گوجه

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
گوجه فرنگي محصول فصل گرم است و در خاكي با زهكشي خوب ، داراي ماده آلي زياد بسيار خوب رشد مي كند . براي توليد بسيار زود رس گوجه فرنگي ، خاك سبك با شيب ملايم 2 درصد و يا كمتر و رو به جنوب يا شرق ارجحيت دارد.



كشت مستقيم بذر گوجه فرنگي و يا توليد گوجه فرنگي به روش نشا كاري مرسوم است.

كاشت گياهچه هاي سالم و قوي گوجه فرنگي با روش نشاء كاري و در فاصله هاي مناسب عامل اصلي در توليد زود هنگام گوجه فرنگي مي باشد. بوته ها با فاصله كافي از يكديگر ،ارتفاع كوتاه با گسترش عرضي نسبتا" وسيع و سيستم ريشه خوب خواهند داشت. در خزانه برگهاي گياهچه گوجه فرنگي در تماس بايكديگر و در حالت همپوشاني نباشند . دانه گوجه فرنگي در مخلوط مناسب ( پيت – ورمي كوليت خوب تهيه شده ) بكاريدو رطوبت را در حد يكنواخت نگه داريد و حرارت محيط رويش را تا زمان سبز شدن در دماي 24 درجه سانتي گراد نگه داريد . برخي كشاورزان براي توليد محصول اُرگانيك از مخلوط كمپوستي جهت كاشت بذر گوجه فرنگي استفاده مي كنند . وقتي ارتفاع گياهچه ها به 5 تا 7 سانت رسيد و يا وقتي دو برگ واقعي دارند زمان نشاء كاري مي باشد.

گلدان هاي تهيه نشاء گوجه فرنگي به اندازه 3 سانت تا 15 سانت يا حتي بزرگتر وجود دارد. براي توليد محصول در فصل اصلي . گلدان هاي 5 تا 7 سانتي قابل قبول است. براي توليد زود رس گلدان هاي 3 سانتي خيلي كوچك هستند و به مدت زياد نمي توان گياهچه را در اين نوع گلدان ها نگه داشت و گياهچه پا بلند و پايه دار خواهند شد و گاهي توليد دو تا 3 هفته به تاخير مي اُفتد.

وقتي دماي روز 24-21 درجه سانتي گراد و دماي شب 15 تا 18 درجه سانتي گراد باشدمي توان گوجه فرنگي را نشا نمود. از زمان بذر كاري در خزانه تا آماده شدن گياهچه گوجه فرنگي جهت نشاء كاري بسته به شرايط رويش محل 5 تا 8 هفته وقت لازم است.

منبع
 

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
خاك محيط رشد ونمو ريشه گوجه فرنگي مي باشد و از اين محيط گوجه فرنگي آب و عناصر غذايي مورد نياز خود را جذي مي كند.
خاك و كود دهي : گوجه فرنگي در انواع خاكها رشد مي كند اما خاك خوب براي گوجه فرنگي بايد زهكش خوبي داشته باشد. در خاك هاي شني گوجه فرنگي زود مي رسد اما براي توليد اقتصادي و پر محصول خاك هاي سيلت يا رسي لوم بسيار بارور را در نظر مي گيرند.
PH مطلوب خاك براي گوجه فرنگي 5/6-6 مي باشد. گوجه فرنگي بواسطه رشد سريع وطول دوره رويش طولاني نياز آن به مواد غذايي زياد است. براي توليد يك تن ميوه ، گوجه فرنگي 5/1 تا 5/3 كيلوگرم ازت ، 2/0 تا 5/1 كيلوگرم فسفر ( 502P ) و 3/2 تا 5/5 كيلوگرم پتاسيم ( O2K ) از خاك خارج مي سازد.

ازت : گوجه فرنگي براي رسيدن به يك رشد خوب و قوي به ازت نياز دارد. اما مصرف خيلي زياد ازت قبل از تشكيل ميوه موجب تشكيل ساقه ضخيم و سبز تيره مي شود و برگهاي جوان رو به بالا لوله شده و حالت گسترده ندارند. نسبت ازت با كربوهيدرات تامين شده توسط فتوسنتز مهم است. اگر ازت و نور كافي براي فتوسنتز تامين شود . بوته ها رشد و عملكرد خوب خواهند داشت. اگر مقدار ازت زياد و تراكم بوته بالا و نور كمي به بوته ها برسد ميوه كمي تشكيل مي شود چون رشد رويشي زياد همه كربوهيدرات موجود را مصرف مي كند. بهترين راه حل براي حفظ رشد رويشي يكنواخت فراهم كردن نور و ازت كافي براي گياه مي باشد. البته مصرف ازت به مقدار خيلي كم موجب كوتاه ماندن بوته هاي گوجه فرنگي مي شود.
كمبود پتاسيم موجب نرم و ضعيف شدن ميوه و پوست آن مي شود. كمبود فسفر باعث رشد ضعيف ريشه و كوچك شدن ميوه گوجه فرنگي مي گردد.
كمبود كلسيم موجب پوسيدگي ته گلگاه ميوه گوجه فرنگي مي شود. زبر شدن ميوه و شكنندگي ساقه و مرگ سر شاخه ها مربوط به كمبود بر مي باشد.
نهال هاي گوجه فرنگي به مدت 5 تا 7 هفته به دماي روز 18 تا 24 درجه سانتي گراد و دماي شب 16 تا 18 درجه سانتي گراد نياز دارند تا آماده جهت نشاء در مزرعه شوند.
با انجام آزمايشاتي در فلوريدا و پن سيلوانيا با نشا كردن گياهچه هاي گوجه فرنگي در مزرعه اصلي پس از 3 تا 11 هفته رشد در خزانه اختلاف قابل ملاحظه در عملكرد محصول مشاهده نشد. از اين رو وقتي شرايط محيطي براي نشا كردن نهال هاي گوجه فرنگي نامساعد باشد مي توان عمل نشا را با تاخير انجام داد. مي توان نهال هاي گوجه فرنگي به مدت بيش از 5 تا 7 هفته در خزانه نگه داشت تا شرايط مساعد براي رويش فراهم گردد. در نگهداري طولاني مدت در خزانه مديريت آب يا عناصر غذايي جهت مقاوم كردن نهال ها اهميت زيادي دارد.

منبع
 

elham_un

عضو جدید
سلام خسته نباشید
ببخشید من آمار دقیق و به روز سطح زیر کشت و، تولید و مصرف سرانه ی گوجه فرنگی رو میخواستم
شما اطلاعاتی در این زمینه هم دارید؟
 

dalin

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام خسته نباشید
ببخشید من آمار دقیق و به روز سطح زیر کشت و، تولید و مصرف سرانه ی گوجه فرنگی رو میخواستم
شما اطلاعاتی در این زمینه هم دارید؟

سلام
خوش آمدی ... آمار دقیق و به روز در ایران معنا نداره ولی می تونی از سایت جهاد کشاورزی آمار تقریبی چند سال پیش از سطح زیر کشت را به دست بیاری
 

amirsun

عضو جدید
سلام؛
من در حیات منزل چندتا بوته گوجه فرنگی کاشتم، با وجود اینکه بوته ها بزرگ شده و پر از گل هستند ولی گل ها به گوجه بدیل نمشن و خشک میشن. چه کاری باید انجام بدم؟ اشکال از کجاست؟
 

paramid

عضو جدید
سلام مرسی از تاپیک مفیدتون.بنده دنبال اطلاعات بیشتر در رابطه با خواص گوجه فرنگی و همچنین ویژگی های یک گوجه فرنگی خوب هستم در ضمن لایه سفید رنگ در جداره داخلی بعضی از گوجه ها چی هست؟
 

نخبه1

عضو جدید
دانلود pdfكشت گوجه در گلخانه

دانلود pdfكشت گوجه در گلخانه

سلام خسته نباشيد گفتم شايد اين هم به دردتون بخوره





dl.irpdf.com/ebooks/Part17/www.irpdf.com(6008).pdf
 

masumi

عضو جدید
با سلام
من میخواستم راجع به اثر شوری بر گوجه فرنگی ازمایش گلدانی انجام بدم. اطلاعاتی راجع به جزیات طرح (انتخاب تیمار، اندازه گلدان و ...) میخواستم. شما در این زمینه اطلاعاتی دارین؟ ممنون. شاد و سلامت باشین.
 

abdi711

عضو جدید
با سلام
من میخواستم راجع به اثر شوری بر گوجه فرنگی ازمایش گلدانی انجام بدم. اطلاعاتی راجع به جزیات طرح (انتخاب تیمار، اندازه گلدان و ...) میخواستم. شما در این زمینه اطلاعاتی دارین؟ ممنون. شاد و سلامت باشین.


سلام
در مورد اندازه گلدان, توسعه ریشه ی گوجه فرنگی بسیار زیاده ، بستگی داره شما در چه مرحله ای میخواین اعمال تیمار انجام بدین؟و اینکه تا مرحله میوه دهی ادامه داره؟

اگه تا مرحله میوه دهی لازمش دارین گلدون بزرگتر رو انتخاب کنید البته من در مورد تیمار شیمیایی روی این گیاه اول بذر هامو داخل لیوان یکبار مصرف کاشتم چونکه اعمال تیمارم در مرحله 2تا4 برگی بوده بعد از اینکه یکم بزرگتر شد به گلدونهای بزرگتر انتقالش دادم، میتونید خیلی راحت از داخل لیوانها در بیارید بدون اینکه به ریشه آسیب برسه

تعداد تکرار هم بستگی به خودتون داره معمولا حداقل از 3-4تا شروع میکنن بیشتر باشه که بهتره..
امیدوارم تونسته باشم راهنمایی کنم..:)
 

abdi711

عضو جدید
سلام؛
من در حیات منزل چندتا بوته گوجه فرنگی کاشتم، با وجود اینکه بوته ها بزرگ شده و پر از گل هستند ولی گل ها به گوجه بدیل نمشن و خشک میشن. چه کاری باید انجام بدم؟ اشکال از کجاست؟

سلام
شاید خاک باغچه شما ضعیف باشه و بوته از لحاظ تغذیه ای مشکل داشته باشه اگه میتونید عکسی بگیرید شما بتونم راهنمایی کنم.
 

masumi

عضو جدید
ممنون از راهنمایتون.بله اعمال تیمار من تا مرحله گلدهی ادامه داره. فکر میکنید تا این مرحله گلدان من چند کیلویی و یا اینکه ارتفاع گلدان چقدر باشه بهتره؟بینهایت ممنون.
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
آموزش کاشت گوجه فرنگی

آموزش کاشت گوجه فرنگی





گوجه فرنگی یک نوع خوردنی و محصول کشاورزیست که از دسته سبزیجات می‌باشد. این گیاه، بومی آمریکای جنوبی و مرکزی است که از این مناطق به دیگر نقاط جهان در چند قرن پیش منتقل شد. گوجه فرنگی سرشار از ویتامین سی است، برای اینکه گوجه فرنگی را در گلدان خود داشته باشید کافی است آن را نصف کرده تخم آن را در گلدان بریزید و روزی ۲ بار به آن آب دهید. گوجه فرنگی حاوی ویتامین‌های A,C و لیکوپن است. رنگ قرمز گوجه فرنگی از لیکوپن موجود در آن ناشی می‌شود. این ماده که آنتی اکسیدانت بسیار قوی‌ای محسوب می‌شود، دارای خاصیت ضد سرطان بوده و از ابتلا به سرطان‌های پروستات و سینه پیشگیری می‌کند. همچنین این ماده روند بالا رفتن سن را کاهش داده و رادیکال‌های آزادی را که به سلول‌ها آسیب می‌رسانند، از بین می‌برد. ویتامین C و A موجود در گوجه فرنگی برای مقابله با سرماخوردگی مفید است.

تق
فاصله خطوط کاشت برای واریته هایی که پایه آنها بلند است حدود 80 تا 120 سانتی متر و جهت ارقام پایه کوتاه 70 تا 110 سانتی متر می باشند. فاصله بین بوته ها برای واریته های فوق 40 تا 60 سانتی متر باید در نظر گرفته شوند پس از چندی که بوته ها شروع به رشد کردن نمودند برای اینکه محصول مرغوبتری داشته باشیم باید مقدار کمی از شاخه های آن را هرس نمائیم. چنانچه پای هر بوته کمی خاک داده شود مطلوبتر است.وجین کردن و سیخک زدن اطراف بوته ها از جمله کارهای ضروری است که باید صورت گیرد.کاشت را به طریقه پشته با جوی عمیق یا پشته با جوی کم عمق که همان سیستم فارو می باشد انجام می دهند. طریقه دوم معمول تر و متداولتر است به خصوص در مزارع وسیع مقرون به صرفه خواهد بود. باید توجه داشته باشند با در نظر گرفتن فواصل فوق الذکر در هر پشته فقط یک طرف آن را کشت نمایند.در دوران فعالیت گیاه باید از دادن کود شیمیایی به طور سرک استفاده نمود.از آفات مهم این نبات یک شب پره زمستانی است که خسارت وارده آن بدین قرار است وقتی گیاه جوانه زد و کمی رشد نمود لارو یا کرم شب پره مزبور جوانه ها ، برگها و ساقه های آن را مورد حمله قرار می دهد.این آفات در زمستان در حال لاروی در بستر نبات به سر برده و پس از مدتی تبدیل به شفیره شده و این شفیره پس از چند روز تبدیل به پروانه که همان شب پره باشد می گردد. پروانه ماده آن در روی خاک یا در روی علفهای هرزه تخم ریزی کرده و مجددا تبدیل به لارو شده و دوران فوق را سپری می سازد.جهت مبارزه با این آفت می توان با زدن شخم عمیق پس از برداشت محصول و نیز با دادن یخ آب در زمستان لاروهای این آفت را که در درون خاک زیست می نمایند از بین برد و از طرفی چون شب پره مورد بحث تخم خود را روی علفهای هرزه میگذارد لذا از بین بردن علفهای هرزه یک از طرق مبارزه با این آفت است.مبارزه شیمیایی را نمی توان از نظر دور داشت و آن بدین طریق است که با پاشیدن طعمه مسمومدر سطح مزرعه نسبت به معدوم ساختن آن اقدامی است اساسی بدین نحو که مقدار 800 گرم لیندین 25 درصد را با 80 کیلوگرم سبوس و دوحلب آب مخلوط نموده و به نسبت هر 60 کیلو طعمه در یک هکتار مصرف نمائیم. پاشیدن طعمه حتما باید در هنگام عصر صورت گیرد زیرا لاروها در این هنگام است که به سطح زمین آمده و پس از تغذیه طعمه مسموم شده و نابود می گردند.آفت دیگری که این نبات را تهدید می کند شته است .این شته ها به وسیله خرطوم خود شیره برگها را مکیده و از آنها تغذیه نموده بالنتیجه نبات را ضعیف می نمایند.این آفت از خود ماده چسبنده ای ترشح نموده و روی گیاه را آغشته کرده و آن را از بین می برد.بعضی از آنها هنگام زمستان به صورت پوره و برخی دیگر به صورت تخم در روی نبات و یا در بستر نبات زندگی می کنند. جهت مبارزه با این آفت بهتر است با یکی از سموم مالاتیون 50 درصد یا دیازینون 20 درصد به نسبت حدود 5/1 لیتر در هزار لیتر آب مخلوط کرده و مزرعه را سمپاشی نمایند.مبارزه دیگر اینکه بلافاصله پس از برداشت محصول زمین را شیاری عمیق زده علفها و مانده های گیاهان را در زیر خاک نمایند.آب دزدک نیز به نوبه خود یکی ازآفاتی است که گوجه فرنگی را مورد حمله قرار می دهد.اینآفات از ریشه و ساقه گیاه تغذیه می کند و آن را نابود می سازد.آب دزدک در هنگام فصل زمستان به طور حشره کامل در زیر خاک مشغول درست کردن لانه شده و در آنجا تخم ریزی می نماید.پوره ها پس از چند روز از این تخمها خارج شده و تا چندی در خاک به سر برده و رشد نموده و سپس از لانه خارج گشته و حمله باین محصول و سایر محصولات را آغاز می کنند. مبارزه با این آفت در فصل چمنکاری توضیح داده شده است.آفت دیگری که به این گیاه لطمه وارد می سازد حشره بسیار کوچکی است در حدود یک میلیمتر به نام تریپس که رنگ آن زرد مایل به خاکستری است.این حشره از شیره برگها و رگبرگهای گیاه تغذیه می کند .در اثر این تغذیه لکه های سفیدی که بعدا قهوه ای رنگ می شوند در روی نبات حاصل شده و برگها شروع به ریختن می نمایند.بعضی از این حشرات در پشت برگها جمع می شوند. این آفت از نظر کیفیت و کمیت به محصول لطمات زیادی وارد می سازد. حشره مورد بحث در زمستان گاهی به صورت حشره کامل و گاهی به صورت پوره در خاک و در علفهای هرزه به سر برده و در هنگام فروردین یا اردیبهشت به گیاه حمله می کند.مبارزه شیمیایی آن بدین ترتیب است که به نسبت 5/1 لیتر مالاتیون 57 درصد را با 1000 لیتر آب مخلوط نموده و مزرعه را سمپاشی نمایند.مبارزه مکانیکی یا زراعی آن این است که اولا علفهای هرزه و مانده گیاهان را جمع آوری و از بین ببرند.ثانیا در زمستان با دادن یخ آب آن را نابود سازند.بیماری فوزاریوم که یک بیماری قارچی است رنگ برگهای گوجه فرنگی را به رنگ آجری متمایل به قهوه ای در آورده پس از چند روز برگها خشک شده میریزند .پیشگیری آن بهاین ترتیب است که سعی کنند آبیاری این نبات را در هنگام صبح یا عصر انجام دهند، شمنا آب را طوری در جویها جاری سازند که داغ آب کمی پایین تر از طوقه نبات باشد و بالاخره رعایت تناوب زراعی را در کشت این نبات بنمایند.مطلب قابل توجه برای مبارزه با آفات کلیه سبزیجات که شرح داده خواد شد این است چنانچه چندین نوع آفت در آن واحد به گیاه حمله نمودند در این صورت باید برای تشخیص انواع آفت و کسب دستور لازم برای سمپاشی نمونه ای از شاخ و برگ گیاه را به اداره کشاورزی محل ارائه نمائیم .چنانچه این دسترسی مقدور نباشد از سم د . د باپ به نسبت 40 گرم در 20 لیتر آب مزرعه را سمپاشی می نمائیم.ارقام گوجه فرنگی مشروحه زیر که وسیله مؤسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر توصیه شده بدین توصیه شده بدین شرح اند:گوجه فرنگی ردکلاد (red cloud) دارای بوته های متوسط و محصول قرمز بوده و برای نواحی گرم مناسب کاشت است.رقم وسترن رد( western red) دارای بوته های بلند و دارای محصول زیاد و میوه آن بزرگ و قرمز و جهت مناطق سردسیری و معتدل مناسب است.واریته ردتاپ (red tap) دارای بوته های بلند ، میوه درشت کروی شکل و محصول فراوان است.گوجه فرنگی اوربانا(urbana) دارای محصول فراوان ، خوش رنگ و خوشمزه میوه آن کروی شکل و جنس آن مرغوب می باشد.رقم پا کوتاه آلمانی (kronbush) دارای بوته کوتاه میوه آن گرد و کوچک و جهت مناطق معتدل مناسب می باشد و بالاخره امپریال نیز یکی از ارقام توصیه شده است.میزان و فاصله دو آبیاری این نبات و سایر سبزیجاتی که شرح آن بیان خواهد شد بسته به جنس زمین ،نوع محصول و گرمی هوا فرق می کند در هر حال چون اکثر سبزیجات دارای ریشه های سطحی هستند بنابراین غفلت در امر آبیاری موجب پژمردگی و نقصان محصول خواهد شد و آب زیاد نیز به آن زیان خواهد رساند.




ریبا همه‌ی باغبانان از" مارتا استیوارت" گرفته تا" دون کورلئون" گرجه فرنگی پرورش می‌دهند. این تکنیکها برای اینکه بتوانیم گرجه فرنگی را به طور کارآمد بکاریم ، بر طبق گفته های متخصصان گاردنیگ "پن استیت" عملی و ماثر خواهند بود .



--------------------------------------------------------------------------------


اگر دمای هوا کاهش یافت و بعد از کاشتن، سرمای شدید شروع شد ، پیتر فریتی پرفسورمحصولات نباتی در دانشکده علوم کشاورزی پیشنهاد میدهد که گیاه را با کاغذ و یا پارچه‌ای بپوشانید . همچنین هشدار میدهد که پوششهای پلاستیکی در صورتی که گیاه را لمس کنند موجب یخ زدنشان می‌شود .

دکتر فریتی تکنیکهای کاشت گوجه فرنگی را به این صورت پیشنهاد می‌دهد :



--------------------------------------------------------------------------------


کاشت : گیاه گوجه فرنگی باید در ساعات اولیه عصر کاشته شود تا اینکه فشار و صدمات گرمای خورشید بر روی گیاه کاهش یابد . دکتر فریتی متذکر می‌شوند که گورجه فرنگی بعد از جابهجایی برای کاشت مجدد به شرایط هوایی سرد و مرطوب نیاز دارد. و بهتر است تا گیاه را از ریشه تا اولین برگ گیاها بر روی ساقه آن در خاک قرار دهید ، این امر موجب میشود که ریشه در خاک محکم تر شود.



--------------------------------------------------------------------------------


تکیه دادن بر روی چوب : دکتر فریتی توصیه میکنند که هنگامی که در حال کاشتن گیاهتان هستید، آن را بر روی چوبی تکیه دهید و یا ببندید . ایشان میگویند که با این کار شما گیاهتان را از نارحتی یا شکستگی قسمتهایش خلاص می‌کنید .



--------------------------------------------------------------------------------


بلا فاصله آبیاری کنید : دکتر فریتی میگویند ، باغبانان باید کودهای (شیمیایی) اولیه قابل حل در آب را به صورت نصف میزان پیشنهاد شده آن استفاده کنند . او پیشنهاد میکند که از حدود 9 لیتر آب برای هر گیاه جهت بدست آوردن نتایج بهتر استفاده کنید .



--------------------------------------------------------------------------------


کودها : ایشان می‌گویند که باید ازکودهای با فسفر بالا استفاده شود . ( فسفر بالا یعنی اینکه رقم وسط این فورمول حداقل سه یا چهار برابر از دورقم دیگر بزرگتر باشد ، مانند : 12-48-12 یا 10-55-10 )



--------------------------------------------------------------------------------


آبیاری بیشتر : دکتر فریتی می‌گویند که گیاه گرجه فرنگی باید هر هفته تا ده روزاگر باران نباریده باشد باید آبیاری شود. باغبانان باید طوری خاک را آبیاری کنند که 10 تا 12 سانتیمتر زیر خاک نیز خیس باشد .



--------------------------------------------------------------------------------


بستن : دو هفته بعد از کاشتن ، ساقه ها باید با نخ نرم ، نوار پارچه و یا رشته ایی به چوب بسته شود .



--------------------------------------------------------------------------------


اضافه کردن مواد مغذی : پنسیلوانیا به خاطر اینکه خاکهای غنی از کلسیم دارد باغبانان باید منیزیم را به خاک بیفزایند . گرجه فرنگی به میزان زیادی از منیزیم نیاز دارد ، که این ماده با اضافه کردن سنگ آهک با منیزیم بالا و یا حتی سنگ آهک دولومیتیک با منیزیم بالا می‌تواند به دست آورد.

دکتر فریتی میگویند که اگر گیاه به منیزیم نیاز داشته باشد برگهای پایینی آن شرع به زرد شدن می‌کنند . هنگامی که گیاه در ضعف قرار دارد ، آفت اولیه یعنی مرضی که به گرجه فرنگی حمله میکند میتواند پیشرفت کند و به محصول گوجه فرنگی صدمه بزند .



--------------------------------------------------------------------------------


کنترل حشرات و آفات : دکتر فریتی میگوید که باغبانان میتوانند در باغهای کوچک با شکستن برگهایی که علامت مرض یا حشره در آن قرار دارد ، آفات را کنترل کنند. او پیشنهاد میکند که برگهای بیمار را در کیسه پلاستیکی قرار دهند و آن را بیرون بیاندازند . و اگر وضعیت خیلی خراب است آنها باید سم پاشی کنند .

دکتر فریتی می‌گوید 40 روز بعداز گل دادن گیاه یا 65 تا 80 روز بعد از جابجایی برای کاشت مجدد ، اولین گرجه فرنگی ها باید نمایان شوند . برای بدست آوردن بهترین طعم و مزه ، باغبانان باید صبر کنند تا گرجه فرنگی به رنگ کاملش برای چیدن برسد . او اضافه میکند که گرجه باید کمی سفت باشد نه شل .

حتی اگر آشپزها یا باغبانان گرجه را قبل از اینکه کامل برسد بچینند ، دکتر فریتی اطمینان می‌دهد که هر گرجه ایی که حداقل اثری از رنگ را داشته باشد تا هنگامی که در یخچال گذاشته نشده اند ویا سرد نشده اند رسیده خواهند شد . اینکه چقدر طول میکشد تا رسیده شود بستگی به اندازه نوع و دیگر عوامل دارد . بهتر است که از تجربیات خودتان استفاده‌کنید.



--------------------------------------------------------------------------------


دکتر فریتی می‌گویند که گیاه گرجه تا رسیدن اولین سرما ( سرمای کشنده ) تولید کردن گرجه را ادامه میدهد . اگر شما می‌دانید که سرما دارد میرسد ، بروید و تمامی آنها را بچبنبد . انهایی که اثر رنگ در آنها دیده می‌شود خواهند رسید ، و سبز ها نیز می‌توان سرخشان کرد و یا طبق ذاعقه پخت شوند.


nejatab.blogsky.com
 

Persia1

مدیر تالار زبان انگلیسی
مدیر تالار
کاشت گوجه فرنگی در گلدان

کاشت گوجه فرنگی در گلدان

کاشت گوجه فرنگی در گلدان,کاشت گوجه فرنگی در آپارتمان,کاشت گوجه فرنگی در آپارتمان,آموزش کاشت گوجه فرنگی در گلدان,کاشت گوجه فرنگی گیلاسی در گلدان,کاشت بذر گوجه فرنگی در گلدان,کاشت گوجه فرنگی در گلدان خانه,نحوه کاشت گوجه فرنگی در گلدان,زمان کاشت گوجه فرنگی در گلدان,کشت گوجه فرنگی در آپارتمان,گل و گیاهان آپارتمانی
هیچ چیز قشنگ تر از داشتن یک گلدان گوجه فرنگی در منزل نیست هر زمان که بخواهید می توانید از گوجه های سالمی که خود کاشته اید استفاده کنید. بهار فصل کاشتن گوجه فرنگی است. برای پرورش گوجه شما فقط به آفتاب و گرمای مناسب نیاز دارید. برای این کار گلدانی را در نظر گرفته و بذرها را در آن می کاریم. فاصله هر دانه باید ۳۵ تا ۶۰ سانتیمتر باشد و یا اگر در بالکن میخواهیم داشته باشیم بهتر است اول بذرها را در گلدان کوچک کاشته و وقتی به ۲۰ تا ۳۰ سانت رسید تک تک به گلدان بزرگ منتقل کنیم. این گوجه فرنگیها را تمام تابستان و پائیز دارید.



akairan.com
 
بالا