ابتكارات قورباغه‌اي

mastane20

عضو جدید
کاربر ممتاز


جام جم آنلاين: حیواناتی از این دست به برخورداری از عادت‌های هوشمندانه و نامتعارف برای ادامه حیات مشهور هستند.

قورباغه‌ها و بخصوص قورباغه‌هایی كه ظاهرا مدت‌ها بدون استفاده از آب به حیات خود ادامه می‌دهند به داستان مرموزی برای دانشمندان زیست‌شناس تبدیل شده‌اند.
یكی از پيچيده‌ترین این داستان‌ها، مربوط به گونه‌ای از قورباغه می‌شود كه قورباغه سبز درختی بومی استرالیا ناميده می‌شود.
دانشمندان مدت‌ها به این نكته عجیب فكر می‌كردند كه این حیوان چگونه می‌تواند روزهای طولانی را در صحراهای سوزان و بی‌آب و علف شمال استرالیا سپری كند.
آنها پس از بررسی‌های طولانی به كلید حل این معما پی بردند. این قورباغه‌ها برای تامین آب مورد نیاز بدن خود كار جالبي انجام می‌دهند، بدین ترتیب كه شب هنگام از دل هوای سرد نزدیك سطح زمین به درون حفره‌های تنگ و البته گرم زمینی می‌پرند.
در این فاصله و به علت تفاوت دمای بدن قورباغه و محیط گرم حفره، قطرات آب همچون حالتی كه روی شیشه‌های مه گرفته دیده می‌شود روی بدن حیوان ظاهر می‌شوند.
در ادامه قورباغه ذرات آب جمع شده روی پوست خود را با استفاده از زبان دراز خود جمع‌آوری می‌كند. دانشمندان این روش تامین آب را روشی هوشمندانه و حتی نوعی انطباق‌پذیری زیركانه عنوان می‌كنند.
بدین ترتیب حتی در زمان‌هایی كه باران برای مدت‌های طولانی نمی‌بارد ـ همچون تابستان‌ها ـ این حیوان براحتی آب مورد نیاز بدن خود را به دست می‌آورد.
مطالعاتی كه به این نتیجه‌گیری جالب توجه منتهی شده است، دربرگیرنده نكات دیگری نیز هست. این‌كه قورباغه سبز به عنوان یك عادت عجیب شب هنگام و برای مدتی طولانی به این سو و آن سو می‌پرد، برای دانشمندان جای تعجب دارد.
مطالعات همیشگی دانشمندان نشان می‌دهد قورباغه‌ها در روز و بخصوص زمانی كه تابش خورشید گرمای زیادی به زمین منتقل می‌كند خود را به زیر برگ یا هر چیزی كه سایه خنكی دارد منتقل می‌كنند و هنگام شب نیز، زمانی كه هوا بشدت سرد می‌شود تحرك چندانی ندارند، اما این‌گونه خاص با تحرك عجیب خود در شب به معمایی بزرگ برای دانشمندان استرالیایی تبدیل شده است.
حیواناتی از این دست كه در محیط‌های سخت و طاقت‌فرسای بیابانی زندگی می‌كنند به برخورداری از عادت‌های هوشمندانه و نامتعارف برای ادامه حیات مشهور هستند.
مترجم: سعید حسیني
منبع: LiveScience
 
بالا