Rango _ انیمیشن این روزهای تلخ ایران

ریحانه سعادت

عضو جدید
کاربر ممتاز
تو این تاپیک میخایم بپردازیم به نقد انیمیشن رنگو و اینکه از نظر شما شخصیت های این انیمیشن چقد برای شما آشنایی دارند؟؟
و همچنین نکات ریزی که با دیدن این انیمیشن به ذهنتون میاد و دوست دارید با بقیه در ارتباط بزارید
پ ن: این انیمیشن تولید ۲۰۱۱ است
تا جایی که میتونید بدون سانسور نگاه کنید چون بعضی نسخه های ایرانی علاوه بر سانسور گفت و گو های بین شخصیتهای داستانو تغییر دادند و معنای واقعی داستان گم شده.
و اگر کسی در مورد نویسنده این انیمیشن اطلاعاتی داره حتما بگه


من در زیر چند نمونه از نظرات خودمو میزارم اگه شما هم صحبتی دارید خیلی دوست دارم نظراتتونو بگید.
 

ریحانه سعادت

عضو جدید
کاربر ممتاز
دوم اینکه امید در غالب مراسم عرفانی و در زمان خاص به مردم تزریق میشه
و مردم مسخ شده و به سمت اون کشیده میشن
 

ریحانه سعادت

عضو جدید
کاربر ممتاز
قهرمان داستان یا رنگو تحصیل کرده ای بود که تا قبل اینکه تو عمق زندگی مردم نرفته بود و عاشق نشده بود وجدانش کار نکرد.
 

ریحانه سعادت

عضو جدید
کاربر ممتاز
ماز زنگی همان دشمن واهی که مردم از اون نفرت داشتند و میترسیدن.
اما مار زنگی دوست صمیمی شهردار بود!!
 

ریحانه سعادت

عضو جدید
کاربر ممتاز
من از تمام دوستان خواهش میکنم حتما این انیمیشن زیبا رو ببینند. کیفیت تصویر و جلوه های ویژه قشنگی داره. و نویسنده داستان کلی حرف برای گفتن داره. اگه دوستان در این تاپیک شرکت نکنند به لطف دوستان تبلیغات ما تاپیکهای تبلیغاتی جای این تاپیکو میگیره و صدای این هم خفه میشه. ممنون
 

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
با تشکر از استاتر عزیز
در این انیمیشن نگاه ویژه نویسنده به آینده نگری است .
اما : زاویه نگاهش از اندیشه های هالیوودی تاثیر گرفته و همونا رو هم به تصویر میکشه. مثلا میخواد از واقع بینی حرف بزنه ولی جنس آگاهی واقعی به زعم نویسنده از جاده ای است که نشون میده که انسان نمیدونه اونجا باید بدنبال چی بگرده .
تصاویر تک تیراندازان آمریکائی و وسترنی ......
میشه گفت : هدف اصلی این انیمیشن , تعریف ویژه ای از خودمحوری و منیّت به سبک غرب هست. با تشکر
 

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
مخفی کردن پیام یا مطلب خاصی در تصاویر کاری است که از سالیان دور توسط نقاش ها و یا طراحان لوگو ها و سازندگان انیمیشن ها انجام میشه. این کار میتواند از طرفی کار جالب و خوبی باشد و از طرف دیگر کاری زشت و ناپسند و فقط برای سواستفاده از ضمیر ناخودآگاه انسان ها و در نتیجه شرطی کردن آنها.
 

ayja

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
کشف شرطی سازی توسط پاولف به عنوان یکی از مهمترین کشفیات در تاریخ روانشناسی باقی مانده . فرآیند شرطی سازی امروزه به دلیل کاربردهای زیاد از جمله اصلاح رفتار و درمان بیماری های سلامت روان همچنان با اهمیت باقی مانده است.یکی از مثال های جالب برای این پدیده... استفاده دامداران از شرطی سازی برای حفظ دامهایشان است. به این طریق که به گوشت گوسفند دارویی تزریق شد که باعث تهوع میشد . شغال ها پس از خوردن گوشت مسموم به جای حمله به گوسفند ها از آن ها دوری میکردند.

اما متاسفانه با وجود استفاده های درست و به جا از این پدیده روانشناسی سواستفاده هایی نیز از پدیده شرطی سازی صورت میگیرد که ”پیام های ناخود آگاه" یکی از آن هاست.بنظرم هدف سازندگان این انیمیشن همین بوده که در قالب جملات زیبا , پیامهای ناخودآگاه ذهنی رو به مخاطب تحمیل میکنند که در راس آن دفاع از هویت رفتار غربی نهفته است.
 

ریحانه سعادت

عضو جدید
کاربر ممتاز
حالا نظر من اینه که چون نویسنده نمیخاسته از نظام شرطی سازی در این انیمیشن استفاده کنه و ذهن تماشاچی به شخص خاصی خیره نشه اومده از جاندارانی در طبیعت گفته که زیاد در ذهن تماشاچی پردازش نشده. مثلا نیومده شهردار رو یک شیر یا یک شغال یا یک روباه یا یک الاغ تجسم کنه. لاک پشت! یک دوزیست
یا قهرمان داستان یک مارمولک که من تماشاچی هیچ وقت قبلا راجع به قهرمان بودنش فکر نکرده بودم. مارمولکی که از افراد همون جامعه اس. و تنها برتری اون نسبت به بقیه آگاهی اونه
اما در مورد نقد هالیوودی
خب این انیمیشن برای مردم آمریکا مخصوصا آمریکای جنوبی برای مبارزه با نظام سرمایه دادی درست شده. شخصیت مرد غربی که اون طرف جاده است شخصیت قهرمان مردم آمریکا جنوبی است و نویسنده چاره ای نداشته جز اینکه اونو به عنوان مغز راهنما انتخاب کنه.
حالا متاسفانه نظام سرمایه داری و سلطه طلبی و خفقان الان در ایران هم حاکم شده و چون هنرمندان ما تا الان در این مورد چیزی نساختند ما مجبوریم با همون تفکر غربی که البته در جامعه ما حاکم هست در مورد کلام اصلی نویسنده و اشارات عمیق نویسنده صحبت کنیم.
ممکنه اشتباه تایپی زیاد داشته باشم اونم به خاطر کسالتی که چند روزه دارم از خوانندگان این تاپیک عذر میخام.
 
  • Like
واکنش ها: ayja

Similar threads

بالا