ارتباطی ، گزينه های متعددی را به منظور استفاده از منابع اطلاعاتی در اختيار متقاضيان ، قرار می دهد .امکان دستيابی آحاد جامعه به منابع اطلاعاتی ، يکی از عناصر اصلی سيا ست گذاری در زمان تعريف استراتژی توسعه فن آوری اطلاعات و ارتباطات در هر جامعه می باشد .





با تشکر از آقای امیر حسین ملکیان
دانشجوی رشته ی مخابرات _ ارتباط داده ها (ICT)
دانشگاه خیام مشهد
 

ile

عضو جدید
ا راس میگیا
اتفاقا اصن یادم نبود
من اصن یادم نمی مونه با کی چه صحبتی کردم اینجا باید بشینم پیغامامو بخونم :D
جدی ؟؟؟؟؟ عجب اشتباهی کردم یادت انداختم :D
من کاملا برعکس توام تمام زندگیم از 4 سالگی یادمه، اینجام همه ی گفتگوهام از اول عضویت یادمه.
 

جاست شادی:-)

اخراجی موقت
کاربر ممتاز
جدی ؟؟؟؟؟ عجب اشتباهی کردم یادت انداختم :D
من کاملا برعکس توام تمام زندگیم از 4 سالگی یادمه، اینجام همه ی گفتگوهام از اول عضویت یادمه.

من حافظم داغونه اسم خودمو یادمه جای شکرش باقیه
 

جاست شادی:-)

اخراجی موقت
کاربر ممتاز
اره بگو بیاد ببینیم کی به کی بوده؟ من مطمئنم کار مهندسین آیتی بوده خودم 2تا 3 سفر رفتم ماه خوش گذشت:)

:D میدونی بنده خدا پیره تا راه بیفته بیاد یه چن سال نوری طول میکشه
اگه بیادم باید به نوادگانمون جواب پس بده
 

danialfx

عضو جدید
کاربر ممتاز
کره ی ماهو که حقوق دانا کشف کردن :D

اره بگو بیاد ببینیم کی به کی بوده؟ من مطمئنم کار مهندسین آیتی بوده خودم 2تا 3 سفر رفتم ماه خوش گذشت:)

:D میدونی بنده خدا پیره تا راه بیفته بیاد یه چن سال نوری طول میکشه
اگه بیادم باید به نوادگانمون جواب پس بده


فکر کنم تو بخش تخصصی دارین اسپم میدین. لطف کنید تمومش کنید . یا به گپ و گفتگو منتقل کنید .

کسی که اینجا سوال میپرسه. منتظر جوابه . نه اینکه بشینه داستان های شما رو بخونه .
 

danialfx

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام من ترم 2 لیسانس مدیریت ict ( فناوری اطلاعات و ارتباطات ) هستم .
توی ایران رشته ی منو فقط تا لیسانس دارند حالا همه میگن باید تغییر رشته بدی یا اینکه بخونی واسه امیر کبیر که مجازی رشتم رو داره
و اینکه اگه بخوام برم خارج 90% بابام نمیذاره
رشته من زیر مجموعه برق مخابرات هست .حالا ارشد مخابرات رو نگاه کردم
گرایش های : میدان - رمز - شبکه و سیستم
از یک طرف من دارم میرم توی یه شرکت که توی قسمت کامپیوتر کار کنم و الان هم کلاس شبکه رفتم
حالا دوستم بهم میگه که برو ارشد it بده چون it شبکه است
بهش میگم من که این همه رشته بالا بودم حالا برم یه چیز پایین . به رشته های دیگه و گرایش های دیگه فکر کردم اونا رو دوست ندارم
حالا نمیدونم چه کار کنم
کسی میتونه کمکم کنه ؟

رشته های مرتبط با ایتی و کامپیوتر نظام مهندسی نداره. پس چیزی به اسم حق امضا و ... هم نداره.

پس مدرکی که میگیرید تاثیر زیادی تو کار آیندتون نداره و برای کار اینده تخصصتون و اینکه چه چیزهایی بلدید و چه تجربه هایی دارید مهمه .

اگه هم بخواین دکتری بگیرید و استاد دانشگاه بشید و به صورت اکادمیک این رشته رو دنبال کنید. میتونید بعد از لیسانس کنکور بدید و هر رشته ای که دوست دارید بخونید. مثلا گرایش های ایتی رو بخونید. که به ict هم مرتبط هست.

اگه رشتتون رو کلا دوست ندارید هم که بیخیال بشین. وگرنا رشته بالا و پایین نداریم. این تخصص شما هست که مهمه.

انسان ها تو هر کاری میتونن جزو موفق های اون کار باشن.
 

madamdayana

عضو جدید
عزیزان من شما اومدین منو راهنمایی کنید یا گیج ترم کنید ؟
اول یه نفس عمیق بکشید بعد دعوا کنید
 

neda_eng

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوستم نا آگاهانه تصمیم نگیر در مورد همه رشته هاتحقیق کن ببین علاقت به کدوم سمته خودت باید بسنجی به چی علاقه داری مثلا من حفظیاتم داغونه اما ریاضیاتم و تخصصی خوبم پس مخابرات امن و شبکه رفتم کسی حفظیاتش خوبه میره تجارت یاmisبستگی داره بخودت شاید اصلا شما استعدادت تو رشته دیگه باشه تحقیق کن بعد انتخاب کن
 

madamdayana

عضو جدید
دوستم نا آگاهانه تصمیم نگیر در مورد همه رشته هاتحقیق کن ببین علاقت به کدوم سمته خودت باید بسنجی به چی علاقه داری مثلا من حفظیاتم داغونه اما ریاضیاتم و تخصصی خوبم پس مخابرات امن و شبکه رفتم کسی حفظیاتش خوبه میره تجارت یاmisبستگی داره بخودت شاید اصلا شما استعدادت تو رشته دیگه باشه تحقیق کن بعد انتخاب کن
ناراحت شدی؟ ببخشید
منم حفضیاتم داغونه از زبان c هم بدم میاد اما زبان های دیگه رو دوست دارم
الانم که شبکه میرم چون امتحانش به زبان انگلیسیه سخته
وگرنه بیشترش رو میفهمم که باید چه کار کنم و اگر از شبکه فاصله بگیرم یعنی کلاس رفتنم بی فایدس
 

neda_eng

عضو جدید
کاربر ممتاز
بستگی داره به چی بگی سخت سیلابس دروسشا بگیر ببین و در موردشون تحقیق کن تو نت هست سیلابسش
 

madamdayana

عضو جدید
بستگی داره به چی بگی سخت سیلابس دروسشا بگیر ببین و در موردشون تحقیق کن تو نت هست سیلابسش


امروز رفتم مدرسان شریف درس هایی که برای آزمون های it و مخابرات بود رو دیدم
مخابرات به ثبت رسید
چون هیچ کدوم از درس های it رو من تا حالا نخونده بودم
 
بالا