آن چه از چاي نمي‌ دانستيد

eksir

عضو جدید
کاربر ممتاز
در اوايل قرن بيستم، چاي، نوشيدني لوکسي بود که فقط ثروتمندان توانايي خريد آن را داشتند.

در نيويورک، تجار چاي بي‌ صبرانه منتظر محموله‌ هاي چاي که از هند و چين مي ‌آمد، مي ‌‌نشستند و آن را به قيمت گزاف به مشتريان خود مي ‌فروختند.

قوطي‌ هاي فلزي کوچک، اولين نوع بسته‌ بندي چاي بود اما از آنجا که قيمت اين قوطي ‌ها نسبتا بالا بود، در سال 1903 ميلادي، براي اولين بار از کيسه‌ هاي ابريشمي به جاي قوطي ‌هاي فلزي استفاده شد. اين نوع بسته ‌بندي، اول در سال 1904 ميلادي، به کافه‌ رستوران ‌هاي نيويورک و بعد از آن، به سراسر جهان راه يافت. برخي مصرف‌ کنندگان، کيسه‌ ها را به همان صورت درون آب ‌جوش انداختند و متوجه شدند چاي در حال رنگ دادن و دم کشيدن است. از اين پس بود که روش‌هاي ساده ‌تري براي استفاده از چاي پيدا شد.

سوليوان، اولين تاجري بود که چاي را در بسته ‌بندي‌ هاي کوچک ابريشمي به بازار عرضه کرد.

ابداع چاي کيسه ‌اي احتمالا بهترين و بدترين اتفاق در صنعت چاي بود! بهترين بود چون سبب افزايش توجه مردم به چاي شد و بدترين بود چون از آن به بعد، درون کيسه‌ ها چاي ‌هايي با کيفيت پايين در دسترس مردم قرار گرفت.

کم ‌کم مردم به چاي کيسه‌ اي علاقه بيشتري نشان دادند چون ديگر نيازي به استفاده از صافي نبود و از آنجا که برگ کامل چاي درون کيسه قرار مي ‌گرفت، رنگ و بوي چاي عالي بود اما به تدريج توليدکنندگان به جاي برگ کامل، چاي پودري شده يا اصطلاحا خاک چاي را جانشين آن کردند تا زمان رنگ دادن به حداقل برسد و در ضمن سود آن ها افزايش يابد. گرچه امروزه خيلي‌ ها دم کردن چاي خشک و عطر و بوي آن را مي ‌پسندند اما هنوز هم سرعت رنگ دادن و دم کشيدن چاي کيسه‌ اي سبب شده طرفداران خاص خود را داشته باشد؛ به ‌طوري که در انگليس 95 درصد چاي مصرفي مردم را چاي کيسه‌ اي تشکيل مي ‌دهد.

در سال 1920 ميلادي، چاي کيسه ‌اي در آمريکا در دسترس همه بود. چاي کيسه ‌اي ابتدا به شکل دايره‌ اي شکل(در سال 1922) و بعد به شکل هرمي(در سال1996) درآمد. در سال 1930 ميلادي، شرکت سالادا براي اولين بار کيسه ‌هاي چاي را از جنس فيبر کاغذ و از چوب درختان فيليپيني و کلمبيايي ساخت و به دنباله آن کاغذي آويخت تا روي آن مارک شرکت خود را بزند. امروزه هم هنوز بيشتر انواع چاي کيسه‌ اي از کيسه‌ هايي با جنس کاغذ و نايلون ‌هاي مخصوص مقاوم در برابر گرما(مثل پلي ‌پروپيلن) تهيه مي ‌شود اما لازم به ذکر است که کيسه ‌هاي ابريشمي براي سلامت بهتر هستند و کيسه‌ هاي فيبر کاغذي و نايلوني صرفا براي کاهش هزينه‌ هاي شرکت ‌ها ابداع شده است.

3 سوال رايج درباره چاي

سالانه 3 بيليون کيلوگرم چاي در سراسر جهان توليد مي ‌شود. اين نوشيدني گرم به دليل آرامش ‌بخش بودن و رفع خستگي، خيلي پُرطرفدار است. اما پرسش هاي زيادي هم درباره آن مطرح است که به نظر مي ‌رسد سه پرسش زير، همه‌ گيرتر است:

آيا نوشيدن چاي يا هر نوشيدني داغ ديگري ضرر دارد ؟

بله، البته! چاي را خيلي داغ نبايد نوشيد. برخي مطالعات نشان داده‌ اند که نوشيدن مايعات خيلي داغ ممکن است به مخاط گلو و مري آسيب برساند و به بروز سرطان منجر شود. نتايج بررسي ها حاکي از اين مطلب هستند، افرادي که چاي خيلي داغ مي ‌نوشند، بيش از ديگران مستعد ابتلاي سرطان مري هستند. تا چند سال پيش دانشمندان تصور مي‌ کردند شايد چاي موجب سرطان مري مي ‌شود ولي بررسي‌ هاي جديد نشان داده است که اين ضرر چاي مربوط به داغ بودن آن است، بنابراين براي حفظ سلامت و استفاده بيشتر از فوايد چاي بهتر است اين نوشيدني را خيلي داغ ميل نکنيد.

چاي محرک است يا آرام بخش ؟

بعضي ‌ها چاي مي ‌نوشند چون معتقدند چاي خاصيت آرام‌ بخشي دارد اما بعضي‌ ها هم مي ‌گويند چاي شادي‌آور و نشاط ‌آور است. واقعيت اين است که هر دوي اين صحبت‌ ها درست است. چاي تا پيش از دو دقيقه از دم ‌کشيدن اثر محرک دارد اما پس از مدتي به تدريج از خاصيت محرک بودن آن کاسته شده و خاصيت آرام ‌بخشي آن بيشتر مي ‌شود. پس از گذشت پنج دقيقه از دم‌ کشيدن چاي، تمام کافئين موجود خارج مي‌ شود و چاي کاملا آرام ‌بخش است. کافئين از محرک ‌هاي سيستم اعصاب مرکزي است. مقدار اين ترکيب در يک فنجان چاي زياد نيست. با اين حال ممکن است مصرف زيادش در بعضي افراد موجب ايجاد حالاتي مانند بي ‌قراري و عصبانيت شود، از اين رو، آن ها نبايد در مصرف چاي زياده ‌روي کنند.

کدام چاي بهتر است: سبز يا سياه ؟

در گياه چاي ترکيبات خاصي وجود دارد که داراي خواص مهم زيستي مانند آنتي اکسيدان ‏ها است. اين ترکيبات فوايد بسياري دارند. در طي فرآيند تخمير اين مولکول ‌ها تغيير مي‌ کنند. مثلا برخي از آن ها اکسيد شده، برخي مي ‌شکنند و يا به مواد جديدي تبديل مي ‌شوند. در نتيجه، در چاي سياه که تخمير زيادتري رويش صورت گرفته است، موادي به وجود مي‌آيد که حاصل آن تغييرات هستند، يعني در چاي سياه موادي وجود دارد که در چاي سبز، با تخمير کمتر، وجود ندارد. سردسته اين مواد، کافئين است. وجود کافئين در چاي سياه و آنتي ‏اکسيدان کمتر ارزش آن را در مقايسه با چاي سبز که خواص آنتي ‌اکسيداني بيشتري دارد، کمتر مي ‏کند. به همين دليل اگر افراد ذايقه خود را با چاي سبز تطبيق دهند، از خواص بيشتر گياه چاي بهره ‌مند خواهند شد.
 
آخرین ویرایش:

Abolfazl_r

عضو جدید
کاربر ممتاز
مرسی.
فقط میشه بگی این کشف مهم تاریخی نتیجه فکر و تلاش شبانه روزی خودته که پرده از حقایق براداشتی یا جایی خوندی؟
 

Abolfazl_r

عضو جدید
کاربر ممتاز
ببببببببببببببببببببببلللللللللللللللللللللللللللللللللللللههههههههههههههههه؟
 

Abolfazl_r

عضو جدید
کاربر ممتاز
از بی مبالاتی مدیران بچه ها مجبور میشن چه کارا که نکنن.

سایت مشکل داره. نمیشه تاپیک جدید زد. اول باید یه چرتو پرتی بنویسی بعد بیای ویرایشش کنی. eksir اومد یه تاپیک با عنوان دلایل مقدم بودن خانما به آقایون نوشت. من اومدم نظر دادم. حالا نظری که من دادم سر از تاپیک "آن چه از چی نمیدانستید" دراورده. :confused:
 

mahdirezaiyan

عضو جدید
منافع و مضرات گیاهی به نام چای
خداوند سبحان چیزی در جهان خلق نکرده است که در مجموع شر باشد! پس همه مخلوقات جهان هستی در مجموع خیر است! حتی چائی!

خداوند تبارک و تعالی در قرآن کریم 2 بار خود را ستوده است!
  1. زمانی که انسان را خلق کرد، به خود احسن گفت . سوره مومنون آیه 14
  2. زمانی که غذای طیب را برای انسان به عنوان غذای او خلق کرد . سوره غافر آیه 64
پس از این 2 آیه نتیجه می گیریم که هم انسان و غذای مخصوص او از نظر حضرت حق با ارزش است و این بسیار مهم است ! ( دقت شود ) .

اما در قرآن کریم در زمینه اشتراک تغذیه بین انسان و دام 4 آیه وجود دارد که جای بسی شگفتی است !
  1. سوره مبارک یونس آیه 24 . الف : در این آیات باید خوب دقت و توجه کنیم ! گاو برگ سبز چای را نمی خورد !
  2. سوره مبارک طه آیه 54 . ب : پس از این 4 آیه نتیجه می گیریم که بین انسان و دام اشتراک تغذیه وجود دارد !
  3. سوره مبارک سجده آیه 27 . ج : یعنی هر گیاهی که دام نمی خورد ، ای انسان تو هم استفاده نکن !
سوره مبارک عبس آیه 32 . د : چون حیوانات فطری گیاهان را می شناسند و این بسیار مهم است و رمز همین است .
.
منافع گیاه چای

همان طور که قبلاً بیان شد هیچ مخلوقی در جهان خلقت بدون حکمت آفریده نشده است حتی چای . ( دقت شود ) .

گیاه چای در مجموع حالت اسیدی قوی دارد و برای کسانی که به گوشت خواری عادت دارند ، برای هضم گوشت مفید است و آن را زود هضم می کند ، چون اسیدی است !
  • گیاه چای چون اسیدی است ، یک ماده ضد عفونی کننده خوبی است . برای شستشوی چشم های عفونی و لثه های عفونی مفید است .
  • چای برای شستن زخم های عفونی نیز مفید است .
مضرات گیاه چای

  1. گیاه چای بخاطر داشتن ماده ای به نام فنل که سرطان زا می باشد ، که خطر ناک است . فنل چیست ؟ اگر بنزن ( C6H6 ) به جای یک هیدروژن یک CH قرار گیرد فنول ایجاد می شود که بسیار سمی بوده و سرطان زاست ! بر روی پوست و کبد و سیستم گوارش اثرات نامطلوبی می گذارد . این مواد دارای ترکیبات حلقوی بوده و بسیار مضر است .
  2. در هر فنجان چای بین 60 تا 75 میلی گرم کافئین وجود دارد که LDL خون را افزایش می دهد و عاملی می شود برای انفارکتوس های قلبی و مغزی . ولی آرام بخش است و در دراز مدت اعتیاد ایجاد می کند !
  3. ماده آرام بخش دیگری در چای وجود دارد به نام تئین که محرک سیستم عصب سمپاتیک است . و موجب افزایش ترشح آدرنالین می شود . تئین موجب کاهش مقدار منیزیم داخل سلول می شود . منیزیم ماده ای است که خداوند سبحان در سلول قرار داده تا با انواع سرطان ها مبارزه کند و با نوشیدن چای این ماده مفید از بدن خارج می شود .
  4. چای دارای ماده ای است به نام تانن که بسیار مدر است و به همین خاطر مایعات بدن را دفع کرده و پلاسما غلیط می شود و آنزیم ها در پلاسمای غلیظ نمی تواند فعالیت کنند و به همین خاطر مواد زائد در بدن انبار شده و موجب بیماری می شود . ضمناً تانن موجب فعالیت بیش از حد سلول های اپیتلیال کلیه شده و کلیه را بمرور از کار می اندازند !
  5. گیاه چای دارای ماده ای است به نام اگزالیک اسید ، که مسموم کننده بوده و اختلالات متابولیسمی ایجاد می کند و در کلیه رسوب کرده و سنگ های کلیوی را موجب می شود . همچنین جلوگیری از جذب آهن که بسیار مفید است می شود . ( دقت شود ) .
  6. گیاه چای دارای ماده ای است به نام تئوبرومین که سمی است و مدر قوی است ، این ماده محرک اعصاب بوده و تعادل مایعات را در بدن مختل می کند . عوارضی مانند : سر درد ، تهوع و استفراغ دارد . شخص عصبی می شود .
  7. گیاه چای دارای ماده ای است به نام کزانتین که موجب مسمومیت می شود و عوارضی نظیر بی قراری و تحریک ایجاد می کند . این ماده بی نظمی در ریتم قلب را ایجاد می کند . ( این مختصر مطالبی بود از یک کتاب که به بیماری ها اشاره نشد ) . 70 نوع بیماری .
  8. از جمله : میگرن ، ناراحتی های گوارشی ، سنگ های کلیه ، خار پاشنه ، دردهای مفصلی ، سریع عصبی شدن و پوکی استخوان !
منبع http://www.tebbeghorani.com/Papers/tea.htm
 

Haaji

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام
باورتون میشه الان بیش از دوساله که من لب به چایی نزدم؟!!
حدود دوسال پیش سخنرانی آقای دکتر حسین روازاده رو گوش دادم و از اون به بعد دیگه اصلا چایی نخوردم.
 

Similar threads

بالا