From cloud computing to cloud manufacturing

samira.nanas

کاربر حرفه ای
کاربر ممتاز
از محاسبات ابری تا تولید ابری
Cloud Computing(محاسبات ابری)
ابر، تصویری است انتزاعی از شبکه ای عظیم و توده ای که حجم آن مشخص نیست، نمی دانیم از چه میزان منابع پردازشی تشکیل شده. ابعاد زمانی و مکانی یکایک اجزای آن نیز دانسته نیست،نمی دانیم سخت افزار ها و نرم افزارها کجای این توده قرار دارند، اما آنچه را که عرضه می کند، می شناسیم.درست مثل برق! در محاسبات ابری هم شرکت ها و سازمان ها و افراد دیگر برای نرم افزار، سخت افزار یا شبکه پولی پرداخت نمی کنند، بلکه توان محاسباتی و سرویس های نرم افزاری مورد نیازشان را خریداری می کنند. این ایده در واقع صرفه جویی بزرگ و بهره وری زیادی در منابع IT را به همراه خواهد داشت.محاسبات ابری به شما اجازه می دهد به تمام برنامه های کاربردی و اسناد خود، از هر جایی از دنیا دسترسی پیدا کنید و شما را از گرفتاری های استفاده از کامپیوترهای دسک تاپ رهایی می بخشد و به شما کمک می کند با دیگران همکاری کنید. اما محاسبات ابری برای همه مناسب نیست و نقاط قوت و ضعف متعددی دارد. ما، در این مقاله به کاربرانی که می توانند از مزایایی محاسبات ابری استفاده کنند و همچنین کاربرانی که نیازی به استفاده از این گرایش جدید ندارند، اشاره می کنیم. محاسبات ابری ،یک تغییر بسیار عمده را در چگونگی ذخیره سازی اطلاعات و اجرای برنامه های کاربردی به وجود آورده است. به جای قرار گرفتن برنامه های کاربردی و داده ها بر روی یک کامپیوتر شخصی منفرد، همه چیز بر روی ابر یا Cloud که مجموعه ای متشکل از چندین کامپیوتر و سرور است که از طریق اینترنت به آن ها دسترسی می یابیم میزبانی می شود.
مزایا و نقاط قوت Cloud Computing
خوب، ما کارمان را با بیان مزایای متعددی که توسط محاسبات ابری ارائه می شود آغاز می کنیم. وقتی شما به سمت استفاده از ابر می روید، به چیزهای زیر دست پیدا می کنید:
Ø هزینه های کامپیوتری کم تر
شما برای اجرای برنامه های کاربردی مبتنی بر وب، نیازی به استفاده از یک کامپیوتر قدرتمند و گران قیمت ندارید.
Ø کارآیی توسعه یافته
به عبارت دیگر کامپیوترهای یک سیستم محاسات ابری، سریع تر بوت و راه اندازی می شوند زیرا آن ها دارای فرآیندها و برنامه های کم تری هستند که به حافظه بار می شود.
Ø هزینه های نرم افزاری کم تر
به جای خرید برنامه های نرم افزاری گران قیمت برای هر پی سی، شما می توانید تمام نیازهای خود را به صورت رایگان برطرف کنید. اغلب برنامه های کامپیوتری محاسبات ابری که امروزه عرضه می شوند، نظیر Google Docs، کاملاً رایگان هستند. این، بسیار بهتر از پرداخت 200 دلار یا بیشتر برای خرید برنامه office مایکروسافت است که این موضوع به تنهایی می تواند یک دلیل قوی برای سوئیچ کردن به محاسبات ابری محسوب شود.
Ø ارتقای نرم افزاری سریع و دائم
بدون نیاز به پرداخت پول برای دانلود یا ارتقای نرم افزار، از آخرین نسخه آن بهره مند می شوید.
Ø سازگاری بیشتر فرمت اسناد
وقتی همه کاربران اسناد و برنامه های کاربردی خود را بر روی ابر به اشتراک می گذارند، هیچ نوع ناسازگاری بین فرمت ها به وجود نخواهد آمد.
Ø ظرفیت نامحدود ذخیره سازی
محاسبات ابری ظرفی نامحدودی برای ذخیره سازی در اختیار شما قرار می دهد. دیسک سخت 200 گیگابایتی فعلی کامپیوتر دسک تاپ شما در مقایسه با صدها پتابایت (یک میلیون گیگابایت) که از طریق ابر در دسترس شما قرار می گیرد اصلا چیزی به حساب نمی آید.
Ø قابلیت اطمینان بیشتر به داده
در دنیایی که تنها تعداد اندکی از کاربران به طور مرتب و منظم از داده های مهم و حساس خود نسخه پشتیبان تهیه می کنند، محاسبات ابری حرف آخر در زمینه محافظت از داده ها به شمار می رود.
Ø دسترسی جهانی به اسناد
این اسناد و فایل ها بر روی ابر می مانند و شما می توانید از هرجایی که یک کامپیوتر و اتصال اینترنتی وجود داشت باشد به آن دسترسی پیدا کنید. شما در هر کجا که باشید به سرعت می توانید به اسناد خود دسترسی پیدا کنید
Ø در اختیار داشتن آخرین و جدیدترین نسخه
یکی دیگر از مزایای مرتبط با اسناد در محاسبات ابری این است که وقتی شما یک سند را در خانه تان ادیت می کنید، این نسخه ادیت شده همان چیزی است که وقتی در محل کار خود به آن دسترسی می یابید مشاهده می کنید. ابر همواره، آخرین نسخه از اسناد شما را میزبانی می کند و تا وقتی شما به اینترنتت و ابر متصل باشید، هیچ گاه در معرض خطر استفاده از یک نسخه تاریخ گذشته نخواهید بود.
Ø
همکاری گروهی ساده تر
به اشتراک گذاشتن اسناد، شما را مستقیما به همکاری بر روی اسناد رهنمون می شود. برای بسیاری از کاربران، این یکی از مهم ترین مزایای استفاده ازمحاسبات ابری محسوب می شود زیرا چندین کاربر به طور همزمان می توانند برروی اسناد و پروژه ها کار کنند، به دلیل این که اسناد بر روی ابر میزبانی می شوند، نه بر روی کامپیوترهای منفرد، همه چیزی که شما نیاز دارید یک کامپیوتر با قابلیت دسترسی به اینترنت است.
Ø مستقل از سخت افزار
فرقی نمی کند که شما از چه نوع سخت افزاری استفاده می کنید زیرا اسناد و برنامه های کاربردی شما در همه حال به یک شکل هستند.
نقاط ضعف Cloud Computing:
ü نیاز به اتصال دائمی به اینترنت دارد
در صورتی که شما نتوانید به اینترنت متصل شوید، محاسبات ابری غیر ممکن خواهد بود.
ü با اتصال های اینترنتی کم سرعت کار نمی کند
ü می تواند کند باشد
اگر در آن لحظه، سرورهای ابر در معرض تهیه نسخه پشتیبان باشند یا اگر اینترنت یک روز کند را پشت سر بگذارد، شما نمی توانید به همان دسترسی سریعی که در یک برنامه دسک تاپ وجود دارد، برسید.
ü ویژگی ها ممکن است محدود باشند
این وضعیت در حال تغییر است اما بسیاری از برنامه های کاربردی مبتنی بر وب به اندازه همتای دسک تاپ خود دارای ویژگی ها و امکانات غنی نیستند. به عنوان مثال، شما می توانید کارهای بسیار زیاد با برنامه PowerPoint انجام دهید که امکان انجان همه آن ها توسط برنامه ارائه Google Docs وجود ندارد. اصول این برنامه ها یکسان هستند، اما برنامه کاربردی که بر روی ابر قرار دارد فاقد بسیاری از امکانات پیشرفته PowerPoint است. اگر شما یک کاربر با تجربه و حرفه ای هستید، ممکن است نخواهید از محسبات ابری استفاده کنید.
ü داده های ذخیره شده ممکن است از امنیت کافی برخوردار نباشند.
در صورتی که داده های شما مفقود شوند، شما هیچ نسخه پشتیبان فیزیکی یا محلی در اختیار نخواهید داشت (مگر این تمام اسناد ذخیره شده بر روی ابر را بر روی دسک تاپ خود دانلود کنید که معمولا کابران کمی چنین کاری می کنند). به سادگی بگویم، اتکا به ابر، شما را در معرض خطر قرار می دهد.
2. سیستم های محاسبات ابری
سیتم محاسبات ابری که برای تولید ابری نیازه دارای باید دارای الزامات زیر باشد.....
ü Provider requirements
· Service delivery models:
SaaS(Software as a Service), PaaS(Platform as a Service), and IaaS(Infrastructure as a Service) به عنوان سه مدل از مدلهای تحویل سرویس هستند
SaaS : این مدل خاص در مدیریت دسترسی به برنامه های کاربردی متمرکز شده است.
PaaS : تمرکز اصلی این مدل است بر حمایت از داده ها باشد.
IaaS : در این مدل تمرکز بر روی مدیریت ماشین های مجازی.
· Other essential requirements:
1. خدمات محور
2. کیفیت خدمات(QoS)
3. قابلیت همکاری
4.Fault-tolerance
5.
توازن بار
6. مدیریت مجازی سازی
ü Enterprise requirements
· Cloud deployment for enterprises
· Security
· (BPM) Business Process Management

ü User requirements
· User consumption-based billing and metering
· User-centric privacy
· Service Level Agreements (SLAs)
· User Experience (UX)
3- (تولید ابری)Cloud manufacturing
محاسبات ابری(Cloud Computing)،راه صنایع و شرکت ها رو تغییر داده است به طوری که آنها تجارت خودشان را به صورت منابعی پویا و مجازی ،به عنوان یک سرویس بر روی اینترنت ارائه می دهند.محاسبات ابری به عنوان یکی از توانمندساز های اصلی برای صنعت تولیدی می باشد که می تواند مدلهای کسب وکار سنتی را تغییر دهد و به آنها کمک کند تا نو آوری محصول را با استراتژیهای کسب و کار همسو کنند. محاسبات ابری در برخی مناطق کلیدی تولید وارد شده است ازجمله:IT، مدلهای کسب وکار و انعطاف پذیری در راه حل های استقرار و سفارش سازی...
در تولید ابری(
cloud manufacturing)،منابع توزیع شده به خدمات ابری محصور شده و در یک راه متمرکز مدیریت می شودو مشتریان می توانند از سرویس های ابری با توجه به نیاز خودشان استفاده کنند . کاربران ابری می توانند خدماتی اعم از طراحی محصول،ساخت،آزمایش،مدیریت و دیگر مراحل چرخه عمر محصول را در خواست کنند.می توان پیش بینی کرد که تولید ابری راه حل موثری برای صنعت تولیدی که به طور فزاینده در حال تغییر است می باشد.تولید ابری به معنی راه جدیدی از انجام کسب و کار تولیدی است که همه چیز به عنوان یک سرویس تلقی می شود که می توانید در ان یک سرویس در خواست می کنید یا یک سرویس ارائه دهید.


البته این بحث جدیدی در سیستم های تولیدی هست که بایدبعدا بیشتر در موردش بحث میکنیم
 
بالا