کاشت تره

خیال شیشه ای

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]تره ایرانی (Allium sp) به عنوان یک گیاه تک لپه از تیره سوسن(Liliaceae) و جنس آلیوم با مزه خاص و ویژگی های مرفولوژی خاص خود جزء سبزیهای پیازی محسوب می شود.
مشخصات ظاهری و ویژگیهای مورفولوژی و سیتولوژی این گیاه نشان دهنده رابطهء بسیار نزدیک آن به گیاه زراعی تره فرنگی(Allium ampeloprasum Var. porrum Gay) بوده و این دو گیاه به دو زیر گونه متمایز از گروه ampeloprasum تعلق دارند .بررسیهای اولیه در مورد تعیین نام علمی تره ایرانی نشان می دهند که این گیاه از نظر رده بندی تا حد زیر گونه ( مجاور گیاه ) Allium ampeloprasum ssp iranicum شناسایی شده است.
[/FONT]

مقدمه:فلات پهناور ایران با دارا بودن تنوع آب وهوایی نسبتا" گسترده در طول هزاران کیلومتر مربع از کوهستانها، دشتها و مناطق ساحلی ، منشاء و مرکز پیدایش بسیاری از گونه های گیاهی جهان می باشد .در واقع ایران زمین را میتوان یکی از غنی ترین مراکز تجمع ژنتیکی عالم گیاهی دانست به گونه ای که مرکز تنوع و منشاء بسیاری از گیاهان خودرو وسودمند اعم از گیاهان زراعی ،سبزیها ،درختان میوه ،گلها وگیاهان زینتی،در نقاط مختلف آن متمرکز شده است.بنابرین لزوم مطالعه ، معرفی ونگهداری این ذخایر ژنتیکی هر چه بیشتر احساس می گردد.بررسیهای مربوط به رده بندی گیاهی نشان می دهند که رویشگاه طبیعی برخی از گونه های گیاهان پیازی از
 

خیال شیشه ای

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
مقدمه:فلات پهناور ایران با دارا بودن تنوع آب وهوایی نسبتا" گسترده در طول هزاران کیلومتر مربع از کوهستانها، دشتها و مناطق ساحلی ، منشاء و مرکز پیدایش بسیاری از گونه های گیاهی جهان می باشد .در واقع ایران زمین را میتوان یکی از غنی ترین مراکز تجمع ژنتیکی عالم گیاهی دانست به گونه ای که مرکز تنوع و منشاء بسیاری از گیاهان خودرو وسودمند اعم از گیاهان زراعی ،سبزیها ،درختان میوه ،گلها وگیاهان زینتی،در نقاط مختلف آن متمرکز شده است.بنابرین لزوم مطالعه ، معرفی ونگهداری این ذخایر ژنتیکی هر چه بیشتر احساس می گردد.بررسیهای مربوط به رده بندی گیاهی نشان می دهند که رویشگاه طبیعی برخی از گونه های گیاهان پیازی ازنیز در این سرزمین می باشد.(Allium cepa L. ) جمله پیاز خوراکیمیتوان نام برد (Allium sp)علاوه بر آن از گیاهی با نام تره ایرانی،که به عنوان یکی از سبزیهای بومی در نقاط مختلف با نامهای فارسی و محلی گندنا ،کوروکورا،خوانده میشود واز برگهای آن به صورت پخته و خام استفاده خوراکی به عمل می آید. این گیاه توسط ایرانیان به سایر نقاط دنیا برده شده و به صورت پراکنده و به عنوان یک سبزی خانگی (به خصوص در کالیفرنیا)کشت وکار ومصرف می گردد. گیاهشناسی:تره ایرانی (Allium sp) به عنوان یک گیاه تک لپه از تیره سوسن(Liliaceae) و جنس آلیوم با مزه خاص و ویژگی های مرفولوژی خاص خود جزء سبزیهای پیازی محسوب می شود.مشخصات ظاهری و ویژگیهای مورفولوژی و سیتولوژی این گیاه نشان دهنده رابطهء بسیار نزدیک آن به گیاه زراعی تره فرنگی(Allium ampeloprasum Var. porrum Gay) بوده و این دو گیاه به دو زیر گونه متمایز از گروه ampeloprasum تعلق دارند .بررسیهای اولیه در مورد تعیین نام علمی تره ایرانی نشان می دهند که این گیاه از نظر رده بندی تا حد زیر گونه ( مجاور گیاه ) Allium ampeloprasum ssp iranicum شناسایی شده است.
 

خیال شیشه ای

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
ضرورت مطالعه در مورد این گیاه: با نگاهی به منابع علمی داخلی و خارجی می توان دریافت که اطلاعت شناسنامه ای و پایه ای علمی درباره شناخت و معرفی این گیاه با ارزش به سایر نقاط دنیا (بصورت مستند ) بسیار ناچیز است وهویت ترهء ایرانی در میان سایر گیاهان گونه ampeloprasum همچنان به صورت مجهول و ناشناخته باقی مانده است، بنابراین ضرورت شناخت ، طبقه بندی و معرفی آن به عنوان یک گیاه بومی ایران به صورت یک نیاز مبرم احساس می گردد.اقدامات لازم برای شناخت بیشتر این گیاه:

  1. [*=right]جمع آوری اطلاعات اولیه جهت معرفی و ثبت این این گیاه در عالم گیاهی.
    [*=right]مقایسه و شنالخت تره ایرانی در مقایسه با خویشاوند مجاور آن یعنی زیر گونه(iranicum) الزامی بوده وبا مقایسه نمونه های مختلف از توده های مورد کشت در ایرن می توان به تفاوتها، تقسیم بندی ها و تنوع صفات موجود در آن پی برد .
اقدامات صورت گرفته در این زمینه:1. به منظور شناخت ویژگیهای اکوفیزیولوزیکی تره ایرانی نمونه های از بذر این گیاه از نقاط مختلف مورد کشت آن مانند( ارومیه ، اصفهان، خوزستان ، سمنان، کرج، کرمانشاه، لرستان، مازندران، یزد)جمع آوری ومورد مطالعات مرفولوژی و سیتولوژی قرار گرفتتنمد.2. مطالعات اولیه جهت شناخت خصوصیات گیاهشناسی وجایگاه این گیاه از نظر رده بندی مربوط به سالهای 1346 الی1354 توسط طاهباز و فوزیه در دانشگاه تهران و اورسی فرانسه.3. شروع مطالعات اولیه جهت تعیین نام اولیه این گیاه بنا به پیشنهاد حبیب الله ثابتی(1346)4. مشخص شدن نام علمی گیاه تا حد زیر گونه مجاور گیاه در سال 1350.5. بررسی این گیاه با خویشاوند نزدیک خود (تره فرنگی) از نقطه نظر خصوصیات مرفولوژی تشریحی و در نهایت سیتولوژی توسط طاهبا ز و فوزیه در سال1353.مطالعه خصوصیات مرفولوژی ،سیتولوژی و تشریحی گیاه:در این مطالعه به منظور بررسی ساختمان میکروسکپی ریشه، برگ، و محور حامل گل تره ایرانی ومقایسه آن با تره فرنگی از این اندامها برشهای عرضی تهیه و با کارمن وسبز ید رنگ آمیزی شده است .
 

خیال شیشه ای

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
الف) برش عرضی ریشه:در ریشه گیاهان تره ایرانی و تره فرنگی طبقات سلولی زیراپیدرم مانند اگزوم درم گیاه کتان وبعضی از گیاهان تیره گندم چوب پنبه ای می باشد.سلولهای پارانشیم میانی عامل اصلی چین خوردگی ریشه ها در قسمت انتهایی که مجاور به پیاز است می باشد زیرا طول سلولهای این قسمت در این قبیل ریشه ها بطور محسوس کاسته می شود و بر عکس در جهت عرضی طول آن افزایش می یابد.این تغییر شکل در سلولهای قسمت درونی ریشه بدون تاثیر نبوده وکم وبیش موجب تغییر شکل سلولها و فشردگی آنها حتی در سلولهای آندودرمی می گردد.نتیجه گیری:بدین ترتیب ریشه تره فرنگی ساختمانی شبیه به ریشه تره ایرانی داشته ولی افزایش طبقات سلولی در قسمت های پارانشیم فشرده و داخلی موجب تمایز این ریشه ها از یکدیگر است.برش عرضی برگ: به طور کلی ساختمان برگ تره ایرانبی و تره فرنگی مشابه ساختمان برگ گیاهان تیره Liliacae و نوع روزنه های آن از تیپ روزنه های گیاه زنبق است.برش محور حامل گل :در محورهای حامل چتر گل تره ایرانی و تره فرنگی دو بخش پوست و استوانه مرکزی قابل تشخیص نبوده و در دسته آوندی نیز کامبیوم مشاهده نمی شود .با توجه به قطر زیاد محور حامل گل در تره فرنگی تعداد وطبقات سلولها پارانشیمی زیر اپیدرمی ،فیبری و پارانشیم مغزی این محور و همچنین تعداد دسته های آوند چوب و آبکش در گیاه اخیر بیش از تره ایرانی میباشد.نتیجه گیری کلی :بطور کلی مطالعه میکروسکوپی اندامهای تره ایرانی از یک سو ومقایسیه آن با اندامهای تره فرنگی نشان می دهد با وجود بعضی اختلافات مرفولوژیکی ماانند طول پرچم ها ،ساختمان میکروسکوپی اندامها این دو گیاه شبیه به یکدیگر می باشند.مطالعات سیتولوژیکی :مطالعات سیتولوژیکی انجام گرفته روی این گونه قدمت چندانی ندارد . تنها مورد گزارش شده مربوط به مطالعه مقایسشه ای کاریوتیپ دو گیاه تره ایرانی و ترهفرنگی متعلق به گونه A.ampeloprasum بود که توسط فوزیه در دانشگاه اورسی انجام گرفت.مشاهدات:

  1. [*=right]تعداد کروموزم های هر دو گیاه2N=4X=32 گزارش شده است .
    [*=right]علاوه بر تتراپلوئیدی مواردی نیز از سلولهای با2N=32،2N=40،2N=56،کروموزوم مشاهده شده است.
    [*=right]علاوه بر اختلاف بین آرایش کروموزومی دو گیاه ،کروموزم های متاسانتریک و ساب متاسانتریک باابتنمکمک اندازه و طول متفاوت وبه تعداد متغیر در هر دو گیاه مشاهده شد.
نتیجه گیری :بطور کلی تفاوتهای موجود بین دو آرایش کروموزومی به خصوص عدم وجود کروموزوم های فشرده درتره ایرانی و وجود آن در تره فرنگی( کاشته شده در ایران)و همچین تفاوت بینم کروموزوم های متا سانتریک و ساب متاسانتریک ساتیلت دار در این دو گیاه نشان دهنده این نکته است که این دو گیاه دو زیر گروه متمایز در گونه ampeloprasum را تشکیل می دهند . بنابر این لازم است تا ضمن مقایسه تره ایرانی باابتنمکمک سایر زیر گروهها و به خصوص گیاه Allium ampeloprasum ssp iranicum به وجود تفاوتهای موجود در سطح زیر گونه در این گیاهان پی برده و بتوان جایگاه واقعی این گیاه را در این گروه تاکسانومیکی پیدا کرد.

[FONT=courier new,courier,monospace][/FONT][FONT=courier new,courier,monospace]منبع: http://horticulturecity.mihanblog.com/post/211[/FONT]​
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
تره:
تره حاوی مقدار زیادی ویتامین Cونیز ویتامین B1وB2است،جوشانده آن دردفع ذرات و رسوبات ادراری بسیار مؤثر است ،به همین دلیل مصرف آن در مبتلا یان به روماتیسم و نقرس رواج دارد؛همچنین مصرف جوشانده و شربت آن در موارد گرفتگی صدا ،زکام ،سرفه،برونشیت ،و کلیه اختلالات حاد دستگاه تنفسی مؤثر است.
خوردن تره بعد از غذا،مانع ترش کردن می شود .تره دفع کننده قولنج ،برطرف کننده گیر معده ،شست و شو دهنده ریه و نافع کبد و تقویت کننده کمر و جهاز هاضمه است .مهمترین خواص درمانی تره عبارتند از :
درمان خون بواسیر -خوردن حدود 20گرم آب تره ،قاطع خون بواسیر است.
درمان سردی و سموم و کم خونی -مخلوطی از آب تره به مقدار 20 گرم مخلوط با عسل ،دفع کننده کلیه سردی هاست و حتی کلیه سموم را برطرف می کندو درمان کامل کم خونی است.
درمان سرفه وسینه درد-تهیه خوراکی از تره و جوجه آب پز ،برای سرفه و درد وناراحتی سینه مفید است.
درمان جوشهای سرخ خارش دار و زگیل -ضماد ترکیبی از تره و سماق مرهمی بسیار مفید است.
درمان ناراحتی طحال-خدمت حضرت موسی بن جعفر (ع)از مریض شدن شخصی شکایت بردند،حضرت پرسید مرض او چیست؟عرض کردند،از طحال ناراحتی دارد.آن بزرگوار فرمود:"سه روز به او تره بخورانید"!به دستور امام به او تره دادند،خون او بند آمد و بیماری اش بهبودی یافت.
زیان های تره-تره به موجب داشتن سلولز ،تولید نفخ می کند وبرای اشخاصی که مبتلا به بیماریهای روده ای هستند،چندان مفید نیست.
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
کاشت تره

کاشت تره فروردین ماه فصل مناسبی برای کاشت سبزیجات است. زنان با کاشت این سبزیجات علاوه بر پرکردن اوقات فراغت خود از نشاط روحی نیز بهره مند می شوند.از این شماره با نحوه کاشت انواع سبزیجات …
فروردین ماه فصل مناسبی برای کاشت سبزیجات است. زنان با کاشت این سبزیجات علاوه بر پرکردن اوقات فراغت خود از نشاط روحی نیز بهره مند می شوند.از این شماره با نحوه کاشت انواع سبزیجات و صیفی جات که امکان کاشت آن در باغچه یا گلدان وجود دارد، آشنا خواهید شد.
[h=2]نحوه کاشت تره[/h]تره گیاهی است چند ساله که بعد از سه سال بوته آن مسن و پیر شده و برگ های آن از لطافت می افتد. تکثیر آن از طریق بذر بوده که در اوایل بهار یا اوایل پائیز کشت می شود. بذر آن را به صورت خطی یا دست پاش می کارند. ضخامت خاک روی بذرع نباید بیشتر از یک سانتیمتر باشد و خاک تا سبز شدن بذر باید مرطوب نگه داشته شود.فاصله دو بوته روی خط کشت دو تا سه سانتیمتر است و هر سه تا چهار هفته یکبار برگ ها را از سوی سطح خاک با فاصله دو تا سه سانتیمتری قطع می کنند.
 

Similar threads

بالا