گیاه دارویی بامیه

بلوری

عضو جدید
بامیه
بامیه

نام علمی: Hibiscus esculentus L
نام انگلیسی: Edible hibiscus – okra
نام فارسی : بامیه
نام عربی : بامیه
محل پيدايش يا موطن اصلى باميه آفريقاى مرکزى است. البته برخى از دانشمندان آن را بومى آفريقا و آسيا دانسته‌اند. امروزه کاشت و مصرف باميه درکشورهاى خاورميانه، هندوستان نواحى اطراف درياى مديترانه و اروپاى شرقى متداول مى‌باشد. به‌علاوه اين محصول در ساير کشورهاى جهان و از جمله کشورهاى آمريکائى به عنوان سبزى مورد استفاده قرار مى‌گيرد.
اصل بامیه از آسیا و یا آفریقا می‌باشد و شاید از هر دو قاره باشد. قدمت این گیاه زیاد نیست مصریها در قرن 12 یا 13 میلادی این گیاه را می کاشته اند در اروپای شرقی در اطراف دریای مدیترانه بیش از سایر نقاط از این سبزی مصرف می‌شود. در ترکیه بامیه را خشک کرده برایمصرف زمستان ذخیره می‌کنند.
بامیه گیاهی است گرمسیری و در نقاط سرد کم رشد و کم محصول می‌شود. گیاه دارای ساقه راست، پوشیده از تار و ارتفاع 5/. تا 1 متر (گاهی 2 متر) می‌باشد. برگهائی به شکل قلب تخم فرعی مرکب از 5-3 لوب و گلهایی منفرد درکناره برگ‌ها دارد. رنگ گلبرگهای آن زرد ولی در قسمت وسط قرمز رنگ می‌باشد. میوه هرمی شکل، دراز و محتوی دانه‌های پوشیده از تار دارد.

گیاه‌شناسی

باميه با نام علمى Hibiscus به خانواده پنيرک يا Malvaceae تعلق دارد. در داخل جنس Hibiscus علاوه بر انواع خوراکي، گونه‌هاى زينتى و صنعتى (توليد الياف) فراوانى نيز يافت مى‌شوند. بوته باميه داراى ساقه اصلى ضخيمى است که در بعضى از ارقام آن شاخه‌هاى فرعى زيادى توليد مى‌کند. ارتفاع بوته در انواع مختلف کوتاه و پا بلند به ۵۰ تا ۱۵۰ سانتى‌متر مى‌رسد. برگ‌هاى آن پهن و داراى پنج لوب يا بريدگى است. گل‌ها به صورت منفرد و به رنگ زرد که وسط آن‌ها به‌رنگ قهوه‌اى است در کنار برگ‌ها ظاهر مى‌شوند. تشکيل گل و ميوه در گياه تدريجى است و بنابراين باميه داراى طول دوره رشد نسبتاً طولانى مى‌باشد. میوه‌ی باميه شامل غلاف گوشتى است که داراى مقطعى پنج يا شش ضلعى بوده که از قاعده به‌طرف رأس به‌تدريج باريک و نوک‌تيز مى‌گردد. طول ميوه به ۳ تا ۷ سانتى‌متر مى‌رسد. درون ميوه در چند رديف، دانه‌هاى (بذر) سفيد رنگ و نرمى قرار دارند که پس از رسيدن به رنگ سبز کم رنگ تغيير يافته و سفت مى‌شوند. پوست خارجى ميوه سفت و خاردار است. رنگ ميوه سبز و در بعضى ارقام سبز مايل به زرد مى‌باشد.
خواص دارویی

بامیه سرشار از اسید فولیك، ویتامین‌های A و C است. همچنین منبع خوبی از ویتامین‌های گروه B، منیزیوم، پتاسیم و فیبر غذایی می‌باشد.
ارزش غذایی نصف لیوان بامیه پخته:
25 كالری دارد؛ پس كم كالری است.
2 گرم فیبر دارد؛ منبع خوبی از فیبر است.
460 واحد ویتامین A دارد؛ منبع خوبی از ویتامین A است.
130 میلی گرم ویتامین C دارد.
50 میلی گرم كلسیم دارد؛ منبع خوب كلسیم كه ضد پوكی استخوان است.
256 میلی گرم پتاسیم دارد؛ كه ضد فشار خون است.
اثرات مواد مغذی موجود در بامیه بر سلامتی بدن

1) فیبر موجود در بامیه به حفظ قند خون كمك می‌کند؛ بدین ترتیب كه سرعت جذب قند را كاهش می‌دهد، پس برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.
2) موسیلاژ (یك نوع فیبر) موجود در بامیه به كلسترول غذا متصل شده و جذب آن‌را كاهش می‌دهد. همچنین باعث دفع سموم از بدن می‌شود. اثر بامیه دركاهش كلسترول خون، یكی از خصوصیات بسیار مفید این سبزی است زیرا مثل داروهای كاهنده كلسترول اثرات جانبی ندارد.
3) بسیاری از متخصصان معتقدند كه بیشتر بیماری‌ها از روده شروع می‌شوند. فیبر موجود در بامیه با جذب آب كافی، از بروز یبوست جلوگیری كرده و ابتلا به بیماری هایی چون بواسیر و دیورتیكولیت* را بشدت كاهش می‌دهد معمولاً برای افزایش حجم مدفوع و رفع یبوست، مصرف سبوس گندم توصیه می‌شود كه امكان دارد دیواره روده را حساس كند. ولی موسیلاژ موجود در بامیه روده را نرم كرده و خروج مدفوع را آسان می‌سازد.

4) اسید فولیك باعث كاهش هموسیستئین خون می‌شود كه این ماده رگهای خونی را مسدود می‌کند. ویتامین C نیز یكی از آنتی اكسیدان های مهم می‌باشد. در مجموع به علت دارا بودن این مواد مغذی و نیز
فیبرهای محلول و املاح باعث پیشگیری از بیماری‌های قلبی نیز می‌شود.
5) برای حفظ اثرات مفید بامیه و آنزیمهای هضمی آن، باید آن را خیلی كم بپزید یعنی با حرارت كم یا با بخار ملایم پخته شود. بعضی افراد بامیه را خام مصرف می‌کنند. ولی اگر خواستید آن را سرخ كنید، از مقدار كمی روغن زیتون یا روغن گیاهی برای سرخ كردن آن استفاده كنید. * دیورتیكولیت : التهاب دیورتیكول ها (كیسه های گرد فتق مانند در دیواره مخاط روده بزرگ) است كه در اثر تجمع باكتری ها و سایر محرك های داخل دیورتیكول ها ایجاد می‌شود و باعث درد، نفخ، تهوع، یبوست، اسهال و تب می‌شود.
 

abolfazlmt

عضو جدید
سلام
ميتونم بپرسم اين متن رو از كجا آوردين؟
من اطلاعات كامل گياهان رو به اين شكل نياز دارم
اگر امكانش هست جواب رو به Abolfazlmt@gmail.com برام ايميل كنيد
من بسيار ضروري به اين اطلاعات نيار دارم
خيلي ممنون
 

بلوری

عضو جدید
سلام این مطالب رو برای پروژم از چند تا سایت مختلف تهیه کرده بودم.

1- اسماعیلی،مرتضی،میرکریمی اسد الله، آزمایش فرد پروانه.چاپ 1374،حشره شناسی کشاورزی،دانشگاه تهران، موئسسه انتشارات و چاپ ،550
2-بینام.وبلاگ تکثیرسازان
http://dociran.com/tabid/255/View/865/id/6014/Default.aspx
3- رزمجو،ساسان.سایت سبزینه،گیاه پزشکی
http://www.sabzineh.ir/disease/19-cercospora-rhapisicola.html
4- غلام رضایی.سا یت پژوهش علم علف های هرز
http://weediness.blogfa.com/post-21.aspx
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
خواص ـ کاربرد: بامیه کرم معده را از بین می برد و اشتها را صاف می کند و با لعابی که دارد سینه های خسته و کوفته را نرم می کند با تخم و لعاب بامیه معده و روده جارو شده و نرم میشود.
اشتها را زیاد می کند و سرفه را درمان و فساد خون ـ بلغم ـ صفرا ـ سودا را رفع می نماید.
بامیه اعصاب را تقویت می نماید و به چشم و بینایی کمک می کند. در روی پوست بامیه و کرک های آن مقداری منگنز و کوبالت وجود دارد که غذای غدد داخلی بوده و ترشح آنها را تنظیم می کند.
بامیه در موارد سوزاک بسیار نافع است. تخم بامیه معرق است و محرک قلبی و ضد اسپاسم است. تازه بامیه منبع غنی ویتامین B است.
از نظر طبی سنتی: سرد و تر و تری آن از سایر بقول بیشتر است. از نظر خواص بامیه برای مزاجهای گرم خوب است.
 

تیرنگ

عضو جدید
خواص بامیه:



[FONT=&quot]بامیه گیاهی است گرم‌سیری که در نقاط سرد، کم‌رشد و کم‌محصول می‌شود.

گیاه دارای ساقه راست، پوشیده از تار و ارتفاع ۵/. تا ۱ متر ( گاهی ۲ متر) است[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT][FONT=&quot]برگهائی به شکل قلب تخم فرعی مرکب از ۵-۳ لوب و گلهایی منفرد درکناره برگها دارد.

رنگ گلبرگهای آن زرد ولی در قسمت وسط قرمز رنگ است. میوه هرمی شکل، دراز و محتوی دانه‌های پوشیده از تار دارد[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT]

[FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]
خواص درمانی[/FONT]
[FONT=&quot]:[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]
بامیه از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]


1.
[FONT=&quot]یامیه یک سبزی لذیذ و مقوی است[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]


2.
[FONT=&quot]جوشانده ی بامیه تقویت کننده و نرم کننده ی پوست است[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]


3.
[FONT=&quot]بامیه ادرارآور است[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]


4.
[FONT=&quot]بامیه درمان کننده ی سوزش و درد در مجاری ادرار است[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]


5.
[FONT=&quot]لعاب حال از جوشاندن میوه یا تخم بامیه نرم کننده و برای درمان سوزاک به کار می رود[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]


6.
[FONT=&quot]تخم بامیه محرک قلب و ضد اسپاسم است[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]


7.
[FONT=&quot]تخم بامیه عرق آور است[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]


8.
[FONT=&quot]برای اسان زایمان کردن به زن حامله قبل از زایمان بامیه می دهند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]


9.
[FONT=&quot]از بامیه ضماد تهیه کنید و روی زخم بگذارید آن را التیام می دهد[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]


10.
[FONT=&quot]در قدیم از جوشانده ی بامیه برای درمان بیماری سفلیس استفاده می کردند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]


11.
[FONT=&quot]بامیه را بجوشانید کمی شکر بیا عسل به آن اضافه کنید این شربت برای درمان زخم گلو و گرفتگی صدا مفید است[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]


12.
[FONT=&quot]بامیه بهترین داروی مرض قند است زیرا لوزالمعده را فعال می کند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]


13.
[FONT=&quot]بامیه را باید در ظروف چینی یا شیشه ای پخت زیرا پختن آن در ظروف مسی و آهنی باعث تغیییر رنگ آن می شود[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]


14.
[FONT=&quot]بامیه بدن را قلیایی می کند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]


15.
[FONT=&quot]اگر ناراحتی روده یا معده دارید بامیه بخوریدآن را درمان می کند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]


16.
[FONT=&quot]خوردن بامیه زخم معده را درمان می کند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]


17.
[FONT=&quot]استفاده از بامیه مفاصل را نرم می کند و از رماتیسم و آرتروز جلوگیری می کند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]مضرات بامیه[/FONT][FONT=&quot]:[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]
بامیه به هیچ وجه مضر نیست ولی برای اشخاصی که سرد مزاج هستند مناسب نمی باشد و اگر این گونه اشخاص بخواهند بامیه بخورند بهتر است که آن را با ادویه ی گرم مانند دارچین یا زنجبیل میل کنند[/FONT][FONT=&quot].[/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]
قابل توجه آنهایی که قند خون دارنند)

یک بامیه را از وسط دو نیم کنید و داخل لیوان آب گذاشته ودر داخل یخچال گذاشته و صبح ناشتا میل کنید و اثر یک هفته آن را ببینید[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot] [/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]
 

Similar threads

بالا