مطالعات انجام یافته برروی جوجه های عاری از میكروب و تركیبات آنتیمیكروبی، تاثیرات متقابل معنی دار بین تغذیه میزبان و میكروفلور روده را نشان داده است این اثرات متقابل وقتی مورد توجه واقع گردید كه اتحادیه اروپا تصمیم به حذف چند گروه آنتی بیوتیكی از غذای حیوانات گرفت و متعاقب این تصمیم یك وقفه و كاهش در سرعت رشد باكتریهای روده كه از طریق هضم آرام بعضی مواد غذائی مفید بودند، صورت گرفت زیرا غذاهای هضم نشده یك منبع غذائی برای باكتریهای تخمیركننده هستند و افزایش این نوع باكتریها موجب كاهش تعداد باكتریهای مفید میگردد. استفاده از مواد غذائی با قابلیت هضم كمتر نهتنها به خاطر عملكرد ضعیفشان بلكه بدلیل خطر اضافی ناشی از رشد بیش از حد باكتریهای تخمیر كننده و متعاقب آن ایجاد بعضی از بیماریهای رودهای همیشه مورد بحث بوده و استفاده از آنها تؤام با ریسك میباشد.
به علت وجود تفاوت در كیفیت مواد غذائی، هرگونه راهكاری كه موجب كاهش این تفاوتها شود مفید خواهد بود. یكی از این راهكارها استفاده از آنزیم میباشد. آنزیمها مواد شناخته شدهای میباشند كه موجب كاهش تفاوت بین عملكرد پرندگان تغذیه شده با جیره بر پایه گندم ، ذرت و جو میشوند . در گذشته استفاده از آنتیبیوتیكهای محرك رشد بطور مؤثری احتیاج به استفاده از آنزیم را كاهش میداد. كنترل كوكسیدیوز نیز بدلیل ارتباط با آنتریت نكروتیك یكی از موضوعات مورد علاقه در هنگام استفاده از آنزیمها و افزودنیهای دیگری مثل بتائین میباشد.
در نهایت این امیدواری وجود دارد كه كنترل غذائی موجب كنترل میكروبیولوژیكی شده و اجازه تولید محصولات سازگارتر در غیاب آنتیبیوتیكها را بدهد.
.مقدمه
در اواخر ژوئن سال 1999 در اتحادیه اروپا، طیف وسیعی از آنتیبیوتیكهای محرك رشد مورد استفاده در خوراك حیوانات تك معدهای از جیره آنها حذف گردید .
این محصولات سالهای زیادی در واحدهای پرورش طیور استفاده میشد و ثابت شده بود كه یك روش مؤثر برای افزایش سلامتی حیوان، یكنواختی و افزایش راندمان تولید میباشد و حذف آنها از غذا بسیار مشهود بود . اگرچه جیرهنویسی پیشرفت خوبی داشته است ولی نباید فكر كنیم كه با حذف تمام آنتیبیوتیكهای مورد استفاده به عنوان محرك رشد راندمان تولید افزایش خواهد یافت .
این مقاله بطور خلاصه اطلاعات موجود در رابطه با مزایای استفاده از آنتیبیوتیكها را به عنوان محرك رشد بیان كرده و بر تغییرات تركیبات غذا و افزودنیها برای كاهش صدمات و خسارات ناشی از حذف آنها اشاره خواهد نمود.
.مزایای استفاده از آنتیبیوتیكها به عنوان محرك رشد
استفاده از آنتیبیوتیكها به عنوان محرك رشد بدون تردید عملكرد حیوان و سلامتی آن را بهبود میبخشد بنابراین حذف آنها از غذا مخالفتهای بسیاری به دنبال داشت بویژه وقتی كه محصولات حیوانی اتحادیه اروپا در رقابت با محصولات بقیه نقاط جهان كه در آنها این مواد استفاده میشوند قرار دارد. هدف از این مقاله بحث درباره درستی تصمیم اتحادیه اروپا مبنی بر حذف آنتیبیوتیكها از جیره طیور نمیباشد . زیرا برای چنین بحثی نیاز به اطلاعات و بررسی همه جوانب این تصمیم گیری كه در نتیجه مطالعات محققین در فاصله سالهای 1998 تا 1999 انجام گرفت میباشد. بطور خلاصه روشن است كه محركهای رشد بوسیله تغییر میكرو فلور روده نقش خود را ایفاء میكنند. بیشتر ارگانیسمهائی كه موجب كاهش سلامتی و عملكرد حیوان میشوند تحت تاثیر آنتی بیوتیكها قرار می گیرند. البته پاسخ به چنین محصولاتی نیزمتفاوت بوده و بستگی به محیطی كه حیوانات در آن زندگی میكنند و جیرههائی كه با آن تغذیه میشوند، دارد. بنایراین پیش از آنكه راهكارهای كاهش عواقب حاصل از حذف آنها از جیره را بررسی كنیم درابتدا باید اثرات متقابل عوامل ذكر شده را بررسی كنیم.
.محیط
آنتیبیوتیكهای محرك رشد هیچگونه تاثیر سودمندی روی عملكرد حیوانات عاری از میكروب ندارند. یك از راهكارهای چگونگی تاثیر آنتیبیوتیكها، فعالیت آنتی میكروبی آن میباشد كه ناشی از تاثیر مستقیم بروی فیزیولوژی حیوانات میباشد، زیرا وجود میكروبهای روده، كارائی حیوان را از طریق مكانیسمهای زیر كاهش میدهد.
- رقابت با میزبان برای مواد غذائی موجود در روده
- وجود میكروبها در روده موجب تحریك سیستم ایمنی شده و در بعضی حالات این تحریك موجب كاهش اشتها و كاتابولیسم پروتئین عضلات میگردد.
- بیماری، به ویژه آنتریت نكروتیك
- كاهش راندمان هضم بوسیله تجزیه آنزیمهای هضم كننده و كاهش سطح قابل جذب
- افزایش اندازه روده از طریق تولید تركیبات تحریك كننده مثل پلی آمینها و اسیدهای چرب فرار كه نتیجه آن افزایش انرژی مورد نیاز برای نگهداری دستگاه گوارش و بنابراین كاهش انرژی قابل دسترس برای فرایندهای تولید مثل و تولید ماهیچه می باشد
به علت وجود تفاوت در كیفیت مواد غذائی، هرگونه راهكاری كه موجب كاهش این تفاوتها شود مفید خواهد بود. یكی از این راهكارها استفاده از آنزیم میباشد. آنزیمها مواد شناخته شدهای میباشند كه موجب كاهش تفاوت بین عملكرد پرندگان تغذیه شده با جیره بر پایه گندم ، ذرت و جو میشوند . در گذشته استفاده از آنتیبیوتیكهای محرك رشد بطور مؤثری احتیاج به استفاده از آنزیم را كاهش میداد. كنترل كوكسیدیوز نیز بدلیل ارتباط با آنتریت نكروتیك یكی از موضوعات مورد علاقه در هنگام استفاده از آنزیمها و افزودنیهای دیگری مثل بتائین میباشد.
در نهایت این امیدواری وجود دارد كه كنترل غذائی موجب كنترل میكروبیولوژیكی شده و اجازه تولید محصولات سازگارتر در غیاب آنتیبیوتیكها را بدهد.
.مقدمه
در اواخر ژوئن سال 1999 در اتحادیه اروپا، طیف وسیعی از آنتیبیوتیكهای محرك رشد مورد استفاده در خوراك حیوانات تك معدهای از جیره آنها حذف گردید .
این محصولات سالهای زیادی در واحدهای پرورش طیور استفاده میشد و ثابت شده بود كه یك روش مؤثر برای افزایش سلامتی حیوان، یكنواختی و افزایش راندمان تولید میباشد و حذف آنها از غذا بسیار مشهود بود . اگرچه جیرهنویسی پیشرفت خوبی داشته است ولی نباید فكر كنیم كه با حذف تمام آنتیبیوتیكهای مورد استفاده به عنوان محرك رشد راندمان تولید افزایش خواهد یافت .
این مقاله بطور خلاصه اطلاعات موجود در رابطه با مزایای استفاده از آنتیبیوتیكها را به عنوان محرك رشد بیان كرده و بر تغییرات تركیبات غذا و افزودنیها برای كاهش صدمات و خسارات ناشی از حذف آنها اشاره خواهد نمود.
.مزایای استفاده از آنتیبیوتیكها به عنوان محرك رشد
استفاده از آنتیبیوتیكها به عنوان محرك رشد بدون تردید عملكرد حیوان و سلامتی آن را بهبود میبخشد بنابراین حذف آنها از غذا مخالفتهای بسیاری به دنبال داشت بویژه وقتی كه محصولات حیوانی اتحادیه اروپا در رقابت با محصولات بقیه نقاط جهان كه در آنها این مواد استفاده میشوند قرار دارد. هدف از این مقاله بحث درباره درستی تصمیم اتحادیه اروپا مبنی بر حذف آنتیبیوتیكها از جیره طیور نمیباشد . زیرا برای چنین بحثی نیاز به اطلاعات و بررسی همه جوانب این تصمیم گیری كه در نتیجه مطالعات محققین در فاصله سالهای 1998 تا 1999 انجام گرفت میباشد. بطور خلاصه روشن است كه محركهای رشد بوسیله تغییر میكرو فلور روده نقش خود را ایفاء میكنند. بیشتر ارگانیسمهائی كه موجب كاهش سلامتی و عملكرد حیوان میشوند تحت تاثیر آنتی بیوتیكها قرار می گیرند. البته پاسخ به چنین محصولاتی نیزمتفاوت بوده و بستگی به محیطی كه حیوانات در آن زندگی میكنند و جیرههائی كه با آن تغذیه میشوند، دارد. بنایراین پیش از آنكه راهكارهای كاهش عواقب حاصل از حذف آنها از جیره را بررسی كنیم درابتدا باید اثرات متقابل عوامل ذكر شده را بررسی كنیم.
.محیط
آنتیبیوتیكهای محرك رشد هیچگونه تاثیر سودمندی روی عملكرد حیوانات عاری از میكروب ندارند. یك از راهكارهای چگونگی تاثیر آنتیبیوتیكها، فعالیت آنتی میكروبی آن میباشد كه ناشی از تاثیر مستقیم بروی فیزیولوژی حیوانات میباشد، زیرا وجود میكروبهای روده، كارائی حیوان را از طریق مكانیسمهای زیر كاهش میدهد.
- رقابت با میزبان برای مواد غذائی موجود در روده
- وجود میكروبها در روده موجب تحریك سیستم ایمنی شده و در بعضی حالات این تحریك موجب كاهش اشتها و كاتابولیسم پروتئین عضلات میگردد.
- بیماری، به ویژه آنتریت نكروتیك
- كاهش راندمان هضم بوسیله تجزیه آنزیمهای هضم كننده و كاهش سطح قابل جذب
- افزایش اندازه روده از طریق تولید تركیبات تحریك كننده مثل پلی آمینها و اسیدهای چرب فرار كه نتیجه آن افزایش انرژی مورد نیاز برای نگهداری دستگاه گوارش و بنابراین كاهش انرژی قابل دسترس برای فرایندهای تولید مثل و تولید ماهیچه می باشد