[ نما سازی ساختمان ] ► مصالح > روش اجرا

hossein032

عضو جدید
با سلام خدمت مهندسين عزيز :gol:

در خصوص نحوه اجراي قطعات پيش ساخته بتني در نما توضيحاتي مي خواستم ، لطفاً مرا راهنمايي كنيد ؟
 

Rah Pardaz

همکار مدیر تالار مهندسی عمران متخصص راهداری
کاربر ممتاز
[ نما سازی ساختمان ] ► مصالح > روش اجرا

فهرست :

سایر تاپیکهای موجود تالار در خصوص نمای ساختمان


لطفا دوستان سوال یا مطلب خود در تاپیک مورد به خودش ارسال فرمایند ..... سپاسگزاریم از همکاری شما دوستان .


http://www.www.www.iran-eng.ir/images/icons/icon2.gif [ طریقه اجرای نما بر سطح دیوار برشی که اجرا شده ]

[ پارامترهای انتخاب نمای ساختمان ]

[h=3]http://www.www.www.iran-eng.ir/images/icons/icon2.gif [ نازک کاری ] نکات اجرایی و نظارتی > اجرای سنگ[/h]
http://www.www.www.iran-eng.ir/images/icons/icon2.gif [ نمای آجری ] نکات نگهداری و رفع سفید آجر



http://www.www.www.iran-eng.ir/images/icons/icon2.gif [ اسکوپ سنگ نما ] نکات اجرایی



http://www.www.www.iran-eng.ir/images/icons/icon2.gif [ سيپوركس ]


http://www.www.www.iran-eng.ir/images/icons/icon2.gif [ نمای آجری ] ► آجر سفال


http://www.www.www.iran-eng.ir/images/icons/icon2.gif دیتیل درز انبساط در نما

http://www.www.www.iran-eng.ir/images/icons/folder.gif مصالح [ سنگ نما ]
 
آخرین ویرایش:

partco1

عضو جدید
[ نما سازی ساختمان ] مصالح > روش اجرا

[ نما سازی ساختمان ] مصالح > روش اجرا

نما سازی

نتیجه و حاصل کار معماران و سازندگان ایرانی را می‌توان در بناهای تاریخی مثل مساجد، عمارت ها، بقعه ها، مقبره ها و بناهای قدیمی‌ و تاریخی درسراسر کشور مشاهده کرد. دانستن اینکه نما برای ساختمان چه هدف را دنبال می‌کند و چه عواملی در نوع و شیوه اجرایی این قبیل نماها موثرند، لازم و ضروری است.

هر نوع نمایی باید به طور کاملاً صحیح و اصولی نگهداری شوند و در صورت آسیب دیدگی نما، برای اجتناب از صدمات جدی تر و در نهایت تخریب کلی نما باید قسمتهای آسیب دیده کاملاً مرمت و تعمیر شوند.
برای ایجاد نمای ساختمان ها از مصالح مختلف مثل آجر، سنگ، بتن ، شیشه و ... استفاده می‌شود.

استفاده از شیشه در ساختمان باعث فراهم شدن امکان دید وسیع و روشنایی کافی برای ساکنان است و نوری که وارد وارد فضای داخل می شود، عاری از هر گونه اشعه مضر خورشید می باشد.

در نماسازی ، ملاتهای سیمانی از نظر مقاومت دارای بیشترین مقاومت و ملاتهای گلی و گچی به ترتیب دارای کمترین مقاومت هستند. شکل پذیری و گیرش نماهای گچی بیشتر از انواع سیمانی است.

سنگ هایی که در نماسازی ساختمان به کار می روند، عبارتند از:
• سنگ تراورتن
• سنگ گرانیت
• سنگ مرمریت
• سنگ چینی
• سنگ مرمر
• سرپانتین
• ماسه سنگ
• شیست

به دلیل زیبایی هر چه بیشتر نمای ساختمان و ممانعت از نفوذ آب و تغییرات دما بداخل سیستمهای پوششی، در نما سازی های آجری، بند كشی بین ردیفها باید به طرز كاملاً صحیح انجام شود.
 

Moein.B

دستیار مدیر تالار مهندسی عمران متخصص مباحث اجرایی
دوست عزیز-اگر اطلاع داشته باشید استفاده از نمای شیشه ای به دلیل خطراتی که در هنگام زلزله داره ممنوع شده
 

varta

عضو جدید
[ نماسازی ] درخواست راهنمایی

[ نماسازی ] درخواست راهنمایی

با سلام
به نظر شما بهترین سنگ نما در مناطق شمالی چیه؟نمای شسته میتونه نمای مناسبی باشه؟
از دوستانی که تجربه دارند خواهش میکنم راهنمایی کنن
 

onimeno

عضو جدید
نمای سنگ

نمای سنگ

سلام دوستان , نمای اپارتمان در حال ساختم رو سنگ تراورتن میخوام بزنم. دور پبجره ابزارهای حجاری شده و انتها و ابتدا کار رو ستون و سر ستونهای حجاری شده انجام بدم. سنگکار خوب برای کار زیاد سراغ دارم ولی کسی که این سبک کار کنه نه. لطفا اگه میتونید کمکم کنیدDSCN2757.jpgDSCN2865.jpg
 

tanhairib

عضو جدید
سلام
با ایمیل بنده تماس بگیرید تا ترتیب مشاهده نمونه کار های انجام شده را بدهم.
در کنار نمونه کارهای انجام شده، نمونه هایی هم موجود است که در صورت تقاضا انجام خواهد شد.

[email]Tanhairib@yahoo.com
[/EMAIL]

مطمئنا نمونه کارهای ما شما را به وجد خواهد آورد.

با تشکر فراوان
 

fqi1993

عضو جدید
نمای ساختمان

نمای ساختمان

[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]نمای هر ساختمان در شکل‌دهی به مجموعه شهری که در آن حضور دارد، موثر است. اگر به نمای یک ساختمان بدون در نظر گرفتن نمای دیگر ساختمان‌های شهر توجه شود، همگونی نمای شهری در مجموع از بین می‌رود[/FONT].
[FONT=&quot]به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شهرسازی و معماری، بررسی آماری نشان دهنده این موضوع است که در هر سال 50 میلیون نفر به جمعیت شهر نشین کشورهای در حال توسعه اضافه می‌شود. در ایران نیز شهر نشینی طی دهه‌های گذشته با شتاب فزاینده ای گسترش یافته و همچنان این روند ادامه دارد[/FONT].
[FONT=&quot]رشد سریع جمعیت و گرایش مردم به شهر نشینی، تقاضای فزاینده‌ای را برای تهیه مسکن به دنبال داشته که این موضوع در پی خود مشکلات عدیده ای در زمینه توسعه شهری بوجود آورده است. ناتوانی در پاسخگویی مطلوب و مناسب به این مساله، وضعیت نا مطلوبی را به صورت بی مسکنی، بد مسکنی و تنگ مسکنی برای بسیاری از اقشار جامعه به همراه آورده است[/FONT].
[FONT=&quot]مسکن به عنوان یکی از نیازهای نخستین بشر، ابتدایی ترین سوالی بوده که انسان سعی در یافتن پاسخی مناسب و معقول برای آن بوده است، اما همیشه در برنامه ریزی‌های ملی به مسکن نه به عنوان محلی برای آسایش ساکنان در ابعاد عینی و ذهنی، بلکه به عنوان یک مشکل اقتصادی و فقط از این بعد بر خورد شده است[/FONT].
[FONT=&quot]سازندگان و تولیدکنندگان مسکن آزاد به‌دلیل اینکه به‌دنبال فروش سریع و بازگشت سرمایه خود هستند، سعی در هر چه بیشتر مطرح کردن خود در محله مسکونی و نمایشی متمایز از بنای خود دارند و به همین دلیل یکی از دلایل عمده ناهماهنگی نمای ساختمان‌ها در سطح شهر هستند[/FONT].
[FONT=&quot]در رابطه با مسکن تعاونی شرایط بدتری وجود دارد. به دلیل وضعیت مالی ضعیف سازندگان و اینکه ساکنان و مالکان به‌دنبال فروش ساختمان نیستند، بدون انجام عملیات پایانی نظیر نماسازی مورد استفاده قرار می گیرند و یا با کمترین هزینه و بدون طراحی نما، حجم و کالبد ساختمان رها می‌شود. البته در سال‌های اخیر در شهر تهران هیچ ساختمانی بدون نماسازی نبوده است، لیکن این مساله در شهرستان‌ها همچنان انجام می‌شود[/FONT].
[FONT=&quot]چگونه به موضوع نما در معماری بیندیشیم؟[/FONT]
[FONT=&quot]نما در لغت نامه دهخدا به معنای صورت ظاهری هر چیزی، آنچه که در معرض دید و برابر [/FONT]
[FONT=&quot]چشم است، آنچه از بیرون سوی دیده می شود، منظره خارجی بنا و عمارت،‌ قسمت خارجی ساختمان و نماسازی، فن روسازی ساختمان و ساختن نمای عمارت است[/FONT].
[FONT=&quot]در سال‌های اخیر پس از مطرح شدن دوباره اهمیت فضاهای عمومی و ارزش زندگی شهری، نما اهمیت دوباره ای یافته است. نما در عمل درون ساختمان را از بیرون و فضای خصوصی را از فضای عمومی جدا می کند. نما حاکی از موقعیت فرهنگی سازندگان ساختمان است و نشانگر میزان نظم طرح ساختمان، امکانات و ذوق تزیین و خانه آرایی طراح و مالک است. یک نما به مثابه معرفی وضعیت ساکنان ساختمان در بین عموم است. نما در واقع صورت ساختمان و بهترین بیان حالتی است که فرد طراح یا مالک از خود در برابر بیرون دارد. نماهای داخل ساختمان بیشتر جنبه خصوصی دارند، لیکن نماهایی که به سمت کوچه و بافت شهر باز می‌شوند، جنبه عمومی تر دارند[/FONT].
[FONT=&quot]بنابراین وجوه پشت و جلوی ساختمان از یک طرف دارای نمود اجتماعی و از طرف دیگر نمود مشخص ساکنان خود است بنابراین نمای هر ساختمان باید هم با فضای عمومی همبستگی داشته باشد و هم بتواند حجم داخلی ساختمان را بیان نماید[/FONT].
[FONT=&quot]نمای هر ساختمان موثر در مجموعه شهری است که در آن حضور دارد و این تاثیر را در بدنه خیابان‌ها یا میدان‌ها که در آن قرار گرفته است می گذارد. اگر به نمای ساختمان واحدی، بدون در نظر گرفتن نمای دیگر ساختمانها فکر شود، همگونی نمای شهری در کلیت از بین می‌رود[/FONT].
[FONT=&quot]تناقض بین جنبه شهری و بیان فردی نما در صورتی می‌تواند از بین رود که ساختمان جزیی از شهر در نظر گرفته شود و ارتباطات آن با محیط اطراف چند جانبه باشد[/FONT]. [FONT=&quot]نمای رو به کوچه و خیابان باید تابع عوامل همبستگی بین نماهای اطراف باشد[/FONT]. [FONT=&quot]اما در عین حال بر اساس ترکیبی از اجزا مختلف بر حسب عملکرد، ابعاد و مصالحشان شخصیت خاص خود را دارد[/FONT].
[FONT=&quot]نما در واقع یک سطح صاف و تخت نیست بلکه آن سطح انتقالی بین فضای داخل و خارج است که با عقب نشستگی و پیش آمدگی، تراس و غیره با فضای داخل مسکن ارتباط پیدا می‌کند[/FONT].
[FONT=&quot]برای اینکه نمای ساختمان حریم خصوصی ساکنان خود را حفظ کند باید نسبت به خیابان بسته‌تر و محفوظتر باشد[/FONT].
[FONT=&quot]نمای ساختمان باید به‌دنبال خلق یک کلیت هماهنگ به‌وسیله تناسب خوب پنجره ها، بازشوهای در، سایبان و محدوده سقف‌ها،‌ سازه عمودی و افقی، مصالح، رنگ، عناصر تزیینی و... باشد. پنجره‌ها همواره با دیگر عناصر دیوار، ‌سطوح باز و بسته، تیره وروشن، صاف و ناهموار را بوجود می آورند. به علت تکرار دوره ای پنجره ها، در ساختمان‌های چند طبقه، نظم کاملی به چشم می‌خورد. اما گاه به‌علت افزایش نور در طبقات بالاتر کاهش داده می‌شود و این نظم آهنگ خود را از دست می‌دهد[/FONT].
[FONT=&quot]جداسازی عناصر افقی و عمودی تاثیر کلی در نما دارد[/FONT]. [FONT=&quot]تناسبات عناصر ساختمان لازم است با کل ابعاد ساختمان مطابقت داشته باشد[/FONT]. [FONT=&quot]برای مثال در ساختمان‌های کوتاه عریض، ابعاد عرضی غالب خواهد بود. در ساختمان‌های بلند عناصر باریک برتری خود رانشان می‌دهند. در و پنجره و نعل درگاه‌ها تاثیر خاصی در نما می‌گذارند. ناودان‌ها، سایه بانها، پیش آمدگی‌های سقف و بالکن‌ها ایجاد سایه های خاصی بر روی نما می‌کنند[/FONT].
[FONT=&quot]تفاوت سطح ها باید در نما مشخص باشد. برای مثال بین طبقه همکف، سایر طبقات و طبقه انتهایی باید یک تفاوت اساسی وجود داشته باشد. ترکیب کلی نما در واقع نظم در این تفاوت‌ها است[/FONT].
[FONT=&quot]عناصر اصلی نما مثل پنجره، در، سطوح و محدوده پایانی سقف و غیره در شکل، رنگ، و مصالحشان با یکدیگر اختلاف دارند. این عناصر معناهای متفاوتی دارند. مثلا نمی‌توان بالا و پایین پنجره و در را با هم هم‌ردیف کرد. اگر ارتفاع این بازشوها یکسان نباشد می توان از ضرایب مشترک و یا رنگهای یکسان استفاده نمود. نسبت‌های هندسی نقش تعیین کننده ای در هماهنگ سازی ظاهر نما دارند. می‌توان پنجره ها را در گروه‌های کوچکتر ترکیب شده که شکل مشخصی را ایجاد می‌کنند دسته بندی کرد. نماها می توانند از نظر مصالح نیز با یکدیگر متفاوت باشند[/FONT].
[FONT=&quot]مصالح نما در رنگ، شکل، زبری و خشنی نما تاثیر می گذارد. مصالح بومی نشان می‌دهد که نما مربوط به چه منطقه ای است[/FONT].
[FONT=&quot]ترکیب پنجره ها، ایوان‌ها، درها و به‌طور کلی بازشوها، همچنین بافت و جنس نما و کمپوزسیون آن در هر عصر متفاوت است و در عین حال در یک تداوم شهری تغییر می‌کند. طراح می‌تواند نما را به عالیترین حد ترکیب معماری برساند و یا آنرا تا حد یک سطح بدون طراحی و فکر رها کند[/FONT].
[FONT=&quot]در اعصار مختلف بازشوها به شکل مشابهی در سطح نما قرار می‌گیرند و تنوع در قرار گیری آنها تابع عوامل داخلی چون بزرگی ساختمان، عریض بودن آن و یا عوامل اقلیمی چون جهت قرارگیری و محل قرارگیری است. در پهنای دیوار نما تعبیه پنجره دو جداره، آفتاب‌شکن، سایبان و ... نقش تنظیم کننده شرایط آب و هوایی فضاهای داخلی را خواهد داشت[/FONT].
[FONT=&quot]در دیوارهای باریک معاصر این عمل با جلو و عقب آمدن ساختمان انجام می‌شود. یکی از عوامل ضروری درهویت نما تعیین محدوده نما است. نمایی می تواند در طرح خود موفق باشد که به این سوال‌ها پاسخ گوید[/FONT]. [FONT=&quot]محدوده عمودی جانبی ساختمان کجاست؟ خط پایانی افقی ساختمانی چگونه است و مرز ساختمان در آسمان به چه شکل است؟ انتهای ساختمان چگونه به پایان می‌رسد؟ گوشه‌های ساختمان چه وضعی دارد؟ اگر ساختمان همسایه ای دارد ارتباط نمای ساختمان فعلی با نمای همسایه چگونه به پایان می رسد؟ گوشه های ساختمان چه وضعی دارد؟ اگر ساختمان همسایه دارد ارتباط نمای همسایه چگونه است و اگر در فضا قطع می شود این ارتباط چگونه است[/FONT].
[FONT=&quot]محدوده های افقی ساختمان عبارتند از نقطه اتصال به آسمان ( محدوده پایانی ساختمان) نقطه اتصال به زمین (محل نشستن ساختمان بر زمین) و پوشش ساختمان مثل بام و شیروانی. محدوده پایانی ساختمان باید معنای اتمام ساختمان را با خود داشته باشد و طبقه همکف ساختمان را با خود داشته باشد و طبقه همکف ساختمان باید مفهوم نشستن ساختمان بر زمین را برساند. طبقه همکف باید در محدوده قد افراد کشش لازم را بر عابر پیاده و بیننده ایجاد کند[/FONT].
[FONT=&quot]کنج یا گوشه نما در واقع محل برخورد دو نمای عمود بر هم است. کنج می‌تواند حالت عمود 90 درجه، نیم دایره یا سه وجهی را داشته باشد و هر کدام می تواند تاثیرات متفاوتی را در نما بگذارد. در یک میدان یا چهارراه هماهنگی کنجهای ساختمان هایی که در چهار طرف آن قرار گرفته است می تواند در نمای شهری تاثیر زیبایی داشته باشد[/FONT].
[FONT=&quot]نمای ساختمان خالق نمای شهری است[/FONT]
[FONT=&quot]نمای شهری از مجموعه نماهای مشرف به فضای عمومی به‌دست می آید. این نماها از جهتی همگن و از جهتی ناهمگن هستند. می‌توانند همگن باشند چون با استفاده از زبانی مشترک روی بدنه اجزا شهر اجرا می شوند و اما از آنجا که هر کدام از این فضاها به کمک این زبان، مقاصد و نیازهای خود را بیان می‌کند، ناهمگن هستند. در شهرهای ما زبان مشترکی بین نماها وجود ندارد. نه فرهنگ مشترکی برای بیان دارند، نه مصالح یکسانی به‌کار گرفته اند و نه سبک مشخصی را دنبال می‌کنند[/FONT].
[FONT=&quot]در واقع هر یک از نماها در شهر نشانه وضعیت اقتصادی و اجتماعی سازنده و نحوه تفکر و نگرش او به مسایل مختلف است[/FONT].
[FONT=&quot]نمای شهری در واقع ترکیبی از اجزا متفاوت است که بر اساس اتفاقاتی که در خیابان‌ها ومعابر می‌افتد شکل می گیرد[/FONT].
[FONT=&quot]این اجزا در صورت رعایت مسایلی که پیش از این نیز به آن پرداخته شد می‌توانند با یکدیگر نقاط اشتراک جالبی داشته باشند که نمی توان وجود آنها را نفی کرد[/FONT].
[FONT=&quot]عناصر پراهمیت درنما[/FONT]
[FONT=&quot]ورودی یکی از عناصر حایز اهمیت نما در ساختمان است که محل و اهمیت طراحی آن به شکل مستقیم نمایانگر نقش و عملکرد ساختمان است. در ورودی نشانه گذر از فضای عمومی خارجی به فضای خصوصی داخلی و یکی از مهم ترین عناصری است که می‌توان به عنوان نشانه ساختمان از آن نام برد[/FONT].
[FONT=&quot]لیکن به‌دلیل اهمیت اقتصادی که سطوح ساخته شده داخلی برای سازندگان دارند، اغلب ورودی‌ها به فضاهای کم اهمیتی تنزل یافته اند. سرمایه گذاران ساختمانی هم فقط به رعایت ضوابط ضروری طراحی ساختمان بسنده می‌کنند[/FONT].
[FONT=&quot]بیشترین مشکل زمانی است که ورودی وسایل نقلیه به حیاط پارکینگ با ورودی خود ساختمان یکی شود. در این حالت فرد وارد شونده به ساختمان فقط یک راه باریک کنار دیوار برایش باقی می‌ماند. گاه نیز ورودی یک ساختمان مسکونی بیش از حد پرتجمل است، به‌نحوی که عملکرد ساختمان را دگرگون می‌سازد. زمانی هم ورودی به یک بنای بزرگ تنها با روزنه‌ای امکان پذیر می‌شود. تناسب ورودی و حجم ساختمان می تواند نقش مهمی در توجیه عملکرد و شکل ساختمان داشته باشد[/FONT].
[FONT=&quot]از آنجا که طبقه همکف ساختمان قسمت اتصال به زمین یا کف پیاده رو است، به صورت قابل توجهی در معرض دید قرار می‌گیرد. طبقه همکف اهمیت ویژه ای در زندگی شهری دارد، به این علت که عابران پیاده این قسمت را به‌طور مستقیم می‌بینند. از این رو نمای این قسمت پر اهمیت است و مصالح مورد استفاده در این قسمت باید نسبت به بقیه ساختمان با دوامتر و مستحکم تر باشد تا عابر در نگاه به نمای ساختمان احساس ثبات کند. ساختمان‌هایی که طبقه همکف آنها عملکرد تجاری دارد، به‌دلیل تغییر دکوراسیون واحدهای تجاری دایما دستخوش دگرگونی می‌شوند. همین موضوع موجب می‌شود که ساختمان مذکور شخصیت ثابت خود را از دست داده و دارای نمای شناخته شده ثابتی نباشد[/FONT].
[FONT=&quot]تراس‌ها چشم اندازهای جدیدی نسبت به فضاهای بیرون برای ساختمان فراهم می‌آورند[/FONT]. [FONT=&quot]بالکن‌ها نباید حالت موقت و ناپایداری که در بیننده تصور به‌راحتی جدا شدن از بدنه ساختمان القا شود را داشته باشند[/FONT].
[FONT=&quot]لبه بام حد و مرز ساختمان و آسمان است و از نظر بصری بام انتهای نماست. بام پوسته‌ای است که بر سر ساختمان قرار دارد. بنابراین لبه بام نمی‌‌تواند بدون تفاوت با دیگر قسمت ها در آسمان رها شود[/FONT].
[FONT=&quot]صورت ظاهر ساختمان و آنچه که در برابر دید عموم قرار دارد، در واقع پر اهمیت ترین قسمت ساختمان در برابر عابران و سایر افراد غیر استفاده کننده از ساختمان است. همان‌طور که عنوان شد نمای ساختمان‌ها، نمای شهری را ایجاد می کند، اما به‌دلیل ضعف قوانین موظف کننده طراح و سازنده در این ارتباط، نمای ساختمان در کمترین اهمیت قرار گرفته است[/FONT].
[FONT=&quot]در بسیاری از شهر های بزرگ جهان، ضوابط و مقررات ویژه‌ای در ارتباط با سیما و کالبد شهر وجود دارد و گروهی از برجسته‌ترین افراد با تخصص‌‌های مرتبط هنر زیبا سازی و زیبایی شناسی به کنترل طرح های بزرگ و کوچک معماری و شهری از نقطه نظر هماهنگی نمای بیرونی ساختمان‌ها و محیط شهری یعنی از جنبه های رنگ، حجم، مصالح مناسب، فضای پر و خالی نما، رعایت اصول هماهنگی و تناسبات و... می پردازند[/FONT].
[FONT=&quot]آنچه برای علاقه‌مندان به این موضوع نگران کننده است، پاسخگویی با شتاب به نیازی کاملا محسوس است. در این ساخت و ساز پر شتاب نیاز به بررسی طرح‌های ارایه شده توسط جمعی از صاحب نظران و مسوولان در مراکز تایید پروانه‌های ساختمانی ضروری به نظر می‌رسد[/FONT]. [FONT=&quot]بررسی میدانی طرح ساختمانها با بناهای اطراف از لحاظ کیفیت طرح معماری، نمای ساختمان، تناسب حجم آن با ساختمان‌های اطراف، زیبایی طرح و مصا لح مورد استفاده و... نیز گامی موثر در بالا بردن کیفیت نماهای شهری است. با در نظر گرفتن موارد ذکر شده و القا آن توسط شهرداری هر شهر، می توان شاهد ارتقا کیفیت شهرها و زیباسازی نمای شهرها بود[/FONT].

 

mamali_aa

عضو جدید
با سلام
به نظر شما بهترین سنگ نما در مناطق شمالی چیه؟نمای شسته میتونه نمای مناسبی باشه؟
از دوستانی که تجربه دارند خواهش میکنم راهنمایی کنن
.سلام. اگر نمای ساختمونتون مشرف به غرب هست جون در معرض دمه و بارونه از سنگ تراورتن استفاده نکنید جون خللو فرج زیادی داره و باعث نم پس دادن میکنه.
نمای شسته خیلی بهتره جون با رطوبت و بارون محکمتر و مقاومتر میشه
 

EN_kamran

عضو جدید
با سلام، کلا یکی از مرغوب ترین و البته گرون ترین سنگ ها، سنگ های گرانیته البته اگه با قیمتش مشکلی نداشته باشید...اگه خواستید از سنگ های تراورتن استفاده کنید توجه داشته باشید که حتما تخلخل کمی داشته باشه و خلل و فرج باقیمانده با رزین مخصوص پر شده باشه...در غیر این صورت بزرگترین مشکلش در فصل زمستونه به این صورت که قطره های آب داخل این حفره ها جمع میشه و در اثر یخ زدگی باعت ترک خوردن و تخریب سنگ میشه...
 

ENG.L.S

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
میشه درباره نماهای سر پانتین ،ماسه سنگ وشیست توضیح بدید یا عکسی از این نماها بذارید.

فرق سنگ مرمر با سنگ مرمریت چیه؟
 
آخرین ویرایش:

Harvard_eng

کاربر بیش فعال
دوست عزیز-اگر اطلاع داشته باشید استفاده از نمای شیشه ای به دلیل خطراتی که در هنگام زلزله داره ممنوع شده
آره من هم موافقم چون یه مقاله نوشته بودم در رابطه با همین مورد که به خاطر نمای شیشه ای رد شدم:(
 

ENG.L.S

کاربر فعال تالار مهندسی عمران ,
میشه درباره نماهای سر پانتین ،ماسه سنگ وشیست توضیح بدید یا عکسی از این نماها بذارید.

فرق سنگ مرمر با سنگ مرمریت چیه؟



مرمریت چیست؟
مرمریت سنگی دگرگون شده است که با تبلور مجدد سنگ آهک به وجود می آید، بدین گونه که به مرور زمان و تحت فشار و حرارت، بافت و ساخت سنگ آهک دگرگون شده، مجددا تبلور یافته و یک کلسیت بزرگ، زبر و رگه دار را به وجود می آورد. کانی اصلی تشگیل دهنده اغلب مرمریت ها، کلسیت بوده و نیز دارای کانی های دیگری مانند کوارتز، گرافیت، هماتیت، لیمونیت، پریت و … است.
مواد معدنی بدست آمده از ناخالصی ها، به مرمریت رنگ های متنوعی می بخشند. مرمریت خالص دارای رنگ سفید و درخشانی است. رنگ خاکستری روشن تا سیاه، توسط مواد کربن دار به وجود می آید. رنگ های سبز معمولا توسط کلریت یا سیلیکات های دیگر تولید می شوند. رنگ صورتی و قرمز به علت وجود ذرات بسیار ریز پراکنده هموتیت یا کربنات منگنز و رنگ زرد و کرم بر اثر وجود لیمونیت است.
سنگ مرمریت به خاطر زیبایی، استحکام و مقاومت در برابر آتش و فرسایش، سنگی با ارزش به شمار می رود. ایرانیان و یونانیان باستان در بناها و مجسمه های خود از این سنگ استفاده های فراوانی می بردند. هنرمند ایتالیایی میکل آنژ، مرمریت ایتالیا (کارارا) را در مجسمه های فراوانی به کار برد.
در مقایسه با تراورتن، سنگ مرمریت به دلیل برخورداری از سختی بیشتر و تخلخل کمتر برای استفاده در کف و پله کاربرد بیشتری دارد.
از لحاظ زمین شناسی سنگ مرمر به سنگ آهک دگرگونه و به نام Marble و Onyx اطلاق می شود ولیکن از لحاظ تجاری به نام سنگ مرمر و مرمریت و با ترکیب سنگ آهک دگرگونه یا نادگرگون و دولومیت می باشد.
مرمریت درشت بلور، سفید یا خاکستری روشن تا کرم را اصطلاحاً سنگ چینی می نامند. معادن چینی تنگ حنا(نیریز-استان فارس)، نجف آباد، کریستال و چینی الیگودرز و لای بید و گدار سرخ ناحیه موته، از معادن معروف سنگهای چینی ایران هستند.
سنگ های چینی در ایران شامل سنگ آهک های دگرگونه مرمری شده و کاملاً باز بلورین میباشند که عمدتاً دارای زمان پرکامبرین – پالئوزوییک بوده و تحت تاثیر دگرگونی ناحیه ای و مجاورتی قرار گرفته اند. سنگ های مذکور عمدتاً در نوار دگرگونه محور سنندج – سیرجان گسترش داشته و بیشترین تمرکز آنها در نیریز قروه ، ازنا ، الیگودرز و جنوب استان کرمان ( فاریاب – ارزوئیه ) در بخش های شمال باختری ، میانی و جنوب خاوری این نوار دگرگونه میباشد .
مناطق دارای پتانسیل سنگ چینی در ایران مناطق دارای پتانسیل ذخایر سنگ چینی در کشور، مناطقی است که سنگ های دگرگونه پرکامبرین – پالئوزویک گسترش دارد، که در این میان محور سنندج – کهنوج بیشترین پتانسیل ذخایر سنگ چینی کشور را در بردارد . لذا استان های لرستان، فارس، کرمان، اصفهان در درجه اول اهمیت و استان های کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی، خراسان رضوی، اراک و همدان دردرجه دوم قرار میگیرد. ذخایر سنگ چینی از بالاترین میزان ذخیره قطعی بعد از گرانیت و مرمریت در ایران برخوردارهستند.
گرانیت سنگ آذرین اسیدی است که حاوی ۲۰ تا ۶۰% کوارتز، ۲۵ تا ۹۰ % فلدسپات پتاسیم دار، ۱۰ تا ۶۵% آلبیت و ۱ تا ۵ درصد میکاست. این سنگ به عنوان سنگ نما، پله، کف، استحکامات تونل، پل سازی و … کاربرد دارد.

منبع :
http://www.zahiristone.com/





سنگ مرمریت خور





سنگ مرمریت دهبید





سنگ مرمریت شیراز





سنگ مرمریت کویر کاشان





سنگ مرمریت خوی






سنگ مرمریت کوه سفید






سنگ مرمریت هرسین


منبع :
http://www.artastones.com/

[h=2]سنگ مرمر[/h]




سنگ مرمر نوعی سنگ آهک است که به رنگ‏های گوناگون یافت می‏شود. مرمر سفید از زمان‏های گذشته در ساختمانسازی کاربرد داشته است. مصری‏ها و یونانی‏ها از این سنگ برای ساختن معابد خود استفاده می‏کردند. این سنگ در برابر گرما، سرما و باران مقاوم است.
آیا می‏دانید سنگ مرمر چگونه به وجود می‏آید؟
وقتی سنگ آهک در اعماق زمین به مدت طولانی تحت حرارت و فشار زیاد قرار می‏گیرد، دگرگون شده، به سنگ مرمرتبدیل می‏شود. ماده اصلی سازنده سنگ مرمر، کربنات کلسیم است. برخی از انواع سنگ مرمر دارای 99 درصد کربنات کلسیم‏اند. وجود املاح آلومینیم و منیزیم در سنگ مرمر باعث تنوع رنگ در آن می‏شود. مرمر خالص کاملاً سفید رنگ است.

برای تهیه سنگ مرمر، ابتدا صخره‏های مرمری را توسط ماشین آلات مخصوص به قطعات بزرگ تقسیم می‏کنند. سپس این قطعات را به کارگاه‏های مخصوص برش سنگ منتقل می‏کنند و آنها را در اندازه‏های دلخواه و مناسب برش می‏دهند. پس از برش، سنگ مرمر را با دستگاه‏های مخصوص صیقل می‏دهند تا سطحی صاف و هموار پیدا کنند. به این ترتیب سنگ مرمر، آماده استفاده می‏شود. ایتالیا یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سنگ مرمر در جهان است. مرغوب‏ترین سنگ‏های مرمر جهان نیز در همین کشور تولید می‏شوند.
سنگ مرمر به خاطر زیبایی خاصی که دارد همواره در مجسمه‏سازی، کارهای ساختمانی و تزیینی مورد استفاده قرار گرفته است. هنرمندان برجسته‏ای چون «میکل آنژ» و «لئوناردو داوینچی» در بسیاری از آثار خود از سنگ مرمراستفاده کرده‏اند.

تنظیم:بخش کودک و نوجوان


منبع :http://www.tebyan.net/



کاتالوگ سنگ های مرمر ایران - IRAN ONYX Stones

سنگ مرمر سبز کرمان

سنگ مرمر عسلی مشهد راه دار



منبع : http://davary.com/



 

zamen

عضو جدید
مشکل اجرای نما

مشکل اجرای نما

با سلام
اولین کاریه که شروع کردم.نمای یک ساختمون 2 طبقه رو به صورت کلی ،تامین مصالح و ابزار الات به یک نماکار دادم.البته ستگ مصرفی تراورتن شکلاتیه.در 1/3 اخر کار سنگی که اورده بود تموم شد و برای ادامه کار سنگ تهیه کرد.اما امروز که رفتم سر کار متوجه شدم رنگ سنگی که داره برای بقیه کار استفاده میکنه با بقیه کار متفاوته و تیره تره.
به نظرتون در این مرحله چه کار میشه کرد و با استا کار باید چه برخوردی داشت؟
 

Rah Pardaz

همکار مدیر تالار مهندسی عمران متخصص راهداری
کاربر ممتاز
با سلام
اولین کاریه که شروع کردم.نمای یک ساختمون 2 طبقه رو به صورت کلی ،تامین مصالح و ابزار الات به یک نماکار دادم.البته ستگ مصرفی تراورتن شکلاتیه.در 1/3 اخر کار سنگی که اورده بود تموم شد و برای ادامه کار سنگ تهیه کرد.اما امروز که رفتم سر کار متوجه شدم رنگ سنگی که داره برای بقیه کار استفاده میکنه با بقیه کار متفاوته و تیره تره.
به نظرتون در این مرحله چه کار میشه کرد و با استا کار باید چه برخوردی داشت؟

با سلام خدمت دوست عزیز .......

درخصوص سنگ ها استفاده شده در نمای ساختمان شما ......... بایستی خود ناظر یا خود شما ........ این قضیه رو کنترل می کردید.......... و اینجا استاد کار زیر بار نمیره ........ اون نصابه .......هر نوع مصالحی که شما بیارین طی نقشه نما تون اجرا می کنه ...... هر چند سلیقه و هوشیاری ایشان ........می تونسته ......از انجام این قضیه جلوگیری کنه ........و شما رو متوجه این تفاوت رنگ بکنه ...........

شما چند راه بیشتر ندارد.........به نظر اینجانب

- بایستی نما رو جمع کنید و الباقی سنگ رو بفرسید ...و درخواست تعویض کنید...... ( پرهزینه)

- توجه به این مقدار تفاوت نکنید و ادامه کار رو در پیش داشته باشید . ( چیزی که معمولا اتفاق می افته )

- با توجه به رنگ این سنگ یک مدل .....طرح کنید............( مناسب ترین گزینه )


http://www.www.www.iran-eng.ir/images/icons/icon2.gif http://www.www.www.iran-eng.ir/images/misc/sticky.gif مهم : [ نما سازی ساختمان ] ► مصالح > روش اجرا
 
در نمای جدید بهترین نما میتونه نمای کامپوزیتباشه اگر چه گرون اما از هر لحاظ عایق اما نمای شسته بعد از مدتی اگه محل زندگی تون شمال باشه و دقت کنید جلبر گهای سبز روش می بنده وخیلی نمای قشنگی نداره.
 

Arezoya

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام دوستان:gol:. نمای یه ساختمون رو می خوایم کار کنیم. می خواستم بدونم قیمت نما مرمر و نما شسته خیلی با هم تفاوت دارن؟ نما مرمر گرونه فک کنم ولی شسته رو نمیدونم. یه نما شسته هم دیدم بعد چن سال شبیه نما سیمانی شده:(. ساختمون هم تو منظقه آب و هوایی سرد و خشکه. برف و بارون زیاد داره. میترسم بعد یه مدتی شسته خراب بشه. به نظرتون مناسبترین نما چی میتونه باشه؟ بعدش اینکه درسته یه متری سنگ ازاره (مرم) کار کنن؟ ینی حتما باید این رعایت بشه؟..........پیشاپیش ممنون از راهنماییتون:gol:
پ.ن: ممنون میشم قیمت نما شسته رو هم بگین
 

saxara

عضو جدید
سنگ های مرمریت بخاطر داشتن زیبایی و مقاومت خوب بسیار مورد توجه معماران و مهندسان قرار میگیرند. البته شایان ذکر است علاوه بر ویژگی های خوبی که دارد در برابر آتش سوزی هم مقاوم است و زود تخریب نمی شود. از سنگ ساختمانی مرمریت می توان برای تمامی قسمت های یک ساختمان استفاده کرد. البته بخاطر وزن سبکی که دارد بیشتر برای نمای بیرونی ساختمان ها استفاده می شود.
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

Similar threads

بالا