گیاه دارویی لوفا

مرتضی فنودی

عضو جدید
گیاهشناسی:گیاه لوفا گیاهی از خانواده Cucurbitaceae با نام علمی Luffa Cylindrica می باشد که به عناوین توری، کشاتاکی و اسفنج گیاهی نیز معروف است گیاهی است بالارونده که معمولا روی داربست گسترده می شود برگ های آن در ابعاد برگ خطمی، گل سرخی بوده و پوشیده از موم می باشد ساقه اصلی آن دراز، گره دار و محل گره ها زاویه دار است. پس از 5 یا 6 ماه که از کاشت آن گذشت گل های درشت و زردرنگی شبیه گل خیار ظاهر می شود میوه آن سبز تیره و خالدار است و مانند دوکی که از قسمت وسط متورم و از دو طرف باریک است. قطر آن 2 تا 3 سانتی متر و طولش 30 تا 100 سانتی متر می باشد. دانه های آن در برخی گونه ها قرمز رنگ و در داخل میوه قراردارد.در ایران زیاد معمول نیست ولی در برخی مناطق کاشته می شود.خواص درمانی لوفا:میوه خشک لوفا بادشکن است، مفید برای نرم کردن سینه، ضدعفونی کننده و ضد انگل است.خون را خنک و جریان خون را تنظیم می کند.ترشح شیر را افزایش می دهد. خونریزی مثانه را متوقف می سازد. برای درمان یرقان، ورم های سرطانی، آبله، دندان درد و تب مخملک مفید می باشد. خاکستر سوخت آن با قرمز دانه برای خشک کردن تاول های چرکی آبله به کار می رود. مغز دانه لیف قی آور است و اضهال خونی را متوقف می سازد.از این گیاه بعنوان یک محصول طبیعی برای تمیز کردن پوست استفاده می شود. این ماده قدیمی ترین ماده ماساژ بوده و ماساژ دادن با آن باعث برداشتن سلول های مرده پوست و باعث شادابی پوست شده و تنفس سلول ها را تسهیل می کند.
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
Uses[edit] FiberThe fruit section of L. aegyptiaca may be allowed to mature and used as a bath or kitchen sponge after being processed to remove everything but the network of xylem or fibers. Marketed as luffa or loofah, the sponge is used like a body scrub.
In Paraguay, panels are made out of luffa combined with other vegetable matter and recycled plastic. These can be used to create furniture and construct houses.[3]
[edit] Food
Beerakaya pulusu curry ingredientsLuffa are best eaten when small (less than 12 cm) and still green.
In Karnataka's Malenadu (Western Ghats) it's known as Tuppadahirekayi, which literally translates to buttersquash. It grows naturally in this region and is consumed when it's still tender and green, it's mostly used as a vegetable in curries, but is loved as a snack, bhajji, dipped in chickpea batter and deep fried. Once the fruit dries out, as the name goes it's used as a natural scrubber, washing sponge, Loofah.
In Maharashtra, India, dodka (Ridge Gourd/luffa) and ghosavala (smooth luffa) are common vegetables prepared with either crushed dried peanuts or with beans. In Northern India as well as Pakistan, Turai (thoo-raee) is the common name for Luffa.
In China, Indonesia, the Philippines, Manipur, India (called Sebot) the luffa or patola is eaten as a green vegetable in various dishes. The luffa is eaten when the fruit is young and the sponge has yet to become tough. It is also known as Chinese Okra in Canada.
Luffa species are used as food plants by the larvae of some Lepidoptera species, including Hypercompe albicornis.
[edit] MedicineIts juice is used as a natural remedy for jaundice. The juice is obtained by pounding the bitter luffa and squeezing it through a cloth. Bitter luffa seeds and dry crusts are also available and can be used for the same purpose.


استفاده [ویرایش] FiberThe بخش میوه aegyptiaca L. ممکن است به بلوغ مجاز است و به عنوان یک حمام و یا اسفنج آشپزخانه بعد از اینکه پردازش برای حذف کردن همه چیز، اما شبکه ای از آوند چوبی یا الیاف استفاده می شود. به بازار عرضه به عنوان luffa یا loofah، اسفنج مانند یک اسکراب بدن مورد استفاده قرار می گیرد.

در پاراگوئه، پانل های خارج از luffa در ترکیب با مواد گیاهی دیگر و جنس پلاستیک بازیافت شده ساخته شده است. این را می توان مورد استفاده برای ایجاد مبلمان و ساخت خانه است. [3]

[ویرایش] مواد غذایی
کاری pulusu Beerakaya ingredientsLuffa بهترین خورده زمانی که کوچک (کمتر از 12 سانتی متر) و هنوز سبز است.

در Malenadu کارناتاکا (قسمت های غربی) آن را به عنوان Tuppadahirekayi، که به معنای واقعی کلمه به buttersquash ترجمه شناخته شده است. این به طور طبیعی در این منطقه رشد می کند و مصرف آن هنوز مناقصه و سبز است، آن را بیشتر به عنوان یک سبزی در ادویه کاری استفاده می شود، اما به عنوان یک میان وعده، bhajji، غوطه ور در نخود خمیر و سرخ شده را دوست داشت. پس از میوه خشک کردن، به عنوان نام می رود که آن را به عنوان یک اسکرابر طبیعی استفاده می شود، شستشو، اسفنج، Loofah.

در ماهاراشترا، هند، dodka (ریج کدو / luffa) و ghosavala (صاف luffa) سبزیجات معمولی تهیه شده با خشک یا بادام زمینی خرد شده یا با لوبیا. در شمال هند و همچنین پاکستان، Turai (thoo raee) نام رایج برای Luffa است.

در چین، اندونزی، فیلیپین، مانیپور، هند (نام Sebot) luffa یا patola به عنوان یک سبزی سبز در غذاهای مختلف خورده است.luffa خورده است زمانی که میوه جوان است و اسفنج هنوز برای تبدیل شدن به سختی. همچنین این عنوان بامیه چینی در کانادا شناخته شده است.

گونه Luffa به عنوان گیاهان مواد غذایی را به لارو بعضی از گونه ها پولکبالان، از جمله albicornis Hypercompe استفاده می شود.

[ویرایش] آب MedicineIts است به عنوان یک درمان طبیعی برای یرقان مورد استفاده قرار می گیرد.آب با تپش luffa تلخ و فشردن آن را از طریق یک پارچه به دست می آید. دانه های تلخ luffa و پوسته های خشک نیز موجود است و می توان برای همان هدف مورد استفاده قرار گیرد.
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
Scientific classification
Kingdom:Plantae
(unranked):Angiosperms
(unranked):Eudicots
(unranked):Rosids
Order:Cucurbitales
Family:Cucurbitaceae
Subfamily:Cucurbitoideae
Tribe:Benincaseae
Subtribe:Luffinae
Genus:Luffa

Vernacular names : Smooth loofah, sponge gourd, vegetable sponge, dishcloth gourd, dishrag gourd, rag gourd (En). Courge torchon, éponge végétale, liane torchon, pétole, luffa (Fr). Esponja vegetal (Po). Uziuzi, madodoki, mdodoki (Sw) Origin and geographic distribution : Luffa cylindrica is widely distributed in the tropics and subtropics, as a cultivated and naturalized plant. Its cultivation is of ancient origin and it is hard to determine whether the native home is Africa or Asia. The plant occurs wild in West Africa, but this is often believed to be a result of escape from cultivation, as the plant is known as ‘white people’s sponge’ in several communities in the region. However, evidence of an Asian origin is rare. How the plant has spread over the entire tropical zone is also not clear. Some argue for ocean currents as a dispersal mechanism, but more often human dispersal is raised as the probable cause of the wide distribution of Luffa cylindrica Uses : When the fruit becomes old and dry the endocarp becomes a persistent fibrous vascular network which is used in various ways. A major use is as a sponge for washing and scrubbing utensils as well as the human body. It is also used for the manufacture of hats, insoles of shoes, car-wipers, pot-holders, table-mats, door and bath-mats, sandals and gloves. The fibre has also been used for its shock and sound absorbing properties, for instance in helmets and armoured vehicles, and as a filter in engines. In Ghana the dry fibre is used to filter water and palm wine. In Central Africa it is used to brush clothes. Fungal biosorbents immobilized on Luffa cylindrica sponges have been used for the biosorption of heavy metals from olive oil mill wastewater and other wastewaters.
The young fruit is eaten fresh or cooked as a vegetable, but it has to be picked before the fibrous vascular bundles harden and before the purging compounds develop. In Guinea and Côte d’Ivoire edible cultivars are grown. Edible forms have also been developed in India and the Philippines where the plant is commonly cultivated. In India and China a type of curry is prepared with the fruit which is peeled, sliced and fried. In Japan the fruits are eaten fresh or sliced and dried to be eaten later. The leaves are also eaten as a vegetable. The roasted seeds are edible and contain an edible oil. The oil has been used in the United States in soap manufacture. The bitter and toxic seedcake is unsuitable as feed for cattle, but can be used as fertilizer given that it is rich in N and P. The fruits and leaves are browsed by goats. Bees feed on the flowers.
In traditional African medicine pulp of the whole plant is used as a suppository against constipation. Root preparations are taken for the treatment of constipation and as a diuretic. In Gabon a root preparation is used as remedy of nose cancer. In DR Congo a decoction of the roots and leaves is recorded to be drunk or used in an enema as an abortifacient, but in Tanzania a root decoction and leaf sap are recorded to be drunk to reduce the danger of abortion. The leaves are used to promote wound healing and to maturate abscesses. In Togo leaf preparations are applied on oedemas and taken for the treatment of malaria. In the Central African Republic ground leaves are introduced rectally for the treatment of enterobiasis. In Congo the leaf juice is considered to be effective against filaria, and an aqueous maceration of fresh leaves is taken for the treatment of whooping cough. In Rwanda the leaves are pounded with water and the sap is taken for the treatment of stomach-ache. In Uganda leaf preparations are used to facilitate childbirth. Zulu people in South Africa take a leaf decoction to treat stomach-ache. The fruit is used in Guinea on tumours and swellings, and the fruit pulp is used in Guinea and Nigeria as an emollient. The fruit sap is taken as a strong purgative. The seeds are credited with emollient and anthelminthic properties. They are also emetic and cathartic. The seed oil is used for the treatment of skin problems. Unripe fruits have been used as fish poison. Production and international trade : Japan is among the primary world producers and importers of Luffa cylindrica sponges and has established a grading system to ensure uniformity. Products from Japan are considered to be of superior quality. In recent years the product has been imported from Japan into the United States as cosmetic sponge. There is also trade between the United States and other countries in Asia and Latin America. It is a traditional product of commerce in the whole Mediterranean, known under the arabic name ‘luff’. Luffa cylindrica sponges are produced and traded in tropical Africa, but statistics are not available. Commercial grade sponges are preferably between 15 and 40 cm long, free of seeds and with pale, uniform colour. Young fruits can be found as a vegetable in Chinese groceries in the West. Properties : Sponges from the fruit of Luffa cylindrica are soft and non-scratching, making them very suitable as wash cloth and for cleaning glass and china. The sponges tolerate mechanical stress and resume their original shape after being pressed down. Moreover, they are rotproof and appreciated in body care as a substitute for massage gloves. Luffa cylindrica fibre has a high water absorption capacity, making it suitable as an absorbent, for instance to decolour aqueous effluents. Another potential use is the reinforcement of resin matrix composite materials, but in this case a barrier layer, for instance of glass fibres, is necessary to avoid water absorption from the environment. The sponge has a high degree of porosity, high specific pore volume, stable physical properties and is non-toxic and biodegradable. These properties make it suitable as support matrix to plant, algal, bacterial and yeast cells. The fibre strands contain 50–62% α-cellulose, 20–28% hemicellulose and 10–12% lignin.
The raw leaves contain per 100 g edible portion: moisture 94.0 g, energy 58 kJ (14 kcal), protein 1.6 g, fat 0.1 g, carbohydrates (including fibre) 2.7 g, ash 1.6 g, Ca 330 mg, P 33 mg (Leung, Busson & Jardin, 1968). Leaf extracts, containing saponins, alkaloids and cardiac glycosides, have shown antibacterial activity against Bacillus subtilis, Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Salmonella typhi. Aqueous extracts of the leaves have shown in-vitro oxytocic activity. In one study ethanolic leaf extracts showed in-vitro antiplasmodial activity against Plasmodium falciparum, while in another study the crude ethanolic extract had no significant antimalarial activity, but the petroleum ether fraction of the ethanolic extract was active against Plasmodium falciparum.
The immature fruit contains per 100 g edible portion: moisture 94.0 g, energy 88 kJ (21 kcal), protein 0.6 g, fat 0.2 g, carbohydrates 4.9 g, Ca 16 mg, P 24 mg, Fe 0.6 mg, vitamin A 235 IU, thiamin 0.04 mg, riboflavin 0.02 mg, niacin 0.3 mg and ascorbic acid 7 mg. The fruit also contains saponins. Fruits of wild forms are bitter and poisonous. Various antioxidant compounds have been isolated from the fruit. Lucyosides isolated from the fruit have shown antitussive activity. Ethanolic extracts of the fruit have shown antibacterial and antifungal activity.
Seeds from Sudan contained per 100 g: moisture 4.1 g, protein 32.8 g, fat 37.0 g, crude fibre 12.7 g, carbohydrate 8.9 g and ash 4.5 g. Dehulled seeds from Nigeria contained per 100 g: moisture 2.3 g, crude protein 37.6 g, crude fat 42.3 g, crude fibre 3.0 g, carbohydrate 10.6 g and ash 4.3 g. Seed extracts, containing saponins, alkaloids and cardiac glycosides, have shown antibacterial activity against Bacillus subtilis, Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Salmonella typhi. Luffin-a and luffin-b, proteins isolated from the seed, have shown abortifacient and antitumour activity, and protein-biosynthesis inhibitory activity. Luffacylin, luffin p1 and luffin-s have shown ribosome inactivating activity; luffacylin also has antifungal activity against Fusarium oxysporum and Mycosphaerella arachidicola, and luffin p1 has anti-HIV-1 activity. The seed contains various triterpene saponins, some of them highly toxic. Two triterpenoids isolated from the seed (sapogenins 1 and 2) have shown in-vivo immunostimulatory effects in mice. The triterpene oleanolic acid has shown anti-inflammatory activity. Aqueous seed extracts and polysaccharides and proteins from the seed have shown in-vitro antitumour activity. An ethanolic extract of the seed reduced blood glucose levels in streptozotocin diabetic rats, but had no effects on blood glucose levels in normal rats.
The seed oil is variously described as colourless or green or brownish, probably depending on the extraction method. The main fatty acids in the seed oil are palmitic acid (10–23%), stearic acid (7–19%), oleic acid (7–40%) and linoleic acid (43–65%).
Bryonolic acid, a pentacyclic triterpene isolated from cultured cells of Luffa cylindrica, has shown in-vivo anti-allergic and anti-inflammatory effects in rats and mice Adulterations and substitutes : The fruit of Luffa acutangula (L.) Roxb. (‘ridged gourd’) is primarily used as a vegetable but when dry its fibre can also be used as a sponge. However, the sponge of Luffa acutangula is of low quality and therefore the plant is rarely grown for its spongy characteristics Description : Monoecious, annual, climbing or trailing herb up to 15 m long, stem 5-angled, finely hairy; tendrils 2–6-fid. Leaves alternate, simple; stipules absent; petiole up to 15 cm long; blade ovate in outline, 6–25 cm × 6–27 cm, palmately 3–7-lobed with triangular or ovate lobes, cordate at the base, lobes acute or subacute and apiculate at the apex, margin sinuate-dentate, scabrous, dark green, palmately veined. Male inflorescence racemose, 5–20-flowered; peduncle 7–32 cm long, finely hairy; female flowers solitary. Flowers uni***ual, regular, 5-merous, 5–10 cm in diameter; petals free, entire, broadly obovate, 2–4.5 cm long, deep yellow; male flowers on bracteate pedicels 3–13 mm long, receptacle tube obconic below, expanded above, 3–8 mm long, with triangular lobes 8–12 mm long, sepals ovate, 8–14 mm long, stamens 3 or 5, free, inserted on the receptacle tube, connectives broad; female flowers on pedicel 1.5–14.5 cm long, receptacle tube shortly cylindrical and 2.5–6 mm long, with ovate lobes c. 1 cm long, sepals ovate-lanceolate or lanceolate, 8–16 mm long, ovary inferior, stigmas 3, 2-lobed. Fruit an ellipsoid or cylindrical capsule up to 60(–90) cm × 10(–12) cm, beaked, not prominently ribbed, brownish, dehiscent by an apical operculum, glabrous, many-seeded. Seeds lenticular, broadly elliptical in outline, compressed, 10–15 mm × 6–11 mm × 2–3 mm, smooth, dull black, with a narrow, membranous wing-like border. Seedling with epigeal germination; cotyledons ovate, c. 5 cm long. Other botanical information : Luffa comprises 7 species, 4 of these native to the Old World tropics and 3 somewhat more distantly related species indigenous to South America. Luffa cylindrica hybridises with other species of the genus, but in most cases hybrids show a great reduction in fertility or even sterility. Hybrids of Luffa cylindrica and Luffa acutangula are found in cultivation. These are bitter and inedible, but suitable for the production of sponges.
Within Luffa cylindrica cultivated and wild forms are distinguished:
– Smooth Loofah Group (synonym: var. aegyptiaca): the large-fruited, less bitter, cultivated forms, with different cultivars for the production of the best sponge or the best vegetable.
– var. leiocarpa (Naudin) Heiser & Schilling: the wild forms occurring in Asia. Anatomy : The differentiation of the strands in the fruit begins when the ovary primordium is about 1 mm and new strands continue to form until cell division ceases. A complex anastomosing fibre network is then produced. Each fibre consists of 200–500 cells connected by their cell wall and surrounding a central longitudinal channel. The fibre elements are in fact dead sclerenchymatic cells with thick, lignified walls and reabsorbed protoplasm. The fibres are difficult to separate and can differ considerably in diameter, length, and spacing of the fibre strands Growth and development : Flowers open in the early morning. Pollination is by insects. Luffa cylindrica is self-compatible and natural propagation is by seed. At maturity, the operculum of the fruit opens and frees the seeds which are carried by wind, though not over long distances. Ecology : Luffa cylindrica persists in old cultivations and near dwellings, frequently becoming naturalized in forest, woodland, bushland, thicket and grassland, from sea-level up to 1500(–1800) m altitude.
In cultivation the crop grows well in tropical regions. In temperate regions it is suitable for summer growing conditions. The plant is sensitive to frost. Excessive rainfall during flowering and fruiting adversely affects fruit yields. A deep sandy loam is preferred. Propagation and planting [ edit ] Propagation is by seed. The 1000-seed weight is 70–100 g. In cultivation the seeds are saved from the previous crop. Seeds of hybrid cultivars should not be collected for planting. Germination is best at temperatures of 20–30°C. Plantations can be established by direct sowing or transplanting. Luffa cylindrica is usually planted c. 1 m apart. Management : Like many other cucurbit species Luffa cylindrica has a moderate nutrient requirement. In cultivation a trellis is required to support the climbing stem. In Africa the plant is mostly grown in home gardens with little management. For commercial production of Luffa cylindrica sponges it is important to adequately manage plant spacing, fruit size and the number of fruits per plant as this might influence yields. Side branches are best pruned to promote growth of the main stem, and not more than 20–25 fruits per stem should be allowed to grow. Diseases and pests : A number of common cucurbit diseases and pests are also found in Luffa cylindrica cultivation. These include powdery mildew, downy mildew, pumpkin flies and red spider mite. For instance several species of pumpkin flies (including Bactrocera depressa and Bactrocera scutellata) attack the immature fruit. These dark brown insects penetrate the fruit skin and the tissue around the puncture mark dries and becomes darker and slightly sunken Harvesting : Mature fruits to be used for their fibre are harvested 3–6 months after sowing, when they start to turn yellow. Fruits for consumption should be harvested before they become fibrous; their harvesting starts 2 months after planting. Immature fruits do not store well, and should be marketed or prepared for consumption as soon as they are harvested. Yield : Reports from India and Japan show that Luffa cylindrica can produce more than 62,000 fruits/ha with a plant density of 11,000 plants/ha, the number of fruits per plant being limited to 5–6. In natural stands, the number of fruits produced per plant can be much higher than 6. For instance, a report from Columbia indicated that with 5300 plants/ha the production was 200,000 fruits/ha with a fruit size of 30–90 cm × 8–12 cm and a crop cycle of 15 months. Handling after harvest : The basic method for preparing sponges is to immerse the dry, mature fruit in water for 2–3 days to soften the skin and flesh and be able to easily remove these and the seeds. In other processing methods boiling water is used. In commercial enterprises the fruits are placed in tanks with running water until the skin and pulp disintegrate, after which they are washed to remove the pulp and seeds. The fibrous endocarp is bleached in a sodium hypochlorite solution before a final washing and drying, or it is dried and bleached in the sun. Genetic resources and breeding : The largest ex-situ collections of Luffa species are held in the United States, India and the Philippines. A DNA bank of 131 accessions of Luffa cylindrica collected from 8 West African countries is available at the Genebank Department of the Leibniz Institute of Genetics and Crop Plants Research (IPK, Gatersleben). Genetic resources of wild forms are not under threat as the species is ubiquitous and grows widely in tropical regions. Cultivated forms in Africa, however, require urgent inventory and conservation actions to promote local growers’ efforts for cultivar selection and improvement. Breeding : Variability exists in the thickness of the outer zones of the fibre network (which form the bulk of the sponge), the compactness of the network, the diameter of the strands and the length of the fibre cells. These traits are inherited and thus offer prospects for selection and breeding. Numerous cultivars and interspecific hybrids are available in the major production countries. Prospects : Luffa cylindrica fruits are a very useful local source of fibre used for sponges and other applications and of edible fruits. There may even be scope for commercial production of sponges for the export market. To increase the profitability, the production of sponges combined with oil extraction from the seeds may offer prospects. The wide application in traditional medicine and the results of pharmacological investigations indicate medicinal potential.

نام بومی: صاف loofah، کدو اسفنج، اسفنج سبزی، کدو کهنه ظرف شویی، dishrag کدو، کدو پوش (FA). torchon Courge، éponge végétale، liane torchon، pétole، luffa (جلو). Esponja گیاهی (پو) است. Uziuzi، madodoki، mdodoki (ص)

خاستگاه و توزیع جغرافیایی: Luffa cylindrica است که به طور گسترده ای در مناطق استوایی و زیر استوایی، توزیع شده است، به عنوان یک گیاه زراعی و تابعیت. کشت آن از منشاء باستانی و آن سخت است برای تعیین اینکه آیا خانه بومی آفریقا و آسیا است. این گیاه وحشی در غرب آفریقا، رخ می دهد، اما این است که اغلب تصور می شود در نتیجه فرار از کشت، گیاه به عنوان «اسفنج سفید از مردم در جوامع مختلف در منطقه شناخته شده است. با این حال، شواهدی از یک منشاء آسیایی نادر است. چگونه گیاه گسترش بر تمام منطقه استوایی نیز مشخص نیست. برخی از جریان های اقیانوسی به عنوان یک ساز و پراکندگی استدلال می کنند، اما در اغلب موارد پراکندگی انسان به عنوان علت احتمالی از توزیع گسترده ای از Luffa cylindrica مطرح

کاربرد: هنگامی که میوه می شود و خشک درون تبدیل به یک شبکه عروقی مداوم لیفی است که در شیوه های مختلف استفاده می شود. استفاده عمده این است که به عنوان یک اسفنج برای شستشو و شستشو ظروف و همچنین در بدن انسان است. همچنین برای ساخت کلاه، کفی کفش، ماشین برف پاک کن، دیگ دارندگان، جدول تشک، درب و حمام تشک، صندل و دستکش استفاده می شود. فیبر برای شوک و صدا خواص جذب، استفاده می شود به عنوان مثال در کلاه و وسایل نقلیه زره پوش، و به عنوان یک ***** در موتورهای است. در غنا فیبر خشک مورد استفاده قرار گیرد برای ***** کردن آب و شراب خرما. در آفریقای مرکزی از آن استفاده شده است به قلم مو رنگ لباس. قارچی biosorbents بی حرکت بر روی اسفنج cylindrica Luffa شده اند برای جذب فلزات سنگین از فاضلاب کارخانه روغن زیتون و فاضلاب مورد استفاده قرار گیرد.
میوه جوان خورده است تازه و یا پخته شده به عنوان یک سبزی است، اما آن را به قبل از بسته نرم افزاری سخت لیفی عروقی را برداشت و قبل از این ترکیبات در پاکسازی توسعه است. در گینه و ساحل عاج رقم خوراکی افزایش یافته است. اشکال خوراکی نیز در هند و فیلیپین که در آن گیاه است که معمولا کشت. در هند و چین، یک نوع کاری با میوه آماده است که پوست کنده، قطعه قطعه شده و سرخ شده است. در ژاپن میوه به شکل تازه خورده و یا قطعه قطعه و خشک خورده شود. برگ ها نیز به عنوان سبزی خورده می شود. دانه بوداده خوراکی هستند و شامل روغن خوراکی. است که از نفت در ایالات متحده در ساخت صابون استفاده می شود. seedcake تلخ و سمی به عنوان خوراک گاو نامناسب است، اما می تواند به عنوان کود با توجه به آن است که غنی در N و P. میوه ها و برگ ها توسط بز مرور مورد استفاده قرار گیرد. زنبورها تغذیه بر روی گل.
در طب سنتی پالپ آفریقایی از کل گیاه به عنوان یک شیاف در برابر یبوست مورد استفاده قرار می گیرد. آماده سازی ریشه برای درمان یبوست و به عنوان یک دیورتیک، گرفته شده است. در گابن آماده سازی ریشه است که به عنوان درمان سرطان بینی مورد استفاده قرار می گیرد. در کنگو DR جوشانده ریشه و برگ ثبت مست یا به مورد استفاده در انما عنوان سقط جنین، اما در تانزانیا جوشانده ریشه و از SAP برگ ثبت مست خطر سقط جنین را کاهش می دهد. برگ ها مورد استفاده قرار گیرد به تسریع بهبود زخم و آبسه سرباز. در توگو آماده سازی برگ در oedemas اعمال می شود و برای درمان مالاریا گرفته شده است. در آفریقای مرکزی جمهوری زمین برگ مقعدی برای درمان enterobiasis معرفی شده است. در کنگو آب برگ در نظر گرفته شده است به موثر در برابر filaria، و لاغری آبی برگ های تازه برای درمان سیاه سرفه گرفته شده است. در رواندا برگ ها با آب زد و SAP برای درمان درد معده می شود. در اوگاندا آماده سازی برگ استفاده می شود به منظور تسهیل زایمان. مردم زولو در آفریقای جنوبی را جوشانده برگ برای درمان درد معده. این میوه در گینه در تومورها و تورم استفاده می شود و پالپ میوه در گینه و نیجریه به عنوان نرم کننده استفاده می شود. شیره میوه به عنوان یک مسهل قوی گرفته شده است. دانه ها با خواص نرم کننده و anthelminthic اعتبار شده است. آنها همچنین استفراغ و مسهل است. روغن دانه برای درمان مشکلات پوستی استفاده می شود. میوه های نارس به عنوان سم ماهی استفاده می شود شده اند.

تولید و تجارت بین المللی ژاپن در میان تولید کنندگان جهان اولیه و وارد Luffa اسفنج cylindrica و ایجاد یک سیستم درجه بندی برای اطمینان از یکنواختی است. محصولات از ژاپن به کیفیت برتر می باشد در نظر گرفته شده است. در سال های اخیر شده است از ژاپن به ایالات متحده به عنوان اسفنج لوازم آرایشی و بهداشتی وارد شده است. تجارت بین ایالات متحده و کشورهای دیگر در آسیا و آمریکای لاتین نیز وجود دارد. این محصول سنتی تجارت در دریای مدیترانه، کل، شناخته شده و تحت عنوان 'قسمت جلو باد کشتی به نام عربی است. Luffa اسفنج cylindrica و داد و ستد در مناطق استوایی آفریقا، اما آمار در دسترس نیست. اسفنج درجه تجاری ترجیحا بین 15 تا 40 سانتی متر می رسد، عاری از دانه و با رنگ پریده، رنگ یکنواخت است. میوه های جوان را می توان به عنوان یک سبزی در مواد غذایی چینی در غرب یافت می شود.

خواص: اسفنج از میوه Luffa cylindrica نرم و غیر خارش، ساخت آنها بسیار به عنوان پارچه شستشو و مناسب برای تمیز کردن شیشه و چین هستند. اسفنج ها را تحمل استرس مکانیکی و از سرگیری شکل اولیه خود را پس از فشرده شدن پایین. علاوه بر این، آنها در مراقبت از بدن به عنوان یک جایگزین برای دستکش ماساژ rotproof و قدردانی است. Luffa فیبر cylindrica دارای ظرفیت جذب آب بالا، ساخت آن را به عنوان یک جاذب مناسب، به عنوان مثال به فاضلاب decolour آبی. یکی دیگر از استفاده بالقوه تقویت کامپوزیت از مواد رزین ماتریس است، اما در این مورد یک لایه سد، به عنوان مثال از الیاف شیشه ای، لازم است برای جلوگیری از جذب آب از محیط زیست است. اسفنج دارای درجه بالایی از تخلخل، حجم منافذ خاص بالا، خواص فیزیکی پایدار و غیر سمی و تجزیه پذیر است. این خصوصیات آن را به عنوان ماتریس به گیاه، جلبک ها، باکتری ها و سلول های مخمر مناسب است. رشته های فیبر حاوی 50-62٪ α-سلولز، همی سلولز 20-28٪ و 10-12٪ لیگنین است.
برگ خام در هر 100 گرم قسمت خوراکی حاوی اطلاعات زیر می باشد: رطوبت 94.0 گرم، انرژی 58 کیلوژول (14 کیلوکالری)، پروتئین 1.6 گرم در، چربی 0.1 گرم، کربوهیدرات ها (شامل فیبر) 2.7 گرم، خاکستر 1.6 گرم، کلسیم 330 میلی گرم، P 33 میلی گرم ( لئونگ، Busson و Jardin، 1968). عصاره برگ، حاوی ساپونین، آلکالوئیدها و گلیکوزیدهای قلبی، فعالیت ضد باکتریایی در مقابل باسیلوس سوبتیلیس، اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا تیفی نشان داده شده است. عصاره آبی برگ فعالیت oxytocic در شرایط آزمایشگاهی نشان داده شده است. در یک مطالعه، عصاره اتانولی برگ نشان داد در شرایط آزمایشگاهی فعالیت antiplasmodial در برابر پلاسمودیوم فالسی پاروم، در حالی که در مطالعه دیگری عصاره خام تا به حال هیچ فعالیت قابل توجهی ضد مالاریا، اما نفت کسر اتر عصاره اتانولی فعال در برابر پلاسمودیوم فالسی پاروم بود.
میوه نارس در هر 100 گرم قسمت خوراکی حاوی: رطوبت 94.0 گرم، انرژی 88 کیلوژول (21 کیلوکالری)، پروتئین 0.6 گرم در، چربی 0.2 گرم، کربوهیدرات 4.9 گرم در، کلسیم، 16 میلی گرم، P، 24 میلی گرم، آهن 0.6 میلی گرم، ویتامین A 235 IU ، تیامین 0.04 میلی گرم، ریبوفلاوین، 0.02 میلی گرم، نیاسین 0.3 میلی گرم و اسید اسکوربیک 7 میلی گرم است. این میوه همچنین حاوی ساپونین. میوه ها از اشکال وحشی تلخ و سمی است. ترکیبات آنتی اکسیدان های مختلف از میوه جدا شده اند. Lucyosides جدا شده از میوه ها نشان داده اند که فعالیت ضد سرفه است. عصاره میوه نشان داده اند که فعالیت ضد باکتری و ضد قارچ است.
دانه در هر 100 گرم از سودان موجود: رطوبت، 4.1 گرم، پروتئین 32.8 گرم، چربی 37.0 گرم، فیبر خام 12.7 گرم، کربوهیدرات 8.9 گرم و خاکستر، 4.5 G. دانه Dehulled از نیجریه در هر 100 گرم موجود در: رطوبت 2.3 گرم، پروتئین خام 37.6 گرم، خام چربی 42.3 گرم، خام 3.0 G، کربوهیدرات 10.6 گرم و خاکستر 4.3 G. عصاره بذر، حاوی ساپونین، آلکالوئیدها و گلیکوزیدهای قلبی، فعالیت ضد باکتریایی در مقابل باسیلوس سوبتیلیس، اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا تیفی، نشان داده شده است. و Luffin--B luffin، پروتئین جدا شده از دانه، سقط جنین و فعالیت antitumour، نشان داده اند و فعالیت بیوسنتز پروتئین مهار شده است. Luffacylin، luffin P1 و luffin-S نشان داده اند ریبوزوم غیر فعال کردن فعالیت luffacylin همچنین دارای فعالیت ضد قارچی بر علیه قارچ Fusarium oxysporum و arachidicola Mycosphaerella، و P1 luffin ضد HIV-1 فعالیت است. دانه حاوی ساپونین های تری ترپنی مختلف، برخی از آنها به شدت سمی است. دو triterpenoids جدا شده از دانه (sapogenins 1 و 2) که در داخل بدن عوارض ایمنی در موش نشان داده شده است. اسید oleanolic تری ترپنی نشان داده است که فعالیت ضد التهابی است. عصاره آبی دانه گیاه و پلی ساکاریدها و پروتئین از دانه نشان داده اند آزمایشگاهی فعالیت antitumour. عصاره الکلی دانه کاهش سطح گلوکز خون در موش صحرایی دیابتی استرپتوزوتوسین، اما تا به حال هیچ اثرات آن بر سطح گلوکز خون در موش صحرایی نرمال.
روغن دانه گوناگون به عنوان بی رنگ و یا سبز و یا قهوه ای شرح داده شده است، احتمالا بسته به روش استخراج است. اسیدهای چرب اصلی در روغن دانه اسید پالمتیک (10-23٪)، اسید استئاریک (7-19٪)، اسید اولئیک (7-40٪) و اسید لینولئیک (43-65٪).
اسید Bryonolic، تری ترپنی pentacyclic جدا شده از سلول های کشت Luffa cylindrica، نشان داده است که اثرات در داخل بدن ضد آلرژی و ضد التهاب در موش و موش

تقلب و جایگزین: میوه Luffa acutangula (L.) Roxb. (مضرس کدو) است که در درجه اول به عنوان سبزی استفاده می شود اما وقتی که خشک فیبر آن نیز می تواند به عنوان یک اسفنج استفاده می شود. با این حال، اسفنج Luffa acutangula از کیفیت پایین و در نتیجه گیاه به ندرت برای ویژگی های اسفنجی آن رشد کرده است

توضیحات: خنثی، سالانه، بالا رفتن و یا انتهایی گیاه تا 15 متر طولانی، ساقه 5، زاویه دار، بطور عالی یا ظریف یا ریز مو پیچک 2-6-FID. برگها متناوب، ساده، stipules وجود ندارد. دمبرگ تا 15 طولانی سانتی متر، بیضوی تیغه در طرح، 6-25 سانتی متر × 6-27 سانتی متر، palmately 3-7-lobed با لوب مثلثی یا تخم مرغی، قلبی شکل در پایه، لب حاد یا تحت حاد و apiculate در راس، حاشیه موجی دندانه دار، پوسته پوسته، سبز تیره، palmately veined. پسر گل آذین خوشهای، 5-20-گل، دمگل 7-32 سانتی متر، بطور عالی یا ظریف یا ریز مودار، گل زن انفرادی. گل های جنسی، منظم، 5-merous، 5-10 سانتی متر در قطر، گلبرگ، کل، به طور گسترده obovate، 2-4.5 سانتی متر می رسد، در عمق زرد، گل های نر در pedicels bracteate 3-13 میلی متر طول، obconic لوله نهنج زیر، گسترش یافته است بالا، 3-8 میلی متر طول، با لوب مثلثی شکل 8-12 میلی متر طول، کاسبرگ بیضوی، 8-14 میلی متر طول، پرچم 3 یا 5، رایگان، قرار داده شده بر روی لوله نهنج، connectives گسترده، گلهای ماده بر روی ساق 1.5-14.5 سانتی متر لوله دراز مدت کوتاهی نهنج استوانه و 2.5-6 میلی متر طول، با لوب تخم مرغی C. 1 سانتی متر طول، کاسبرگ، بیضوی نوک تیز یا نیزه ای 8-16 میلی متر طولانی، تخمدان تحتانی، کلاله 3، 2 lobed. میوه کپسول استوانه ای شکل بیضوی یا تا 60 (-90) سانتی متر × 10 (-12) سانتی متر، beaked، برجسته نمی آجدار، قهوه ای، شکوفان شده توسط اپرکول آپیکال، بدون کرک، بسیاری از دانه است. دانه عدسی، به طور گسترده بیضوی در طرح، فشرده، 10-15 میلی متر × 6-11 میلی متر × 2-3 میلی متر، صاف، سیاه و سفید کسل کننده، تنگ، بال غشایی مانند مرز است. نهال با جوانه زنی epigeal. لپه بیضوی، ج. 5 سانتی متر می رسد.

اطلاعات دیگر گیاه شناسی: Luffa شامل 7 گونه، 4 از این بومی مناطق استوایی جهان قدیمی و 3 تا حدودی دورتر مرتبط با گونه های بومی آمریکای جنوبی به. Luffa cylindrica hybridises با گونه های دیگر این جنس است، اما در اغلب موارد هیبرید ها نشان می دهد که کاهش در باروری و یا حتی نازایی. ارقام در از Luffa cylindrica و Luffa acutangula در کشت یافت می شود. این تلخ و غیر قابل خوردن است، اما مناسب برای تولید اسفنج.
در داخل Luffa cylindrica کشت و اشکال وحشی متمایز:
- صاف Loofah گروه (مترادف: کد: var aegyptiaca.): های بزرگ-fruited، کمتر تلخ، اشکال، کشت ارقام مختلف برای تولید بهترین اسفنج یا بهترین سبزی.
- ور. leiocarpa (Naudin) Heiser و شیلینگ: فرم وحشی در آسیا اتفاق می افتد.

آناتومی: تفکیک رشته در میوه آغاز می شود زمانی که primordium تخمدان حدود 1 میلی متر و رشته های جدید همچنان به را تشکیل می دهند تا تقسیم سلولی متوقف می باشد. و پیچیده شبکه فیبر anastomosing است و پس از آن تولید می شود. هر فیبر شامل 200-500 سلول متصل شده توسط دیواره سلولی خود و اطراف آن یک کانال مرکزی طولی است. عناصر فیبر در واقع سلول های مرده sclerenchymatic با دیوارهای ضخیم، lignified و باز جذب پروتوپلاسم می باشند. الیاف برای جدا کردن آنها بسیار دشوار است و در قطر، طول و فاصله از رشته های فیبر قابل ملاحظه ای می تواند متفاوت باشد

رشد و توسعه: گلها در صبح زود باز می شود. گرده افشانی توسط حشرات است. Luffa cylindrica خود سازگار و طبیعی تکثیر توسط بذر است. در بلوغ، operculum از میوه باز می شود و آزاد دانه که توسط باد انجام شده است، هر چند در طول فواصل بلند نیست.

اکولوژی: Luffa cylindrica همچنان ادامه دارد در کشت های قدیمی و نزدیک به خانه، غالبا در حال تبدیل شدن تابعیت در جنگل، درختزار، bushland، زاغهها و مرتع، از سطح دریا تا 1500 (-1800) متر ارتفاع است.
در کشت محصول رشد می کند و در مناطق گرمسیری است. در مناطق معتدل آن است که مناسب برای تابستان شرایط در حال رشد است. گیاه حساس به فراست می باشد. بارش بیش از حد در طول گلدهی و باردهی منفی بر عملکرد میوه تاثیر می گذارد. با بافت لوم شنی عمیق است ترجیح داده می شود.

انتشار و کاشت [ویرایش] انتشار توسط دانه. وزن 1000 دانه 70-100 گرم است. در کشت دانه ها را از محصول قبلی را نجات داد. دانه ارقام هیبرید باید برای کاشت جمع آوری نمی شود. جوانه زدن در درجه حرارت از 20-30 درجه سانتی گراد مزارع را می توان با کاشت مستقیم یا پیوند تاسیس شده است. Luffa cylindrica معمولا کاشته. 1 متر از هم جدا.

مدیریت: مانند بسیاری از کدو دیگر گونه Luffa cylindrica نیاز به مواد مغذی در حد متوسط ​​است. در کشت داربست مورد نیاز برای حمایت از ساقه بالا رفتن است. در آفریقا، این گیاه عمدتا در باغ خانه با مدیریت کمی افزایش یافته است. برای تولید تجاری از اسفنج cylindrica Luffa مهم است که به اندازه کافی فاصله بوته، اندازه میوه و تعداد میوه در هر بوته را به عنوان این ممکن است عملکرد را تحت تاثیر قرار. شاخه های جانبی هرس به ترویج رشد ساقه اصلی، و نه بیش از 20-25 میوه ها را در ساقه باید اجازه داده شود به رشد است.

بیماریها و آفات: A تعدادی از بیماری ها و آفات کدو مشترک نیز در Luffa کشت cylindrica یافت می شود. این خدمات عبارتند از کپک پودری، کپک کرک دار، کدو تنبل مگس و کنه عنکبوتی قرمز. به عنوان مثال چندین گونه از پشه کدو (از جمله Bactrocera depressa و Bactrocera scutellata) حمله به میوه های نارس. این حشرات قهوه ای تیره در پوست نفوذ میوه و بافت اطراف سوراخ علامت گذاری بفرم خشک و تیره تر می شود و کمی فرو رفته است

برداشت: میوه های بالغ به فیبر استفاده می شود، 3-6 ماه پس از کاشت برداشت شده است، در زمانی که آنها شروع به زرد است. میوه ها برای مصرف باید برداشت قبل از تبدیل شدن آنها به لیفی، برداشت خود را 2 ماه پس از کاشت شروع می شود. میوه نارس ذخیره خوب، و باید به بازار عرضه شده و یا آماده برای مصرف به عنوان به زودی به عنوان آنها برداشت.

عملکرد: گزارش از هند و ژاپن نشان می دهد که Luffa cylindrica می تواند بیش از 62،000 میوه ها / هکتار با تراکم بوته با 11،000 گیاهان / در هکتار، تعداد میوه در هر بوته که به 5-6 محدود شده است. در توده های طبیعی، تعداد میوه در هر بوته تولید می تواند بسیار بالاتر از 6 است. به عنوان مثال، یک گزارش از کلمبیا نشان داد که با 5300 گیاهان / در هکتار تولید 200.000 میوه / ولز اندازه میوه از 30-90 سانتی متر × 8-12 سانتی متر و یک چرخه محصول از 15 ماه بود.

دست زدن پس از برداشت: روش اساسی برای آماده سازی اسفنج ها، میوه خشک و بالغ برای 2-3 روز در آب غوطه ور پوست و گوشت نرم می شود و به راحتی قادر به حذف این و دانه است. در روش های دیگر پردازش آب جوش استفاده می شود. در شرکت های تجاری میوه ها در مخازن با آب در حال اجرا تا زمانی که پوست و پالپ را متلاشی و پس از آن آنها شسته شده و به حذف پالپ و دانه ها قرار گرفته است. درون فیبری در محلول سدیم هیپوکلریت قبل از شستشو و خشک کردن، یا آن را در آفتاب خشک شده و رنگ نهایی رنگ شده است.

منابع ژنتیک و اصلاح نباتات: بزرگترین درجا سابق مجموعه ای از گونه های Luffa در ایالات متحده، هند و فیلیپین برگزار می شود. بانک DNA از 131 الحاق Luffa cylindrica جمع آوری شده از 8 کشور غرب آفریقا در دسترس است در بانک ژن گروه از موسسه لایبنیتس ژنتیک و گندم تحقیقات گیاهان (IPK، Gatersleben). منابع ژنتیکی از اشکال وحشی در معرض خطر هستند، نه به عنوان گونه در همه جا حاضر است و به طور گسترده ای در مناطق گرمسیری رشد می کند. انواع کشت در آفریقا، با این حال، نیاز به موجودی فوری و عملیات حفاظت را به گسترش تلاش های پرورش دهندگان محلی برای انتخاب رقم و بهبود است.

اصلاح: تنوع در ضخامت از مناطق بیرونی از شبکه فیبر (که تشکیل می دهند بخش عمده ای از اسفنج) وجود دارد، فشردگی از شبکه، قطر رشته ها و طول سلولهای فیبر است. این ویژگی به ارث برده و در نتیجه ارائه چشم انداز برای انتخاب و اصلاح شده است. ارقام و هیبریدهای دارای خصوصیاتی بین تعداد زیادی در دسترس هستند در کشورهای عمده تولید.

چشم انداز [ویرایش] Luffa میوه cylindrica یک منبع محلی بسیار مفید فیبر استفاده می شود برای اسفنج ها و برنامه های کاربردی دیگر و از میوه های خوراکی است. حتی ممکن است وجود داشته باشد دامنه را برای تولید تجاری از اسفنج برای بازار صادرات. برای افزایش سودآوری، تولید اسفنج همراه با استخراج روغن از دانه ها ممکن است چشم انداز را ارائه دهند. کاربرد گسترده ای در طب سنتی و نتایج حاصل از تحقیقات دارویی نشان می دهد پتانسیل دارویی.

منبع:
www.masiid.blogfa.com
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

Adnan175

عضو جدید
کاربر ممتاز
بله این گیاه در ایران هم کشت میشود و ما شخصا فروشنده تخم و خود لوفا هستیم.
اگر کسر خواست درخدمتیم.
 

Adnan175

عضو جدید
کاربر ممتاز
گیاهشناسی:گیاه لوفا گیاهی از خانواده Cucurbitaceae با نام علمی Luffa Cylindrica می باشد که به عناوین توری، کشاتاکی و اسفنج گیاهی نیز معروف است گیاهی است بالارونده که معمولا روی داربست گسترده می شود برگ های آن در ابعاد برگ خطمی، گل سرخی بوده و پوشیده از موم می باشد ساقه اصلی آن دراز، گره دار و محل گره ها زاویه دار است. پس از 5 یا 6 ماه که از کاشت آن گذشت گل های درشت و زردرنگی شبیه گل خیار ظاهر می شود میوه آن سبز تیره و خالدار است و مانند دوکی که از قسمت وسط متورم و از دو طرف باریک است. قطر آن 2 تا 3 سانتی متر و طولش 30 تا 100 سانتی متر می باشد. دانه های آن در برخی گونه ها قرمز رنگ و در داخل میوه قراردارد.در ایران زیاد معمول نیست ولی در برخی مناطق کاشته می شود.خواص درمانی لوفا:میوه خشک لوفا بادشکن است، مفید برای نرم کردن سینه، ضدعفونی کننده و ضد انگل است.خون را خنک و جریان خون را تنظیم می کند.ترشح شیر را افزایش می دهد. خونریزی مثانه را متوقف می سازد. برای درمان یرقان، ورم های سرطانی، آبله، دندان درد و تب مخملک مفید می باشد. خاکستر سوخت آن با قرمز دانه برای خشک کردن تاول های چرکی آبله به کار می رود. مغز دانه لیف قی آور است و اضهال خونی را متوقف می سازد.از این گیاه بعنوان یک محصول طبیعی برای تمیز کردن پوست استفاده می شود. این ماده قدیمی ترین ماده ماساژ بوده و ماساژ دادن با آن باعث برداشتن سلول های مرده پوست و باعث شادابی پوست شده و تنفس سلول ها را تسهیل می کند.

مهندس قطرش 2 3 سانت نیست، بین7 تا 12 سانته. البته این نوعی ک ما داریم.
 

smpro

عضو جدید
سلام
من لیف لوفا خامش رو میخوام البته به تعداد
دارید بمن بفروشید و دونه ای چند؟؟
 

smpro

عضو جدید
بله این گیاه در ایران هم کشت میشود و ما شخصا فروشنده تخم و خود لوفا هستیم.
اگر کسر خواست درخدمتیم.


سلام
من لیف لوفا خامش رو میخوام البته به تعداد
دارید بمن بفروشید و دونه ای چند؟؟
 

smpro

عضو جدید
چگونه در حیاط خانه یا مزرعه خود گیاه لوفا را پرورش دهید
گیاه لوفا به خاک غنی نیاز ندارد، گیاه نسبتاً مقاومی است و می­‌توان گفت به سموم کشاورزی نیز نیاز ضروری ندارد، فقط آب و نور و نور و نور! لوفا مانند انگور گیاهی بالا رونده است، تمایل دارد برگ بزند بالا برود و اگر قسمتی از ساقه پر پیچ و خم آن آسیب ببیند، از نقطه دیگری شروع به ادامه راهش می‌کند تا خود را به بالاترین مکان ممکن برساند (طول ساقه آن تا 10 متر هم می‌­رسد) و سپس شروع می­‌کند به میوه دادن. گاهی بیشتر از 10 میوه بلند و قطور از یک بذر باکیفیت. ساقه گیاه لوفا بر روی هر سطح ناهمواری ازجمله دیوار، نرده، حصار، خار و خاشاک و حتی روی زمین می­‌تواند حرکت کند، برگ بزند و میوه دهد. با این وجود آیا در هر موقعیت و مکانی و با اندکی زحمت می‌­توانیم گیاه لوفا را پرورش دهیم و فضای سبز دل­ انگیز با گل­ های زرد درشت را ایجاد نماییم و میوه‌های رسیده آن را بچینیم و از اسفنج طبیعی آنها در کاربردهای بیشمار استفاده نماییم؟ پاسخ شما قطعاً آری است!
لازم نیست متخصص کشاورزی باشید، فقط چند مورد ساده را در نظر داشته باشید.
همانطور که بیان شد، با حداقل امکانات هم می‌­توان گیاه لوفا را پرورش داد و از مزایای فراوان آن بهره برد، اما اگر به دنبال افزایش بهره‌وری و کیفیت بالاتر محصول خود هستید، پیشنهادهای ما را در مطالب تکمیلی دنبال بفرمایید و همچنین همواره مشتاق ارائه مشاوره رایگان به شما هستیم. قدم اول تهیه بذر باکیفیت است بذر گیاه لوفا تقریباً مشابه بذر هندوانه، تنها اندکی بزرگتر و تو پُر تر است. بذرهای مرغوب و باکیفیت، درشت، تیره و سفت و سخت هستند و بذرهای ضعیف و غیرقابل اطمینان کوچک، اندکی روشن و نرم هستند. همچنین بذرهای خوب و بسیار تازه، بسیار سریع­‌تر گاهی در کمتر از یک هفته جوانه می­­‌زنند. علاوه بر کیفیت، نوع بذر نیز مهم است، با توجه به کاربرد، باید مورد مناسب را انتخاب نمود.

[h=2] [/h] آماده سازی زمین برای کشت لوفا نیاز ضروری به خاک غنی و مغزی ندارد، اما هرچه خاکش سبک تر باشد بهتر است، به عبارت دیگر بیشتر شنی باشد و رس زیادی نداشته باشد تا آب به راحتی در آن نفوذ کرده و جذب شود. اگر در هنگام آبیاری با سرعت و حجم آب متوسط، آب به سرعت روی زمین جاری شود و به عمق خاک فرو نرود، لازم است اندکی شن به آن اضافه نمایید. اگر از کودهای حیوانی استفاده می‌کنید، حدود یک ماه قبل از کاشت بذر یا نشاء در زمین، می‌بایست کود را اضافه و خاک را زیر و رو نمایید. [h=2] [/h] زمان و نحوه کشت بذر گیاه لوفا تقریباً در تمام مناطق ایران قابل کشت است و بهره­‌وری مناسبی خواهد داشت، اما باید به زمان کشت بذر توجه نمود. به طور معمول در ماه نخست سال، فروردین، زمانی که هوا سرمای زمستان را پشت سر نهاده و به سمت گرم شدن می‌رود می­‌توان بذر را کاشت. دمای مطلوب برای جوانه‌زنی بذر، اندکی بیشتر از 20 درجه سانتی­گراد است، البته در مناطق جنوبی ممکن است این شرایط در اوایل اسفند فراهم شود و در برخی مناطق سردسیر، در اواخر ماه اردیبهشت. به بیان دیگر، زمانی به کشت بذر اقدام نمایید که مطمئن باشید سرمای شدید برنخواهد گشت. اگر در مناطق سردسیر هستید و یا اگر می­‌خواهید از دیگران جلوتر باشید و زودتر محصول خود را به بازار برسانید، می­‌توانید بذرها را در گلدان و به­ صورت گلخانه‌­ای کشت نمایید و بعد از چند هفته به زمین اصلی انتقال دهید. این کار هزینه مالی و زحمت ناچیزی دارد. با فراهم شدن شرایط آب­ و هوایی مناسب، بذرها را در عمق 1.5 تا 2 سانتی­متری زمین بکارید و خاک را اندکی مرطوب نگه دارید، از آبیاری فراوان بپرهیزید. بعد از گذشت دو تا سه هفته شاهد جوانه‌های لوفای خود خواهید بود، آنها رشد سریع خود را تنها با دو برگ کوچک شروع می­ کنند! در مورد فاصله کشت بذرها در ادامه توضیح بیشتری خواهیم داد، وابسته به فضایی که در اختیار دارید و شرایط آب­ و هوایی آن منطقه، می‌توانید 3 تا 4 عدد را در کنار هم بکارید و یا هر کدام را با فاصله 30 سانتی‌­متر از هم و یا حتی کمتر کشت نمایید.
[h=2] [/h] فضاسازی برای رشد ساقه و میوه ­دهی برای فضاسازی جهت رشد و گسترش ساقه گیاه لوفا، انتخاب‌های زیادی دارید، اگر قصد دارید لوفا را در کنار ساختمان و یا اطراف مزرعه خود پرورش دهید، می‌­توانید بذرها را در کنار دیوار، حصار و یا حتی خار و خاشاک بکارید، گیاه لوفا کارش را بسیار خوب انجام خواهد داد! اگر قصد دارید به صورت ردیفی و انبوه در فضای مفید مزرعه کشت نمایید، می­‌توانید از توری­ های پلاستیکی با چشمه­ های بزرگ (حدود 10 * 10 - سانتی­‌متر) که نسبتاً ارزان هستند استفاده نمایید و یا با چوب یا فلز اقدام به ایجاد داربست نمایید.

[h=2] [/h] اگر هدف اصلی شما از کشت گیاه لوفا، ایجاد فضای سرسبز و دل­ انگیز و یا ایجاد حصار و مانع در اطراف مزرعه است بذرها را با هر فاصله‌ای که مایل هستید در کنار هم کشت نمایید، این فاصله حتی می­‌تواند 10 سانتی­‌متر باشد، اما اگر اولویت اول شما کسب درآمد است، برای استفاده بهینه از زمین و به‌­دست آوردن بازده بالاتر، بهتر است برای هر بذر، بین نیم تا یک متر مربع مساحت درنظر بگیرید. یعنی اگر مساحت مزرعه شما 1000 متر مربع است، در آن می ­توانید 1000 تا 2000 بذر لوفا را کشت نمایید. اگر در مناطق سردتر با آفتاب کوتاه­ هستید، این فاصله را یک مترمربع درنظر بگیرید و اگر در مناطق با آفتاب گرم و طولانی هستید، نیم مترمربع و یا کمتر، مساحت بهتری است.

[h=2] [/h] اگر می‌خواهید بدون ایجاد فضاسازی، گیاه لوفا را روی زمین رها نمایید، برای هر بذر یک مترمربع مساحت لازم است، یعنی 1000 بذر در زمین 1000 مترمربعی، اگر از داربست یا فنس استفاده می­‌نمایید، می‌توانید این فاصله را نیم مترمربع درنظر بگیرید، یعنی 2000 بذر، اما اگر در مناطق با آفتاب گرم و طولانی هستید، می­ توانید بیش از 3000 بذر را در مساحت 1000 مترمربع کشت نمایید. با توجه به ابعاد داربست یا فنس، این مقادیر تغییر می­‌کنند. به ­خاطر داشته باشید که می­‌توانید از کوچک­ترین قطعه زمین خود استفاده مفید نمایید، حتی اگر امکان فضاسازی را ندارید، می‌توانید گیاه لوفا را روی زمین رها کنید، با اندکی بازدهی کمتر باز هم میوه‌های خوبی خواهید داشت.
[h=2] [/h] نحوه و میزان آبیاری گیاه لوفا برگ‌های بزرگ و فراوانی دارد و طول ساقه آن به 10 متر هم می‌تواند برسد. هر گیاه به­ طور متوسط 5 عدد میوه می‌­دهد و وزن یک میوه درشت به حدود 2 کیلوگرم می‌­رسد. لذا برای رشد و برگ دهی بهتر و به تبع آن تولید میوه‌­های بیشتر و درشت‌تر، آبیاری مناسب نقش مهمی را ایفا می‌کند. در ابتدای کار زمانی که بذرها در خاک کاشته شدند، بهتر است هر روز اما به مقدار کم و در حد ایجاد رطوبت کافی آب­ دهی انجام شود و هرچه گیاه رشیدتر و مقاوم‌­تر شد، می‌توان آب بیشتری به آن داد و فاصله بین دو آبیاری را نیز طولانی‌­تر نمود. زمانی که هوا گرم‌­تر می‌­شود و زمان گل‌­دهی و خصوصاً زمان رشد میوه‌­ها فرا می‌­رسد، باید آب بیشتری به گیاه داده شود. یکنواختی میزان آبیاری و همچنین آبیاری منظم در رزوها و ساعت‌های ثابت، باعث بهبود زیبایی، درشتی، یکنواختی و در مجموع کیفیت بالای اسفنج لوفا می‌­شود.

[h=2] [/h] برای مقابله با بحران کم ­آبی میهن عزیزمان، ایران جاودان، همه ما باید وظیفه خود را به ­درستی انجام دهیم. خودکارسازی فرایند آبیاری علاوه بر صرفه ­جویی در مصرف آب، باعث بهبود عملکرد و کاهش زمان کاری می‌شود. استفاده از نوارهای آبیاری، این فرایند را ساده و منظم می‌نماید و هزینه مالی آن در مقابل هزینه زمانی صرف شده برای آبیاری بسیار ناچیز است. برای زیر کشت بردن 1000 مترمربع زمین، یک بسته 500 متری از نوار آبیاری به قیمت کمتر از صد هزار تومان کافی است. این‌گونه با کمترین زحمت می­‌توانید هر روز مزرعه لوفای خود را آبیاری نمایید و به بازده بالاتری دست یابید.
[h=2] [/h] کشت گلخانه­ ای بذرها اگر می­‌خواهید از دیگران جلوتر باشید، بازدهی بیشتری داشته باشید، خیالتان از شرایط جوی آسوده باشد و محصول خود را یک تا دو ماه زودتر وارد بازار نمایید، بذرها را به ­صورت گلخانه­‌ای کشت نمایید و بعد از گذشت چهار تا شش هفته، آنها را در مزرعه کشت نمایید. هزینه این روش برای 2000 عدد بذر کمتر از 50 هزار تومان خواهد بود! در مدت 4 تا 6 هفته، طول ریشه گیاه لوفا به 10 تا 15 سانتی­متر می­‌رسد، لذا برای کشت، از گلدان­‌های با اندازه مناسب استفاده نمایید. برای سرپوشیده نمودن فضا با توجه به اینکه مدت زمان نگهداری در گلخانه کوتاه است، نیازی به ایجاد گلخانه مستحکم، پرهزینه و دائمی و استفاده از نایلون گلخانه‌­ای مخصوص نیست.

[h=2] [/h] برای رشد سریع­‌تر می‌توانید به خاک گلدان اندکی کمپوست اضافه نمایید. همچنین بهتر است هر یک یا دو روز بذرها را آبیاری و مرطوب نمایید. آبیاری زیاد، به گونه‌­ای که خاک کاملاً خیس و لجنی شود، باعث پوسیدن ریشه و بذر می‌شود. هنگام انتقال نهال نوپا به مزرعه سعی نمایید به خاک و ریشه گیاه ضربه و شُک وارد نشود. با به ­کار بردن این روش، قطر اسفنج­ های لوفا حدود 10 درصد بیشتر شده و همچنین بازده مزرعه شما نیز حدود 20 درصد افزایش می­‌یابد.
[h=2] [/h] استفاده از زنبور برای گرده افشانی بهتر زنبورهای عسل هیچگاه نمی‌توانند در مقابل وسوسه چشیدن گل­‌های زرد، درشت و فراوان لوفا مقاومت کنند، مورچه‌­ها نیز از ژرسه زدن در گل­‌ها و برگ‌­های لوفا خسته نمی‌شوند و تمام روز را صرف این کار می‌کنند، پروانه‌­ها هم به گرد معشوقه خود می­‌گردند و او را ستایش می‌­کنند. خداوند را به ­خاطر تمام نعمت­‌ها و برکت‌­های بی­شماری که به ما داده شکرگزاریم، خواه از آنها آگاه باشیم و خواه نباشیم. این موجودات وظایف خود را به درستی انجام می‌دهند و باعث افزایش چشمگیر تعداد میوه‌­های شما می‌شوند. اگر زنبورداری بداند که شما مزرعه‌­ای به چه زیبایی و با چه گل‌­هایی دارید، قطعاً مشتاق می‌شود تا چند کندو را در مزرعه شما به امانت قرار دهد. این‌گونه هم شما برنده‌اید و هم او.




 

Similar threads

بالا