بیـوتروریسم

mihua

عضو جدید
کاربر ممتاز
بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین


نگاهی ویژه به بیوتروریسم دارویی آمریکا


با شنیدن واژه بیوتروریسم آنچه که در ابتدا به ذهن می رسد مجموعه ای از اتفاقات مربوط به بیماری های خطرناک و یا اسامی باکتری ها، ویروس ها، سموم و عوامل شیمیایی است که توسط نیروهای نظامی یا گروه های خرابکار معارض در بین مردم و یا واحدهای نظامی در حال جنگ پراکنده می شوند.


در واقع آنچه که تا کنون در مورد بیوتروریسم از سوی رسانه های عمومی القا شده است منشا شکل گیری این تصویر محدود از آن در اذهان مردم است.





بیوتروریسم، پدیده ای فراتر از باکتری ها و ویروس ها

از زمان های دور به دلیل مزیت های موجود در استفاده از روش های بیولوژیک برای مقابله با دشمنان چه در حد یک شخص و چه در حد واحدهای نظامی و مردم شهرها، این روش ها مورد توجه قدرت های متخاصم بوده است. این روش ها در حالی که بدون سر و صدا و در خاموشی کامل اعمال می شوند قدرت تخریب کنندگی بسیار وسیع تری نسبت به تسلیحات مورد استفاده در جنگ ها و درگیری های کلاسیک دارند. اما امروز دیگر این نگاه به بیوتروریسم نمی تواند به عنوان بنیان نظری کاملی برای برنامه ریزان یک کشور محسوب شود.


تعاریف سنتی ارائه شده از واژه بیوتروریسم نیز به نوعی همراهی کننده همین نگاه محدود به این پدیده بوده و سعی در نگه داشتن حدود آن صرفا در اعمال مربوط به سوء استفاده از عوامل ميكروبي و ویروسی يا فراورده هاي آنها به منظور ارعاب يا هلاكت انسان ها و نابودي دام ها يا گياهان دارند. طبق یک تعریف سنتی بيوتروريسم عبارت است از ايجاد ترس و وحشت، با بهره گيري از عوامل بیولوژیک مختلف و جنگ افزار بيولوژيك نیز عبارت است از وسيله اي كه به منظور انتشار عمدي ارگانيسم هاي مولد بيماري يا فراورده هاي آنها توسط غذا، آب، حشرات ناقل يا به صورت افشانه، به كار برده مي شود.


بیوتروریسم تعاریف سنتی را پشت سر گذاشته است


به طور کلی آنچه که از رسانه های بین المللی در مورد بیوتروریسم تبلیغ می شود این است که بیوتروریسم عملی مجرمانه است كه در آن از تسلیحات بیولوژیكی و شیمیایی علیه شهروندان و غیرنظامیان استفاده می شود و عاملان این جرایم بیولوژیكی عمدتا از میكروارگانیسم هایی همچون باكتری ها، ویروس ها و قارچ ها یا از سموم ناشی از این میكروارگانیسم ها در تسلیحات، بمب و یا اعمال خود بهره می برند.



بیوتروریسم
دیگر محدود به بمب های میکروبی نیست.



اما با روشن شدن ابعاد جدید بیوتروریسم، این پدیده اخيرا در سطح وسيعي در محافل پزشكي، بهداشتی، سیاست گذاری های بلند مدت دفاعی، کشاورزی و سطوح امنیت ملی کشورها مطرح گرديده است.


رویکرد اخیر معتقد است که اگرچه بيش از بيست جنگ افزار بيولوژيك شناسائي و طبقه بندي شده است؛ اما نگاه به پدیده بیوتروریسم نباید صرفا در محدوده به کارگیری این بیست عامل بیولوژیک بر علیه شهروندان کشورهای مختلف محدود بماند و زمان آن رسیده است که اعمال و رفتارهای سازماندهی شده برخی قدرت های اقتصادی و صنعتی را نیز در فهرست اعمال بیوتروریستی در نظر گرفت.

نگاه جدید به بیوتروریسم در برنامه ریزی های غرب

لزوم داشتن نگاه جدید و وسیع به این پدیده حتی در برنامه های عاملان اصلی بیوتروریسم و تولید کنندگان اصلی عوامل خطرناک بیولوژیکی نیز دیده می شود. برای مثال سی ان ان گزارش داده است که چون بنا به پیش بینی کارشناسان آمریکایی در سال 2013 حملات بیوتروریستی افزایش خواهد یافت؛ هیاتی در كنگره امریكا در سال 2008 به بررسی بیوتروریسم و تبعات آن پرداخته است و به این نتیجه رسیده كه تا 5 سال دیگر گرایش به بیوتروریسم در جنبه های مختلف آن حتی بیشتر از تسلیحات هسته ای خواهد بود و ممکن است حمله ای از این نوع به این آمریكا ده ها برابر 11 سپتامبر تلفات در بر داشته باشد. در نتیجه برنامه ریزان آمریکایی باید برای مقابله با این نوع حملات آمادگی لازم را داشته باشند.



پروپاگاندای
رسانه ای آمریکا دور جدیدی از هیاهو در مورد بیوتروریسم را شروع کرده است.
نگاه جدید به پدیده بیوتروریسم از محدوده عملیات های تروریستی و نظامی خارج شده و هرگونه عمل برنامه ریزی شده ای را که به طور مستقیم یا غیر مستقیم سلامتی فردی و بهداشت عمومی شهروندان یک جامعه را در دراز مدت یا کوتاه مدت از طریق تهدید امنیت جسمی، غذایی و زیست محیطی آن جامعه به خطر بیاندازد؛ نوعی بیوتروریسم می داند. با این نگاه، شهروندان کشورهای در حال توسعه همیشه در خطر اعمال بیوتروریستی کشورهای صنعتی و قدرت های نظامی بزرگ می باشند که گاهی در نتیجه عدم آگاهی شهروندان و برنامه ریزان و یا ضعف قوانین این کشورها روی می دهد.


در این نوع نگاه به بیوتروریسم، دیگر صرفا باکتری ها و ویروس ها نیستند که عامل حمله بیوتروریستی و تهدید تلقی می شوند. بلکه از لوازم آرایشی آلوده و ارزان قیمت گرفته تا داروهای ناشناخته ای که با بهای کم و تبلیغات وسیع ماهواره ای در اختیار مردم کشورهای جهان سوم قرار می گیرند؛ غذاهای حاصل از مهندسی ژنتیک که تایید نشده و اثر آنها بر روی انسان بر روی مردم جهان سوم آزمون می شود، داروهای جدید کمپانی های بزرگ داروسازی که به صورت هدیه به کشورهای جهان سوم فرستاده می شود، زباله های خطرناک که با نام اقلام مصرفی دست دوم به کشورهای فقیر صادر می شوند، مکمل های غذایی حاوی مواد خطرناک جهت نابودسازی تدریجی سلامتی افراد، آلوده سازی بخش کشاورزی و دامی یک کشور (محصولات غذايي همواره در معرض سوء قصد عوامل تروريستي جهت نيل به اهداف شوم هستند: آگروتروریسم) و و و... همگی در حیطه اعمال یک شبکه به هم پیوسته بزرگ بیوتروریستی دیده می شود.





امنیت
غذایی از مهمترین اهداف بیوتروریسم وسیع است.



برنامه های محتمل بیوتروریستی خاموش علیه ملت ایران

خوشبختانه دیده می شود که در کشور ما در نتیجه فعالیت ها و اطلاع رسانی های پیوسته در سال های اخیر نگاه جامع به بیوتروریسم در حال توسعه بوده و برنامه ریزان کشور کمابیش از دریچه چنین نگاهی به پدیده بیوتروریسم می پردازند. همانطور که اشاره شد دارو و غذا دو هدف استراتژیک مهم برای اعمال بیوتروریستی با مقیاس وسیع هستند که گاهی در برنامه های حملات بیوتروریستی علیه مردم یک کشور قرار می گیرند.


برای مثال در بهمن ماه سال 1390 معاون دارویی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت ایران در مورد مکمل‌های بدنسازی غیر مجاز که اغلب در باشگاه های ورزشی عرضه می‌شوند، هشدار داد و اعلام کرد که این مکمل ها به علت داشتن هورمون های غیر مجاز مصرف کنندگان را عقیم می کنند. معاون دارویی سازمان غذا و دارو اضافه می کند فراوانی این مکمل ها حاکی از آن است که توطئه‌ای در قالب بیوتروریسم برای از بین بردن نسل ایرانی در حال اجراست و می‌خواهند نسل ایرانی را منقرض کنند و این بخشی از بیوتروریسم علیه ایرانیان است که بسیار فراتر و خطرناک ‌تر از سودهای اقتصادی فروش این مکمل‌ ها می باشد.



صنعت
داروسازی میتواند به عنوان سلاحی اقتصادی و بهداشتی علیه ملتهای دیگر مورد استفاده قرار گیرد.


و یا در مهرماه سال 1389 معاون تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در مورد تب برفکی شایع در میان دام های بخشی از کشور در آن زمان اظهار می کند: گفته شده است تب برفکی دام به دلیل ورود دام قاچاق بوده است، اما احتمال بیوتروریسم از جانب کشورهای اروپایی یا همسایه منتفی نیست، هرچند با تلاش پژوهشگران کشور در سریع ترین زمان ممکن با آن مقابله شد. وی همچنین مقابله با آگروتروریسم را در تامین امنیت غذایی کشور موثر خواند و گفت: در این زمینه زیرساخت های لازم انجام شده و کار اصلی ایستگاهای تحقیقاتی، مبارزه با آگروتروریسم در کشور است.


بیوتروریسم دارویی آمریکا علیه مردم فقیر جهان


مردم
فقیر کشورهای مختلف هدف بیوتروریسم دارویی آمریکا هستند.


با توجه به مقدمات مذکور در این گزارش به طور اختصاصی به بررسی بیوتروریسم دارویی آمریکا علیه مردم فقیر جهان می پردازیم. مردمی که کمپانی های داروسازی آمریکا از ایشان به عنوان موش آزمایشگاهی استفاده می کنند تا داروهایی که قرار است برای استفاده آمریکایی ها از سازمان غذا و داروی این کشور مجوز بگیرند را آزمایش کنند.


بودجه های اختصاص داده شده به بخش های اجرایی بر اساس قوانین مصوب در آمریکا در راستای تسریع در توسعه داروهای جدید برای کودکان، در نهایت برای تست این داروها در کشورهای فقیر خرج می شود. کشورهایی که در آنها خدمات بهداشتی بسیار پایین بوده و اعمال کمپانی های داروسازی آمریکایی نوعی تدابیر انسان دوستانه تلقی می شود! در حالی که یک بیوتروریسم خاموش و وسیع در میان مردم فقیر و کودکان بی گناه این کشورها در حال روی دادن است.



دکتر
پاسکالی: کودکان آسیب پذیرترین بخش این برنامه هستند.


دکتر سارا پاسکالی (Dr. Sara K. Pasquali) متخصص اطفال در مرکز بهداشتی دانشگاه دوک آمریکا طی مقاله ای به این موضوع پرداخته و ارائه گزارشی در مورد عملکرد غیر انسانی شرکت های آمریکایی در کشورهای فقیر اذعان می کند: <موضوعی که ما آن را شرح داده ایم برخی مشکلات اخلاقی و علمی را آشکار کرده است. گاهی در کشورهای فقیر داروهای آزمایشی تنها خدمات پزشکی موجود است که خانواده ها به آن دسترسی پیدا می کنند و البته کودکان جمعیت آسیب پذیری هستند.



دکتر
آنگل: افراد آسیب پذیر را به آزمایشگاه های داروسازی خود تبدیل کرده ایم.

دکتر مارسیا آنگل (Dr. Marcia Angell) از استادان پزشکی اجتماعی در دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد معتقد است: <هم اکنون ما افراد آسیب پذیر کشورهای ضعیف را به آزمایشگاه های داروسازی خود تبدیل کرده ایم. این کار به کلی در رابطه با پول و سرمایه است. نباید در کشورهای فقیر آزمایش داروهای جدید انجام بگیرد؛ نه بر روی اطفال و نه بر روی افراد بالغ. مگر این که آزمایش در مورد داروی بیماری خاصی باشد که فقط و فقط در آن کشور و مردم اتفاق می افتد.



کمپانی
های داروسازی آمریکایی کودکان هندوستان را هدف مناسبی برای خود می دانند.


علی رغم مشکلات به وجود آمده در آفریقا و کشورهای دیگر از سوی کارخانه های تولید کننده مواد دارویی آمریکایی، این کارخانه ها همچنان به آزمایش داروهای جدید در کشورهای فقیر ادامه می دهند و در حال گسترش این آزمایش ها نیز هستند. کمپانی های داروسازی هند را یک هدف خوب پر جمعیت برای خود می دانند که با وجود آن می توانند به خوبی از قوانین سخت گیرانه آمریکا در مورد تست داروها نجات پیدا کرده و مردمی فقیر و بی اطلاع را برای رسیدن به اهداف اقتصادی خود استثمار کنند.



یک
کودک هندی که سلامتی جسمی خود را در نتیجه آزمایش دارو از دست داده است.

این کمپانی ها با هزینه های بسیار پایینی حتی می توانند از بین جمعیت فقیر هند داوطلبانی را نیز برای آزمودن داروهای جدید خود به دست بیاورند. یک کارگر معمولی در هند روزانه حدود 50 سنت درآمد دارد و یک کمپانی داروسازی آمریکایی برای تست داروهایش به هر نفر 100 تا 400 دلار پیشنهاد می کند. این داروها به ظاهر در رابطه با کنترل زاد و ولد، دیابت، میگرن و یا فشار خون بالا و یا بیماری های عفونی می باشند. آمارهای دولت هند میزان مرگ و میر در اثر تست داروها را سالانه فقط حدود 1500 اعلام کرده است!


کمپانی های داروسازی آمریکا در طی دهه های گذشته بخشی از فعالیت های تحقیقاتی خود را به خارج از مرزهای آمریکا انتقال داده اند و طی این فعالت ها داروهای جدید خود را بر روی مردم فقیر کشورهای مختلف از جمله روسیه، چین، برزیل و رومانی آزمایش می کنند. این کار در برخی کشورها با اطلاع دولت ها انجام می شود و گردش مالی مربوط به این جنایت بی سر و صدا سالانه تا 30 میلیارد دلار تخمین زده می شود.


منحنی افزایش مرگ و میر ناشی از تست داروهای آمریکایی در هندوستان در سالهای اخیر.


در این میان هندوستان گوی سبقت را از بقیه کشورها ربوده و با توجه به وجود فراوان افرادی که قادر به تکلم به زبان انگلیسی هستند؛ کمپانی های داروسازی آمریکا فقرای این کشور را بیشتر ترجیح می دهند. موضوع استفاده از مردم هند به جای موش آزمایشگاهی توسط کمپانی های آمریکایی در سال 2011 بحث هایی را در سطح بین المللی موجب شد تا جایی که بخش انگلیسی شبکه تلوزیونی الجزیره با ارسال گزارشگر ویژه خود به هندوستان برنامه ای در این مورد تهیه کرد.

گزارشگر الجزیره، زینا عواد معتقد است بر اساس آمار سازمان ملل 40 درصد از مردم هند بی سواد هستند و شرکت های تست کننده داروها از بی سوادی این مردم سوئ استفاده می کنند و حتی برخی از شرکت ها به توجه به اهداف خاص آزمایشی خود افراد را از میان بیماران بستری در بیمارستان ها انتخاب می کنند! خانواده هایی وجود دارند که در اثر آزمایش واکسن های ساخته شده برای بیماری های گوناگون کودکان خود را از دست داده اند.


کودکان
آفریقایی نیز مانند کودکان هندی موش آزمایشگاهی کارخانه های داروسازی آمریکایی شده اند.


نبیل غیور (Nabeel Ghayur) از دانشگاه مک مستر کانادا که اصالتا پاکستانی است می گوید: شرایط در پاکستان نیز شبیه به هند است و مردم اعتماد کورکورانه ای به پزشکان خود دارند. مردم هیچ اطلاعای در مورد برنامه های ساخت داروهای جدید ندارند و چیزی در مورد آزمایش های پزشکی مربوط به آن نمی دانند. مردم به ندرت در مورد اثرات جانبی داروها می پرسند و قوانین نیز در این مورد ضعیف است و همه چیز به راحتی اتفاق می افتد و زنان و کودکان آسیب فراوانی می بینند.



زنان
کشورهای فقیر هدف آزمایش داروهای کنترل زاد و ولد کمپانی های آمریکایی هستند.

هم اکنون بیش از 80 درصد از داروهای تایید شده توسط سازمان غذا و داروی آمریکا در خارج از این کشور آزمایش های انسانی را می گذرانند. طبق آمارهای موجود در سال 1990، 271 مورد از داروهای ساخته شده برای آمریکایی ها بر روی مردم کشورهای دیگر تست شده است. این رقم در سال 2008 به 6485 مورد رسیده است و آمار سازمان غذا و داروی آمریکا نشان می دهد که بیش از 80 درصد از داروهایی که خواستار مجوز بوده اند اسنادی مبنی بر آزمایش در خارج از آمریکا یه این سازمان ارائه داده اند. شرکت مرک یکی از شرکت های بزرگ دارو سازی است که دراری سابقه طولانی در تست داروهایش بر روی مردم فقیر است.



مرک (Merck)،
یکی از غولهای داروسازی جهان


آیا این آمار نشان دهنده ارتکاب یک حمله خاموش بیوتروریستی وسیع علیه مردم فقیر جهان نیست؟ آیا سکوت و حمایت قوانین حقوق بشر آمریکایی از این جنایت نباید برای برخی اذهان فریب خورده کشورهای در حال توسعه حقیقت حقوق بشر استثماری و استعماری آمریکا را آشکار سازد؟!



منابع و مآخذ
............................................................................................................................................................................​

 
آخرین ویرایش:

mihua

عضو جدید
کاربر ممتاز
دکتر مهدی فارسی:


ترور و تروریسم


واژه ترور و تروريسم واژگان و اصطلاحات سياسي هستند و بسياري از انديشمندان قرن بيستم معتقدند كه اطلاق كلمه ترور به حوادثي كه با اهداف غير سياسي رخ ميدهند نادرست است.
بنابراين ميتوان گفت كه ترور عبارتست از حذف حريف سياسي با هر شيوهي ممكن.
فيلسوف و مورخ فرانسوي در مقدمه كتاب خود تحت عنوان ،« تاريخ انديشه سياسي در غرب» به طور مفصل درباره ترور بحث ميكند و معتقد است كه قرن بيستم اصولاً قرن ترور است ، زيرا در اين قرن تفكر ماركسيستي ، سطح ملاحظات اخلاقي را در جامعه بين المللي پايين آورد . ماركسيسم موجوديت و بقاي خود را در گرو خشونت ميديد و بنابراين در دورهاي كه بر بخش وسيعي از جهان سلطه پيدا كرد ، خشونت در اوج آن ترور را نيز همراه آورد .
ترور به معناي ترس زياد و وحشت است ، و تروريست كسي است كه ميخواهد از طريق ارعاب ، تهديد و ايجاد ترس و وحشت در مردم به اهداف خود برسد .

از سال 1980 تا سال 1990 نزديك به 6000 رويداد تروريستي در سرتاسر دنيا اتفاق افتاده كه در نتيجه آن 4000 انسان كشته و بيش از 11000 نفر زخمي گرديده اند .



در سال 1989 و در اجلاس سالانه مجمع عمومي سازمان ملل موضوع تروريسم مورد بحث نمايندگان كشورها قرار گرفت و به طور مشخصي دو نظر درباره آن مطرح شد . كشورهاي غربي با هرگونه ترور تحت هر عنواني مخالفت ميكردند و آن را موجب بر هم خوردن نظم جهاني ميدانستند ، اما در مقابل كشورهاي غيرمتعهد و از جمله جمهوري اسلامي ايران ضمن محكوم كردن ترور دولتي ،معتقد بودند كه بايد حركتهاي آزادي بخش براي رهايي از سلطه خارجي را از تروريسم جدا كرد و ملتهاي تحت سلطه مجاز به استفاده از شيوه هاي انقلابي براي رهايي از سلطه خارجي هستند . همين اختلاف ديدگاه موجب شد كه مجمع نتواند در اين خصوص به نتيجه مشخصي دست يابد .


بیوتروریسم


بيوتروريسم عبارت است از سوء استفاده از ميكرواورگانيسم يا فراورده هاي آنها در جهت توليد جنگ افزار

به عبارت جامع تر، استفاده از عوامل بيولوژيك به منظور ارعاب يا هلاكت انسانها و نابودي دامها يا گياهان

بر اين اساس جنگ بيولوژيك عبارت است از استفاده از عوامل بيولوژيك اعم از باكتري ها، ويروس ها، گياهان، حيوانات و فراورده هاي آنها به منظور اهداف خصمانه



در سال 1978 دانشمندي بنام Mullen،انواع جديد تهديدهاي هستهاي ، شيميايي و بيولوژيك را مورد ارزيابي قرار داد . دانشمند فوق با تجزيه وتحليل اين تهديدها نتيجه گيري كرده از ميان سه تهديد تروريستي فوق الذكر، تهديد بيولوژيكي از همه سادهتر و علميتر ميباشد
استفاده از عوامل بيماري زا بر عليه نيروهاي دشمن از صد ها سال قبل وجود داشته است:


بيش از سيصد سال قبل از ميلاد مسيح رومي ها چاههاي اطراف شهر را توسط لاشه هاي حيوانات مرده آلوده مي كردند تا سربازان دشمن از آنها نوشيده، بيمار و يا تلف شوند.
طي جنگ جهاني اول ارتش آلمان به آلوده كردن علوفه حيوانات و احشامي پرداخت كه براي متفقين ارسال مي شد.
اغلب کشورهای بيشرفته و در راس آنها آمریکا، انگلستان، فرانسه، روسیه, ژاپن وکانادا انواع سلاح های بیولوژیک را تولید و بعضا مورد استفاده نیز قرار داده اند
و این در حالی است که منع توليد سلاحهاي بيولوژيكي در معاهده ژنو در17 ژوئن 1925 به امضاء كشورهاي عضو رسيد.



مقايسه قدرت سلاح هاي بيولوژيك در مقايسه با ساير سلاح هاي نظامي:


بر اساس پيش بيني سازمان جهاني بهداشت رها سازي 50 كيلوگرم اسپور آنتراكس (عامل سیاه زخم )در طول يك خط 2 كيلومتري در يك جمعيت 500 هزار نفري باعث 125 هزار مورد بيماري و 950 مورد مرگ مي شود كه در مقاسه با ساير جنگ افزار ها رقم عظيمي است


امتيازات سلاح های بیولوژیک نسبت به ديگر سلاحهاي كشتار جمعي :

تشخيص و شناسايي عوامل بيولوژيك به آساني مقدور نيست و با حواس پنجگانه قابل دريافت نيستند عوامل بيولوژيك در مقادير بسيار كم ، به مقدار زياد كشنده ميباشند .براحتي ميتوان آنها را پنهان كرد و بسادگي منتقل نمود. . دفاع در برابر عوامل بيولوژيك بسيار مشكل است اين مشكل در كشورهايي كه از نظر سازماندهي و سرويسهاي بهداشتي درماني در درجات پايين قرار دارند (كشورهاي در حال توسعه) بسيار حادتر است . پخش عوامل بيولوژيك توسط نيروهاي نفوذي (ستون پنجم) در عمليات خرابكارانه براحتي امكان پذير ميباشد براي ساخت ،توليد و انبار و ذخيره سازي سلاحهاي بیولوژیک نياز به وجود تاسيسات بزرگ نميباشد ومی تواند در خفا و تحت پوشش تحقيقات آزمايشگاهي، بيولوژيكي، ميكروبشناسي و غيره انجام شود . اثر عوامل بيولوژيك آني و فوري نمي باشد . اين دوره كمون يك برتري را براي اين سلاحها به وجود آورده از اين نظر كه هدفهاي مورد اصابت ، تا مدتها بعد از حمله مشخص نخواهد شد . همين فاصله زماني امكان رديابي مهاجم را از دستگاهها امنيتي ميگيرد و به تروريستها اين اجازه را ميدهد تا ردپاهاي خود را پاك و از صحنه خطر دور شوند. سلاحهاي بيولوژيك ميتوانند (نه ضرورتاً) اثرات ثانويهاي را به دنبال داشته باشند . مثلاً يك عمليات كوچك بر عليه يك هدف موضعي و محلي ميتواند يك بيماري اپيدميك گسترده ببار آورد .


عوامل مورد استفاده در سلاح هاي بيولوژيك را ميتوان به سه دسته زير تقسيم كرد:

گروه Aبا ويژگي های:

1- انتشار آسان يا انتقال آسان فرد به فرد
2- ايجاد موارد مرگ زياد و نتيجتاً اثرات مهم بر بهداشت عمومي
3- ايجاد وحشت عمومي و از هم پاشيدگي جامعه
4- نياز به عمليات ويژه جهت جبران صدمات بهداشتي ناشي از آنها و سازماندهي مجدد سيستم بهداشتي

از این دسته می توان به موارد ذیل اشاره کرد :

- واريولا ماژور (عامل آبله)
- باسيلوس انتراسيس (عامل سياه زخم)
- يرسينيا پسيتاسي (عامل طاعون)
- كلوستريديوم بوتولينوم (عامل بوتوليسم)
- فرانسيلا تولارنسيس ( عامل تولارمي)




گروه B با ويژگي های :

1- انتشار با سهولت نسبي
2- ايجاد بيماري با شدت متوسط و مرگ و مير پايين
3- نياز به اقدامات تشخيصي خاص و نظارت بعدي
از این دسته می توان به موارد ذیل اشاره کرد :

- كوكسيلا بورنتي (عامل تب Q)

- بروسلا
- آنتروتوكسين Bاستافيلوكوكي
- سالمونلا
- شيگلا ديسانتري
- ويبريو كلرا




گروه C با ويژگي های:

1- پاتوژن هاي جديدي كه با بهره گيري از مهندسي ژنتيك قابليت تغيير به منظور توليد انبوه و انتشار وسيع را دارا مي باشند
2- به آساني در دسترس، قابل توليد و انتشار مي باشند
3- داراي قابليت بالقوه ايجاد بيماري در سطح وسيع و با كشندگي زياد و نتيجتاً اثرات تخريبي عظيم بر پيكره بهداشتي جامعه مي باشند
از این دسته می توان به موارد ذیل اشاره کرد

- ويروس هاي مولد آنسفاليت منتقله از طريق كنه

- ويروس هاي عامل تب هاي هموراژيك منتقله از طريق كنه
- ويروس عامل تب زرد
- مايكوباكتريوم توبركولوزيس مقاوم به چند دارو

چه باید کرد ؟


كشف زودرس حمله بيولوژيك از اهميت حياتي برخوردار است، زيرا بدون تامين تداركات خاص در سطوح محلي و استاني ممكن است شالوده بهداشتي محلي و شايد هم ملي در هم شكسته شود
لازمه كشف سريع اينگونه حملات ، ارتقاء آگاهي كليه كاركنان خط مقدم (بهداشت و درمان) است زيرا اين افراد مي توانند در سايه اينگونه آگاهي ها منجمله نشانگان باليني به كشف زودرس حوادث مورد بحث نايل مي گردند

ديگر وقت آن رسيده است كه پرسنل پزشكي و بهداشتي در صورت مواجهه با رويدادهايي نظير رويدادهاي ذيل احتمال وقوع بيوتروريسم را در ذهن خود مطرح سازند :

- طغيان يك بيماري منتقله از طريق مواد غذايي
- حركت شبانه يك افشانه ابري شكل كشنده بر فراز يك شهر

- يا القاي يك بيماري مسري به طرق مختلف ديگر


زيرا اقدامات پيشگيرانه، درماني و اطلاع رساني به موقع توسط آنان ميتواند به مهار يا كنترل سريع فاجعه بينجامد .
 

mihua

عضو جدید
کاربر ممتاز
شخصیت های ترور بیولوژیک شده

شخصیت های ترور بیولوژیک شده

نوباوه، طالب زاده، سلحشور و دادمان از جمله افرادی هستند که تا کنون بیوتروریسم در مورد آنها مطرح شده است و اکنون مجلس وارد پیگیری ترور بیولوژیکی شده است.

- بیوتروریسم یکی از شیوه های ترور سازمانهای جاسوسی و اطلاعاتی برای حذف چهره های معروف و شناخته شده است.

بیوتروریسم شامل انتشار عمدی عوامل بیولوژیک از جمله باکتری‌ها٬ ویروس‌ها یا سم هستند که دشمنان با انتقال آن به افراد مد نظر آنها را حذف می کند. سازمانهای جاسوسی با این شیوه افراد را بیمار، مسموم و از کار می اندازند و فرد در یک برهه زمانی کشته شود.
به گزارش خبرنگار افکارنیوز، این شیوه ترور که معمولا آثار و ردی آشکاری از سوی طراحان و دشمنان برجای نمی گذارد، بیشتر از سوی رژیم صهیونیستی و ‌آمریکا مورد استفاده قرار می گیرد و در سالهای اخیر بیشتر بر سر زبانها افتاده است.
رسیدگی به بحث بیوتروریسم از لحاظ حقوقی بسیار پیچیده است و اگر فردی از این طریق کشته شود از لحاظ حقوقی پیگیری این موضوع بسیار مشکل و امکان رسیدن به نتیجه درباره آن ناچیز است.
شاید با ترور یاسر عرفات رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در سال 1383 بود که این شیوه ترور کمی جدی شد.
عرفات با ماده سمی ساخته شده از پلوتونیم توسط موساد که در نسکافه اش ریخته شده، مسموم شد در نهایت درگذشت.
سید عبدالعزیز حکیم رئیس مجلس اعلای عراق نیز در سال 1389 قرباتی این شیوه ترور شد.
او یکی از اعضای حکومت انتقالی عراق پس از سقوط صدام بود و مدتی ریاست آن را در سال ۲۰۰۳ بر عهده داشت. حکیم از حامیان فهرست ائتلاف ملی عراق در انتخابات مجلس عراق در سال 1384 بود.
گرچه سرطان عامل فوت این رهبر سیاسی عراق عنوان شد اما گفته می شد وی قرباتی بیو تروریسم از سوی مقامات کشور اردن شد.
ترور خبرنگار صداوسیما در آمریکا
اما کم نیستند از چهره های شاخص داخل کشور که قربانی این شیوه ترور شدند.
بیژن نوباه که سالها خبرنگار صداوسیما در آمریکا و مقرر سازمان ملل در نیویورک بود، بیماری سرطان دارد. سرطانی که از آمریکا با وی به ایران آمد.
او می گوید یکی از 2 نوع سمی که در بدن وی است، از نوع سم باغبانی است که توسط آمریکایی ها در جنگ جهانی دوم استفاده می شد.
او که در مجلس هشتم و نهم نمایندگی مردم تهران را بر عهده داشته می گوید: بنده دو عمل جراحی مهم را درآمریکا انجام دادم احتمال می دهم به دلیل سه ساعت بیهوشی سم را دراین مقطع وارد بدن بنده کرده اند.
گرچه نوباوه در قید حیات است اما زندگی پرمشقتی دارد.
طالب زاده و ارتباط بیماری اش با ترور بیولوژیکی
نادر طالب زاده یکی از چهره های فرهنگی و هنری کشورمان است که حالا روزهای سخت بیماری را می گذراند.
خود او در مورد بیماری اش می گوید: یک سال و نیم پیش به گروهی از لبنان برای راه پیمایی اربعین به عراق رفتم. که چمدان من را از هتلی که در نجف بودم از میان صد‌ها چمدان برداشتند و ۵ الی ۶ روز بعد در کربلا نصفه شب تحویلم دادند. لب تاپ من را خالی و بررسی های‌کامل را انجام داده بودند. از همان روز که چمدان‌ را تحویل گرفتم حالم بد شد اما متوجه این ماجرا نبودم.
طالب زاده در حال حاضر با بیماری اش که از سرفه های خونی شروع شد و یکی از متخصص بیو تروریست، موضوع ترور وی را تائید کرده، دست و پنجه نرم می کند.
ترور بیولوژیکی سلحشور
«فرج الله سلحشور» کارگردان سینما و تلویزیون کشورمان نیز از جمله افرادی است که بیو تروریسم در مورد فوتش مطرح شد.
او داستان‌های قرآنی را به سریال‌های تلویزیونی تبدیل کرد. در سال ۱۳۷۶، سریال «مردان آنجلس» را ساخت و ده سال بعد در سال ۱۳۸۶ سریال «یوسف پیامبر» را نویسندگی، کارگردانی و تهیه کنندگی کرد که با اقبال وسیع در ایران و برخی کشورهای عربی و اسلامی مواجه شد.
سال گذشته بیماری و سرطان ریه وی مطرح شد. در 27 دی ریه هایش از کار افتاد و سرانجام در هشتم اسفند دارفانی را وداع گفت.
خود سلحشور در روزهای آخر حیاتش از مسمومیت خود خبر داده بود و بعد از فوتش ترور بیولوژیکی وی قوت گرفت.
ترور بیولوژیکی علی دادمان
علی دادمان فرزند مرحوم دادمان وزیر راه و ترابری در دولت اصلاحات، بود.
او که در روز دوشنبه هفتم تیر امسال بر اثر بیماری ناشناخته درگذشت، قائم مقام مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت مهندسی تکنوتار، مدیریت بخش دریایی شرکت سرمایه‌گذاری مهر اقتصاد ایرانیان و مجری طرح توسعه فرودگاه بین‌المللی امام خمینی در سال ۱۳۹۰ بود.
گفته شده بیماری ایشان در پی حمله بیوتروریستی در خارج از کشور بوده که بعد از فوتش علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در حاشیه‌ مراسم ترحیم درباره احتمال ترور بیولوژیک آن مرحوم گفت: این مسئله در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی بررسی خواهد شد. بنده دستور بررسی این موضوع را ابلاغ کردم تا ابعاد آن مشخص شود.
در حال حاضر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بررسی بیوتروریسم را در دستور کار خود دارد و قرار است در یکی از جلسات کمیسیون این موضوع مورد بررسی قرار گیرد.
 

mehdi.chem

مدیر تالار شیمی
مدیر تالار
کاربر ممتاز
وزارت اطلاعات جذب میکنه تو این حوزه کاری...
یه کار خیلی حساس و هیجان انگیز با مزایای خوب. البته با یسری محدودیت ها
دوستان اگه کسی می تونه و امادگی کار تو این حوزه رو داره حتما اقدام کنه

البته اینو اضافه کنم، برای مقابله با تهدیدات بایوتروریسم استخدام می کنه.
 
آخرین ویرایش:
بالا