بررسي نحوه عمل باكتري Bacillus subtilis در كاهش آفلاتوكسين Aspergillus flavus

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار

عنوان:
بررسي نحوه عمل باكتري Bacillus subtilis در كاهش آفلاتوكسين Aspergillus flavus


نويسنده(گان):
محسن فرزانه، مسعود احمدزاده، عليرضا قاسم پور، منصوره مير ابوالفتحي،محمد جوان نيكخواه، عباس شريفي تهراني،

چکيده:
آفلاتوكسين به عنوان يكي از خطرناك ترين توكسين هاي قارچي براي انسان و دام محسوب مي شود. آلودگي محصولات كشاورزي به آفلاتوكسين، سبب زيان اقتصادي در كشاورزي، صنايع غذايي و دامي مي شود. در طبيعت ميكروارگانيسم هايي وجود دارند كه با مكانيسم هاي مختلف، قادر به كاهش اين آلودگي در محصولات كشاورزي هستند. در اين راستا نحوه تاثير چهار جدايه از Bacillus subtilis در كاهش آفلاتوكسين Aspergillus flavus در شرايط آزمايشگاه مورد بررسي قرار گرفت. نتايج نشان داد جدايه BsP1 با جلوگيري كامل از توليد بيومس قارچ در محيط كشت مايع PDB بيشترين تاثير را نشان داده و جدايه هاي BsP4، BsP5 و BsP38 به ترتيب با 88/58، 41/27 و 03/29 درصد كاهش بيومس قارچ و متعاقباً باعث كاهش 85/86، 80/21 و 16/26 درصدي ميزان آفلاتوكسين B1 نسبت به شاهد بدون باكتري شدند و به عبارتي همبستگي منفي معني داري بين ميزان كاهش بيومس قارچ با مقدار آفلاتوكسين B1 توليد شده مشاهده شد. تاثير باكتري ها در پاك سازي آفلاتوكسين اضافه شده به محيط كشت نشان داد كه هيچ يك از جدايه ها قادر به پاك سازي آفلاتوكسين B1 پس از سه روز نبوده اما پس از پنج روز جدايه BsP1 باعث پاك سازي كامل آفلاتوكسين شد. سلول هاي هيچ يك از چهار جدايه باكتري نقشي در جذب سطحي آفلاتوكسين B1 نداشتند و فقط متابوليت هاي خارج سلولي جدايه BsP1 در تجزيه آفلاتوكسين B1 نقش قابل توجه اي داشت. اين نتايج نشان مي دهد كه جدايه هاي اميد بخش B. subtilis عمدتاً با دو مكانيزم آنتي بيوز و تجزيه در كنترل آفلاتوكسين محصولات كشاورزي موثر هستند.


کليدواژگان:
تجزيه بيولوژيكي ، آفلاتوكسين ، آنتي بيوز
لینک :
http://www.mediafire.com/?bd22tn932g88d3w
 
بالا