ArcGIS << GIS >> و سوالات مربوط به آن

مقالاتي در مورد نقشه برداري

>کاداستر
- جزوه مربوط به مباحث مختلف درس کاداستر (36 صفحه جزوه فارسی)
- پايان نامه دکتری در رابطه با کاداستر 3 بعدی (344 صفحه)
>نجوم
- جدول موقعيت ستاره قطبی و خورشيد در تمام روز های و ماه های سال 2007 ميلادی
>نقشه برداری زمينی و مسير
-(PDF 335kb) آموزش نرم افزار Surfer 8

>فتوگرامتری
- گزارش کار درس عملیات فتوگرامتری1 - نوشته شده توسط فرید اسماعیلی - استاد : جناب آقای مهندس اکبر عطائیه ، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران
> ژئودزی
- برنامه به زبان برنامه نويسی مطلب برای تبديل طول و عرض ژئودتيک به مختصات Y , X در سيستم تصویر UTM - نوشته شده توسط فريد اسماعيلی
>ژئودزی ماهواره ای (GPS)
- Ionospheric data assimilation methods for geodetic applications (word - 443kb
>سنجش از دور (RS)
>سيستم اطلاعات مکانی يا جغرافيايي (GIS)
- کاربرد GIS در هواشناسی و تغييرات جوی و اقليمی (14 صفحه مقاله انگلیسی - PDF 788kb )



بيشتر...
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

manmehdiam

عضو جدید
مكانيابي پسماندههاي ويژه landfill sit sellection,GIS

مكانيابي پسماندههاي ويژه landfill sit sellection,GIS

با سلام. دوستان كسي راجع به موضوع مكانيابي پسماندهاي ويژه تجربه داره. موضوع پروژه مطالعاتي هست. و نياز به مطالعات جامع هيدرولوژي، زمين‌شناسي و ... و در نهايت ساماندهي سيستم اطلاعات جغرافيايي كه مكانهاي تارگت رو با استفاده از بافر نشون بده . در نهايت بايد 3تا سايت به كمك جي اي اس معرفي بشه. ممنون از نظرات خوب شما.
 

omran84

عضو جدید
گزارش تهیه نقشه 1:100000شرق و شمال شرق کشوربا استفاده از تصاویر ماهواره اي

گزارش تهیه نقشه 1:100000شرق و شمال شرق کشوربا استفاده از تصاویر ماهواره اي

فایل پی دی اف گزارش تهیه ی نقشه ی ۱:۱۰۰۰۰۰ شرق و شمال شرق کشور با استفاده از تصاویر ماهواره ای تهیه شده توسط آقای محمد ایازی - سازمان نقشه برداری خراسان واحد فتوگرامتری و سنجش از راه دور را می توانید از اینجا دانلود کنید

لينك مطلب در :

 

آتراد

عضو جدید
GIS چیست؟(1) :)
(جي‌آي‌اس) يك سيستم اطلاعاتي است كه پردازش آن بر روي اطلاعات مكان مرجع يا اطلاعات جغرافيايي است و به كسب اطلاعات در رابطه با پديده‌هايي مي‌پردازد كه به‌نحوي با موقعيت مكاني در ارتباط‌اند. به‌كارگيري اين ابزار با امكان استفاده در شبكه‌هاي اطلاع‌رساني جهاني، يكي از زمينه‌هاي مناسب و مساعد در جهت معرفي توان‌ها و استعدادهاي كشور در سطح جهاني است.گسترش روزافزون شبكه كاربران اين سيستم‌ها از جمله نكات اساسي است كه مي تواند به قابليت‌ها و توانايي‌هاي اين سيستم بيفزايد.
در حال حاضر از اين سيستم‌ها بسته به نيازهاي هر منطقه يا كشور در بخش‌هاي مختلف (مانند مطالعات زيست‌محيطي، برنامه‌ريزي شهري و شهرداري، خدمات ايمني شهري، مديريت حمل و نقل و ترافيك شهري، تهيه نقشه‌هاي پايه، مديريت كاربري اراضي، خدمات بانكي، خدمات پستي، مطالعات جمعيتي و مديريت تأسيسات شهري مثل برق، آب،گاز، و..) استفاده مي‌شود و با گذشت زمان و توسعه سيستم‌ها، كاربرد جي‌آي‌اس به كليه بخش‌هاي مرتبط با زمين گسترش يافته است.(جي‌آي‌اس) يك سيستم اطلاعاتي است كه پردازش آن بر روي اطلاعات مكان مرجع يا اطلاعات جغرافيايي است و به كسب اطلاعات در رابطه با پديده‌هايي مي‌پردازد كه به‌نحوي با موقعيت مكاني در ارتباط‌اند. به‌كارگيري اين ابزار با امكان استفاده در شبكه‌هاي اطلاع‌رساني جهاني، يكي از زمينه‌هاي مناسب و مساعد در جهت معرفي توان‌ها و استعدادهاي كشور در سطح جهاني است.گسترش روزافزون شبكه كاربران اين سيستم‌ها از جمله نكات اساسي است كه مي تواند به قابليت‌ها و توانايي‌هاي اين سيستم بيفزايد.


تعاريف جي‌آي‌اس GIS
از ابتداي شكل‌گيري سيستم‌هاي اطلاعات جغرافيايي، با توجه به گستردگي اطلاعات و تنوع كاربردهاي آن در رشته‌هاي مختلف، تعاريف متفاوتي از اين سيستم‌ها ارائه شده است كه به نمونه‌هايي از آن‌ها اشاره مي‌گردد:
- سيستم اطلاعات جغرافيايي، مجموعه‌اي از ابزار قدرتمند براي ذخيره و بازيابي اطلاعات در آينده، تبديل و نمايش داده‌هاي فضايي از جهان واقعي است (بارو، 1986).
- سيستم اطلاعات جغرافيايي يك سيستم سخت‌افزاري و نرم‌افزاري رايانه‌اي است كه به منظور دسترسي، نگهداري و استفاده از داده‌هاي كارتوگرافي طراحي گرديده است (تاملين،1990).
- سيستم اطلاعات جغرافيايي، سيستمي است براساس رايانه براي جمع‌آوري، ذخيره‌سازي، كنترل، بازيابي، به روزكردن، ادغام، پردازش، تحليل، مدلسازي و نمايش داده‌هاي جغرافيايي به صور گوناگون (پرهيزكار، 1376).
- سيستم اطلاعات جغرافيايي يك سيستم پايگاه داده‌ها داراي مشخصات فضايي (x,y) است و مجموعه‌اي از روش‌ها براي پاسخگويي به سؤالات در آن قابل اجرا مي‌باشد (عليمحمدي، 1376).
- سيستم اطلاعات جغرافيايي، يك سيستم مديريت پايگاه اطلاعات براي واردكردن، ذخيره، بازيافت، تحليل و نمايش اطلاعات فضايي (بعد مكاني) مي باشد (بنياد ملي علوم).
برگرفته از:
فصلنامه علوم اطلاع‌رساني. دوره 20 - شمارهء 1 و 2 (پاييز و زمستان 1383) صفحه: 29-49

بابا اینکارا چیه؟؟؟!!!
:w17::w40::w33::w40::w17:خجالتم ندید!!؟؟!:w36:
تشکر واسه چی؟؟!!؟ خواهش میکنم قابل شمارو نداره!!!!! :w27: :w02:
 
آخرین ویرایش:

urum

عضو جدید
GIS چیست؟

GIS چیست؟

Geographic Information System
مفهوم GIS
مخفف Geographic Information System به معنی سیستم اطلاعات جغرافیایی می باشد.
سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) بستری برای ذخیره ، نگهداری ، مدیریت و تجزیه و تحلیل اطلاعات جغرافیایی می باشد و جهت کار همزمان با داده هایی که وابستگی مکانی (جغرافیایی) و توصیفی دارند، طراحی شده است.
برای بهره گیری صحیح از قابلیتهای یک GIS، در درجه اول نیاز به درک صحیح از سیستم GIS و سپس ساختار اطلاعات در آن میباشد.جهت پیاده سازی یک سیستم GIS ، توجه به ماهیت و ساختار اطلاعات جغرافیایی متشکله آن که رکن اساسی هر سیستمGIS را تشکیل داده و توانمندیها و پتانسیلهای آن را تعیین میکند، اجتناب ناپذیر است.
سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) یک سیستم کامپیوتر مبنا می باشد که به عنوان یک مجموعه متشکل از سخت افزار، نرم افزار، اطلاعات جغرافیایی، نیروی انسانی و مدلهای پردازش داده، به منظور تولید، ذخیره سازی، نمایش، بازاریابی، پردازش، بهنگام رسانی و... اطلاعات جغرافیایی مربوط به عوارض و پدیده های مختلف، مورد استفاده قرارمی گیرد.

وظایف اصلی یک سیستم اطلاعات جغرافیایی
یک سیستم اطلاعات جغرافیایی ( GIS)، اصولاً شش فعالیت اصلی زیر را شامل می‌شود‌:
• ورود اطلاعات
• دستکاری و ویرایش اطلاعات
• مدیریت اطلاعات
• پرسش و پاسخ و تجربه و تحلیل اطلاعات
• نمایش اطلاعات
ورود اطلاعات
قبل از آنکه اطلاعات جغرافیایی بتوانند وارد محیط GIS شده و مورد استفاده قرار گیرند، می بایست این اطلاعات به فرمت و ساختار رقومی قابل قبول سیستم GIS، تعدیل شوند.
منابع تولید کننده اطلاعات مورد نیاز یک سیستم GIS :
• تصاویر ماهواره ای و تکنیکهای سنجش از دور
• عکسهای هوایی و تکنیکهای فتوگرامتری
• نقشه برداری کلاسیک
• سیستم تعیین موقعیت جهانی (GPS)
• اسناد، مدارک و نقشه های موجود
دستکاری اطلاعات
استفاده از انواع داده و اطلاعات مورد نیاز یک پروژه خاص GIS ، نیازمند تبدیل و دستکاری آن اطلاعات به منظور قابل استفاده نمودن آنهادر سیستم می باشد
مدیریت اطلاعات
برای پروژه های کوچک GIS، امکان ذخیره سازی و مدیریت اطلاعات جغرافیایی در قالب فایلها و اطلاعات ساده وجود دارد. ولیکن هنگامیکه حجم اطلاعات زیاد باشد و همچنین تعداد کاربران سیستم از یک تعداد محدود فراتر می‌رود، بهترین روش برای مدیریت اطلاعات، استفاده از سیستم مدیریت پایگاه داده (DatabaseManagement System) می باشد. DBMS به منظور ذخیره سازی، سازماندهی و مدیریت اطلاعات جغرافیایی در GIS مورد استفاده قرار می گیرد.
پرسش و پاسخ و تجزیه و تحلیل اطلاعات


تکنولوژیهای مرتبط با GIS
سیستمهای تولید نقشه رقومی (CAD)
سیستمهای CAD عموماً به منظور تولید و سازماندهی اطلاعات مکانی در قالب نقشه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. این سیستمها نوعاً از نظر مدیریت پایگاههای اطلاعات جغرافیایی گسترده و حجیم همچنین انجام پردازشها و تجزیه وتحلیل بر روی اطلاعات، ضعیف بوده و درخصوص مدیریت اطلاعاتی توصیفی دارای محدودیتهای می باشند.
سنجش از راه دور (RemoteSensing)
سنجش از دور به عنوان علوم ، هنر وتکنولوژی کسب اطلاعات درخصوص پدیده های مختلف سطح زمین از طریق سنجنده هایی که هیچگونه ارتباط مستقیمی با خود پدیده ندارند، شناخته می شود. سنجنده های ماهواره ای نسبت به ثبت و جمع آوری اطلاعات در قالب تصاویر ماهواره ای اقدام نموده و با استفاده از نرم افزارها و سیستمهای پردازش تصاویر ، امکان استخراج اطلاعات و تولید نقشه های مختلف فراهم می گرددد:
به علت فقدان ابزار مدیریت و پردازش رقومی جهت تجزیه وتحلیل اطلاعات جغرافیایی، سیستمهای فوق قابل مقایسه با GIS، نمی باشند.
سیستمهای مدیریت پایگاه داده (DBMS)
سیستمهای مدیریت پایگاه داده، به صورت خاص جهت ذخیره سازی و مدیریت انواع مختلف اطلاعات از جمله اطلاعات جغرافیایی، مورد استفاده قرار می گیرند.
امروزه DBMS به منظور ذخیره سازی و بازیابی اطلاعات، بهینه سازی و توسعه یافته اند و GIS نیز از این ابزار، برای اهداف ذخیره سازی و مدیریت اطلاعات جغرافیایی استفاده می کند. DBMS اصولاً فاقد ابزار تجزیه و تحلیل و نمایش گرافیکی اطلاعات، که در سیستمهای GIS مرسوم وجود دارد، می باشد.

دلا‌یل استفاده از GIS
امروزه وجود اطلا‌عات به روز‚ به منظور شناخت عوامل طبیعی و انسانی با هدف بهره‌گیری از آن در برنامه ریزی توسعه پایدار‚ امری بدیهی است. به همین دلیل استفاده از اطلا‌عات دربعد سیستمGIS می‌تواند در موارد زیر موثر باشد:
1 - پاسخگوئی به نیاز کاربران در کلیه زمینه ها.
2 - ساماندهی و افزایش بهره وری از منابع موجود.
3 -بهینه سازی سرمایه گذاری ها و برنامه ریزی ها.
4- ابزاری مفید در جهت تصمیم گیری مدیران.
5 - سرعت و دقت کار.
6 - تعیین قابلیت‌ها ی توسعه در مناطق و مکانهای مختلف.
محدودیتهای استفاده از روشهای سنتی

استفاده از داده های جغرافیایی به طور سنتی‚ با استفاده از نقشه های کاغذی معایبی دارد که از جمله این محدودیت ها عبارت‌اند از:
1- مقیاس اندازه گیری
2- حذف اطلا‌عات
3- هزینه زیاد
4- زمان بر بودن
5- سرعت پائین
6- کمبود عوارض اطلا‌عاتی و ابزارهای کاری .
ولی آیا امروزه با توجه به حجم عظیم اطلا‌عاتی‚ باز هم به کارگیری روش قدیمی پاسخگو است. (هر چه داده‌ها گسترده‌تر و بیشتر شوند‚ آنالیز آنها مشکل‌تر و پیچیده‌تر خواهد شد).
بنابراین مشخصه GIS ‚ سرعت عمل و به روز رسانی اطلا‌عات‚ مطابق با فرمت های استاندارد‚ دسترسی سریع و آسان به اطلا‌عات در حجم وسیع ‚ تجزیه و تحلیل اطلا‌عات و کاهش هزینه هاست.
تعریف علم توپولوژی:

اگر بخواهیم توپولوژی را به فارسی ترجمه کنیم به نظر من لغتی بهتر از "مکان شناسی" را نمی توانیم برای آن در نظر بگیریم
تعریف توپولوژی در GIS

هنگامی که شما داده های جغرافیایی را به منظور استفاده در سیستمهای GIS به صورت مدل درمی آورید متوجه می شوید که بعضی از داده های مدل شده می بایست دارای روابط مکانی با دیگر داده های موجود در مدل باشند.

به عنوان مثال در مدل شما ایستگاههای اتوبوس می بایست همواره در سطوح خیابان قرار گرفته باشند و یا اینکه در هر خیابان ایجاد شده می بایست حداقل چند سطل زباله وجود داشته باشد.این روابط تعریف شده در قالب قوانین توپولوژی ارائه می شوند.
در واقع توپولوژی مدلی است که اشتراک هندسی داده های موجود در یک مدل با هم را شرح می دهد و همچنین مکانیزمی را برای استقرار و نگهداری روابط مکانی بین داده های موجود در مدل ایجاد می نماید.
در نرم افزارهای GIS همچون ARC GIS توپولوژی شامل مجموعه ای از قوانین و روابط بین داده ها می باشد که با عنوان RULE شناخته می شوند که اجرای آنها باعث طراحی هر چه دقیقتر مدل ژئومتریک موجود بین داده های مدل شما را تضمین می نماید.

استفاده از GIS به عنوان یکی از کاربردی‌ترین دانش‌ها
این دانش در زمینه‌های مختلفی از جمله برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ی، زمین شناسی و معادن، کشاورزی، منابع طبیعی و غیره کاربرد داشته و قادر است امر مدیریت و برنامه ریزی را بهبود بخشد.
همچنین به کارگیری GIS علاوه بر سود آوری می‌تواند باعث تسریع در روند انجام کارهای برنامه‌ریز‌ها در تشخیص موارد بحرانی و غیره گردد. از طرفی کاربران GIS در تمام سطوح وجود دارند، به طوری که مدیران، طراحان، برنامه‌ریزان، کارشناسان و حتی شهروندان عادی قادر از مزایای این سیستم سود برند.

کاربرد های GIS

1 -کاربردهای سیستم اطلاعات جغرافیائی(GIS ) در راه آهن
2 GIS نقش و کاربرد موبایل
3 - در صنعت خودرو
4 - بخدمت گیریGIS در مباحث زمین شناسی
5 - تعیین موقعیت ونمایش بلادرنگ وضعیت یک متحرک در شبکه در حالیکه دچار عیب شده ویا بعلت سانحه متوقف گردیده است ومدیریت ترافیک وسانحه به کمک یک سیستم تلفیق یافته از GIS وGPS
6 - بررسی موضوع حریم و مدیریت زمین وآنالیز پهنه بندی و شناسایی مناطقی که حریم رعایت نگردیده و مباحث حقوقی و کاداستر
7 - موقعیت یابی و شناسایی نقاط کور شبکه مخابراتی راه آهن (رادیویی)
8 - تهیه گراف حرکت قطار و تنظیم برنامه حرکت قطار
9 - مدیریت بر عملکرد فعالیت نیروی انسانی
10 - مدیریت بر تخصیص منابع انسانی(بخصوص در شرایط بحرانی)
11 - اشتغال زایی جهت ایجاد اطلاعات رقومی و توصیفی و به روز نمودن آنها
12 - استفاده بهینه از فضای فیزیکی و کاهش فضاهای بایگانی و ذخیره نقشه ها
13 - بررسی تغییرات محیطی و سیاسی در راه آهن ایران در مقیاس جهانی
14 - ایجاد نمودن ضوابط استاندارد در اطلاعات
15 - یکسان سازی فرمت اطلاعات که لازمه وجود یک سیستم اطلاعاتی می باشد
16 - ثبت امکانات و تجهیزات در پایانه های بارگیری کشور
17 - مدیریت ماشین آلات تعمیر و نگهداری خط
18 - بررسی پراکندگی نیروی انسانی( متخصصین و افراد باتجربه ) درشبکه و موقعیت استقرار آنها
19 - موقعیت دفاتر فروش بلیط و سالن ها و مراکز مرتبط با راه آهن
20 - کمک در امر بازاریابی، فروش و مکان یابی مشتریان
21 - معماری ساختمانها
22 - مدیریت و کنترل استانداردهای ایمنی
23 - موقعیت جسم سانحه دیده
24 - اخذ و ارائه گزارش سوانح
25 - ارائه و بررسی راهکارهای ممکن در جمع آوری سوانح ، کنترل ترافیک ومدیریت خدمات اضطراری پس از وقوع سانحه
26 - ارائه و نمایش اطلاعات توصیفی و مکانی هر نقطه دلخواه بصورت آماری، هیستوگرام، جدول، نقشه و تصاویر و...
 

آتراد

عضو جدید
GIS چیست؟(2):)

عناصراصلي تشكيل دهنده سيستم‌هاي اطلاعات جغرافيايي GIS
جي‌آي‌اس بر روي هرمي با چهار طبقه زيربنايي ساخته شده است:
- سخت‌افزار: با توجه به مرحله‌اي كه مطالعات در آن قرار دارد، كاربران مي‌توانند از سخت‌افزارهاي موجود در دسته‌بندي زير استفاده نمايند:
٭ سخت‌افزارهاي مرتبط با ورود اطلاعات (صفحه كليد، رقومي‌كننده، اسكنر، و ...)،
٭ سخت افزارهاي مرتبط با مديريت اطلاعات (سخت‌افزارهاي جانبي رايانه‌ها مانند ماوس، ...)،
٭ سخت‌افزارهاي مرتبط با خروج نتايج (چاپگرها، رسام‌ها، و ...).
- نرم افزار: براي راه اندازي جي‌آي‌اس برنامه رايانه‌اي لازم است. از معروف‌ترين آن‌ها مي‌توان به «آرك اينفو»، «آرك ويو»، «اسپانز[8]»، «مپ اينفو[9]» اشاره نمود كه داراي توابع عملياتي متعدد در جهت تجزيه و تحليل مسائل و محاسبات آماري هستند و عمدتاً توسط شركت‌هاي بزرگ رايانه‌اي توليد مي‌گردند. هر يك از اين نرم‌افزارها براي مطالعات خاصي برنامه‌ريزي شده و داراي محدوديت‌ها و محاسن خاص خود مي‌باشند. در اين پژوهش از دو نمونه از نرم‌افزارهاي رايج اين سيستم (يعني‌«آرك اينفو» و «آرك ويو» استفاده شده است.
- اطلاعات: بدون اطلاعات نه هدفي وجود دارد و نه پيشنهادي. تمركز توجه روي اطلاعات است. در واقع اكثر فعاليت‌ها براي اطلاعات انجام مي‌شود، زيرا اطلاعات قلب جي‌آي‌اس را تشكيل مي‌دهد. كيفيت اطلاعات يكي از مهم‌ترين موضوعات قابل توجه و اساسي مي‌باشد. كيفيت اطلاعات در ارتباط مستقيم با دقت، صراحت، مباني علمي، تركيب اطلاعات، و تحليل و مدلسازي است.
- سازمان و نيروي انساني: مهم‌ترين بخش تشكيل‌دهنده جي‌آي‌اس مي‌باشد، زيرا سازمان و نيروي انساني است كه عمليات جي‌آي‌اس را كنترل مي‌كند. سخت‌افزارها و نرم‌افزارهاي بسيار قوي جي‌آي‌اس بدون پشتيباتي كادر متبحر، به كارآيي مناسب نخواهند رسيد. براي اجراي موفق سيستم، سازماندهي نيروهاي متخصص و كارآمد كه در جهت اجرا، بهينه نمودن و نهايتاً راهبري سيستم‌ها نقش‌هاي گوناگوني را ايفا مي‌نمايند، الزامي است.

فرآيند تحليل اطلاعات در سيستم اطلاعات جغرافيايي GIS
جي‌آي‌اس يك سيستم رايانه‌اي است كه چهار قابليت اساسي را در رابطه با داده‌هاي زمين مرجع فراهم مي‌آورد.
1. ورودي داده‌ها،
2. مديريت داده‌ها،
3. پردازش و تحليل داده‌ها،
4. خروجي داده‌ها.



كاربردها و توانايي‌هاي سيستم‌هاي اطلاعات جغرافيايي GIS
بطور اجمال قابليت‌هاي جي‌آي‌اس نسبت به سيستم‌هاي اطلاعاتي مشابه و روش‌هاي دستي را مي‌توان به شرح زير بيان داشت:
● قابليت جمع‌آوري، ذخيره، بازيابي و تجزيه و تحليل اطلاعات با حجم زياد؛
● قابليت برقراري ارتباط بين اطلاعات جغرافيايي (نقشه) و اطلاعات غيرجغرافيايي(جداول اطلاعاتي) و ايجاد امكانات تجزيه و تحليل اطلاعات جغرافيايي با استفاده از اطلاعات غيرجغرافيايي و بالعكس؛
● توانايي انجام طيف وسيعي از تحليل‌ها مانند: روي هم قراردادن لايه‌ها، پيداكردن اشياي مختلف با استفاده از خاصيت نزديكي آن‌ها به يك شي‌ء خاص، شبيه‌سازي، محاسبه تعداد دفعات وقوع يك حادثه در فاصله مشخص از نقطه يا نقاط معين، و ...؛
● داشتن دقت، كارآيي، سرعت عمل زياد و سهولت در بهنگام‌سازي داده‌ها؛
● توانايي انجام محاسبات آماري مانند محاسبه مساحت و محيط پديده‌هاي مشخص شده؛
● قابليت رديابي و بررسي تغييرات مكان‌هاي جغرافيايي در طول زمان؛
● قابليت استفاده براي مكان‌يابي پروژه‌هاي مختلف.
روش و مدل پژوهش
اين پژوهش از نوع توصيفي ـ تحليلي است و بطور خلاصه شامل مراحل زير مي‌گردد:
1. جمع‌آوري اطلاعات و داده‌هاي مناسب و مورد نياز، شامل اطلاعات توصيفي و اطلاعات مكاني؛
2. پيش‌پردازش اطلاعات؛
3. مديريت داده‌ها و تجزيه و تحليل آن‌ها؛
4. توليد خروجي‌ها.
منتظر قسمتهای بعدی باشید...:w10:
تشکر واسه چی؟؟!!؟ خواهش میکنم قابل شمارو نداره!!!!! :w27: :w02:
:victory:
 
آخرین ویرایش:

آتراد

عضو جدید
استفاده از GPS در تهيه نقشه ها ومساله اعوجاج در سيستم های تصوير


يکی از مسايل عمده ای که در اکثر پروژه های عملی اتفاق می افتد، مساله عدم همخوانی طولهای روی نقشه با مقدار واقعی آن روی زمين می باشد. اين مشکل زمانی پيش می آيد که در مراحل کار (اعم از شبکه بندی مسطحاتی ويا برداشت عوارض) از GPS استفاده می شود وعلت آن اين است که مختصات نهايي پردازش شده توسط نرم افزارهای موجود، غالبا در يک سيستم تصوير ارائه می شود و مساله اعوجاجات (طولی وزاويه ای) از خصوصيات جدايي ناپذير هر سيستم تصوير میباشد.
مساله اشاره شده در فوق زمانی بيش از پيش آشکار می گردد که نقشه های مفروض برای مقاصد پياده سازی تاسيسات (راه، عوارض عمرانی وساختمانی و...) به کار گرفته شوند. ميزان اعوجاج در سيستم تصوير UTM (که بيشترين استفاده را در کشور دارد و از شناخته شده ترين سيستمهای تصوير برای همه کاربران می باشد) در مناطق مختلف متفاوت می باشد. البته اعوجاج برای جهتها وزوايا در اين سيستم تصوير مطرح نمی باشد چرا که اين سيستم تصوير اساسا يک سيستم متشابه يا Conformal می باشد.

به عنوان مثالی از اعوجاج طولی در سيستم تصوير UTM، در امتداد مدار 54 درجه (مانند شهرهای ميبد و اردکان)، مقدار واقعی يک طول 300 متری روی يک نقشه با اين سيستم تصوير، برابر با 299.829 متر می باشد.(اختلاف حدود 17 سانتی متر). ولی برای مناطق حوالی شهرستان ابهر در عرض جغرافيايي 36 درجه مقادير طول روی نقشه وزمين تفاوتی ندارند.

البته در شرايط ايده آل استفاده کننده از نقشه بايد دانش استفاده از آن را هم داشته باشد وبا مسايل مربوط به آن آشنا باشد ولی طبيعی است که مقدار اختلاف يادشده در فوق به هيچ عنوان برای کارفرمايان(که عمدتا با مسايل نقشه برداری وژئودزی آشنا نيستند) قابل قبول نمی باشد واولين نتيجه گيری آنها از بروز چنين اختلافاتی، وجود اشتباه در عملکرد نقشه بردار پروژه می باشد!

برای رفع مشکل فوق راههای مختلفی وجود دارد:
ساده ترين راه حل، تبديل سيستم مختصات به يک سيستم محلی در نرم افزارهای موجود GPS می باشد.(البته در صورت وجود اين امکان در نرم افزار مورد استفاده)

راه حل ديگر، در صورتی که نرم افزارهای GPS در دسترس نباشند، نوشتن يک برنامه کامپيوتری نسبتا ساده می باشد که اعوجاج موجود را از روی مختصات نهايي ارائه شده توسط نرم افزار حذف کند.

روشهای فوق با دقت کافی مساله فوق را رفع خواهند کرد.البته راه ديگری هم برای حل مساله فوق وجود دارد که مشکلترين راه حل ممکن می باشد وآن توجيه کردن کارفرما ی پروژه وتوضيح مساله اعوجاج در سيستمهای تصوير برای وی می باشد!:w01:


منبع:ایران مساحت
 

آتراد

عضو جدید
این پست نفت چی بود الآن؟!
لطفاً رعایت کنید.

حدس میزدم اینو بپرسی!!حالا هم بای شما و هم برای همه دوستانی که این سوال براشون پیش اومده ی توضیحی میدم!!
رشته نقشه برداری اصلا اونی نیست که اسمش میگه
بلکه یه دنیائیه!! تا آخر این متن رو بخون شرط میبندم نظرت موافق من میشه::surprised::w20:

نقشه برداری 4 شاخه مختلف داره:

1-GIS : دو قلوی رشته IT است. دنیائیه برا خودش.کاربرداشم: ترافیک-اداره پلیس(AVL)-محیط زیست-هواشناسی-شهر سازی –اکتشاف معادن و...........:eek:

2-فتوگرامتری که خودش چد شاخه میشه:

الف:برد کوتاه و صنعتی :کاربرد در کارخانه های تولید قطعات صنعتی-در هواپیماسازی(و قسمت عیب یابی) – در اتومبیل سازی –آثار باستانی (نگهداری و شبیه سازی) و...:eek::eek:

ب-فتوگرامتری پزشکی) شرط میبندم دارین شاخ در میارین): کاربرد هاشم:تشخیص بیماریهای مختلفه مثل بیماریهای پوستی-بیماریهای ستون فقرات و... که اتفاقا خود من تو این زمینه فتو 2تا طرح دادم!!:eek:

پ-هوایی و فضایی:کاربردها: تهیه عکسهای هوایی و فضایی که بوسیله هواپیما و ماهواره های فتوگرامتری و سنجش از دور انجام میشه.....آره درست فهمیدین در این قسمت و RS(سنجش از دور ) ما مهندیسن نقشه بردار به شدت از اطلاعات ماهوارههای فضائی استفاده میکنیم و خیلی از این ماهوارهها برای تامین اهداف این رشته فعالیت میکنند:eek:

و......(دیگه از حوصله بحث خارجه!)

3-سنجش از دور یا RS: میشه گفت این گرایش فوگرامتری به روز شده و در سطح بسیار پیشرفته است
در واقع ماهواره های فضائی ابزار دست ما در این گرایش است و مرتبا باید اطلاعات ما با این ماهواره ها به روز بشه و.....:w16:

4-ژئودزی:اینم گرایش آخره که میتونم کاملا مجابت کنم!!
این گرایش برادر نجومه!!بله!در این گرایش در ابتدا در مورد زمین و میدان ثقل و پتانسیل و.. آن در سطح کاملا پیشرفته و با استفاده از اطلا عات ماهواره های ثقل سنجی و GPS(تعین موقعیتی)و.. بحث میکند و با استفاده از آن در اکتشاف معادن و (تا حدودی) در پیش بینی زلزله و بررسی وضع زمین در کهکشان و بررسی سیارات دیگر وثقل سنجی آنان و اکتشاف معادن طلا و نفت و گاز و..(از جمله همین پستی که بنده ارسال کردم) می پردازد.:w12::w12:
تازه مطمئنا اسم GPSرو شنیدید !!
اینم ابزار دست ما است و ما برای کارهامون از گیرنده های آن و هم از اطلاعات ماهواره های آن استفاده میکنیم و....
بنابراین مشاهده میکنید که هر گونه اطلاعاتی از فضا،سیارات و ماهواره ها برای ما بسیار حائز ارزش می باشد:w34:

خیلی توضیح دادم ولی هنوز یه عالمه از کاربردهاش رو نگفتم!!!
بهتون حق میدم!!راستش رو بخواید خود منم قبل از وارد شدن به این رشته کاملا از اینایی که گفتم بیخبر بودم و فکر میکردم فقط توی کوه وبیابون باید نقشه برداری کرد!(همون تصوری که الان شما دارید البته داشتید،قبل از خوندن این توضیحات!!) اما اصلا اینطور نیست.:w36:

جالبه بدونید در ارشد عمران –نقشه برداری ما اصلا گرایش نقشه برداری نداریم!!وفقط همون 4 گرایشی که توضیح دادم وجود دارند.:w07:

ببخشید سرتون رو درد آوردم ولی فکر کنم لازم بود یه کم راجع به رشته توضیح بدم
امیدوارم حالا با عرض بنده مبنی بر اینکه این رشته یک دنیاییست موافق باشید.:w21:
:w08:
یا حق :w27:
 
آخرین ویرایش:

آتراد

عضو جدید
محققان براي نخستين بار موفق به مشاهده مستقيم ارتباط آتشفشان با وقوع رعد و برق شده‌اند.

به گزارش پایگاه ملی داده‌های علوم زمین به نقل از سايت اينترنتي "لايو ساينس"، آتشفشانها مي‌توانند سبب وقوع زلزله، ريزش بهمن و جاري شدن مواد مذاب شوند و نتايج مطالعه جديد ارتباط فوران آتشفشانها با وقوع آذرخش را نيز اثبات مي‌كند.

گروهي از محققان موسسه فناوري "نيو مكزيكو" در آمريكا براي شناسايي ارتباط فوران آتشفشانها با وقوع رعد و برق، اقدام به نصب گيرنده‌هاي راديويي در اطراف كوه آتشفشان "آگوستاين" در نزديكي آلاسكا كردند.

آتشفشان "آگوستاين" در يك جزيره غير مسكوني در خليج "كوك" واقع شده و تقريبا هر ده سال يكبار فوران مي‌كند.
"رونالد تامس" محقق اين موسسه پيش از اين نيز از روش مشابهي براي مطالعه رعد و برقهاي ايجاد شده در توفانها استفاده كرده بود. وقوع رعد و برق سبب ايجاد پالسهاي راديويي مي‌شود كه در صورت روشن بودن راديوي خانگي و يا راديويي خودرو نيز مي‌توان نشانه‌هاي اين پالسها را به صورت صداهاي "هيس" مانند در لحظه وقوع آذرخش توسط اين دستگاه‌ها شنيد.

دانشمندان مي‌توانند با استفاده از گيرنده‌هاي راديويي كه در نقاط مختلف كار گذاشته شده‌اند پالسهاي راديويي آذرخشها را دريافت كنند و از آنها براي شناسايي محل دقيق وقوع آذرخش در يك ابر استفاده كرده و به عبارتي تصويري سه بعدي از شكل آذرخش درون ابر را ترسيم كنند.

محققان عقيده دارند هنگام فوران آتشفشان و در لحظات اصلي اين واقعه به علت برخورداري اين ذرات از ميزان زيادي بار الكتريكي، همانند لحظه‌اي كه ابرهاي باردار با يكديگر برخورد مي‌كنند، پديده آذرخش رخ مي‌دهد.

دانشمندان از مدتها قبل به وقوع آذرخش در پي فورانهاي بزرگ آتشفشاني پي‌برده بودند اما هم‌اكنون محققان موسسه فناوري "نيو مكزيكو" در مطالعه‌اي كه در شماره روز ‪ ۲۳‬ژانويه نشريه "ساينس" به چاپ رسيده موفق شده‌اند فاز ابتدايي وقوع آذرخش در اين فورانها را كه درست در دهانه آتشفشان رخ مي‌دهد شناسايي كنند.

به گفته "توماس"، اطلاعات جمع‌آوري شده از آتشفشان "آگوستاين" نشان مي‌دهد جرقه‌هاي بزرگي از دهانه آتشفشان به درون ستون خاكستر و غبار موجود در بالاي آتشفشان پرتاب مي‌شود و سپس درون ابري كه در بالاي آتشفشان در حال شكل‌گيري است، آذرخش رخ مي‌دهد. هنگامي كه ابر خاكستر و غبار بر فراز آتشفشان رشد كرده و ابعاد آن افزايش يابد، اين آذرخشها مستقل از دهانه آتشفشان و درون خود اين ابر شكل مي‌گيرند.

وي افزود: رعد و برق در ابرهاي بزرگ آتشفشاني از بسياري جهات مشابه رعد و برقهاي ايجاد شده درون طوفانهاست و از لحاظ ظاهري شاخه‌هاي متعددي دارد كه ظرف حدود نيم ثانيه در ابر آتشفشاني ايجاد مي‌شود.

در اين مطالعه محققان تنها موفق به شناسايي آذرخشهايي شدند كه درون ابر آتشفشاني جابه‌جا مي‌شوند اما در گذشته گزارشهايي از برخورد آذرخشهاي مربوط به فورانهاي آتش‌فشاني با زمين، وجود داشته‌است. در سال ‪ ۱۹۸۰‬در خلال فوران آتشفشان "سنت هلنز"، برخورد آذرخش ناشي از آتشفشان به زمين، سبب بروز آتش‌سوزي در جنگلهاي اطراف كوه شده بود.
منبع:ایران مساحت

به گفته "توماس"، احتمالا بين شدت فوران آتشفشان و وقوع آذرخشهاي آتشفشاني ارتباط برقرار است زيرا هر چه آتشفشان شديدتر باشد، ذرات باردار بيشتري از آن به بيرون پرتاب مي‌شوند و احتمال وقوع اين پديده افزايش مي‌يابد.
 

آتراد

عضو جدید
ماجراجوییهای فضایی در سال 2008 هنرنمایی مسنجر در اطراف عطارد

بشر در سال 2008 نگاه جسورانه ای به خارج از مرزهای زمین داشت و با کنکاش بی سابقه ای در فضا به خوبی خود را برای پذیرایی از سال 2009 به عنوان سال جهانی نجوم آماده کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، کاوشگر "مسنجر" که سال گذشته به نزدیکی سیاره عطارد رسید، امید سیاره شناسان در شناسایی جزئیات این سیاره نزدیک به زمین و کشف نقاط تاریک و تاکنون ناشناخته این سیاره بدون قمر به حساب می آید.

مأموریت ماجراجویانه این کاوشگربه افزایش دانش دانشمندان علوم فضایی درخصوص عطارد و حل معماهای آن کمک زیادی خواهد کرد.
کاوشگر مسنجر (پیام رسان) مخفف عبارت "سطح، فضا، محیط، ژئوشیمی و مسافت یابی عطارد" است که در آگوست 2004 پرتاب شد پس از طی مسافت 8/7 میلیارد کیلومتری در سال 2008 به نزدیکی این سیاره رسید.





تصویری از عطارد که به وسیله کاوشگر "مسنجر ثبت شده است
چندی پیش این کاوشگر با ثبت تصاویری از نزدیک ترین فاصله ای که تا به حال توسط فضاپیماها طی شده بود، اطلاعات جدیدی را از سطح سیاره عطارد در اختیار دانشمندان قرار داد.

تصاویر جدیدی که از سیاره عطارد توسط مسنجر به ثبت رسیده است دریچه ای جدید از شرایط و خصوصیات سیاره عطارد را به دانشمندان ارائه خواهد کرد.
اما در همین سال (2008) فضاپیمای "کاسینی" تصاویر بسیار نزدیکی از قمر "انسلادوس" یکی از قمرهای سیاره زحل به دست آورده است که در نوع خود به عنوان یکی از مهمترین دستاوردهای علمی - فضایی دانشمندان در سال گذشته میلادی به حساب می آید.

فضاپینای کاسینی در پی پروازی در 50 کیلومتری سطح این قمر توانست این تصاویر جالب را از زمینه یخ زده آن به دست بیاورد.
این تصاویر که منطقه قطب جنوب در انسلادوس را مشخص می کند، جزئیات و شکافهایی از سطح یخ زده به شکل پوست پلنگ را نشان می دهد که تاکنون دیده نشده بود. شکافها بر روی منطقه داغ واقع شده اند که این موضوع باعث پرتاب توده های یخ به داخل فضا می شود.


دانشمندان در جستجوی علت این فعالیتها هستند و معتقدند شاید نظریه وجود آب در لایه زیرین این قمر در بروز این حوادث کافی باشد. قطر این قمر 500 کیلومتر است که یک هفتم قطر قمر زمین است.
در سال 2008 رویداد تاریخی دیگری نیز به ثبت رسید و آن مشاهده زنده انفجار یک ابرنواختر بود. گروهی از ستاره شناسان آمریکایی با کمک تلسکوپ فضایی سوئیفت موفق شدند انفجار یک ابرنواختر را به صورت مستقیم و به مدت 30 روز رصد کنند.


محققان دانشگاه پرینستون و دانشگاه ایالت پن با کمک تلسکوپ فضایی سوئیفت ناسا موفق شدند انفجار دیدنی یک ابرنواختر را که تاکنون مشاهده نشده بود در تمام طیفهای پرتوهای ایکس و گاما به صورت مستقیم رصد کنند.

تلسکوپ فضایی سوئیفت که به طرف کهکشان مارپیچ NGC 2770 تنظیم شده بود توانست یک نور بسیار درخشان را در طیف پرتوهای ایکس به صورت مستقیم مشاهده کند. این نور کمی پس از مرگ ستاره با کمک 8 تلسکوپ زمینی رصد شد.

همچنین فرود تاریخی مریخ نشین فنیکس بر سطح مریخ را باید اوج جاه طلبیهای بشری در عرصه علوم فضایی در سال 2008 عنوان کرد.
به گزارش مهر، این مریخ نشین در بهار سال گذشته و در میان تبلیغات گسترده رسانه ای با موفقیت بر خاک مریخ نشست و بلافاصله نیز اولین علائم خود را به زمین ارسال کرد. فنیکس با هزینه 420 میلیون دلار ساخته شد و آگوست دو سال پیش از پایگاه کیپ کارناوال فلوردیدا به سمت مریخ پرتاب شد.

امید دانشمندان از همان ابتدا یافتن نشانه هایی از وجود یخ آب در سیاره مریخ بوده است.
استقرار بازوی روباتیکی، برقراری ارتباط مریخ نشین با زمین، نخستین بررسیها از خاک مریخ و در نهایت کشف یخ در سیاره سرخ، روزشمار جذابی از حضور پر سر و صدای فنیکس در مریخ به شمار می آید.

این کاوشگر که در روز 25 می 2008 میلادی و در اواسط تابستان مریخی به این سیاره رسید و به مدت 5 ماه به تحقیق، نمونه برداری و بررسی خاک مریخ پرداخت، بر اساس برنامه زمانبندی شده نیز برای همیشه خاموش شد.


به گزارش مهر، نتیجه این مطالعات دستیابی به اطلاعاتی مهم از ساختار خاک مریخ است که به گفته محققان دارای ذراتی رس مانند نمک و ماده شیمیایی سمی است که با کمک نوعی خاص از میکروبها می توان آن را به عنوان منبع انرژی مورد استفاده قرار داد.





کاهش میزان تابش نور خورشید، افت دمای هوا و طولانی شدن شبهای مریخی باعث کاهش انرژی مورد نیاز این کاوشگر و خاموشی تدریجی آن شد. البته مهندسان ناسا قصد دارند با پایان زمستان مریخی در صورت امکان این کاوشگر را مجددا فعال ساخته و آن را مورد استفاده قرار دهند

منبع:ایران مساحت
 

msc87

عضو جدید
با سلام. دوستان كسي راجع به موضوع مكانيابي پسماندهاي ويژه تجربه داره. موضوع پروژه مطالعاتي هست. و نياز به مطالعات جامع هيدرولوژي، زمين‌شناسي و ... و در نهايت ساماندهي سيستم اطلاعات جغرافيايي كه مكانهاي تارگت رو با استفاده از بافر نشون بده . در نهايت بايد 3تا سايت به كمك جي اي اس معرفي بشه. ممنون از نظرات خوب شما.
سلام دوست عزیز
شما دقیقا چی میخواین؟!!!!
پسماندهای ویژه شرایط خاصی داره که بسته به نوع پسمانده... ولی اگه مشکل در مکانیابی و پارامترهاشه که می تونید به tutorial موجود در ArcGIS مراجعه کنید، حتما مفید خواهد بود. یکسری پارامترها و همینطور روش کار رو می تونید ببینید.
 

msc87

عضو جدید
بیدو ، پروژه ناوبری چین

شاید‌ برای ما فهمید‌ن اینکه با وجود‌ سیستمهای تعیین موقعیت د‌قیقی مثل GPSوGlonass و Galileo ،ایجاد‌ یک سیستم تعیین موقعیت مستقل ،آن هم با صرف این مقد‌ار از هزینه و زمان کمی‌مشکل باشد‌ ؛ اما چینی ها تصمیم خود‌ را گرفته اند‌ آنها می‌خواهند‌ د‌ر عمل مستقل باشند‌ و نه فقط د‌ر حرف. و همچنین برای کشوری که د‌ر حد‌ود‌ یک پنجم از جمعیت جهان را د‌ر خود‌ جای د‌اد‌ه است ایجاد‌ یک سیستم تعیین موقعیت مستقل چند‌ان غیر منطقی نیست. چینیها مد‌ت هاست که تحقیقات را برای رسید‌ن به یک سیستم تعیین موقعیت ماهواره ای آغاز کرد‌ه اند‌ و به نظر می‌رسد‌ تا اواخر امسال به آرزوی خود‌ برسند‌
سلام دوستان
دلیل اینکه کشورهای مختلف دارن سعی میکنند که هر کدوم برای خودشون یک سیستم تعیین موقعیت مجزا ایجاد کنند اینکه این سیستم ها بشدت وابسطه به کشوری که این سیستم رو ایجاد کرده .
یعنی چی؟!!!!
یعنی اینکه این سیستم ها با توجه به موقعیت ماهواره ها در نقاط مختلف زمین ایستگاه های کنترلی دارن که نقش مهمی در دقت داده های این سیستم داره ولی نهایتا تمام این ایستگاه های کنترلی اطلاعات خودشون رو به یک ایستگاه مرکزی ارسال می کنند تا پردازش بروی اونها انجام بشه وبعد به سمت ماهواره ارسال بشه.
خوب نکته همین جاست که با دراختیر داشتن قدرت پردازش اطلاعات میشه هرلحظه سستم رو باخطاهای عمدی AS دچار اختلال کرد تا کشورهای دیگه نتونن از این اطلاعات استفاده کنن
چون خطاها بالا رفته دیگه داده ها قابل اطمینان نیستن......
اگه هر جایش ابهام داره بگید تا توضیح بیشتری بدم
 
آخرین ویرایش:

msc87

عضو جدید
ArcGIS << GIS >> و سوالات مربوط به آن

سلام دوستان
این تاپیک برای رشته GIS ایجاد شده تا به بحث در مورد این رشته و مسائل مربوط به اون بپردازیم من در تاپیکعمران - نقشه برداری هم یکسری پستهایی دیدم که مربوط به GIS بود، که در صورت امکان و با هماهنگی مدیر تالار به این تاپیک انتقال داده میشه.

در ابتدا به توضیحات اجمالی در این زمینه پرداخته خواهد شد و بعد اگر موردی بود بفرمایید تا توضیح داده بشه.

اگر هم سوالی در رابطه با نرم افزار های مربوط به این رشته بود، سعی میکنم یک تاپیک هم برای اون ترتیب بدم.خیلی از دوستان تصور میکنند که GIS فقط نرم افزار ArcGIS هست و بس، اما نتنها این رشته فقط بحث نرم افزاری نیست بلکه به بسیاری موضوعات دیگه مثل نحوه برنامه ریزی پروژه، قوانین تصمیم گیری، الگوریتم های تصمیم گیری و مکان یابی و ... هم مربوط میشه.

بعلاوه بغیر از نرم افزار ArcGIS نرم افزارهای دیگه ای هم هست که بسته به وسعت پروژه مورد استفاده قرر میگیره که به عنوان نمونه Autocad هم از این قابلیت برخورداره اما با توانایی های بسیار کمتر از ArcGIS .
 
آخرین ویرایش:

msc87

عضو جدید
مقدمه

مقدمه

سلام دوستان
همونطور که می دونید GIS یکی از گرایشات کارشناسی ارشد رشته نقشه برداری میباشد.این رشته مدت زیادی نیست که مورد توجه مدیران رده بالا در مملکت ما قرار گرفته و به اهمیت و کارایی این رشته پی برده اند ولی در همین مدت کوتاه بسیار پیشرفت کرده.اما هنوز در خم اول این جاده پر پیچ و خم هستیم.این رشته با انعطاف پذیری بسیاری که از خودش نشون داده وارد تمام زمینه های کاری از قبیل مدیریت بحران، بهداشت و سلامت، نظامی، شهری، عمرانی، پدافند غیر عامل و بسیاری دیگه که شاید نشه تصورش رو کرد و به نظر پیش پا افتاده برسند،شده.
اما با ورود این سیستم که خوب در تعاریف مختلف از اون برخی ها به عنوان سیستم (GISystem)و برخی دیگر به عنوان یک سرویس(GIServis) و در بعضی جاهای از اون به عنوان علم (GISciense) یاد میکنند تصمیمها راحتتر و با اطمینان بیشتر اتخاذ میشه، اما همچنان انسان تصمیم گیرنده آخره.به همین دلیل GIS سیستم حامی تصمیم گیری مکانی (SDSS) نیز نامیده میشه.
 
آخرین ویرایش:

Omid Jackson

عضو جدید
مهندس GIS اصلا" به چه دردي ميخوره به ما گفتن اطلاعات جغرافيايي هست.
 

msc87

عضو جدید
GISچیست؟

GISچیست؟

سلام آقا امید
البته این سوال رو اتراد در تاپیک عمران-نقشه برداری
http://www.iran-eng.com/member.php?u=28594http://www.www.www.iran-eng.ir/showthread.php?t=63238
بطور کامل توضیح داده که فکر کنم تاحدی واسه آشنایی خوبهمن خودم کامل نخوندمش ولی باید واسه شما مفید باشه
اما به طور کلی GIS یک مجموعه از ابزارها اعم از وسایل مورد نیاز در جمع آوری داده ها و همینطور ذخیره سازی و نگهداری داده، بهمراه نیروی انسانی جهت اجرای کارهای مورد نیاز و نرم افزار متناسب با پروژه،خود داده ها و غیره میشه که در مجموع برای حمایت از تصمیمات اتخاذ شده ویا قبل از آن کمک به تصمیم گیری مورد استفاده قرار می گیره.
 

msc87

عضو جدید
نحوه نصب ArcGIS 9.3

نحوه نصب ArcGIS 9.3

سلام دوستان
همونطور که تو پست قبلی گفتم ArcGIS یکی از نرم افزارهای قوی در کارهای GIS می باشد
اما این نرم افزار در حال حاضر در ایران به صورت قفل شکسته موجود میباشد که به همین دلیل در هنگام نصب این نرم افزار دوستان به مشکلات بسیاری برخورد خواهند کر در برخی موارد حتی امکان نصب و اجرا وجود ندارد. این مشکلات در Windows Vista دوچندان خواهد بود.
اما روش کلی نصب این نرم افزار در لینک زیر وجود دارد

http://rapidshare.com/files/261312775/JB-ReadMe.rar.html

خود نرم افزار حجم زیادی دارد که قابل آپلود کردن در اینجا نیست در صورت پیدا کردن لینک دانلود در همین تاپیک قرار داده می شود.
 

msc87

عضو جدید
ArcGIS 9.3.1

ArcGIS 9.3.1

سلام دوستان
این لینک فایل تورنت نرم افزار ArcGIS 9.3.1 است.

لینک

نرم افزار های که قابلیت دریافت فایلهای تورنت رو دارند از اینجا دانلود کنید.
 

msc87

عضو جدید
آموزش ArcGIS

آموزش ArcGIS

سلام دوستان
این کتاب آموزش ArcGIS
به انگلیسی و فارسیش به صورت Hardcopy قابل تهیه است.
ترجمه: تی تی دژ

دانلود
 

msc87

عضو جدید
با امید موفقیت

با امید موفقیت

سلام دوستان

امیدوارم که تا الان تونسته باشید ArcGIS رو نصب کنید.
 

msc87

عضو جدید
سلام

سلام

سلام به دوستان
نمی دونم این تالار چرا اینقدر بی حاله؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
خوب اگه کسی نیاد و نظری نده که نمیشه پیش رفت کرد...
تا یه جایی میشه رفت ولی بعدش دیگه موضوع ها ته میکشه
خوبه یکم شماهم مشارکت کنید تا حداقل بدونیم واسه یه کسی بدرد بخور بوده
و بفهمیم به چه چیزی نیاز بیشتر رو همون تمرکز کنیم...

دیگه خود دانید
 

Mehdik76

عضو جدید
سلام دوستان خسته نباشید
لطفا اگه کسی در باره نحوه راه اندازی ArdSDE 9.3 در سرور اطلاعاتی داره بگه تا ما هم استفاده کنیم. با تشکر
 

msc87

عضو جدید
ArcSDE

ArcSDE

سلام دوستان خسته نباشید
لطفا اگه کسی در باره نحوه راه اندازی ArdSDE 9.3 در سرور اطلاعاتی داره بگه تا ما هم استفاده کنیم. با تشکر
سلام دوست عزیز
منظورتون از راه اندازی ArcSDE چیه؟
اگه می خواین به دیتا بیس وصل بشین روش اتصال به دیتابیس در Tutorial خود ArcGIS اومده که فکر میکنم دیتابیسش SQL server باشه.اگردارینش که عنوان Documentation اینه:

ArcSDE® Database Servers Tutorial

اگر هم ندارین همینجا بگید تا براتون بذارم
 

hosein_svr

عضو جدید
سلام
یه سوال دارم که شاید زیاد ربطی به تاپیک نداره ولی اگه اطلاعاتی دارید ممنون میشم

رشته سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی(RS&GIS) چقدر مباحث و عملکردش به GIS نزدیکه؟ خب این یکی از طریق جغرافیا هست و GIS از طریق مهندسی نقشه برداری
اصلا زمینه کاریشون به هم شباهت داره؟
 

nilo-rms

عضو جدید
درخواست مقاله

درخواست مقاله

سلام.من دنبال مقالاتی راجع به GIS و کاربری اراضی هستم اگه کمکم کنین ممنون می شم.
 

msc87

عضو جدید
سلام

سلام

سلام
یه سوال دارم که شاید زیاد ربطی به تاپیک نداره ولی اگه اطلاعاتی دارید ممنون میشم

رشته سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی(RS&GIS) چقدر مباحث و عملکردش به GIS نزدیکه؟ خب این یکی از طریق جغرافیا هست و GIS از طریق مهندسی نقشه برداری
اصلا زمینه کاریشون به هم شباهت داره؟
سلام دوست عزیز
تفاوت این دوتا یعنی RS&GIS که از رشته جغرافیا می آد و GIS که از رشته نقشه برداری، در این که تو اولیه بیشتر به بحث تفسیری و کاربردی مساله پرداخته میشه ولی تو دومی به مباحث پایه ای و علمی ترش هم می پردازند.
 

msc87

عضو جدید
کاربری اراضی و GIS

کاربری اراضی و GIS

سلام.من دنبال مقالاتی راجع به GIS و کاربری اراضی هستم اگه کمکم کنین ممنون می شم.
سلام دوست عزیز
مقاله درباره GIS و کاربری اراضی زیاده، شما اسم مقاله رو بگید تا براتون بزارم...

موفق باشید:gol:
 

Similar threads

بالا