کیوان خسروانی

mpb

مدیر تالار مهندسی معماری
مدیر تالار

کیوان خسروانی یکی از بزرگترین معماران ایرانی ، که آثار بزرگی در خارج از ایران با تکیه به فرهنگ و هنر کشورش خلق کرده است.

کیوان خسروانی یکی از محدود معماران ایرانی است که قدرت طراحی و ابتکار را در بیشتر زمینه های هنری با تکیه به فرهنگ و هنر کشورش ایران از خود نشان داده است .
او تحصیلات خود را در رشته معماری در سال 1336 (1957) در امریکا در دانشگاه برکلی آغاز کرد و پس از یک سال به دلیل علاقه به بودن در کشورش خود را به ایران و دانشکده معماری منتقل کرد و تحصیلات خود را تا درجه فوق لیسانس معماری با درجه عالی به پایان رسانید. (1341)
با گرفتن بورس از دولت فرانسه برای ادامه تحصیل به بوژار پاریس رفت و در آتیله A.Leconte راه یافت و تحصیلات خود را ادامه داد وی در سال 1964 کروکی هایی از معماری ایران و اروپا را در سیته اینترناسیونالال پاریس به نمایش گذارد.
سپس در لندن روی پروژه دانشگاه شهر shefield همکاری نمود
دوره تخصصی ترمیم آثار باستانی در دانشگاه رم به پایان رساند و سپس در سال 1966 به ایران بازگشت .
وی آرشیتکت و طراح افتخاری فضاهایی برای برگزاری جشن هنر شیراز بود که طرح ها تا آخرین سال جشن هنر مورد استفاده قرار میگرفت.
طراحی نور پردازی تخت جمشید ، طرح تاثیر هوای آزاد جلوی کاخ آپادانا ، نور پردازی حافظیه با 850 شکل تزئینی و طراحی جایگاه تماشاگران .
در زمانی که بیشتر معماران به هنری غرب نگاه کرده و از آن گوته برداری میکردند.
وی طرح میهمانسرای نائین را برای اداره تازه تاسیس جلب سیاحان داده و اجراء نمودند.
طرحی با برگرفته از معماری بومی و ایده ای از خانه هراتی های نائین با 8 اتاق دوبلکس و رستوران و فضای خدماتی که تا کنون بخوبی مانده و از استادکاران محلی استفاده شده و پس از نه دهه هنوز هم محکم به جا مانده و کار میکند .
و عجیب اینکه در همان زمان معمار بزرگ مصری حسن فتحی هم با ایده گرفتن از معماری بومی خود آثار زیبایی را خلق کرد.
طرح دیگر وی ساختمان مسکونی خانواده اش در اوایل دهه 70 که آنهم از معماری کویری ایران الهام گرفته و در کامرانیه تهران قرار گرفته بود .
وی در سال 2004 در کنفرانس معماری دانشگاه کاتولیک واشینگتن شرکت کرد و عضو هیات داوران پروژه های معماری کاهگلی دانشجویان فوق لیسانس این دانشکده بود.
طرح دیگر وی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در گور زنبورک خانه تهران بود که آنهم روان فکری گذشته اش را در آن میتوان دید.
وی مسافرت های زیادی در ایران نموده و از تعدادی کروکی تهیه کرده که در نمایشگاههای مختلف ایران و خارج به نمایش گذاشته است.
او در آن زمان بیشتر فعالیت خود را روی مطالعه روی لباس و طرح های مختلف ایران نمود و طرح های خود را در محلی که احداث نموده بود برای جوانان بفروش میرساند و مورد استقبال جوانان خصوصا دانشجویان قرار گرفته لباسهای ساده و ارزان، سپس طرح مختلفی از لباس ایده گرفته از هنرهای ایرانی ، نمود و از منابع غنی صنایع دستی ایران زری دوزی، باتیک روی ابریشم ( اسکو ) ، قلم کاری ، سکمه ، چشمه دوزی اصفهان ، سوزن دوزی بلوچستان با همکاری منیره جهانبانی تبعه کرمان بگونه ای از وی دعوت شد که طرحهای لباس های رسمی ملکه را برای داخل و سفرهای خارج بدهد و برای شناسایی این هنرها به جهان خدمات زیادی کرد که هم اکنون دو لباس یکی لباس در شب افتتاح جشن های شیراز و مانتوئی از باتیک اسکوی آذربایجان که در سفر رسمی واشنگتن center kennedy به تن شده بود در مصر موزه مد پاریس نگهداری میشود .


منبع:topiranian.com
 
بالا