MCSE _Every Day One Chapter Or One Lesson

MCSE _Every Day One Chapter Or One Lesson


  • مجموع رای دهندگان
    32
  • نظرسنجی بسته .

m_homaei

عضو جدید
مدل مرجع Osi شبکه های کامپیوتری

مدل مرجع Osi شبکه های کامپیوتری

مدل مرجع OSI روند تبادل اطلاعات در شبکه را به صورت هفت لایه یا مرحله مجزا نمایش می دهد.
این ساختار فرضی، درک مفاهیم مربوط به این روند را ساده تر می کند.

این هفت لایه به ترتیب از بالا به پایین عبارتند از:
Application
Presentation
Session
Transport
Network
Data-Link
Physical
که به تدریج هر کدام را براتون کاملا توضیح میدم تا متوجه شوید چه اتفاقاتی در حین تبادل اطلاعات درون یک شبکه می افتد...
کپسوله کردن اطلاعات یا Data Ensapsulation
خوب ابتدا باید ببینیم که منظور از کپسوله کردن اطلاعات چیست؟



پروتکل لایه انتقال، بعد از اضافه کردن هدر خود، درخواست را به لایه شبکه می فرستد بعد لایه شبکه هم به نوبه خود هدر مربوطه را بعد از هدر لایه انتقال اضافه می کند. بنابراین برای پروتکل لایه شبکه در حال حاضر درخواست اصلی بعلاوه هدر لایه انتقال نقش فیلد داده یا payload (بار مفید) را ایفا می کند.کل این ساختاری که در لایه شبکه ایجاد می شود فیلد داده پروتکل لایه پیوند-داده محسوب می شود که به آن هم هدر و هم فوتر اضافه می شود.

محصول نهایی که یک بسته است برای انتقال روی شبکه آماده است. بعد از اینکه این بسته به مقصد خود می رسد کل این روند دوباره ولی بصورت عکس تکرار می شود. پروتکل موجود در هر یک از لایه های پشته (توجه کنید که اینبار اطلاعات به سمت بالا در حال حرکتند) هدری که توسط پروتکل معادل خود در سیستم فرستنده روی بسته قرار گرفته است را پردازش و حذف می کند.

پس از اتمام کامل این فرایند، درخواست اصلی به برنامه ای که به قصد آن فرستاده شده بود
می رسد.

پس کپسوله کردن اطلاعات به فرایندی گفته می شود که طی آن پروتکل های لایه های مختلف، هدر و فوتر خود را به درخواست تولیدشده توسط یک برنامه کاربردی اضافه می کنند .

این فرایند از نظر عملیاتی شبیه به فرایند آماده کردن یک نامه برای پست می باشد.
درخواست برنامه را می توان به خود نامه تشبیه کرد و هدرهای پروتکل ها مسئول قراردادن نامه در پاکت، نوشتن آدرس روی آن، قرار دادن تمبر و نهایتا پست نامه ، می باشند
لایه فیزیکی The Physical Layer

لایه فیزیکی که پایین ترین لایه مدل OSI می باشد، همانطور که از نام آن معلوم است، لایه ای است که ماهیت عناصر سخت افزاری شبکه ، مثل رسانه ای که شبکه از آن استفاده میکند، روشی که شبکه نصب می شود و ماهیت سیگنال هایی که برای انتقال اطلاعات باینری استفاده می شود را مشخص میکند.
این لایه همچنین نوع آداپتور رابط شبکه ای (یا کارت شبکه) که روی هر کامپیوتر باید نصب شود و نوع هاب مناسب (در صورت نیاز) را تعیین می کند.
برای این لایه می توان از انواع کابل های فیبر نوری یا مسی و سیستم های بی سیم گوناگون استفاده کرد.
در یک شبکه LAN مشخصات فیزیکی باید مستقیما بنابر پروتکلی که در لایه پیوند - داده (data-link) استفاده می شود، تعیین شوند یا به عبارت دیگر پروتکل لایه پیوند- داده باید از لایه فیزیکی منتخب پشتیبانی کند.

بعنوان مثال ، اترنت یک پروتکل لایه پیوند-داده می باشد که از چندین لایه فیزیکی متفاوت پشتیبانی می کند. شما در این مورد می توانید از یکی از دو نوع کابل های کواکسیال، یکی از انواع کابل های زوج-مارپیچ (twisted pair) یا کابل فیبر نوری استفاده کنید. محدودیت های هر یک از این روش ها شامل نوع دقیق کابل و کانکتورهای قابل استفاده ، طول مجاز کابل ها و تعداد مجاز هابها و فاکتورهای دیگری می باشد و در صورتی که هریک از آنها رعایت نشوند پروتکل نمی تواند به درستی کار کند. بعنوان مثال یک سگمنت کابلی که از حد مجاز طولانی تر است می تواند مانع از تشخیص برخورد بسته ها در یک سیستم اترنت شود. متعاقبا وقتی سیستمی نمی تواند خطاهای موجود را تشخیص دهد، نمی تواند آنها راتصحیح کند و اطلاعات از بین می رود.


در اغلب موارد کارهای کابل کشی های وسیع بر عهده پیمانکاران متخصص گذارده می شود که کاملا با استاندارد EIA/TIA 568A و اطلاعات لازم دیگر آشنا هستند.

مورد دیگری که در لایه فیزیکی از اهمیت خاصی برخوردار است روش و نوع تولید سیگنالی می باشد که برای انتقال اطلاعات روی رسانه شبکه استفاده می شود. در کابل های مسی، این سیگنال ها بصورت بارهای الکتریکی و در کابل های فیبر نوری بصورت پالت های نوری می باشند. انواع دیگر رسانه های شبکه می توانند از فرکانس های رادیویی، پالت مادون قرمزو انواع دیگر سیگنال ها استفاده کنند.

علاوه بر ماهیت فیزیکی سیگنالها ، لایه فیزیکی روش سیگنال دهی که کامپیوترها استفاده می کنند را هم تعیین می کند.
روش سیگنال دهی الگویی از بارهای الکتریکی با پالس های نوری می باشد که برای کدگذاری اطلاعات تولید شده در لایه های بالاتر استفاده می شود. بعنوان مثال سیستم های اترنت از روشی بنام کدگذاری منچستر و سیستم های Token Ring از روشی بنام منچستر تفاضلی استفاده می کنند.
لایه پیوند - داده The Data-Link Layer
پروتکل لایه پیوند- داده، رابط سخت افزار و نرم افزار شبکه کامپیوتر می باشد. پروتکل های لایه شبکه اطلاعات را از خود به سمت پروتکل لایه پیوند -داده می فرستند و این لایه آنها را برای انتقال روی شبکه بسته بندی می کند. وقتی سیستم های دیگر موجود در شبکه، اطلاعات فرستاده شده را دریافت می کنند، پروتکل های لایه پیوند آنها، این اطلاعات را پردازش می کنند و به لایه شبکه که در بالای لایه پیوند- داده قرار دارد می فرستند.

زمان طراحی و ایجاد یک شبکه LAN، پروتکلی که برای لایه پیوند انتخاب می شود، مهمترین فاکتور در تعیین سخت افزار لازم و روش نصب آن می باشد. برای پیاده سازی یک پروتکل لایه پیوند، به سخت افزار و نرم افزارهای زیر نیاز است:
آداپتورهای رابط شبکه (اگر این رابط، کارت مجزایی باشد که روی یکی از اسلات های کامپیوتر نصب شود، NIC یا کارت شبکه نامیده می شود.
درایورهای آداپتور شبکه
کابل ها و سخت افزار برقرار کننده اتصالات دیگر شبکه
هاب های شبکه (در صورت نیاز)
آداپتورهای رابط شبکه و هاب ها برای پروتکل های لایه پیوند- داده خاصی طراحی می شوند و قابل تعویض با محصولات مختص پروتکل های دیگر نیستند. بعضی از کابل های شبکه هم مختص پروتکل های خاصی هستند و بعضی دیگر می توانند با انواع گوناگون پروتکل ها کار کنند.
امروزه متداولترین پروتکل لایه پیوند-داده LAN پروتکل اترنت می باشد. بعد از آن Token Ring در مکان دوم و سپس پروتکل های دیگر از قبیل FDDI قرار دارند. پروتکل لایه پیوند- داده شامل سه بخش بنیادی می باشد:
قالبی برای فریم (که همان هدر و فوتری است که قبل از انتقال، روی داده های لایه شبکه اضافه می شود.)
مکانیزمی برای کنترل دستیابی به رسانه شبکه
مشخصات لایه فیزیکی برای اینکه پروتکل بتواند با آن لایه فیزیکی کار کند.
قالب فریم در پروتکل لایه پیوند-داده...
پروتکل لایه پیوند-داده با اضافه کردن هدر و فوتر به اطلاعاتی که از پروتکل لایه شبکه دریافت می کند، آن اطلاعات را کپسوله میکند و به آنچه که فریم نامیده می شود تبدیل می کند.

با توجه به همان مثال پست یک نامه، هدر و فوتر در واقع معادل همان پاکت نامه ای هستند که برای پست کردن یک نامه استفاده می شود و حاوی آدرس سیستم فرستنده بسته و سیستم گیرنده هستند.

در پروتکل های شبکه های LAN مثل اترنت و Token Ring این آدرس یک رشته هگزادسیمال 6 بایتی می باشد که توسط کارخانه تولید کننده به آداپتور رابط شبکه اختصاص داده شده است. به این آدرس معمولا آدرس سخت افزار یا آدرس MAC گفته می شود تا از آدرس های دیگری که در لایه های دیگر مدل OSI استفاده می شوند قابل تشخیص باشند.


مشخصات لایه فیزیکی
پروتکل های لایه پیوند-داده که در شبکه های محلی LAN استفاده می شوند اغلب از بیش از یک رسانه شبکه پشتیبانی می کنند. این لایه و لایه فیزیکی با همدیگر رابطه تنگاتنگی دارند، چون مشخصه های رسانه شبکه تاثیر بسیار محسوسی روی عملکرد مکانیزم MAC پروتکل دارد.
به همین دلیل به راحتی می توان گفت که پروتکل های لایه پیوند داده ای که در یک LAN استفاده می شوند توابع و و ظایف لایه فیزیکی را هم در بر دارند. البته پروتکل های لایه پیوند دیگری هم مثل پروتکل SLIP و پروتکل نقطه -به -نقطه PPP وجود دارند که برای ارتباطات نوع WAN استفاده می شوند و هیچگونه اطلاعاتی در مورد لایه فیزیکی در خود ندارند.
لايه شبكه
در نگاه اول بنظر مي رسد كه اين لايه بعضي از كارهاي لايه پيوند-داده را دوباره انجام ميدهد. اما اينطور نيست چون پروتكل هاي لايه شبكه مسئول ارتباطات end to end اينست كه پروتكل لايه شبكه مسئول اتمام سير يك بسته از سيستمي كه آنرا توليد كرده تا به مقصد نهايي،‌مي باشد. بنابر ماهيت شبكه ، سيستم هاي مبدا و مقصد مي توانند روي يك LAN ، LAN هاي مجزا در يك ساختمان يا LANهايي با فاصله هزاران مايل از همديگر،‌ مستقر باشند. بعنوان مثال وقتي به سروري كه در اينترنت است متصل مي شويد، بسته هايي كه كامپيوتر شما ايجاد مي كند ممكن است قبل از رسيدن به مقصد از ميان چندين شبكه مجزا بگذرند. پروتكل لايه پيوند-داده ممكن است در طول اين سفر براي سازگاري با شبكه هاي مختلف بارها تغيير كند،‌اما پروتكل لايه شبكه دست نخورده باقي مي ماند.

پروتكل اينترنت IP كه شالوده بسته TCP/IP مي باشد،‌متداولترين پروتكل لايه شبكه مي باشد كه هم اكنون در اغلب شبكه ها استفاده مي شود. سيستم عامل نت ور شركت ناول پروتكل لايه شبكه مخصوص به خود بنام IPX را دارد و در شبكه هاي كوچك ويندوز مايكروسافت، اغلب از پروتكل NETBEUI استفاده مي شود.
پروتكل لايه شبكه هم يك هدر به اطلاعاتي كه از لايه بالايي دريافت مي كند اضافه مي كند. واحد اطلاعاتي كه توسط پروتكل اين لايه ايجاد مي شود كه شامل اطلاعات لايه انتقال و هدر خود لايه شبكه مي باشد،‌ ديتاگرام ناميده مي شود.
آدرس دهی
پروتکل لایه شبکه همانند پروتکل لایه پیوند-داده، حاوی فیلدهای آدرس مبدا و مقصد می باشد با این تفاوت که در اینجا آدرس مقصد، آدرس مقصد نهایی بسته میباشد و ممکن است با آدرس مقصدی که در هدر پروتکل لایه پیوند-داده مشخص شده است متفاوت باشد.
بعنوان مثال وقتی آدرس یک سایت را در مرورگر خود تایپ می کنید، بسته ای که سیستم شما تولید می کند در مقصد لایه شبکه خود حاوی آدرس سرور وب می باشد، اما مقصد لایه پیوند-داده آدرس مسیریابی (router) است که د رشبکه LAN شما وجود دارد و برای شما امکان دستیابی به اینترنت را برقرار می کند.

IP دارای سیستم آدرس دهی مخصوص به خود می باشد که با آدرس های لایه پیوند-داده کاملا متفاوت است. هر کامپیوتر موجود در یک شبکه IP دارای یک آدرس IP بطول 32 بیت می باشد که بوسیله یک سرویس اتوماتیک یا مدیر شبکه به آن کامپیوتر واگذار شده است.
این آدرس هم شبکه ای را که کامپوتر در آن است و هم خود کامپیوتر را مشخص می کند، به اینصورت، این آدرس به تنهایی می تواند هر کامپیوتری را مشخص کند. اما IPX از آدرس مجزایی برای مشخص کردن شبکه ای که کامپیوتر در آن است و آدرس سخت افزاری دیگری برای مشخص کردن خود کامپیوتر استفاده می کند. NetBEUI کامپیوترها را از طریق یک نام NetBIOS شناسایی می کند. این نام در زمان نصب پروتکل به تک تک سیستم ها واگذار می شود

در طول فرایند قطعه بندی، هر قطعه به خودی خود، یک بسته می شود که سفر خود را به مقصد لایه شبکه ادامه می دهد. قطعه ها تا زمانی که همه بسته های تشکیل دهنده دیتاگرام به سیستم مقصد نرسیده اند، کنار همدیکر چیده نمی شوند. در بعضی موارد ممکن است قبل از رسیدن به مقصد، دیتاگرام ها قطعه قطعه شوند و خود آن قطعات دوباره به نوبه خود و بنابر نیاز قطعه بندی شوند
مسیر دهی
مسیردهی به فرایندی اطلاق می شود که طی آن یک دیتاگرام از طریق کاراترین مسیر ممکن و با گذشت از شبکه های میانی از مبدا به مقصد نهایی خود فرستاده می شود. در شبکه های بسیار پیچیده مثل اینترنت، اغلب مسیرهای متفاوتی برای رسیدن به یک مقصد وجود دارد.

طراحان شبکه لینک هایی اضافی در شبکه ایجاد می کنند که اگر زمانی یکی از مسیریابهای شبکه از کار افتاد، ترافیک شبکه هنوز قابل انتقال به مقصد باشد.


برای آدرس دهی صحیح ، مسیریاب ها اطلاعات مربوط به شبکه را در جداولی در حافظه خود نگهداری می کنند. این اطلاعات را هم می توان بصورت دستی توسط مدیر شبکه داخل جداول وارد کرد و هم می توان با استفاده از پروتکل های مختص مسیریابی از مسیریابهای دیگر بطور خودکار جمع آوری کرد.
ورودی یک جدول مسیریابی معمولا آدرس یک شبکه دیگر و مسیریابی که بسته ها را از طریق آن مسیریاب به آن شبکه می رسند را مشخص می کند. در صورتی که دو یا چند مسیر به یک مقصد وجود داشته باشد، مسیریاب بوسیله اطلاعاتی که در ورودی های جدول مربوط به بازدهی نسبی هر یک از مسیرها نگهداری می کند، بهترین مسیر را انتخاب می کند و دیتاگرام را برای انتقال به مسیریابی که در ورودی جدول خود مشخص کرده است به طرف لایه پیوند-داده می فرستد

مشخص کردن پروتکل لایه انتقال

دوستان همانطور که هدر لایه پیوند-داده، پروتکلی از لایه شبکه را که داده های دریافت شده در لایه پیوند-داده را فرستاده است مشخص می کند، هدر لایه شبکه هم پروتکلی از لایه انتقال را که از آن داده ها را دریافت کرده است مشخص می کند. با کمک این اطلاعات سیستم گیرنده قادر خواهد بود داده های دریافتی را به پروتکل مربوطه در لایه انتقال بفرستد.

لایه انتقال

سرویس های پروتکل های لایه انتقال ، مکمل سرویس های لایه شبکه می باشند. همانطور که در مورد TCP/IP صادق است، پروتکل های این دو لایه که برای انتقال داده ها استفاده می شوند اغلب بعنوان یک جفت تکمیل کننده همدیگر تصور می شوند. این پروتکل ها شامل پروتکل TCP که در لایه انتقال و پروتکل IP که در لایه شبکه است ، می باشند.
معادلی دیگر به جای TCP ، پروتکل UDP می باشد. بسته پروتکل IPX هم حاوی دو پروتکل NCP و SPX برای پروتکل های لایه انتقال می باشد.

تفاوت بین پروتکل هایی که برای لایه انتقال در یک بسته پروتکل خاص وجود دارند، در این است که بعضی از آنها اتصال گرا connection-oriented و بعضی بی اتصال connection-less هستند. یک پروتکل اتصال گرا، پروتکلی است که در آن ، دو سیستم قبل از انتقال هرگونه داده ای، پیغام هایی را برای برقراری اتصال بین خود تبادل می کنند. به این صورت این تضمین وجود دارد که هر دو سیستم در حال کار و آماده تبادل داده ها هستند. بعنوان مثال، TCP یک پروتکل اتصال گرا است.

وقتی از یک مرورگر وب برای برقراری ارتباط با یک سرور اینترنتی استفاده می کنید، مرورگر و سرور در وهله اول بین خود یک ارتباط برقرار می کنند که به آن دست تکانی سه مرحله ای گفته می شود بعد مرورگر آدرس صفحه وب مورد نظر را به سرور می فرستد و پس از اتمام انتقال اطلاعات هر دو سیستم دست تکانی مشابهی را برای قطع ارتباط انجام می دهند.

پروتکل های اتصال گرا سرویس های دیگری از قبیل قطعه بندی داده ها، کنترل جریان، تشخیص و تصحیح خطا و تایید دریافت بسته را هم ارائه می کنند. معمولا سیستم هایی از این نوع پروتکل ها استقاده می کنند که مقدار زیادی اطلاعات را که در آنها حتی تحمل یک بیت خطا امکان پذیر نیست مثل فایل های برنامه یا داده منتقل می کنند . بدلیل وجود چنین سرویس هایی گفته می شود که پروتکل های اتصال گرا، قابل اطمینان هستند.


یک پروتکل بی اتصال، پروتکلی است که در آن قبل از تبادل داده ها، هیچگونه ارتباط اولیه ای بین دو سیستم برقرار نمی شود. فرستنده بدون اینکه بداند گیرنده آماده دریافت اطلاعات می باشد و یا اینکه اصلا گیرنده ای وجود دارد یا نه، داده ها را می فرستد. سیستم ها معمولا از پروتکل های بی اتصال مانند UDP برای تبادلات مختصر و کوچک که فقط شامل درخواست ها و جواب های تکی می باشند استفاده می کنند و جوابی که از طرف گیرنده درخواست تولید می شود بعنوان تایید دریافت درخواست عمل می کند

لایه نشست (The Session Layer)
لایه نشست، نقطه ای است که از آنجا تفاوت ذاتی بین پروتکل هایی که در شبکه ها استفاده می شوند و مدل OSI شروع می شود. هیچ پروتکلی بعنوان پروتکل لایه نشست وجود ندارد، در عوض وظایف این لایه همانند وظایف لایه های ارائه و کاربرد به وسیله پروتکل های دیگر انجام می شود.

پروتکل های لایه های انتقال، شبکه، پیوند-داده و فیزیکی مسئول انتقال بدون خطای اطلاعات روی شبکه می باشند، اما پروتکل های لایه های نشست و بالاتر درگیر این بخش از روند ارتباطات نیستند.
لایه نشست 22 سرویس ارائه می کند که اغلب آنها مربوط به روش هایی هستند که سیستم های شبکه شده از آنها برای تبادل اطلاعات استفاده می کنند. مهمترین این سرویس ها کنترل محاوره (Dialog Control) و تفکیک محاوره (Dialog Separation) می باشند.
 

m_homaei

عضو جدید
ارتباط دو كامپيوتر با Usb

ارتباط دو كامپيوتر با Usb

چند نوع كابل ارتباطي USB يا كابل A-A يا A2A را در زير مي بينيد اين كابلها در دو نوع USB 1.1 و USB 2.0 موجود هستند:




براي ايجاد ارتباط به درايور و براي انتقال فايل به نرم افزاري بنام Super-Link File Manager نياز است كه تصويري از آن را در زير مي بينيد


در اين پنجره كامپيوتر خودمان را در نيمه زيري و كامپيوتر ديگر را در نيمه بالايي مشاهده كرده و براحتي مي توانيد فايل منتقل نماييد.

همراه با اين كابل بايد CD درايور و نرم افزار ارتباطي موجود باشد
 

m_homaei

عضو جدید
آموزش به اشتراک گذاشتن مودم Adsl در شبکه بدون نیاز به سرور

آموزش به اشتراک گذاشتن مودم Adsl در شبکه بدون نیاز به سرور

ابتدا اتصالات شبکه:
تمامی اتصالات کابلها از نوع موازی است و از کابل کراس استفاده نمی کنیم و شما می تونین این کابل رو با طولهای دلخواه از بازار تهیه کنید . البته یک نکته رو یادآوری کنم که طول سیمتون بهتر از 50 متر بیشتر نشه چون اکثر سیمها با بیشتر از این طول جواب نمیدن .
تمامی کامپیوترهاتون و مودمتون رو به switch به وسیله کابل شبکه وصل کنید تا ارتباط سخت افزاریتون تکمیل بشه.

تعاریف نرم افزاری:

ابتدا تنظیمات مودم :
شما باید برای این کار مودمتون رو در حالت PPPOE قرار بدید و در جایی که فیلد user name و password خالی هست اونها رو بنویسید . در این حالت مودم شما همیشه به اینترنت وصل و dc نداره. در مورد مابقی گزینه ها هم به راهنمای مودم مراجعه کنید به زبان ساده این تنظیمات رو توضیح داده ( D-Link )
مودم شما نیاز به داشتن یک IP در شبکه داره که این کار قبلا توسط شرکت سازنده به صورت پیش فرض انجام شده است . در مودم D-link این ip به عنوان نمونه 192.168.1.1 در نظر گرفته شده است .

تنظیمات سیستمها:
برای این کار شما فقط کارهای زیر رو انجام بدید و نیازی به ساختن connection در سیستم ندارید. به control pannel برید و رو Network Connections کلیک کنید . روی Local Area Connection کلیک راست کنید و به بخش properties بروید . سپس از گزینه های روبروتون وی گزینه internet Protocol (TCP/IP کلیک کنید و سپس در سمت راست روی کلید properties کلیک کنید .
جلوی گزینه Use the following IP adress کلیک کنید و جلوی جاهای خالی اعداد زیر را وارد کنید.

192168.1.2 IP adress
255.255.255.0 subnet mask
192.168.1.1 default gateway
192.168.1.1 preffered DNS server یا 217.218.155.104
192.9.9.3 Alternative DNS server

default gateway همان IP مودم شماست که به صورت پیش فرض در نظر گرفته شده است .
دقت کنید که شما باید IP تمام سیستمهای خودتون رو در رنج IP مودم بدید . یعنی اگر فرضا ip مودم شما 192.168.1.1 باشه و شما IP سیستمهاتون رو 192.168.12.2 بدید اتصال اینترنتتون برقرار نمی شه .

در ضمن عدد اول سمت راست IP adress هر سیستم رو یک عدد بدید و مشابه هم نباشند که باعث اختلال و عدم برقراری ارتباط در شبکه شما می شه . مثلا 192.168.1.2 و 192.168.1.3 و .....

بعد از انجام این کارها یک بار هر یک از سیستمتون رو restart کنید خواهید دید که سیستمها بدون نیاز به داشتن connection به اینترنت متصل هستند . یعنی با نوشتن اسم هر سایت شما به اون سایت دسترسی دارید بدون این که مثل اتصالهای VPN یا dail up نیازی به باز کردن connection و اتصال اونطوری نیستید .
__________________
 

m_homaei

عضو جدید
Active Directory چيست؟

Active Directory چيست؟

Active Directory امکان مديريت کاربران و کامپيوترها و گروها و بطور کلي تمامي عناصر موجود در يک شبکه را فراهم مي کند ( البته نبايد اينگونه تصور نمود که Active Directory تمامي مشکل يک مدير شبکه را حل مي نمايد) با استفاده از قابليتهاي Active Directory مي توان مشخص کرد کدام User با کدام Computer تحت کدام Domaine به چه کاري بپردازد يعني ميزان دسترسي آن به منابع موجود در شبکه چه مقدار باشد .و تا چه ميزان در اين کار اختيار داردو اجازه دسترسي دارد. مثلا"( امکان نوشتن يا جابجا نمودن و حتي امکان دسترسي به ديگر کاربران - دادن - و خود در چه سطحي از مديريت نمودن شبکه قرار بگيرد.)با استفاده از قابليت Active Directory در Windows 2000 Advanced Server مديريت شبکه بسيار آسان است . چند نکته مهم در استفاده از Active Directory
1. اولين عاملي که بايد در Active Directory مد نظر داشت اين است که فايل سيستم ما بايد از نوع NTFS باشد تا امکان استفاده ازActive Directory را داشته باشيم.
2. صحت تنظيمات کارت شبکه و پروتکل کامپيوترمورد نظر نيز کنترل شود.
3. IP Address را دستي تنظيم و قبل از آن DNS SERVER را Confighor مي نمائيم.
4. بهتر است که در شبکه Clinte هاي خود را از خانواده Windows NT (XP , 2000 Pro , NT Work Staition باشد ( در اينصورت به بهترين وجه مي توان امنيت شبکه و کامپيوتر هاي آن را تامين نمود ) 1.Physical Connection or Physical Topology : 1.اتصال فيزيكي 2.logical Connection 2.اتصال منطقي اتصال فيزيكي در يك شبكه چگونگي اتصال كامپيوترها و سخت افزارهاي موجود در يك شبكه را از نظر فيزيكي مورد بحث قرار مي دهد و اتصال منطقي نحوه رفتار كامپيوترهاي موجود در شبكه را مورد بحث قرار مي دهد. ساختار شبكه هاي كامپيوتري: شبكه هاي كامپيوتري از نظر ساختار به دو دسته تقسيم مي شوند. 1)Broadcast Network 2)Point to Point Networ در اتصال Broadcast Network هر كامپيوتر توسط Nod كابل شبكه خود همواره بايد يا بطور مستقيم به كامپيوتر ديگر متصل بوده و يا توسط يك رسانه Media همانندHub به كامپيوتر ديگر متصل شود. در اين روش كامپيوتر پيغام دهنده packet اطلاعات خود را در كل رسانه رها مي نمايد با اين توضيح كه نام و آدرس كامپيوتر پيغام گيرنده را هم به همراه آن ارسال مي کند. اين packet به همه كامپيوترها رسيده و تنها توسط كامپيوتري دريافت و خوانده مي شود كه آدرس و نام كامپيوتري كه همراه با packet ارسال شده است - با آن همخواني داشته باشد. در اين ساختار علاوه بر اينكه ترافيك شبكه زياد بوده و باعث كم شدن سرعت كاركرد شبكه مي شود امنيت آن نيز از سطح مطلوبي برخوردار نيست زيرا packet اطلاعات كه ممكن است محرمانه هم باشد در سطح شبكه پخش شده و به همه كامپيوترها مي رسد. اين ساختار از پيچيدگي كمتري برخوردار بوده و هزينه تهيه سخت افزارهاي لازم براي راه اندازي آن كم است. در اتصال Point to Point Network دريافت و ارسال packet ها در شبكه توسط ابزاري هوشمند كنترل مي شود بگونه اي كه packet اطلاعاتي كه براي يك كامپيوتر مشخـــص ارســــال مي گردد تنها به سمت همان كامپيوتر ارسال شده و ديگر كامپيوترها امكان دسترسي به آن را ندارند از طرف ديگر بدليل اينكه اين بسته اطلاعاتي در كل شبكه منتشر نمي شود ترافيك شبكه بطور قابل ملاحظه اي پايين آمده و امنيت درسطح شبكه بالا مي رود. اينگونه شبكه ها به دليل داشتن ابزاري چون سوئيچ هاي هوشمند گران تر از نوع قبل مي باشد
__________________
;););););););)
 

m_homaei

عضو جدید
TCP/IP

TCP/IP

TCP/IP پروتکل استاندارد در اکثر شبکه هاي بزرگ است . با اينکه پروتکل فوق کند و مستلزم استفاده از منابع زيادي است ، ولي بدليل مزاياي بالاي آن نظير : قابليت روتينگ ، حمايت در اغلب پلات فورم ها و سيستم هاي عامل همچنان در زمينه استفاده از پروتکل ها حرف اول را مي زند. با استفاده از پروتکل فوق کاربران با در اختيار داشتن ويندوز و پس از اتصال به شبکه اينترنت، براحتي قادر به ارتباط با کاربران ديگر خواهند بود که از مکينتاش استفاده مي کند

امروزه کمتر محيطي را مي توان يافت که نيازبه دانش کافي در رابطه با TCP/IP نباشد. حتي سيستم عامل شبکه اي ناول که ساليان متمادي از پروتکل IPX/SPX براي ارتباطات استفاده مي کرد، در نسخه شماره پنج خود به ضرورت استفاده از پروتکل فوق واقف و نسخه اختصاصي خود را در اين زمينه ارائه نمود.

پروتکل TCP/IP در ابتدا براي استفاده در شبکه ARPAnet ( نسخه قبلي اينترنت ) طراحي گرديد. وزارت دفاع امريکا با همکاري برخي از دانشگاهها اقدام به طراحي يک سيستم جهاني نمود که داراي قابليت ها و ظرفيت هاي متعدد حتي در صورت بروز جنگ هسته اي باشد. پروتکل ارتباطي براي شبکه فوق ، TCP/IP در نظر گرفته شد.

اجزاي پروتکل TCP/IP

پروتکل TCP/IP از مجموعه پروتکل هاي ديگر تشکيل شده که هر يک در لايه مربوطه، وظايف خود را انجام مي دهند. پروتکل هاي موجود در لايه هاي Transport و Network داراي اهميت بسزائي بوده و در ادامه به بررسي آنها خواهيم پرداخت .

پروتکل هاي موجود در لايه Network پروتکل TCP/IP

- پروتکل TCP)Transmission Control Protocol) ، مهمترين وظيفه پروتکل فوق اطمينان از صحت ارسال اطلاعات است . پروتکل فوق اصطلاحا" Connection-oriented ناميده مي شود. علت اين امر ايجاد يک ارتباط مجازي بين کامپيوترهاي فرستنده و گيرنده بعد از ارسال اطلاعات است . پروتکل هائي از اين نوع ، امکانات بيشتري را بمنظور کنترل خطاهاي احتمالي در ارسال اطلاعات فراهم نموده ولي بدليل افزايش بار عملياتي سيستم کارائي آنان کاهش خواهد يافت . از پروتکل TCP بعنوان يک پروتکل قابل اطمينان نيز ياد مي شود. علت اين امر ارسال اطلاعات و کسب آگاهي لازم از گيرنده اطلاعات بمنظور اطمينان از صحت ارسال توسط فرستنده است . در صورتيکه بسته هاي اطلاعاتي بدرستي دراختيار فرستنده قرار نگيرند، فرستنده مجددا" اقدام به ارسال اطلاعات مي نمايد.

- پروتکل UDP)User Datagram Protocol) . پروتکل فوق نظير پروتکل TCP در لايه " حمل " فعاليت مي نمايد. UDP بر خلاف پروتکل TCP بصورت " بدون اتصال " است . بديهي است که سرعت پروتکل فوق نسبت به TCP سريعتر بوده ولي از بعد کنترل خطاء تظمينات لازم را ارائه نخواهد داد. بهترين جايگاه استفاده از پروتکل فوق در مواردي است که براي ارسال و دريافت اطلاعات به يک سطح بالا از اطمينان ، نياز نداشته باشيم .

- پروتکل IP)Internet Protocol) . پروتکل فوق در لايه شبکه ايفاي وظيفه کرده و مهمترين مسئوليت آن دريافت و ارسال بسته هاي اطلاعاتي به مقاصد درست است . پروتکل فوق با استفاده از آدرس هاي نسبت داده شده منطقي، عمليات روتينگ را انجام خواهد داد.

پروتکل هاي موجود در لايه Application پروتکل TCP/IP

پروتکل TCP/IP صرفا" به سه پروتکل TCP ، UDP و IP محدود نشده و در سطح لايه Application داراي مجموعه گسترده اي از ساير پروتکل ها است . پروتکل هاي فوق بعنوان مجموعه ابزارهائي براي مشاهده ، اشکال زدائي و اخذ اطلاعات و ساير عمليات مورد استفاده قرار مي گيرند.در اين بخش به معرفي برخي از اين پروتکل ها خواهيم پرداخت .

- پروتکل FTP)File Transfer Protocol) . از پروتکل فوق براي تکثير فايل هاي موجود بر روي يک کاميپيوتر و کامپيوتر ديگر استفاده مي گردد. ويندوز داراي يک برنامه خط دستوري بوده که بعنوان سرويس گيرنده ايفاي وظيفه کرده و امکان ارسال و يا دريافت فايل ها را از يک سرويس دهنده FTP فراهم مي کند.

- پروتکل SNMP)Simple Network Management Protocol) . از پروتکل فوق بمنظور اخذ اطلاعات آماري استفاده مي گردد. يک سيستم مديريتي، درخواست خود را از يک آژانس SNMP مطرح و ماحصل عمليات کار در يک MIB)Management Information Base) ذخيره مي گردد. MIB يک بانک اطلاعاتي بوده که اطلاعات مربوط به کامپيوترهاي موجود در شبکه را در خود نگهداري مي نمايد .( مثلا" چه ميزان فضا ي هارد ديسک وجود دارد)

- پروتکل TelNet . با استفاده از پروتکل فوق کاربران قادر به log on ، اجراي برنامه ها و مشاهده فايل هاي موجود بر روي يک کامپيوتر از راه دور مي باشند. ويندوز داراي برنامه هاي سرويس دهنده و گيرنده جهت فعال نمودن و استفاده از پتانسيل فوق است .

- پروتکل SMTP)simple Mail Transfer Protocol) . از پروتکل فوق براي ارسال پيام الکترونيکي استفاده مي گردد.

- پروتکل HTTP)HyperText Transfer Protocol) . پروتکل فوق مشهورترين پروتکل در اين گروه بوده و از آن براي رايج ترين سرويس اينترنت يعني وب استفاده مي گردد. با استفاده از پروتکل فوق کامپيوترها قادر به مبادله فايل ها با فرمت هاي متفاوت ( متن، تصاوير ،گرافيکي ، صدا، ويدئو و...) خواهند بود. براي مبادله اطلاعات با استناد به پروتکل فوق مي بايست ، سرويس فوق از طريق نصب سرويس دهنده وب فعال و در ادامه کاربران و استفاده کنندگان با استفاده از يک مرورگر وب قادر به استفاده از سرويس فوق خواهند بود.

پروتکل NNTP)Network News Transfer Protocol) . از پروتکل فوق براي مديريت پيام هاي ارسالي براي گروه هاي خبري خصوصي و عمومي استفاده مي گردد. براي عملياتي نمودن سرويس فوق مي بايست سرويس دهنده NNTP بمنظور مديريت محل ذخيره سازي پيام هاي ارسالي نصب و در ادامه کاربران و سرويس گيرندگان با استفاده از برنامه اي موسوم به NewsReader از اطلاعات ذخيره شده استفاده خواهند کرد

مدل آدرس دهي IP

علاوه بر جايگاه پروتکل ها، يکي ديگر از عناصر مهم در زيرساخت شبکه هاي مبتني بر TCP/IP مدل آدرس دهي IP است . مدل انتخابي مي بايست اين اطمينان را بوجود آورد که اطلاعات ارسالي بدرستي به مقصد خواهند رسيد. نسخه شماره چهار IP ( نسخه فعلي ) از 32 بيت براي آدرس دهي استفاده کرده که بمنظور تسهيل در امر نمايش بصورت چهار عدد صحيح ( مبناي ده ) که بين آنها نقطه استفاده شده است نمايش داده مي شوند.

نحوه اختصاص IP

نحوه اختصاص IP به عناصر مورد نياز در شبکه هاي مبتني بر TCP/IP يکي از موارد بسيار مهم است . اختصاص IP ممکن است بصورت دستي و توسط مديريت شبکه انجام شده و يا انجام رسالت فوق بر عهده عناصر سرويس دهنده نرم افزاري نظير DHCP و يا NAT گذاشته گردد

Subnetting

يکي از مهمترين عمليات در رابطه با اختصاص IP مسئله Subnetting است . مسئله فوق بعنوان هنر و علمي است که ماحصل آن تقسيم يک شبکه به مجموعه اي از شبکه هاي کوچکتر (Subnet) از طريق بخدمت گرفتن ?? بيت با نام Subnet mask بوده که بنوعي مشخصه (ID) شبکه را مشخص خواهد کرد.

کالبد شکافي آدرس هاي IP

هر دستگاه در شبکه هاي مبتني بر TCP/IP داراي يک آدرس منحصر بفرد است . آدرس فوق IP ناميده مي شود. يک آدرس IP مطابق زير است :

216.27.61.137

بمنظور بخاطر سپردن آسان آدرس هاي IP ، نحوه نما يش آنها بصورت دسيمال ( مبناي دهدهي ) بوده که توسط چهار عدد که توسط نقطه از يکديگر جدا مي گردند ، است . هر يک از اعداد فوق را octet مي گويند. کامپيوترها براي ارتباط با يکديگر از مبناي دو ( باينري ) استفاده مي نمايند. فرمت باينري آدرس IP اشاره شده بصورت زير است :

11011000.00011011.00111101.10001001

همانگونه که مشاهده مي گردد ، هر IP از 32 بيت تشکيل مي گردد. بدين ترتيب مي توان حداکثر 4.294.967.296 آدرس منحصر بفرد را استفاده کرد( 232 ) . مثلا" آدرس 255.255.255.255 براي Broadcast ( انتشار عام ) استفاده مي گردد . نمايش يک IP بصورت چهار عدد ( Octet) صرفا" براي راحتي کار نبوده و از آنان براي ايجاد " کلاس هاي IP " نيز استفاده مي گردد. هر Octet به دو بخش مجزا تقسيم مي گردد: شبکه (Net) و ميزبان (Host) . اولين octet نشاندهنده شبکه بوده و از آن براي مشخص نمودن شبکه اي که کامپيوتر به آن تعلق دارد ، استفاده مي گردد. سه بخش ديگر octet ، نشاندهنده آدرس کامپيوتر موجود در شبکه است

پنج کلاس متفاوت IP بهمراه برخي آدرس هاي خاص ، تعريف شده است :

- Default Network . آدرس IP 0.0.0.0 ، براي شبکه پيش فرض در نظر گرفته شده است .آدرس فوق براي موارديکه کامپيوتر ميزبان از آدرس خود آگاهي ندارد استفاده شده تا به پروتکل هائي نظير DHCP اعلام نمايد براي وي آدرسي را تخصيص دهد.

- کلاس A . کلاس فوق براي شبکه هاي بسيار بزرگ نظير يک شرکت بين المللي در نظر گرفته مي شود. آدرس هائي که اولين octet آنها 1 تا 126 باشد ، کلاس A مي باشند. از سه octet ديگر بمنظور مشخص نمودن هر يک از کامپيوترهاي ميزبان استفاده مي گردد. بدين ترتيب مجموع شبکه هاي کلاس A ، معادل 126 و هر يک از شبکه هاي فوق مي توانند 16.777.214 کامپيوتر ميزبان داشته باشند. ( عدد فوق از طريق حاصل 2 - 224 بدست آمده است ) .بنابراين تعداد تمام کامپيوترهاي ميزبان در شبکه هاي کلاس A معادل 2.147.483.648 (231) است . در شبکه هاي کلاس A ، بيت با ارزس بالا در اولين octet همواره مقدار صفر را دارد.

- LoopBack . آدرس IP 127.0.0.1 براي LoopBack در نظر گرفته شده است . کامپيوتر ميزبان از آدرس فوق براي ارسال يک پيام براي خود استفاده مي کند.( فرستنده و گيرنده پيام يک کامپيوتر مي باشد) آدرس فوق اغلب براي تست و اشکال زدائي استفاده مي گردد.

(2 - 16 2 ) است . بنابراين تعداد تمام کامپيوترهاي ميزبان در شبکه هاي کلاس B معادل 1.073.741.824 (230) است در شبکه هاي کلاس B ، اولين و دومين بيت در اولين octet به ترتيب مقدار يک و صفر را دارا مي باشند.

- کلاس C . کلاس فوق براي شبکه هاي کوچک تا متوسط در نظر گرفته مي شود.آدرس هائي که اولين octet آنها 192 تا 223 باشد ، کلاس C مي باشند. در کلاس فوق از دومين و سومين octet هم براي مشخص کردن شبکه استفاده مي گردد. از آخرين octet براي مشخص نمودن هر يک از کامپيوترهاي ميزبان در شبکه استفاده مي گردد . بدين ترتيب 2.097.152 ( 21 2 ) شبکه کلاس C وجود دارد.تعداد کامپيوترهاي ميزبان در اين نوع شبکه ها( هر شبکه ) معادل 254 (2 - 8 2 ) است . بنابراين تعداد تمام کامپيوترهاي ميزبان در شبکه هاي کلاس C معادل 536.870.912 ( 229 ) است . در شبکه هاي کلاس C ، اولين ، دومين و سومين بيت در اولين octet به ترتيب مقدار يک ، يک و صفر را دارا مي باشند.

- کلاس D . از کلاس فوق براي multicasts استفاده مي شود. در چنين حالتي يک گره ( ميزبان) بسته اطلاعاتي خود را براي يک گروه خاص ارسال مي دارد. تمام دستگاه هاي موجود در گروه ، بسته اطلاعاتي ارسال شده را دريافت خواهند کرد. ( مثلا" يک روتر سيسکو آخرين وضعيت بهنگام شده خود را براي ساير روترهاي سيسکو ارسال مي دارد ) کلاس فوق نسبت به سه کلاس قبلي داراي ساختاري کاملا" متفاوت است. اولين ، دومين ، سومين و چهارمين بيت به ترتيب داراي مقادير يک ، يک ، يک و صفر مي باشند.28 بيت باقيمانده بمنظور مشخص نمودن گروههائي از کامپيوتر بوده که پيام Multicast براي آنان در نظر گرفته مي شود. کلاس فوق قادر به آدرسي دهي 268.435.456 (226 ) کامپيوتر است

- کلاس E . از کلاس فوق براي موارد تجربي استفاده مي شود. کلاس فوق نسبت به سه کلاس اوليه داراي ساختاري متفاوت است . اولين ، دومين ، سومين و چهارمين بيت به ترتيب داراي مقادير يک ، يک ، يک و يک مي باشند.28 بيت باقيمانده بمنظور مشخص نمودن گروههائي از کامپيوتر بوده که پيام Multicast براي آنان در نظر گرفته مي شود. کلاس فوق قادر به آدرسي دهي 268.435.456 (226 ) کامپيوتر است

- BroadCast . پيام هائي با آدرسي از اين نوع ، براي تمامي کامپيوترهاي در شبکه ارسال خواهد شد. اين نوع پيام ها همواره داراي آدرس زير خواهند بود :

255.255.255.255. - آدرس هاي رزو شده . آدرس هاي IP زير بمنظور استفاده در شبکه هاي خصوصي (اينترانت ) رزو شده اند :

10.x.x.x
172.16.x.x - 172.31.x.x
192.168.x.x

- IP نسخه شش . نسخه فوق برخلاف نسخه فعلي که از 32 بيت بمنظور آدرس دهي استفاده مي نمايد ، از 128 بيت براي آدرس دهي استفاده مي کند. هر شانزده بيت بصورت مبناي شانزده نمايش داده مي شود.
 

m_homaei

عضو جدید
سوالات در مورد شبكه هاي كامپيوتري

سوالات در مورد شبكه هاي كامپيوتري

سوالات در مورد شبكه هاي كامپيوتري
;);););););););)
 

پیوست ها

  • faq.pdf
    256.8 کیلوبایت · بازدیدها: 0

m_homaei

عضو جدید
ابزارهای اتصال دهنده : " Connectivity Devices"

ابزارهای اتصال دهنده : " Connectivity Devices"

ابزارهای اتصال به یک شبکه اضافه می گردند تا عملکرد وگستره شبکه وتوانایی های سخت افزاری شبکه را ارتقاء دهند . گستره وسیعی از ابزارهای اتصال در شبکه وجود دارند اما شما احتمالا برای کار خود به ابزارهای ذیل نیازمند خواهید بود:
1 - کنترل کننده ها" Reapeaters " ]21]:
تکرار کننده وسیله ای است که برای اتصال چندین سگمنت یک شبکه محلی بمنظور افزایش وسعت مجاز آن شبکه مورد استفاده قرار می گیرد . هر تکرار کننده از درگاه ورودی " Port " خود داده ها را پذیرفته وبا تقویت آنها ، داده ها را به درگاهی خروجی خود ارسال می کند. یک تکرار کننده در لایه فیزیکی مدل OSI عمل می کند.
هر کابل یا سیم بکار رفته در شبکه که بعنوان محلی برای عبور ومرور سیگنال هاست آستانه ای دارد که در آن آستانه سرعت انتقال سیگنال کاهش می یابد ودر اینجا تکرار کننده بعنوان ابزاری است که این سرعت عبور را در طول رسانه انتقال تقویت می کند
- هاب ها " Hubs"]22] :
ابزاری هستند در شبکه که برای اتصال یک یا بیش از دو ایستگاه کاری به شبکه مورد استفاده قرار می گیرد ویک ابزار معمول برای اتصال ابزارهای شبکه است . هابها معمولا برای اتصال سگمنت های شبکه محلی استفاده می شوند. یک هاب دارای در گاهی های چند گانه است. وقتی یک بسته در یک درگاهی وارد می شود به سایر در گاهی ها کپی می شود تا اینکه تمامی سگمنت های شبکه محلی بسته ها را ببینند. سه نوع هاب رایج وجود دارد:
الف - هاب فعال :
که مانند آمپلی فایر عمل می کند و باعث تقویت مسیر عبور سینگال ها می شود واز تصادف وبرخورد سیگنال ها در مسیر جلوگیری بعمل می آورد . این هاب نسبتا قیمت بالایی دارد.
ب - غیر فعال :
که بر خلاف نوع اول که در مورد تقویت انتقال سیگنال ها فعال است این هاب منفعل است.
ج - آمیخته :
که قادر به ترکیب انواع رسانه ها " کابل کواکسیال نازک ،ضخیم و....." وباعث تعامل درون خطی میان سایر ها بها می شود.
3 - مسیر یاب ها " Routers " ]23]:
در شبکه سازی فرایند انتقال بسته های اطلاعاتی از یک منبع به مقصد عمل مسیر یابی است که تحت عنوان ابزاری تحت عنوان مسیر یاب انجام می شود. مسیر یابی یک شاخصه کلیدی در اینترنت
است زیرا که باعث می شود پیام ها از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر منتقل شوند. این عملکرد شامل تجزیه وتحلیل مسیر برای یافتن بهترین مسیر است. مسیر یاب ابزاری است که شبکه های محلی را بهم متصل می کند یا به بیان بهتر بیش از دو شبکه را بهم متصل می کند. مسیر یاب بر حسب عملکردش به دونوع زیر تقسیم می شود:
الف - مسیریاب ایستا : که در این نوع ، جدول مسیر یابی توسط مدیر شبکه که تعیین کننده مسیر می باشد بطور دستی مقدار دهی می شود.
ب - مسیر یاب پویا : که در این نوع ، جدول مسیر یابی خودش را، خود تنظیم می کند وبطور اتوماتیک جدول مسیریابی را روز آمد می کند.
4 - دروازه ها "Gateways " ]24]:
دروازه ها در لایه کاربرد مدل ا اس ای عمل می کنند. کاربرد آن تبدیل یک پروتکل به پروتکل دیگر است. هر هنگام که در ساخت شبکه هدف استفاده از خدمات اینترنت است دروازه ها مقوله های مطرح در شبکه سازی خواهند بود.
پل ها " Bridge " ]25]":
یک پل برای اتصال سگمنت های یک شبکه " همگن " به یکدیگر مورد استفاده قرار می گیرد. یک پل در لایه پیوند داده ها " Data link" عمل می کند.
پل ها فریم ها را بر اساس آدرس مقصدشان ارسال می کنند. آنها همچنین می توانند جریان داده ها را کنترل نموده وخطاهایی را که در حین ارسال داده ها رخ می دهد.
عملکرد این پل عبارتست از تجزیه وتحلیل آدرس مقصد یک فریم ورودی واتخاذ تصمیم مناسب برای ارسال آن به ایستگاه مربوطه . پل ها قادر به ***** کردن فریم ها می باشند. ***** کردن فریم برای حذف فریم های عمومی یا همگانی که غیر ضروری هستند مفید می باشد، پل ها قابل برنامه ریزی هستند ومی توان آنها را به گونه ای برنامه ریزی کرد که فریم های ارسال شده از طرف منابع خاصی را حذف کنند.
با تقسیم یک شبکه بزرگ به چندین سگمنت واستفاده از یک پل برای اتصال آنها به یکدیگر ، توان عملیاتی شبکه افزایش خواهد یافت . اگر یک سگمنت شبکه از کار بیفتد ، سایر سگمنت ها ی متصل به پل می توانند شبکه را فعال نگه دارند ، پل ها موجب افزایش وسعت شبکه محلی می شوند.
سوئیچ ها" Switches " ]26].:
سوئیچ نوع دیگری از ابزارهایی است که برای اتصال چند شبکه محلی به یکدیگر مورد استفاده قرار می گیرد که باعث افزایش توان عملیاتی شبکه می شود. سوئیچ وسیله ای است که دارای درگاه های متعدد است که بسته ها را از یک درگاه می پذیرد، آدرس مقصد را بررسی می کند وسپس بسته ها را به درگاه مورد نظر " که متعلق به ایستگاه میزبان با همان آدرس مقصد می باشد" ارسال می کند. اغلب سوئیچ های شبکه محلی در لایه پیوند داده های مدل ا اس آی عمل می کند.
سوئیچ ها بر اساس کاربردشان به متقارن "Symmetric" ونامتقارن " Asymmetric" تقسیم می شوند.
در نوع متقارن ، عمل سوئیچینگ بین سگمنت هایی که دارای پهنای باند یکسان هستند انجام می دهد یعنی 10mbps به 10mbps و.... سوئیچ خواهد شد. اما در نوع نامتقارن این عملکرد بین سگمنت هایی با پهنای باند متفاوت انجام می شود.
دو نوع سوئیچ وجود دارد که عبارتند از :
1 - سوئیچ Cut - through : این نوع سه یا چهار بایت اول یک بسته را می خواند تا آدرس مقصد آنرا بدست آورد ، آنگاه آن بسته را به سگمنت دارای آدرس مقصد مذکور ارسال می کند این در حالی است که قسمت باقی مانده بسته را از نظر خطایابی مورد بررسی قرار نمی دهد.
2 - سوئیچ Store- and - forward : این نوع ابتدا کل بسته را ذخیره کرده سپس آن را خطایابی می کند ، اگر بسته ای دارای خطا بود آن بسته را حذف می کند ، در غیر اینصورت آن بسته را به مقصد مربوطه ارسال خواهد کرد. این نوع برای شبکه محلی بسیار مناسبتر از نوع اول است زیرا بسته های اطلاعاتی خراب شده را پاکسازی می کند و بهمین دلیل این سوئیچ باعث کاهش بروز عمل تصادف خواهد شد
 

m_homaei

عضو جدید
مفاهيم مربوط به ارسال سيگنال و پهناي باند

مفاهيم مربوط به ارسال سيگنال و پهناي باند

این درس خیلی مهم وکامله برای نصب و تنظیم شبکه
 

پیوست ها

  • bandwidth.pdf
    122.8 کیلوبایت · بازدیدها: 0

کربلایی

مدیر بازنشسته
نحوه تهیه کابل Cross ( برای کابل CAT۵ ) :

راحت ترین راه ممکن این است که آنرا از یکی از فروشگاه های فروش قطعات شبکه تهیه کنید !
راه دیگر این است که خودتان آن را بسازید . که در ذیل طریقه ساخت آن به طور مختصر امده است :
پس از تهیه کابل شبکه به متراژ مورد نیاز و تهیه جک RJ۴۵ ( جک کابل شبکه ) ، دو سر کابل را لخت می کنیم . حالا باید رنگها را به ترتیب استاندارد درست کنیم . یک طرف کابل را به طور عادی و به ترتیب :
▪ چپ به راست :

نارنجی- سفید ، نارنجی ، سبز- سفید ، آبی ، آبی- سفید ، سبز ، قهوه ای- سفید ، قهوه ای .
و اما سمت دیگر ، اگر سمت دیگر کابل را هم مانند بالا درست کنیم ، کابل درست شده ، یک کابل شبکه معمولی می باشد . برای اینکه کابل ، کابل Cross شود ، سمت دیگر آنرا به ترتیب زیر درست می کنیم :
▪ چپ به راست :

سبز- سفید ، سبز ، نارنجی- سفید ، آبی ، آبی- سفید ، نارنجی ، قهوه ای- سفید ، قهوه ای .

ایجاد شبکه بین دو کامپیوتر​



یعنی به عبارتی پین ۱ را به پین ۳ ، و پین ۲ را به پین۶ و بلعکس متصل می کنیم .
و هر دو سر کابل را اصطلاحا سوکت میزنیم .
حالا یک کابل Cross در اختیار داریم .
کار سخت افزاری تمام شد .

سلام دوست من
من امروز هنگام کار با شبکه به مشکلی در ارتباط با بانک اطلاعاتی برخوردم و بعد از بررسی های زیاد احتمال دادم که مشکل از شبکه باشد، برای همین کابل ها رو از پورد کارت شبکه خارج کردم و با استفاده از کابل کراسی که دقیقا(بدون اشتباه) با همین روش شما ساخته بودم، دو تا از ورک استیشن ها رو به هم وصل کردم اما پیام مربوط به قطع بودن کابل شبکه رو دریافت کردم، بعد از کلی سروکله زدن با کابل و تعویض سوکت، نهایتا از یک کابل معمولی استفاده کردم و در کمال تعجب شبکه ای با سرعت یک گیگا بایت متصل شد!!!

واقعا نمی دونم چرا!!! چون همیشه خونده بودم که برای اتصال دو کامپیوتر بدون هاب، باید از کابل کراس(ضربدری) استفاده کرد، ولی من عملا بدون کابل کراس و با یک کابل معمولی به شبکه با شرعت بالا دست یافتم:surprised:
 

m_homaei

عضو جدید
سلام دوست من
من امروز هنگام کار با شبکه به مشکلی در ارتباط با بانک اطلاعاتی برخوردم و بعد از بررسی های زیاد احتمال دادم که مشکل از شبکه باشد، برای همین کابل ها رو از پورد کارت شبکه خارج کردم و با استفاده از کابل کراسی که دقیقا(بدون اشتباه) با همین روش شما ساخته بودم، دو تا از ورک استیشن ها رو به هم وصل کردم اما پیام مربوط به قطع بودن کابل شبکه رو دریافت کردم، بعد از کلی سروکله زدن با کابل و تعویض سوکت، نهایتا از یک کابل معمولی استفاده کردم و در کمال تعجب شبکه ای با سرعت یک گیگا بایت متصل شد!!!

واقعا نمی دونم چرا!!! چون همیشه خونده بودم که برای اتصال دو کامپیوتر بدون هاب، باید از کابل کراس(ضربدری) استفاده کرد، ولی من عملا بدون کابل کراس و با یک کابل معمولی به شبکه با شرعت بالا دست یافتم:surprised:

با سلام به شما دوست عزیز
کابل کراس برای ارتباط دو سیستم به صورت مستقیم است اما با کابل معمولی هم این کار امکان پذیره !!!!! تعجب نکنید ، ارتباط با کابل معمولی بر قرار میشه و می تونید تبادل اطلاعات بکنید اما در حالتهای خاص طراحی یک شبکه مثل ارتباط با سرورهای قدیمی همچون NT و یا WINS به مشکل بر می خورید ، در ضمن کابل کراسی که ساختید رو با Cable Tester چک کنید .

با آرزوی موفقیت
 

m_homaei

عضو جدید
راه اندازی ISP ---> بخش اول

راه اندازی ISP ---> بخش اول

اول بهتره کمی سخنرانی کنم. (کلی گويی)
منظور ما، راه اندازی يک شبکه کامپيوتری است که به کاربران خود، اجازه دسترسی به شبکه از طريق خطوط تلفن رو ميده، شبکه ما به اينترنت هم متصل است و کاربران با اتصال به شبکه ميتونن از اينترنت استفاده کنن.

Dialup Access
از دو طريق ميشه امکان دسترسی کاربران به شبکه رو فراهم کرد.
يا با استفاده از سرويس RAS (يا RRAS در Windows 2000) و استفاده از مودم، يا با استفاده از سيستمهای Cisco.

تفاوت اين دو، در قيمت و کيفيته.
از نظر هزينه، سيستمهای سيسکو ، هزينه بيشتری در بر دارند.
از نظر کيفيت نيز Cisco کيفيت بالاتری داره.
منظورم از کيفيت، Stability است.
ويندوز همواره به يک نفر مراقب نياز داره، ممکنه هر لحظه هنگ کنه، از کار بيفته و هزار و يک مشکل ديگه. البته Cisco هم دچار مشکل ميشه ولی خيلی به ندرت.

برای راه اندازی با RAS، به ازای هر 32 خط تلفن، نياز به يک کامپيوتر، به عنوان RAS Server ، يک MultyPort و 32 عدد مودم External است.


BandWidth
نکته مهم ديگه، نحوه ارتباط شبکه با اينترنت است. بسته به اينکه بخوای از چه طريقی به اينترنت متصل باشی، سيستمها متفاوته،
راههای اتصال به اينترنت:
1-استفاده از Dish و دريافت (يا ارسال) مستقيم از (به) ماهواره
2-استفاده از سيستمهای بی سيم (Wireless)
3-استفاده از خط تلفن استيجاری (Leased Line)

1-برای استفاده از Dish، بصورت Send & Receive، حتما بايد مجوز ICP (نقطه تماس بين المللی) داشته باشی که گرفتن اين مجوز به اين راحتيها نيست.
ميتونی برای Receive از Dish استفاده کنی و برای Send از راه ديگه ای استفاده کنی (ارتباط نامتقارن) برای اين کار نياز به Dish و LNB و DVB Card داری که روی يه سيستم معمولی نصب بشه و Receive رو انجام بده.

2- سيستمهای Wireless،
برای استفاده از اين راه بايد در نزديکی محل مورد نظر، دنبال شرکتی بگردی که بتونه به شما سرويس Wireless بده، البته اينهم مستلزم اينه که مجوز اداره فرکانس رو داشته باشی . . . (البته الان خر تو خره و کسی به کسی کاری نداره!)
سيستم مورد نياز: دو عدد آنتن Wireless، دو عدد مودم Wireless .

3- استفاده از Leased Line
به نظر من در شرايط فعلی، بهترين، راحت ترين و بی دردسر ترين راه همين گزينه است.
ميتونی با Leased Line ارتباط رو با يه شبکه ديگه برقرار کنی و از اونها اينترنت بگيری و ميتونی از مخابرات، سرويس Data بگيری که باز من اين گزينه رو پيشنهاد ميکنم. سرويس مخابرات اگر منصفانه نگاه کنيم از کيفيت قابل قبولی برخورداره.
اين مستلزم ثبت شرکت بصورت رسمی و درخواست کتبی از مخابراته.
سيستم مورد نياز اين گزينه، داشتن مودم Leased است.

Router
* هرکدام از اين گزينه ها رو که انتخاب کنی، به يک Router هم نياز داری.
يه Cisco 2620 براحتی ميتونه مشکل رو حل کنه.

Cache Server
توی شبکه حتما نياز به Cache Server داری که باز انتخابهای مختلفی رو ميتونی داشته باشی اعم از اينکه بخوای بصورت نرم افزاری روی يه سيستم معمولی (ويندوز يا Linux) نصب کنی و يا اينکه از Cache های سخت افزاری استفاده کنی (Cache Flow)

Firewall
در هر شبکه، به عنوان يک ضرورت، بايد Firewall وجود داشته باشه تا امنيت تا حدی تامين بشه. اين هم مثل Cache Server ميتونه سخت افزاری يا نرم افزاری باشه.

Accounting
يک سيستم نياز داری تا به Accounting بپردازه، محاسبات اعتبارهای کاربران و . .
يه ويندوز، با يه نرم افزار Accounting.

Web Server
Mail Server
Monitoring
در شبکه، حتما به اين سه نياز خواهی داشت. برای صرفه جويی ميتونی در شروع کار هر سه رو روی يه سيستم پياده سازی کنی و بعد اگه احساس نياز کردی ميـتونی برای هر کدام يه سيستم جداگانه اختصاص بدی.

Database
اين گزينه رو هم ميتونی همراه همون سه گزينه قبلی، روی همون سيستم قرار بدی، ولی توصيه اخلاقی ميکنم که اکيدا اين کار رو نکنی، حفظ Database يکی از ضرورياته. نبايد ريسک کرد. اين Database محل ذخيره سازی اطلاعات سيستم Accounting و در برخی موارد، اطلاعات Monitoring است.

UPS
بسته به اندازه شبکه، به يک UPS، جهت بالابردن ضريب امنيت سيستم در برابر قطعی های احتمالی برق نياز داری.

. . .
الان ديگه چيزی به ذهنم نميرسه. اگه بعدا ديدم چيزی از قلم افتاده حتما ميگم.
البته اين رو هم بگم، اينهايی که نوشتم، مربوط به يه شبکه کامل و شسته رفته است.
يکی از دوستام با 8 تا خط تلفن، يه شبکه راه انداخت. توی شبکه اش 2 تا کامپيوتر بيشتر نيست. با يه MultyPort که 8 پورت داشت. پهنای باندش رو هم با يه MultyLink و اتصال با خط تلفن تهيه ميکرد. (البته بماند که يکسال بيشتر کار نکرد و جمعش کرد.)


فکر کنم وقتی همچين فکری رو کردی (راه اندازی ISP) حتما در مورد شرايط بازار هم تحقيقات لازم رو کردی . . .
الان دوره ISP های کوچيک سر اومده. بايد با حداقل 100 خط تلفن کار رو شروع کنی.
و تا يکسال از کار، انتظار سوددهی نداشته باشی. بلکه بايد يکسال فقط خرجش کنی.
نه اينکه تا يکسال سود نميده، سود ميده، ولی تمام سودش رو، يه چيزی هم بايد بزاری روش و هزينه تبليغات کنی، تا بعد از يک سال، يه شبکه معروف، Stable، با پشتوانه مالی مناسب جهت ارتقاء داشته باشی . . .
بريم سراغ Remote Access Service
همونطور که گفتم برای اتصال کاربران به شبکه، دو گزينه در پيش داری. البته يه مطلب رو فراموش کردم. اينکه اين دو گزينه ای که گفتم مربوط به خطوط تلفن معمولی است و در صورت استفاده از خطوط E1، بايد از Cisco استفاده کنی.
(با خطوط معمولی، ارتباط با سرعت 33.600 و با خطوط E1، ارتباط با سرعت 56.000 کيلوبيت بر ثانيه امکان پذير است.)
 

m_homaei

عضو جدید
راه اندازی ISP ---> بخش دوم

راه اندازی ISP ---> بخش دوم

بررسی از نظر قيمت:
1) سيستم RAS , RRAS تحت ويندوز
برای هر 32 خط تلفن، نياز به يک سيستم، يک MultyPort و 32 عدد مودم.
قيمت يک سيستم مناسب برای اين کار حدود 600 - 700 هزار تومان، قيمت يکعدد MultyPort MOXA 32 Port حدود يک ميليون تومان، 32 مودم، هرکدام حدود 50 هزار تومان (بسته به نوع مودم)

2) سيستم Cisco (خطوط تلفن معمولی)
Router سری 3600، قيمت حدودا 6 ميليون تومان
روی اين روتر، تا 6 تا ماژول ميتونی قرار بدی که هرکدومش، 16 خط تلفن ظرفيت داره. هر ماژول حدودا 2 ميليون تومان

3) سيستم Cisco (خطوط E1)
Router Cisco AS5300 ، قيمت حدود 6 ميليون تومان
اين روتر، 4 ورودی E1 داره. (ميدونی که هر E1، معادل 32 خط تلفنه)


* بررسی از نظر پايداری:
1) ويندوز
ويندوز رو که خوب ميشناسی، اگه چند روز يکبار Restart نشه مشکل ايجاد ميکنه.
البته اگر درست راه اندازی شده باشه، شايد هفته ای يکبار هم مشکلی بوجود نياره. تنها مشکل اعظم سيستم ويندوز، Hang کردن مودمهاست. که برای رفع مشکل بايد در شبانه روز يکبار خاموش و روشن بشن.

2) Cisco
بشدت پايدار است. ممکنه ماهها بهش کاری نداشته باشی و خودش بدون مشکل کارش رو بکنه . . .


* بررسی از نظر کيفيت:
مسلما کيفيت Router های Cisco به مراتب بهتر از سيستم Windows است.
چون از نظر سخت افزاری برای اين کار بهينه شده اند.


* بررسی از نظر تامين قطعات:
الحمدلله در مملکت اسلامی ما، قطعات کامپيوتری از هر مدل که بخواهيد موجود است. هرچی هم نبود بگو وارد کنيم !

* بررسی از نظر هزينه نگهداری:
همونطور که گفتم، ويندوز نياز به مراقبت زياد داره. حتما در طول شبانه روز، 24 ساعته، نياز به کسی هست که از سيستم مراقبت کنه و در صورت بروز مشکل، به رفعش بپردازه. ولی Cisco به اين ترتيب نيازی به مراقبت نداره، بلکه هر چند روز يکبار ميشه کل سيستم رو چک کرد که مشکلی نداشته باشه، يا اينکه ميتونی يه قرارداد پشتيبانی ببندی و از يه Administrator بخوای که مديريت سيستم رو به عهده بگيره، هروقت مشکلی پيدا شد مشکل رو حل کنه . . .

* بررسی از نظر امکان توسعه در آينده:
هر دو سيستم رو ميشه گسترش داد.
فقط سيستم ويندوز يک کم جاگير تر از Cisco است، فضای بيشتری نياز داره، هر 64 خط يک Rack ميخواد.

. . .
يه موضوعی که به فکرم رسيد اينه که در زمينه سيستم ويندوز که گفتم هر 32 خط يه سيستم نياز داره، برای شرايط خوب و قابليت رفع مشکل سريعه، ولی ميشه دو عدد MultyPort رو هم به يه سيستم متصل کرد که در اين صورت، با يه سيستم ميشه 64 خط رو پشتيبانی کرد.
. . .

راستی من اينهمه از Cisco تعريف کردم، فکر نکنی مال بابامه ها !
با اينهمه مشکلاتی که ويندوز داره، من شخصا ويندوز رو بيشتر ميپسندم و از کار کردن باهاش بيشتر لذت ميبرم . . .

. . .

در مورد مخابرات :
تو مملکت گل و بلبل ما، نه اينکه همه چی قانونمنده، اين هم از اين قانون مستثنی نيست.
با بند "پ" قانون عمومی کشور (پارتی، البته از نوع کلفتش! و پول) کدوم کاره که نشه انجام داد؟
ولی اين ICP يه کم دردسر داره و به اين راحتيها ممکن نيست.
ISP هم که يه شرکت بايد به ثبت برسونی، مهندس کامپيوتر هم باشی، پولدار هم باشی، مخابراتيها رو هم دوست داشته باشی، هواشون رو هم داشته باشی، اون بند "پ" رو هم کاملا در ذهن داشته باشی، مشکل خاصی نيست، براحتی بهت مجوز ميدن.

* پهنای باند:
(خطوط معمولی 33,600)
برای هر 32 خط، حدود 128 KB کافيه، البته بايد Cache Server هم در مدار داشته باشی.

* تعرفه های مخابرات:

برای 512 KB ، دو ميليون تومان به عنوان حق اشتراک اوليه، دو ميليون تومان پيش پرداخت يک ماه (که تا پايان قرارداد به عنوان امانت پيششون ميمونه)، و ماهيانه دو ميليون تومان هزينه پهنای باند. (البته 100 تومان بالا و پايين داره ها! )

در مورد مودم Leased Line، درسته، اگه بخوای از خود مخابرات سرويس Data بگيری، بايد از مودم خودشون استفاده کنی.

اما Cisco 3660
اول يه نگاه به پشت روتر بندازيم:
پشتش 6 تا Slot داره که ميشه 6 تا ماژول مودم آنالوگ درونش قرار داد. اينم تصوير ماژول مودم آنالوگ 16 پورت:
البته اين ماژول در انواع 8 و 16 پورت وجود داره.
فکر کنم متوجه ماژول شدی؟

در مورد Cisco،
اگه بخوای سيستم E1 راه بندازی، از نظر هزينه خيلی به صرفه تره. (AS5300)

مشخصات سرور ويندوز رو توضيح دادم. (System, MultyPort, Modem)

در مورد پهنای باند الان که گفتی به شک افتادم. فکر کنم قيمتش بيشتر از اين چيزيه که گفتم، بهتره با مخابرات تماس بگيری و قيمت ها رو از خودشون دقيق بگيری. اينجا هم بنويس تا ما هم از آخرين قيمتها مطلع باشيم.

بعد هم راههايی هست که بتونی ارزونترش کنی . . .
 

m_homaei

عضو جدید
راه اندازی ISP ---> بخش سوم

راه اندازی ISP ---> بخش سوم

در مورد Cache Server
همونطور که گفتم به دو صورت سخت افزاری و نرم افزاری ميتونی تهيه کنی. توصيه اخلاقی اينکه از نرم افزار استفاده کن.
اينجا ايرانه. نرم افزارهای خارجی برايگان قابل دسترسيه. البته بعضی ها از عدم آگاهی افراد استفاده ميکنن و با قيمتهای گزاف بفروش ميرسونن.
در حقيقت تنها هزينه ای که بايد براش بپردازی، هزينه نصب و تنظيمشه. (اگه خودت بلد باشی اينهم حله)

* نرم افزار های مطرح Cache Server:
- Squid
اين نرم افزار OpenSource است و بصورت رايگان روی اينترنت ميتونی Download کنی اش.
اين نرم افزار در دو حالت تحت NT و Linux نصب ميشه و بخوبی کار ميکنه. بصورت Transparent هم کار ميکنه.

- CacheXpress
اين نرم افزار محصول شرکت LogiSense، يکی از نرم افزار های مطرح و قوی در نوع خودشه، با توجه به رابط کاربری تحت وب و قابليت تنظيم بصورت Visual، معمولا به ديگر نرم افزار ها ترجيح داده ميشه.
البته نسخه جديدش با نام EngageIP™ Cache Server عرضه شده، ولی بهترين نسخه اش که Stable است، نسخه 2.1.5 است.

- RealCache
اين نرم افزار محصول شرکت داده پردازان دوران است، به هيچ وجه بهت توصيه نميکنم ازش استفاده کنی.
قيمتش حدود 600 هزار تومان است.



. . .
نکته مهم در Cache Server تحت ويندوز، داشتن CPU و RAM بالاست. هرچه از نظر سخت افزاری سيستمت قوی تر باشه، کارايی CacheServer بهتر ميشه . . .
(مثلا الان روی يه سيستم Dual Xeon گذاشتم داره مثل اسب کار ميکنه!)
. . .


** در مورد Accounting
نرم افزار مطرحی که در حال حاضر اکثر ISP ها ازش استفاده ميکنن، ISPUtil است. نرم افزاری که بصورت Radius کار ميکنه و AA رو بر عهده داره. اين نرم افزار رو بهتر از هر کسی ميشناسم چون باهاش بزرگ شدم! از نسخه دو تا الان که نسخه 3 اش داره هر روز Update ميشه . . .
اوايل مشکلات زيادی داشت ولی الان خيلی خوبه.
محصول شرکت داده پردازان دورانه و قيمتش بسته به امکانات، بين 800 هزار تومان تا 3 ميليون تومان متفاوته . . .
(http://www.douran.com)

نرم افزار ديگه ای که بعضی ISP ها ازش استفاده ميکنن (مثل چاپار، شبکه مرکزی، پشتيبانان شبکه، . . .) ، NTTacPlus است، محصول شرکت ايتاليايی MasterSoft
از همه نظر نرم افزار قوی ايه، فقط مشکلش اينه که امکانات کار با نرم افزارش بصورت Default روش وجود نداره، اينه که افراد مختلف، اومدن و براش اين امکانات رو تهيه کردن و بصورت يه پکيج بفروش ميرسونن.
پکيج هايی با نامهای: TACBOX, TACTools, WebTac و . . .
من هم خودم يه پکيج براش آماده کردم با نام TacASP (تک اسپ) که داره مراحل نهايی کار رو ميگذرونه و فعلا نسخه آزمايشی اش رو توی يه ISP گذاشتم کار ميکنه . . .

مهمترين مسئله در نرم افزار Accounting، امنيت، و مسئله دوم قابليت گزارش گيری های مختلف، تعيين انواع سرويسهای زمانی و حجمی و . . . است.
بغير از مسئله امنيت، ميشه گفت اکثر نرم افزار ها از اين قابليتها برخوردار هستن.
(البته در زمينه امنيت و گزارش گيری من فقط ISPUtil و TacASP خودم رو قبول دارم! يک کم هم برای خودم تبليغ کنم! )

در مورد E1
يه سوال بپرسم. ميدونی همين خطوط آنالوگ هم سرعتشون 64 کيلوبيت بر ثانيه است؟!
پس چرا نميشه بيشتر از 33.600 Data Transfer انجام داد؟
بخاطر اينه که اون 64، سرعت خط و 33.600 پهنای باند خط است. اين دو به هم ربطی نداره.
پهنای باند به عواملی مانند مودم، Framing و . . . مربوط ميشه.
مثال ديگه همين FAX
اوايل سرعتش 2 کيلوبيت بر ثانيه بود. همينطور پيشرفت کرد تا حالا که FAX Ver 2 سرعتش 14.400 است.
از همين خطوط آنالوگ هم استفاده ميکنه ولی نميتونه بيشتر از اين ميزان رو پشتيبانی کنه.

در خطوط E1 هم همينطوره.
خط E1 در حقيقت يه خط تلفنه که 32 خط تلفن توش شبيه سازی شده.
(البته 30 تا از اونها قابل استفاده هستند، زيرا دو عدد از اونها برای A, B Channel (کنترل Signal) استفاده ميشن.)

با محاسبه ای که کردی سرعت خط رو درست بدست اوردی ولی اين محاسبه، پهنای باند رو نشون نميده.
در مورد سرعت خط و پهنای باند:
خيابونی رو در نظر بگير که 40 متر عرض داره ولی اتومبيل ها فقط توی 20 متر از اون ميتونن تردد کنن.
(سرعت خط 40، پهنای باند 20)

خطوط تلفن آنالوگ سرعتی معادل 64 KB/S دارند.
وقتی دو خط آنالوگ رو به هم متصل ميکنی، نهايت پهنای باندی که در اختيار ميگذارن 33.600 KB/S است و وقتی يک خط آنالوگ رو به يک خط Digital E1 متصل ميکنی، پهنای باند نهايتا 56 KB/S خواهد بود.

تعداد سيستم ها بستگی به اندازه شبکه و نوع فعاليت اون شبکه بستگی داره و نميشه يک نسخه واحد برای همه شبکه ها پيچيد!
ولی بعضی از سيستمها تقريبا عمومی است.
Accounting که وظيفه مديريت حساب ها رو بر عهده داره.
Database که محل نگهداری اطلاعات است.
Cache که برای ذخيره پهنای باند و بالا بردن سرعت دسترسی به اينترنت مورد استفاده قرار ميگيره.
Firewall که برای حفاظت شبکه از شبکه های ديگر مورد استفاده قرار ميگيره.
و سيستمهای متعددی که هر کدومشون کارشون تعريف شده و خودتون بهتر از من واقفيد.

شايد بشه Accounting و Database روی يک سيستم باشند، شايد بشه Cache و Firewall روی يک سيستم قرار بگيرند ولی نميشه برای تمام آنها يک سيستم در نظر گرفت.
 

m_homaei

عضو جدید
کد های Cmd و کاربرد آنها در شبکه

کد های Cmd و کاربرد آنها در شبکه

۱- net help :
اين دستور در واقع help دستور net است. مي‌نويسم:
net helpو جواب مي‌شنوم:
The syntax of this command is:NET HELP command -or-NET command /HELP Commands available are: NET ACCOUNTS NET HELP NET SHARE NET COMPUTER NET HELPMSG NET START NET CONFIG NET LOCALGROUP NET STATISTICS NET CONFIG SERVER NET NAME NET STOP NET CONFIG WORKSTATION NET PAUSE NET TIME NET CONTINUE NET PRINT NET USE NET FILE NET SEND NET USER NET GROUP NET SESSION NET VIEW NET HELP SERVICES lists the network services you can start. NET HELP SYNTAX explains how to read NET HELP syntax lines. NET HELP command | MORE displays Help one screen at a time.توضيحات کاملا واضحه. مثلا اگه بخوام در مورد دستور net time و کاربردش اطلاعات بگيرم، بايد بنويسم:
net help timeيا
net time /helpتا توضيحات بياد.

۲- net helpmsg :
وقتي که يک دستور net به صورتي اجرا ميشه که خطايي پيش بياد، ويندوز يک شماره خطاي ۴ رقمي به ما ميده که براي دريافت جزئيات بيشتر در مورد اين خطا بايد از دستور net helpmsg استفاده کنيم. مثلا مي‌نويسم!
net share shanguli_mangul_habbeye_angurو جواب مياد:
This shared resource does not exist.More help is available by typing NET HELPMSG 2310.يک خطا رو گزارش داده و يک عدد ۴ رقمي به من داده. براي اينکه بدونم جزئيات خطا چيه، مي‌نويسم:
net helpmsg 2310و به من ميگه که اشتباه من چه بوده است...

۳- net time :
ما از اين دستور براي فهميدن زمان روي يک سرور استفاده مي‌کنيم. اگه به صورت لوکال استفاده مي‌کنيد ( يعني اگه يک shell در سرور قرباني داريد و دستورات رو همون‌جا تايپ مي‌کنيد) بنويسيد:
net timeولي اگه به صورت remote کار مي‌کنيد (يعني يک NetBIOS session تشکيل داده‌ايد توسط دستور net use که در درس پورت ۱۳۹ هم توضيح داده شده )، بنويسيد:
net time \\xxx.xxx.xxx.xxxکه xxx.xxx.xxx.xxx همان ip ي است که session براش داريم.

۴- net use :
اين دستور دو کاربرد مهم داره که در بحث پورت ۱۳۹ بحث شده‌است. اولين کاربرد connect يا disconnect شدن به يک کامپيوتر با پورت ۱۳۹ باز و NetBIOS فعال است. مثلا اگه بخوام با اکانت Administrator با پسورد yechizi به کامپيوتري با ip ي xxx.xxx.xxx.xxx کانکت بشم به share ي به اسم $IPC (اين share معمولا هست، به همين دليل از اين share استفاده کردم. اگه شما روي کامپيوتر قرباني از وجود share ديگري اطلاع داريد، همون رو استفاده کنيد ) ، مي‌نويسم:
net use \\xxx.xxx.xxx.xxx\IPC$ "yechizi" /user:"Administrator"اين کاربرد اول بود که اينو قبل از دستور net view انجام مي‌ديم. مي‌تونستيم يک null Session تشکيل بديم، به اين صورت که قسمت مربوط به username و password رو خالي بذاريم. به اين صورت:
net use \\xxx.xxx.xxx.xxx\IPC$ "" /user:""حالا session تشکيل شده است! کاربرد بعدي اينه که بعد از اينکه دستور بالا رو اجرا کردم و بعد دستور net view رو اجرا کردم و ليست کامل share ها رو بدست آوردم، بيام و يکي از اين share ها رو استفاده کنم. مثلا اگه اسم share که ليست شده، SharedDocs باشه، و بخوام يک درايو جديد رو بهش نسبت بدم که بتونم باهاش کار کنم، مي‌نويسم:
net use * \\xxx.xxx.xxx.xxx\SharedDocsمعني کاراکتر * اينه که اگه مثلا آخرين درايو در کامپيوتر من ( با احتساب سي‌-‌دي درايو ) مثلا G باشه، درايوي که براي share استفاده مي‌شه، درايو بعدي يعني H باشه. مي‌تونستم اينطوري هم بنويسم:
net use H: \\xxx.xxx.xxx.xxx\SharedDocsخوب حالا مي‌تونم مثل يک درايو محلي باهاش کار کنم. توي درس پورت ۱۳۹ مي‌اومديم و My Computer رو از دسکتاپ باز مي‌کرديم و با درايو جديد کار مي‌کرديم. چون ما دستورات داس رو ياد گرفته‌ايم مي‌تونيم با اين دستورات هم با اون درايو کار کنيم، مثلا بنويسيم:
H:dir,...وقتي کارمون با share تموم شد، بايد disconnect کنيم، با اين دستور :
net use /delete H:تا ارتباط قطع بشه.

۵- net view :
netbios session تشکيل داده‌ام (گاهي Null Session هم جواب ميده) و حالا مي‌خوام ببينم که چه منابعي برام share شده، مي‌نويسم:
net view \\xxx.xxx.xxx.xxxو مثلا جواب مي‌گيرم:
Shared resources at \\xxx.xxx.xxx.xxxShare name Type Used as Comment------------------------------------------------SharedDocs DiskThe command completed successfully.مي‌بينيد که SharedDocs فولدري‌است که share شده. حالا با دستور net use مي‌تونم از share استفاده کنم.

۶- net share :
اين دستور به ما کمک مي‌کنه که share ها رو به صورت لوکال مديريت کنيم ( دستور بالايي به صورت remote استفاده مي‌شد ) . مي‌خوام ببينم که چه share هايي الان هست. مي‌نويسم:
net shareو جواب مي‌گيرم:
Share name Resource Remark-------------------------------------------------------------------------------F$ F:\ Default shareIPC$ Remote IPCD$ D:\ Default shareI$ I:\ Default shareG$ G:\ Default shareE$ E:\ Default shareADMIN$ I:\WINNT Remote AdminH$ H:\ Default shareC$ C:\ Default shareJ$ J:\ Default shareThe command completed successfully.همشون پر واضح‌اند! خوب حالا مي‌خوام مثلا $C رو از ليست share ها پاک کنم. مي‌نويسم:
net share C$ /deleteاگه دوباره ليست رو بيارم، مي‌بينم که ديگه نيست. مي‌خوام دوباره همون‌ رو share کنم، مي‌نويسم:
net share C$=C:حالا مي‌خوام مثلا فولدر C:\ali رو به اسم info بيام و share کنم، مي‌نويسم:
net share info=c:\aliحالا اگه ليست بگيرم، مي‌بينم که وارد ليست شده.

۷- net accounts :
Account Policy رو براي اکانتي که با اون وارد شده‌ايم بيان مي‌کند. به‌صورت لوکال استفاده مي‌شود. مي‌نويسم:
net accountsو مثلا جواب مي‌شنوم:
Force user logoff how long after time expires?: NeverMinimum password age (days): 0Maximum password age (days): 42Minimum password length: 0Length of password history maintained: NoneLockout threshold: NeverLockout duration (minutes): 30Lockout observation window (minutes): 30Computer role: SERVERThe command completed successfully.تنها قسمتي که نياز به توضيح دارد، عبارت Lockout است. اين يک ويژگي امنيتي است. فرض کنيد که کسي مي‌خواد از طريق امتحان کردن تعداد زيادي پسورد براي يک اکانت، پسورد رو پيدا کنه ( Crack کردن ). مي‌تونيم جوري اکانت رو تنظيم کنيم که مثلا بعد از سه بار تست ناموفق، به مدت چند دقيقه locak يا قفل بشه. اسن باعث ميشه که کار هکر کند بشه. ولي معمولا اينطوري است که اکانت Administrator جوري هست که هرگز قفل نشه ( توضيحات مفصل رو درس بعدي بخونيد ).

۸- net user :
اين دستور به ما کمک مي‌کنه که به صورت لوکال بدونيم که چه اکانت‌هايي در سيستم تعريف شده است و نيز اينکه اطلاعاتي در مورد هريک بدست بياريم و نيز اکانت جديد تعريف کنيم. اول مي‌خوام بدونم چه اکانت‌هايي تعريف شده، مي‌نويسم:
net userو جواب مي‌شنوم:
User accounts for \\computer-name-------------------------------------------------------------------------------Administrator ali arazASPNET Guest The command completed successfully.خوب حالا مثلا مي‌خوام راجع به اکانت guest اطلاعاتي بگيرم، مي‌نويسم:
net user guestو جواب مي‌گيرم:
User name GuestFull NameComment Built-in account for guest access to the computer/domainUser's commentCountry code 000 (System Default)Account active NoAccount expires NeverPassword last set 10/27/2003 2:58 AMPassword expires NeverPassword changeable 10/27/2003 2:58 AMPassword required NoUser may change password NoWorkstations allowed AllLogon scriptUser profileHome directoryLast logon NeverLogon hours allowed AllLocal Group Memberships *GuestsGlobal Group memberships *NoneThe command completed successfully.مي‌بينيد که در سطر ۲ تا مونده به آخر ( سطري Local Group Membership ) دقيقا بيان شده که اين اکانت به چه گروه‌هايي تعلق داره. دقت کنيد که به‌جاي دستور net user از دستور net users هم مي‌تونيد استفاده کنيد.
حالا مي‌خوام يک اکانت جديد اضافه بکنم. اسم اکانت مي‌خوام vahid باشه و پسورد اون yechizi مي‌نويسم:
net user vahid yechizi /addحالا مي‌خوام همين اکانت رو پاک کنم:
net user vahid /deleteدقت کنيد که در دستور پاک کردن ديگه لزومي به وارد کردن پسورد نيست. دستور بعدي به ما ميگه که چطوري يک اکانت رو وادار کنيم که عضو يک گروه محلي شود.

۹- net localgroup :
ليست گروه‌هاي محلي تعريف شده رو بيان مي‌کنه و نيز ميشه فهميد در هر کدوم از اين گروه‌ها چه اکانت‌هايي هست ونيز ميشه به يک گروه خاص اکانتي اضافه کرد. مي‌خوام ببينم که چه گروه‌هاي محلي تعريف شده است. مي‌نويسم:
net localgroupو جواب مي‌شنوم:
Aliases for \\Computer-name-------------------------------------------------------------------------------*Administrators *Backup Operators *Debugger Users*DHCP Administrators *DHCP Users *Guests*Power Users *Replicator *UsersThe command completed successfully.دقت کنيد که ويندوز معمولا هنگام ارائه نتايج دستورات net مياد و اول اسم هر گروه يک * قرار ميده تا با اکانت‌ها اشتباه نشه. حالا مي‌خوام ببينم که مثلا در گروه Administrators چه اکانت‌هايي هست. مي‌نويسم:
net localgroup Administratorsو جواب مي‌شنوم:
Alias name AdministratorsComment Administrators have complete and unrestricted access to the computer/domainMembers-------------------------------------------------------------------------------AdministratoraliarazThe command completed successfully.پس سه تا اکانت در حد Admin داريم. حالا مي‌خوام مثلا اکانت ali رو از ليست Admin ها خارج کنم، مي‌نويسم:
net localgroup Administrators ali /deleteو اون اکانت از گروه حذف ميشه (مي‌تونيد دوباره ليست بگيريد و ببينيد که ديگه در اين گروه نيست ). حالا مي‌خوام دوباره اکانت ali رو به اين گروه اضافه کنم، مي‌نويسم:
net localgroup Administrators ali /addاين دستور از جمله مهم‌ترين دستوراتي است که بايد ياد بگيريد. گاهي با اکانتي وارد مي‌شويم و مي‌خواهيم که اونو به حد Admin برسونيم و روش کار همين دستور آخري‌ است ( اينکه اجازه اين‌کار رو داريم يا نه، بحثي است که بعدا مطرح مي‌شه و گفته خواهد شد که چطوري توسط يک سري exploit مشکل رو حل کنيم). وقتي اکانتي وارد گروه Admin ميشه، تمام مزاياي همچين گروهي رو يدست مياره.

۱۰- net session :
به کمک اين دستور مشخص ميشه که چه کساني الان يک session در سيستم دارند. به عبارت ديگه چه کساني به صورت remote به سيستم وارد شده‌اند. اين دستور رو تايپ کنيد:
net sessionتا ليست اونا بياد. اگه مي‌خوام همه session ها رو خاتمه بدم، مي‌نويسم:
net session /delete اين همه session هاي مرا در کامپيوتري که درش اين دستور اجرا شده، با ساير کامپيوترها قطع مي‌کند. اگه فقط بخوام يک session رو با يه کامپيوتر خاص تموم‌ کنم، مي‌نويسم:
net session \\xxx.xxx.xxx.xxx /deleteاين در حالتي است که با اون کامپيوتر session داشته باشم. دقت کنيد که به جاي دستور net session مي‌تونيد از دستور net sessions يا net sess استفاده کنيد.

۱۱- net send :
فرض کنيد که مي‌خوام يک message به فرد خاصي که الان به سيستم وارد شده و يک session دارد بفرستم. ( اينکه فردي session دارد يا نه، به کمک دستور net session قابل بررسي است) بدين منظور از اين دستور مي‌تونم استفاده کنم. مثلا اگه بخوام به Administrator که الان در سيستم هست، پيغام Salam Refig رو بفرستم، مي‌نويسم:
net send Administrator Salam Refigدر اين حالت اون پيغام منو مي‌گيره. اگه بخوام به همه اونايي که الان session دارند، همين پيغام رو بفرستم، مي‌نويسم:
net send /users Salam Refigو پيغام و همه مي‌گيرند. اين دستور بايد به صورت local يعني از طريق يک shell اجرا بشه.
_________________
 

m_homaei

عضو جدید
آموزش کامل دوره شبکه از CBT

آموزش کامل دوره شبکه از CBT

TrainSignal Lab 02 - File Servers
http://rapidshare.com/files/203080127/BM_02_fs_www.softarchive.net.part01.rar
http://rapidshare.com/files/203080007/BM_02_fs_www.softarchive.net.part02.rar
http://rapidshare.com/files/203080096/BM_02_fs_www.softarchive.net.part03.rar
http://rapidshare.com/files/203080240/BM_02_fs_www.softarchive.net.part04.rar
http://rapidshare.com/files/203079872/BM_02_fs_www.softarchive.net.part05.rar
http://rapidshare.com/files/203080039/BM_02_fs_www.softarchive.net.part06.rar
http://rapidshare.com/files/203079940/BM_02_fs_www.softarchive.net.part07.rar
http://rapidshare.com/files/203080087/BM_02_fs_www.softarchive.net.part08.rar
http://rapidshare.com/files/203080019/BM_02_fs_www.softarchive.net.part09.rar
http://rapidshare.com/files/203079886/BM_02_fs_www.softarchive.net.part10.rar
http://rapidshare.com/files/203079739/BM_02_fs_www.softarchive.net.part11.rar

TrainSignal Lab 03 - Web Servers
http://rapidshare.com/files/203079929/BM_03_ws_www.softarchive.net.part01.rar
http://rapidshare.com/files/203079856/BM_03_ws_www.softarchive.net.part02.rar
http://rapidshare.com/files/203080229/BM_03_ws_www.softarchive.net.part03.rar
http://rapidshare.com/files/203081226/BM_03_ws_www.softarchive.net.part04.rar
http://rapidshare.com/files/203080015/BM_03_ws_www.softarchive.net.part05.rar
http://rapidshare.com/files/203080132/BM_03_ws_www.softarchive.net.part06.rar
http://rapidshare.com/files/203080232/BM_03_ws_www.softarchive.net.part07.rar
http://rapidshare.com/files/203079865/BM_03_ws_www.softarchive.net.part08.rar
http://rapidshare.com/files/203080178/BM_03_ws_www.softarchive.net.part09.rar
http://rapidshare.com/files/203079931/BM_03_ws_www.softarchive.net.part10.rar

TrainSignal Lab 04 - DNS Infrastructures
http://rapidshare.com/files/203081187/BM_04_ds_www.softarchive_net.part01.rar
http://rapidshare.com/files/203080606/BM_04_ds_www.softarchive_net.part02.rar
http://rapidshare.com/files/203080590/BM_04_ds_www.softarchive_net.part03.rar
http://rapidshare.com/files/203080642/BM_04_ds_www.softarchive_net.part04.rar
http://rapidshare.com/files/203080683/BM_04_ds_www.softarchive_net.part05.rar
http://rapidshare.com/files/203080669/BM_04_ds_www.softarchive_net.part06.rar
http://rapidshare.com/files/203080571/BM_04_ds_www.softarchive_net.part07.rar
http://rapidshare.com/files/203080597/BM_04_ds_www.softarchive_net.part08.rar
http://rapidshare.com/files/203080647/BM_04_ds_www.softarchive_net.part09.rar
http://rapidshare.com/files/203080566/BM_04_ds_www.softarchive_net.part10.rar
http://rapidshare.com/files/203080461/BM_04_ds_www.softarchive_net.part11.rar

TrainSignal Lab 05 - DHCP Servers
http://rapidshare.com/files/203080971/BM_05_dhcps_www.softarchive.net.part01.rar
http://rapidshare.com/files/203080967/BM_05_dhcps_www.softarchive.net.part02.rar
http://rapidshare.com/files/203080975/BM_05_dhcps_www.softarchive.net.part03.rar
http://rapidshare.com/files/203081016/BM_05_dhcps_www.softarchive.net.part04.rar
http://rapidshare.com/files/203080985/BM_05_dhcps_www.softarchive.net.part05.rar
http://rapidshare.com/files/203080999/BM_05_dhcps_www.softarchive.net.part06.rar
http://rapidshare.com/files/203080988/BM_05_dhcps_www.softarchive.net.part07.rar
http://rapidshare.com/files/203080986/BM_05_dhcps_www.softarchive.net.part08.rar
http://rapidshare.com/files/203080905/BM_05_dhcps_www.softarchive.net.part09.rar

TrainSignal Lab 06 - WINS Infrastructure
http://rapidshare.com/files/203081499/BM_06_wi_www.softarchive.net.part1.rar
http://rapidshare.com/files/203081528/BM_06_wi_www.softarchive.net.part2.rar
http://rapidshare.com/files/203081439/BM_06_wi_www.softarchive.net.part3.rar

TrainSignal Lab 07 - Internet Gateways
http://rapidshare.com/files/203081682/BM_07_ig_www.softarchive.net.part1.rar
http://rapidshare.com/files/203081725/BM_07_ig_www.softarchive.net.part2.rar
http://rapidshare.com/files/203081734/BM_07_ig_www.softarchive.net.part3.rar
http://rapidshare.com/files/203081739/BM_07_ig_www.softarchive.net.part4.rar
http://rapidshare.com/files/203081740/BM_07_ig_www.softarchive.net.part5.rar

TrainSignal Lab 08 - Virtual Private Networks
http://rapidshare.com/files/203081839/BM_08_vpn_www.softarchive.net.part1.rar
http://rapidshare.com/files/203081896/BM_08_vpn_www.softarchive.net.part2.rar
http://rapidshare.com/files/203081934/BM_08_vpn_www.softarchive.net.part3.rar
http://rapidshare.com/files/203081826/BM_08_vpn_www.softarchive.net.part4.rar
http://rapidshare.com/files/203081866/BM_08_vpn_www.softarchive.net.part5.rar
http://rapidshare.com/files/203081897/BM_08_vpn_www.softarchive.net.part6.rar

TrainSignal Lab 09 - Routers And Packet Filters
http://rapidshare.com/files/203082026/BM_09_rpf_www.softarchive.net.part1.rar
http://rapidshare.com/files/203082042/BM_09_rpf_www.softarchive.net.part2.rar
http://rapidshare.com/files/203081966/BM_09_rpf_www.softarchive.net.part3.rar
http://rapidshare.com/files/203081977/BM_09_rpf_www.softarchive.net.part4.rar

TrainSignal Lab 10 - Server Security
http://rapidshare.com/files/203082242/BM_10_ss_www.softarchive.net.part01.rar
http://rapidshare.com/files/203082217/BM_10_ss_www.softarchive.net.part02.rar
http://rapidshare.com/files/203082245/BM_10_ss_www.softarchive.net.part03.rar
http://rapidshare.com/files/203082259/BM_10_ss_www.softarchive.net.part04.rar
http://rapidshare.com/files/203082221/BM_10_ss_www.softarchive.net.part05.rar
http://rapidshare.com/files/203082254/BM_10_ss_www.softarchive.net.part06.rar
http://rapidshare.com/files/203082164/BM_10_ss_www.softarchive.net.part07.rar
http://rapidshare.com/files/203082167/BM_10_ss_www.softarchive.net.part08.rar
http://rapidshare.com/files/203082171/BM_10_ss_www.softarchive.net.part09.rar
http://rapidshare.com/files/203082051/BM_10_ss_www.softarchive.net.part10.rar

TrainSignal Lab 11 - Network Security
http://rapidshare.com/files/203082520/BM_11_ns_www.softarchive.net.part1.rar
http://rapidshare.com/files/203082515/BM_11_ns_www.softarchive.net.part2.rar
http://rapidshare.com/files/203082504/BM_11_ns_www.softarchive.net.part3.rar
http://rapidshare.com/files/203082517/BM_11_ns_www.softarchive.net.part4.rar
http://rapidshare.com/files/203082524/BM_11_ns_www.softarchive.net.part5.rar
http://rapidshare.com/files/203082407/BM_11_ns_www.softarchive.net.part6.rar

TrainSignal Lab 12 - Advanced Security
http://rapidshare.com/files/203082612/BM_12_as_www.softarchive.net.part1.rar
http://rapidshare.com/files/203082566/BM_12_as_www.softarchive.net.part3.rar
http://rapidshare.com/files/203082577/BM_12_as_www.softarchive.net.part4.rar
http://rapidshare.com/files/203082545/BM_12_as_www.softarchive.net.part5.rar
http://rapidshare.com/files/203082510/BM_12_as_www.softarchive.net.part6.rar

TrainSignal Lab 13 - Windows XP Network Training
http://rapidshare.com/files/203082806/BM_13_mcse_www.softarchive.net.part01.rar
http://rapidshare.com/files/203082835/BM_13_mcse_www.softarchive.net.part02.rar
http://rapidshare.com/files/203082769/BM_13_mcse_www.softarchive.net.part03.rar
http://rapidshare.com/files/203082799/BM_13_mcse_www.softarchive.net.part04.rar
http://rapidshare.com/files/203082813/BM_13_mcse_www.softarchive.net.part05.rar
http://rapidshare.com/files/203082809/BM_13_mcse_www.softarchive.net.part06.rar
http://rapidshare.com/files/203082779/BM_13_mcse_www.softarchive.net.part07.rar
http://rapidshare.com/files/203082833/BM_13_mcse_www.softarchive.net.part08.rar
http://rapidshare.com/files/203082778/BM_13_mcse_www.softarchive.net.part09.rar
http://rapidshare.com/files/203082764/BM_13_mcse_www.softarchive.net.part10.rar

TrainSignal Lab 14 - Group Policy
http://rapidshare.com/files/203082988/BM_14_gp_www.softarchive.net.part1.rar
http://rapidshare.com/files/203082991/BM_14_gp_www.softarchive.net.part2.rar
http://rapidshare.com/files/203083034/BM_14_gp_www.softarchive.net.part3.rar
http://rapidshare.com/files/203083054/BM_14_gp_www.softarchive.net.part4.rar
http://rapidshare.com/files/203083022/BM_14_gp_www.softarchive.net.part5.rar
http://rapidshare.com/files/203083020/BM_14_gp_www.softarchive.net.part6.rar
http://rapidshare.com/files/203083031/BM_14_gp_www.softarchive.net.part7.rar

TrainSignal Lab 15 - RIS & GHOST
http://rapidshare.com/files/203083177/BM_15_tsv_www.softarchive.net.part1.rar
http://rapidshare.com/files/203083114/BM_15_tsv_www.softarchive.net.part2.rar
http://rapidshare.com/files/203083073/BM_15_tsv_www.softarchive.net.part3.rar
http://rapidshare.com/files/203083083/BM_15_tsv_www.softarchive.net.part4.rar
http://rapidshare.com/files/203083164/BM_15_tsv_www.softarchive.net.part5.rar
http://rapidshare.com/files/203082972/BM_15_tsv_www.softarchive.net.part6.rar


 

m_homaei

عضو جدید
CBT - 2

CBT - 2

TrainSignal Lab 16 - Sites and Services
http://rapidshare.com/files/203083819/BM_16_ss_www.softarchive.net.part01.rar
http://rapidshare.com/files/203083875/BM_16_ss_www.softarchive.net.part02.rar
http://rapidshare.com/files/203083870/BM_16_ss_www.softarchive.net.part03.rar
http://rapidshare.com/files/203084041/BM_16_ss_www.softarchive.net.part04.rar
http://rapidshare.com/files/203083908/BM_16_ss_www.softarchive.net.part05.rar
http://rapidshare.com/files/203083765/BM_16_ss_www.softarchive.net.part06.rar
http://rapidshare.com/files/203083933/BM_16_ss_www.softarchive.net.part07.rar
http://rapidshare.com/files/203083900/BM_16_ss_www.softarchive.net.part08.rar
http://rapidshare.com/files/203083718/BM_16_ss_www.softarchive.net.part09.rar
http://rapidshare.com/files/203083899/BM_16_ss_www.softarchive.net.part10.rar
http://rapidshare.com/files/203083712/BM_16_ss_www.softarchive.net.part11.rar
http://rapidshare.com/files/203083625/BM_16_ss_www.softarchive.net.part12.rar

TrainSignal Lab 17 - Exchange Server 2000
http://rapidshare.com/files/203084559/BM_17_e2_www.softarchive.net.part01.rar
http://rapidshare.com/files/203084579/BM_17_e2_www.softarchive.net.part02.rar
http://rapidshare.com/files/203084542/BM_17_e2_www.softarchive.net.part03.rar
http://rapidshare.com/files/203084617/BM_17_e2_www.softarchive.net.part04.rar
http://rapidshare.com/files/203084659/BM_17_e2_www.softarchive.net.part05.rar
http://rapidshare.com/files/203084560/BM_17_e2_www.softarchive.net.part06.rar
http://rapidshare.com/files/203084591/BM_17_e2_www.softarchive.net.part07.rar
http://rapidshare.com/files/203084682/BM_17_e2_www.softarchive.net.part08.rar
http://rapidshare.com/files/203084671/BM_17_e2_www.softarchive.net.part09.rar
http://rapidshare.com/files/203084557/BM_17_e2_www.softarchive.net.part10.rar

TrainSignal Lab 18 - Exchange Server 2003
http://rapidshare.com/files/203084929/BM_18_e23_www.softarchive.net.part01.rar
http://rapidshare.com/files/203085002/BM_18_e23_www.softarchive.net.part02.rar
http://rapidshare.com/files/203084965/BM_18_e23_www.softarchive.net.part03.rar
http://rapidshare.com/files/203084993/BM_18_e23_www.softarchive.net.part04.rar
http://rapidshare.com/files/203084960/BM_18_e23_www.softarchive.net.part05.rar
http://rapidshare.com/files/203084800/BM_18_e23_www.softarchive.net.part06.rar
http://rapidshare.com/files/203084918/BM_18_e23_www.softarchive.net.part07.rar
http://rapidshare.com/files/203084931/BM_18_e23_www.softarchive.net.part08.rar
http://rapidshare.com/files/203084926/BM_18_e23_www.softarchive.net.part09.rar
http://rapidshare.com/files/203084854/BM_18_e23_www.softarchive.net.part10.rar

TrainSignal Lab 19 - Cisco Routing
http://rapidshare.com/files/203085325/BM_19_mcrs_www.softarchive.net.part01.rar
http://rapidshare.com/files/203085287/BM_19_mcrs_www.softarchive.net.part02.rar
http://rapidshare.com/files/203085314/BM_19_mcrs_www.softarchive.net.part03.rar
http://rapidshare.com/files/203085234/BM_19_mcrs_www.softarchive.net.part04.rar
http://rapidshare.com/files/203085230/BM_19_mcrs_www.softarchive.net.part05.rar
http://rapidshare.com/files/203085217/BM_19_mcrs_www.softarchive.net.part06.rar
http://rapidshare.com/files/203085322/BM_19_mcrs_www.softarchive.net.part07.rar
http://rapidshare.com/files/203085270/BM_19_mcrs_www.softarchive.net.part08.rar
http://rapidshare.com/files/203085385/BM_19_mcrs_www.softarchive.net.part09.rar
http://rapidshare.com/files/203085122/BM_19_mcrs_www.softarchive.net.part10.rar

TrainSignal Lab 20 - Wireless Networking
http://rapidshare.com/files/203085550/BM_20_wnc_www.softarchive.net.part1.rar
http://rapidshare.com/files/203085527/BM_20_wnc_www.softarchive.net.part1.rar
http://rapidshare.com/files/203085575/BM_20_wnc_www.softarchive.net.part2.rar
http://rapidshare.com/files/203085584/BM_20_wnc_www.softarchive.net.part3.rar
http://rapidshare.com/files/203085522/BM_20_wnc_www.softarchive.net.part4.rar
http://rapidshare.com/files/203085521/BM_20_wnc_www.softarchive.net.part5.rar
http://rapidshare.com/files/203085566/BM_20_wnc_www.softarchive.net.part6.rar
http://rapidshare.com/files/203086002/BM_20_wnc_www.softarchive.net.part7.rar

TrainSignal Lab 21 - ISA Server 2004
http://rapidshare.com/files/203086798/BM_21_isas_www.softarchive.net.part1.rar
http://rapidshare.com/files/203086772/BM_21_isas_www.softarchive.net.part2.rar
http://rapidshare.com/files/203086803/BM_21_isas_www.softarchive.net.part3.rar
http://rapidshare.com/files/203086846/BM_21_isas_www.softarchive.net.part4.rar
http://rapidshare.com/files/203086836/BM_21_isas_www.softarchive.net.part5.rar
http://rapidshare.com/files/203086707/BM_21_isas_www.softarchive.net.part6.rar

TrainSignal Lab 22 - Linux Networks
http://rapidshare.com/files/203086716/BM_22_ismtln_www.softarchive.net.part1.rar
http://rapidshare.com/files/203086720/BM_22_ismtln_www.softarchive.net.part2.rar
http://rapidshare.com/files/203086812/BM_22_ismtln_www.softarchive.net.part3.rar
http://rapidshare.com/files/203086723/BM_22_ismtln_www.softarchive.net.part4.rar
http://rapidshare.com/files/203086643/BM_22_ismtln_www.softarchive.net.part5.rar

TrainSignal Lab 23 - CCNP BSCI 1
http://rapidshare.com/files/203086821/BM_23_ccb_www.softarchive.net.part1.rar
http://rapidshare.com/files/203086871/BM_23_ccb_www.softarchive.net.part2.rar
http://rapidshare.com/files/203086705/BM_23_ccb_www.softarchive.net.part3.rar
http://rapidshare.com/files/203086849/BM_23_ccb_www.softarchive.net.part4.rar
http://rapidshare.com/files/203086664/BM_23_ccb_www.softarchive.net.part5.rar

TrainSignal Lab 24 - CCNP BSCI 2
http://rapidshare.com/files/203086697/BM_24_ccbcmsn_www.softarchive.net.part1.rar
http://rapidshare.com/files/203086829/BM_24_ccbcmsn_www.softarchive.net.part2.rar
http://rapidshare.com/files/203086781/BM_24_ccbcmsn_www.softarchive.net.part3.rar
http://rapidshare.com/files/203086663/BM_24_ccbcmsn_www.softarchive.net.part4.rar

TrainSignal Lab 25 - CCNP BCRAN
http://rapidshare.com/files/203086837/BM_25_ccbcran_www.softarchive.net.part1.rar
http://rapidshare.com/files/203086691/BM_25_ccbcran_www.softarchive.net.part2.rar
http://rapidshare.com/files/203086729/BM_25_ccbcran_www.softarchive.net.part3.rar
http://rapidshare.com/files/203086551/BM_25_ccbcran_www.softarchive.net.part4.rar
 

m_homaei

عضو جدید
نگاهی به IPSec

نگاهی به IPSec

IPSec
 

پیوست ها

  • IPsec.pdf
    126.1 کیلوبایت · بازدیدها: 0

m_homaei

عضو جدید
گذری بر VPN

گذری بر VPN

Virtual Private Network
 

پیوست ها

  • VPN.pdf
    122.5 کیلوبایت · بازدیدها: 0

hbigdeli

عضو جدید
دانلود CBT Nuggets Microsoft System Center Configuration Manager SCCM 2012 70-243 - آموزش مباحث مدیر



عناوین آموزشی:
- معرفی System Center 2012, ConfigMgr 2012 و آزمون 70-243
- آشنایی با معماری و کامپوننت های ConfigMgr
- نصب ConfigMgr 2012
- تنظیم حدود و فعال کردن Discovery Methods
- استقرار سرویس گیرنده های ConfigMgr و مدیریت تنظیمات سرویس گیرنده
- جمع آوری فهرست و ایجاد مجموعه های ساده
- ساخت کوئری بر اساس مجموعه های جمع آوری شده
- ایجاد و مدیریت گزارش ها
- بسته بندی نرم افزار برای نصب و راه اندازی لوکال و مجازی سازی برنامه
- توزیع نرم افزار از روش قدیمی: Packages و Programs
- توزیع نرم افزار از روش جدید: اپلیکیشن
- استقرار سیستم عامل
- نظارت و مدیریت سایت و وضعیت سرویس گیرنده
- و ... لینک های دانلود

دوره آموزشی - 1064.5 مگابایت
دانلود - بخش اول
دانلود - بخش دوم
دانلود - بخش سوم
منبع: http://it3enter.blogfa.com/post/822
 
بالا