چای کیسه ای استفاده نکنید

canopus

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
لذت نوشیدن چای وقتی بیشتر می ‌شود كه بهترین روش تهیه آن را بدانیم. به طور كلی اغلب خانواده‌ ها چای را دم كرده و از آن نوشیدنی معطر با طعم دلنشینی تهیه‌ می‌ كنند كه بسیار در رفع خستگی موثر است. اما در مقابل برخی افراد هم هستند كه از چای های كیسه ‌ای كه در بازار موجود است استفاده می ‌كنند.

در این رابطه باید گفت: ابداع چای كیسه ‌ای بهترین و بدترین اتفاق در صنعت چای است. بهترین چون سبب افزایش توجه مردم به چای می‌ شود و بدترین به دلیل آن كه اكثر چای های كیسه‌ ای در بازار دارای مواد مصنوعی و شیمیایی هستند و از ویژگی ‌های مطلوب یك چای اعلا برخوردار نیستند.

در ابتدای ابداع چای كیسه ‌ای تولید كنندگان از برگ كامل چای استفاده می ‌كردند كه رنگ و بوی طبیعی و ارزش تغذیه ‌ای بالا داشت اما بتدریج كیفیت اغلب این نوع چای ها كاهش یافت و برخی تولید كنندگان جهت كسب سود بیشتر چای پودر شده یا اصطلاحا خاك چای را جایگزین برگ كامل چای كرده و برای ایجاد طعم فوری و رنگ سریع ‌تر از مواد رنگ دهنده و طعم دهنده مصنوعی استفاده می ‌كنند.

به طور مثال وقتی یك چای كیسه ‌ای نامرغوب را در آب‌ جوش می‌ اندازید كمتر از 30 ثانیه رنگ می ‌دهد بویژه اغلب چای های كیسه ‌ای خارجی كه خیلی سریع ‌تر رنگ می ‌دهند. این در حالی است كه به طور طبیعی یك چای معمولی ایرانی را اگر در كیسه بریزید و در یك لیوان قرار دهید 10 دقیقه طول می‌ كشد تا رنگ زرد مایل به نارنجی ایجاد كند.

از این رو، چای‌های كیسه ‌ای كه طعم قوی و رنگ فوری دارند نه‌ تنها ارزش تغذیه‌ ای مطلوبی ندارند بلكه مواد افزودنی شیمیایی آنها می ‌تواند اثرات مخربی بر سلامت مصرف ‌كننده بگذارد.

در مورد چای های كیسه ‌ای كه امروزه با اسانس و رنگ انوع میوه‌ها در بازار عرضه می‌شوند نیز متذ كر می ‌شویم كه اغلب این نوع چای ها دارای طعم و رنگ مصنوعی هستند.

این نوع محصولات نیز به دلیل آن كه در طی روز بسیار مورد استفاده قرار می‌ گیرند مصرف طولانی‌ مدت آنها به دلیل تجمع تدریجی مواد شیمیایی ‌شان در بدن می‌تواند بسیار مخاطره ‌آمیز باشد.


توصیه ها

برای تهیه چای روزانه خود حتما از چای دم‌ كردنی استفاده كنید و برای انتخاب بهترین چای، خوب است بدانید كه چای درشت از نظر كیفیت و خواص تغذیه ‌ای بهتر از چای ریز و پودری است. همچنین چای بدون عطر مصرف كنید، چرا كه چایی كه دارای بوی تند و رنگ قرمز پررنگ باشد بسیار مضر است.
چای در 3 فصل بهار، تابستان و پاییز چیده می‌ شود، ولی هر چه از بهار به فصل پاییز نزدیك ‌تر می ‌شویم قسمت‌های چوبی برگ زیادتر و از مرغوبیت و كیفیت چای كاسته می‌ شود.
بهترین، مرغوب ‌ترین و خوش‌ طعم‌ ترین چای مربوط به چای بهاره است و بعد چای تابستان و پاییز. اگر چای را زیاد بجوشانید مواد قابض و تاننی ‌آن به مقدار زیاد رها شده و ظاهر و باطن چای را تغییر می ‌دهد.
رنگ این نوع چای سیاه، بو و مزه آن نامطبوع و خاصیتی یبوست‌ آور پیدا می‌كند. چای به دلیل آن كه در بدن تولید اسید اوریك و اگزالات می ‌كند مصرف زیاده از حد آن را به افراد مبتلا به نقرس و سنگ كلیه توصیه نمی ‌كنیم.
از هل، دارچین یا چند قطره لیموترش در چای استفاده كنید، چرا كه خواص ضد باكتریایی و آنتی ‌اكسیدانی چای را چندین برابر كرده و از عدم جذب آهن در بدن می ‌كاهند.


نكته

در برخی از چای‌های خشك نیز كه دارای كیفیت بالا نیستند از مواد افزودنی رنگ و طعم ‌دهنده استفاده می ‌شود. لذا برای خرید یك چای بهداشتی و كنترل شده لزوما به وجود پروانه بهداشت روی بسته ‌بندی آن توجه كنید و حتی‌ المقدور از چای ‌های ارگانیك كه كاملا طبیعی و به دور از مواد و كودهای شیمیایی تهیه می‌ شوند استفاده نمایید.


 

Similar threads

بالا