هلو

MehD1979

متخصص زراعت و اگرواکولوژی
کاربر ممتاز
[FONT=courier new, courier, mono] [/FONT]​
[FONT=courier new, courier, mono]Prunus persica[/FONT][FONT=courier new, courier, mono] , Peach[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]هلو: (بذر دارای مقدار زیادی سیانیدهیدروژن است . طعم تلخ از مشخصه این سم می باشد. توجه شود که بذ هلو خورده نشود. در حجم کم سیانیدهیدروژن تنفس را تحریک وگوارش را بهبود می بخشد. آن همچنین در درمان سرطان کاربرد دارد. به هر حال مشکلات تنفسی و حتی مرگ را سبب می شود.) [/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono] [/FONT]​
[FONT=courier new, courier, mono]موطن:[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]آسیای شرقی[/FONT]​
[FONT=courier new, courier, mono] [/FONT]​
[FONT=courier new, courier, mono]ویژگیهای فیزیکی:[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]حساس به سرما می باشد . گلدهی در فروردین و رسیدگی بذر هم در ماههای تیر و مرداد می باشد. گل ها دوجنسی و گده افشانی به وسیله زنبورها صورت می گیرد. گیاه خودگرده افشان می باشد.[/FONT]​
[FONT=courier new, courier, mono]این گیاه خاک شنی ، لومی و رسی با زهکش خوب را ترجیح می دهد. در ضمن در خاک های اسیدی ، بازی وخنثی هم رشد می کند. در سایه اصلا رشد نمی کند.[/FONT]​
[FONT=courier new, courier, mono] [/FONT]​
[FONT=courier new, courier, mono]کاربرد غذایی:[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]میوه را به صورت خام یا پخته یا خشک مصرف می کنند. میوه را اغلب در بستنی ، کلوچه ها و[/FONT]​
[FONT=courier new, courier, mono]مربا و .... بکار می برند. وقتی میوه کاملا رسیده باشد طعم خیلی لذیذ و آبدار دارد. درختان وحشی در هیمالیا 36.5 کیلوگرم میوه در سال می دهد. میوه های وحشی حدود 5% شکر ، 2% پروتئین دارد. میوه منبع خوب ویتامین A می باشد. گل را به صورت خام یا پخته مصرف می کنند ؛ آن را همانند یک چاشنی به سالاد اضافه می کنند. آن را به صورت جوشانده هم درون چای مصرف کرد. دانه ا هم خام یا پخته مصرف می کنند(اگر خیلی تلخ است نباید خورده شود). یک روغن نیمه خشک هم از دانه می گیرند. دانه حدود 45 % روغن دارد. از ساقه هم یک نوع صمغ می گیرند که برای جویدن بکار می رود.[/FONT]​
[FONT=courier new, courier, mono] [/FONT]​
[FONT=courier new, courier, mono]ترکیبات: (گرم یا میلی گم به ازا هر 100 گرم غذا):[/FONT]​
[FONT=courier new, courier, mono]میوه(وزن خشک):[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]· 350 Calories per 100g [/FONT] [FONT=courier new, courier, mono]· Water: 0% [/FONT] [FONT=courier new, courier, mono]· Protein: 5.5g; Fat: 1.4g; Carbohydrate: 90g; Fibre: 10g; Ash: 4g; [/FONT] [FONT=courier new, courier, mono]· Minerals - Calcium: 60mg; Phosphorus: 135mg; Iron: 6.5mg; Magnesium: 0mg; Sodium: 30mg; Potassium: 1800mg; Zinc: 0mg; [/FONT] [FONT=courier new, courier, mono]· Vitamins - A: 3000mg; Thiamine (B1): 0.15mg; Riboflavin (B2): 0.25mg; Niacin: 4.7mg; B6: 0mg; C: 70mg;[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]دانه(وزن خشک):[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]· 0 Calories per 100g [/FONT] [FONT=courier new, courier, mono]· Water: 0% [/FONT] [FONT=courier new, courier, mono]· Protein: 31.2g; Fat: 39.9g; Carbohydrate: 0g; Fibre: 14.8g; Ash: 2.7g; [/FONT] [FONT=courier new, courier, mono]· Minerals - Calcium: 0mg; Phosphorus: 0mg; Iron: 0mg; Magnesium: 0mg; Sodium: 0mg; Potassium: 0mg; Zinc: 0mg; [/FONT] [FONT=courier new, courier, mono]· Vitamins - A: 0mg; Thiamine (B1): 0mg; Riboflavin (B2): 0mg; Niacin: 0mg; B6: 0mg; C: 0mg; [/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]کاربرد پزشکی:[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]خوشبوکننده دهان می باشد. برگ ها ، داروی قابض، مسکن ، ادرار آور ، خلط آور، ضدیبوست ، انگل کش ، تب بر و آرام بخش است. آنها همچنین برای درمان ورم معده ، سیاه سرفه ، انواع سرفه ها و برونشیت کاربرد دارد. برگ ها همچنین کاهنده استفراغ و تهوع بامدادی دوران باداری می باشد(توجه شود مقدار آن مناسب باشد زیرا ادارا ا افزایش می دهد). برگ خردشده یا پودر شده زخم ها و جراحات را درمان می کند. بگ ها در ماه های خرداد و تیر بداشت می کنند سپس خشک می کنند و بعدا بکار می برند. [/FONT]​
[FONT=courier new, courier, mono]گلها ادرارآور، مسکن و ضد کرم می باشد. آن هم چنین برای درمان استقسا لحمی و یبوست کابرد دارد. صمغی که از ساقه آن میگیرند ، مقوی ، داروی قابض ومسکن می باشد . دانه ضدتنگی نفس ، ضد سرفه ، ملین ، ضدیبوست و داروی مسکن می باشد. آن همچنین برای درمان یبوست در سالخوردگان ، انواع سرفه ، تنگی نفس و اختالات قاعدگی بکار می رود. پوست درخت تسکین دهنده ، ادار آور ، خلط آور و مسکن می باشد. آن همچنین بای درمان ورم معده ، سیاه سرفه ، انواع سرفه ها و بونشیت کاربرد داد. پوست ریشه در درمان استسقا و زردی کاربرد دارد. پوست را در بهار از ریشه های جوان درخت می گیرندوخشک کرده و بعدا مصرف می نمایند. بذر دارای لائتریل (ماده ای که آن را B17 می نامند) . می گویند این ماده اثر شفا بخشی روی درمان سرطان دارد. [/FONT]​
[FONT=courier new, courier, mono] [/FONT]​
[FONT=courier new, courier, mono]دیگر کاربرد ها:[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]رنگ سبزی از برگ های آن می گیرند. از میوه آن یک رنگ خاکستری تیره یا سبز می گیرند. روغن نیمه خشک از دانه آن می گیرند که از آن به عنوان روغن در کرم های پوست استفاده می کنند. از صمغ ان چسب می سازند. [/FONT]​
[FONT=courier new, courier, mono] [/FONT]​
[FONT=courier new, courier, mono]جزئیات کاشت:[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]درخاک های لومی یا در خاک های آهکی هم رشد خوبی دارد. در خاک اسیدی رشدخوبی ندارد.PH حدود 6 تا 7 را ترجیح می دهد. وقتی در محیط آفتابی رشد می کند میوه های بهتری می دهد. باید در برابر بادهای شمالی وشمال شرقی در امان باشد. سیر رفیق خوبی برای هلو می باشد و بیماری های هلو مثل جمع شدن برگ peach leaf curl را مانع میشود . کاسنی هم به سلامتی هلو کمک می کند. [/FONT]​
[FONT=courier new, courier, mono] [/FONT]​
[FONT=courier new, courier, mono]تکثیر:[/FONT]
[FONT=courier new, courier, mono]بذر باید 2 تا 3 ماه استرافیکاسیون کرد؛ بهتر است بذرپاشی در شاسی سرد صورت بگیرد تا گیاه زودتر برسد. بذرهای انبارشده را 2 ماه استرافیکاسیون گرم و 3 ماه استرافیکاسیون سرد می دهند. بذررادر برابر موش ها محافظت کرد.جوانه زنی بذر ها به آهستگی و گاهی تا 18 ماه طول می کشد. جوانه ها را در گلدانهای مجزا قرار داده تا وقتی آنها بزگ شوند از آنها مراقبت می نماییم . در اولین زمستان آنها ا در شاسی سرد یا در گلخانه می گذاریم و بعد گیاه را در اواخر بهار یا اوایل تابستان خارج می کنیم . چوب های نیم بالغ را در ماه های تیر و مرداد به صورت اریب بریده و در یک ظرف قرار می دهیم. چوب های نرم از گیاهان قوی در حال رشد می گیریم و در بهار تا اوایل تابستان در یک شاسی قرار می دهیم . [/FONT]​
 

رامین قاسم نتاج

اخراجی موقت



هلو خصوصیات گیاه شناسیPrunus Persica




هُلو میوه آبدار درخت هلو (نام علمی: Prunus Persica در لاتین به معنی سیب ایرانی) است که دارای یک هسته سخت، گوشت زرد، یا نسبتاً سفید و پوستی مخملی می‌‌باشد. بر اساس چسبیدن گوشت به هسته این میوه به دو دسته هسته‌جدا و هسته‌چسب تقسیم می‌شوند. یکی از میوه هائیکه تا حد زیادی با هلو ارتباط دارد شلیل است. ارتباط شلیل‌ها با هلو تا حدی است که در واقع گاهی اوقات محصولات هلو حاوی تعداد کمی شلیل هستند و برعکس. شلیل در واقع نوعی هلو با ژن مغلوب است که تولید میوه های بدون کرک می کند. درخت هلو
سه نوع شاخه ساده ، مرکب و کاذب تولید می کند. شاخه های ساده فقط جوانه
رویشی تولید می کنند. شاخه مرکب، جوانه رویش و زایشی و شاخه کاذب در طول
شاخه جوانه زایش و در نوکم جوانه رویشی تولید می کند که در هنگام هرس نوک
شاخه کاذب حذف می شود. جوانه گل هلو ساده بود و در جانب شاخه های یکساله تشکیل می شود.







The peach (Prunus persica) is a species of Prunus native to China that bears an edible juicy fruit also called a peach.


It is a deciduoustree growing to 5–10 m tall, belonging to the subfamily Prunoideae of the family Rosaceae. It is classified with the almond in the subgenus Amygdalus within the genus Prunus, distinguished from the other subgenera by the corrugated seed shell.


The leaves are lanceolate, 7–15 cm long and 2–3 cm broad. The flowers are produced in early spring before the leaves; they are solitary or paired, 2.5–3 cm diameter, pink, with five petals. The fruit is a drupe,
with a single large seed encased in hard wood (called the "stone" or
"pit"), yellow or whitish flesh, a delicate aroma, and a skin that is
either velvety (peaches) or smooth (nectarines) in different
cultivars. The flesh is very delicate and easily bruised in some cultivars, but is fairly firm in some commercial cultivars, especially when green. The seed is red-brown, oval shaped and 1.5-2 cm long. Peaches, along with cherries, plums and apricots, are stone fruits (drupes).





کلمات کلیدی :
عکس، هلو، خصوصیات گیاهشناسِ، متن انگلیسی
 

تیرنگ

عضو جدید
خواص هلو
درخت هلو درختی است زیبا ولی کم دوام و عمر ان 5 یا 6 سال است و می توان انرا با درخت بادام یا الو یا زرد الوو شفتالو پیوند زد.برگ های ان دراز و دندانه دار بوده با گلهای درشت به رنگ صورتی و مانند بعضی از گیاهان قبل از بیرون امدن برگ گل میدهد و منظره زیبا و جالبی دارد .
میوه ان از نوع شفتالو ولی درشت تر و پر اب و شیرین با هسته سخت و درشت می باشد.از درخت هلو نوعی انگم ترشح می شود که دارای ماده لاکتوز بوده و پوست درخت دارای تانن است در تمام قسمتهای درخت هلو گلوکزید سمی موسوم به (امیگدالین)وجود دارد که در مغز هسته بادام تلخ و در دانه و جوانه یا اعضا بعضی گیاهان نیز موجود است .هلو دارای مواد قندی زیاد و اسید های الی ازاد مانند اسید سیتریک و اسید وینیک و اسید مالیک و مواد ازته و هیدروکربنه و مواد چرب و برم و کاروتن و ویتامین B,cمی باشد.
در برگ هلو قند های ساکاروز و کستروز و ماده لوروسرازین وجود دارد.​

مغز هلو:
دارای دیاستاز هایی به نام امولسین و کونگلوتین و روغنی شبیه به روغن بادام تلخ است.علاوه بر میوه این درخت می توان از برگ و گل و مغز ان در مصارف درمانی بهره برد.
مصرف جوشانده برگ ان برای درمان بیماری صرع مفید است.گل های درخت را در اب دم کنید و اب خالص ان را برای لینت مزاج بخورید درد اعصاب را تسکین می دهد . گل خشک و برگ خشک هلو را بقدر دو قاشق سوپخوری در یک لیتر اب بجوشانید و پس از صاف کردن اب خالص ان را در فاصله غذاها سه استکان بخورید تب بر است.
البته برگ گل و مغز هلو به علت دارا بودن امیگدالین اثر سمی دارند و مصرف زیاد و مداوم ان ها موجبات مسمومیت را فراهم می سازد .
درخت هلو از قديم الايام در چين وجود داشته و از آنجا به نقاط ديگر جهان راه يافته است . درقرون وسطي از آن بصورت يك داروي گياهي استفاده مي شده است . برگ درخت هلو را براي بيماري صرع و سنگيني گوش ، پوست درخت هلو را براي رفع بوي بد دهان و مغز هسته آنرا براي رفع سردرد و اختلالات دستگاه هضم ،‌قرس و رفع بيماريهاي ادراري بكار مي رود.
درخت هلو درختي است زيبا به بلندي تقريبا 5 متر كه داراي شاخه هاي زيادي مي باشد . برگهاي آن بيضي شكل و دراز وداراي كناره هاي اره اي است . گلهاي هلو زودرس هستند و قبل از باز شدن برگها ظاهر شده و منظره زيبايي به درخت مي دهد . گلهاي هلو برنگ صورتي ، قرمز يا سفيد مي باشد . ميوه هلو گرد و برنگ طلايي و سرخ كه روي آنرا كركهاي زيادي پوشانده است مي باشد . هسته هلو بسيار سخت است و دارون آن مغز هسته قرار درد كه تلخ است .​
تركيبات شيميايي:
گل و مغز هسته هلو داراي اميگدالين مي باشد . برگها و شاخه هاي هلو داراي اميگدونيتريل و فلاوونول گليكوسيد است .
مغز هسته سمي است و مصرف مدام آن موجب مسموميت مي شود از اين جهت براي معالجه امراض فقط مقدار كمي هسته هلو مصرف مي شود و آنهم بايد تحت نظر پزشك باشد.​
در هر صد گرم هلو مواد زير موجود است:
آب 88 گرم ويتامين آ 1400 واحد انرژي 35 كالريويتامين ب 1 0/02 ميلي گرم فسفر 17 ميلي گرم ويتامين ب 20/05ميلي گرم پتاسيم 200 ميلي گرمويتامين ب 3 1 ميلي گرم كلسيم 8 ميلي گرم ويتامين ث 7 ميلي گرمآهن 0/5 ميلي گرم نشاسته 9 گرم
ضمنا هلو داراي منيزيوم و بروميوم نيز مي باشد .​
خواص داروئي:
· هلو ملين است و باعث تسكين تشنگي مي شود.
· براي رفع بوي بد دهان هلو بخوريد .
· هلو در افراديكه گرم مزاج هستند باعث تقويت نيروي جنسي مي شود .
· روغن مغز هسته هلو براي درد گوش و گرفتگي مجراي گوش مفيد است .
· روغن مغز هسته هلو را به محل درد بواسير بماليد اثر خوبي درد .
· براي برطرف كردن زخم هايي كه در بدن اطفال و پشت گوش آنها مي زند هسته هلو را در آتش بياندازيد تا بسوزد سپس مغز هسته را در آورده و له كنيد و بر محل زخم بماليد.
· خانمهاي حامله اگر مي خواهند بچه زيبايي داشته باشند بايد هلو بخورند .
· مغز هسته هلو مسهل است و خون را تصفيه مي كند .
· مغز هسته هلو براي رماتيسم مفيد است .
· جوشانده برگهاي درخت هلو براي بيماريهاي پوست مفيد است پوست را با اين دم كرده بنوشيد .
· براي بيماريهاي مجاري ادرار ، سنگ كليه و ورم مثانه جوشانده برگهاي درخت هلو را تهيه كرده و يك فنجان در روز بخوريد .
· دم كرده برگ يا گل هلو براي رفع سياه سرفه استفاده مي شود .
· هلو را له كنيد و بصورت ضماد براي رفع دل پيچه بچه ها و دفع كرم روده روي شكم آنها قرار دهيد .
· برگ هلو و جعفري را با روغن زيتون مخلوط كرده و روي سوختگي و محل ضرب ديدگي بگذاريد.
· بهترين ماسك زيبايي را مي توانيد از هلو تهيه كنيد براي طراوت و جوان كردن پوست هلو را پوست كنده وله كنيد و روي پوست قرار داده و بگذاريد مدت 20 دقيقه بماند و پس از آن صورت را با اب معدني بشوئيد
· براي برطرف كردن بواسير مغز هسته هلو را بصورت پماد درآورده و به مقعد بماليد .
· جوشانده پوست درخت هلو اثر تب بر دارد .
· خوردن هلو سموم را از بدن خارج مي كند .
· براي وزن كم كردن هلو بخوريد .
· كسانيكه زخم معده دارند و يا مبتلايان به ورم معده و يا روده بايد با شكم خالي هلو بخورند .
هلو ميوه خوبي براي اشخاص مسن است مشروط براينكه با شكم خالي بخورند كه زود هضم شود .
· جوشانده گل هلو كرم كدو و كرم معده را از بين مي برد .
· خوردن شكوفه هلو براي زنان بار دار ممكن است باعث سقط جنين شود .
اگر خانم هاي باردار مي خواهند بچه زيبايي داشته باشند ، هلو بخورند​
مضرات :
- هلو براي اشخاص سرد مزاج مضر است. به همين دليل اين افراد بايد هلو را با عسل يازنجبیل بخورند
- هضم هلو براي بعضي از اشخاص دشوار است و نفخ ايجاد مي كند . براي اينكه ايجاد نفخ نكند ، بايد آن را حداقل نيم ساعت قبل از غذا خورد​
[FONT=&quot][/FONT]
 
Similar threads
Thread starter عنوان تالار پاسخ ها تاریخ
حسین جوهری نکاتی در مورد درخت شلیل و هلو میوه کاری 0

Similar threads

بالا