Ielts Reading

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار


نویسنده: استاد حامد رفیعی

اشاره: در این مقاله استاد رفیعی نکاتی را توضیح داده اند که به شما کمک خواهد کرد تا پیشرفت بسیار زیادی در آزمون Reading داشته باشید.


نکات آزمون
Reading



ساختار تست



ساختار تستهای آزمون Reading در آیلتس جنرال و آکادمیک با هم متفاوت است. بیشتر اوقات در Academic Reading سه متن بلند از روزنامه ها یا مجلات وجود دارد در حالیکه در General Reading چندین متن کوچک وجود دارد که از تبلیغات، متون رسمی، جزوات یا از کتب راهنما گرفته شده اند و 2 یا 3 متن بزرگتر که از کتابها، مجلات یا روزنامه ها گرفته شده اند. همانند Listening، سوالات Reading نیز بصورت گروهی داده می شوند و دستورالعملهای هر سوال به شما خواهند گفت که هر گروه از سوالات به کدام پاراگراف یا بخش از متن تعلق دارند. همچنین سوالات ممکن است قبل یا بعد از متنی که به آن تعلق دارند داده شوند.


زمان خود را مدیریت کنید



همانطور که قبلاً هم گفتم، زمان بزرگترین دشمن شماست. در تست Listening، زمان از قبل برای شما مدیریت شده است اما در Reading اینطور نیست. بنابراین باید آن را به دقت توسط خودتان مدیریت کنید. وقتی که شما دفترچه سوالات را دریافت می کنید، اول بشمارید که چند قسمت متن در آن وجود دارد. اجازه بدهید بگویم که شما معمولاً شما با 4 قسمت متن در Reading روبرو خواهید شد و این بدان معنی است که شما برای هر قسمت 15 دقیقه وقت خواهید داشت. ساعتی که باید هر قسمت را شروع کرده و به اتمام برسانید را برای هر قسمت یادداشت کنید. در واقع 13 دقیقه را به پاسخگویی (نوشتن پاسخها در دفترچه سوالات) و 2 دقیقه را به انتقال از آن به برگه پاسخنامه اختصاص دهید. اگر شما موفق نشدید که یک قسمت را در زمانی که برایش تعیین کرده اید به اتمام برسانید، در هر صورت از آن بگذرید و به قسمت بعدی بروید و فراموش نکنید که پاسخ سوالات را به برگه پاسخنامه منتقل کنید (جوانی که نمره صفر گرفت را به خاطر دارید؟)
اگر شما زمان اضافه در Reading داشتید، مطمئن شوید که هیچ سوالی را بدون پاسخ نگذاشته اید. جوابها را دوباره چک کنید و این به شما فرصتی می دهد که اشتباهات را قبل از اینکه تصحیح کننده برگه شما پیدا کند، خودتان آنها را پیدا کرده باشید!

نخوانید، اسکن کنید!



ممکن است مضحک و بیهوده به نظر برسد که شما لازم نیست در تست Reading متون را بخوانید، اینطور نیست؟ اما در هر صورت این موضوع درست است. بزرگترین اشتباه این است که شما تست را با خواندن کل متن شروع کنید. بهترین چیز آن است که شما به سرعت تست را اسکن کنید. سعی نکنید که معنی هر لغت را بفهمید! فقط پیش بروید و ایده اصلی که هر پاراگراف دارد را بگیرید. معمولاً شما لازم نیست که کل پاراگراف را بخوانید. دو جمله اول از هر کدام کفایت می کند.

یک نقشه درست کنید



متن مقابل شما مثل یک کشور جدید و ناشناخته است و خیلی راحت شما در میان این کلمات گم می شوید. چیزی که احتیاج دارید، یک نقشه است که در جهت یابی به شما کمک کند. هر پاراگراف در متن، ایده خاص خودش را دارد که با پاراگرافهای دیگر متفاوت است. در حاشیه نزدیک هر پاراگراف یادداشت کنید که موضوع و ایده اصلی آن در مورد چیست. اگر نوشتن زمان زیادی از شما می گیرد، زیر کلماتی از پاراگراف که ایده اصلی را بیان میکنند خط بکشید. به شما تبریک می گویم! با این کارها، شما نقشه ای را ساخته اید که بعداً برای پاسخ دادن به سوالات به شما کمک خواهد کرد.

قوانین را یاد بگیرید



اول دستورالعمل و مثال را بخوانید. آنها دقیقاً به شما نشان خواهند داد که پاسخ باید شبیه به چه چیزی باشد. یک عدد یا یک نام؟ یا اینکه چند کلمه باید در جواب بنویسید؟ و چیزهایی مانند آن. نکاتی که در زیر گفته می شوند مهم هستند چون باعث تاثیر در نمره شما می شوند:


1- سبک و شیوه



وقتی مشغول پاسخ دادن هستید، شیوه گفته شده در مثال را رعایت کنید. به جدول زیر توجه کنید:
SWEDEN
CANADA
USA



Example1: 55%
Divorces rate


Example2: first
Marriage

مثال 1:
اگر مثال می گوید "%55"، پس پاسخ شما باید بر این اساس باشد : یک عدد و علامت درصد. فرم ها و شیوه های دیگر مثل 55، 55 percent، یا fifty five percent ممکن است به نمره شما صدمه بزند!
مثال 2:
اگر مثال می گوید "first" جواب دادن به شیوه دیگر مثل 1[SUP]st[/SUP]، 1 یا first marriage در نمره شما تاثیر خواهد گذاشت.


2- محدودیت کلمات



معمولاً اگر در خصوص پاسخگویی، محدودیتی ذکر شود، شامل محدودیت سه کلمه ای خواهد بود. حروف اضافه مثل in, of, to, at و مانند آنها حروف تعریف و شمارش مثل the, a, an بعنوان یک کلمه شمارش و محاسبه خواهند شد. دلیلی که پشت این محدودیت سه کلمه ای وجود دارد، عدم وجود جای کافی در برگه پاسخنامه است.


3- یک سوال، یک جواب



بیشتر از یک پاسخ به یک سوال ندهید حتی اگر بیشتر از یک انتخاب برای یک سوال داشته باشید چون نمره نخواهید گرفت. مثلاً اگر در یک متن نام سه کشور را مشاهده کردید که شرایط جواب را داشتند اما سوال از شما خواسته بود که نام یک کشور را بنویسید، اصلاً فکر نکنید که نام دو یا هر سه کشور را بنویسید. تنها پاسخ صحیح در این مورد، فقط و فقط نام یک کشور است. فقط اگر از شما دو نام را خواستند، دو نام را بنویسید و اگر سه نام را خواستند، سه نام.


انواع تکالیف Reading

تکالیفی که ممکن است در Reading پیش روی شما باشد، در جدول زیر آورده شده است. تکالیف متفاوت، دستورالعملهای متفاوتی خواهند داشت. برای شما مهم است که آنها را الان مشاهده کنید. بنابراین در آزمون IELTS چیزی شما را شگفت زده نخواهد کرد. همچنین اگر پیشاپیش بدانید که در مورد هر تکلیفی چه کاری را باید انجام بدهید، بعداً باعث می شود که در زمان خود در امتحان صرفه جویی کنید. از این رو در طول تست، شما فقط دستورالعمل را خواهید خواند تا به شما مسجل شود که چه کاری که از پیش میدانید را باید انجام دهید.

نوع تکلیف
چه کاری باید انجام بدهید؟
دستور العمل ذکر شده در دفترچه سوال
تطابق دادن
چند عنوان پیش روی شما وجود دارد. شما باید مناسبترین عنوان را برای هر پاراگراف در متن انتخاب کنید.
مناسبترین عنوان برای هر پاراگراف را از بین عنوانهای زیر انتخاب کنید.
پاسخگویی به سوالاتی با چند جواب
یک سوال با چند (سه، چهار یا پنج) جواب خواهد داشت که شما باید گزینه صحیح را انتخاب کنید. (بعضی وقتها بیشتر از یک جواب را باید انتخاب کنید)
حرف مربوط به پاسخ صحیح را انتخاب کنید.
پاسخگویی به سوالاتی با جوابهای کوتاه
پاسخگویی با سه کلمه عیناً مثل آنچه در دستورالعمل سوال ذکر می شود
بیش از سه کلمه برای پاسخگویی به سوالات زیر استفاده نکنید.
تکمیل کردن یک جمله
جمله را با آنچه که خوانده اید تکمیل کنید.
جای خالی را در جمله با حداکثر سه کلمه از کلماتی که در متن خوانده اید، تکمیل کنید.
تکمیل کردن نمودار یا جدول
یک جدول با چند جای خالی در آن به شما داده می شود و شما باید بر اساس آنچه که خوانده اید، آن را تکمیل کنید.
جدول یا نمودار زیر را با اطلاعاتی که در متن خوانده اید، حداکثر با سه کلمه تکمیل کنید.
True / False / Not Given
یک توضیح که یا درست است، یا غلط است یا اطلاعاتی در خصوص آن در عبارت مربوط به آن داده نشده است و شما باید در خصوص انتخاب یکی از این ها بر اساس آنچه خوانده اید، تصمیم گیری کنید.
متن را بخوانید و به توضیحات داده شده نگاه کنید. اگر درست است، True اگر غلط است، False و اگر اطلاعاتی در خصوص آن در متن داده نشده است، Not Given را بنویسید.
پر کردن جاهایی خالی
چند جمله با تعدادی جای خالی وجود دارد که شما باید آنها را با کلمات درست پر کنید که یا آنها را از لیستی که وجود دارد انتخاب خواهید کرد یا بر اساس آنچه در متن وجود داشته است، باید کلمات را در آنها قرار دهید.
خلاصه داده شده زیر را تکمیل کنید (برای تکمیل آن از کلماتی که در کادر زیر داده شده است، استفاده کنید).
نامگذاری نمودارها یا نقشه ها
نوشتن توضیحاتی با یک تا سه کلمه برای قسمتهای مختلفی از یک نمودار یا یک نقشه بر اساس آنچه که خوانده اید
نمودار یا نقشه زیر را نامگذاری کنید. بیشتر از سه کلمه برای پاسخگویی به هر سوال استفاده نکنید.


ماهیگیری کنید!



حالا زمانی است که پاسخها را مثل ماهی بگیرید. سوالات را یک به یک بخوانید. ببینید موضوع مرتبط با هر سوال یا موضوع نزدیک به آن در متن کجاست و آن را بر اساس نقشه ای که تهیه کرده اید، در پاراگراف مرتبطش پیدا کنید.

روش نبرد خود را انتخاب کنید



اگر هر سوال از شما زمان زیادی گرفت، تسلیم بشوید و به سراغ بعدی بروید. فراموش نکنید آن را با علامتی مثل "?" برای خودتان مشخص کنید که بعداً هنگام بازگشت شما به سوالات برایتان قابل شناسایی باشد. اگر سوالات سخت بخواهند وقت شما را بیش از اندازه بگیرند، سوالات ساده زیادی را ممکن است از دست بدهید. دلیل دیگر آنکه اگر شما سوالات سخت تر را رها کنید و سوالات ساده تر را جواب بدهید، متن را بیشتر خواهید فهمید و بنابراین پاسخگویی به یک سوالی که ممکن است حیله ای در آن باشد، برای شما ساده تر خواهد شد.

از آرایش متن استفاده کنید



هر متن و هر پاراگراف موجود در آن، ساختار معینی دارد. این بدان معنی است که متنها و پاراگرافها بر اساس قوانینی نوشته شده اند. معمولاً پاراگراف اول شامل ایده اصلی متن و نظر نویسنده آن است و آخرین پاراگراف اغلب شامل خلاصه ای از نکات مهم هر متن است. هر پاراگراف ساختار خودش را دارد که این ساختار، شبیه به ساختار کل متنی است که در آن قرار دارد. هر پاراگراف شامل مقدمه، بدنه و نتیجه گیری است. عقیده و ایده کلی معمولاً در مقدمه است و این بدان معنی است که اگر شما میخواهید به سرعت بدانید که هر پاراگراف درباره چه چیزی است، کافی است که مقدمه آن را بخوانید.

لغات کلیدی را پیدا کنید



لغات کلیدی، لغات اصلی هستند که در سوال وجود دارند و شامل مهمترین اطلاعات هستند. بعنوان مثال، اگر سوال این باشد: "کارفرمایان احتمالاً فارغ التحصیلانی را استخدام می کنند که..." سه لغت کلیدی در آن عبارت خواهد بود از "کارفرما"، "فارغ التحصیل" و "استخدام". لغات کلیدی هر سوال را تشخیص بدهید و در متن به دنبال آنها بگردید زیرا جواب سوال در نزدیک آن کلمات خواهد بود. اگر یکی از آنها را پیدا کردید، توقف نکنید و ادامه بدهید زیرا ممکن است در متن، کلمات بیشتری وجود داشته باشند.

تدبیری برای سوالات تطابقی



اول دستورالعمل و مثال را بخوانید. اگر دستورالعمل می گوید که عناوین نمی توانند بیشتر از یک بار استفاده شوند، عنوانی که در مثال ذکر شده است را از لیست عناوین موجود خط بزنید. این کار باعث می شود که شما مجدداً از آن به اشتباه استفاده نکنید (و باور کنید که این یکی از اشتباهات بسیار معمول است!). سپس به نقشه ای که تهیه کرده اید مراجعه کنید و متن را مرور کنید، نقشه را نگاه کنید که درباره ایده اصلی در اولین پاراگراف چه می گوید. به لیست عناوین مراجعه کنید و شماره عنوانی را که بیشترین شباهت معنایی با ایده ذکر شده در نقشه دارد را در کنار آن پاراگراف بنویسید و عیناً همین کار را برای پاراگرافهای دوم،‌سوم و ... انجام بدهید. اگر تطابق دادن یک پاراگراف سخت بود، آن را رها کنید و به سراغ بعدی بروید و بعداً به سراغ آن برگردید.

تدبیری برای سوالات
True / False / Not Given



برای اینکه آن را برای شما ساده تر کنیم،‌ اگر توضیح به وضوح در متن وجود داشته باشد، پاسخ آن True است. اگر متن به وضوح خلاف توضیح را گفته باشد، پاسخ آن False است و اگر شما نتوانستید جمله ای را پیدا کنید که True یا False باشد، آنگاه پاسخ Not Given است. بهترین توصیه در این خصوص، این است که بر اساس تفکر خودتان در مورد یک سوال تصمیم گیری نکنید. در غیر اینصورت چیزی که رخ می دهد این است که شروع به تصمیم گیری بر اساس منطق خودتان در خصوص آن سوال خواهید کرد که این امر، شما را به مسیر اشتباه هدایت خواهد کرد.


تدبیری برای سوالات چند جوابی



در مورد این سوالات استفاده از تکنیک True/False/Not Given، بزرگترین کمک برای شماست با این تفاوت که شما باید از آن تکنیک در انتخاب پاسخ هر سوال استفاده کنید. برای هر جوابی که احتمال می دهید درست باشد، باید تصمیم بگیرید که آیا آن جواب، صحیح، غلط یا داده نشده است. در نهایت، جوابهایی که بصورت False یا Not Given علامت خورده اند، درست نخواهند بود و آنهایی که با True علامت زده اید، صحیح هستند. به یاد داشته باشید که پاسخی صحیح است که دقیقاً متن همان چیز را در موردش گفته باشد و پاسخی غلط است که متن دقیقاً متضاد آن را گفته باشد و در غیر اینصورت، پاسخ Not Given خواهد بود. به خاطر داشته باشید که مواردی نیز وجود خواهند داشت که در آنها تمامی انتخابها صحیح هستند یا هیچکدام از آنها صحیح نیستند. بنابراین دستورالعملها را به دقت مطالعه کنید تا بدانید که چه کاری باید انجام دهید.

تدبیری برای پر کردن جاهای خالی



اول از همه سعی کنید بفهمید که ایده اصلی در جمله اول چیست؟ سپس آن را در نقشه خودتان پیدا کنید. این باید شما را به پاراگرافی برساند که پاسخ را در خود مخفی کرده است. حالا وقتی که شما فهمیدید که کجا باید دنبال جواب بگردید، باید بدانید که دنبال چه چیزی باید بگردید. اطراف جای خالی را نگاه کنید تا متوجه شوید که چه چیزی گم شده است؟ یک اسم؟ یک صفت؟ یا یک فعل؟ مثلاً در این مثال چه چیزی گم شده است؟:
"She ____ around and saw him in the corner"?
شما 4 انتخاب دارید:
happy, man, looked, smiled
واضح است که شما احتیاج به یک فعل دارید. اما کدامیک؟ Looked یا Smiled؟ حالا موقع آن است که متن را بخوانید و ببینید که جواب سوال در کجای متن است و آنجا را بخوانید. توجه داشته باشید که فقط جملات اول، دوم و آخر را بخوانید و البته که جواب درست looked خواهد بود!
بعضی مواقع، کلماتی در کنار جای خالی وجود دارند که به شما نشانی هایی می دهند که چه نوع لغتی گم شده است. مثلاً در جمله زیر:
"Main physical activities in the summer camp are fishing, ________ and swimming."
طبیعتاً شما به دنبال لغتی خواهید گشت مثل hiking که با ing تمام شده باشد تا جای خالی را با آن پر کنید.
دو نوع پر کردن جاهای خالی وجود دارند:
1) لیستی از لغات که شما می توانید از بین آنها انتخاب کنید.
2) لیستی وجود ندارد و شما باید لغت را از داخل متن پیدا کنید.
وقتی شما لغتی را از داخل لیست انتخاب می کنید و دستورالعمل به شما می گوید که از هر کلمهفقط یک بار می توانید استفاده کنید، آن را در جای خالی بنویسید و از داخل لیست خط بزنید. اگر بیشتر از یک جواب ممکن بود، همه را بنویسید و انتخاب کنید که کدام یک بهتر است.
اگر لیستی به شما نداده باشند، سعی کنید از داخل متن یک لغت را بدست آورید. سپس بهتر است آن را حدس بزنید چون باعث می شود در زمان صرفه جویی کنید و شانس شما را برای انتخاب صحیح بیشتر خواهد شد. بعد از اینکه در خصوص لغتی که باید در جای خالی قرار بگیرد، تصمیم گرفتید، یکبار دیگر کل متن را بخوانید. متن باید به شما احساس و معنی صحیح بدهد و از نظر گرامری نیز صحیح باشد. وقتی به سراغ جای خالی دوم می روید، یادتان باشد که معمولاً بیشتر از دو جای خالی در یک پاراگراف نیست. یعنی اگر شما اولین جای خالی را در پاراگراف اول پیدا کردید، دومین جای خالی در پاراگراف دوم قرار خواهد داشت و الی آخر.

تکیه بر فرضیات، دلیل تمامی اشتباهات!



فرض نکنید که شما جواب را می دانید، بلکه در متن دنبالش بگردید. وقتی سوالی را پاسخ می دهید باید بر اساس حقایقی باشد که در پاراگراف نوشته شده اند. تجربیات و دانش شخصی خود را فراموش کنید! تکیه بر دانش شخصی، یک چیز طبیعی است که در وجود شما قرار دارد. بنابراین بعضی مواقع آنها از این مورد در آیلتس استفاده می کنند که شما را فریب بدهند تا جواب را بر اساس آنچه می دانید یا باور دارید انتخاب کنید نه بر اساس آنچه که در متن وجود دارد.

تمرین! تمرین! تمرین!



خواندن متون بر اساس روشی که در این فصل توضیح دادم، باید دومین خاصیت شما باشد. تنها راهی که می تواند باعث شود این اتفاق رخ بدهد، تمرین کردن هنگام خواندن متون بر اساس نکات گفته شده است. هنگامیکه تمرین می کنید، تست Reading را تمام کنید و سپس جوابهای خود را بر اساس کلید پاسخها، بررسی کنید. به مواردی که اشتباه جواب داده اید، توجه کنید نه به آنهایی که درست جواب داده اید و بفهمید که چرا آنها را درست جواب نداده اید و سعی کنید که آنها را به خاطر بسپارید. لذا آن اشتباهات دیگر تکرار نخواهند شد.


با ساعت تمرین کنید و جوابهایتان را به پاسخنامه منتقل کنید. شکل پاسخنامه در Reading مثل پاسخنامه Listening است. هنگام تمرین، هم تست های General Reading را کار کنید و هم تستهای Academic Reading را تمرین کنید. این توصیه دو دلیل نهفته دارد: تستهای آکادمیک بیشتری برای تمرین کردن نسبت به تستهای جنرال وجود دارند و این تدبیری خواهد بود که نمره شما را بالاتر ببرد چون آماده شدن برای یک چیز بدتر، شما را به نسبت به یک چیز بهتر امیدوارتر می سازد. همچنین Academic Reading به مراتب سخت تر از General Reading است و اگر برای آکادمیک آماده باشید، جنرال برای شما مثل آب خوردن خواهد بود.

بطور معمول، شما نیاز دارید که متونی را بخرید تا با آنها تمرین کنید. اما من تصمیم گرفتم منابعی کوچکی شامل تستهای مجانی را برای شما پیدا کنم و به شما معرفی کنم

http://www.gday.ru/ielts/reading/generalreading/
http://www.gday.ru/ielts/reading/academicreading/
http://www.ielts.org/_lib/pdf/1969_IELTSappForm05.pdf http://www.onestopenglish.com/Exams/pdfs/uffizi_reading.pdf http://www.selfaccess.com/www/sa/sa/htm/sa_samples.php http://education.kulichki.net/lang/ieread.html http://international.holmesglen.vic.edu.au/ie_read.htm http://www.ieltshelpnow.com/sample_tutorials.html http://www.examenglish.com/IELTS_reading.htm
http://9ielts.topcities.com, http://www.aippg.net/forum/


منبع
sarzaminezaban.com
 

Sima

مدیر تالار مهندسی هسته ای همکار مدیر تالار زبان
مدیر تالار
کاربر ممتاز
[h=1]نكاتي در معرفي بخش خواندن ( reading ) در آزمون آيلتس[/h]

استاد حامد رفیعی فوق لیسانس زبان انگلیسی و دارنده مدرک Delta و Celta از دانشگاه کمبریج انگلستان

اشاره: در این مقاله استاد رفیعی مهمترین تکنیک های مورد نیاز در آزمون ریدینگ را به شما آموزش می دهند.

تفاوت reading در آزمون آيلتس academic و general تنها در موضوع passage آنهاست وبه طور كلي فرقي با هم
ندارند.در بخش reading در آزمون آيلتس مشكل اصلي زمان است. زيرا شما بايد به سه passage و در مجموع 40
سوال پاسخ دهيد در حالي كه كل زماني كه داريد يك ساعت است. پس براي هر passage 20دقيقه زمان داريد كه
اين زمان محدودي است. براي همين كنترل زمان براي پاسخ به هر سه متن بسيار مهم است. درجه دشواري
passage ها به ترتيب بيشتر ميشود.تنوع سوالات زياد است براي مثال :

Sentence Completion -Table/Chart completion - Short answer questions - Labelling a
diagram-True / False / Not Given - multiple choice – Matching - Finding information in
paragraphs - Yes/ No/ Not Given - Paragraph heading - Summary completion
متن passage ها معمولا از روزنامه ، مجله ، ژورنال ، كتاب انتخاب مي شود. حداقل يكي از آنها شامل بحثي
استدلالي خواهد بود.ممكن است يكي از آنها شامل نمودار، جدول و شكل باشد. به ياد داشته باشيد كه سوالات و
متن reading طوري طرح ميشود كه يك داوطلب غير حرفه اي بتواند به آن پاسخ دهد.

نكات مهم :

  • وقت زيادي براي پاسخ دادن به يك سوال نگذاريد زيرا در غير اين صورت شانس خود را براي پاسخ به سوالات آسان تر از دست خواهيد داد.
  • سوالي را كه جوابش را نمي دانيد علامت بزنيد. در پايان دوباره به سراغش برويد خيلي موقع ها جواب مي دهد.
  • صورت سوال ( instruction )را با دقت بخوانيد.يادتان باشد بي دقتي به ضرر شما تمام خواهد شد.
  • همان چيزي كه ازتون خواسته شده انجام دهيد مثلا اگر گفته شده بيشتر از 3 كلمه نباشد بيشتر ننويسيد. و ........
  • حواستان باشد كه جملاتتان غلط املايي و گرامري نداشته باشد. چون در آن صورت امتياز خود را از دست خواهيد داد.
  • · مديريت زمان بسيار مهم است. حتما با خودتان ساعت به جلسه ببريد. يك راهنمايي براي مديريت زمان : 17دقيقه به passage اول ، 20 دقيقه بهpassage دوم، 23 دقيقه به passage سوم اختصاص دهيد.
  • جواب را مستقيما وارد پاسخ نامه كنيد. وقت اضافه براي اين كار در نظر گرفته نشده است.
به همه ي سوالات جواب دهيد.زيرا نمره منفي ندارد.
مروري بر انواع سؤالات Reading:
انواع سؤالات
چگونگي پاسخ دادن به آنها
نكات كليدي در پاسخ گويي

Sentence Completion

كامل كردن جاهاي خالي در جملات براساس متن.
♦ جوابها به ترتيب متن هست .
♦ حداكثر 3 كلمه بنويسيد يا يك عدد.
♦ ديكته ي كلمات را با خود متن چك كنيد.
♦ گرامر جملات تكميل شده را چك كنيد.

Table/Chart completion
كامل كردن نمودار، يا جدول براساس متن.


♦ جوابها ممكن است به ترتيب متن نباشد.
♦ حداكثر 3 كلمه يا يك عدد بنويسيد.
♦ ديكته ي كلمات را با متن چك كنيد.

Short answer questions

به سؤالات با توجه به متن وبا استفاده از كلمات متن به صورت كوتاه جواب مي دهيد
♦ جواب ها به ترتيب متن است.
♦ ديكته ي كلمات را با متن چك كنيد.

Labelling a diagram

نام گذاري قسمت هايي از نمودار با استفاده از كلمات متن.

♦ جواب ها به ترتيب متن نيست.
♦ حداكثر 3 كلمه يا يك عدد بنويسيد
♦ ديكته ي كلمات را با متن چك كنيد
♦ از كلمات غير ضروري استفاده نكنيد
♦ در حال خواندن متن Reading قسمت هاي مرتبط را علامت بزنيد.

True / False / Not Given

مشخص مي كنيد كه آيا جملات با توجه به متن درست است يا غلط يا اصلاً در متن نيامده.
♦ جواب ها به ترتيب متن است.
♦ بايد بنويسيد True يا False يا Not Given


multiple choice

تشخيص مي دهيد كه موضوع اصلي متن چيست.

♦ از كل متن سؤال مي آيد.
♦ بايد بنويسيد A و B و C و يا D
♦ چك كردن گزينه هاي غلط.


Matching

جملات را به item هايي كه در box است وصل مي كنيد.
♦ جواب ها به ترتيب متن نيست.
♦ جعبه ي item ها معمولاً به ترتيب متن است.
♦ بايد A و B و C و .... را بنويسيد.
♦ بعضي از حروف A و B و C ممكن است بيشتر از يك بار استفاده شود.
♦ بعضي از حروف A و B و C ممكن است استفاده نشود.

Finding information in paragraphs

پيدا كردن پاراگرافي كه شامل اطلاعاتي است كه در سؤال آمده.
♦ نوشتن A و B و C و....
♦ بعضي از حروف A و B و C ممكن است بيشتر از يك بار استفاده شود.
♦ بعضي از پاراگراف ها شايد ازش سؤال نيايد.

Yes/ No/ Not Given

تشخيص بدهيد كه آيا جمله با ادعا يا نظر نويسنده هم جهت يا نه و ديگر اينكه امكان دارد آن جمله اصلاً در متن توسط نويسنده سطوح نشده باشد
جواب ها به ترتيب متن هستند.
بنويسيد Yes و No وNot Given
بررسي انتخابات ديگر اشتباه است.



Paragraph heading

بايد يك عنوان صحيح براي هر پاراگراف از ليستي كه به شما داده شده ، انتخاب كنيد.
♦ زير main idea در هر پاراگراف خط بكشيد.
♦ شماره هاي درست iii, ii, I و ... را بنويسيد.
♦ بعضي از عنوان ها در ليست ممكن است استفاده نشود.


Summary completion


بايد جاهاي خالي در summary را با كلمات مناسب از متن پر و كامل كنيد.
♦ بعضي از حروف A و B و C و... ممكن است استفاده نشود.
♦ ديكته ي كلمات را با متن چك كنيد.
♦ چك كردن گرامر.


 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
رموز موفقیت در آزمون Reading (بخش اول)

رموز موفقیت در آزمون Reading (بخش اول)

استاد حامد رفیعی فوق لیسانس زبان انگلیسی و دارنده مدرک Delta و Celta از دانشگاه کمبریج انگلستان

اشاره:

استاد رفیعی در این مقاله 2 بخشی تمامی نکات مربوط به آزمون ریدینگ را به داوطلبین آموزش می دهند.


در خواندن یک من خواننده با سه موضوع اصلی درگیر میشود:


اولا : متن به چه چیزی مربوط است ؟
دوماً : دلیل خواند اون متن چیست؟

سوماً : به چه شکل باید ان متن را خواند تا تمام مطلب را فهمید.


بگذارید مثالی بزنیم : مسلم است خواندن یک متن روانشناسی با یک دستور العمل کامپیوتری و یک جدول زمانبندی برنامه حرکت مترو کاملا متفاوته و نحوه استخراج اطلاعات از هر کدوام از این متون شکل متفاوتی داره .


من شخصا معتقدم پاسخگوي به سوالاتReading رو ميشه در چهار مرحله كلي خلاصه كرد:


1 - نگاه كلي به متن ( Overview متن )
2- خواندن دستور العمل و سوالات به صورت كلي( Survey سوالات و دستور العمل ها)
3 - پاسخگويي به بعضي سوالات با جستجوي جوابها دربين كلمات كليدي ( در بيشتر واقع نياز به معناي كلمه به كلمه سوال و جواب نداريم )
4- پاسخگويي به بعضي سوالات مثل TRUE ، FALSE ، NOTGIVEN ها به كمك كلمات كليدي و معنا كردن سوال و گزينه هاي مربوطه جهت حذف دقيق گزينه هاي اشتباه

1 - نگاه كلي به متن ( Overview متن )



از نظر من Scan و Skim که مجموع این دو همون پیمایش یا Survey یا Overview متن جزو لاینفک خواندن است.
خواندن از نظر من یک کاری شبیه حل مساله و یک عمل اکتیو است و شما در زمان امتحان با وقوف بر تکنیک های
خواندن و نوع سوالات می توانید سرعت خودتون را در پاسخگویی صحیح به سوالات تا حدود زیادی بالا ببرید.این باید
همیشه به خاطر داشت که وظیفه پاسخگویی به سوالات است نه درک همه متن بصورت دقیق و جزء به جزء و تنها
در بعضی از مواقع اونهم در مورد قسمت های کوتاهی از متن ( در جوابگویی به سوالات خاصی مثل اونچه که در بالا
ذکر شد ) نیاز به دقیق خواندن اون است.


Skim یعنی در یک دید کلی بفهمید که کل مطلب در چه موردی میخواد حرف بزنه و یعنی عنوان متن و زیر عنوان های
هر بند در صورت وجود ، تیتر نمودارها و اشكال، دیاگرامها و جداول را بخوانید و هر مطلبی را که به طرز غیر متعارفی در
متن نوشته شده را بررسی کنید تا بفهمید متن راجع به چه چیزی حرف میزنه. در اين مرحله متن كلمه به كلمه
نخوانيد را با قلم با با انگشتتان دنبال نكنيد يا زير چيزي خط نكشيد و فقط به دنبال دريافت يك ايده كلي از متن باشيد.


در مرحله بعد این کار بايستي جداسازی اطلاعات خاصی از متن را انجام بدهید که این یعنی Scan و برای این کار
شما باد بدانید دنبال چی بگردید و اینکه اونها رو از کجا استخراج کنید. مثلا زمان وقوع چیزی یعنی یک تاریخ و مکان
وقوع اون یعنی اسم یک محل يا انجام دهنده اون يعني اسم يك شخص. برای انجام صحیح و دقیق این کار یاید
چشماتون به سرعت در تمام متن از ابتدا تا انتها روی متن بچرخوانید و با یک مارکر یا مداد اطلاعاتی مثل اسمها که با
حروف بزرگ ، برجسته و یا ایتالیک شروع می شوند و یا تاریخ که به عدد نوشته میشوند ( که تحت عنوان Key-
Words شناخته می شوند) را معلوم کنید.در ضمن کلماتی مثل All،Some٬More٬Most،Generally،But،Althoughو
مترادف های اونها رو اگر در متن دیدید معلومشون کنید.بعدا براتون توضیح میدم که این به چه درد میخوره.بازهم میگم
یادتون باشه که این Underline کردن یاMarking اگر درست انجام بشه خیلی میتونه سرعتتون را در پاسخگویی به
سوالات بالا ببره.این کار مثلا در مورد هر متن اکادمیک نباید از دو دقیقه بیشتر وقت بگیره.


در مرحله بعدي و در پاسخگویی به بعضی سوالات لازم میشه یک مرحله Skim اضافی انجام داد و با خواندن يك متن
(Main idea - General idea - Topic) پيدا كرد.(Main idea - General idea - Topic) اون جمله اي است كه در
حقيقت دربرگيرنده ايده اصلي نويسنده ازبيان اون پاراگراف است و بقيه جمله اي اون پاراگراف براي شرح و بسط اون
جمله به اون اضافه ميشوند. اين جمله در بيشتر مواقع ( يك اصل هميشگي نيست ) اولين يا دومين جمله پاراگراف
است. پس اگر توانستيد ايده كلي نويسنده رو تو همين يكي دو جمله اول پيدا كنيد زير اون هم خط بكشيد. در ضمن
باز در بيشتر مواقع آخرين جمله هرپاراگراف مي تواند خلاصه ای از کل پاراگراف را در بر داشته باشه و علاوه بر اون

مبين اين باشد كه در پاراگراف بعدي چي ميخواد بيان بشه و بنابراين بايستي به اون هم توجه داشت. البته باید توجه
کرد که به کار بستن توصیه های انجام شده نیاز به تمرین داره و کسب مهارت لازم در این کار نیاز به صرف وقت و
تمرین روی متون مختلف داره. عبارات زیر همه به این ایده کلی بر میگرده.

- Main idea
- General idea
- Topic
- Subject of passage
- Source of the passage
- the idea that relates the sentences of the paragraph
- the opinion do the all sentences in a paragraph support
- the idea do the all sentences in a paragraph explain or discribe or best express
- Auther's general message

یک نکته اضافی هم باید بگم که در جواب دادن به سوالات Reading بایستی حتما رعایت بشه اونهم رعایت گرامر و
نوشتن صحیح کلمات است و اینکه حروف اضافه و تعریف هم در شمارش لغات جزو لغت محسوب می شوند.


منبع
سرزمین زبان
 
آخرین ویرایش:

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
چگونه برای آزمون ریدینگ هوشمندانه تمرین کنیم؟

چگونه برای آزمون ریدینگ هوشمندانه تمرین کنیم؟

استاد حامد رفیعی دکتری ادبیات انگلیسی و نویسنده کتاب رایتینگ آیلتس

اشاره:

در این بخش با تمرینی بسیار هوشمندانه در بخش ریدینگ آزمون آیلتس آشنا خواهید شد.

آزمون آیلتس نزدیک تر می شود و شما باید سخت تر تمرین کنید و سوالات بیشتری از آزمون آیلتس , متن
هایReading و... را حل کنید. اما آیا این کافیست؟ آیا با انجام دادن سوالات بسیار زیاد از کتاب های کمبریج می
توانید به نمره مورد نظر خود در ریدینگ آیلتس دست یابید؟؟



بهترین نکته ای که می توانم با شما سهیم شوم این است که وقتی جوابهایتان را در مقابل جوابهای صحیح می
گذارید, توجه خاصی به آنهایی که غلط هستند, داشته باشید. همیشه فرصتی برای تبریک گفتن به خودتان برای
جوابهای صحیح است. زمانی که جوابهای غلط را یک به یک مرور می کنید, سعی کنید بفهمید که چرا جوابهایتان غلط
است و مهمتر آنکه چرا اشتباه می کنید؟ آن را به خاطر داشته باشید و مطمئن شوید که دیگر هرگز آن را تکرار نمی
کنید.



ضعفتان را بشناسید که چه نوع سوالی برای شما مشکل تر است. به عنوان مثال , بیشتر اشتباهات در
قسمت True/False/Not Given است یا ممکن است در قسمت Matching Heading باشد. توجهتان را نسبت به این
سوالات دو برابر کنید.



تمرین مناسب برای Reading:



تمرین پیش از امتحان بسیار مهم است. در اینجا مثالهایی از برنامه فشرده سریع برای شرکت کنندگان درآزمون
معرفی شده است. با استفاده از این تمرین ها می توانید به هدف خود نزدیکتر شوید ولی باید به خودتان قول دهید
که حتما از این تمرین ها استفاده کنید.



روز 1،2،3:



بخشی از یک متن کامل را انتخاب کنید. آزمون جنرال و آکادمیک آیلتس را روزانه به مدت سه ساعت تمرین کنید.
مدت زمان تمام شدن هر متن را بررسی کنید (حداکثر 20 دقیقه) .جوابهارا بررسی کنید و به جوابهای نادرست توجه
نمائید.



روز4:



در روز 4 ،متنی که روز اول با آن کار کردید را تکرار کنید. اما Reading را در کمتر از زمانی که بار اول تمرین کردید، کامل
کنید. این تمرین های تکرار شده به شما احساس انجام بخشی از امتحان را به طورسریعتر و اسانتر می دهند. این
تمرین ها، همان طور که به شما انگیزه می دهند، اعتماد به نفس شما را در تمام کردن سوالات تحت زمان محدود
افزایش می دهند.



روزهای 5 و 6:



در روز 5و 6 ، متن های بخش 2و3 از روزهای 2 و3 را تمرین کنید.



روز 7:



در روز 7، کل آزمون (60دقیقه) را که در روزهای 6-1 به اتمام رسانده اید را تمرین کنید.(جنرال و آکادمیک)



هفته دیگر:


بخش جدیدی از تمرینات بعدی را با مواد امتحانی جدید شروع کنید و به تدریج تمرینات را از برکنید تا در نهایت آزمون
reading را در 60 دقیقه بدون توقف انجام دهید.



مطمئن شوید که همه بخش های اصولی آزمون را تمرین کرده اید. بیشتر کتابهای تمرین آزمون آیلتس شامل مثالهایی
از بخش های مختلف آزمون Reading می باشند.بررسی کنید که هر بخش چه دشواری هایی دارد.



سعی کنید تا آنجا که می توانید هر 3 تست را با هم انجام دهید تا در آزمون آیلتس با مشکل زمان روبرو نشوید.



بسیاری از داوطلبین در تمرینات خود بعد از انجام یک قسمت از ریدینگ خسته شده و ادامه تست را بعد از استراحتی
کوتاه انجام می دهند. شما باید سعی کنید که گرفتار این مشکل نشوید چراکه این عمل در شما به صورت عادت
تبدیل می شود و در حین آزمون آیلتس نیز احساس خستگی می کنید و نمیتوانید بخش ریدینگ را در زمان مناسب به
پایان رسانید.

sarzaminezaban.com
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
رموز موفقیت در آزمون Reading (بخش دوم)

رموز موفقیت در آزمون Reading (بخش دوم)

استاد حامد رفیعی فوق لیسانس زبان انگلیسی و دارنده مدرک Delta و Celta از دانشگاه کمبریج انگلستان

اشاره:

بخش دوم از رموز موفقیت در آزمون Reading

2- خواندن دستور العمل و سوالات به صورت كلي (Survey سوالات و دستور العمل ها)
در مرحله بعدی همین کار رو برای دستور العمل ها ی سوالات انجام بدهید. کلماتی
مثل All ، Some٬More٬ Most، Generally، But ، Although و مترادف های اونها و Wh -Word ها رو کاملا در نظر
بگیریدو توجه به ابنکه مثلا به شما گفته بنویسید TRUE ، FALSE ، NOTGIVEN یا از اختصارات مثل T ، F ، NG
استفادهشود یا اینکه جای خالی را در Gap filling ها را حداکثر با چند کلمه پر شود کاملا حیاتی هستند.

3 - پاسخگویی به سوالات
از این مرحله به بعد تلفیقی از تکنیک و دانش عمومی زبان گره گشای کار خواهد بود . اینکه من میگویم یک سواد
کلی برای امتحان ایلتس کافی است رو باور کنید .... شما نیاید منبع لغت باشید یا گرامر رو بصورت تخصصی و به
اندازه یک زبانشناس بدانید شما کافیه دامنه لغاتتون تا 3۵00 تا ۵۵00 کلمه باشه ( به نظر من بین نمره ۵ تا 7 ) اما
اگر usage مناسب کلمات را ندونید این مشکل ساز میشه . جلوتر که رفتیم در این باره با هم بیشتر صحبت می
کنبم. یکی از شاگردان با ایمیل ازمن پرسیده بود که چرا با Reading شروع کردی . در پاسخ به این دوست عزیز باید
بگم من فکر می کنم که این بخش مهمترین بخش آیلتس هستش چون اگر شما بدونید چه چیزی رو چه جوری
بخوانید وقتی یک کتاب اموزش Writing رو هم دست گرفتید نکات لازم رو میتوانید از اون استخراج کنید. بعلاوه
میبینیم که در این اواخر بیشتر دوستان با بخش Reading امتحان مشکل داشتند.
اگر یادتون باشه قبلا گفتم کلماتی مثل All،Some٬More٬Most،Generally،But،Althoughو مترادف های اونها رو اگر در
متن دیدید معلومشون کنید . این کار دلیل خاصی داره که به مفهوم درک روابط در متن کمک می کنه . توجه به این
مساله در روانی Writing و افزایش نمره انشای شما هم بسیار کارسازه چون به شما یاد میده چه
جوری idea خودتون را بهم متصل کنید . یا اینکه درListening باشنیدن یکی از این کلمات ممکنه پی ببرید که گرچه
گوینده چند تا مثال در اثبات چیزی آورده اما میخواد تو ابراز عقیده خودش با همه اونها مخالفت کنه بنابراین کاربرد این
تکنیک هاست که نمره شما را بالا میبره نه درک کلمه به کلمه متون یا اونچه که میشنوید.
روابط در متن رو میشه به سه دسته رابطه کلمات و عبارات با جمله،
رابطه جمله با پاراگراف,
رابطه بین پاراگرافها
تقسیم کرد. این روابط رو از منظر دیگری که همون نوع اطلاعاتی هستند که به خوانندگان می دهند نیز میتوان
تقسیم بندی نمود
نوع اول : اضافه کردن اطلاعات جدید
کلماتی مثل


Too
And
As an illustration
Next
Besides
One possible scenario
Lastly
As well as
In this case
What is more
Again
In another case
Additionally
And then
On this occasion
Most important
Equally important
In this situation
Most significant ( ly )
Also
Such as
Simultaneously
Another
Concurrently
For example
Finally
Simultaneously
For instance
Further
In addition
Perhaps
Furthermore
Second
Consider
Moreover
To demonstrate
take the case of
Nor
To illustrate
کلمات بیان کننده رابطه علی و معلولی

Thus
Cause
Hence
Lead to
Accordingly
Result in
As a result
As a consequence
It follows that
However
In turn
Therefore

روابط زمانی و منطقی

Consequently
First
Finally
Next
Previously
Then
Before
After
Beforehand
On arrival
Simultaneously
Second(ly), Third(ly)…
Concurrently
Now
For the same reason
At this point
Evidently
In turn
Indeed
Subsequently
In fact
In any case
That is



خلاصه سازها
To summarize
In sum
To sum up
In the final analysis
In conclusion
In brief
In a nutshell
summing up
In essence
In conclusion
In recapitulate
To conclude
Shortly
In short


منبع: سرزمین زبان
 

mojtaba_br

عضو جدید
آموزش آیلتس -مقدمه مهارت ریدینگ آزمون آیلتس

آموزش آیلتس -مقدمه مهارت ریدینگ آزمون آیلتس

مقدمه مهارت ریدینگ آزمون آیلتس: در آموزش آیلتس و آموزش رایگان آیلتس مهارت خواندن آزمون آیلتس در دو نوع جنرال و آکادمیک متفاوت است اما شباهت هایی نیز دارد:




شباهت های آزمون جنرال و آکادمیک در آموزش آیلتس :

در هردو نوع شما می بایست به 40 سوال در 60 دقیقه پاسخ دهید. شما همچنین می بایست در همین 60 دقیقه جواب ها را به برگه پاسخ نامه انتقال دهید.


هر سوال یک نمره داشته و جواب های غلط نمره منفی ندارند.


در هردو نوع، سه بخش وجود دارد.


متن بخش سوم هردو علمی هستند.




تفاوت های آزمون جنرال و آکادمیک در آموزش آیلتس :



آکادمیک:


سه متن علمی حدود 2150 تا 2750 کلمه روی هم رفته وجود دارد.


متون غیر تخصصی بوده و از کتاب ها، مجلات، روزنامه ها و منابع آنلاین گرفته می شوند. مخاطب این متون دانشجویان دوره ی لیسانس یا ارشد (undergraduate/post graduate) می باشند.


متون در قالب های استدلالی، توضیحی و داستانی هستند.


ممکن است در این متون تصاویر و نمودارهایی نیز وجود داشته باشند.


اگر در این متون لغات تخصصی جای گرفته باشند، یک دیکشنری کوچک کنار متن قرارخواهد گرفت.


جنرال:

بخش اول دارای دو یا سه تکه متن یا چند تکه متن کوتاه تر می باشد. مطالب مربوط به زندگی در یک کشور انگلیسی زبان است.


بخش دوم دارای دوتکه متن می باشد. این بخش مطالبی با موضوعات اشتغال و اقتصاد دارد.


بخش سوم یک متن بلند علمی همانند متون نوع آکادمیک دارد.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

موفقیت در ریدینگ جنرال آیلتس​



تست ریدینگ جنرال شامل سه بخش و 40 سؤال است. در این تست بیشتر بر موقعیت هایی تمرکز می شود که در زندگی روزمره با آنها مواجه می شویم، از جمله موضوعات کاری مثل اپلای کردن برای یک کار، و علایق کلی. گزیده های هر بخش از کتاب ها، مجلات، روزنامه ها، اطلاعیه ها، تبلیغات و راهنمای شرکت ها گرفته شده است. در ریدینگ جنرال آیلتس باید گزیده هایی از متن کتاب ها، مجلات، روزنامه ها، اطلاعایه ها، تبلیغات و راهنمای شرکت ها را بخوانید. اینها مطالبی هستند که به احتمال زیاد در یک کشور انگلیسی زبان هر روز به آنها برخورد می کنید. هر تست سه بخش دارد، بخش 1 حاوی دو تا سه متن کوتاه، بخش 2 شامل دو متن و بخش 3 شامل یک متن طولانی تر است.

نگاهی به نوع متن های ریدینگ جنرال آیلتس

  • بخش یک به مهارت های بقای اجتماعی (social survival) شما نگاه می کند. سؤالات از متن های کوتاهی گرفته شده اند که به زندگی روزمره در یک کشور انگلیسی زبان مربوط می شوند، مثل اطلاعیه ها، تبیلغات و تایم تیبل ها.
  • بخش 2 به مهارت های بقای شما در محل کار نگاه می کند. این متن ها از توصیفات شغلی (job descriptions)، قراردادها، راهنماهای پیشرفت و آموزش کارکنان، و همچنین مدارک مربوط به پرداخت حقوق و شرایط محل کار گرفته شده اند.
  • بخش 3 شامل متنی طولانی و پیچیده راجع به یک موضوع عمومی است. این متن ها از روزنامه ها، مجلات و کتاب ها گرفته شده اند. در بخش reading آزمون آیلتس به میزان درک شما از ایده های اصلی، جزئیات، نتیجه گیری ها و معانی ضمنی نگاه می کند. همچنین در این بخش توانایی شما در دنبال کردن یک استدلال و توسعه آن، تشخیص نظر، نگرش ها و هدف نویسنده ارزیابی می شود.

بررسی سوالات Diagram label completion ریدینگ آیلتس

در این نوع سؤالات باید لیبل های (labels) روی یک دیاگرام را کامل کنید که به توصیف آمده در متن مربوط می شوند. دستورالعمل های آمده در صورت سؤال کاملا مشخص می کنند که باید در پاسخ های خودتان از چه تعداد کلمه یا عدد استفاده کنید، مثلا NO MORE THAN THREE WORDS AND، A NUMBER from the passage، ONE WORD ONLY یا NO MORE THAN TWO WORDS. اگر بیشتر از عدد یا کلمات خواسته شده بنویسید نمره این سؤال را نمی گیرید. اعداد می توانند حروفی یا عددی باشند. کلمات دارای خط تیره (hyphen) یک کلمه حساب می شوند. ترتیب پاسخ ها لزوما بر اساس ترتیب آمده در متن نیست. البته آنها معمولا در یک بخش متن قرار دارند تا در کل متن. دیاگرام ممکن است یک نوع دستگاه یا بخش هایی از یک ساختمان یا هر نوع المانی که به صورت تصویری قابل ارائه است باشد. در این نوع تسک بیشتر از متن هایی که فرایندهایی را توصیف می کنند یا متن های توصیفی استفاده می شود. در Diagram label completion توانایی شما در درک یک توصیف کامل و ارتباط دادن آن با اطلاعات آمده به شکل یک دیاگرام ارزیابی می شود.

بررسی سوالات Identifying a writer's views or claims ریدینگ آیلتس

در این نوع سؤال، که باید دیدگاه یا ادعای نویسنده را شناسایی کنید، چند جمله به شما داده می شود و از شما پرسیده می شود: Do the following statements agree with the views/claims of the writer? بعد از شما خواسته می شود تا یکی از گزینه های Yes، No یا Not given را انتخاب کنید. مسئله مهم این است که تفاوت بین No و Not given را بدانید. No یعنی اینکه دیدگاه ها یا ادعاهای نویسنده با جمله داده شده متضاد هسند. Not given به این معنی است که دیدگاه یا ادعا نه تأیید شده است و نه رد. برای جواب دادن به این سؤال باید مراقب باشید تا تحت تأثیر دانش و اطلاعات خود در زمینه تاپیک آمده قرار نگیرید. در این نوع سؤال توانایی شما در تشخیص نظرات و ایده های نویسنده ارزیابی می شود. بنابراین بیشتر از متن های استدلالی (discursive) یا بحث انگیز (argumentative) استفاده می شود.

بررسی سوالات Identifying information ریدینگ آیلتس

وقتی از شما خواسته می شود تا اطلاعات را شناسایی کنید چند جمله به شما داده می شود و از شما پرسیده می شود: Do the following statements agree with the information in the text? وقتی به این نوع سؤال جواب می دهید باید یکی از گزینه های True،False یا Not given را بنویسید. در اینجا هم نکته مهم تشخیص تفاوت بین True، False و Not given است. False یعنی اینکه متن، عکس چیزی که در جمله سؤال آمده است را بیان می کند. Not given یعنی اینکه جمله اطلاعات آمده در متن را نه تأیید می کند و نه با آن مغایرت دارد.



بررسی سوالات Matching features ریدینگ آیلتس

در این بخش از شما خواسته می شود تا یک مجموعه جمله یا اطلاعاتی را به فهرستی از گزینه ها وصل کنید. گزینه ها به صورت گروهایی از ویژگی های گرفته شده از متن ارائه شده اند و هر کدام از آنها با یک حرف مشخص شده است. مثلا ممکن است از شما خواسته شود تا یافته هایی تحقیقی مختلف را به فهرستی از محققان، یا ویژگی هایی را به سن های مربوط به آنها، رویدادهایی را وقایع تاریخی و ... وصل کنید. ممکن است چند گزینه اضافی باشند و چند گزینه هم بیشتر از یک بار استفاده شده باشند؛ این موضوع در صورت سؤال به شما گفته می شود. در بخش Matching features توانایی شما در تشخیص روابط و پیوندها بین واقعیات در متن و همچنین توانایی شما در تشخیص نظرها و نظریه ها ارزیابی می شود. هم اطلاعات مبتنی بر واقعیت (factual information) و هم متن های استدلالی مبتنی بر نظر (opinion-based) در این بخش قابل استفاده هستند. شما باید از توانایی skim و scan کردن متن برخوردار باشید تا بتوانید اطلاعات و جزئیات مورد نیاز را تشخیص بدهید و گزینه ها را به هم وصل کنید.

بررسی سوالات Matching headings ریدینگ آیلتس

منظور از heading (سرتیتر) ایده و مضمون اصلی یک پاراگراف یا بخشی از یک متن است. در سؤال Matching headings فهرستی از سرتیتر ها به شما داده می شود و از شما خواسته می شود تا یک سرتیتر را به پاراگراف یا بخش مربوط به آن وصل کنید. همیشه تعداد سرتیتر ها از تعداد پاراگراف ها یا بخش ها بیشتر است، پس بعضی سرتیتر ها اصلا استفاده نمی شوند. ممکن است بعضی پاراگراف ها یا بخش ها در تسک گنجانده نشوند. در این نوع سؤال از متن هایی استفاده می شود که حاوی پاراگراف ها یا بخش هایی با مضامین (themes) روشن و مشخص هستند. در Matching headings توانایی شما در تشخیص ایده اصلی یا مضمون پاراگراف ها یا بخش های یک متن و تمیز دادن ایده اصلی از ایده های حمایت کننده یا فرعی (supporting) سنجیده می شود.

بررسی سوالات Matching information ریدینگ آیلتس

در این نوع سؤال از شما خواسته می شود تا اطلاعاتی مشخص در پاراگراف ها یا بخش های مشخص شده با حروف در یک متن را تعیین کنید و بعد حروف پاراگراف ها یا بخش های صحیح را انتخاب کنید.
ممکن است از شما خواسته شود تا این موارد را پیدا کنید:
  • specific detail (جزئیاتی مشخص)
  • an example (یک مثال)
  • a reason (یک دلیل)
  • a description (یک توصیف)
  • a comparison (یک مقایسه)
  • a summary (یک خلاصه)
  • an explanation (یک توضیح)
لزوما نباید در هر پاراگراف یا بخش از متن اطلاعات پیدا کنید، ولی در هر پاراگراف یا بخش لازم است بیشتر از یک نوع اطلاعات را مشخص کنید. در این صورت به شما گفته می شود که می توانید از یک حرف بیشتر از یک بار استفاده کنید. در این نوع سؤال از هر متنی استفاده می شود، چرا که در آن طیف وسیعی از مهارت های خواندن تست می شود، از مشخص کردن جزئیات تا تشخیص دادن یک خلاصه یا تعریف. در Matching information توانایی شما در جستجو کردن برای اطلاعات مشخص ارزیابی می شود.

بررسی سوالات Matching sentence endings ریدینگ آیلتس

در این نوع سؤال قسمت اول یک جمله بر اساس متن به شما داده می شود و از شما خواسته می شود تا بهترین راه برای تکمیل آن طبق فهرستی از گزینه های احتمالی را انتخاب کنید. تعداد گزینه ها از تعداد سؤالات بیشتر است. بعد از آن باید گزینه درست برای تکمیل کردن جمله را پیدا کنید. ترتیب سؤالات طبق اطلاعات آمده در متن است، یعنی جواب سؤال اول در این گروه قبل از جواب سؤال دوم می آید، و الی آخر. در Matching sentence endings توانایی شما در درک ایده های اصلی در یک جمله ارزیابی می شود.

بررسی سوالات Multiple choice ریدینگ آیلتس

سوالات چند گزینه ای به صوت های گوناگون تعریف شده اند:
  • Choose the best answer from four choices (A, B, C or D)
  • Choose the best two answers from five choices (A, B, C, D or E)
  • Choose the best three answers from seven choices (A, B, C, D, E, F or G)
هر سؤال چندگزینه ای می تواند شامل کامل کردن یک جمله باشد، که در آن بخش اول یک جمله به شما داده می شود و بعد شما باید بهترین راه برای تکمیل کردن آن طبق گزینه های داده شده را انتخاب کنید، یا شاید از شما خواسته شود تا یک سؤال کامل را جواب بدهید، که برای این کار باید بهترین گزینه را انتخاب کنید. ترتیب سؤالات به همان ترتیب سؤالات آمده در متن است. یعنی جواب اولین سؤال چندگزینه ای قبل از جواب دومین سؤال چندگزینه ای در متن قرار دارد.

بررسی سوالات Sentence completion ریدینگ آیلتس

در این نوع سؤال شما باید جملاتی که از متن گرفته شده است را کامل کنید. در صورت سؤال به شما گفته می شود که باید چه تعداد کلمه یا عدد را در جوابتان استفاده کنید. برای مثال NO MORE THAN THREE WORDS AND/OR A NUMBER، ONE WORD ONLY یا NO MORE THAN TWO WORDS. اگر بیشتر از مقدار خواسته شده بنویسید نمره سؤال را نمی گیرید. می توانید اعداد را به صورت حروفی یا عددی بنویسید. کلمات دارای خط تیره یک کلمه حساب می شوند. ترتیب سؤالات طبق اطلاعات آمده در متن است، یعنی جواب سؤال اول در این گروه قبل از جواب سؤال دوم می آید و الی آخر.
در این نوع سؤال توانایی شما در مشخص کردن جزئیات یا اطلاعاتی خاص ارزیابی می شود.



بررسی سوالات Short-answer questions ریدینگ آیلتس

در این نوع سؤال از شما خواسته می شود تا با یک پاسخ کوتاه به یک سؤال جواب بدهید. سؤالات بیشتر به اطلاعاتی در مورد متن مربوط می شوند.
در پاسخ های خودتان باید از کلمات یا اعداد متن استفاده کنید. در صورت سؤال به شما گفته می شود که باید چه تعداد کلمه یا عدد را در جوابتان استفاده کنید. برای مثال NO MORE THAN THREE WORDS AND/OR A NUMBER، ONE WORD ONLY یا NO MORE THAN TWO WORDS. اگر بیشتر از مقدار خواسته شده بنویسید نمره سؤال را نمی گیرید. می توانید اعداد را به صورت حروفی یا عددی بنویسید. کلمات دارای خط تیره یک کلمه حساب می شوند.
در این سؤالات توانایی شما در مشخص کردن و فهم اطلاعاتی دقیق در متن سنجیده می شود.

بررسی سوالات Summary, note, table, flow-chart completion ریدینگ آیلتس

در این نوع سؤال خلاصه ای از بخشی از یک متن به شما داده می شود و از شما خواسته می شود تا آن را با اطلاعاتی که از متن می گیرید کامل کنید. معمولا این خلاصه از بخشی از متن گرفته می شود تا کل آن.
اطلاعات داده شده می تواند به یکی از شکل های زیر باشد:
چند جمله متصل به هم که از متن گرفته می شود (با عنوان خلاصه)
چند یادداشت (note)
یک جدول که چند ستون آن خالی یا تا حدودی خالی است (با عنوان جدول/table)
مجموعه ای از باکس ها یا نقاطی که با فلش به هم وصل شده اند تا ترتیب وقوع چند رویداد را به شما نشان بدهند، و در آن بعضی از باکس ها یا فلش ها خالی یا تا حدی خالی هستند (با عنوان فلو چارت/flow-chart)
پاسخ ها لزوما به ترتیب آمده در متن نیستند. ولی معمولا از یک بخش از متن هستند تا از کل آن.
این تسک دو نوع مختلف دارد. ممکن است یکی از این دو کار از شما خواسته شود:
select words from the text (کلمات را از متن انتخاب کنید)
select from a list of answers (از بین چند پاسخ گزینه درست را انتخاب کنید)
در صورت سؤال به شما گفته می شود که باید چه تعداد کلمه یا عدد را در جوابتان استفاده کنید. برای مثال NO MORE THAN THREE WORDS AND/OR A NUMBER، ONE WORD ONLY یا NO MORE THAN TWO WORDS. اگر بیشتر از مقدار خواسته شده بنویسید نمره سؤال را نمی گیرید. می توانید اعداد را به صورت حروفی یا عددی بنویسید. کلمات دارای خط تیره یک کلمه حساب می شوند. هر جا که فهرستی از پاسخ ها ارائه شده باشد غالبا آنها فقط یک کلمه ای و بدون خط تیره هستند.
چون این نوع تسک بیشتر به اطلاعات مبتنی بر واقعیت مربوط می شود در غالب موارد از متن های توصیفی استفاده می شود.
در بخش خلاصه نویسی توانایی شما در درک جزئیات و/یا ایده های اصلی بخشی از متن سنجیده می شود. در انواع مختلف این سؤال باید نوع کلمه (هایی) که در یک جای خالی قرار می گیرند را بدانید (مثلا اینکه به یک اسم نیاز دارید یا به یک فعل).

فرق بین skimming و scanning چیه؟

چطور در آیلتس برای پیدا کردن کلمات کلیدی از scan و skim کردن استفاده کنید؟
  • skimming یعنی خواندن سریع متن برای به دست آوردن نظر و دیدگاهی کلی از متن؛
  • scanning یعنی خواندن سریع متن برای پیدا کردن جزئیاتی مشخص در متن.
چه تکنیک هایی برای skimming وجود دارد؟
  • همیشه به عنوان ها (title)، سرتیترها و جملات اصلی متن دقت کنید چون می توانید ایده های اصلی متن را از روی آنها تشخیص بدهید. برای skimming همیشه بخش های اصلی متن مثل عنوان ها و سرتیترها را به دقت بخوانید. اگر این کار را انجام بدهید ایده اصلی کل متن، بخش یا پاراگراف برای شما مشخص می شود.
  • یکی از تکنیک های عالی دیگر خواندن جمله اول یا اولین و آخرین جمله یک پاراگراف است. در بیشتر مواقع جمله اول و/یا آخر یک پاراگراف اطلاعاتی کافی را در مورد این پاراگراف ارائه می دهد. جواب دادن به سؤالات title match و heading match با استفاده از این تکنیک آسان تر است.
چه تکنیک هایی برای scanning وجود دارد؟
  • در scanning کلمات کلیدی بیشترین اهمیت را دارند. در زمان scanning کلماتی مثل اسامی خاص، تاریخ ها، اعداد و زمان ها چیزهایی هستند که باید به دنبال آنها بگردید. همچنین با تکنیک scanning می توانید جزئیات مشخصی را هم پیدا کنید. نکته مهم در این تکنیک دانستن کلمات کلیدی در پرسش است تا از این طریق بتوانید کلمات کلیدی در متن را پیدا کنید.
  • وقتی برای جزئیات مشخصی می گردید چند راه برای scan کردن یک متن وجود دارد. چند مثال:
    • کمک گرفتن از انگشت یا خودکار/مداد یک تکنیک عالی برای scanning است. روش دیگر خط کشیدن دور یا زیر کلمات کلیدی است.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

کدوم سوالا توی ریدینگ IELTS به همون ترتیب متن ظاهر میشن؟​


من همیشه میگم که آیلتس امتحان منطقیه. این به معنی اونه که به‌جای تلاش برای فریب دادن شما، سوالای آیلتس به مفیدترین و منطقی‌ترین ترتیب ممکن ایجاد میشن. به همین دلیل هم هست که من همیشه به داوطلبا توصیه می‌کنم که به‌جای جواب دادن به سوال مطلوب خود در ابتدا، به سوالا به همون ترتیبی پاسخ بدن که تو برگه‌ی امتحان اومده.
برخی از سوالا به همون ترتیبی ظاهر میشن که اطلاعات تو متن اومده. این سوالا غالباً بر روی بخشی از متن تمرکز می‌کنن.
  • Short answer questions
  • Sentence Completion
  • Multiple choice questions
  • True, False, Not given or Yes, No, Not given
نکته: اگرچه سوالای تسک‌های 'matching sentence endings' به همون ترتیب متن ظاهر میشن، اما من اون‌ها رو تو این فهرست نذاشتم، چون وظیفه‌ی شما تو این تسک، انتخاب گزینه‌ی صحیحه و این سوالا، به همون ترتیب متن ظاهر نمیشن.



چه‌ جوری باید به این سوالا توی ریدینگ جواب بدم؟

از اونجایی‌که هدف از طراحی این سوالا، بررسی این هدفه که آیا شما دارای فهم دقیقی از بخشی از متن هستین یا نه، اون‌‌ها غالباً دارای اطلاعاتی هستن که به شما کمک میکنن به‌سرعت بخش مربوط به اون سوال رو شناسایی کنین. به عبارت دیگه، این سوالا، شما رو به استفاده از مهارت‌های Scanning وادار می‌کنه.
برای جواب دادن به این سوالا، باید:
1- سوال رو به‌دقت بخونین و کلمات کلیدی رو شناسایی کنین.
2- متن رو برای پیدا کردن کلمات کلیدی (یا مترادف اون‌ها) اسکن کنین- نکته: ممکنه جزئیات مشابه ذکر شده رو تو بیش از یکجا پیدا کنین.
3- هر بخش رو Skim کنین تا بتونین کلمات کلیدی رو پیدا کرده و از بین اون‌ها، کلمه‌ی درست رو شناسایی کنین.
4- بخش مربوطه رو به‌دقت بخونین تا به سوال جواب بدین.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

زمان، دشمنی در آزمون Reading که باید شکست​




بیشتر داوطلبان آیلتس در آزمون Reading با مشکل رو به رو میشوند. در این قسمت قائل به یک الگو میشویم که برای برخی داوطلبان کارگر می افتد. باز به این نکته اشاره کرد که برای برخی. چون اعتقاد بر این است که هر داوطلب از یک شخصیت خاص برخوردار هست و این ویژگی های شخصیتی به شکل معناداری در انتخاب استراتژی مناسب دخیل می باشند.

الگویی که در این جا بدان اشاره میشود به شکل زیر میباشد:

متن های استاندارد آیلتس آکادمیک از سطح دشواری و همچنین کمیت خاصی برخوردار میباشند. بعبارتی دیگرگونه، طول هر متن بطور میانگین هفت تا هشت پاراگراف متوسط میباشد که گاهی به ده پاراگراف کوتاه تر یا شش پاراگراف طولانی تر تبدیل میشوند. به هر روی بطور میانگین در هر متن با هفت تا هشت پاراگراف متوسط رو به رو هستید. پیشنهادی که داریم این هست که ابتدا بدون مشوش کردن ذهن و درگیر شدن با سوالات، یک دقیقه برای خواندن سریع هر پاراگراف اختصاص دهید که در مجموع هفت یا هشت دقیقه به طول می انجامد. در این صورت دوازده دقیقه برای سیزده سوال فرصت باقی میماند و این یعنی حدود یک دقیقه برای پاسخگویی به هر سوال، که زمان کمی نیست به این دلیل که شما آدرس جواب ها و اینکه از کدام پاراگراف سوال طرح شده را در اختیار دارید و صرفا به دوباره خواندن آن قسمت و پاسخگویی بر میآیید. پس شما با سه متن به یک شکل می پردازید. یعنی یک دقیقه برای هر پاراگراف و یک دقیقه برای هر سوال.



نکته دیگری که بایست به آن اشاره کرد این است که اگر شما برای نمره ۹ آزمون نمیدهید (که اغلب به این صورت است) پس قرار نیست به همه سوالات پاسخ دهید. مثلا برای گرفتن نمره شش در آزمون آیلتس حتی اگر پانزده سوال را اشتباه جواب دهید یا اصلا پاسخ ندهید باز هم به این نمره میرسید! این مقدمه کوتاه یعنی اینکه اگر سوالی را طی همان یک دقیقه پاسخ ندادید از آن سوال بگذرید. نکته بسیار مهمی ست. گاهی اوقات در آزمون های آزمایشی موسسه مشاهده میشود که داوطلبی بیش از چهار دقیقه صرف یک سوال می کند و در پایان با کمبود وقت رو به رو میشود. پس دوباره به عبارتی از جمله آخر پاراگراف قبل برمیگردیم: یک دقیقه برای هر سوال.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

سه نکته مهم در آزمون Reading آیلتس​



مهارت Reading علاوه بر دانش به این نیاز دارد که شما بتوانید در زمان مناسب با شناختن نوع سوالات به انها پاسخ دهید، در اینجا سه تکنیک که به شما کمک می کند، این مهارت را تقویت کنید را می آموزید.

1. ابتدا متن و سوالات آیلتس را skim کنید.
Skim
کردن روش بسیار خوبی ست و با استفاده از آن در همان ابتدا متوجه میشوید موضوع متن چیست و در چه زمینه ای نوشته شده است. گاها دیده میشود داوطلب آیلتس اغلب سوالات آیلتس را پاسخ داده است در حالیکه هنوز نمیداند متن راجع به چه چیزی میباشد. این عدم ارتباط با متن در برخی سوالات مفهومی به شدت آسیب میزند. پس skim کنید یعنی ابتدا به عنوان متن، هر یک از زیر عنوان ها توجه کنید. حداقل پاراگراف اول را سریع بخوانید و . این پاراگراف مقدمه اطلاعات زیادی به شما میدهد و شما خواهید توانست ارتباط مناسبی با متن پیدا کنید. در مرحله بعد به سوالات ایلتس یک نگاه کلی بندازید زیرا نوع سوال تعیین کننده روش و استراتژی میباشد که داوطلب برای کامل کردن سوال به کار برده میشود.



۲. استراتژی مناسب خود را پیدا کنید.
راهکارها و تکنیک های زیادی برای پاسخگویی به سوالات reading آیلتس وجود دارد و اغلب داوطلبان از این گله میکنند که هر معلمی یک روش متفاوت با دیگران را توصیه میکند. نتیجه این که داوطلب دچار سر در گمی میشود. آنچه یک داوطلب با هوش انجام میدهد امتحان کردن همه این روشها و یافتن راهکار های مناسب با خود اوست. لازم ذکر است که مقالات ورساله های دکترای بیشماری دررشته آموزش زبان راجع به learning styles و یا learning strategies در سراسر جهان به رشته ی تحریر در آمده است و این نشانگر تفاوت های معنا دار یادگیران زبان در سبک و روش های یادگیری میباشد. پس دقت کنید که کدام روش برای شما بهتر پاسخ میدهد. مثلا برای انتخاب بهترین عنوان برای هر پاراگراف برخی کل متن را ابتدا میخوانند و بعد از آن شروع به انتخاب عناوین میکنند. برخی دیگر تمرکز کافی برای ثبت این همه اطلاعات در حافظه کوتاه مدت خود ندارند و اطلاعات خیلی سریع برای آنها کهنه میشوند بدین معنا که فراموش میکنند پاراگراف اول و دوم راجع به چه بودند. پس باید هر پاراگراف را بخوانند و دست به انتخاب بهترین عنوان بزنند.

۳. دستورالعمل ها را با دقت بخوانید.
مهمترین نکته در بخش reading آیلتس سریع و بادقت خواندن سوالات است. دستوالعمل ها برای هر سوالی متفاوت هست. به دقت سوالات و دستورالعمل ها را بخوانید تا به خاطر اشتباه ساده نمره از دست ندهید. مثلا با اینکه برخی داوطلبان چند بار در امتحان های آزمایشی آیلتس شرکت کرده اند هنوز دقت نمی کنند که یک نوع سوال هست که قبل از متن دیده میشود ولی استرس بیش از حد و رو به جلو رفتن با بیدقتی باعث میشود سوالات انتخاب بهترین عنوان برای پاراگراف را از دست بدهند یا مثلا به تعداد کلماتی که باید برای سوالات completion انتخاب کنند دقت نمیکنند و این اشتباه یعنی از دست دادن نمره سوالی که جوابش را هم داوطلب میداند.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

سوالات چند گزینه ای Reading در آیلتس​



  • این نوع سوال شاید سوالی با چهار پاسخ ممکن یا بخش اول یک جمله با چهار جمله پایانی ممکن باشد. شما باید یک پاسخ صحیح را انتخاب کنید. A، B، C یا D را سپس پاسخ صحیح را بر روی پاسخنامه بنویسید.
  • گاهی اوقات فهرستی طولانی تر از پاسخهای ممکن به شما داده می شود و شما باید بیش از یک جواب را انتخاب کنید. شما باید سوال را جهت بررسی اینکه چه تعداد پاسخ نیاز دارید انتخاب کنید با دقت بخوانید.
  • سئوالات به همان ترتیبی هستند که اطلاعات درون متن می آیند: این یعنی اینکه، پاسخ به اولین سوال قبل از پاسخ به دومین سوال خواهد بود و غیره. چه مهارتهایی تست می شوند؟
  • این نوع سوال مهارتهای خواندن بسیار متفاوتی را تست می کند شامل: درک مفصل از نکات خاص یا درک کلی از نکات اصلی متن. تکنیکهای پاسخگویی: • نگاهی سریع به متن بکنید – جملات اول و جمله آخر هر پارگراف فراموش نشوند.
  • نگاهی اجمالی به سئوالات داشته باشید.
  • کلمات هدف کلیدی را برای مطالعه دقیق تشخیص دهید (زیر آنها خط بکشید)
  • کلمات هدف را دقیق بررسی کنید به خصوص اینکه چگونه احتمالا با کلمات مترادف دیگری ممکن است همخوانی داشته باشند.
  • اکنون که کلمات هدف را و یا مترداف آنها در متن پیدا کردید، اطراف کلمه هدف را برای یافتن پاسخ خود با دقت بخوانید.
  • مراقب گزینه هایی که صرفا پرت کننده حواس هستند باشید. برخی از گزینه ها بعنوان تله استفاده میشوند. معانی را به دقت بررسی کنید.
به نمونه زیر از کتاب آیلتس انتشارات Barron’s دقت کنید:

Firefighting became a competitive business, as companies fought to be the first to arrive at a scene to access the water pipes. After a series of fires destroyed parts of London, fire-fighting companies were forced to reconsider their intentions. By the eighteenth century, fire brigades began to join forces, and in 1833 the Sun Insurance Company along with ten other London companies created the London Fire Engine Establishment. In 1865, the government became involved, bringing standards to both fire prevention and firefighting and establishing London’s Metropolitan Fire Brigade. Though the firemen were well paid, they were constantly on duty and thus obliged to call their fire station home for both themselves and their families.
New technology for fighting fires continued to develop in both Europe and the New World. Leather hoses with couplings that joined the lengths together were hand-sewn in the Netherlands and used until the latel800s, when rubber hoses became available. The technology for steam engine fire trucks was available in Britain and America in 1829, but most brigades were hesitant to use them until the 1850s. It was the public that eventually forced the brigades into putting the more efficient equipment to use. In the early 1900s, when the internal-combustion engine was developed, the trucks became motorized. This was a timely advancement in fire-fighting history, as World War I put added pressure on brigades throughout the world.
Firemen who worked for the Metropolitan Fire Brigade
A. earned low salaries.
B. lived at the fire station.
C. were not allowed to marry.

ابتدا باید به دنبال محل پاسخ در متن باشیم. بااستفاده از تکنیک اسکن کردن شروع به گشتن متن به دنبال عبارت Metropolitan میکنیم. دلیل اینکه این عبارت را انتخاب میکنیم این است که با حروف بزرگ نوشته شده است و پیدا کردن آن راحت میباشد. متوجه میشویم که در آخر پاراگراف اول راجع به این موضوع اطلاعاتی داده شده و بنابراین این پاراگراف را به دقت میخوانیم و به سوال پاسخ میدهیم .همانگونه که شما هم به درستی پاسخ دادید پاسخ درست گزینه B میباشد. از گزینه A بعنوان یک حقه استفاده شده است. با دیدن کلمه SALARY در متن احتمالا ما سریعا این گزینه را انتخاب میکنیم در صورتی که کلمه WELL – PAID متضاد کلمه LOW SALARY میباشد و این گزینه پاسخ نمی باشد.



اکنون نوبت شماست:

به نمونه زیر از کتاب راهنمای رسمی آیلتس انتشارات Cambridgeپاسخ دهید: ( مدت زمان 5دقیقه)

The Swiffe
For a fascinating tale about creativity, look at a cleaning product called the Swifter and how it came about, urges writer Jonah Lehrer. In the story of the Swifter, he argues, we have the key elements in producing breakthrough ideas: frustration, moments of insight and sheer hard work. The story starts with a multinational company which had invented products for keeping homes spotless, and couldn't come up with better ways to dean floors, so it hired designers to watch how people cleaned. Frustrated after hundreds of hours of observation, they one day noticed a woman do with a paper towel what people do all the time: wipe something up and throw it away. An idea popped into lead designer Harry West head: the solution to their problem was a floor mop with a disposable cleaning surface. Mountains of prototypes and years of teamwork later, they unveiled the Swiffer, which quickly became a commercial success.
Lehrer, the author of Imagine, a new book that seeks to explain how creativity works, says this study of the imagination started from a desire to understand what happens in the brain at the moment of sudden insight. ‘But the book definitely spiraled out of control,’ Lehrer says. 'When you talk to creative people, they'll tell you about the 'eureka’ moment, but when you press them they also talk about the hard work that comes afterwards, so I realized I needed to write about that, too. And then I realized I couldn't just look at creativity from the perspective of the brain, because it's also about the culture and context, about the group and the team and the way we collaborate.
' When it comes to the mysterious process by which inspiration comes into your head as if from nowhere, Lehrer says modern neuroscience has produced a 'first draft’ explanation of what is happening in the brain. He writes of how burnt-out American singer Bob Dylan decided to walk away from his musical career in 1965 and escape to a cabin in the woods, only to be overcome by a desire to write. Apparently 'Like a Roiling Stone' suddenly flowed from his pen. 'It's like a ghost is writing a song,' Dylan has reportedly said. It gives you the song and it goes away. But it's no ghost, according to Lehrer.
Instead, the right hemisphere of the brain is assembling connections between past influences and making something entirely new. Neuroscientists have roughly charted this process by mapping the brains of people doing word puzzles solved by making sense of remotely connecting information. For instance, subjects are given three words -such as 'age', ‘mile' and 'sand’ - and asked to come up with a single word that can precede or follow each of them to form a compound word, (It happens to be ‘stone'.) Using brain-imaging equipment, researchers discovered that when people get the answer in an apparent flash of insight, a small fold of tissue called the anterior superior temporal gyrus suddenly lights up just beforehand. This stays silent when the word puzzle is solved through careful analysis. Lehrer says that this area of the brain lights up only after we've hit the wall on a problem. Then the brain starts hunting through the filing cabinets of the right hemisphere, to make the connections that produce the right answer.
Studies have demonstrated it’s possible to predict a moment of insight up to eight seconds before it arrives. The predictive signal is a steady rhythm of alpha waves emanating from the brain's right hemisphere, which are closely associated with relaxing activities. 'When our minds are at ease - when those alpha waves are rippling through the brain - we're more likely to direct the spotlight of attention towards that stream of remote associations emanating from the right hemisphere,’ Lehrer writes. In contrast, when we are diligently focused, our attention tends to be towards the details of the problems we are trying to solve.' In other words, then we are less likely to make those vital associations. So, heading out for a walk or lying down are important phases of the creative process, and smart companies know this. Some now have a policy of encouraging staff to take time out during the day and spend time on things that at first glance are unproductive (like playing a PC game), but day-dreaming has been shown to be positively correlated with problem-solving. However, to be more imaginative, says Lehrer, it's also crucial to collaborate with people from a wide range of backgrounds because if colleagues are too socially intimate, creativity is stifled.
Creativity, it seems, thrives on serendipity. American entrepreneur Steve Jobs believed so Lehrer describes how at Pixar Animation, Jobs designed the entire workplace to maximize the chance of strangers bumping into each other, striking up conversations and learning from one another. He also points to a study of 766 business graduates who had gone on to own their own companies. Those with the greatest diversity of acquaintances enjoyed far more success. Lehrer says he has taken all this on board, and despite his inherent shyness, when he's sitting next to strangers on a plane or at a conference, forces himself to initiate conversations. As for predictions that the rise of the Internet would make the need for shared working space obsolete, Lehrer says research shows the opposite has occurred; when people meet face-to-face, the level of creativity increases. This is why the kind of place we live in is so important to innovation. According to theoretical physicist Geoffrey West, when corporate institutions get bigger, they often become less receptive to change. Cities, however, allow our ingenuity to grow by pulling huge numbers of different people together, who then exchange ideas. Working from the comfort of our homes may be convenient, therefore, but it seems we need the company of others to achieve our finest 'eureka’ moments.
Question 1
Choose the correct letter, A, B, C or D.
1. what are we told about the product called a ‘Swiffer’?
A. Its designers had little experience working with household objects.
B. Once the idea for it was conceived, it did not take tong to develop.
C. It achieved profits beyond the manufacturer's expectations.
D. Its design was inspired by a common housework habit.

ANSWER
1. D
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

چند نکته در مورد Reading آیلتس​



1. دستورالعمل ها را بخوانید و یادداشتی از تعداد کلماتی که میتوانید درهر پاسخ بکار ببرید تهیه کنید.

2. در آزمون Reading آیلتس در صورت پیدا نکردن جواب هرگز وقتتان را برای یافتن یک پاسخ هدر ندهید بلکه به سراغ سوال بعدی بروید.

3. مراقب زمان باشید. در بخش Reading آیلتس زمان اضافی برای انتقال پاسخ ها وجود ندارد پس همان ابتدا پاسخ ها را وارد پاسخنامه کنید.

4. همیشه پیش از یافتن جوابها زمانی را به آنالیز سوالات اختصاص دهید.

5. دامنه واژه های خود را در مورد موضوعات آکادمیک تقویت کنید که در روز آزمون آیلتس با دیدن هر کلمه جدید ناراحت نشوید و دچار استرس نگردید.

6. مهارت خود را در مورد استدلال و قیاس تقویت کنید تا درامتحان آیلتس برای پاسخگویی به سوالات True. False. NotGiven مشکل چندانی نداشته باشید.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

زمانبندی در آزمون Reading آیلتس​


1712785701606.png

بیشتر از یک دقیقه و نیم برای هر سوال در ریدینگ IELTS وقت نگذارید.
در آزمون Reading آیلتس، ما شصت دقیقه زمان و چهل سوال داریم بنابراین باید برای هر سوال یک دقیقه و نیم وقت بگذاریم.راهکارهای مختلفی هستند که باید آنها را در نظر بگیرید.در هر متن اولین سوالات زمان بیشتری میگیرند زیرا شما هنوز نمی دانید که متن چگونه سازماندهی شده و یا اینکه موضوع متن چیست. بنابراین شاید احساس کنید که باید زمان بیشتری برای اولین سوالات هر متن اختصاص دهید؛ زمانی که دیگر متوجه شده اید متن چگونه سازماندهی شده و چه نوع زبانی در آن بکار رفته، سوالات آخر زمان کمتری نیاز خواهند داشت.

در آزمون جنرال آیلتس اولین متن از آخرین متن آسانتر است ولی در آزمون آکادمیک آیلتس تفاوت کمتری بین متن ها وجود دارد اما با این حال متن پایانی آن پیچیده تر است. شما باید تصمیم بگیرید که چگونه زمانتان را در آزمون Reading آیلتس تقسیم کنید. برای هر سه پاسخنامه بیست دقیقه زمان درنظر گرفته شده احتمال دارد که بیست دقیقه برای هر بخش کافی باشد اما شما میتوانید تصمیم بگیرید که وقت بیشتری برروی متن آخر بگذارید زیرا این متن دشوارتر است و اینگونه به خود شانس بیشتری داده اید. راهکار بعدی این است که زمان بیشتری را برای متن اول بگذارید و در نتیجه هر سیزده یا چهارده سوال را بدرستی پاسخ دهید اگر به بیست و سه پاسخ درست برای نمره ی شش آکادمیک نیاز دارید پس با این روش بیش ازنیمی از راه را آمده اید و تنها به ده سوال دیگر با پاسخ صحیح نیاز است.

آشنایی با بخش ریدینگ آزمون آیلتس – آکادمیک

متن زمان ریدینگ آیلتس 60 دقیقه است و سه متن به شما داده می شود که مدت زمان لازم برای پاسخگویی به هر متن 20 دقیقه در نظر گرفته شده است، این نکته را در نظر داشته باشید که برخلاف بخش لیسنینگ آزمون آیلتس که به شما 10 دقیقه زمان برای انتقال پاسخ ها به پاسخنامه داده می شود، در بخش ریدینگ زمان انتقال ندارید و برای 60 دقیقه باید برنامه ریزی داشته باشید، انواع سوالات ردیدینگ را در زیر می توانید مشاهده بفرمایید:
  • سوالات multiple choice
  • سوالات identifying information
  • سوالات identifying the writer’s views/claims
  • سوالات matching information
  • سوالات matching headings
  • سوالات matching features
  • سوالات matching sentence endings
  • سوالات sentence completion
  • سوالات summary completion
  • سوالات note completion
  • سوالات table completion
  • سوالات flow-chart completion
  • سوالات diagram label completion
  • سوالات short-answer questions

آشنایی با بخش ریدینگ آزمون آیلتس – جنرال

ریدینگ آیلتس جنرال، از نظر زمان بندی و تعداد متن ها مشابه با آزمون آکادمیک می باشد و نوع متنهای ریدینگ جنرال مشابه با مطالب نوشته شده در مجلات و روزنامه ها هستند و انواع سوالات همانند ریدینگ آکادمیک هستند.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

کلمات مهم در ریدینگ آیلتس​



خیلی از افرد با زمان تو امتحان آیلتس مشکل دارن، چون سعی می‌کنن متن‌ها رو دقیق بخونن. به یاد داشته باشید، مقدار زمانی که به شما داده میشه، یه روش سریع مجبور کردن شما به استفاده از مجموعه‌ای از مهارت‌هاست و Scan و Skim کردن به شما کمک میکنه زمان‌تون رو تو امتحان آیلتس مدیریت کنین. خوندن دقیق و باجزئیات، آخرین مرحله‌ایه که به شما کمک میکنه سوالا رو در آزمون IELTS به‌درستی جواب بدین. شما نباید با خوندن دقیق کل متن، امتحان ریدینگ رو شروع کنین.

وقتی هر کلمه رو به‌آرومی و با دقت بخونیم، در واقع داریم دقیق می‌خونیم. تجربه به من نشون داده که اشتباهات تو این مرحله به‌دلایل زیر رخ میده:
  • به دنبال جواب گشتن توی بخش اشتباهی از متن
  • نفهمیدن سوال
  • نفهمیدن متن
  • یه نکته‌ی کوچیک با یه ایده‌ی بزرگ اشتباه گرفتن
  • تلاش برای تطابق دادن صرف کلمات به‌جای استفاده از مهارت‌های ریدینگ
این اشتباهات رو میشه به فقدان مهارت‌های ریدینگ، مشکلات وکب و گرامر و تمرین‌هایی مرتبط دونست که بازتاب‌دهنده‌ی امتحان حقیقی آیلتس نیستن.

اثر گرامر بر خوندن دقیق

متن‌های ریدینگ تو امتحان IELTS، متن‌های حرفه‌ای یا آکادمیک واقعی هستن. اون‌ها دارای ایده‌های پیچیده‌ای هستن که توصیف و توضیح داده میشه و درباره‌شون بحث صورت می‌گیره. شما غالباً باید توسعه‌ی یه ایده‌ی اصلی تو متن رو دنبال کنین. این به فهم ارجاع درون و بین جملات نیاز داره. تو مرحله‌ی خوندن دقیق، مشکلات زبانی میتونه در توانایی شما برای انجام این کار اثر بذاره. برای مثال، اگه در استفاده از حروف تعریف، Relative Clauses یا ضمیرها دچار مشکل هستین، ممکنه نفهمین چه‌جوری ایده‌های مختلف با هم مرتبط میشن که این مسئله بر توانایی شما برای جواب دادن به سوالا تاثیر میذاره.



چرا این همه نوع سوال مختلف وجود داره؟
یه امتحان ریدینگ فقط با یه نوع سوال، به معنی اونه که آمادگی شما برای امتحان خیلی محدوده. برای مثال، اگه فقط سوالای چند گزینه‌ای وجود داشته باشه، شما باید فقط انتخاب جواب رو از روی یه فهرست تمرین کنین. وجود تسک‌های ریدینگ متفاوت تو آیلتس، تضمین میده که اون امتحان دارای اثر مثبتی بر روی مطالعات‌تونه، چون شما رو مجبور به استفاده و یادگیری مجموعه‌ای از مهارت‌ها میکنه. ما می‌تونیم تسک‌های متفاوت رو به‌صورت پرسیدن این سوالا ببینیم:
  • چه‌زمانی اون رخ داد؟
  • کجا رخ داد؟
  • چه‌چیزی اول/بعد رخ داد؟
  • این چه‌جوری کار میکنه؟
  • چه‌جوری/چرا اون‌ها این کار رو انجام میدن؟
  • این دقیقاً به چه معناییه؟
  • آیا این به معنای xyz هست؟
  • چه کسی این رو گفته؟
  • ایده‌ی اصلی اینجا چیه؟
  • چرا نویسنده این رو میگه؟
  • نویسنده چی می‌خواد بگه؟
  • این اطلاعات کجاست؟
  • علت یا معلوم این چیه؟
نکته‌ی اصلی: سوالای امتحان ریدینگ با نظمی منطقی ارائه میشه. جواب دادن به سوالا به‌ترتیب و با نظم، به شما تو امتحان آیلتس کمک زیادی میکنه.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

نقش گرامر در ریدینگ IELTS​



تمرکز بر گرامر توی یه متن ریدینگ آیلتس به شما کمک میکنه تا اثر اون رو بر روی معنی بفهمین. این جنبه از گرامر چیزیه که داوطلبای خودخوان آیلتس غالباً فراموش می‌کنن و به‌جای اون بر ساز و کار یه ساختار تمرکز می‌کنن. این مثل یادگیری پختن چیزی بدون اینه که خودتون غذا رو مزه کنینه. همونطور که پیشتر دیدیم، ساختارهای گرامری بر لحن و انسجام متن اثرگذاره. بنابراین، سردرگمی درباره‌ی گرامر میتونه در توانایی شما برای فهم دقیق و انسجام تو ریدینگ، لیسنینگ و رایتینگ و اسپیکینگ‌‌تون در IELTS اختلال ایجاد کنه.


گرامر و معنی

یه روش مفید برای تمرکز بر روی معنای ساختارهای گرامری، دوباره نگاه کردن به متن‌های ریدینگه امتحان آیلتس هست. یک یا دو پاراگراف از متن رو مطالعه و توجه کنین چه‌جوری این ایده‌ها با هم در ارتباط هستن؛ زیر هر فعلی خط بکشین و از خودتون بپرسین نویسنده از چه زمانی استفاده کرده و چرا. بعد به این فکر کنین که زمان‌های گوناگون چه‌جوری بر معنی و لحن اثر میذارن (به‌ویژه استفاده از فعل‌های modal و جملات شرطی). این به‌ویژه در مورد متن‌های بخش 2 و 3 ریدینگ آیلتس مفیده. وقتی جواب‌های نادرست رو بررسی می‌کنین، ببینین آیا گرامر در اشتباها‌تون نقش داره یا نه. همین کار رو برای بخش‌های 3 و 4 لیسنینگ آزمون آیلتس انجام بدین.
برای مفیدتر کردن تمرینا‌تون، بر روی فهرستی از مشکلاتی تمرکز کنین که تو رایتینگ‌تون به وجود اونا پی بردین. برای مثال، اگه فهمیدین Relative Clauses مشکل خاصی براتون ایجاد می‌کنن، سعی کنین تو متن‌های ریدینگ‌تون، به اونا توجه کنین و به این فکر کنین که چه‌جوری، چه‌زمانی و چرا نویسنده از اونا استفاده کرده. به شکلی روش‌مند کار کنین و همین عمل رو برای حروف اضافه، حروف تعریف، زمان‌های گوناگون و غیره انجام بدین.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

تاثیر وکب در در ریدینگ آیلتس​



ما می‌تونیم زمانی تسک‌ها رو به‌سرعت انجام بدیم که بارها رو اون‌ها کار کرده باشیم. با این حال، برای خوندن سریع متن‌های ریدینگ آیلتس، شما به چیزی بیش از تمرین Skim و Scan نیاز دارین. همونطور که پاراگراف‌های زیر نشون میده، خود زبان هم باید براتون آشنا باشه. به‌ هر سرعتی که می‌تونین، اول نسخه‌ی 1 و بعد نسخه‌ی 2 رو بخونین. اگه ممکنه، زمان رو هم محاسبه کنین.



نسخه‌ی 2 پاراگراف آغازین یه متن ریدینگ از کتاب امتحانی شماره‌ی 9 کمبریجه. اگرچه نسخه‌ی 1 دارای همون اطلاعاته، شما باید بتونین اون رو سریع‌تر از متن اصلی بخونین، چون دارای وکب و ساختارهای جمله‌ای ساده‌تریه و بنابراین زبانش آشناتره.

اگه سطح زبانی‌تون بند 5 یا کمتره، شما باید تلاش زیادی کنید تا مهارت‌های ریدینگ‌تون رو برای نوع زبان و ساختارهای یافت‌شده تو متن‌های ریدینگ ارتقاء ببخشین. بنابراین، اگه نمره‌ی امتحان ریدینگ آیلتس‌تون نسبتاً پایینه، قبل از کار بر روی متن‌های آیلتس، هدف‌تون باید تمرکز بر یادگیری وکب و گرامر باشه. شما می‌تونین همچنین مهارت‌های ریدینگ رو با استفاده از متن‌های ساده‌تر ایجاد کنین
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

پنج نکته ی مهم درباره ی ریدینگ آیلتس​



بسیاری از افراد فکر می‌کنند که ریدینگ سخت‌ترین بخش امتحان IELTS هست. بله، اونا فکر می‌کنند که ریدینگ حتی سخت‌تر از Speaking، Writing و Listening هست. واقعیت اینه که تو ریدینگ آیلتس، شما باید خیلی سریع عمل کنین و ریدینگ به تمرکز زیادی نیاز داره. بله، برای پیدا کردن جواب‌های درست سوالات، شما باید تمرکزتون رو حفظ کنید. اما تکنیکهایی وجود داره که می‌تونین برای بهتر شدن تو ریدینگ انجام بدین. قبل از قاپیدن این نکات، بیایید تصویری بزرگ از ریدینگ IELTS داشته باشیم.

آنچه باید درباره‌ی ریدینگ IELTS بدانید


امتحان ریدینگ سه بخش داره، یعنی شما باید 3 متن مجزا رو بخونید. چند سوال برای هر بخش وجود داره و شما 60 دقیقه برای خوندن متن‌ها و جواب دادن به تمام سوالا زمان دارید. ممکنه قبلاً چند تا تست ریدینگ رو دیده و متوجه شده باشین که برخی سوالات بر حسب اونچه که از شما می‌خوان انجام بدین، شبیه هم هستن.
در اینجا انواع اصلی سوالاتی که ممکنه در ریدینگ آیلتس با هاشون مواجه بشین، در اختیارتون قرار میگیره:
  • سوالاتTrue/false/not given
  • سوالات تستی (چند گزینه‌ای)
  • سوالات Matching
  • سوالات پُر کردن جاهای خالی
  • سوالات کامل کردن جمله
  • سوالات Classification
  • سوالات جواب کوتاه
  • سوالات کامل کردن جدول‌ها یا نمودارها
خُب حالا برای جواب دادن صحیح به سوالا چه کارایی می‌تونیم انجام بدیم؟

5 نکته‌ی مهم برای گرفتن نمره‌ی بالا در ریدینگ IELTS


1- از زمان به نفع خودتون استفاده کنید.

برگه‌ی جواب رو همانطور که دارین سوالا رو به ترتیب از اول جواب میدین، پُر کنین. در مکان برگزاری آیلتس ، دو چیز به شما داده میشه: 1) یک دفترچه‌ی سوال و 2) یک برگه‌ی جواب.
برگه‌ی جواب مهم‌ترین عنصر امتحانه چون تمام جوابا باید تو اون ثبت بشه. اگر جوابا رو فقط تو دفترچه‌ی سوالا بنویسین، جواب‌هاتون محاسبه نمیشه و در نتیجه، نمره‌ای هم بهش تعلق نمی‌گیره.بسیاری از زبان‌آموزا با نوشتن جوابا تو دفترچه‌ی سوالا و سپس انتقال اون به برگه‌ی جواب زمان زیادی رو هدر میدن. خیلی از زبان‌آموزا بعداً متوجه میشن که در انتها زمان کافی برای انتقال جواباشون به برگه‌ی جواب ندارن.
تصور کنید که شما تمام جوابا رو می‌دونین اما زمانی برای نوشتن اونا در جاییکه نمره بهش تعلق میگیره ندارین.پس توصیه‌ی ما به شما پُر کردن برگه‌ی جواب نه در پایان امتحان بلکه در طول امتحانه. دفترچه‌ی سوالا رو روبروی خودتون بذارین تا بتونید متن‌ها و سوالا رو راحت‌تر بخونید. برگه‌ی جواب رو هم در جایی مناسب و راحت بذارین تا بتونید تمام جواب‌ها رو در طول امتحان بنویسین.
سوالای سخت رو برای آخر امتحان بذارین. اگه زمان زیادی رو بر روی سوالای سخت بذارید، زمان ارزشمندی رو تو امتحان تلف کردید و دیگه نمی‌تونین به تمام سوالای آسون‌تر پاسخ بدین و نمره از دست می‌دین! اگه جواب صحیح برخی سوالا رو نمی‌دونین، اونا رو کنار بذارین و بقیه‌ی سوالا رو جواب بدین. در این صورت، می‌تونین بر روی تمام سوالاتی تمرکز کنید که جواب‌شون رو قطعاً می‌دونین. شما می‌تونین در انتهای امتحان به سوالای سخت‌تر برگردید و اگه زمان داشتید به اونا جواب بدین. ابتدا به سوالا نگاهی بندازین و بعد شروع به خوندن متن کنید. وقتی شروع به خوندن متن ریدینگ می‌کنید، باید چند سوال تو ذهن داشته باشین. در غیر اینصورت، ابتدا متن، بعد سوالا و دوباره باید متن رو بخونین. در نهایت هم مجبور میشین چندین بار متن رو بخونین اما دیگه زمانی برای انجام این کار ندارین. ابتدا سوالا و بخشا رو بخونید و به هنگام خوندن متن، به اطلاعاتی که باید برای جواب دادن به اون سوالا تو متن پیدا کنید، فکر کنین. آزمونای آزمایشی زیادی رو تو بخش ریدینگ برگزار کنید. این بهترین روش برای استفاده از زمان خود قبل از امتحانه. قبل از امتحان اصلی، شما یاد می‌گیرین چه جوری امتحان بدین. با نقاط ضعف و قوت‌تون آشنا میشین. می‌دونید برای هر بخش چه کاری باید انجام بدین و به هر نوع سوال چه جوری باید جواب بدین. در این صورت، می‌فهمین چه جوری زمان‌تون رو تقسیم کنید و زمان استرس زیادی بهتون وارد نمیکنه.




2- بخش یا سوال مورد نظر رو به‌ دقت بخونید.

قبل از شروع یک بخش، باید راهنمایی‌ها و مثال‌ها رو به‌ دقت بخونین.
خیلی از بخشا یکسانن، پس بعد از دادن چند آزمون آزمایشی، باید تو نخستین نگاه اونا رو تشخیص بدین. با این حال، جزئیاتی وجود داره که باید توجه خاص و ویژه‌ای به اونا بکنین. در ادامه‌ی این مطلب، نکاتی که باید در سه تا از مهم‌ترین بخشای ریدینگ به اون توجه کنین، در اختیارتون قرار میگیره.
  • سوالات True/False/Not Given: اگر 'true' رو انتخاب کنید، پس کل جمله باید 'true' باشه. چند سوال انحرافی وجود داره که تمام جزئیات تو اونا درست نیست. برخی جزئیات ممکنه درست باشه اما برخی دیگه غلطه. در این موارد، جواب 'false' هست.
  • سوالات Matching: گزینه‌های قبلاً استفاده شده رو حذف نکنین. این ممکنه روش سریعی برای پاسخ به اون سوال باشه اما می‌تونه منجر به بروز اشتباه بشه. به جای اون، تمام گزینه‌های هر سوال رو بررسی کنین. در این صورت، با مشاهده‌ی اینکه آیا گزینه‌ای با سوال دیگه‌ای بهتر سازگار میشه، شما فرصت تصحیح اشتباهات‌تون رو پیدا می‌کنین.
  • سوالات پر کردن جای خالی: باید مطمئن بشین که از محدوده‌ی تعداد کلمه برای هر جای خالی فراتر نرین.
3- در Scan کردن ماهر بشین.

Scan کردن یک روش برای ریدینگه که به شما اجازه میده اطلاعات رو سریع‌تر پیدا کنین. به هنگام Scan کردن، دیگه مجبور نیستین همه چیز رو کلمه به کلمه بخونین. فقط چشماتون رو بر روی متن به شکل نرم و روان حرکت میدین. شما نباید برای خوندن جزئیات متوقف بشید و زمان‌تون رو به خوندن اطلاعات غیرضروری تلف کنید. این روش خوبی برای فهم ایده‌های اصلی یک متن و پیدا کردن اطلاعاتیه که باید با جزئیات بیشتری بخونید.
اگه واقعاً میخواین متنی رو بفهمید، باید ببینید هر پاراگراف چی میگه. هر پاراگراف دارای یک ایده‌ی اصلیه و اون ایده در جمله‌ی عنوان (topic sentence) بیان میشه. شما زمان برای خوندن تمام جزئیات متن ندارین و این مشکلی ایجاد نمیکنه چون برای جواب دادن درست به سوالا، به بیشتر این جزئیات نیاز نیست. اونچه واقعاً باید در هر پاراگراف بفهمین، اطلاعات جمله‌ی عنوانه.

جمله‌ی عنوان رو ازکجا پیدا کنیم؟

جمله‌ی عنوان معمولاً نخستین جمله‌ی یک پاراگرافه اما می‌تونه در انتهای پاراگراف هم ظاهر بشه. جمله‌ی عنوان جمله‌ایه که ایده‌ی اصلی کُل پاراگراف رو بیان میکنه. شناسایی جملات عنوان ساده‌اس چون به نظر میاد اونا دارن چیزی رو بیان میکنن که قراره در ادامه بیاد. جمله‌ای همچون:
“There are many advantages to using intranets in companies nowadays”
جمله‌ی بالا جمله‌ی عنوان یک پاراگرافه که قراره درباره‌ی مزایای اینترانت‌ها صحبت کنه. برای استفاده‌ی حداکثری از زمان‌تون، ابتدا جمله‌ی عنوان رو در جمله‌ی نخست پاراگراف، سپس جمله‌ی دوم و در نهایت جمله‌ی آخر پاراگراف جستجو کنید. این کار رو به هنگام خوندن متن انجام بدین.
Scan کردن می‌تونه به شما کمک کنه تا کلمات کلیدی متن و اعداد رو سریع‌تر پیدا کنید. در حالیکه شناسایی اعداد معمولاً ساده‌اس، در مورد کلمات کلیدی، شما باید از حافظه‌‌تون برای پیدا کردن مکان تقریبی اونا استفاده کنید و سپس با جزئیات بیشتر به‌دنبال کلمه‌ی بحث‌شده باشید. شما باید در تصاویر، نمودارها و پاورقی‌ها هم به دنبال کلمات کلیدی و اعداد باشین.


4- با Vocabulary راحت باشین.
اگر با کلماتی مواجه شدید که معنی اونا رو نمی‌دونستید، نترسید. حتی خود انگلیسی زبان‌ها هم تمام کلمات متن‌هایی رو که می‌خونن، نمیفهمن و این مشکلی نداره چون تمام کلمات یک متن همیشه از اهمیت بالایی برخوردار نیست.
به یاد داشته باشین که ریدینگ آزمون Vocabulary نیست!
شما مجاز نیستین از دیکشنری تو امتحان استفاده کنید اما اصلاً مشکلی نیست. با جستجوی کلماتی که نمی‌دونین، شما زمان زیادی رو تو امتحان از دست میدین. پس باید استفاده از دیکشنری رو به هنگام تمرین ریدینگ تو خونه فراموش کنید. وقتی تمرین‌های ریدینگ رو انجام میدین یا در یک آزمون آزمایشی IELTS شرکت می‌کنید، از دیکشنری استفاده نکنید. ابتدا تمرین‌های ریدینگ رو خودتون انجام بدین و وقتی اون تمرین‌ها رو تموم کردین، می‌تونید به متن بازگردین و به دنبال کلماتی که نمی‌دونین باشین.



شما باید برای سریع‌تر خوندن و فهمیدن ایده‌های کلی متن آموزش ببینید. شما می‌تونید معنی یک جمله یا پاراگراف رو بفهمید حتی اگه تمام کلمات اون رو ندونید.
اگه می‌خواین قدرت واژگان‌تون رو بهبود ببخشین، می‌تونین جداگانه بعد از آزمون آزمایشی IELTSتون روی اون کار کنین. متن‌هایی وجود داره که به دانش خاصی از یک رشته‌ی خاص نیاز داره و کلمات تخصصی اون تو Glossary انتهای متن داده شده. وقتی یک Glossary رو می‌بینید، برای بهبود آگاهی خودتون از اون متن باید اون رو بخونین.
شما ممکنه همچنین با سوالاتی مواجه بشین که از ایده‌های جور دیگه‌ای بیان شده یا مترادف کلماتی استفاده میکنه که در متن ظاهر میشن. برای مثال، شما ممکنه با پاراگرافی درباره‌ی مضرات پای تلویزیون نشستن بچه‌ها مواجه بشین. سوال ممکنه از کلمه‌ی ''disadvantages'خود متن استفاده نکنه بلکه از مترادف‌های اون همچون 'downsides' یا 'drawbacks' استفاده کنه. پس گستره‌ی واژگان شما باید غنی باشه اما درباره‌ی پیدا کردن کلمات ناشناخته باید صبور باشین. تا جایی‌که می‌تونین، گستره‌ی واژگان‌تون رو افزایش بدین اما اگه تمام کلمات متن رو نمی‌دونین، دچار استرس نشین.


5- سرعت خوندن‌تون رو بهبود ببخشید.

فقط یک راه برای انجام این کار هست و هیچ فراری هم از اون وجود نداره: هرچی بیشتر بخونین، تو خوندن بهتر و سریع‌تر میشین.
شما باید برای کار بر روی ریدینگ تو آزمون‌های آزمایشی شرکت کنید. حتی تو زمان فراغت‌تون به هنگام استراحت یا خوندن متن‌های سرگرم‌کننده‌ای همچون رمان و کامیک‌بوک‌ها، سعی کنید سرعت خوندن‌تون رو بالا ببرید. شما می‌تونید حتی زمان خوندن‌تون رو محاسبه کنید و ببینید آیا سرعت خوندن‌تون بهتر شده یا نه.شما می‌تونید منابع خوندن مورد نظر خودتون رو داشته باشین اما خوندن متن‌ها و مقاله‌هایی که شبیه متن‌های IELTS هستن، ایده‌ی خوبیه. چند مقاله‌ی سیاسی و اقتصادی یا علمی رو برای در ارتباط بودن با اخبار بخونید.
آزمون ریدینگ IELTS روش مناسبی برای بهتر شدن تو مهارتیه که شما از اون تو کل زندگی‌تون استفاده می‌کنین. بعد از مدتی، شما احتمالاً می‌فهمین که هر چیزی رو که میخونید، بهتر متوجه میشید.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

پاسخ های کوتاه در Reading آیلتس​



  • در این نوع سئوال، شما باید سئوالات درباره جزئیات واقعی در متن را جواب بدهید.
  • جوابها را بصورت کلمات یا اعداد بر روی پاسخنامه بنویسید.
  • جوابها باید از کلمات درون متن گرفته شده باشد و نباید از یک تعداد کلمه محدود بیشتر باشد. برای مثال، 'بیشتر از دو کلمه و/یا یک عدد نباشد'. شما برای نوشتن بیش از حدود کلمه نمره را از دست خواهید داد. اعداد می توانند با استفاده از تصاویر (1,2,…) یا کلمات (یک، دو و ...) نوشته شوند.
  • کلمات دارای خط فاصله بعنوان مثال “Check – in” بعنوان یک تک کلمه حساب می شوند.
  • جوابها به همان ترتیبی می آیند که اطلاعات در متن آمده اند.

چه چیزی تست می شود؟

این نوع سئوالات توانایی شما را در یافتن و درک اطلاعات خاص درون متن تست می کند.

تکنیک های پاسخگویی به سئوالات پاسخ کوتاه

  • دستورالعمل ها را به دقت بخوانید – این دستورالعمل ها به شما می گویند که چند تا کلمه می توانید استفاده کنید.
  • در سئوالات پاسخ کوتاه IELTS شما باید کلمات متن را استفاده کنید، و کلمات را تغییر ندهید.
  • سریعا همه سئوالات را بخوانید. در این صورت شما می توانید ایده ای از اینکه چه اطلاعاتی شما باید در متن پیدا کنید بدست می آورید.
  • از کلمات کلیدی سئوال برای کمک به اینکه متن را سریعا برای یافتن اطلاعات بگردید استفاده کنید.
  • بیاد داشته باشید که مترداف ها نیز در متن استفاده می شوند، پس شما باید مراقب باشید وقتی که به دنبال اطلاعات می گردید متوجه مترادف ها هم باشید.
  • آن قسمت از متن را که می دانید جواب است برای دیدن اینکه کدام کلمات جواب سئوال را می دهد به دقت بخوانید.
به نمونه زیر از کتاب آیلتس انتشارات Barron’s دقت کنید:
The Vikings’ Wayfaring Ways
Perhaps best known as fierce warriors, the Vikings were also the most far-ranging of peoples. In fact, the term Viking, in Old Norse, means “to go on an expedition.” From the late 700s until the eleventh century, Viking explorers journeyed from their native Norway, Denmark, and Sweden to many distant lands. They traveled as far west as Newfoundland in present-day Canada, and as far east as Baghdad.
Those from Norway sailed west to the British Isles, and eventually across the Atlantic Ocean. During their first expedition, in 793, a force of Viking warriors sacked the famed abbey at Lindisfarne, on England’s northeast coast. In the 800s, groups of raiders went on to occupy the Shetland Islands, north of the British Isles and west of Norway, and the Orkney Islands off northern Scotland.
By 870, the Vikings were settling Iceland. In 980, an Icelandic assembly found a man named Eric “the Red” Ericson guilty of murder and sent him into exile. Eric the Red responded by sailing to a large island to the west, which he called “Greenland.” An Icelandic saga mentions that people would be attracted to go to Greenland if it had a favorable2 name. Around 998, Eric the Red’s son, Leif “the Lucky” Ericson, and a small Viking fleet sailed west to North America. There they established the first European settlement in the New World, called “Vinland.”
To the south, the Vikings conquered France, moving swiftly up rivers in long boats, powered by oar and sail. From 845 to 886, they surged up the Seine to attack Paris three times. To stop the raids, French King Charles III the Simple in 911 offered the Viking chief Rollo territories in northwest France, called Normandy, after the Normans or “Northmen.” There they set up a powerful kingdom and, in 1066, under William, Duke of Normandy, defeated King Harold at the battle of Hastings in England.
Questions one
Answer the questions below.
Choose ONE NUMBER ONLY from the text for each answer.
1. When did Viking warriors defeat an English king?
ابتدا باید به دنبال محل پاسخ در متن باشیم. بااستفاده از تکنیک اسکن کردن شروع به گشتن متن به دنبال عبارت
English king میکنیم. دلیل اینکه این عبارت را انتخاب میکنیم این است که با حروف بزرگ نوشته شده است و پیدا کردن آن راحت میباشد.
متوجه میشویم که در پاراگراف آخر راجع به این موضوع اطلاعاتی داده شده و بنابراین این پاراگراف را به دقت میخوانیم و به سوال پاسخ میدهیم.
همانگونه که شما هم به درستی پاسخ دادید پاسخ درست 1066 میباشد.



اکنون نوبت شماست:
به نمونه زیر از کتاب راهنمای رسمی آیلتس انتشارات Cambridge پاسخ دهید: ( مدت زمان 7 دقیقه)
Whale Stranding
Why do whales leave the ocean and become stuck on beaches?
When the last stranded whale of a group eventually dies, the story does not end there. A team of researchers begins to investigate, collecting skin samples for instance, recording anything that could help them answer the crucial question: why? Theories abound, some more convincing than others. In recent years, navy sonar has been accused of causing certain whales to strand. It is known that noise pollution from offshore industry, shipping and sonar can impair underwater communication, but can it really drive whales onto our beaches?
In 1998, researchers at the Pelagos Cetacean Research Institute, a Greek non-profit scientific group, linked whale stranding with low-frequency sonar tests being carried out by the North Atlantic Treaty Organization (NATO). 'They recorded the stranding of 12 Cuvier's beaked whales over 38.2 kilometers of coastline, NATO later admitted it had been testing new sonar technology in the same area at the time as the stranding had occurred. ‘Mass’ whale stranding involve four or more animals. Typically they all wash ashore together, but in mass atypical stranding (such as the one in Greece), the whales don't strand as a group; they are scattered over a larger area.
For humans, hearing a sudden loud noise might prove frightening, but it does not induce mass fatality. For whales, on the other hand, there is a theory on how sonar can kill. The noise can surprise the animal, causing it to swim too quickly to the surface. The result is decompression sickness, a hazard human divers know all too well. If a diver ascends too quickly from a high-pressure underwater environment to a lower-pressure one, gases dissolved in blood and tissue expand and form bubbles. The bubbles block the flow of blood to vital organs, and can ultimately lead to death.
Plausible as this seems, it is still a theory and based on our more comprehensive knowledge of land-based animals. For this reason, some scientists are wary. Whale expert Karen Evans is one such scientist. Another is Rosemary Gales, a leading expert on whale stranding. She says sonar technology cannot always be blamed for mass stranding. 'It’s a case-by-case situation. Whales have been stranding tor a very long time-pre-sonar.' And when 80% of all Australian whale stranding occur around Tasmania, Gales and her team must continue in the search for answers.
When animals beach next to each other at the same time, the most common cause has nothing to do with humans at all, 'They're highly social creatures' says Gales. When they mass strand – it is complete panic and chaos. If one of the group strands and sounds the alarm, others will try to swim to its aid, and become stuck themselves'
Questions 1-3
Choose NO MORE THAN TWO WORDS from the passage for each answer.
Write your answers in boxes 14-17 on your answer sheet.
1. What do researchers often take from the bodies of whales?
2. What do some industries and shipping create that is harmful to whales?
3. In which geographical region do most whale strandings in Australia happen?
پاسخ ها:
1. Skin samples
2. Noise pollution
3. Around Tasmania
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

تکنیک های پاسخگویی به سوالات ریدینگ آیلتس​



در ریدینگ آیلتس 14 نوع متفاوت از سوال ها هست که به شما داده می شود. در آیلتس شما فقط یک ساعت زمان دارید که 3 متن را بخوانید و 40 سوال را پاسخ دهید.این سوال ها به گونه های سوألی متفاوت دسته بندی می شوند که شما باید به آنها پاسخ دهید .هر پاراگراف معمولاً دارای3 یا 4 گونه ی متفاوت از سوأل ها یا Question Batch می باشد. به منظور بهتر آماده شدن برای IELTS شما باید مطمئن باشید که تمامی انواع سئوال ها را تمرین کرده و مسلط می باشید. در زیر لیستی از انواع سوأل ها به همراه مهارت های پاسخ دهی به آن ها به طور مختصر تهیه شده است.

Matching Headings Questions

انتخاب عنوان برای پاراگراف یا بخش
شما در این گونه از سوال ها می بایست عنوانی(heading) انتخاب کنید که برای پاراگراف داخل متن مناسب باشد.
مهارت ها:
  • فهمیدن مقصود و هدف هر پاراگراف؛
  • تشخیص تفاوت بین ایده اصلی (main idea) و نکات فرعی و کمکی (supporting points)؛
  • درک هدف های پاراگراف ها و بخش ها؛
  • درک محتوای کلی هر پاراگراف یا بخش؛
نکات:
  • عنوان ها (heading) را بخوانید قبل از اینکه پاراگرافها را بخوانید.
  • معمولاً عنوان ها (headings) از آنچه که شما نیاز دارید ،بیشتر هستند.
  • عنوان ها (headings) را تحلیل کنید قبل از اینکه آن ها را به پاراگراف یا بخش مورد نظر ربط بدهید.
  • پاسخ ها همیشه اعداد رومی هستند (i,ii,iii,iv,…) موقع پاسخ دهی حتما از این اعداد استفاده نمایید
  • پاسخ ها به ترتیب نمی ایند.



True False Not Given/Yes No Not Given Questions

اطلاعات درست/غلط و داده نشده
شما در این گونه سوأل ها می باست به درستی یا غلطی و همچنین اطلاعات داده نشده در پاراگراف پاسخ دهید.
مهارت ها:
  • تشخیص اطلاعات خاص و مشخص در پاراگراف؛
  • بررسی اجمالی (scanning ) و درک متن (T/F/NG questions)؛
  • فهم نظر و عقیده ی نویسنده (Y/N/NG questions)؛
نکات:
  • فهم معنی هر گزینه بسیار مهم است؛
  • بله /صحیح ،به معنی یافتن همان اطلاعات در متن می باشد.(yes/true=the same information)؛
  • خیر/غلط ، به معنی یافتن اطلاعاتی مغایر با اطلاعات داده شده در سوأل می باشد.(no/false=the opposite information)؛
  • اطلاعات داده نشده به معنی اطلاعاتی می باشد که در گزینه های سوال وجود دارد اما در متن وجود ندارد.( not given=the information is not found)؛
  • paraphrase گزینه ها قبل از نهایی نمودن پاسخ ها؛
  • پاسخ ها معمولا به ترتیب می آیند؛

Matching Paragraph Information Questions

ارتباط دادن اطلاعات متن به گزینه های داده شده
در این نوع از سئوالات IELTS می بایست اطلاعات داده شده در سوآل با اطلاعاتی که در یکی از پاراگراف های داخل متن آمده است،ارتباط داده شود.
مهارت ها:
  • تشخیص اطلاعات خاص؛
  • بررسی اجمالی (scanning) اطلاعات پاراگراف؛
نکات:
  • Paraphrase اطلاعات داده شده در سوال؛
  • پیدا کردن اطلاعات در پاراگراف ها؛
  • پاسخ ها به ترتیب نمی آیند؛
  • پاسخ ها معمولاً یک حرف است (A,B,C,D,…) با دقت بررسی نمائید؛
  • دقت داشته باشید تمامی پاراگراف ها ممکن است مورد سوال قرار نگیرند؛

Summary Completion Question

تکمیل خلاصه متن
در این گونه از سوالات می بایست خلاصه ای از متن تکمیل گردد و یا جای خالی با استفاده از کلمات داده شده داخل کادر تکمیل گردند.
مهارت ها:
  • بررسی اجمالی( Scanning ) اطلاعات خاص داخل متن
  • فهم ایده های اصلی و نکات فرعی
  • انتخاب کلمات مناسب
نکات:
  • تشخیص اینکه چه نوع کلمه ای لازم دارید برای فضای خالی (اسم،فعل،صفت و ...) .
  • مکان یابی و شناسایی اطلاعات داخل متن به منظور انتخاب کلمه صحیح
  • اگر کلمات را از داخل پاراگراف انتخاب می کنید با دقت بررسی کنید ، ممکن است چند کلمه برای هر سئوال صحیح به نظر برسند ولی گزینه صحیح هرگز با بخشی از صورت سئوال همپوشانی معنایی یا ظاهری (redundancy) ندارد.
  • پاسخ ها معمولاً به ترتیب می آیند.
  • جملات می بایست از لحاظ گرامری صحیح باشند که این امر می تواند در انتخاب کلمه مناسب برای جای خالی کمک کند.



Sentence Completion Questions

تکمیل جملات
در این نوع سوالات می بایست جای خالی با کلماتی که دقیقا از متن انتخاب میگردد تکمیل گردد.
مهارت ها:
  • بررسی اجمالی (Scanning) برای اطلاعات خاص؛
  • انتخاب واژه مناسب؛
  • فهم اطلاعات داخل متن؛
نکات:
  • تشخیص اینکه چه نوع کلمه ای برای جای خالی لازم دارید Part of speech (اسم،فعل، صفت و..).
  • مکان یابی و معین کردن جای اطلاعات داخل متن به منظور انتخاب کلمه صحیح
  • جملات می بایست از لحاظ گرامری صحیح باشند که این امرمی تواند در انتخاب کلمه صحیح برای جای خالی کمک کند.
  • بررسی نمائید چند کلمه می تواند مناسب باشد برای هر پاسخ و در نهایت با حفظ معنا انتخاب را انجام دهید.
  • پاسخ ها معمولاً به ترتیب می آیند.

سوالات چند گزینه ای

در این نوع از سوالات می بایست گزینه صحیح یا پایان صحیح یک جمله correct ending را از بین 3 یا 4 گزینه ممکن انتخاب نمایید.
مهارت ها:
  • بررسی اجمالی (Scanning) برای اطلاعات خاص؛
  • درک اطلاعات متن؛
نکات:
  • Paraphrase اطلاعات در سوال و نظرات؛
  • مکان یابی دقیق اطلاعات در متن؛
  • پاسخ ها به ترتیب می آیند؛
  • پاسخ ها معمولاً حروف هستند (A,B,C,D,…) به هنگام پاسخ دهی به دقت بررسی نمائید؛

انتخاب از یک لیست List Selection

در این نوع از سوال ها می بایست، گزینه صحیح را از یک لیست از کلمات، اطلاعات یا نام ها انتخاب نمائید.این نکته را هم در نظر داشته باشید که این نوع از سوال ها با سوال های چند گزینه ای (multiple choice) تفاوت دارد زیرا در اینجا سوالات تماماً مربوط هستند فقط به یک لیست بلند از پاسخ های ممکن.
مهارت ها:
  • بررسی اجمالی (Scanning) برای اطلاعات
  • درک اطلاعات متن
  • تشخیص ایده هایی که به یکدیگر مربوط می باشند
نکات:
  • لیست را بخوانید و paraphrases را آماده کنید.
  • سوالات را بخوانید و واژگان اصلی را تشخیص دهید.
  • مکان یابی اطلاعات داخل متن
  • پاسخ ها به ترتیب می آیند.
  • پاسخ ها معمولاً حروف (A-G) هستند با دقت بررسی نمائید.



انتخاب عنوان Choosing a Title

در اینجا می بایست مناسب ترین عنوان را از لیست انتخاب نمائید.
مهارت ها:
  • تشخیص هدف ها از متن؛
  • تمیز قائل شدن بین جزئیات و هدف های اصلی؛
نکات:
  • به تفاوت های بین عنوان های ممکن توجه کنید.
  • به شروع و پایان پاراگراف ها توجه داشته باشید.
  • برای هر سوال خیلی زمان صرف نکنید.این یک مساله با ارزش است.

Categorisation Questions

دسته بندی سوالات
در اینجا می بایست تشخیص دهید اطلاعات به کدام لیست تعلق دارد.
مهارت ها:
  • مکان یابی اطلاعات داخل متن؛
  • دسته بندی (Categorising ) اطلاعات؛
نکات:
  • پیدا کردن اطلاعات داخل متن.
  • تصمیم بگیرید اطلاعات داده شده به کدام دسته بندی تعلق دارد.
  • به Paraphrases توجه داشته باشید.
  • پاسخ ها به ترتیب می آیند.

ارتباط دادن انتهای جمله Matching Sentence Endings

در اینجا شروع جملات با پایان های صحیح داده شده در لیست تکمیل می گردد.
مهارت ها:
  • مکان یابی اطلاعات در متن؛
  • درک و فهم اطلاعات؛
نکات:
  • ابتدا جملات را بخوانید سپس پایان هایی که مناسب هستند برای تکمیل جملات داده شده را بخوانید.
  • Paraphrases را آماده کنید.
  • اطلاعات را داخل متن پیدا کنید.
  • بهترین و مناسب ترین پایان را برای اطلاعات داخل متن انتخاب کنید.
  • جمله کامل می بایست از لحاظ گرامری صحیح باشد.
  • ابتدای هر جمله ادامه اطلاعات داخل متن می باشد.
  • پاسخ ها معمولاً حروف هستند (A-G) با دقت بخوانید و پاسخ دهید.
  • معمولاً پایان های بیشتری نسبت به آنچه که لازم دارید داده شده است.

تکمیل جدول Table Completion

در اینجا جدول با استفاده از کلمات صحیح داخل متن تکمیل می گردد.
مهارت ها:
  • مکان یابی اطلاعات مشخص در متن؛
  • درک جزئیات؛
نکات:
  • عنوان ستون ها در جدول را بخوانید.
  • تشخیص نوع کلمه ای که هر قسمت از جدول لازم دارید.
  • بررسی اجمالی (Scanning) متن
  • پاسخ ها معمولاً در قسمت مناسبی از متن قرار داده شده اند.
  • بررسی کنید برای هر پاسخ چند کلمه می توانید بکار ببرید.



Flow Chart Completion Questions
تکمیل فلوچارت
در اینجا با استفاده از واژگان صحیح نمودار تکمیل می گردد.
مهارت ها:
  • مکان یابی اطلاعات مشخص داخل متن؛
  • انتخاب واژگان مناسب؛
  • فهم جژئیات؛
نکات:
  • تشخیص اینکه چه نوع کلمه ای از مناسب است برای هر بخش از نمودار؛
  • بررسی اجمالی (Scan) متن؛
  • پاسخ ها همیشه به ترتیب نمی آیند؛
  • برای تکمیل اطلاعات داخل نمودار از ترتیب فلش ها و باکس ها استفاده کنید؛
  • واژگان مناسب را از داخل متن انتخاب نمایید؛
  • تعداد کلماتی که می تواند برای هر پاسخ استفاده شود ،بررسی کنید؛

Diagram Completion Questions

تکمیل دیاگرام
در اینجا دیاگرام را برچسب گذاری (نام گذاری) می کنیم.
مهارت ها:
  • مکان یابی اطلاعات داخل متن؛
  • ارتباط اطلاعات به دیاگرام؛
  • انتخاب واژگان مناسب؛
نکات:
  • تشخیص اینکه کدام نوع از کلمه برای پاسخ دادن و تکمیل دیاگرام مناسب است (اسم/فعل و ...)؛
  • یافتن اطلاعات داخل متن؛
  • اطلاعات معمولاً در یک پاراگراف مشخص یا دو پاراگراف متن جایگذاری شدند؛
  • بررسی اینکه چند کلمه می تواند برای پاسخ دهی صحیح باشد؛
  • پاسخ ها همیشه به ترتیب نمی آیند؛

Short Answer Questions

پاسخ های کوتاه
در اینجا سوالات با توجه و معطوف به جزئیات داخل متن پاسخ داده می شود.
مهارت ها:
  • مکان یابی اطلاعات داخل متن؛
  • درک جزئیات و اطلاعات مشخص؛
نکات:
  • تشخیص نوع کلمه (اسم،فعل،صفت و ..) مناسب برای پاسخ دهی؛
  • Paraphrase لغات داخل سوالات؛
  • بررسی اجمالی (Scan) متن برای مکان یابی اطلاعات؛
  • بررسی اینکه چند کلمه می تواند برای پاسخ دهی مناسب باشد؛
  • پاسخ ها به ترتیب می آیند؛
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

چطور در READING آیلتس 9 شدم!​



ممکنه کلیشه ای به نظر برسه اما باید بگم کلید گرفتن نمرات بالا در آیلتس تنها تمرین و ممارستِ و میانبری وجود نداره.
این به اصطلاح تکنیک هایی که در کلاس های آیلتس رایج هستند، تنها وقتی در شرایط واقعی آزمون جواب میدن که با دانش کافی انگلیسی همراه باشن، واقعا باید متن رو بخونید و به سوال ها پاسخ بدید و این بیشتر به دانش نیاز داره تا تکنیک. آشنا بودن با دامنه ی گسترده ای از واژگان قطعا میتونه کمک بزرگی باشه در قسمت READING آیلتس.
کاری که من کردم این بود که تست های کمبریج آیلتس هارو زدم و فقط کلمات کلیدی متن هارو چک کردم یعنی اون کلماتی که در سوال ها بودن و من معنیشون نمیدونستم و باعث میشد نتونم سوال رو بفهمم و یا اون هایی که مستقیما جواب سوالا بودن و یا پیدا کردن جواب سوال ها مبتنی بر اونها بود به نظرم چک کردن همه ی لغات وقت تلف کردن و اصلا کاربردی نیست، این کار نکنید، معمولا کلماتی که آکادمیک و تخصصی هستند رو میشه توی متن معنیشون رو حدس زد. اینجوری میتونید دامنه ی واژگانی خودتون رو هم در چارچوب آیلتس گسترش بدید.



نکته ی دیگه اینه که حتما باید دقت کنید توی تله های آیلتس نیفتید، اینجا یه معلم خوب میتونه کمک کنه که دام های آیلتس رو در قسمت های مختلف بشناسید و وقتی میبینید یه سوال تله داره و داره وقتتون رو میگیره زمانتون رو مدیریت کنید و ازون سوال بگذرید و اگر بعدا وقت کردید برگردید و بهش جواب بدید. هر چقدر میتونید تست آیلتس بزنید و حتما در چک کردن جواب هاتون باهوش باشید و صرفا به اینکه 'خوب این سوال به خاطر بی دقتی اشتباه زدم' بسنده نکنید، سعی کنید تحلیل کنید که چه عواملی باعث شد که نتونید به سوال پاسخ درست بدید و راه هایی که به ذهنتون میرسه که از این اشتباه در تست های بعدی جلوگیری کنید رو لیست کنید و امتحان کنید، قطعا یک معلم خوب آیلتس میتونه خیلی در ارائه ی راهکارهای عملی بهتون کمک کنه، اما خیلی از وقت ها این مسائل توسط شخص شما خیلی بهتر و راحت تر حل میشن.
نگران نباشید اگر یک تست از شما وقت زیادی میگیره، الزاما تست های زیاد زدن به معنی نمره بهتری گرفتن در امتحان نیست. حتما قبل از با دقت خوندن متن سوال هارو نگاه کنید و ببینید از چه نوعی هستن و بعد با توجه به تجربه شخصیتون تصمیم بگیرید چطوری قصد دارید بهشون جواب بدید، استراتژی من اینجوری بود که اگر مثلا T/F/NG بودن در حالی که متن رو میخوندم به سوال ها هم جواب میدادم، یا اگر MATCHING HEADING بود همزمان با سوالای دیگه جواب میدادم؛ یعنی بطور مثال سوالات جای خالی رو جواب میدادم وهمون موقع به MATCHING HEADING ها هم جواب میدادم.
استرس نداشته باشید واقعا مساله آیلتس اونقدرها مهم نیست، مثل یک سرگرمی بهش نگاه بکنید، اگر استرس دارید سعی کنید یه راهی پیدا کنید که از شرش خلاص شید؛ مثلا من قبل از امتحان آیلتس با مادرم و دوستام حرف زدم که خیلی کمکم کرد.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار

تکنیک های ریدینگ IELTS​



بهترین راه برای درک سریع و آشنا شدن با یک آزمون، مطالعه و بررسی سوالای آزمونای قبل و فهمیدن ویژگی‌ها و نیازهای سوالات و نکات مهم و سختی‌های اونه. اگه با سوالا از قبل آشنا باشین، طبیعیه که می‌تونین عنوان هر بخش از امتحان، ویژگی‌های اون و اینکه آیا ترتیب سوالا با ترتیب نوشتن مقالات سازگار هستن یا نه رو به‌سرعت شناسایی کنین. نیازی به سپری کردن زمان اضافی نیست. سرعت خوندن‌تون رو آروم کنید.
این با 'علامت' NB در عنوان IELTS مشخص میشه. NB مخفف Nota Bene به‌معنی 'خوب دقت کنید' یا 'توجه کنید' هست و به داوطلبای IELTS یادآوری میکنه که توجه بیشتری داشته باشید؛ اما اونچه به توجه نیاز داره، در سوالای مختلف متفاوته.
دو نوع NB در امتحان فعلی ریدینگ IELTS وجود داره. یکیش ممکنه تو سوالای Collocation و Fill-in ظاهر بشه. NB خاص اینه:
You may use any letter more than once
در این سوال، معمولاً حداقل یکی از سوالات پاسخ تکراری دارد.
داوطلبای IELTS در صورت مواجهه با این 'تذکر'، باید توجه خاص و ویژه‌ای به اون داشته باشن. باید از یکی از گزینه‌های حرفی (Option Letter) بیش از یکبار استفاده بشه. برای مثال، اگه عنوان اون بخش 5 سوال با 5 حرفه و NB میگه که باید دو سوال وجود داشته باشه که یک گزینه‌ی حرفی مشترک داشتن باشن، پس یک گزینه‌ی حرفی خاص به هیچ عنوان جواب صحیح نیست. بعد از انتخاب جواب‌های 4 سوال، از روش 'حذفی' استفاده و گزینه‌ی حرفی باقیمانده رو برای سوال آخر انتخاب کنین. اگه عنوان 5 سوال با 5 حرفه و هیچ NB هم وجود نداره، باید قاعدتاً گزینه‌های تکراری وجود داشته باشه. اگه گزینه‌ی جواب‌های داوطلب IELTS به اون 4 سوال نسبتاً قطعیه، داوطلب میتونه از روش حذفی مستقیماً برای انتخاب گزینه‌ی حرفی باقیمانده برای سوال آخر استفاده کنه.
اگه NB تو سوالای چند گزینه‌ای ظاهر بشه، معناش این میشه: جواب‌هاتون می‌تونه به هر ترتیبی داده بشه. از اونجایی‌که آزمون آیلتس، داوطلبای IELTS رو ملزم میکنه تا تمام جوابا رو تو برگه‌ی جواب بنویسن تا نمره بهشون تعلق بگیره، در اینجا این تذکر به داوطلب IELTS داده میشه که تمام گزینه‌های سوالای چند گزینه‌ای اون بخش به هنگام تایپ شدن ضرورتاً نباید به ترتیب حروف الفبا باشن. اگه یک سوال چند گزینه‌ای با شماره‌ی عنوان 3-1 دارای جوابای صحیح A، B و C باشه، داوطلب IELTS 1.A، 2.B، 3C یا 1.C، 2.B، 3.A یا 1.B رو تو ستونای 1، 2 و 3 برگه‌ی جواب می‌نویسه. A.3.C می‌تونه نمره‌ی خوبی بگیره که داوطلب IELTS فقط باید از قبل وقتی داره برای امتحان آماده میشه اون رو بدونه و هیچ نیازی به هدر دادن زمان در مکان برگزاری امتحان برای خوندن دقیق اون وجود نداره.
امتحان ریدینگ آیلتس دارای 3 بخش و 40 سواله. شما 60 دقیقه برای جواب دادن به سوالا و انتقال جواب‌هاتون به برگه‌ی امتحان وقت دارین. داوطلبای سطح بالای IELTS می‌تونن این کار رو در محدوده‌ی زمانی مشخص‌شده انجام بدن و ممکنه چند اشتباه هم داشته باشن، در حالیکه داوطلبای سطح پایین دچار مشکل میشن. تفاوت تو مهارت‌های زبانی و ریدینگه. پس، همانطور که خواهیم دید، محدوده‌ی زمانی نقش مهمی تو امتحان بازی میکنه، چون شما رو مجبور می‌کنه درست متن رو بخونین و از مجموعه‌ای از مهارت‌های ریدینگ استفاده کنین.

نوع سوالات ریدینگ آیلتس

به طور کلی، 14 نوع متفاوت سوال در آزمون ریدینگ ممکن است اتفاق بیفتد. برخی از این نوع سوالات، به ترتیب متن هستند و برخی نیستند. همین تکنیک ساده به شما کمک میکند زمان خود را ذخیره کنید و جای پاسخها در سوال را سریعتر و دقیق تر در متن پیدا کنید.

نکته‌ی اصلی در ریدینگ آیلتس

شما باید به 40 سوال جواب بدین و در عرض 60 دقیقه، جواب‌هاتون رو به صفحه‌ی دیگه‌ای منتقل کنین. فقط برگه‌ی جواب شما نمره‌گذاری میشه. برای بهبود زمان و نمره‌تون، مهارت‌های ریدینگ و وکبتون رو تقویت کنین.



مهارت های لازم برای ریدینگ آیلتس

برای جواب دادن به این سوال، باید به یاد داشته باشیم که هدف آیلتس فهمیدن اینه که آیا شما مهارت‌های مورد نیاز برای مطالعه‌ی آکادمیک، آموزش‌های مرتبط با کار یا به‌عنوان بخشی از حرفه‌تون رو دارین یا نه. پس بیایید با بررسی یک مثال از زندگی حقیقی شروع کنیم.
در چند سال گذشته، چندین نفر از خواهرزاده‌ها و برادرزاده‌های من مدارک دانشگاهی‌شون رو تو رشته‌های گوناگونی مثل دندان‌پزشکی، تجارت، مهندسی و مُد گرفتن، اما همه‌شون توی یه چیز مشترک بودن: نوشتن پایان‌نامه. پایان‌نامه شامل نوشتن سوال، انجام تحقیقات و رسیدن به یه نتیجه‌ای میشد که به اون سوال جواب می‌داد.
یکی از خواهرزاده‌های من بر روی کارایی یک درمان خاص برای بیماری لثه، بررسی‌های بالینی انجام داد. قبل از شروع تحقیقاتش، او واژه‌های اصلی و مترادف‌های رایج برای اون واژه‌ها رو مشخص کرد. این کار به کاهش کارهای تحقیقاتی‌اش کمک کرد. با این حال، تحقیقات اولیه‌ی او منجر به درست کردن فهرستی از بیش از 800 مرجع ممکن شد. است. مشخصه که هیچ‌کس زمان کافی برای خوندن این تعداد مرجع رو نداره. علاوه بر این، او فهمید تعداد زیادی از این مرجع‌ها خیلی با موضوع اصلی مرتبط نیستن و تلاش برای جمع‌آوری اون‌ها، هدر دادن زمانش بوده.
برای کار کردن درست و تموم کردن پایان‌نامه‌اش تو ضرب‌الاجل تعیین‌شده، خواهرزاده‌ی من باید از مهارت‌های اصلی ریدینگ استفاده می‌کرد. او مجبور شد به‌سرعت عناوین رو بخونه و هر عنوانی که تکراری بود یا مفید نبود رو حذف کنه که در نهایت، 65 عنوان مطالعاتی باقی موند. بعد، باید عنوان‌های مطالعاتی باقیمانده رو Skim می‌کرد تا ببینه آیا واقعاً به سوال خاص او مرتبط میشه یا نه. این باعث شد 6 عنوان مطالعاتی باقی بمونه. بعد او این 6 عنوان رو با دقت خوند تا به یه نتیجه برسه و به سوالش جواب بده. ما می‌تونیم همین فرایند رو تو زندگی حرفه‌ای خودمون هم ببینیم، جاییکه یک کارمند ممکنه مجبور باشه تحقیقاتی برای یه جلسه یا کنفرانس مهم انجام بده. امتحان ریدینگ آیلتس از چنین فرایندی پیروی میکنه.

سرعت خواندن خود را تاحد زیادی در ریدینگ آیلتس بالا ببرید

آزمون ریدینگ آیلتس به شدت محدودیت زمانی را به همراه دارد که توانایی داوطلب را در خواندن سریع و تصمیم گیری به سرعت به چالش می کشد. تکنیکهای scanning, skimming and chunking تا حد زیادی به شما کمک می کنند که سرعت خواندن و پاسخگویی به سوالات در شما بالا بروند.

سعی نکنید کل متن را در ریدینگ آیلتس درک کنید

بیشتر نوع سوالات به جای درک کامل و جزبه جز متن از شما میخواهند اطلاعات خاصی را در متن پیدا کنید. عملا شما بدون درک کامل متن میتوانید به خیلی از سوالات به درستی پاسخ دهید. لازم به ذکر است که نوع سوال Matching Heading از این قاعده مستثناست و درک متن را با جزییات بیشتر میطلبد. پس تقریبا همه سوالات شما را بی نیاز میکنند از اینکه متن را به طور کاملل بخوانید و درک کنید. اغلب پاسخگویی به سوالات درک دقیق یک یا چند جمله خاص را میطلبد و نه کل متن.

دستورالعمل ها را در ریدینگ آیلتس با دقت بخوانید

مهمترین نکته در بخش reading آیلتس سریع و بادقت خواندن سوالات است. دستوالعمل ها برای هر سوالی متفاوت هست. به دقت سوالات و دستورالعمل ها را بخوانید تا به خاطر اشتباه ساده نمره از دست ندهید. مثلا با اینکه برخی داوطلبان چند بار در امتحان های آزمایشی آیلتس شرکت کرده اند هنوز دقت نمی کنند که یک نوع سوال هست که قبل از متن دیده میشود ولی استرس بیش از حد و رو به جلو رفتن با بیدقتی باعث میشود سوالات انتخاب بهترین عنوان برای پاراگراف را از دست بدهند یا مثلا به تعداد کلماتی که باید برای سوالات completion انتخاب کنند دقت نمیکنند و این اشتباه یعنی از دست دادن نمره سوالی که جوابش را هم داوطلب میداند.
 

Similar threads

بالا