هشدار: گرم كردن شير با ماكروفر سرطان زا است

MARIA RED

عضو جدید
کاربر ممتاز
يك متخصص تغذيه گفت: تحقيقات ثابت كرد كه گرم كردن شير با ماكروفر سرطان زا است.

مرتضي صفوي در گفت و گو با ايرنا افزود: اينكه گرم كردن و يا پخت مواد غذايي با ماكروفر سرطان زا است يا نه، يك بحث چالشي است كه نيازمند انجام تحقيقات بيشتري است.

وي اضافه كرد: تحقيقات از يك سو نشاندهنده بي ضرر بودن و تحقيقات ديگر نشاندهنده اثرات سو استفاده از ماكروفر است.

صفوي با بيان اينكه مواد غذايي خاصيت غذايي خود را در اثر پخت و يا گرم شدن در ماكروفر از دست مي دهد، گفت: هر چه عمق نفود امواج در ماده غذايي كمتر باشد، زمان پخت كمتر مي شود.

اين متخصص تغذيه گفت: حفظ مواد غذايي با ماكروفر به وزن مواد غذايي بستگي دارد به گونه اي كه هر چه وزن مواد غذايي كمتر باشد، حفظ مواد غذايي بيشتر خواهد بود.

صفوي به مزاياي استفاده از ماكروفر اشاره كرد و افزود: سرعت حرارت دهي، حفظ طعم و رنگ غذا، حفظ مواد مغذي، كاهش خطر مسموميت غذايي به دليل نگاه داشتن طولاني و عدم تشكيل رسوب در ظروف از مزاياي استفاده از ماكروفر است.

وي با بيان اينكه حدود 90 درصد خانواده هاي آمريكايي و 85 درصد خانواده هاي اروپايي از ماكروفر استفاده مي كنند ، افزود: كاهش ارزش غذايي، اثرات بيولوژيك بر روي انسان و ايجاد عوامل سرطاني از مضرات ماكروفر است كه همچنان تحقيقات در زمينه تاييد اين مضرات در جهان در حال انجام است.

صفوي، نفوذ امواج در مواد غذايي، ايجاد نقاط گرم و سرد در غذا، كاهش 60 تا 90 درصدي انرژي حياتي غذا و عدم سرخ كردن غذا در ماكروفر را از معايب اين دستگاه برشمرد.

اين متخصص تغذيه تاكيد كرد: به دليل ايجاد راديكال هاي آزاد در سبزيحات، گرم كردن غذاهايي كه داراي سبزيجات هستند در مايكروفر ايجاد سرطان مي كند.

وي توصيه كرد: افراد با حرارت هاي معمولي غذاهاي خود را گرم كرده و تاجايي كه امكان دارد براي حفظ ايمني و سلامتي از ماكروفر استفاده نكنند.
 

hiden93

عضو جدید
نکته اول: گرم نکردن شیر​ کودک با مایکروویو

آنزیم های موجود در شیر که به هضم غذا و جذب مواد مغذی کمک می کنند، در مایکروویو از بین می روند. این مساله می تواند برای کودکان که دستگاه ایمنی قوی ندارند، مشکل ساز باشد.

نکته دوم: استفاده نکردن از ظروف پلاستیکی غیرمجاز

هیچ گاه از ظروف پلاستیکی و کیسه های ویژه بسته بندی در مایکروویو استفاده نکنید. پلاستیک، حاوی مواد سمی نظیر پلی استرین، بیسفنول آ و استیرن تریمر است که در صورت تابش الکترومغناطیسی ریز موج ها می توانند، وارد غذا شوند. گذاشتن شیشه شیر پلاستیکی کودکان در مایکروویو به معنی آزادسازی عوامل سرطان زا نظیر بیسفنول آ است. آزاد شدن این ترکیب شیمیایی سمی می تواند به بیماری دیابت، بلوغ زودرس، انواع سرطان ها و چاقی مفرط منجر شود. مواد و ترکیبات شیمیایی که از این طریق آزاد می شوند، بروز اختلالات جدی هورمونی را در پی خواهند داشت. در صورتی که مجبور هستید از پلاستیک در مایکروویو استفاده کنید، سعی کنید دست کم از جنس پلی پروپیلن ها یا پلی اتیلن ها استفاده کنید. ظروف ویژه مایکروویو در بازار موجود است، هنگام خرید حتما به این موارد توجه داشته باشید.
نکته سوم: دوری از قرار گرفتن در معرض امواج الکترومغناطیس
هنگام کار دستگاه، بهتر است از ایستادن جلوی آن پرهیز کنید. غذا در مایکروویو در معرض تشعشات ریزموج های الکترومغناطیسی قرار می گیرد. مایکروویوها نوعی انرژی الکترومغناطیسی با فرکانس های بالا هستند که در تماس با ماده غذایی، ملکول های آب موجود در غذا را به چرخش در می آورند. این جابه جایی سریع باعث اصطکاک بین ملکول ها و سرانجام افزایش درجه حرارت می شود. تحقیقات مرکز بهداشت کانادا نشان داده مقداری از این انرژی مایکروویو ممکن است هنگام مصرف به بیرون نشت کند. تا زمانی که از دستگاه بخوبی نگهداری شود، خطر کسی را تهدید نمی کند، اما مشکلات مکانیکی، تمیز کردن غیراصولی و بازماندن در به هر شکل می تواند باعث نشت این امواج شود. مرکز بهداشت کانادا توصیه کرده هنگام کار دستگاه بهتر است افراد جلوی آن قرار نگیرند تا اگر به هر دلیلی دستگاه نشتی داشته باشد، خطری متوجه سلامت آنها نشود.;)
 

Similar threads

بالا