RTC و روش های پیاده سازی آن

Mute

عضو جدید
کاربر ممتاز
عبارت RTC از سر کلمه های Real Time Clock گرفته شده است که به سیستمهایی که برای تولید زمان دقیق طراحی می شوند ، اطلاق می شود . بیشترین کاربرد RTC در ساعت ها ، تایمرها و به طور کلی دستگاه هایی که به صورت مرتبط با زمان عمل می باشد .
زمان هایی که توسط RTC تولید می شود به صورت مقادیر رند و دقیق می باشد (صدم ثانیه ، دهم ثانیه ، 1 ثانیه و 2 ثانیه) .

RTC عموما به دو روش ایجاد می شود : توسط آی سی های ساعت - تقویم که مجهز به RTC هستند و توسط میکروکنترلر و با کمک تایمرهای داخلی آن .
نمونه ای از آی سی های ساعت - تقویم ، PCF8583 و DS1307 می باشند که علاوه بر تولید مقدارهای صدم ثانیه ، دهم ثانیه و ثانیه و ... ، مجهز به رم داخلی ، آلارم روزانه و هفتگی و همچنین قابلیت شمارش زمان توسط خود آی سی و ... می باشند . که این آی سی ها با پروتکل ارتباط سریال I2C می توانند به کنترلر یا پروسسور خارجی متصل شوند .
در روشی که توسط میکروکنترلر پیاده می شود ، از تایمرهای 16 بیتی که مجهز به قابلیت استفاده از اسیلاتور LP (توان پائين - LOW POWER) استفاده می شود . در اسیلاتور مربوط به تایمر هم از کریستال ساعت استفاده می شود . این کریستال دارای فرکانس کاری 32768 هرتز می باشد .



نحوهء ایجاد RTC با تایمرهای 16 بیتی به این صورت است که ابتدا تایمر با اسیلاتور خارجی که با فرکانس 32768 هرتز (توسط کریستال ساعت) راه اندازی می شود و سپس در حالتی که پرسکالری (مقسم فرکانس) برای کلاک تایمر در نظر گرفته نشده باشد ، تایمر هر 2 ثانیه یک بار سر ریز می شود . حال اگر تایمر با نصف مقدار خود یعنی 32768 (از 65535) بارگزاری شود ، تایمر هر 1 ثانیه یکبار سر ریز می شود .
 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
omidvarshoei روش ساخت مدارهاي مجتمع (IC ها) آشنایی با قطعات الکترونیکی 2

Similar threads

بالا