3 جنس پرکاربرد در تولید قوطی پروفیل

parmisrad

عضو جدید
به‌احتمال بسیار زیاد در زندگی‌تان با میز و صندلی فلزی سر و کار داشته‌اید. نزدیک‌ترین مثال، نیمکت‌های فلزی مدرسه است. اگر پایه‌های آن را به خاطر بیاورید؛ متوجه می‌شوید که از کودکی با قوطی پروفیل سر و کار داشته‌اید. پروفیل با معیارهای مختلفی دسته‌بندی می‌شود:
  • >بر اساس کاربرد
  • >بر اساس شکل ظاهری
  • >بر اساس روش تولید
  • >بر اساس وزن
  • >بر اساس جنس
اگر این مقطع فلزی دارای سطح مقطع بسته و هندسی باشد، به آن «قوطی» یا اصطلاحاً در بازار «قوطی پروفیل» می‌گویند. در این مقاله درباره دسته‌بندی پروفیل‌ها بر اساس جنس صحبت خواهیم کرد. پرکاربردترین موادی که در ساخت پروفیل به کار می‌رود فولاد، آلومینیوم و کامپوزیت هستند که در ادامه در مورد خواص و کاربردهای هر کدام می‌خوانید:

کاربرد انواع مختلف پروفیل


هر جنس پروفیل کجا قابل استفاده است؟

از آنجایی که فولاد با آلیاژهای مختلفی ساخته می‌شود، پروفیل فولادی نیز بر اساس نوع آلیاژ به کار رفته در آن، انواع مختلفی دارد. جنس پروفیل آهن، تعیین‌کننده کاربرد و قیمت قوطی پروفیل است.

تمامی پروفیل‌های فولادی به هر 2 روش فابریک و پرسی تولیدشده و سطح مقطع آن‌ها اشکال مختلفی دارد. با مهم‌ترین انواع پروفیل فولادی آشنا شوید:

1.پروفیل فولاد کربنی

پروفیل‌های ساخته شده از فولاد کربنی، پرکاربردترین نوع پروفیل هستند که به صورت گسترده در ساختمان‌سازی و صنعت به کار می‌روند. این نوع پروفیل معمولاً از ورق سیاه ST37 یا ورق روغنی ساخته می‌شود. مهم‌ترین کاربردهای پروفیل فولاد کربنی به شرح زیر است:
  • ساخت و ساز: پروفیل ساختمانی ضخامتی بین 2 تا 5 میلی‌متر دارد. این نوع پروفیل در نمای ساختمان و به منظور ساختن درب و پنجره به کار می‌رود.
  • صنعت: پروفیل‌های صنعتی تا سایز 400 میلی‌متری هم تولید می‌شوند و ضخامت آن‌ها بیشتر از 5 میلی‌متر است. این نوع پروفیل در پل‌سازی، صنایع نظامی و ساخت دستگاه‌های صنعتی به کار می‌رود.
  • لوازم‌خانگی: پروفیل‌هایی که در ساخت لوازم‌خانگی به کار می‌روند از ورق روغنی تولید می‌شوند. این نوع پروفیل همچنین در ساخت اگزوز و مبلمان نیز کاربرد دارد.

2.پروفیل گالوانیزه

پروفیل گالوانیزه از ورق فولاد کربنی ساخته شده؛ اما دارای پوششی از فلز روی است. این نوع پروفیل به منظور ساخت درب و پنجره به کار می‌رود؛ اما کاربرد اصلی آن جایی است که احتمال زنگ‌زدگی زیاد است.

3.پروفیل استیل

این نوع پروفیل همان‌طور که از نامش مشخص است، از استیل یا فولاد ضدزنگ ساخته شده است. تمامی گریدهای فولاد ضدزنگ از جمله 304، 316 و 201 در ساخت پروفیل استیل به کار می‌رود. مقاومت آلیاژهای مذکور در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی باعث شده که پروفیل‌های ساخته شده از این آلیاژها، برای صنایع غذایی، دارویی و شیمیایی مناسب باشند.
یکی دیگر از انواع پروفیل استیل، پروفیل استیل دکوراتیو نام دارد. این نوع پروفیل ضخامت کمی داشته و با نام «پروفیل استیل درزدار» هم شناخته می‌شود. به دلیل داشتن سطح صیقلی و یکدست، از آن در دکوراسیون داخلی و ساخت لوازم خانه و آشپزخانه استفاده می‌شود.

کاربردهای پروفیل آلومینیومی:

خواص و کاربردهای متنوع آلومینیوم باعث شده که پروفیل‌های ساخته شده از آن نیز دارای کاربردهای گسترده‌ای باشند. مزایای اصلی آلومینیوم که باعث می‌شود پروفیل آلومینیوم بسیار محبوب باشد؛ ضدزنگ بودن، انعطاف‌پذیری و تحمل فشار بالاست. همچنین پروفیل‌های آلومینیومی وزن به مراتب کمتری در مقایسه با نوع فولادی با ابعاد مشابه هستند.
کاربرد اصلی پروفیل آلومینیومی در ساخت درب، پنجره، نمای ساختمان و لوازم‌خانگی است.

کاربردهای پروفیل کامپوزیت:

فلز، سرامیک و پلیمر مواد اصلی تشکیل‌دهنده ماده کامپوزیت هستند. در ساخت پروفیل کامپوزیت از ترکیب این مواد استفاده می‌شود که درصد فلز بالاتری دارد. پروفیل کامپوزیت دارای ویژگی‌هایی مثل سبک‌ وزن بودن و مقاومت در برابر رطوبت و زمین لرزه است. این خواص باعث شده تا این پروفیل در مناطق دارای رطوبت بالا یا زلزله‌خیز محبوبیت زیادی داشته باشد.

اینکه شما چه جنس پروفیلی می‌خرید، تأثیر زیادی روی هزینه‌هایتان دارد. همیشه باید این عامل را در کنار قیمت آهن در نظر داشته باشید. پیش از خرید این مقطع فولادی، مشورت با کارشناسان پروژه نیز می‌تواند بسیار راهگشا باشد.
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

Similar threads

بالا