RNA مداخله گر یکی از ابزار خاموشی ژن

sun_girl

عضو جدید
کاربر ممتاز
RNA مداخله گر ابزار توانمندی در خاموشی ژن پس از ترجمه

چکیده:
خاموشی ژن در گیاهان در دو سطح رونویسی و پس از رونویسی اتفاق می افتد. خاموشی در سطح رونویسی (TGS) در اثر متیلاسیون پروموتور رونویسی ژن هدف، و خاموشی پس از رونویسی (PTGS) با مداخله در ساختار تک رشته ای mRNA ژن هدف وتخریب و توقف بیان آن، رخ می دهد.RNA مداخله گر (RNAi) اصطلاح كلي است كه به تکنولوژی خاموشی پس از رونویسی توسط RNA دو رشته ای اطلاق گردیده و در گياهان با اصطلاح PTGS عنوان می شود .در تکنولوژی RNA مداخله گر (RNAi) ، رشته مکمل mRNA ژن مورد نظر ساخته شده و این رشته به mRNA ژن هدف متصل و یک توالی دورشته ای (dsRNA) را بوجود‌ می آورد. از آنجا که سیستم سنتز پروتئین قادر به ترجمه mRNA دو رشته ای نمی باشد، بیان ژن هدف متوقف و اصطلاحاً ژن خاموش می شود. با توجه به اینکه این مکانیسم در خاموشی ژن به طور اختصاصی، موفق و وراثت پذیر نیز می باشد، می تواند بعنوان ابزار توانمندی در اصلاح گیاهان به کار رود. تکنولوژی RNAi در علوم پزشکی، کشاورزی و حفاظت از محیط کاربرد فراوان داشته، از کاربردهای مهم آن در کشاورزی می توان به امکان ایجاد واریته های جدید گیاهان زراعی، مقاومت به ویروس‌ها و بالا بردن کیفیت غذایی اشاره کرد.
 
آخرین ویرایش:

sun_girl

عضو جدید
کاربر ممتاز
مقدمه :
مطالعات انجام شده در زمینه خاموشی ژن در گیاهان نشان می دهند که خاموشی ژن می تواند در نتیجه جلوگیری از رونویسی ژن و یا تخریب mRNA رونویسی شده باشد. به عبارتی خاموشی ژن در دو سطح رونویسی ژن و پس از آن اتفاق می افتد.
خاموشی ژن در سطح رونویسی (TGS) در اثر متیلاسیون پروموتور مربوط به رونویسی ژن هدف رخ می دهد. در این نوع خاموشی (TGS) که در هسته سلول انجام می شود بطور کلاز ژن هدف رونویسی صورت نمی گیرد. اما خاموشی پس از رونویسی (PTGS) تأثیری بر میزان رونویسی ژن ندارد و با مداخله در ساختار تک رشته ای mRNA ژن هدف باعث تخریب mRNA در سطح سیتوپلاسم و موجب توقف بیان آن می شود.
RNA مداخله گر(RNAi) يك عبارت كلي است كه در مورد تکنولوژی خاموشی پس از رونویسی بر مبنای دو رشته ای کردن mRNA ژن مورد نظر به کار می رود و در موجودات مختلف با عبارات مترادفي عنوان مي شود ، RNA مداخله گر در گياهان با عنوانPTGS مطرح می شود.
در تکنولوژی RNA مداخله گر( RNAi) ، رشته مکمل mRNA ژن مورد نظر ساخته شده و این رشته با اتصال به mRNA ژن هدف یک توالی دو رشته ای موسوم به dsRNA را بوجود می آورد، از آنجا که سیستم سنتز پروتئین قادر به ترجمه mRNA دو رشته ای نمی باشد، بیان این ژن متوقف خاموش می شود.
 

sun_girl

عضو جدید
کاربر ممتاز
اجزای مکانیزم RNA مداخله گر:




مهمترین اجرای این مکانیزم عبارتند از dsRNA، DICER،siRNA و RISC می باشند.
  • dsRNA توالی دو رشته ای بلندی از mRNA ژن هدف است و طول آن حدوداً بیش از nt 200 می باشد. طراحی این توالی اهمیت زیادی در عملکرد صحیح و اختصاصی فرایند خاموشی ژن دارد. از cDNA بدست آمده از mRNA ژن هدف بعنوان الگو برای سنتز dsRNAi استفاده می شود.
  • توالی مکمل نباید با mRNA ژنی غیر از ژن هدف همولوژی داشته باشد زیرا در این صورت از فعالیت mRNA ژن غیر هدف نیز جلوگیری خواهد کرد.
  • DICERآنزیم اندونوکلئاز از خانواده RNaseIII می باشد. این آنزیم پردازشگر dsRNA می باشد و آنرا به توالی های کوچکتر siRNA برش می دهد. کار این آنزیم در هر موجود اختصاصی بوده ، بطوری که طول قطعات حاصل از برش آنزیم (siRNA) در هر موجود ثابت و اختصاصی می باشد.
  • قطعات siRNA بقایای توالی های دورشته ای RNA می باشند. در واقع siRNA ، RNA دورشته ای کوتاه می باشد که فعالیت اختصاصی RNAi را به عهده دارد، این رشته در هر موجود طول مشخصی دارد و در گیاهان بینnt 21-22 و nt 24-26 می باشند.
  • RISC مجموعه پروتئینی موسوم به RNA القاء کننده خاموشی ژن می باشد که شامل آنزیمهای برش RNA جهت تخریب آنها می باشد و بطور اختصاصی عمل می کند. این مجموعه siRNA را شناسایی کرده، به کمک آنزیم هلیگاز متصل به این مجموعه دو رشته قطعات siRNA را از هم باز می کند و سپس امکان اتصال رشته باقیمانده siRNA را با توالیمکمل آن mRNA فراهم می کند.
 

sun_girl

عضو جدید
کاربر ممتاز
مکانیزم تکنولوژی RNA مداخله گر :

مکانیزم تکنولوژی RNAi بر اساس دو رشته ای کردن mRNA ژن مورد نظر می باشد. به این ترتیب توالی دو رشته ای dsRNA بوجود آمده مانع بیان mRNA ژن هدف می گردد .
اولین مرحله کاربرد تکنولوژی RNAi طراحی dsRNA می باشد که توسط DICER شناخته و برش داده شود.
در واقع تکنولوژی RNAi با شناسایی RNA دورشته ای (dsRNA) در سلولها و باکتریها آغاز شد و معمولاً مانندابزار از کارانداختن ژنهای اختصاصی در ارگانیسمهای متفاوت، بکار می رود .
هنگامی که رشته های dsRNA در سلول شناسایی می شوند ( بعنوان مثال شناسایی dsRNA ویروس ) ترکیب آنزیمی به نام DICER آنرا به قطعات siRNA با طول تقریبی 22 نوکلئوتید برش می دهد .
سپس siRNA دو رشته ای بوسیله آنزیم هلیگاز باز می شود. این آنزیم در اینجا با مجموعه پروتئینی RISC پیوسته می باشد . RISC قطعات RNA را باز می کند و امکان جفت شدن این قطعات را با توالی mRNA ژن هدف بوجود می آورد. سپس RISC شروع به برشdsRNA حاصل از رشته mRNA می کند که منجر به تخریب mRNA و تولید siRNA جدید می شود . این مرحله همچنان تا دو رشته ای شدن تمام mRNA هدف و تولید رشته های dsRNA ادامه می یابد ودر نتیجه بیان ژن بطور کامل متوقف می شود .
این شواهد بر ظرافت و کارآیی مکانیزم مولکولی RNAi بعنوان یکی از مکانیزم های بیوشیمیایی در طبیعت دلالت می کنند .

http://www.www.www.iran-eng.ir/images/statusicon/wol_error.gifاندازه ی اين عكس تغيير داده شده است. برای ديدن كامل عكس اينجا را كليك كنيد. اندازه ی عكس اصلی 677x563 و حجم آن 130KB است.


شکل 1- مکانیسم عمل RNAi ، در این شکل نقش Dicer وRISC در خاموشی ژن پیش از ترجمه (PTGS) نشان داده شده است.
 

sun_girl

عضو جدید
کاربر ممتاز
کشف چگونگی عمل RNA مداخله گر :

پیش از سال 1990 ژنتیک دانان ملکولی گمان می کردند سلولهای گیاهی دارای مکانیسمی هستند که می تواند ویروسها را در هنگام آلودگی به روشی در بافتها یافته و نابود کنند . دکتر Waterhouse و همکارانش در یک آزمایش خود در سال 1997 به اساس این مکانیسم پی بردند . اصلاح کنندگان نباتات سالها در جهت توسعه مقاومت به ویروس تلاش فراوانی کردند و به این منظور از ژنهای طبیعی مقاومت و یا از خویشاوندان وحشی استفاده می کردند . دکترWaterhouse و همکارانش ترکیبی از ژنها را ایجاد کردند که شامل قسمتی از کپی کد ژنتیکی ویروس Y سیب زمینی (PVY) بود ( ویروس Y ، ویروس بدخیمی است که که گونه هایی از خانواده Solanaceae مانند تنباکو ، سیب زمینی ، گوجه فرنگی و تاج ریزی آلوده می کند ). این ترکیب ژنی را در آزمایشگاه به گیاهان تنباکو مستعد آلودگی به PVY انتقال دادند . گیاهان بوجود آمده از بذور این گیاهان تراریخته بطور کامل نسبت به آلودگی مقاومت نشان دادند . طبق نتایج بدست آمده ویروسها RNA دو رشته ای (dsRNA) از ژنوم خود می سازند . ژنهای میزبان نیز نسخه های تک رشته ای از RNA ژنوم خود که دستور العمل ساخت پروتئن ها را اجرا می کند تکثیر می کنند . دستگاه سنتز پروتئین سلول نمی تواند از RNA دو رشته ای پروتئین بسازد . هنگامی که RNA دورشته ای در سلول میزبان شناسایی می شودRISC فعال می گردد . RISC در مواجه با RNA ویروس به سرعت فعال می شود. ژنتیک دانان ملکولی اکنون توانسته اند برای تکثیر نسخه RNA دورشته ای از قسمت خاصی از کد ژنتیکی ویروس شناسایی شده در گیاه و پیوستن آن به ترکیب ژن، هر کپی مقاومت گیاه به هر ویروس را با ژن RNAi اختصاصی مجهز به توالی کد هر ویروس بسازند .
تیم تحقیقاتی دکتر Waterhouse همچنین نشان دادند که کمپلکس RISC می تواند با توالی های کوتاه از کدهای مورد نظر طراحی شود و در ژن خود سلول گیاهی یا جانوری به منظور متوقف کردن فعالیت هر ژن کپی شده ، با دقت فوق العاده عمل نماید .
 

sun_girl

عضو جدید
کاربر ممتاز
کشف نقش dsRNA در تکنولوژی RNA مداخله گر :

اولین نتایج مستقیم شناسایی نقش dsRNA در RNAi در تحقیقی که Mello و Fire در مورد بررسی بیان ژن تنظیم کننده نماتد Caenorhabditis alegns انجام دادند بدست آمد .
آنها در تحقیقات ابتدایی مشاهده کردند هنگامی که ملکولهای تک رشته ای RNA رشته sense را دربر می گیرند پروتئین عظله را کد می کنند و هنگامی که رشته sense را به بدن نماتد تزریق می کنند تغییری در رفتار آن مشاهده نمی شود اما با تزریق رشته های ""sense و ""antisenseRNA در نماتد تغییرات قابل توجهی در رفتار نماتد مشاهده می شود . پیشنهاد Mello و Fire در این رابطه این بود که با روبروشدن رشته های ""sense و ""antisenseRNA با یکدیگر ، این رشته ها جفت شده dsRNA را بوجود می آورند که با تشکیل این RNA دورشته ای ژن حامل توالی نوکلوتید جفت شده خاموش می شود .



شکل 2- آزمایش Mello و Fire ، نشان داد که تزریق توالی تک رشته ای ""sense یا ""antisenseRNA مربوط به پروتئن عضله نماتد C.elegans تغییری در رفتار آن نشان نداد اما تزریق RNA دو رشته ای منجر به توقف فعالیت آن شد .

بنابراین Mello و Fire توانستند ژنها را از طریق تجلی RNAi خاموش کنند . RNAi اختصاصی عمل کرده و با توالی نوکلئوتیدی RNA مورد نظر موجود در سلول جفت می شود .
شواهد دیگر بدست آمده نشان دادند که RNAi قادر است در سراسر سلولها منتشر شود و نیز وراثت پذیر می باشد .
 

sun_girl

عضو جدید
کاربر ممتاز
مراحل اجرای تکنولوژی RNAi در گیاه :

1- شناسایی مسیرهای بیوشیمیایی بیوسنتز مواد و آنزیمهای هدف
2- جداسازی تمام mRNA
3- RT-PCR برای بدست آوردن cDNA از آنزیمهای هدف مورد استفاده پرایمرهای اختصاصی
4- استفاده از cDNA برای سنتز dsRNAi بعنوان الگو
5- تعیین غلظت مناسب پلاسمید حامل قطعات RNAi کلون شده در E.coli و اگروباکتریوم
6- استفاده از اگروباکتریوم برای انتقال قطعات RNAiو تولید گیاهان تراریخته
7- ارزیابی فعالیت آنزیمهای هدف
 

sun_girl

عضو جدید
کاربر ممتاز
مزایای کاربرد تکنولوژیِ RNA مداخله گر :

- درجه بالایی از تخصص در خاموشی ژن
- قدرت عمل بالا و کارآیی زیاد ( تنها تعداد کمی از مولکولهای RNA دو رشته ای هر سلول به مداخله موثر نیاز دارند )
- قابلیت القاءخاموشی در مراحل پیشرفته رشد
- خاموشی سیستماتیک
- اجتناب از مشکلها با عوامل غیر عادی به همراه از کارانداختن ژن در مراحل اولیه
- انتقال خاموشی ژن به نسل بعد
 

sun_girl

عضو جدید
کاربر ممتاز
کاربردهای RNA مداخله گر :

تکنیک RNAi در تحقیقات پزشکی ، دارویی و کشاورزی کاربرد فراوان دارد.هم اکنون این روش ابزار تحقیقات مهم در پزشکی می باشد . تاکنون مقالات بسیاری از موفقیت خاموشی ژن در سلولهای حیوانات آزمایشگاهی و انسان به چاپ رسیده است. بعنوان مثال اخیراً محققین موق به خاموش کردن ژن افزایش دهنده میزان کلسترل خون در حیوانات آزمایشگاهی شده اند. این تکنیک در گیاهان نیز کاربردهای مهمی دارد و در اصلاح نباتات با ارزش اقتصادی بالا استفاده می شود. از کاربردهای مهم RNAi در کشاورزی می توان به ایجاد واریته های قهوه با میزان کافئین پایین ، تولید اولین گل رز آبی در تاریخ کشاورزی و افزایش مطوب اسید چرب سویا ، تولید پنبه دانه خوراکی ، القاء بازآرایی میتوکندریای نر عقیمی سیتوپلاسمی و تولید چقندرقند مقاوم به Rhizomania اشاره کرد.
 

sun_girl

عضو جدید
کاربر ممتاز
ایجاد واریته های قهوه با میزان کافئین پایین :

10% قهوه جهان بوسیله دکافئینه کردن (DECAF) تهیه می شود . DECAF خواسته مصرف کنندگانی است که به کافئین حساس هستند ، می باشد . استاندارد کافئین یک فنجان قهوه تصفیه شده gr 60 تا gr 150 می باشد . در صورتیکه غلظت قهوه معمولاً کمتر است و میزان کافئین قهوه دکافئینه شده حدود gr2 و gr4 در هر فنجان می باشد .
کافئین محرک سیستم عصبی مرکزی، ماهیچه های قلب و سیستم تنفس می باشد و مدر است .
از آاثار زیان آور آن می توان به آثار بی خوابی و تپش قلب اشاره کرد
تکنولوژی RNAi قادر به تولید واریته های قهوه از قهوه های طبیعی با محتوی کافئین کم یا خیلی کم می باشد . روشهای سنتز کافئین بخوبی شناخته شده اند . این پروسه ترکیب 4 مرحله می باشد که با Xanthosine شروع می شود :
Xanthosine … 1 …… 7-methylaxanthosine ……2………7-mehylxanthine ……3…...
Theobomine (3,7-dimetyhylxanthine) ……4……Caffeine (1,3,7-trimethylxanthine)
آنزیمهای این 4 مرحله عبارتند از :

1. Xanthosine methyl transferas
2. 7- mehylxanthine uncleosidase
3. Theobomine synthase ( 7-mehylxanthine mehyl ransferase )
4. coffein synthase (3,7-dimetyhylxanthine methyl transferas )

cDNA از تئوبروماین سنتتاز ، آنزیم کلیدی مرحله سوم آست ، که جدا شده و توالی یابی شده است . دو قطعه 332 و 161 توکلئوتیدی از این cDNA در سنتز دو قطعه از dsRNA بکار می روند . سپس این RNAi ها در ترکیب با پلاسمید بکار می روند ، به اضافه ترکیبات دیگری ( بعنران مثال ژن پروموتور CaMV 35 S ، ژن نشانگر GFP ) برای اتصال و بیان پروتئین هد در سلولهای گیاهی مورد نیازند .
انتقال به Arabica coffee و Robusta coffee با وارد کردن آگروباکتریوم حامل پلاسمید در و کشت سوماتیک امبریوهای حامل آگروباکتریوم انجام می شود . گیاهان قهوه احیاء شده که به کمک نشانگر GFP شناسایی می شوند رشد و نمو طبیعی دارند . کافئین این لاینهای قهوه تراریخته 80-70% کاهش می یابد .
لاینهای قهوه ( Robusta و Arabica ) جمعاً عاری از کافئین می باشند ( در نتیجه 100% از کار افتادن ژن مورد نظر ) ، اما بو و طعم مطلوب خود را حفظ کرده اند . این کار طی یک پروژه مشترک بین پروفسور Sano از دانشگاه نارا (Nara) ژاپن و سازمان بیوتکنولوژی دانشگاه یرسین (Yersin) ویتنام به انجام رسید .
 

sun_girl

عضو جدید
کاربر ممتاز
تولید اولین گل رز آبی در تاریخ کشاورزی :

سالها است که محققین و پرورش دهندگان رز بدنبال تولید گل رز آبی هستند حتی پرورش دهندگان برای رسیدن به این هدف حاضر به پرداخت هزینه های بالایی بودند . بعنوان مثال در سال 1840 انجمن کشاورزی بریطانیا و بلژیک مبلغ 500000 فرانک را برای کسی که بتواند رز آبی تولید کند در نظر گرفته بودند .
محققین استرالیایی و ژاپنی با کاربرد تکنولوژی RNAi موفق به تولید اولین رز آبی جهان شدند . در سال 2001 دکتر Waterhouse این سوال را که آیا می توان با استفاده از تکنولوژی RNAi برای خاموش کردن ژن در مسیر جایگزینی با ژن مورد نظر استفاده کرد ، مطرح نمود .
ژنهای cyanidin ، pelargonidin و delphinidin ژنهای مربوط به رنگدانه ها می باشند . ژن cyanidin مسئول مسیرهای سنتز منجر به تولید رنگ قرمز می باشد و وابسته به ژن delphinidin ، ژن کلیدی رنگ آبی است .
محققین Florigene ( یک شرکت بیوتکنولوژی استرالیایی ) و Suntory ( مجموعه ای از شرکتهای پرورش دهنده گل در ژاپن ) موفق به ازکارانداختن ژنهای cyanidin با استفاده از تکنولوژی RNAi و وارد کردن ژن delphinidin در رز و میخک صدپر شدند . نتیجه این کار تولید گل آبی بود که بطور طبیعی گلهایی با چنین رنگی در این دو گل شاخه بریده مهم وجود ندارد .



شکل3- شمای کلی چگونگی تولید رز آبی
 

sun_girl

عضو جدید
کاربر ممتاز
افزایش مطوب اسید چرب سویا :

دکترNguyen Tam و گروهش بر تغییر نوع ترکیب اسید چرب سویا کار کردند . کاربرد تکنولوژی RNAi موجب موفقیت در افزایش کربن 18 اسید چرب غیر اشباع (C18:1) از 16% به 63% شدند و همزمان با آن اسید چرب ناخواسته C18:2 بطور قابل ملاحظه ای از 26% به 2% کاهش یافت . استراتژی آن ازکارانداختن ژن Fed2 ، ژن کد کننده آنزیم کاتالیز کننده واکنش C19:1 به C18:2 ، می باشد .



شکل4- مقایسه آنالیز کروماتوگرافی گاز اسیدهای چرب گونه های وحشی با گونه های تراریخته
 

sun_girl

عضو جدید
کاربر ممتاز
تولید پنبه دانه خوراکی :

در حال حاضر پنبه بعنوان منبعی از فیبر استفاده می شود ولی ممکن است بزودی مصرف خوراکی نیز پیدا کند . پژوهشگران در تگزاس اعلان کردند که موفق به تولید یک واریته پنیه دانه با استاده از RNAi شده اند.
RNAi مکانیسمی در بکارگیری RNA دو رشته ای برای کاهش قابل توجه سطح بیان ژن می باشد . پژوهشگران با به کار گیری این تکنولوژی اقدام به خاموشی ژن هدف در مسیر تولید گوسیپول (gossypol) کردند . گوسیپول ترکیب سمی است که در دانه پنبه می باشد و برای انسان و حیوان مضر است . به گفته Keerti Rathore یکی از اعضای تیم تحقیقاتی ، دانه پنبه پتانسیل تغذیه میلیونها انسان را در سال دارد .
علاوه بر این تفاله باقی مانده از بخش خوراکی آن می تواند جهت تغذیه دلم و طیور استفاده شود که این ارزش گیاه را بالاتر می برد .
Rathore پیش بینی کرده است که تا 10 سال آینده مصرف خوراکی دانه پنبه متداول گردد .
 

sun_girl

عضو جدید
کاربر ممتاز
القاء بازآرایی میتوکندریای نر عقیمی سیتوپلاسمی :

نر عقیمی سیتوپلاسمی میتوکندریایی (CMS) معمولاً با ناتوانی دانه گرده در تشکیل تخم همراه است . این صفت در تولید بذور هیبرید ارزش بالایی دارد .
در دانشگاه Nebraska یک روش القاء CMS از طریق بازآرایی DNA میتوکندریایی (mtDNA) بکار گرفته شد . گروه Sally Machenize آزمایشی را بر گوجه فرنگی انجام دادند . در این آزمایش محققین ژن msh1 را که در توقف بازآرایی mtDNA از طریق RNAi در خاموش کردن بیان ژن دخالت دارد در گیاهان تراریخته القاء کردند.در این روش جدید نرعقیمی سیتوپلاسمی لاینها محصولات غیرGMO یا مواد ترنس ژنیک آزاد می کنند .
 

sun_girl

عضو جدید
کاربر ممتاز
چقندرقند مقاوم به Rhizomania :

Rhizomania یکی از مهمترین بیماریهای چقندرقند می باشد که عامل آن ویروس yellow vein virusBeet necrotic
(BNYVV) می باشد. محققین موفق به تولید چقندرقند تراریخته مقاوم بهBNYVV شدند که مقاومت ایجاد شده بر مبنای تکنولوژی RNAi می باشد.
در این گیاهان تراریخته RNA دو رشته ای (dsRNA) از ژنوم ویروس بوسیله توکلئاز تهیه شده و به سیتوپلاسم منتقل می شود. رشته های dsRNA بوسیله Dicer به رشته های کوچکتر RNA (siRNA) شکسته می شود. یکی از رشته ها برای ورود به RISC انتخاب شده و siRNA با RNA ویروس جفت می شود. به این ترتیب فعالیت ویروس مختل شده و گیاه تراریخته مقاوم بدست می آید.





شکل 5- مکانیزم ایجاد مقاومت به Rhizomania در چقندرقند با استفاده از تکنولوژی RNAi
 

sun_girl

عضو جدید
کاربر ممتاز
چشم انداز تکنولوژی RNA مداخله گر :

کاربرد تکنولوژی RNA مداخله گر در ابتدای راه قرار دارد . اما استفاده از این تکنولوژی موضوع قابل توجهی در جذب سرمایه های تحقیقاتی می باشد . در حال حاضر کاربرد این تکنولوژی در علوم دارویی ، کشاورزی و محیط زیست در حال انجام است .
از کاربردهایRNAi در کشاورزی می توان به امکان ایجاد تنوع در گیاهان زراعی ، مقاومت به ویروسها ( RNA اختصاصی ویروس ) ، بالا بردن کیفیت غذایی و کنترل گلدهی با توقف فعالیت ژن ناخواسته اشاره کرد .
بعنوان مثال دکتر Allan Green و همکارانش در صدد تولید روغنهای غنی از اسید چرب امگا 3 در گیاهان دانه روغنی با استفاده از RNAi می باشند .
دورنمای این تکنولوژی ساده ولی بسیار کاربردی کنترل ژن در ارگانیسمهای زنده می باشد .
 

sun_girl

عضو جدید
کاربر ممتاز
Application of gene silencing in plants- Ming-Bo Wang , Peter M Waterhouse- Plant biotechnology 2001, 5:146–150
Asymmetry in the Assembly of the RNAi Enzyme complex - Dianne S. Schwarz, Gyo¨ rgy Hutva´ gner,Tingting Du, Zuoshang Xu, Neil Aronin,Phillip D. Zamore- Cell, Vol. 115, 199–208, October 17, 2003
Dicers at RISC: The Mechanism of RNAi- Marcel Tijsterman , Ronald H.A. -Cell, Vol. 117, 1–4, April 2, 2004
Edible Cottonseed Produced Through RNAi -http://agnews.tamu.edu/dailynews/stories/SOIL/Nov2006a.htm
Gene silencing and DNA methylation processes - Jerzy Paszkowski, Steven A Whitham- Plant Biology 2001, 4:123–129
Induction of Mitochondrial Rearrangements for Cytoplasmic Male http://www.pnas.org/cgi/content/abstract/104/6/1766

Molecular breeding for resistance to rhizomania in sugar beets - Britt-Louise Lennefors - 2006 - ISSN: 1652-6880, ISBN: 91-576-7255-5


Molecular Genetic Analysis and 19 Biotechnology - PG_Sample_Ch19_001-046 7/20/07

Novel approaches in plant breeding using RNAi technology – prof.Nguyen Van Uyen yersin University .Daa , Vietnam
Plant gene replacement results in the world's only blue rose - Original story at www.physorg.com/news3581.html- Source: CSIRO
RNA inerference-gene silencing by double-standed RNA : The 2006 Nobel Prize for Physiology or Medicine. CURRENT SCIENCE, VOL. 91, NO. 11, 10 DECEMBER 2006
RNA interference-Natasha Caplen -Gene Silencing Section - ncaplen@mail.nih.gov
RNA interference revolution- Archana Thakur- Biotechnology ISSN - Vol.6 No.1, Issue of April 15, 2003: 39-49
RNA silencing- Shou Wei Ding- Plant biotechnology 2000, 11:152–156
Technology Licence may Boost Crop Research - Asian Biotechnology and Development Review- Bio News


تمام مطالب بالا برگرفته از مقاله زیر می باشد:

RNA مداخله گر ابزار توانمندی در خاموشی ژن پس از ترجمه
نویسندگان: سناء ثقیلی، محمد رضا بی همتا، براتعلی سیاه سر
اراته شده در: دهمین کنگره ژنتیک ایران، خرداد 87
 

zzzohal

عضو جدید
سلام
من هیچ کدوم از تصاویر این بخش رو نمیبینم. لطفا راهنمایی کنید مشکل چیه ؟؟
 
بالا