کاشت و پرورش درخت کاشو (بادام هندی)

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
[FONT=&quot]کاشت [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot]پرورش [/FONT][FONT=&quot]درخت [/FONT][FONT=&quot]کاشو [/FONT][FONT=&quot]([/FONT][FONT=&quot]بادام [/FONT][FONT=&quot]هندی)[/FONT]


[FONT=&quot]●[/FONT][FONT=&quot]موطن [/FONT][FONT=&quot]اصلی [/FONT][FONT=&quot]و قدم ت[/FONT][FONT=&quot]كاشت :[/FONT]

[FONT=&quot]موطن [/FONT][FONT=&quot]اصلی[/FONT][FONT=&quot] این[/FONT][FONT=&quot] درخت[/FONT][FONT=&quot] از[/FONT][FONT=&quot]آمریكای[/FONT][FONT=&quot] جنوبی [/FONT][FONT=&quot]وبرزیل[/FONT][FONT=&quot] می[/FONT][FONT=&quot] باشدكه [/FONT][FONT=&quot]پس[/FONT][FONT=&quot] ازكشف [/FONT][FONT=&quot]آمریكا[/FONT][FONT=&quot]توسط [/FONT][FONT=&quot]پرتقالیها [/FONT][FONT=&quot]به[/FONT][FONT=&quot] سایر[/FONT][FONT=&quot]نقاط [/FONT][FONT=&quot]دنیا[/FONT][FONT=&quot]برده [/FONT][FONT=&quot]شد .[/FONT][FONT=&quot]امروزه [/FONT][FONT=&quot]كشور[/FONT][FONT=&quot]هندوستان[/FONT][FONT=&quot] بزرگترین [/FONT][FONT=&quot]تولید[/FONT][FONT=&quot]كنندهٔ [/FONT][FONT=&quot]این[/FONT][FONT=&quot]محصول[/FONT][FONT=&quot] وده [/FONT][FONT=&quot]وجنوب [/FONT][FONT=&quot]غربی[/FONT][FONT=&quot] این[/FONT][FONT=&quot]كشور[/FONT][FONT=&quot]ازمراكز[/FONT][FONT=&quot]عمدهٔ [/FONT][FONT=&quot]كاشت [/FONT][FONT=&quot]می [/FONT][FONT=&quot]باشد .[/FONT]

[FONT=&quot]مقاومت [/FONT][FONT=&quot]درختچهٔ[/FONT][FONT=&quot] كاشو[/FONT][FONT=&quot]نسبت[/FONT][FONT=&quot] به [/FONT][FONT=&quot]كم [/FONT][FONT=&quot]آبی[/FONT][FONT=&quot] بیشتر[/FONT][FONT=&quot]از[/FONT][FONT=&quot]درخت انبه [/FONT][FONT=&quot]است ،[/FONT][FONT=&quot]اما [/FONT][FONT=&quot]در مقابل [/FONT][FONT=&quot]سرما [/FONT][FONT=&quot]حساستر [/FONT][FONT=&quot]از [/FONT][FONT=&quot]انبه [/FONT][FONT=&quot]می [/FONT][FONT=&quot]باشد .[/FONT]

[FONT=&quot]●[/FONT][FONT=&quot]ارزش [/FONT][FONT=&quot]غذایی [/FONT][FONT=&quot]میوه :[/FONT]

[FONT=&quot]تركیب [/FONT][FONT=&quot]شیمیایی [/FONT][FONT=&quot]این[/FONT][FONT=&quot] میوه [/FONT][FONT=&quot]بدین [/FONT][FONT=&quot]قرار [/FONT][FONT=&quot]است [/FONT][FONT=&quot]كه :[/FONT]

[FONT=&quot]* گلوكز[/FONT][FONT=&quot]یا[/FONT][FONT=&quot]لوولز[/FONT][FONT=&quot]۹[/FONT][FONT=&quot]%[/FONT][FONT=&quot]-[/FONT][FONT=&quot]۷[/FONT][FONT=&quot]% [/FONT]

[FONT=&quot]* اسید[/FONT][FONT=&quot]تانیك [/FONT][FONT=&quot]۵[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot]۰[/FONT][FONT=&quot]درصد (این[/FONT][FONT=&quot] ماده [/FONT][FONT=&quot]باعث[/FONT][FONT=&quot] گس [/FONT][FONT=&quot]شدن [/FONT][FONT=&quot]طعم [/FONT][FONT=&quot]میوه [/FONT][FONT=&quot]می[/FONT][FONT=&quot]شود)[/FONT]

[FONT=&quot]* مواد[/FONT][FONT=&quot]معدنی[/FONT][FONT=&quot]۱۲[/FONT][FONT=&quot]% [/FONT]

[FONT=&quot]* مغز[/FONT][FONT=&quot]دركاشو[/FONT][FONT=&quot]علاوه[/FONT][FONT=&quot] بر[/FONT][FONT=&quot]طعم [/FONT][FONT=&quot]مطبوعی که [/FONT][FONT=&quot]دارد ،[/FONT][FONT=&quot]۱۵[/FONT][FONT=&quot]%[/FONT][FONT=&quot]پروتئی ن[/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot]۴۰[/FONT][FONT=&quot]%[/FONT][FONT=&quot]چربی[/FONT][FONT=&quot] هم [/FONT][FONT=&quot]دارد[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT]
 
آخرین ویرایش:

زهرا فرشید

عضو جدید
کاربر ممتاز
[FONT=&quot]●[/FONT][FONT=&quot]شرایط[/FONT][FONT=&quot] آب [/FONT][FONT=&quot]وهوایی [/FONT][FONT=&quot]ومحیط[/FONT][FONT=&quot] كاشت :[/FONT]
[FONT=&quot]همان[/FONT][FONT=&quot]طوری[/FONT][FONT=&quot] كه[/FONT][FONT=&quot] ذكر [/FONT][FONT=&quot]گردید [/FONT][FONT=&quot]كاشو[/FONT][FONT=&quot]بومی [/FONT][FONT=&quot]مناطق [/FONT][FONT=&quot]گرمسیری [/FONT][FONT=&quot]است [/FONT][FONT=&quot]و طبعاً[/FONT][FONT=&quot] در مناطقی [/FONT][FONT=&quot]كه[/FONT][FONT=&quot] دارای[/FONT][FONT=&quot] اینگونه[/FONT][FONT=&quot] آب [/FONT][FONT=&quot]وهو ا[/FONT][FONT=&quot]باشد [/FONT][FONT=&quot]رش د[/FONT][FONT=&quot]خوبی [/FONT][FONT=&quot]دارد .[/FONT][FONT=&quot]درخت [/FONT][FONT=&quot]در[/FONT][FONT=&quot]بدترین [/FONT][FONT=&quot]وكم[/FONT][FONT=&quot] عمق[/FONT][FONT=&quot]ترین [/FONT][FONT=&quot]خاكها[/FONT][FONT=&quot]رویش [/FONT][FONT=&quot]دارد [/FONT][FONT=&quot]ومحصول [/FONT][FONT=&quot]میده د[/FONT][FONT=&quot]ولی [/FONT][FONT=&quot]خاكهای[/FONT][FONT=&quot] عمیق [/FONT][FONT=&quot]ولیمونی [/FONT][FONT=&quot]باعث[/FONT][FONT=&quot] افزایش [/FONT][FONT=&quot]باردهی [/FONT][FONT=&quot]ورشد [/FONT][FONT=&quot]بهتر[/FONT][FONT=&quot]درخت [/FONT][FONT=&quot]میگردد [/FONT][FONT=&quot].[/FONT]
 

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
پرورش درخت کاشو(بادام هندي)

پرورش درخت کاشو(بادام هندي)

کاشت و پرورش درخت کاشو(بادام هندي)
● موطن اصلي وقدمت كاشت:

موطن اصلي اين درخت از آمريكاي جنوبي ويرزيل مي باشدكه پس ازكشف آمريكا توسط پرتقاليها به ساير نقاط دنيا برده شد. امروزه كشور هندوستان بزرگترين توليد كنندهٔ اين محصول بوده وجنوب غربي اين كشور ازمراكز عمدهٔ كاشت مي باشد.

مقاومت درختچهٔ كاشو نسبت به كم آبي بيشتر از درخت انبه است، اما درمقابل سرما حساستر از انبه مي باشد.

● ارزش غذايي ميوه:

تركيب شيميايي اين ميوه بدين قرار است كه:

▪ گلوكز يا لوولز ۹%-۷%

▪ اسيد تانيك ۰.۵درصد(اين ماده باعث گس شدن طعم ميوه مي شود)

▪ مواد معدني ۱۲%

▪ مغز دركاشو علاوه بر طعم مطبوعي كه دارد، ۱۵%پروتئين و ۴۰%چربي هم دارد.

● شرايط آب وهوايي ومحيط كاشت:

همان طوري كه ذكر گرديد كاشو بومي مناطق گرمسيري است وطبعا درمناطقي كه داراي اينگونه آب وهوا باشد رشد خوبي دارد. درخت در بدترين وكم عمق ترين خاكها رويش دارد ومحصول ميدهد ولي خاكهاي عميق وليموني باعث افزايش باردهي ورشد بهتر درخت ميگردد.

● ميوهٔ كاشو:

ميوهٔ حقيقي دراين درخت محتوي مغز يعني قسمت خوراكي ميوه مي باشد. ميوه داراي قسمتي لوبيايي شكل، ودرانتها نسبتا طويل ومتورم است كه در داخل اين برآمدگي مغز يا قسمت خوراكي ميوه قرار دارد كه پس ازرسيدن كامل ميوه و برداشت بايستي مغزميوه را براي عرضه به بازار از پوست آن جدا بنمايند.

سه تاچهار هفته پس ازباز شدن گل وتشكيل ميوه يعني تلقيح گلهاي ماده دم گل شروع به رشد كرده و۳-۲ ماه بعد كه ميوهٔ حقيقي كاملا رسيد رشد دم ميوه نيز به حداكثر رسيده جسمي نرم وگوشتي با طعم كمي ترش كه بسيار معطراست توليد مي كند. اين شبه ميوه يا دم گل متورم وبراي تهيهٔ يك نوع شراب ويا مصرف به صورت تازه خوري به عنوان ميوه مورد استفاده قرار ميگيرد. درموقع رسيدن كامل، قطر دم ميوه به۵-۴ وطول آن به۱۰-۵ سانتيمتر مي رسد ورنگ آن صورتي يا زرد مي گردد.

مغز بادام هندي كه داراي مقدار زيادي چربي مي باشد خيلي زود تند وفاسد مي گردد يعني چربي آن درمجاورت اكسيژن هوا اكسيد مي شود. براي حمل اين محصول به نقاط دوردست بايد آنها را درجعبه هاي فلزي قابل نفوذبه هوا قراردهندوپس از پركردن جعبهٔاول هواي داخل آنرا خارج نموده و به جاي آن گاز دي اكسيد كربن وارد كرده ودرجعبه را مسدودنمايند، بدين طريق مي توان مغز كاشو راتا دو سال بدون اينكه فاسد شود، نگاهداري كرد.

 

scorpion_tur

عضو جدید
کاربر ممتاز
● ازدياد درخت كاشو:

اين درخت گرمسيري هميشه سبز حساس، كه عمدتا درهندوستان پرورش داده مي شود، معمولا با بذر تكثير گرديده وبراي انجام اين عمل ۳-۲ عدد بذر، مستقيما درباغ كاشته مي شود(به علت اينكه انتقال نهالهاي جوان توام با اشكالاتي است از كشت آن درخزانه صرف نظر مي نمايند). بعد از رويش بذور يك عدد ازآنها را نگهداشته وبقيه راحذف مي نمايند.

با اينكه بذرهاي درخت هيچ نوع ركود بذري ندارند، اما بذور رابايد باقرار دادن درآب، ازنظر وجود جنين مورد آزمايش قرار داد(بذور غوطه ور حذف مي شوند). جوانه زني درمدت ۲۰-۱۵ روز صورت مي گيرد.

همانطوري كه گفته شد نهالها قدرت انتقال ندارند وبه همين جهت درحالتي كه بخواهيم آنها را بعد از رويش به زمين اصلي انتقال داده ونسبت به كاشتشان اقدام كنيم، ازگلدان هاي توربي استفاده مي نمائيم؛ بدين صورت كه بذور را درگلدانهاي توربي كاشته ودر زمان انتقال توام با گلدان، گياهان جوان را هم در زمين اصلي مي كاريم. بنابراين گلدان با نهالها در داخل خاك قرار مي گيرد، وبه مرور پوسيده واز بين مي رود.

● كاشت درخت:

اين درخت در دورهٔ جواني رشد سريعي دارد ولي طول عمر آن كم است وحدود بيست سال زندگي مي كند، درحالي كه درخت انبه وپسته كه با بادام هندي در يك خانواده قرار دارند تا يكصد سال عمر مي كنند.

بيشتر محصول كاشو از درختاني كه درنامرغوب ترين اراضي وبطور وحشي وخودرو سبز شده اند، جمع آوري مي گردد. منتها باغهاي كاشته شده هم نسبتا زياد است ودرختي كه درزمين مرغوب كاشته شده ومورد مراقبت قرار مي گيرد، محصول بيشتري مي دهد.

فاصلهٔ كاشت درخت كاشو درباغات ديم واراضي نامرغوب درحدود ۱۸متر درهر جهت، ودر اراضي زراعتي حاصلخيز با آبياري،۱۲-۱۰متر مي باشد.

ـ نكتــه:

نياز درخت كاشو نسبت به گرده افشاني زياد بوده، وميزان دگرگشني درآن كم است.
 

نارون

عضو جدید
کاربر ممتاز
یه پست خیلی وقت پیش ها زهرا زده بود درمورد بادام هندی پیداش نکردم این را پیدا کردم.
من خیلی بادام هندی دوست دارم حداقل اگر نمیتونم توی منطقمون بکارم دوست دارم ببشتر درموردش بدونم
توی ایران در کحا ها کشت میشه؟
طریقه ازدیادش زده بود بذر من دوست دارم امتحان کنم بذرش را باید از باغ دارها بگیرم؟
از کاشت بذر تا باردهی چقدر طول میکشه؟
ان قسمت بالا که قرمز رنگ هست توی تصویر ان هم استفاده دارد؟
نحوه برداشت چطوریه؟
و اینکه هر درخت جقدر محصول میده
عکسی از کل درخت ندارید؟
 

نارون

عضو جدید
کاربر ممتاز
یه پست خیلی وقت پیش ها زهرا زده بود درمورد بادام هندی پیداش نکردم این را پیدا کردم.
من خیلی بادام هندی دوست دارم حداقل اگر نمیتونم توی منطقمون بکارم دوست دارم ببشتر درموردش بدونم
توی ایران در کحا ها کشت میشه؟
طریقه ازدیادش زده بود بذر من دوست دارم امتحان کنم بذرش را باید از باغ دارها بگیرم؟
از کاشت بذر تا باردهی چقدر طول میکشه؟
ان قسمت بالا که قرمز رنگ هست توی تصویر ان هم استفاده دارد؟
نحوه برداشت چطوریه؟
و اینکه هر درخت جقدر محصول میده
عکسی از کل درخت ندارید؟
اسم علمیشو پیدا نکردم که بتونم سرچ بزنم توی top tropcal عسکش ببینم
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
آشنايي با خواص «بادام هندي» يا «کاشو»
گوناگون- «کاشو» يا «بادام هندي» به دليل طعم منحصربفردش يکي از آجيل‌هاي محبوب مردم کشور ما و ديگر کشورها به حساب مي‌آيد. اين آجيل به شکل لوبيا يا بهتر است بگويم کليوي شکل مي‌باشد که در پايين يا زيرميوه درختي که «بلارد» نام دارد، يافت مي‌شود.
با اينکه بادام هندي متعلق به جنوب شرقي «برزيل» است اما در بين مردم تمام جهان محبوب است. در قرن 16م، پرتغالي‌ها اين دانه را با خود به هند و برخي کشورهاي آفريقايي بردند و امروزه کشورهاي هند، تانزانيا، موزامبيک، نيجريه و برزيل توليدکننده‌هاي بزرگ «کاشو» هستند. براي اينکه با خاصيت اين خوردني خوشمره بيشتر آشنا شويد در ادامه فوايد مصرف آن را برايتان شرح داده‌ايم.
- پيشگيري از سنگ‌هاي صفراوي: مصرف «کاشو» براي پيشگيري از تشکيل سنگ‌هاي صفراوي بسيار مفيد است؛ يک تحقيق 20ساله جمع‌آوري شده از 80هزار زن پرستار نشان مي‌دهد کسانيکه در هفته حدود 30 گرم بادام هندي مصرف نموده‌اند در مقايسه با ديگراني که آن را در برنامه‌شان نداشته‌اند، 25درصد کمتر به سنگ‌هاي صفراوي مبتلا شدند. بنابراين آن را وارد برنامه غذايي روزانه‌تان نماييد.
- سلامت استخوان‌ها و آرامش: اين حقيقت کاملا جا افتاده است که کلسيم براي استحکام استخوان‌ها ضروري است، اما بد نيست بدانيد که منيزيم نيز براي حفظ سلامت استخوان‌ها حياتي است. حدود دو سوم منيزيم بدن در استخوان‌ها وجود دارد. منيزيم براي متابوليسم کلسيم در بدن لازم است و با تراز کردن ميزان کلسيم، به تنظيم تونوسيته عصبي و عضلاني کمک مي‌کند. در واقع کلسيم براي انقباض عضلاني و منيزيم براي انبساط آن مورد نياز است.
- آنتي‌اکسيداني قوي: از ديگر مواد معدني موجود در کاشو مي‌توان به مِس اشاره کرد. مس يکي از اجزاي مهم آنزيم‌هاي بدن است که در خيلي از فرآيندهاي فيزيولوژيکي بدن شرکت مي‌کند. مس براي برداشتن راديکال‌هاي آزاد مُضر در بدن و براي استفاده بهينه آهن کمک بزرگي است. مس براي توليد ملانين و براي پرورش استخوان‌ها و بافت‌هاي ارتباطي بدن ضروري است.
- کاهش ريسک افزايش وزن: برخلاف باور عموم مردم که مي‌گويند مصرف منظم بادام هندي موجب اضافه وزن و چاقي مي‌شود، بايد گفت که تحقيقات اخير نشان داده که اين تصورات، غلط و بي‌اساس است. در حقيقت افرادي که 2 بار در هفته از بادام هندي استفاده مي‌کردند در مقايسه با ديگر افراد مشابهي که اصلا بادام هندي نمي‌خوردند اضافه وزن کمتري داشتند. البته بد نيست بدانيد که هر 30 گرم بادام هندي حدود 160کالري انرژي دارد.
- سلامت قلب و عروق: بادام هندي منبع خوبي از ويتامين K است که به تنظيم انعقاد خون و شرايط ناشي از آن کمک مي‌کند. «کاشو» فشارِخون بالا را کاهش مي‌دهد چراکه بعنوان يک «ديوروتيک» يا مُدر خوب مطرح مي‌باشد و علاوه بر اين عواملي هم چون منيزيم و لينولنيک‌اسيد نيز در آن يافت مي‌شود که از عوامل تنظيم کننده فشارِخون هستند. پس براي پيشگيري از بيماري‌هاي کرونري قلب، هفته‌اي 4بار و هر بار به اندازه يک مشت بادام هندي بخوريد.
نکته‌ها
- بادام هندي حاوي مقادير قابل ملاحظه‌اي از اگزالات مي‌باشد. مطالعات نشان داده که تجمع اين مواد در بدن مي‌تواند منجر به کريستاله شدن آن‌ها و در نتيجه ايجاد مشکل شود. از اينرو افرادي که مشکلات کليوي درمان نشده دارند، يا اينکه کليه‌ها و يا کيسه صفراي‌شان را درآورده‌اند بايد از مصرف اين آجيل پرهيز کنند. دريافت زياد اگزالات ممکن است موجب کاهش جذب کلسيم نيز بشود.
- آلرژي غذايي يکي ديگر از عوارضي است که ممکن است با خوردن «کاشو» بوجود بيايد. اين واکنش‌هاي آلرژيک ممکن است يا فوري باشد و خاص (مانند خارش، گرفتگي بيني، تورم لب‌ها و...) يا ممکن است با تأخير و عمومي باشد (مانند خستگي و افسردگي.)

 

Similar threads

بالا