ویتامین K و B12

hobab43

عضو جدید
ویتامین K
مقدمه
کشف ویتامین ها و آشنایی با خواص آنها، دانشمندان را بر آن داشت که در جستجوی تعداد بیشتری از ویتامین ها باشند. در سال ۱۹۳۵میلادی دانشمندی دانمارکی بنام هنریک دام متوجه وجود ماده ‏ای در بدن مرغ شد که باعث انعقاد خون می‌شد. وی این ماده را «ویتامین K» نام گذاری کرد. تاکنون دو نوع از این ویتامین شناخته شده‌اند که K1 و K2 نام دارند و تفاوت اندکی در ساختار مولکولی با یکدیگر دارند.[SUP](2)[/SUP]
K1: K2:[SUP] (2)[/SUP]


ويتامينK1 (Phylloquinone) :که به مقادير زياد در سبزي‌ هاي سبزرنگ يافت مي‌ شود و همچنين در روغن‌ هاي گياهي مثل روغن کانولا و ... نيز وجود دارد.
ويتامين :(Menaquinone)K2 که در موادي مثل گوشت و پنير يافت مي‌ شود.[SUP] (2)[/SUP]

ویتامین K مانند ویتامین D محلول در چربی است و بدن برای جذب آن نیاز به صفرا دارد. این ویتامین در برابر حرارت پایدار است اما در مقابل نور آفتاب و یخ زدگی از بین می‌رود. هر چه هوا گرمتر شود نیاز بدن به این ویتامین بیشتر می‌شود. ويتامينK از ويتامين‌ هاي ضروري بدن است که براي جذب پروتئين و انعقاد خون در بدن به آن نياز است. [SUP](3و2)[/SUP]

نقش ویتامین K:
نقش ويتامين K در کمک به انعقاد خون و نيز جلوگيري از انعقاد به خوبي شناخته شده است. ويتامين K همچنين در سلامت استخوان ها نقش دارد. گفتني است که اين ويتامين خطر خونريزي در بيماري‌ هاي کبدي، يرقان، سوء جذب و يا خطر خونريزي در اثر مصرف بلند مدت آسپيرين و آنتي بيوتيک ‌ها را کاهش مي‌ دهد. گاهي اوقات به نوزاداني که زودتر از موعد متولد مي ‌شوند به اين خاطر که ممکن است در معرض خطر خونريزي باشند، بلافاصله پس از تولد ويتامين K تزريق مي ‌شود. اين ويتامين به علاوه در درمان خونريزي شديد در هنگام عادت ماهانه در خانم‌ ها و نيز به همراه ويتامين C در درمان تهوع به هنگام صبح تاثير قابل ملاحظه ‌اي دارد. ويتامين K در پيشگيري از تشيکل سنگ کليه موثر است.ويتامين K علاوه بر ساخت پروتئين لازم براي تشکيل لخته‌ هاي خون، چندين پروتئين ديگر براي خون، استخوان ‌ها و کليه‌ ها نيز توليد مي ‌کند.[SUP] (1)[/SUP]

ويتامين K و کاهش خطر ابتلا به سرطان:
محققان در تحقيقاتي تازه دريافته ‌اند افرادي که از مواد غذايي حاوي ويتامين K بيشتر استفاده مي ‌کنند، به انواع سرطان‌ ها به خصوص سرطان ريه و پروستات کمتر مبتلا شده يا کمتر بر اثر سرطان مي ‌ميرند.
مطالعات نشان داده ارتباط مستقيمي‌ ميان مصرف اين ويتامين و کاهش ابتلا به سرطان وجود دارد؛‌ هر چند چگونگي اين ارتباط به درستي شناخته نشده است، اما پژوهشگران اميدوارند دلايل قابل قبولي را در مطالعات بعدي ارائه کنند.[SUP] (5و4)[/SUP]

ارتباط کمبود ويتامين K و آرتروز:
نتايج تحقيقات دانشمندان دانشگاه بوستون نشان داد، کمبود ويتامين K باعث افزايش شيوع آرتروز زانو و دست مي ‌شود.
دانشمندان با مطالعه روي 650 فردي که ميزان ويتامين K پلاسماي خون آن ها پايين بود دريافتند، ابتلا به آرتروز و درد مفاصل در اين افراد بيشتر است. دانشمندان با مطالعه روي موش ‌ها دريافتند، بعضي پروتئين‌ هاي استخوان ‌ها و غضروف‌ ها به ويتامين K وابسته هستند و وقتي اين پروتئين‌ ها به طور صحيح کار نکند حيوانات دچار اختلالات استخواني و غضروفي مي ‌شوند.[SUP] (4)[/SUP]

کمبود ويتامين K و افزايش پوکي استخوان:
کمبود ويتامين K با ابتلا به پوکي استخوان مرتبط است. اين ويتامين در ساختن يک پروتئين استخوان به نام استئوکلسين نقش مهمي دارد.
به گزارش هلث اند ايج، نتايج يک مطالعه جديد نشان مي دهد کمبود ويتامين K در رژيم غذايي زنان تاثير زيادي در افزايش ابتلاي آنان به پوکي استخوان دارد. محققان دريافته اند کاهش سطوح استروژن به عملکرد ويتامين K آسيب مي رساند و در دانسيته استخوان تاثير مي گذارد.
اکثر مکمل هاي ويتامينه فاقد ويتامين K هستند و کساني هم که داروي رقيق کننده خون مصرف مي کنند نبايد اين ويتامين را به شکل مکمل دريافت کنند، اما اين ويتامين در سبزيجات داراي برگ سبز، سبزيجات دانه اي و روغن هاي گياهي موجود است.
بهتر است زنان مصرف سبزيجات به ويژه انواع داراي برگ سبز را در اوايل دوران يائسگي يا پيش از آن افزايش دهند. [SUP](6)[/SUP]

ويتامين K و ديابت:
افرادي که ويتامين K کافي از غذا دريافت مي کنند در معرض خطر کمتري براي بروز ديابت دو هستند. محققان هلندي طي يک مطالعه ده ساله نشان دادند که در ميان 38000 فرد بزرگسال، افرادي که ويتامين K بيشتري دريافت مي کردند، 20 درصد کمتر دچار ديابت شدند. در اين مطالعه مصرف ويتامين K1 و K2 با خطر کمتر ديابت همراه ولي اين ارتباط با ويتامين K2 قوي تر بود. علت دقيق اين که چرا ويتامين K داراي اثر محافظتي عليه ديابت مي باشد مشخص نشده است. ولي شايد به اين خاطر باشد که اين ويتامين سبب کاهش التهاب و بهبود مصرف انسولين در بدن مي شود.[SUP] (5)[/SUP]

پوسيدگي استخوان:
براي اينكه استخوان بتواند از كلسيم استفاده كند نياز به ويتامين K دارد. مكمل‌هاي ويتامين K در افزايش تودة استخواني در زنان بعد از يائسگي مؤثر و مفيد است. بين كمبود ويتامين K و پوسيدگي استخوان ارتباط وجود دارد. مكمل‌هاي ويتامين K در درمان پوسيدگي استخوان مفيد است. [SUP](4)[/SUP]

منابع غذايي ويتامين :K
مهم ترين منابع حاوي ويتامين K عبارتند از سبزيجات داراي برگ ‌هاي پهن سبز رنگ، چاي سبز، اسفناج، شلغم، گل کلم، کلم پيچ، مارچوبه و کاهو. ساير مواد غذايي از قبيل جگر، پنير، شير و زرده تخم‌ مرغ نيز حاوي ويتامين K هستند. منجمد کردن مواد غذايي باعث تخريب و از بين رفتن ويتامين k مي‌ شود اما حرارت تاثيري بروي آن ندارد.
سبزيجات مانند ريحان، آويشن به صورت خشک شده ي آن به ميزان 15 تا 17 ميکروگرم بيشترين ميزان ويتامين K را فراهم مي ‌کنند. ميزان اين ويتامين در جعفري تازه، گشنيز، مرزنجوش و پونه کوهي 10 ميکروگرم است.
سبزيجات برگ دار تيره رنگ: سبزيجات برگ دار تيره رنگ به طور تازه براي تهيه سالاد و يا به صورت بخارپز مورد استفاده قرار مي ‌گيرند. اين گونه سبزيجات علاوه بر ويتامين K سرشار از کلسيم، نيز هستند.
کلم‌ پيچ، گياه گل قاصدک، شاهي، اسفناج، شلغم، خردل، چغندر، گل‌ کلم، کاهو و کاسني از آن دسته سبزيجاتي هستند که هر کدام داراي مقدار زيادي ويتامين K هستند.
پيازچه: 100گرم پيازچه، 207 ميکروگرم ويتامين K را فراهم مي ‌کند.
کلم بروکسل: کلم بروکسل سرشار از ويتامين K است به طوري که تنها 100 گرم از آن مقدار 194 ميکروگرم ويتامين K را فراهم مي ‌کند.
کلم بروکلي: ويتامين K تنها يک دليل براي افرادي است که به خوردن سبزيجات علاقه ‌مندند. اين گياه همانند کلم، کاهو و ... غني از ويتامين K است.
فلفل قرمز - زردچوبه: فلفل علاوه بر ويتامين K سرشار از ويتامين‌ هاي E و C نيز مي ‌باشد، مصرف 100 گرم از اين مواد 106 ميکروگرم و در هر قاشق سوپ ‌خوري از آن ها 5/8 ميکروگرم ويتامين K موجود است.
مارچوبه: مارچوبه بهترين نوع مصرف آن به صورت بخارپز مي ‌باشد و در هر 100 گرم از آن 80 ميکروگرم ويتامين K وجود دارد.
خيارترشي: اگر علاقه‌مند به خوردن ترشيجات هستيد اکنون دليل خوبي براي مصرف بيشتر آن داريد. براي سلامتي بيشتر و جذب ويتامين K بيشتر در بدن مواد خوراکي حاوي سديم کمتري را مصرف کنيد.[SUP](3)[/SUP]

اَشكال ديگر:
مكمل‌هاي ويتامين K هم به صورت طبيعي و هم به صورت ساختگي در دسترس هستند. مكمل‌هاي كلروفيل (سبزينه) محلول در چربي منبع عالي از ويتامين K هستند. كلروفيل محلول در آب رايج ترين شكل ويتامين K هستند. اشكال محلول در آب براي بدن قابل جذب نيستند و در درمان پوست و كاهش بوي بدن مفيد است. ويتامين K در كمپلكس‌هاي "مولتي ويتامين" و به صورت قرص‌هاي 5 ميلي گرمي وجود دارد.[SUP](6)[/SUP]
نحوة مصرف:
ميزان مصرف مجاز ويتامين K 80 ميكروگرم براي مردان و 65 ميكروگرم براي زنان است. براي پيشگيري و درمان بيماريها، بايد ميزان مصرف برگ‌هاي سبز تيره سبزيجات را زياد كنيد و رژيم غذايي شما روزانه حاوي بيش از 500 ميكروگرم ويتامين K باشد[SUP].(6)[/SUP]


موارد احتياط:

  • ويتامين K با اثر ضد انعقادهايي نظير وارفارين يا كرمادين تداخل دارد.
  • اشعه X و پرتوتابي ميزان نياز روزانه به ويتامين K را افزايش مي‌دهد.

  • ویتامين K در شير ترشح ميشود و از جفت عبور مي‌كند. خانم‌هاي حامله و خانم‌هاي شيرده قبل از مصرف مكمل‌هاي ويتامين K بايد با پزشك مشورت كنند.
  • اگر شما آسپيرين، كلسترامين، فني تويين يا ملين‌هاي روغني معدني مصرف مي‌كنيد. بدن شما نياز بيشتري به ويتامين K دارد.
  • سم بعضي از مارها ويتامين K را كه در ايجاد لخته مؤثر است، از بين مي‌برد. ويتامين K در توقف خونريزي ناشي از "زهر سم" مؤثر است.
  • زيادي مصرف آنتي بيوتيك‌ها مي‌تواند باعث كمبود ويتامين K شود. اين داروها نه تنها باكتري‌هاي مضر را از بين مي‌برد، بلكه باكتري‌هاي مفيد فعال كننده ويتامين Kرا نيز از بين مي‌برد.[SUP](6و5)[/SUP]

تداخل‌هاي احتمالي:

  • ويتامين K به صورت خوراكي غيرسمي است.
  • ميزان زياد ويتامين K مصنوعي كه براي جلوگيري از خونريزي در بعضي از بيماريها استفاده ميشود، مي‌تواند باعث كم خوني و آسيب كبدي شود.
  • تزريق ويتامين K مي‌تواند باعث گرگرفتگي (فلاشينگ)، تعريق، درد سينه و محدوديت تنفسي شود.
  • مشكلات خوني، زردي و مشكلات كبدي در نوزادان بعد از دادن ويتامين K ديده مي شود.
  • تزريق داخل عضلاني ويتامين K مي‌تواند باعث درد، ورم و اگزما شود.[SUP] (6و5)[/SUP]



اسید فولیک (VITAMIN B9)
اسید فولیک که به نام‌های فولات یا ویتامین B9 نیز خوانده می‌شود برای بسیاری از اعمال بدن از جمله سلامتی سیستم عصبی، خون و یاخته‌ها حیاتی و اساسی است. این ویتامین بدن را در مقابل بیماری‌های قلبی، نقصهای مادر زادی، پوکی استخوان و سرطان‌های مشخصی حفظ می‌کند. در فرآورده‌های غذایی (برای مثال جوشیده یا حرارت داده شده) اسید فولیک از بین می‌رود. نگه داشتن غذا در حرارت اتاق به مدت طولانی نیز می‌تواند محتوای اسید فولیک آن را از بین ببرد.[SUP](10)[/SUP]

Folic acid
[SUP](10)[/SUP](2S)-2-[(4-{[(2-amino-4-hydroxypteridin-6-yl) methyl] amino} phenyl) formamido] pentanedioic acid

همانطور که می دانید ، کم خونی یکی از مشکلاتی است که گریبانگیر بسیاری از زنان ایرانی می باشد. در خون انسان سلولهایی به نام گلبولهای قرمز موجود است که حامل اکسیژن مورد نیاز اندامهاست. در صورتیکه تولید گلبولهای قرمز در بدن کاهش یابد، فرد مبتلا به کم خونی می شود که علائم آن ضعف، رنگ پریدگی و خستگی زودرس است.
طی تحقیقاتی که در سال 1945 برروی کم خونی انجام شد، دریافتند که کمبود اسید فولیک (B9) یکی از عوامل ایجاد کننده نوع خاصی از کم خونی است که کم خونی ماکروستیک نام دارد. کمبود اسید فولیک موجب کاهش تولید گلبولهای قرمز شده و گلبولهای تولید شده بزرگتر و کم رنگ تر از حد طبیعی می شوند. نوع دیگر کم خونی ناشی از کمبود دریافت عنصر آهن است که در مبحث مربوط به خود شـرح داده خواهد شد. در صورتیکه فــرد مبتلا به کم خونی با تشخیص پزشک از نوع آن اطلاع یابد، می تواند با مصرف مواد غذایی غنی، به درمان کم خونی خود کمک کند.

اسید فولیـک یا فولات (ویتامین (B9 جزو ویتامین های گروه B می باشد. این ویتامیـن محلول در آب است، در بدن جمع نمی شود و از طریق ادرار دفع می گردد. پس باید هر روز در رژیم غذایی خود، مصرف منابع غذایی اسید فولیک را فراموش نکنیم.[SUP](9)[/SUP]




اهمیت اسید فولیک:
اسید فولیک به همراه ویتامین B12 و ویتامین C به هضم غذا و استفاده ی بدن از پروتئین و ساخت پروتئین در زمان لازم کمک می کند. اسید فولیک برای ساخت گلبول های قرمز خون و DNA که عمل کنترل وراثت را انجام می دهد و راهنمایی برای فعالیت های سلول ها می باشد نیز لازم است.
این ویتامین عمل ساخت و نگه داری سلول ها را بر عهده دارد. این وظیفه در هنگام تقسیم سلولی و رشد بسیار مهم است، پس مصرف آن برای زنان باردار و نوزادان ضروری است. اسید فولیک همچنین در رشد بافت ها کمک می کند و باعث درست عمل کردن سلول ها می شود. این ویتامین در زمانی که بدن احتیاج به غذا خوردن دارد، موجب افزایش اشتها می شود و به همین ترتیب اسیدهای هضم کننده غذا را می سازد. مکمل(قرص) اسید فولیک در درمان بی نظمی های وابسته به کمبود اسید فولیک استفاده می شود. اسید فولیک برای درمان زخم های پا و مشکلات قاعدگی نیز تجویز می شود. اسید فولیک در تکامل رشد جنین بسیار با اهمیت می باشد. رشد طناب نخاعی و مغز جنین در گرو مصرف اسید فولیک توسط مادر می باشد.
اغلب زنانی که می خواهند باردار شوند و زنان باردار، باید مکمل اسید فولیک مصرف کنند. دادن این ویتامین به زنان باردار بسیار مفید است، چرا که از ناهنجاری های عصبی زمان تولد، مانند نقص لوله عصبی نوزادان(اسپینا بیفیدا) جلوگیری می کند.
زنان باید مکمل اسید فولیک را 2 تا 3 ماه قبل از بارداری و در 3 ماهه اول بارداری مصرف کنند، مخصوصا زنانی که سابقه ناهنجاری های عصبی در اقوامشان وجود دارد و زنانی که داروهای خاصی را مصرف می کنند، مثل برخی از داروهای ضد صرع.[SUP](7)[/SUP]

میزان مجاز توصیه شده در رژیم غذایی (RDA)

  • شیرخواران زیر ۶ ماه: ۲۵ میکروگرم
  • ۶ تا ۱۲ ماه: ۳۵ میکروگرم
  • بچه‌های ۱ تا ۳ سال: ۵۰ میکروگرم
  • بچه‌های ۴ تا ۶ سال: ۷۵ میکروگرم
  • پسران و دختران ۱۱ تا ۱۴ سال ۱۵۰ میکروگرم
  • مردان ۱۵ سال و بالاتر: ۴۰۰ میکروگرم
  • زنان ۱۵ سال و بالاتر: ۴۰۰ میکروگرم
  • خانم‌های حامله: ۴۰۰ میکروگرم
  • زنان شیرده: ۲۸۰ میکروگرم[SUP](9)[/SUP]

[h=2]منابع غذایی اسید فولیک:[/h]غذاهایی که شامل میزان چشمگیری از اسید فولیک هستند شامل؛ جگر، عدس، سبوس برنج، مخمر آبجو، آرد سویا، نخود چشم سیاه، لوبیای مرمری، لوبیا قرمز، بادام زمینی، اسفناج، برگ شلغم، گندم، کدو تنبل )کدو حلواییمارچوبه .
در صورتیکه شما یک غذای حاوی حبوبات به همراه نان سبوس دار مصرف کنید مثل خوردن یک کاسه آبگوشت پر حبوبات با نان سنگک را به همراه ماست و اسفناجی که حداقل 1 فنجان اسفناج پخته دارد میل نمایید و در بین روز ماءالشعیر بنوشید ، میزان مورد نیازاسید فولیک بدن شما تأمین خواهد شد.[SUP](9)[/SUP]
نوع دارویی اسید فولیک:
نام تجاری این دارو فولاسین یا آپوفولیك است. این دارو به عنوان مكمل برای پیشگیری و درمان حالت‌های بیماری ناشی از كمبود این ویتامین مصرف می‌شود. اسیدفولیك از دسته داروهای گروه ویتامین B است. .[SUP](8)[/SUP]

موارد مصرف:
كمبود اسیدفولیك ، كم‌خونی ناشی از كمبود ویتامین B12 ، كم‌خونی همراه با بیماری سوءجذب، معتادان به الكل، بیماری اولیه كبدی، دریافت رژیم غذایی ناكافی، دوران بارداری، دوران نوزادی و كودكی. .[SUP](8)[/SUP]

اشكال دارویی:
این دارو به شكل قرص‌های یك میلی‌گرمی یا محلول‌های تزریقی موجود است. مقدار و روش مصرف این دارو به عنوان درمان در بالغین و كودكان روزانه یك میلی‌گرم یا كمتر از راه خوراكی یا آمپول آن به صورت عضلانی یا داخل رگ است. در نوزادان ، روزانه ۱/۰ میلی‌گرم یا كمتر از راه خوراكی و یا تزریق عضلانی یا وریدی تجویز و توصیه می‌شود. .[SUP](8)[/SUP]

داروشناسی:
این دارو به‌راحتی از ابتدای روده باریك جذب می‌شود و حتی در زمان بیماری سوءجذب هم تقریبا به طور كامل از مجرای گوارش جذب می‌شود. سوخت‌وساز این دارو در كبد انجام می‌شود. پس از ۶۰ ـ۳۰ دقیقه از خوردن دارو، غلظت آن در خون به حداكثر مقدارش می‌رسد. اسید فولیك از راه كلیه و ادرار دفع می‌شود. .[SUP](8)[/SUP]

موارد منع مصرف:
1) این دارو در بیماری‌هایی بدخیم نباید مصرف شود مگر در مواردی كه كم‌خونی ناشی از كمبود ویتامین B12 به علت كمبود اسیدفولیك مشكل عمده بیمار باشد.
2) این دارو در درمان كم‌خونی ناشی از كمبود ویتامین B12 به تنهایی نباید مصرف شود. .[SUP](8)[/SUP]


نكات قابل توصیه:

  • بهتر است این دارو فقط زمانی از راه تزریق مصرف شود كه مصرف خوراكی آن به دلیل مشكلاتی مانع تهوع، استفراغ، شرایط پیش از عمل یا بعد از عمل، بیماری شدید سوءجذب یا برداشت قسمتی از معده امكان‌پذیر نباشد.
  • این دارو را در دمای ۳۰ـ۱۵ درجه سانتیگراد در ظروف در بسته، دور از نور نگهداری كنید.
  • اسید فولیک ندرتاً‌ سمی است. مصرف زیاد آن (بیشتر از ۱۵ میلی گرم) می‌تواند باعث مشکلات معده، مشکلات خواب، واکنش‌های پوستی و تشنج شود. مکمل‌های اسید فولیک کمبود ویتامین B12را که می‌تواند باعث آسیب دائمی به سیستم عصبی شود، مخفی نگه دارد. مکمل‌های اسید فولیک باید همیشه ویتامین B12 نیز به همراه داشته باشند. .[SUP](8)[/SUP]


بررسی بیمار و اثرات دارو:
قبل از شروع درمان با این دارو، باید سابقه‌ای دقیق از رژیم غذایی و مصرف دارو و الكل از بیمار گرفته شود. داروهایی كه باعث كمبود اسیدفولیك می‌شوند عبارتند از: داروهای ضدبارداری خوراكی، الكل و متوتروكسات. همچنین كمبود اسیدفولیك ممكن است ناشی از دیالیز كلیه نیز باشد.
از علائم مهم كمبود اسیدفولیك می‌توان التهاب زبان، اسهال یا یبوست و كاهش وزن را نام برد. همچنین در بعضی موارد ضعف، بی‌خوابی، فراموشی و رنگ پریدگی هم‌ممكن است دیده شود. پزشك با برطرف شدن این علائم، از اثر بخش بودن درمان آگاه می‌شود. [SUP](7)[/SUP]


آموزش به بیمار و خانواده:
فولات‌ها در غذاهای بسیاری وجود دارند. منابع غنی از اسیدفولیك شامل: مخمر، جگرسیاه، تمام حبوبات، سبوس، سبزیجات برگ‌سبز تازه، مارچوبه، لوبیا و عدس، گردو و فندق و میوه‌هاست.
تقریبا ۹۰ تا ۵۰ درصد فولات با پختن طولانی یا با كنسروكردن از بین می‌رود.
به بیمار تاكید كنید تا زمانی كه تحت درمان با اسیدفولیك است باید توسط پزشك، كنترل دقیق شود.[SUP](9)[/SUP]

اسید فولیک و بیماری قلبی:
اگر غذاهای دارای اسید فولیک ( فولات) را مصرف کنید، احتمال خطر بیماری قلبی را کم کرده اید. اسید فولیک مقدار اسید آمینه هموسیستئین را نیز کم می کند.
انستیتوی سلامتی بسیاری از عوامل خطر بیماری قلبی را مشخص کرده است، نظیر: افزایش( LDL کلسترول بد)، افزایش فشار خون، کاهش( HDL کلسترول خوب)، چاقی و دیابت.
در سال های اخیر یکی دیگر از عوامل خطر برای بیماری قلبی شناخته شد و آن افزایش هموسیستئین است.
هموسیستئین، یک اسید آمینه می باشد که در خون وجود دارد و افزایش مقدار آن باعث سکته و بیماری قلبی می شود.
افزایش هموسیستئین باعث تنگ و گشاد شدن دریچه قلب می شود. همچنین، باعث تخریب رگ قلب و منعقد شدن خون در قلب و سکته قلبی شود.
کمبود فولات، ویتامین B12 و ویتامین B6 مقدار همموسیستئین خون را زیاد می کنند و به همین سبب بیماری قلبی را باعث می شوند. مصرف مکمل های فولات باعث کاهش مقدار هموسیستئین می شود و علاوه بر آن تنگ و گشاد شدن دریچه قلب را بهبود می دهد.[SUP](8)[/SUP]

اسید فولیک و سرطان:
فولات کم در خون، احتمال بروز سرطان را زیاد می کند. فولات برای ساخت، تعمیر و عملکرد DNA لازم است. شواهدی در دست است که نشان می دهد، کمبود فولات موجب تخریب DNA می گردد و این تخریب ممکن است باعث سرطان شود.
تحقیقات نشان داده است که کمبود فولات غذایی موجب افزایش سرطان روده بزرگ و بیماری کبدی میشود.
سلول های سرطانی به سرعت تکثیر می شوند. فولات، برای سلول ها و بافت های تکثیر یافته بسیار مفید است. برای سرطانی ها، مصرف مکمل فولات بسیار خوب است.[SUP] (8)[/SUP]

اسید فولیک و ویتامین B12:
مکمل اسید فولیک برای کم خونی ناشی از کمبود ویتامین B12 مفید است.
اما این مکمل بر روی تغییرات و ناهنجاری های عصبی ناشی از کمبود ویتامین B12 اثری ندارد. برای درمان این ناراحتی های عصبی تنها مصرف ویتامین B12 مفید است.[SUP] (8)[/SUP]

کمبود اسید فولیک:

  • کمبود اسید فولیک وقتی پیدا می شود که مصرف منابع غذایی این ویتامین جوابگوی نیاز بدن نباشد و یا فولات دفع شده از بدن زیاد باشد.
  • کمبود فولات در زنان باردار، منجر به کاهش وزن تولد، نوزادان نارس و دچار نقص لوله ی عصبی جنین می گردد.
  • در نوجوانان، کمبود فولات منجر به آنمی (کم خونی) می شود.



به طور کلی، علائم زیر در کمبود این ویتامین ایجاد می شود:
خاکستری شدن موها، کم خونی، ضعف، آشفتگی در خواب، رنگ پریدگی، سرخی و بادکردگی و زخم های زبانی (گلوسیت)، زخم معده و اسهال.[SUP] (9و8و7)[/SUP]
 

Similar threads

بالا