چرا برخی افراد زیاد می خوابند؟

canopus

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
مسلماً داشتن خواب کافی برای حفظ سلامتی لازم است اما باید گفت که پرخوابی می تواند دلیل بسیاری از مشکلات بالینی نظیر دیابت، افسردگی و افزایش خطر مرگ باشد.

به عقیده محققان از بین دلایل بی شمار این اختلال، افسردگی و وضعیت اجتماعی- اقتصادی نامطلوب نقش پر رنگ تری دارد. این دو فاکتور می تواند دلیل بسیاری از تاثیرات منفی بر سلامتی باشد. زیرا برای مثال می توان گفت که افراد با سطح اجتماعی - اقتصادی نا مطلوب دسترسی کمتری به مراقبت های پزشکی دارند و بنابراین انبوهی از اختلالات ناشناخته مثل بیماری قلبی در جسم و روح آنها لانه کرده است، که می تواند دلیلی برای پرخوابی آنها شود.



چه مقدار خواب نرمال است؟

مقدار خواب نرمال در دوره های مختلف زندگی متفاوت است. این مقدار وابسته به سن، سطح فعالیت بدنی و سبک زندگی است. برای مثال در دوران استرس و بیماری شما نیاز بیشتری به خواب را احساس خواهید کرد. اما نیاز به خواب در زمان های مختلف و در افراد مختلف تفاوت می کند. با این حال متخصصان پیشنهاد می دهند که بزرگسالان باید در طول شب بین 7 تا 9 ساعت خواب داشته باشند.


چرا برخی افراد زیاد می خوابند؟

برای افرادی که از پرخوابی رنج می برند، خواب بیش از اندازه نیز می تواند دلیل اختلال بالینی باشد. این امر سبب می شود که فرد از احساس خواب آلودگی بیش از اندازه در طول شبانه روز رنج ببرد که حتی با چرت زدن هم رفع نمی شود. همچنین این احساس سبب می شود که آنها در طول شب نیز بیش از اندازه طبیعی به خواب روند. بسیاری از افراد مبتلا به این اختلال از اضطراب، سستی و مشکلات حافظه رنج می برند. بیماری خفگی در خواب – اختلالی که باعث توقف دم به دم تنفس در خواب می شود- نیزمی تواند دلیلی برای افزایش نیاز به خواب باشد. زیرا چرخه طبیعی خواب را بر هم می زند. البته همه افراد پر خواب دچار اختلال بالینی نیستند. ممکن است به دلایل دیگری نظیر مصرف الکل و داروهای خاص باشد. و در میان افرادی نیز هستند که از خواب زیاد لذت می برند.



اختلالاتی که باعث پر خوابی می شود:


دیابت: در مطالعه ای که توسط محققان امریکایی صورت گرفته به این نتیجه رسیده اند که رابطه معناداری با پرخوابی و خطر ابتلا به دیابت وجود دارد. به عبارتی می توان گفت افرادی که بیش از
http://www.vandaclick.com/?do=search&subaction=search&story=%D8%B3%D8%A7%D8%B9%D8%AA9http://www.vandaclick.com/?do=search&subaction=search&story=%D8%B3%D8%A7%D8%B9%D8%AA ساعت در شب به خواب می روند، 50% بیشتر از بقیه مستعد ابتلا به دیابت هستند. این استعداد در افرادی که ساعت خواب کمتر از نرمال (کمتر از 5 ساعت) دارند نیز مشاهده شده است. یعنی می توان گفت کم خوابی یا پر خوابی هردو می تواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد.


چاقی: خواب بیش از اندازه باعث بروز چاقی می شود. مطالعه ای نشان داده است که بیش از 9 ساعت در شب می خوابند 21% بیشتر از بقیه در طول شش سال مبتلا به چاقی خواهند شد. این ارتباط حتی با در نظر گرفتن غذا و تمرینات بدنی ثابت است.


سردرد: در مورد افراد مستعد سردرد، خواب طولانی در آخر هفته و ایام تعطیل می تواند باعث سر درد شود. محققان معتقدند که پر خوابی باعث تاثیر بر فرارسانهای عصبی (نظیر سروتنین) در مغز می شود. افرادی که در طول روز به خواب می روند و در شب خوابشان مختل می شود، دچار سردرد صبح هنگام می شوند.


کمردرد: برای افراد مبتلا به کمردرد اصولا پزشک دستور استراحت مستقیم در بستر می دهد. و همین امر سبب پر خوابی می شود. برای چنین افرادی توصیه می شود که از فعالیت بدنی روزانه خود بکاهند تا کمتر دچار کمردرد و تبع آن پر خوابی شوند.


افسردگی: اگر چه بی خوابی در افراد افسرده رایج تر از پر خوابی است با این حال 15 % از افراد مبتلا به افسردگی دچار پر خوابی هستند. و این امر سبب بدتر شدن افسردگی آنها می شود. لذا در بعضی از شرایط ویژه فقر خواب می تواند درمانی برای بیماران افسرده باشد.


بیماری قلبی: مطالعه ای نشان میدهد که زنانی که 9 تا 11 ساعت در شب می خوابند 38% درصد بیشتر از بقیه مبتلا به بیماریهای قلبی کرونری هستند. ولی تاکنون دلیل این ارتباط مشخص نشده است.


مرگ: مطالعات متنوع نشان می دهد که شانس مرگ و میر در افرادی که 9 ساعت یا بیشتر به خواب می روند بیشتر از بقیه است. ولی دلیل این ارتباط نیز مشخص نشده است. اما محققان دریافته اند که افسردگی و وضعیت اجتماعی – اقتصادی نامطلوب با پرخوابی مرتبط است. آنها گمان می کنند که این فاکتورها می تواند سبب افزایش مرگ و میر در افراد پرخواب شود.



خواب زیاد و خواب آلودگی دائمی

خواب‌آلودگی تنها به علت كم خوابی نیست. بروز خواب‌آلودگی در طول روز فقط ناشی از كم خوابی و نامناسب بودن خواب شبانه نیست. به گزارش ایسنا واحد علوم پزشكی تهران، به نقل از
http://www.vandaclick.com/?do=search&subaction=search&story=%D9%BE%D8%A7%DB%8C%DA%AF%D8%A7%D9%87 پایگاه اینترنتی رویترز، بررسی‌های پژوهشگران نشان داده است كسانی كه به مقدار كافی می‌خوابند اما در طول روز خواب‌آلوده‌اند، ممكن است خواب‌آلودگی آنها به علت چاقی و افسردگی باشد.



خواب زیاد بیماری است

جام جم آنلاین: خواب نیازی طبیعی است و هر انسان
روزانه به 6 ساعت خواب مفید نیاز دارد. عرب آنلاین نوشت: وقتی خواب از این میزان افزایش یابد انسان به بیماری خواب آلودگی دچار می شود. آمارها نشان می دهند 6/1 درصد از مردم جهان از بیماری خواب رنج می برند و این میزان رو به افزایش است. بیماری خواب از دوران نوجوانی و جوانی آغاز می شود و تا آخر عمر ادامه می یابد. محققان ضمن هشدار نسبت به این بیماری گفتند: بیماری خواب ممكن است نتایج جبران ناپذیری مثل خواب آلودگی در زمان رانندگی به بار آورد. دكتر احمد عوف استاد دانشكده پزشكی قاهره گفت: بسیاری اوقات انسان وسط روز دچار خواب آلودگی و چرت می شود چند دقیقه ای نیز با این موضوع درگیر می شود و سعی می كند به خواب نرود اما با تكرار این وضع شخص دچار تیك های عصبی خواهد شد.




پر خوابی بی دلیل اولیه

بیماری از ناتوانی از بلند شدن کامل پس از گذشت ساعت ها از بیدار شدن شکایت دارند. در این حین احساس گیجی داشته و ممکن است دچار disorientation و یا عدم آگاهی به زمان و مکان باشد. معمولاً خواب طولانی و عمیق شبانه داشته اند. علت نامشخص است. بیشتر بیماران به دوز پائینی از محرک ها جواب می دهند.



دلایل خواب زیاد

- ژنتیک- صدمات مغزی- افسردگی- نارسائی کلیه – کم خونی - بیماری خستگی مزمن و فیبرو میالژی.

- وجود بعضی بیماری های خواب مثل : قطع تنفس هنگام خواب - پای بی قرار - ‌ِحمله خواب. Narcolepsi

- کسانی که وزن بالا دارن احتمال اینکه دچار این قبیل مشکلات شوند ... بیشتر است.

- بعضی عفونت ها مثل بیماری منو نوکلئوز.

- بی دلیل بودن هم یکی از دلائل است.
 

Similar threads

بالا