آشنایی با رشته ماشین های کشاورزی

iman_golpur1365

عضو جدید
رشته تخصصی مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی را بشناسیم تخصص مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی برای تربیت طراح ماشین های کشاورزی دایر شده است . محل اصلی اشتغال فارغ التحصیلان آن کارخانجات سازنده تراکتور ، کمباین و سایر ماشین ها و ادوات کشاورزی و صنایع کشاورزی می باشد. این تخصص ،طبیعت فنی دارد نه کشاورزی و به همین سبب در رشته فنی مهندسی طبقه بندی شده است .از امور کشاورزی چون زراعت ، باغبانی ، دامپروزی ، گیاهپزشکی ، آبیاری، خاکشناسی جز در حد لزوم برای طراحی ماشین ، هیچ اطلاعی ندارد . در عوض از توان کافی در علوم مکانیکی همچون استاتیک ، دینامیک ، مقاومت مصالح ، ریاضیات ، اجزاء ماشین ، طراحی کامپیوتری ، شبیه سازی کامپیوتری ، هیدرولیک ، برق و الکترونیک برخوردار است تا آنجا که بتواند مکانیسم ها ، طرز کار و طرح ماشین های کشاورزی را تحلیل نماید . مجموعه ی این دروس به اضافه دروس اصلی یا تخصصی چون موتور ، تراکتور ، ماشین های خاک ورزی ، کاشت ، داشت ، برداشت ، پس از برداشت ، مکانیزاسیون ، مکانیک تراکتور ، طراحی ماشین های کشاورزی و عملیات کارگاهی
فارغ التحصیلانی را می پروراند که می توانند به طراحی این ماشین ها بپردازند . البته ممکن است نیازمند کمک مخصصان مکانیک هم در بعضی زمینه ها باشند .
دانشجویان در مقطع کارشناسی باید 136 واحد بگذرانند تا به عنوان یک مهندس مکانیک ماشین های کشاورزی فارغ التحصیل شوند که از این 136 واحد 21 واحد دروس عمومی مشترک با سایر رشته ها است و 20 واحد در ارتباط با کشاورزی است و ما بقی واحد ها تخصصی رشته مکانیک ماشین های کشاورزی می باشد.

نقش مهندسین مکانیک ماشینهای کشاورزی در صنایع
مهندسین مکانیک ماشینهای کشاورزی درمقایسه با مهندسین مکانیک برای کسب موفقیت در صنعت مسیر دشوارتری درپیش رو دارند به این دلیل که مهندسین مکانیک برای طراحی اطلاعات نسبتا ثابتی در اختیار دارند وماشینی که طراحی می کنند اغلب در شرایط ثابت یک کارخانه مورد استفاده قرار می گیرند در حالی که طراح ماشینهای کشاورزی باید ماشینی طراحی کند که با شرایط کاملا پویای مرزعه سازگار باشد .
خاک محیطی است زنده وپویا وهمچنین گیاه نیز موجودی است زنده بنابراین طراحی ماشینی که با شرایط متغیر مزرعه سازگار باشد کار بسیار دشوارتری است ونیازمند این است که بسیاری از پارامترهای متغیر مزرعه ای نیز در طراحی لحاظ گردد.
حال آنکه مهندسین مکانیک با شرایط پویای مزرعه به هیچ وجه آشنایی نداشته وبه دلیل عدم اطلاعات کافی در خصوص رابطه خاک و گیاه با ماشین به هیچ وجه نمی توانند ماشینی طراحی کنند که درشرایط پویای مزرعه تمام نیازهای طراح و زارع رابرآورده نماید.به همین دلیل مهندسین مکانیک ماشینهای کشاورزی با گذراندن دروسی از جمله طراحی اجزای ماشین دینامیک، مقاومت مصالح ،استاتیک ، وهمچنین رابطه ی خاک وماشین و برخی از دروس کشاورزی مانند زراعت میتوانند ماشینهای پیشرفته با راندمان بالا برای کشاورزی تولید نمایند.
مشکلات رشته مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی
یکی از مشکلات دانشجویان این رشته این است که این دانشجویان تا روزی که در یکی از دو بخش صنعت یا کشاورزی مشغول به کار گردنند ، نمی دانند در اینده مشغول به چه کاری خواهند شد لذا با رغبت کمتری تحصیلات خود را ادامه داده و کمتر به اموزشهای جانبی از قبیل آموختن نرم افزارهای مهندسی که قبل از وارد شدن به محیط کار لازم و ضروری می باشد روی می آورند.
طبق یک آمارگیری مشخص گردیده اکثر دانشجویان رشته مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی که در دبیرستان نیز در رشته ریاضی و فیزیک مشغول به تحصیل بوده اند این رشته را به خاطر شباهت آن با رشته مهندسی مکانیک انتخاب می کنند و با گذراندن تعداد زیادی از واحدهای رشته مکانیک درکنار واحدهای کشاورزی انتظار دارند که در آینده نیز در بخش صنعت مشغول به کار گردنند ، که با وجود داشتن صلاحیت و توانایی و بار علمی کافی ، اما به دلیل شناخت کم و ناقص صنایع و صاحبان صنایع از این رشته در مواردی اتفاق نمی افتد .
به این دلیل که در کشور ما ، در حال حاضر صنعت ماشین های کشاورزی حالت پویا نداشته و اغلب صنعتگران به کپی سازی این ماشینها روی اورده اند و طراحی و ساخت ماشینهای کشاورزی تنها محدود به دفاتر تحقیق و توسعه کارخانجات بزرگ سازنده تراکتور و ماشینهای کشاورزی گردیده و در اکثر کارخانجات ، کپی
سازی و نمونه سازی مدلهای خارجی ماشینهای کشاورزی جای طراحی وتوسعه ی این ماشینها را گرفته است وعلاوه بر آن کم بودن تعداد کارخانجات ساخت ماشین آلات کشاورزی مثل تراکتور سازی تبریز وتراکتور سازی اراک باعث شده تعداد زیادی فارغ التحصیلات این رشته نتواننددر رشته تخصصی خود مشغول به کار شوند اما به علت فنی بودن رشته وگذراندن تعدادزیادی از واحدهای مهندسی مکانیک می توانند در شرکتهای ساخت اتومبیل مشغول به کار شوند.
منابع آزمون کارشناسی ارشد
1.زبان عمومی و تخصصی، 2.ریاضیات، 3.مقاومت مصالح، 4.ماشینهای کشاورزی، 5.موتور و تراکتور.
ضرایب به ترتیب دروس(2، 3، 3، 4و2)
 

لیلا90401050

عضو جدید
ممنون

ممنون

رشته تخصصی مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی را بشناسیمتخصص مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی برایتربیت طراح ماشین های کشاورزی دایر شده است . محل اصلی اشتغال فارغ التحصیلان آنکارخانجات سازنده تراکتور ، کمباین و سایر ماشین ها و ادوات کشاورزی و صنایعکشاورزی می باشد. این تخصص ،طبیعت فنی دارد نه کشاورزی و به همین سبب در رشته فنیمهندسی طبقه بندی شده است .از امور کشاورزی چون زراعت ، باغبانی ، دامپروزی ،گیاهپزشکی ، آبیاری، خاکشناسی جز در حد لزوم برای طراحی ماشین ، هیچ اطلاعی ندارد . در عوض از توان کافی در علوم مکانیکی همچون استاتیک ، دینامیک ، مقاومت مصالح ،ریاضیات ، اجزاء ماشین ، طراحی کامپیوتری ، شبیه سازی کامپیوتری ، هیدرولیک ، برق والکترونیک برخوردار است تا آنجا که بتواند مکانیسم ها ، طرز کار و طرح ماشین هایکشاورزی را تحلیل نماید . مجموعه ی این دروس به اضافه دروس اصلی یا تخصصی چون موتور، تراکتور ، ماشین های خاک ورزی ، کاشت ، داشت ، برداشت ، پس از برداشت ،مکانیزاسیون ، مکانیک تراکتور ، طراحی ماشین های کشاورزی و عملیات کارگاهی

فارغالتحصیلانی را می پروراند که می توانند به طراحی این ماشین ها بپردازند . البتهممکن است نیازمند کمک مخصصان مکانیک هم در بعضی زمینه ها باشند .
دانشجویان درمقطع کارشناسی باید 136 واحد بگذرانند تا به عنوان یک مهندس مکانیک ماشین هایکشاورزی فارغ التحصیل شوند که از این 136 واحد 21 واحد دروس عمومی مشترک با سایررشته ها است و 20 واحد در ارتباط با کشاورزی است و ما بقی واحد ها تخصصی رشتهمکانیک ماشین های کشاورزی می باشد.

نقش مهندسین مکانیک ماشینهای کشاورزیدر صنایع

مهندسین مکانیک ماشینهای کشاورزی درمقایسه با مهندسین مکانیکبرای کسب موفقیت در صنعت مسیر دشوارتری درپیش رو دارند به این دلیل که مهندسینمکانیک برای طراحی اطلاعات نسبتا ثابتی در اختیار دارند وماشینی که طراحی می کننداغلب در شرایط ثابت یک کارخانه مورد استفاده قرار می گیرند در حالی که طراحماشینهای کشاورزی باید ماشینی طراحی کند که با شرایط کاملا پویای مرزعه سازگار باشد .

خاک محیطی است زنده وپویا وهمچنین گیاه نیز موجودی است زنده بنابراین طراحیماشینی که با شرایط متغیر مزرعه سازگار باشد کار بسیار دشوارتری است ونیازمند ایناست که بسیاری از پارامترهای متغیر مزرعه ای نیز در طراحی لحاظ گردد.
حال آنکهمهندسین مکانیک با شرایط پویای مزرعه به هیچ وجه آشنایی نداشته وبه دلیل عدماطلاعات کافی در خصوص رابطه خاک و گیاه با ماشین به هیچ وجه نمی توانند ماشینیطراحی کنند که درشرایط پویای مزرعه تمام نیازهای طراح و زارع رابرآورده نماید.بههمین دلیل مهندسین مکانیک ماشینهای کشاورزی با گذراندن دروسی از جمله طراحی اجزایماشین دینامیک، مقاومت مصالح ،استاتیک ، وهمچنین رابطه ی خاک وماشین و برخی از دروسکشاورزی مانند زراعت میتوانند ماشینهای پیشرفته با راندمان بالا برای کشاورزی تولیدنمایند.
مشکلات رشته مهندسی مکانیک ماشینهایکشاورزی
یکی از مشکلات دانشجویان این رشته این است که این دانشجویان تاروزی که در یکی از دو بخش صنعت یا کشاورزی مشغول به کار گردنند ، نمی دانند دراینده مشغول به چه کاری خواهند شد لذا با رغبت کمتری تحصیلات خود را ادامه داده وکمتر به اموزشهای جانبی از قبیل آموختن نرم افزارهای مهندسی که قبل از وارد شدن بهمحیط کار لازم و ضروری می باشد روی می آورند.
طبق یک آمارگیری مشخص گردیده اکثردانشجویان رشته مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی که در دبیرستان نیز در رشته ریاضی وفیزیک مشغول به تحصیل بوده اند این رشته را به خاطر شباهت آن با رشته مهندسی مکانیکانتخاب می کنند و با گذراندن تعداد زیادی از واحدهای رشته مکانیک درکنار واحدهایکشاورزی انتظار دارند که در آینده نیز در بخش صنعت مشغول به کار گردنند ، که باوجود داشتن صلاحیت و توانایی و بار علمی کافی ، اما به دلیل شناخت کم و ناقص صنایعو صاحبان صنایع از این رشته در مواردی اتفاق نمی افتد .
به این دلیل که در کشورما ، در حال حاضر صنعت ماشین های کشاورزی حالت پویا نداشته و اغلب صنعتگران به کپیسازی این ماشینها روی اورده اند و طراحی و ساخت ماشینهای کشاورزی تنها محدود بهدفاتر تحقیق و توسعه کارخانجات بزرگ سازنده تراکتور و ماشینهای کشاورزی گردیده و دراکثر کارخانجات ، کپی
سازی و نمونه سازی مدلهای خارجی ماشینهای کشاورزی جای طراحیوتوسعه ی این ماشینها را گرفته است وعلاوه بر آنکم بودن تعداد کارخانجات ساختماشین آلات کشاورزی مثل تراکتور سازی تبریز وتراکتور سازی اراک باعث شده تعدادزیادی فارغ التحصیلات این رشته نتواننددر رشته تخصصی خود مشغول به کار شوند اما بهعلت فنی بودن رشته وگذراندن تعدادزیادی از واحدهای مهندسی مکانیک می توانند درشرکتهای ساخت اتومبیل مشغول به کار شوند.
منابع آزمون کارشناسی ارشد
1.زبان عمومی و تخصصی، 2.ریاضیات، 3.مقاومت مصالح، 4.ماشینهایکشاورزی، 5.موتور و تراکتور.
ضرایب به ترتیب دروس(2، 3، 3، 4و2)
سلام.
ممنون من از این مطلبتون برای بچه های ورودی استفاده کردم.
 

آگرونومیست

عضو جدید
این رشته در کشور هایی مثل استرالیا و کانادا جزء بهترین رشته ها محسوب می شود و کسی که تخصص تو یکی از زمینه هاش داشته باشه نونش تو روغنه.
 

TRiViA

عضو جدید
این رشته در کشور هایی مثل استرالیا و کانادا جزء بهترین رشته ها محسوب می شود و کسی که تخصص تو یکی از زمینه هاش داشته باشه نونش تو روغنه.

دقیقا همینطوره که شما می گید دوست عزیز
در کشورهای پیشرفته، کشاورزی و مزرعه داری جز مشاغل خیلی خوبه و سرمایه دار ها تو این زمینه فعالن.... اگه توجه کرده باشید، حتی رییس جمهور هاشون مزرعه شخصی دارن. و از اونجایی که کشاورزی امروزه مکانیزه هستش ،نیاز به مهندسان این رشته هم ملموس تره.
اما متاسفانه در کشورهای در حال توسعه ، مثل کشور عزیز! خودمون این رشته مظلوم واقع شده و کشاورز های ما ترجیح می دن به کمک تجربه کار کنن نه علم!!!
 

mr.rohalamin

اخراجی موقت
:):):)فرق رشته مکانیک ماشین های کشاورزی با مکانیزاسیون در چیه؟؟؟؟؟
 
بالا