کاربرد نانوکامپوزیت‌ها در صنایع بسته‌بندی و مواد غذایی

P O U R I A

مدیر مهندسی شیمی مدیر تالار گفتگوی آزاد
مدیر تالار
هدف از بسته‌بندی مواد غذایی جلوگیری از فساد باکتری‌ها و از دست‌ رفتن ‏مواد مغذی و در نتیجه، افزایش مدت‌زمان ماندگاری آن‌ها است. بسته‌بندی ‏مواد غذایی از عمده‌ترین کاربردهای فناوری نانو در مبحث غذا است. فناوری ‏نانو امیدهای بسیاری برای دستیابی به بسته‌بندی مواد غذایی با قابلیت‌های ‏ایمنی و نگهداری بیشتر، و در نهایت: غذای سالم‌تر، ایجاد می‌کند. کلید ‏دستیابی به پیشرفت‌های آینده بسته‌بندی‌های قابل انعطاف هوشمند، فعال، و ‏نانوکامپوزیت‌های پلیمری هستند. نانوذرات در نانوکامپوزیت‌های پلیمری ‏سطح ویژه بالایی نسبت به ذرات در اندازه میکرو دارند. همین سطح ویژه بالا ‏موجب بهبود برهم‌کنش بین پلیمر و نانوذرات می‌شود و دستیابی به ‏ویژگی‌های مناسب را ممکن می‌سازد. از جمله نانوذرات مورد استفاده در ‏بسته‌بندی مواد غذایی میتوان به نانورس و نانونقره اشاره کرد. در این مقاله ‏مروری سعی شده است انواع نانوکامپوزیت‌های مورد استفاده در بسته‌بندی ‏مواد غذایی معرفی شوند و مورد بررسی قرار گیرند.‏


افراد مقاله : ‌ لادن لیاقتی (نویسنده اول) - محمد حسین عزیزی تبریززاده (نویسنده دوم) - مریم جوکار (نویسنده سوم)
این مقاله در نشریه فناوری نانو شماره 183 در تاریخ 1391/10/01 به چاپ رسیده است.
 

پیوست ها

  • main_72e6d3238361fe70f22fb0ac624a7072.pdf
    639.2 کیلوبایت · بازدیدها: 0
بالا