هَـــ و ا

mihua

عضو جدید
کاربر ممتاز
[h=1]تاثیر تغییرات آب و هوایی بر حیات کره زمین [/h]

در اکثر موارد شاید عامه مردم توجهی به آن نمی کنند، اما زندگی ما به تدریج و بیش از پیش تحت تاثیر تغییرات آب و هوایی و گرمایش جهانی قرار می گیرد. این در شرایطی است که کمپین‌هایی در راستای افزایش حساسیت سازی نسبت به اثرات ظریف و تدریجی تغییرات آب و هوایی و چگونگی تاثیرگذاری آنها به شیوه‌هایی غیر منتظره بر زندگی انسان تشکیل شده‌‌اند.



به گزارش گروه بین الملل زیست نیوز، در اکثر موارد شاید عامه مردم توجهی به آن نمی کنند، اما زندگی ما به تدریج و بیش از پیش تحت تاثیر تغییرات آب و هوایی و گرمایش جهانی قرار می گیرد. این در شرایطی است که کمپین‌هایی در راستای افزایش حساسیت سازی نسبت به اثرات ظریف و تدریجی تغییرات آب و هوایی و چگونگی تاثیرگذاری آنها به شیوه‌هایی غیر منتظره بر زندگی انسان تشکیل شده‌‌اند. در ادامه این مطلب چند نمونه از اثرات تغییرات آب و هوایی بر زندگی انسان را بررسی می کنیم.


تاثیر تغییرات آب و هوایی بر منابع آب

بروز خشکسالی‌های شدید به واسطه تغییرات آب و هوایی نه تنها زندگی انسان، بلکه حیات محیط زیست یک منطقه را در معرض خطر قرار می دهد. کاهش منابع آب شیرین، صنایع و فعالیت‌هایی مانند کشاورزی و دامداری را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین، تغییرات آب و هوایی به بی ثباتی در سطح آب رودخانه‌ها و دریاچه‌ها منجر می شود.

تاثیر تغییرات آب و هوایی بر بروز آتش سوزی‌های وحشی

خشکسالی و وزش بادهای گرم و سوزان می تواند جرقه آتش سوزی‌های وحشی و گسترده را روشن کنند. این آتش سوزی‌ها می توانند نابودی کامل درختان یک جنگل و یا از میان رفتن دارایی‌های مردم ساکن آن مناطق را رقم بزنند.

تاثیر تغییرات آب و هوایی بر منابع انرژی

با افزایش امواج گرما و دمای غیر قابل تحمل هوا، دامنه گسترده استفاده از سیستم‌های تهویه مطبوع به افزایش مصرف برق منجر می شود. در نیروگاه‌های برق‌آبی تغییرات سطح آب پشت سدها به واسطه تغییرات آب و هوایی بر میزان برق تولیدی تاثیرگذار خواهد بود. در نیروگاه‌هایی که با سوخت‌های فسیلی کار می کنند افزایش مصرف برق به افزایش مصرف این منابع انرژی آلاینده منجر شده و حتی تسریع روند تغییرات آب و هوایی را در پی دارد.

تاثیر تغییرات آب و هوایی بر بی ثباتی زیست‌بوم‌ها

بی ثباتی زیست‌بوم‌ها، افزایش یا کاهش دما و میزان آب شیرین موجود از مهمترین عواملی هستند که مرگ یا تداوم حیات گیاهان و جانوران و یا مهاجرت آنها برای یافتن مناطقی با شرایط مطلوب‌تر را رقم می زنند. حتی پرندگان و صخره‌های مرجانی نیز تحت تاثیر تغییرات آب و هوایی قرار داشته و به عنوان مثال، افزایش اسیدیته آب اقیانوس‌ها حیات مرجان‌ها را در معرض خطر قرار داده است.

تاثیر تغیرات آب و هوایی بر سلامت انسان

افزایش امواج گرمایی، آلودگی هوا، توفان‌ها و بیماری‌های مرتبط با آنها مانند گرمازدگی و آسم با تغییرات آب و هوایی در ارتباط هستند. به عنوان مثال، افزایش ابتلا به مالاریا در مناطق ساحلی و مرطوب را می توان با تغییرات آب و هوایی در ارتباط دانست.

تاثیر تغییرات آب و هوایی بر کشاورزی

از آنجایی که رشد محصولات کشاورزی با عوامل محیطی در ارتباط است، تغییرات آب و هوایی می تواند بر بازدهی برداشت محصول و یا نابودی کامل آن تاثیرگذار باشد. زمستان‌هایی بسیار سرد و سخت برای محصولات کشاورزی مناسب نبوده و در زمان خشکسالی نیز اگر از سیستم‌های آبیاری کارآمد استفاده نشود، نابودی محصول اجتناب ناپذیر است.

تاثیر تغییرات آب و هوایی بر افزایش بروز سیل‌ها و توفان‌ها

افزایش بروز سیل در مناطق ساحلی و مواجهه با توفان‌های سهمگین می توانند جان و مال مردم را در معرض خطر قرار دهند. این در شرایطی است که مطالعات مختلف نشان داده‌اند تغییرات آب و هوایی در افزایش این بلایای طبیعی موثر است.

تاثیر تغییرات آب و هوایی بر انقراض گیاهان و جانوران

بی تردید از سرنوشت دایناسورها آگاه هستید. از این رو، چرایی تلاش دانشمندان و دولت‌ها برای طبقه بندی گونه‌های مشخصی از گیاهان و جانواران و بیان عنوان‌هایی مانند "در معرض خطر" جای شگفتی ندارد. افزون بر فعالیت‌های انسانی مانند شکار بی رویه، تغییرات آب و هوایی نقش مهمی در انقراض گونه‌های مختلف به واسطه نابودی زیستگاه‌ها و موارد دیگر ایفا می کند.

تاثیر تغییرات آب و هوایی بر افزایش قحطی و رشد قیمت مواد غذایی

همانگونه که اشاره شد تغییرات آب و هوایی در افزایش خشکسالی‌ها، سیل‌ها و رویدادهای طبیعی دیگر موثر بوده که به قحطی و افزایش قیمت مواد غذایی منجر می شوند.

تاثیر تغییرات آب و هوایی بر گردشگری

زمستان‌های بسیار سرد، امواج گرما، توفان‌ها، سیل‌ها و ... می توانند صنعت گردشگری و فعالیت‌های مرتبط با آن در نقاط مختلف جهان را به شدت تحت تاثیر قرار دهند.
 

mihua

عضو جدید
کاربر ممتاز
خودروهای برقی باید همه جا جایگزین شوند!...

خودروهای برقی باید همه جا جایگزین شوند!...

photo_2015-12-31_14-49-41.jpg
 

mihua

عضو جدید
کاربر ممتاز
گرمایش جهانی

گرمایش جهانی

انسان؛ عامل تاثیرگذار در گرمایش جهانی


همچنان افرادی در جهان هستند که نسبت به مساله گرمایش جهانی تردید داشته و البته تعداد آنها نیز اندک نیست. با این وجود، می توان توجه آنها را به این نکته جلب کرد که 97 درصد دانشمندان فعال در حوزه تغییرات آب و هوایی با این مساله موافق هستند که فعالیت های انسان به طور قطع بر آب و هوای کره زمین تاثیرگذار است.
اما چگونه دانشمندان به این نتیجه گیری قطعی دست یافته اند؟ شاید ساده ترین روش، روند حذف کردن محسوب شود که بر اساس آن دانشمندان آب و هواشناسی انسان را به عنوان عامل اصلی مشکل بزرگی که اکنون در حال تجربه آن هستیم، معرفی کرده و این در شرایطی است که تنها انتظار وخیم تر شدن شرایط می رود. اما دانشمندان چگونه دلایل دیگر را از مدل آب و هوایی حذف کرده اند؟
دکتر "بنجامین سنتر"، مولف مقاله ای با عنوان "انسان و اثرات طبیعی بر تغییر ساختار گرمایی اتمسفر" چگونگی اثر متغییرهای جهان طبیعی از جمله انسان بر اتمسفر و تغییرات آب و هوایی را شرح داده است. با مقایسه مشاهدات ماهواره ای درباره خروجی بیست مدل آب و هوایی مختلف، سنتر و دانشمندان دیگر قادر بوده اند متغییرهای تاثیرگذار و چگونگی تاثیر آنها بر آب و هوا را شناسایی کنند.
با انجام سه سری تست، سناریوهای مختلف در این زمینه شکل گرفته اند. یک تست تنها شامل اثرات طبیعی خورشید، باد، آتشفشان ها و موارد دیگر بدون دخالت فعالیت های انسانی بوده است. تست دوم تنها شامل فعالیت های انسانی بدون دخالت اثرات طبیعی بوده است. از این رو، نوعی ردپا مختص به هریک، چه طبیعت و چه انسان، در الگوها قابل مشاهده بود. تست سوم مقایسه داده های طبیعی و انسانی و تغییرات آب و هوایی مشاهده شده را شامل می شد.
نتایج کاملا روشن و مشخص بودند، آن الگوهای مشخص، ردپا، با داده های کسب شده از فعالیت های انسان تطابق داشتند. الگوهای دیگر در مشاهدات ماهواره ای و زمینی با ردپای مدل تغییرات آب و هوایی جهان طبیعی تطابق داشتند.
نتیجه نهایی این است که تغییرات دمای اتمسفری به واسطه فعالیت های انسانی با قطعیت بالا در داده های ماهواری ای شناسایی شده است. نتایج کسب شده می توانند بسیاری از تردیدهای فعلی در مدل ها و مشاهدات آب و هوایی را از بین ببرند. به گفته سنتر، نتایج مطالعه اخیر مدرکی روشن در زمینه تاثیر فعالیت های انسان بر ساختار گرمایی اتمسفر است.

قطب شمال با سرعت دوبرابر در حال گرم شدن است



پايگاه ساينس،384 محقق از52 كشور جهان،داده هاي ماهواره هاي هواشناسي، شناورها و ايستگاه ها ي هواشناسي را بررسي كرده و با توجه به درجه حرارت هاي مختلف، بارش باران، ميزان يخ درياها وغلظت گازهاي گلخانه اي، سرعت گرمايش زمين در قطب شمال را دوبرابر ساير بخش هاي زمين تخمين زده اند.
براساس اين گزارش ، در سال 2012 ميلادي غلظت گازهاي گلخانه اي به ويژه ميزان توليد گازهايي همچون دي اكسيد كربن (CO2 ) ، متان و اكسيد نيتروژن افزايش يافته است و سطح آب دريا به طور متوسط 68 ميلي متر بالا آمد.
دانشمندان آمريكايي ادعا مي كنند زمين اكنون تحت تاثير يكي از بزرگ ترين تغييرات آب و هوايي در 65 ميليون سال گذشته قرار دارد.
به گفته آن ها سال 2012 يكي از گرم ترين سال ها بر اساس آمار بوده و در قرن آينده زمين، 10 برابر سريعتر از هر تغيير آب و هوايي ديگري از زمان انقراض دايناسورها، گرمايش را تجربه خواهد كرد.
دانشمندان علوم زمين مي گويند اگر روند فعلي ادامه يابد، اكوسيستم هاي گياهي و جانوري بر اثر گرمايش زمين به تدريج از بين خواهند رفت.


افزايش 60 درصدي آب شدن يخ هاي قطب شمال


به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ديلي ميل، كارشناسان در اين گزارش اعلام كردند كه گرم شدن كره زمين بر اثر عوامل انساني نسبت به سال گذشته كاهش داشته است. در حالي كه تنها چند روز به آغاز پاييز در نيمكره شمالي زمين باقي است، يك توده يخ كه اندازه اي برابر با نيمي از قاره اروپا را دارد از جزاير كانادا به سمت سواحل شمالي روسيه در حال حركت است.
روند گرمايش زمين از سال 1997 ميلادي آغاز شده است و مدل هاي رايانه اي مورد استفاده كارشناسان آب و هوا نتوانسته بودند اين توقف گرمايش در سال 2013 را پيش بيني كنند.
البته با وجود افزايش ميزان دي اكسيد كربن توليدي توسط انسان ها در 150 سال گذشته و افزايش درجه حرارت زمين به ميزان 0.8 درجه سانتيگراد، نظريه مطرح شده در مورد توقف گرمايش زمين در قطب شمال هنوز مورد اختلاف دانشمندان است.

جهان سریعتر از 65 میلیون سال گذشته گرم می شود


به گزارش گروه بین الملل زیست نیوز، بررسی جدید دانشمندان از 27 مدل آب و هوایی نشان می دهد آب و هوای جهان به احتمال زیاد شدت گرمایی مشابه با 65 میلیون سال پیش را تجربه می کند. این در شرایطی است که روند این گرمایش بسیار سریعتر از گذشته های دور است.
بنابر مطالعه‌‌ منتشر شده در نشریه‌ "ساینس"، تا زمانی که شیوه‌ های متداول انتشار گازهای گلخانه ای ادامه یابد، دمای کره زمین تا سال 2100 به میزان 4 درجه سلسیوس ( 2/7 درج
 

mihua

عضو جدید
کاربر ممتاز
#2
خودروی برقی رو یک ایرانی اختراع کرده بود که بهش اجازه تولید ندادن! و در کشورهای خارجی برای اونها تولید کرد.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

وضعیت هوا در روزهای اخیر (همیشه بد هست ولی هرچندوقت یک بار بدتر میشه): ایلام-لرستان-کردستان-کرمانشاه-خوزستان، جنوب و جنوبشرق هم مستثنا نیستند.

piiiic-29619-1466321380.jpg

تصویر ماهواره ای ارسالی از یکی از دوربین های ماهواره "اکوآ " متعلق به ناسا، عبور ریزگردها از منطقه را نشان می دهد.
 
بالا