نقش يوکا و کويلاجا در تغذيه طیور

"Pejman"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی
فرآورده هاي يوکا و کويلاجا از گياهان Yucca schidigera و Quillaja saponaria توليد مي­شوند. يوکا يک گياه علفي از خانواده زنبق است و بومي مکزيک مي باشد و کويلاجا يک درخت بومي شيلي است. اين گياهان بومي مناطق گرم و خشک هستند و علی رغم تفاوتهای ظاهری، خواص يکساني دارند. براي مثال، هر دو غني از ساپونين بوده و ازمنابع اصلي ساپونين هاي تجاري محسوب مي شوند. يوکا و کويلاجا به طور سنتي به عنوان منابع ساپونين استفاده مي شدند. ساپونين ها شوينده­هاي طبيعي يا سورفکتانت هستند زيرا هم در آب و هم در چربي محلول مي باشند.

ساپونين داراي خاصيت ضد پروتوزوآيي و ضد قارچي بوده، غشاي موکوسي روده را تغيير داده، کلسترول تخم مرغ را کاهش داده، تخمير را در شکمبه تغيير مي دهد، مرده زايي را در خوک کاهش داده و موجب کاهش چربي لاشه مي شود. علاوه بر اين، استفاده از ساپونين هاي کويلاجا به عنوان حامل در واکسن هاي دامپزشکي سابقه طولاني دارد. به علاوه، يوکا داراي تعدادي ترکيبات پلي فنوليک با فعاليت آنتي اکسيداني مي باشد.



برخی از مهمترین اثرات يوکا و کويلاجا به عنوان افزودنیهای خوراکی عبارتند از:

1-کاهش غلظت آمونياک در جايگاههاي پرورش حيوانات
2-ساپونين ها به عنوان ترکيبات حامل کمکي در تجويز واکسن هاي خوراکي
3-از بين برنده پروتوزوآ
4-کنترل انگلهاي روده
5-دليل اثرات ضد تورم مفاصل
6-تأثير يوکا بر متابوليسم نيتروژن در نشخوارکنندگان شامل کاهش اوره و آمونياک سرم
7-بهبود سرعت رشد و بازدهي خوراک در طیور
8-کاهش کلسترول تخم مرغ
 

Similar threads

بالا