از ظروف یکبار مصرف هرگز استفاده نکنید

دانشجوي كامپيوتر

دستیار مدیر تالار هنر
کاربر ممتاز
عصر ایران: با توجه به ایام سوگواری محرم و رواج توزیع نذورات هیات های عزاداری در ظروف یکبار مصرف پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت «وب دا» با درج مطلبی به بررسی این موضوع از منظر سلامت افراد و مشکلات زیست محیطی پرداخته است.

در این مطلب آمده است: استفاده از ظروف یکبار مصرف و رها کردن آنها در اطراف محل های برگزاری مراسم عزاداری ایام محرم، عاملی برای تشدید مشکلات زیست محیطی، آبگرفتگی ها و نازیباشدن چهره شهر است.

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور با بیان این نکته به افزایش پخش نذورات در ظروف پلاستیک یکبار مصرف در ایام محرم و در اماکنی مثل منازل، مساجد، تکایا و کنار خیابانها نیز اشاره دارد.

دکتر محمدجعفر صادقی گفت: توزیع کیسه زباله میان هیئت های مذهبی در مساجد و تکایا و دوره های آموزشی ویژه برای کاهش تولید زباله و قراردادن مخازنی برای جمع آوری زباله های تکایا از رها شدن این ظروف در کنار خیابان جلوگیری می کند.

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور ادامه داد: کارگاه های زیرزمینی و فروشگاه های بی نام و نشانی به دور از چشم ماموران بهداشت، ضایعات و زباله های کارخانه ها را جمع کرده و با استفاده از این مواد دست دوم، ظروف یک بار مصرفی با یک چهارم قیمت ظروف ساخته شده از مواد اولیه تولید می کنند که مواد سمی این ظروف به دلیل اینکه یک بار تجزیه شده اند، به راحتی وارد مواد غذایی می شود.

دکتر صادقی خاطر نشان کرد: توصیه می شود ظروف یک بار مصرف از کارخانه های معتبر و فروشگاه های بزرگ که دارای علامت استاندارد و یا مارک دار هستند، خریداری شود.

وی عنوان کرد: استفاده ظروف یک بار مصرف ممکن است از بروز بیماری های عفونی جلوگیری کند چون با یک بار مصرف دور انداخته می شوند اما باید توجه داشت که ظروف یک بار مصرف در ایران حاوی پلیمرهایی هستند که در اثر حرارت مواد غذایی، اسیدی و چرب، رادیکال آزاد تولید می کنند.

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور بیان کرد: برخی از مواد شیمیایی تشکیل دهنده این ظروف نیز در درازمدت علاوه بر سرطان و سایر بیماری های غیر واگیر منجر به بروز انواع اختلالات گوارشی و ریوی می شود.

دکتر صادقی با بیان اینکه در ساخت ظروف یکبار مصرف به منظور جلوگیری از شکنندگی، از مواد پلاستیکی لایزر استفاده می شود، یادآور شد: بنابراین اگر درون این ظروف آب جوش یا غذای داغ مانند آش ریخته شود، این مواد حل شده، وارد بدن و به دلیل داشتن ترکیبات خاص در اثر استفاده طولانی مدت از این مواد منجر به بروز سرطان های مختلف می شوند.

وی اظهار داشت: ظروف یک بار مصرف پلیمری و کیسه های پلاستیکی در صورت تماس با مایعات و مواد غذایی بالای 40 درجه، ماده ای شیمیایی به نام «استایرن» از خود خارج می کنند که موجب تلخی غذا می شود و بیش از 77 نوع بیماری سرطان زا را به همراه دارد.

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور عنوان کرد: با تغییر الگو و کاهش مصرف کیسه ها، ظروف و محصولات یک بار مصرف پلاستیکی و به جای آنها استفاده از ظروف با پایه گیاهی(نشاسته ذرت و سیب زمینی) و بازگشت به فرهنگ سنتی استفاده از ظروف ملامینی و چینی برای توزیع نذورات، منجر به کاهش و حذف مشکلات زیست محیطی، بهداشتی و اقتصادی کشور در این عرصه می شود.

دکتر صادقی اضافه کرد: ظروف گیاهی تخریب پذیر بوده و در زمان کوتاهتری (شش ماه)، نسبت به ظروف پلاستیکی در محیط تجزیه می شوند، بدون اینکه آثار تخریبی بر محیط زیست پس از تجزیه شدن در خاک داشته باشد.
www.bartarinha.ir
 

behsazanpolymer6

عضو جدید
اشکالات ظروف گیاهی ایرانی :

دوستان ظروف گیاهی تولیدی در ایران صددرصد گیاهی نمیباشد در بهترین حالت 60 تا 70 درصد نشاسته گیاهی و 30 تا 35 درصد مواد پلاستیکی پلی پروپیلن و 3تا 7 درصد کربنات و پارافین و چند نوع ماده شیمیایی میباشد ...البته منظور از این نظر تایید تمامی ظروف پلاستیکی نیست ..علت خالص نبودن ظروف گیایهی در ایران : در صورت صددرصد گیاهی بودن این ظروف باید دارای تاریخ مصرف باشد چون آفت میزند و در صورت گیایهی کامل غذای موش و سایر حیوانات خواهد شد و امکان نگهداری ندارد
قیمت ماشین آلات خالص گیاهی در حدود 10 بربر دستگاهاهی موجود چینی در ایران است و بخاطر همین با مخلوط کردم مواد پلاستیکی به مواد اصلی گیاهی ، خواص این مواد به سمت مواد پلاستیکی نزدیک میشود تا بتوانند در دستگاههای تولید ظروف پلاستیکی این ظروف را تولید کنند // ظروف گیاهی اصلی دارای رنگی کدر بوده و قابل خوردن است ، تنها ظروفی که در دنیا و اروپا برای مصرف آن مشکلی نیست ظروف پلاستیکی است که همکنون برای لیوان های چای که بصورت شفاف بوده ولی نشکن میباشد و در زیر ظرف با دو حرف پ پ انگلیسی مشخص شده است . اگر به خاطرتان باشد تا چند سال پیش ظروف شیشه ای برای چای کامل شکننده بود و از جنس پلی استایرن بود و در صورت استفاده برای مایعات داغ سرطانزا بود.. همکنون ظروف بسته بندی دربدار برای استفاده در آشپزخانه در لولزم خانگی فروشها موجود است که ضخیم بوده و خارجی با درب آب بندی .. و علمات استفاده در مایکروفر زیر آن حک شده و جنس این ظروف نیز از پلی پروپیلن میباشد ..ظروف پلی پروپیلن چه شفاف و چه بصورت سفید باید درصورت مچاله کردن ترک بر ندارد و به حالت اول برگردد . در غیر اینصورت از مواد قبلی پلی استایرن میباشد که شکننده است .. علت این هیاهو جدید بودن دستگاههای که بتواند از این ماده جدید ظروف تولید کند بوده و در حدود 90 درصد تولید کنندگان پلاستیکی فقط با دستگاهای ارزان قیمت 30 تا 40 میلیونی توانایی تولید ظروف با مواد قدیمی را دارند .ولی دستگاههای جدید ارزانترین حالت 500 تا 600 میلیون بوده .. تمامی تبلیغات برای ظروف گیاهی از طرف شرکتی بوده که اولا ایده تولید این ظروف با این وضع را از یک پایانامه دانشجویی برداشت کرده اند ( در اینترنت موجود است ) دوما در حدود 5 سال گذشته تمامی دستگاهها توسط این شرکت فروخته شده است با شرایط خاص که اولا دستگاه به شرطی فروخته میشود که چینی باشد و تا 5 سال خریدار باید تعهد کند که مواد اولیه اش را از این شرکت که کارخانه تولید مواد اولیه با فرمول خود راه اندازی کرده خرید کند... علت تایید این ظروف توسط بهداشت نیز استفاده از نا آگاهی بعضی مسولان میباشد .. درصورت درست بودن و سالم بودن این ظروف اولا باید فوری بصورت تصاعدی رشد میکرد دوما هر روز شاهد جمع شدن چند کارخانه تولید ظروف گیاهی نبودیم .. با یک سرچ ساده با عنوان فروش دستگاه ظروف گیاهی دست دوم همه مسائل را متوجه میشوید ..انشاله بتوانیم بدون اطلاع از حقیقت یک مسئله آنرا تایید نکنیم این ظروف علاوه بر داشتن خود مواد پلاستیکی ، چند نوع ماده شیمیایی هم دارند که بمظور استحکام و تقویت ظروف گیاهی تولید کننده باید اضافه کند

درصورت نیاز به اطلاعات کاملتر آمادگی ارائه با اسناد را دارم
 

Similar threads

بالا