چگونه سیگنال دیجیتال را در تلویزیون خانگی دریافت کنیم

shahkoorosh

عضو جدید
کاربر ممتاز
حالا دیگه فکر می کنم اکثر افراد لغت “تلویزیون دیجیتال” به گوشتون خورده و احتمالا بعضیاتون هیچ اطلاعاتی تو این زمینه ندارید و نمی دونید که اصلا این سیستم چیه ؟ یا چه مزیتهایی داره ؟ یا اینکه طریقه دریافت اون چطوریه ؟ و خیلی سوال های دیگه که لابد خیلی دوست دارید جوابشونو از یه جای معتبر بخونید.

من سعی کردم تمام مسائل مربوط به این سیستم رو از سایت خود صدا سیما (Digital T.V) که به همین منظور ایجاد شده جمع آوری کنم و در سایت قرار بدم.پس با ما همراه باشید :



1- تلویزیون دیجیتال چیست و چه مزایایی برای من دارد؟
آیا تا به حال فکر کرده اید چند بار مجبور شده اید آنتن خود را تنظیم کنید، مدام از بالای پشت بام فریاد بزنید «درست شد؟» ، «سایه ندارد؟» و … یا اینکه چند بار تصویر برفکی را مشاهده کرده اید و یک فیلم سینمایی یا مسابقه ورزشی مورد علاقه تان را با حداقل کیفیت! تماشا کرده اید؟

یا اینکه شده است که با خود فکر کنید کاش یک شبکه ویژه فیلم سینمایی داشتیم؟ یا یک شبکه ویژه کودک؟ یا ویژه تجارت؟ و… یا اینکه اگر تلویزیون LCD، پلاسما یا LED دارید و بدلیل کیفیت پایین نمایش شبکه های تلویزیونی موجود روی آن از هزینه ای که کرده اید، پشیمان شوید یا به شما توصیه شده است که برای داشتن کیفیت بهتر روی این تلویزیونها از ماهواره استفاده کنید؟و…. سیستم جدید دیجیتال این مسایل را حل می کند. بطور خلاصه از ویژگیهای این سیستم عبارتند از:
• امکان ارائه تعداد شبکه های بیشتر : در سیستم آنالوگ تعداد ۱۵ شبکه تلویزیونی قابل پخش است در حالیکه در سیستم دیجیتال می توان تا ۱۲۰ شبکه تلویزیونی را پخش نمود.
• کیفیت صداو تصویر بالاتر نسبت به آنالوگ
• امکان ارائه اطلاعات اضافی کنار تصویر
• راهنمای الکترونیکی برنامه ها
• رادیو همراه با تلویزیون
• ارائه خدمات ویژه نابینایان و ناشنوایان: مثلا صدای ویژه نابینایان و…

2- چگونه می توانم تلویزیون دیجیتال دریافت کنم؟
دریافت دیجیتال بسیارساده است، شما می توانید با وصل کردن یک مبدل دیجیتال یا ست تاپ باکس به تلویزیون به سادگی از دریافت دیجیتال بهره برید؛ بعبارتی دیگر درصورتی که آنتن موجود شما مناسب باشد، با اضافه شدن یک مبدل می توان گفت تجهیزات لازم برای دریافت دیجیتال را دارید.



3-ست تاپ باکس یا مبدل چیست و چگونه کار می کند؟
ست تاپ باکس یا مبدل، دستگاهی است که سیگنال ارسال شده از سیستم دیجیتال را به فرمت قابل نمایش روی تلویزیون تبدیل می نماید. بر خلاف سیستم آنالوگ که بدون نیاز به دستگاه مبدل، می توان شبکه ها را مشاهده کرد، در سیستم دیجیتال وجود چنین مبدلی ، ضروری است. حال اگر این مبدل در قالب یک دستگاه مثل رسیور ماهواره باشد، به آن اصطلاحا ست تاپ باکس گفته می شود در غیر اینصورت، سازندگان تلویزیون می توانند چنین مبدلی را داخل تلویزیون تعبیه کنند. قابل ذکر است که نوع دوم متناسب با سیستم ایران هنوز داخل بازار وجود ندارد.



4- چه مدل مبدل و از کجا می توانم تهیه کنم؟
چند مدل از گیرنده های تلویزیون دیجیتال امتیاز فنی لازم را برای عرضه در بازار کسب نموده اند.

به گزارش خبرنگار سایت تلویزیون دیجیتال،مهندس شاهرخی مدیر امور ارزیابی فنی و استانداردهای سازمان صدا و سیما گفت :
از میان گیرنده های تلویزیون دیجیتال(Set Top box) که توسط لابراتور این امور مورد ارزیابی قرار گرفته تا کنون فقط ۳ مدل از S.T.B ها تأیید لازم را کسب کرده اند.
وی افزود : این گیرنده های تلویزیون دیجیتال عبارتند از : TECH NO SAT، IRTECH و NETA که برای استفاده توسط مردم مناسب تشخیص داده شده اند.
شاهرخی در خصوص نحوه تامین این گیرنده ها توسط مردم گفت : مردم عزیز تهران نباید برای خرید این گیرنده ها عجله کنند و پس از مطالعه و اخذ گاراتنی و مجوز های لازم و امتحان گیرنده، نسبت به خرید آن اقدام نمایند.
گفتنی است پیش از این در تفاهمی میان سازمان صدا و سیما و سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی، لابراتورهای ارزیابی فنی و استانداردها و اداره کل گسترش تلویزیونی صدا و سیما و شرکت تکتا به عنوان مرجع و همکار سازمان استاندارد در تایید کیفیت فنی گیرنده های تلویزیون دیجیتال (Set Top box) شناخته شده اند.



5- قیمت متوسط خرید یک مبدل چقدر است؟
بسته به ویژگیهای ست تاپ باکس مثلا نوع ورودیها و خروجیهای آن و سایر قابلیت های آن، قیمت متفاوت است. ولی حدود آن بین ۶۰ هزار تومان تا یکصد هزار تومان است.



6- آیا برای تلویزیون دیجیتال، به یک آنتن جدید نیاز دارم؟
لزوما خیر، در برخی موارد در صورتی که سیگنال دریافتی توسط آنتن موجود ضعیف باشد و این موضوع مربوط به آنتن باشد، نیاز به تعویض آنتن نیز خواهد شد. دلیل این مساله آنست که در آنالوگ هر چه شدت سیگنال پایین بیاید تصویر با نویز بیشتری نمایش داده می شود (که به صورت برفک در تصویر دیده می شود). اما در دیجیتال اگر شدت سیگنال از حد خاصی پایین تر بیاید هیچ تصویری قابل دریافت نخواهد بود. لذا در صورتی که سیستم آنتن منزل به هر دلیل دارای مشکل باشد، نیاز به تعویض خواهد داشت.



افرادی که N96 یا N92 یا N77 (و چند مدل سامسونگ) می تونند بدون هیچ هزینه ای از تلویزیون دیجیتال روی موبایل هاشون بهره ببرند.


(به نقل از دانلودستان)
 

sara@fshar

عضو جدید
کاربر ممتاز
این تلویزیون دیجیتالی فقط تو تهرون قابل دسترسیه یا همه جای ایران ؟
 

vhd_A

عضو جدید
باعرض سلام به دوستان گرامي

برخلاف همه صحبتهايي كه شده است من روي ال سي دي خودم بدون ست تاب باكس
كانالهاي ديجيتال(23 كانال) را دريافت كرده ام و جالب اينجااست كه اين سيستم در شهر گرگان و تبريز
دريافت شد.
 

hadief

عضو جدید
تلویزیون دیجیتال

تلویزیون دیجیتال

سلام
از دوستان عزیز اگر کسی مایل به خرید تلویزیون دیجیتال مخصوص کامپیوتر بود من درخدمتم

 

Farasystem

عضو جدید
کاربر ممتاز
یعنی می خوای باور کنم با هادی اف دستتون تو یه کاسه نیست؟ :surprised::razz:
 

hadief

عضو جدید
یعنی می خوای باور کنم با هادی اف دستتون تو یه کاسه نیست؟ :surprised::razz:
سلام
اولا هادی ای اف درسته :mad:
دوما من خودم هادی ای اف هستم منظورت از این حرف چیه؟
مگه دزدم که میگی دستتون توی یه کاسه نیست؟:mad::mad::mad:
 

آذرتاش

عضو جدید
دیگه روضه و اینا که دیجیتال نمیخواد:smile:
داداش عزیز , اگر حرف قابل بحث داری توی تاپیک ویژه مطرح کن تا جوابتو بگیری. هر جا که سر میزنم میبینم یک تکه های بیخودی می اندازی. یعنی تا این حد جیگرت سوخته که آدرس را هم گم کرده ای؟ تاپیک متناسب با موضوع بزن تا باهم بحث کنیم. حق هم بود مطمئن باش می پذیریم. :gol:
 

hadief

عضو جدید
تلویزیون دیجیتال چیست؟

تلویزیون دیجیتال چیست؟

تلویزیون دیجیتال چیست؟

تلویزیون دیجیتال نسل جدید تلویزیون‌ها می باشد که برتری های زیادی نسبت به پخش آنالوگ شبکه های تلویزیونی دارد.
در تلویزیون دیجیتال، تصاویر تلویزیونی به صورت بیت های داده (صفر و یک)در آمده و از طریق تجهیزات دیجیتال (فرستنده) ارسال می شوند.
در سیستم دیجیتال علاوه بر اینکه کیفیت صدا و تصویر از سیستم آنالوگ بهتر می شود، صدا و سیما نیز قادر خواهد بود تعداد شبکه های بیشتری را در اختیار بینندگان قرار دهد.
پخش دیجیتالی شبکه های صدا و سیما در ایران از ابتدای سال 1388 به صورت آزمایشی در شهر تهران آغاز شده است و در حال حاضر 8 شبکه داخلی، 5 شبکه هماهواره ای و 10 شبکه رادیویی از این طریق قابل دسترسی است



خبرگزاری فارس: تلویزیون آنالوگ كه تا به حال كاربرد داشته به روشی اطلاق می‌شود كه روشنایی تصویر و میزان صدا را به ولتاژ الكتریكی تبدیل نموده و سپس ارسال می‌نماید.تلویزیون دیجیتال برخلاف روش آنالوگ از روش ارسال دیجیتال استفاده می‌نماید.


مشكل تلویزیون آنالوگ

تلویزیون‌های متداول تا به حال آنالوگ بوده‌اند و به نظر می‌رسد كه آنها عملكرد خوبی داشته و هنگام دریافت سیگنالهای محلی و یا ماهواره‌ای و همچنین هنگام كار با سایر دستگاههای جانبی از قبیل DVD، ویدئو VCR و دوربین فیلمبرداری و غیره مشكلی مشاهده نشده است.


مهمترین مشكل تلویزیون آنالوگ Resolution (وضوح تصویر از نظر جزئیات تصویر و تمایز خطوط) می‌باشد شاخص وضوح تصویر (Resolution) با یك عدد كه مشخص‌كننده تعداد اجزای ریز تصویر (Picture Element) ْ Pixel می‌باشد تعیین می‌گردد. هرچه این عدد بالاتر باشد جزئیات تصویر و وضوح و زنده بودن تصویر بهتر است.

در تلویزیون آنالوگ هر تصویر از 625 خط افقی اطلاعات تصویر تشكیل شده كه در هر ثانیه 25 بار تكرار می‌گردد. در عمل تلویزیون نصف خطوط فوق را در 1.50 ثانیه و نصف بقیه را در 20 میلی ثانیه بعدی مابین خطوط قبلی نمایش داده و هر تصویر در واقع به طور كامل در 1.25 ثانیه به روز شده و این نحوه مرور تصاویر به روش مرور خطوط به هم بافته (Interlace Scanning) موسوم می‌باشد. روش فوق برای سالها عملكرد قابل قبولی داشته است اما اكنون كه مانیتورهای كامپیوتر با وضوح و كیفیت عالی در دسترس می‌باشند به نظر می‌رسد همه خواستار تلویزیون‌های بهتری می‌باشند.

كمترین شاخص وضوح تصویر در صفحات نمایش كامپیوتر 480?640 جزء تصویر (Pixel) می‌باشد.

به علت به كارگیری روش مرور خطوط به هم بافته، شاخص وضوح تصویر عملاً در تلویزیون آنالوگ موجود حدود 400تا500 می‌باشد كه نسبت به مانیتورهای قدیمی نیز پائین‌تر است.

هم‌اكنون مانیتورهای جدید قادر به نمایش جزئیات تصویر 10 برابر بهتر از تلویزیون آنالوگ می‌باشد و از نظر كیفیت جزئیات تصویر، وضوح و زنده بودن و ثبات تصویر و رنگ قابل مقایسه با تلویزیون آنالوگ نمی‌باشند.

مشكل دیگر تلویزیون آنالوگ وجود تداخل، نویز و سایه در تصویر است. این مشكلات به طور ذاتی در سیستم آنالوگ وجود داشته و امكان رفع آنها به طور كامل هیچ‌گاه وجود ندارد و شدت آن بستگی به فاصله گیرنده از فرستنده و موانع سر راه و سایر عوامل محیطی خارج از كنترل فرستنده و گیرنده دارد.


تلویزیون دیجیتال

تلویزیون آنالوگ كه تا به حال كاربرد داشته به روشی اطلاق می‌شود كه روشنایی تصویر و میزان صدا را به ولتاژ الكتریكی تبدیل نموده و سپس ارسال می‌نماید.

تلویزیون دیجیتال برخلاف روش آنالوگ از روش ارسال دیجیتال استفاده می‌نماید و همه اطلاعات مورد نظر شامل سیگنال تصویر، صدا و دیتا را قبل از ارسال پردازش دیجیتال می‌نماید پردازش دیجیتال شامل تبدیل سیگنال آنالوگ به سیگنال دیجیتال كه از صفر و یك تشكیل شده و سپس فشرده‌سازی آنان و حذف اطلاعات مازاد و ارسال آن به روش خاص اطلاق می‌شود.

سیگنال ارسال شده ابتدا به اجزای اولیه تصویر و صدا تقسیم شده و سپس عكس عمل فشرده‌سازی به كمك مدارات خاص دكودر گیرنده انجام می‌شود. به عبارت دیگر اطلاعات به اعداد تبدیل شده و سپس ارسال و دریافت می‌گردد.

تا وقتی كه علامت ?یك? ارسال شده در هنگام دریافت نیز ?یك? تشخیص داده شود هیچ مشكلی در تبدیل معكوس سیگنال به حالت اصلی وجود ندارد و این امر كه در مسیر انتقال سیگنال، نویز و تداخل وجود دارد كه بر كیفیت كار مؤثر نیست و صدا و تصویر همان‌طور كه از فرستنده ارسال شده دریافت می‌شود.

تلویزیون دیجیتال برحسب كیفیت تصویر به دو نوع تلویزیون با وضوح بالا (High Definition TV) و تلویزیون دیجیتال استاندارد (Standard Definition TV) تقسیم می‌شود. HDTV تلویزیون با كیفیت بالا با مرور 1080 خط افقی در هر تصویر با نسبت ابعاد صفحه تصویر 16 به 9 و صدای دالبی دیجیتال فراگیر می‌باشد و قابلیت دریافت تصویر صاف بدون چشمك زدن و كیفیت رنگی عالی را دارد. در حالی كه SDTV مشخصات پائین‌تری داشته و با مرور 480 خط افقی، دارای نسبت ابعاد تصویر تعریف شده نمی‌باشد و به علت استفاده از روش دیجیتال، دارای كیفیت تصویر خوب بوده و از عرض باند فركانس كمتری نسبت به HDTV استفاده می‌نماید.


مزایای سیستم دیجیتال
علاوه بر كیفیت بالای تصویر كه در بخش قبل به آن اشاره شد تلویزیون دیجیتال دارای مزایای دیگری نیز می‌باشد كه از مهمترین آنها استفاده و كارایی بهتر از طیف فركانسی موجود می‌باشد. 4 تا 6 كانال تلویزیون دیجیتال می‌تواند به صورت مالتی پلكس بر روی یك كانال تلویزیون معمولی از طریق آنتن زمینی پخش گردد. همچنین 8 كانال تلویزیونی دیجیتال می‌تواند از طریق یك كانال ماهواره‌ای ارسال گردد.

بهره‌وری بالاتر از طیف فركانسی در دسترس به دلیل استفاده از تكنیك‌های مدرن فشرده‌سازی اطلاعات امكان‌پذیر شده است. این عملیات با حذف اجزای تكراری و اضافی تصویر (از قبیل اطلاعات ثابت زمینه) می‌تواند به ضریب فشرده‌سازی حدود 20 تا 30 دست یابد. با استفاده از روش‌های استاندارد فشرده‌سازی اطلاعات MPEG2 می‌توان به عنوال مثال اطلاعات یك صحنه HDTV را از Mbps 166 (مگابیت در ثانیه) به كمتر از Mbps 5 فشرده نموده و تقلیل داد.
بر روی هر كانال موجود می‌توان 39/19 Mbps سیگنال دیجیتال ارسال نمود. علاوه بر افزایش كانال در سیستم دیجیتال می‌توان خدمات بیشتری ارائه نمود. این خدمات شامل ارسال زیرنویس، راهنمای الكترونیكی برنامه‌ها، انجام امور بانكی و خرید و اینترنت و استفاده از سرگرمی‌ها و بازیهای مختلف می‌باشد.

تلویزیون دیجیتال كیفیت صدای بهتری را نیز عرضه می‌كند. این امر به دلیل ارسال صدای با كیفیت CD به روش دالبی دیجیتال Dolby Digital می‌باشد. كه دقیقاً مشابه صدای سینما و كیفیت DVD می‌باشد.

مزیت دیگر تلویزیون دیجیتال دریافت تصویر صاف و بدون برفك و سایه می‌باشد زیرا در سیستم دیجیتال اگر دریافت تصویر امكان‌پذیر باشد تصویر دریافت شده مشابه تصویر ارسال شده خواهد بود.

دریافت سیگنال دیجیتال

هم‌اكنون در اروپا و آمریكا فرستنده‌های تلویزیون دیجیتال زیادی در حال ارسال سیگنال دیجیتال می‌باشند. به عنوان مثال در انگلستان حدود 15 كانال از طریق فرستنده‌های زمینی (Digital Terrestrial TV) و بیش از 60 كانال از طریق ماهواره پخش دیجیتال دارند.

به طور كلی به سه طریقه دریافت سیگنال دیجیتال توسط مصرف‌كنندگان امكان‌پذیر می‌باشد:

الف) در صورتی كه فرستنده‌های زمینی به ارسال سیگنال دیجیتال بپردازند (DTT) مشابه تلویزیون آنالوگ توسط آنتن هوایی سیگنال دریافت شده و سپس مصرف‌كننده یا باید تلویزیون دیجیتال داشته باشد و یا از طریق دستگاه جانبی STBا (Set-Top Box) كه مشابه گیرنده ماهواره است سیگنال دیجیتال را دریافت كرده و سپس خروجی آن را كه سیگنال آنالوگ می‌باشد به تلویزیون آنالوگ موجود خود وصل نماید.

بدیهی است برای استفاده از كیفیت بالای سیستم دیجیتال استفاده از گیرنده مخصوص دیجیتال الزامی است.

ب) امكان دیگر برای ارسال سیگنال دیجیتال از طریق ماهواره می‌باشد در این صورت حتماً باید از دستگاه جانبی گیرنده ماهواره برای دریافت استفاده نمود و این امر به این دلیل است كه بخش عظیمی از تلویزیون‌های ماهواره تحت كنترل بخش خصوصی و تجاری می‌باشد كه به دلیل سیستم‌های مختلف رمزدار كردن اطلاعات می‌بایست (Encryption) مشتركین از دستگاههای جانبی خاص آن شركت جهت رمزگشایی استفاده نمایند.

ج) روش دیگری برای ارسال تلویزیون دیجیتال از طریق كابل و مشترك شدن به شركت‌های تلویزیون كابلی می‌باشد. در این صورت نیز اگر مصرف‌كننده تلویزیون دیجیتال نداشته باشد می‌بایست از دستگاه جانبی STB مخصوص استفاده نماید.

به نظر می‌رسد ارسال برنامه‌های تلویزیون دیجیتال از طریق آنتن‌های زمینی به تدریج جایگزین سیستم فعلی آنالوگ خواهد شد و در آینده تلویزیون‌های دولتی ارسال رایگان تلویزیون دیجیتال را شروع نموده و بخش خصوصی نیز خدمات تلویزیون كابلی (به صورت آبونمان) را به عهده خواهد گرفت و بدین ترتیب دستگاه های جنبی STB نقش عمده‌ای در دریافت تلویزیون دیجیتال خواهند داشت تا به تدریج تلویزیون های جدید دیجیتال جایگزین تلویزیون‌های موجود گردند. با توجه به گران بودن تلویزیون های دیجیتال و عدم پخش سیگنال دیجیتال در اكثر كشورها یك انتقال تدریجی از آنالوگ به دیجیتال وجود خواهد داشت و سیستم آنالوگ فعلی با بهره‌مندی از تكنیك‌های دیجیتال در تولید برنامه‌ها، تجهیزات فرستنده‌ها و گیرنده‌ها برای مدتی به بقای خود ادامه خواهد داد.

اصطلاحات دیجیتالی

Frequency:
عددی است كه بر روی ریسیور تنظیم می شود و اشاره به فركانس واقعی یك كانال تلویزیونی یا یك ایستگاه رادیویی دارد در كل دو نوع فركانس داریم یك باند C كه بین 3 تا 4 گیگا هرتز است و فركانس باند KU كه بین 10 تا 12 گیگا هرتز است.

SR:
یا Symbol Rate نشان دهنده تعداد مگابایتهای ارسالی هر سیگنال در واحد زمانی یك ثانیه می باشد.

FEC:
برگرفته از Forward Error Correction می باشد و نسبت بین بایتهای اطلاعات اصلی و بایتهای تصحیح خطا را معرفی می نماید.و این نسبت بین2/1 و 8/7 متغیر است.نكته مهم اینكه هر چه این نسبت بزرگتر باشد سیگنالهای ماهواره ای قدرتمندتر بوده و در مقابل میتوان تعداد كانالهای زیادتری توسط یك ترانسپوردر دریافت نمود.


POL:
مخخف كلمه Polariziation میباشد و به نوع ارسال فركانس اشاره دارد. هر فركانس یك سیگنال ماهواره ای به دو نوع متفاوت می تواند دریافت شود.
1- روش ارسال خطی یا Linear كه به دو صورت افقی ( H (Horizental و عمودی( V (VERTIVAL ظاهر می شود.
2- ارسال چرخشی یا دورانی یا Circular كه به دو صورت دست راستی (R (Right Hand و دست چپی (L (Left Hand می‌باشد.
سیستم ارسال سیگنال خطی در باند KU بكار می رود و سیستم چرخشی در باند C كارایی دارد.


VPID:
مخخف عبارت Video Program Identification می‌باشد و كد اطلاعاتی سیگنال های دیجیتالی برای شناسایی آنها می باشد. لازم به ذكر است در سیگنال های رادیویی چون هیچ تصویری دریافت نمی شود در قسمت VPID عدد ثابت 819? تكرار می شود.

APID:
مخخف عبارت Audio Program Identification می باشد و و معرف كد شناسائی صدا می باشد.

PCR:
برای هماهنگ نمودن صدا و تصویر یك كانال استفاده می شود كه معمولا این عدد بطور اتوماتیك توسط ریسیور محاسبه می گردد.

SID:
برگرفته از عبارت Serriee Identification می باشد و نشان دهنده نوع سرویس دیجیتالی ارائه شده می باشد و تنظیم آن مانع از اختلاط كانالهای هم فركانس می شود.
 

hadief

عضو جدید
پخش تلویزیون روی موبایل چیست؟

پخش تلویزیونی روی موبایل یا DVBH سال پیش در سازمان آغاز شد . این ارسال بطور آزمایشی است و فرستنده آن می تواند همه تهران را پوشش دهد . با گوشی هایی خاصی هم می توان آن را در یافت کرد که آن گوشی ها فعلا در بازار ایران موجود نیست . آن دسته از گوشی هایی که ان را دریافت می کنند و در بازار ایران موجود است به صورت آنالوگ می باشند. فعلا هموطنان در خصوص خریداری هیچ گوشی تعجیل نفرمایند تا در خصوص آن اطلاع رسانی شود . در دنیا در حال حاضر 4 استاندارد مطرح جهت پخش تلویزیون موبایل وجود دارد.
پخش تلویزیونی روی موبایل یا DVBH .که عبارتند از
1- ISDB-T
2- DVB-H
3 - T-DMB
4- Media flo
استاندارد DVB-H توسط اتحادیه کشورهای اروپایی براساس استاندارد DVB-T طراحی و پیاده سازی شده است و در استاندارد ارسال بسیار شبیه DVB-T می باشد فقط به منظور استفاده بهینه از تکنولوژی های نوین اساس ارسال شبکه های صدا و تصویر بر مبنای پروتکل IP می باشد.کدینگ تصویر نوع MPEG4 (H264) و نوع کدینگ صدا غالباً AAC است. بدلیل قابلیت تکنیکی بالای این استاندارد تقریباً در اکثر نقاط جهان بجز آمریکا و ژاپن این استاندارد ، استاندارد غالب می باشد. 2- استاندارد T-DMBبدلیل عدم موفقیت سرویسهای رادیو دیجیتال براساس استاندارد DAB و به منظور حمایت و پشتیبانی از سرمایه گذاری های انجام در DAB کنسرسیوم مربوطه در کشورهای اروپایی اقدام به اصلاح این استاندارد و تبدیل آن به یک استاندارد Multimedia نمود که سیستم T-DMB نتیجه این تلاش می باشد.این استاندارد براساس پارامترهای ارسال DAB طراحی شده و به همین دلیل در بخش مخابراتی (Transmission) دارای محدودیت های DAB می باشد ولیکن از استاندارد MPEG4 برای فشرده سازی تصویر و استاندارد AAC جهت فشرده سازی صدا استفاده شده است.در حال حاضر این استاندارد به عنوان یک گزینه رقیب و یا مطرح در کشورهای اروپایی شناخته نمی شود. ولیکن پروژه های محدودی در این منطقه براساس این تکنولوژی به صورت آزمایشی اجرا و پیاده سازی شده است. قابل ذکر است تنهـــــــا کشور کره جنوبی که در سیستم پخش تلویزیون دیجیتال استاندارد ATSC ( آمریکایی ) را انتخاب کرده و این سیستم قابلیت استفاده به صورت موبایل را ندارد از استانـــدارد T-DMB جهت پخش موبایل TV به صورت گسترده استفاده کرده است و بنظر می رسد علت اصلی عدم انتخاب سیستم DVB-H سازگاری این استاندارد با DVB-T و عدم استفاده کره از DVB-T بوده است. 3- استاندارد Media FLO این روش پخش بسیار شبیه استاندارد DVB-H می باشد ولیکن بدلیل اینکه یک اتحادیه خصوصی در Quallcom آمریکا این استاندارد را بنا نهاده و تمامی جزئیات آن اختصاصی می باشد و به همین دلیل این استاندارد فقط در امریکا پیاده سازی شده است و به نظر می رسد خارج از این کشور رایج نشود.4- استاندارد ISDB-T همزمان با مطرح شدن دو استاندارد پخش ATSC و DVB در امریکا و اروپا در کشور ژاپن یک استاندارد اختصاصی براساس استاندارد اروپایی شکل گرفت این استاندارد جهت پخش شبکه های تلویزیونی و رادیویی طراحی شد و با بروز موبایل TV از قابلیت های آن جهت ارسال اطلاعات تصویر با نرخ بیت پایین استفاده شد.این استاندراد در حال حاضر فقط در ژاپن و برزیل پذیرفته شده است و سایر کشورها هیچ گونه تمایلی به استفاده از آن ندارد بالطبع استفاده از موبایل TV با این استاندارد مستلزم پذیرش آن به عنوان استاندارد پخش تلویزیون دیجیتال نیز می باشد. در کشور ما در سال 1384 بررسی های اولیه جهت انتخاب استاندارد پخش موبایل TV آغاز شده است و بدلیل استفاده از استاندارد DVB-T در پخش زمینی بهترین گزینه جهت پخش موبایل TV استاندارد DVB-H بود.در حال حاضر یک فرستنده با قدرت 3KW در ایستگاه جماران بدین منظور اختصاص داده شده و برروی کانال 31 – UHF جهت پخش DVB-H در نظر گرفته شده است.برنامه های موجود برروی این فرستنده فقط توسط گوشی های تلفن موبایل خاص با توانایی دریافت استاندارد DVB-H قابل دریافت است. وضعیت DVB-H در جهان در حال حاضر اکثر کشورهای آسیایی- اروپایی و افریقایی و حتی در امریکای شمالی ( کانادا ) و امریکای جنوبی استاندارد پخش DVB-H را به عنوان پخش موبایل TV انتخاب کرده اند. لیکن فقط در تعداد محدودی کشور این سیستم به مرحله عملیاتی رسیده است که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد.فرانسه ( سه شهر )آلمان ( فقط دو شهر )ایتالیا ( کشوری )قابل ذکر است در منطقه خاورمیانه فقط کشور قطر پخش موبایل TV با استاندارد DVB-H را آغاز کرده است.
 

babi charlton

عضو جدید
کاربر ممتاز
باعرض سلام به دوستان گرامي

برخلاف همه صحبتهايي كه شده است من روي ال سي دي خودم بدون ست تاب باكس
كانالهاي ديجيتال(23 كانال) را دريافت كرده ام و جالب اينجااست كه اين سيستم در شهر گرگان و تبريز
دريافت شد.
آقایون خانوما جریان این چیه؟
چی باید داشته باشه؟
 

fifa

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
میشه یه سوال در مورد کانالهای ماهواره ای بپرسم؟
 

a3moni

عضو جدید
میگم این گیرنده ارزون قیمتی که میگن چنده؟
ظاهرا قیمتش 70 درصد یک ریسوره با دریافت کمتر از یک درصد شبکه های اون
 

mmbidhendi

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
میگم حالا حتماً باید ست تاپ باشه ؟ با روسیور نمیشه ؟!
 

Similar threads

بالا