نقش اسيد هيوميك واسيد فلوويك درتغذيه گياه

رادپور

عضو جدید
عرض ادب واحترام خدمت همه مهندسين ايراني
دوستان دررابطه با فلويك وهيوميك و خواص آن اطلاعاتي مي خواستم
باتشكر.سعيد رادپور كارشناس زراعت:gol::gol::gol:
 

Mahmuud

عضو جدید
عرض ادب واحترام خدمت همه مهندسين ايراني
دوستان دررابطه با فلويك وهيوميك و خواص آن اطلاعاتي مي خواستم
باتشكر.سعيد رادپور كارشناس زراعت:gol::gol::gol:

1- SisAron- HM حاوي 40 درصد تركيبات آلي شامل اسيد هيوميك و اسيد فالويك، تركيبات آلي ازته ، اسيدهاي آمينه و تركيبات مفيد ديگر بوده كه از بهترين مواد قابل جذب و مفيد براي رشد گياه و افزايش محصول مي باشد. اسيد هيوميك مخلوطي ازمولكولهائي بسيار بزرگ با قابليت كلات كنندگي عناصر فلزي ميباشد.
مزاياي استفاده از SisAron- HM
-افزايش كيفيت و كميت محصولات زراعي و باغي- افزايش جوانه‌ ، شكوفه و بزرگ شدن ميوه - افزايش مقاومت گياه به خشكي - افزايش فعاليت ميكروارگانيسم هاي مفيد خاك - قابليت كلات كنندگي عناصرريزمغذي مانند آهن ودرنتيجه افزايش قابليت جذب آنها توسط گياه - افزايش جذب كودهاي شيميائي در صورت استفاده همزمان با آنها- افزايش مقاومت گياه به شوري و كم‌آبي . - تسهيل تعريق و تعرق گياهي و تقويت سيستم ريشه

نحوه مصرف SisAron- HM
- محلولپاشي برگي: محصولات زراعي- محلولپاشي برگي به ميزان نيم تا يك ليتر در200 ليتر آب –
درختان ميوه - محلولپاشي برگي به نسبت 1 تا 2 در1000 (در صورت نياز تكرار بفاصله حد اقل دو هفته)
- آبياري (قطره اي ، باراني، سطحي و ...): محصولات زراعي، 6-4 ليتر در هكتار همراه آب -درختان ميوه ، 8-4 ليتر در هكتار همراه آب (در صورت نياز تكرار بفاصله حد اقل دو هفته)
محصولات گلخانه اي:
آبياري يك ليتر در 1000 متر مربع
محلولپاشي نيم ليتر در 200 ليتر آب
دفتر مركزي تهران ميدان فاطمي خيابان جويبار ك ميرهادي پ60 شركت فريس
تلفن: 88986480-021 تلفكس 88985804 همراه 09121022096

2- به نظر مي رسد كه اسيدهاي هيوميك تركيبات آلي باعث كاهش خشك شدن سريع قطرات محلول غذايي در سطح برگ شده كه نهايتا مي تواند در جذب بيشتر عناصر غذايي نقش داشته باشد. از طرفي، محلول پاشي اسيدهاي هيوميك در دراز مدت، تجمع بيشتر مواد فتوسنتزي را ترغيب و كارايي بيشتر آنها را از محلول پاشي پنجم به بعد باعث مي گردد كه از طريق افزايش مقدارقند و كاهش پوسيدگي، نقش مثبتي در كيفيت محصول توليد شده دارد (http://www.civilica.com/Paper-SSCI09-SSCI09_109.html )

3-گرينــفر انرژي Greenfer Energy مخلوطي از كلات آهن EDDHA محلول در آب و هيوميك اسيد وفولويك اسيد مخصوص جذب از ريشه مقدار PH پايدار آهن كلات شده 3 تا 11 مقدار كل عصاره هيوميك 21درصد ( هيوميك اسيد 17درصد، فولويك اسيد 4درصد).
به همراه 4 درصدآهن كلات شده با EDDHA-ارتو-ارتو 5/2درصد.


كاربرد آهن كلات شده با اي- دي -دي- اچ- آ(EDDHA)منجر به جلوگيري و جبران كمبود آهن در انواع خاك ها از جمله خاك هاي آهكي و قليايي مي گردد.
اين اثرات شامل:
  • جلوگيري و اصلاح كمبودهاي ناشي از كلروزآهن به سرعت و به طور موثر درخاك هاي مختلف
  • افزايش جذب عناصر غذايي ميكرو و ماكرو براي گياه در انواع خاك و شرايط محيطي
  • آزاد كردن تركيبات معدني.
  • ظرفيت تبادلات كاتيوني خاك را بهبود بخشيده، جمعيت توده ميكروبي خاك را فعال مي سازد.
  • توسعه ريشه گياه را افزايش داده و سبب رشد و تكامل صحيح گياه مي گردد.
مقدار مصرف و روش استفاده در خاك:

كاربرد جهت درختان زيتون، ميوه، مركبات : مقدار دوز مصرفي به ميزان كمبود و اندازه درخت بستگي دارد:

· براي درختان جوان 30-10 گرم به ازاء هر درخت </SPAN></SPAN> درابتداي توليد محصول : 50-30 گرم به ازاء هر درخت
· درختان بارده (اندازه متوسط) : 130-50 گرم به ازاء هر درخت
· درختان بارده (اندازه بزرگ ) : 160-120 گرم به ازاء هر درخت





اين مقدار مي تواند به 2-3 مرحله در طول دوره تقسيم شود . اولين زمان مصرف بهتر است در اواخر زمستان در هنگامي كه شكوفه دهي آغاز ميشود انجام شود، سپس بعد از 30-40 روز دو مرتبه تكرار گردد. سومين مرحله استفاده در هنگام جوانه زني در تابستان است.


جهت تاكستان و بوته ها : 30-10 گرم براي هر گياه كاربرد آن به اندازه گياه بستگي داشته و در طول سال پخش مي شود.

جهت گل رز : 30-10 گرم در 100 ليتر آب در طول تابستان و 15-7 گرم در100 ليتر آب در فصل زمستان


سبزيجات گياهي و باغي : 5-4 كيلوگرم در هكتار در هر بار استفاده با آب آبياري بسته به نوع نياز و اندازه محصول.

4-3 بار استفاده درطول دوره محصول زراعي توصيه شده و اولين مرحله استفاده بعداز انتقال نشاء يا در آغاز فعاليت رويشي مي باشد.


  • چگونه در آب مخلوط كنيم؟


ابتدا مقدار مصرفي را در تانكي جداگانه حل نموده براي مدت 3-5 دقيقه تكان دهيد،سپس استفاده نماييد.

سازگاري:

انرژي گرينفر با اكثركودها و توليدات شيميايي كه به صورت طبيعي در كشاورزي به كار مي روند سازگار است. ولي با اين حال قبل از مخلوط كردن، تست نماييد.
با روغن هاي معدني ، نيترات كلسيم، تركيبات اسيدي و محصولات با واكنش اسيدي يا كالاهاي محتوي مقدار قابل توجهي كلسيم يا منيزيم مخلوط نكنيد.

هشدار:
دور از دسترس كودكان قرار دهيد. دور از مواد غذايي، آب آشاميدني و خوردني نگهداري شود. از تماس چشم با آن خودداري شود. در صورت تماس با چشم فوراً با مقدارزيادي آب شستشو دهيد.
از در معرض نورقرار دادن آن جلوگيري كرده و در پاكت اصلي نگهداري كنيد.

تنها در صورت لزوم استفاده شود. بيش از مقدار مناسب استفاده نكنيد.


نكته:

توصيه ها و اطلاعات جمع آوري شده از چندين مطالعه و آزمايشات بدست آمده است. با اين وجود در طول كاربرد يك محصول چندين فاكتور وجود دارد كه خارج از كنترل ما است (نحوه كاربرد، شرايط آب و هوايي و غيرهپس هر نوع توصيه، بايستي بايد با شرايط سازگار شود.

3369148-0311
 

رادپور

عضو جدید
با تشكر
فرموديد كليت كننده عناصر ريز مغذي است
آيا عناصر مسموم كننده را كليت ميكند
چگونه بر رشد ريشه گياهان موثر است دليل رشد چيست
وچون يك پليمر است مي تواناز طريق برگ جذب شود:gol:
 

nice_boy2005

عضو جدید
1- SisAron- HM حاوي 40 درصد تركيبات آلي شامل اسيد هيوميك و اسيد فالويك، تركيبات آلي ازته ، اسيدهاي آمينه و تركيبات مفيد ديگر بوده كه از بهترين مواد قابل جذب و مفيد براي رشد گياه و افزايش محصول مي باشد. اسيد هيوميك مخلوطي ازمولكولهائي بسيار بزرگ با قابليت كلات كنندگي عناصر فلزي ميباشد....



3369148-0311
خوب من یه سوال کاملن بی ربط داشتم میخواستم بدونم میشه این اسیدو به آب آکواریوم اضافه کرد آخه میگن بهترین آب برای نمو ماهیهای گرمسیری آب سیاهه که مقادیری از این اسید رو توش داره اگه میشه چطور؟ چقدر؟ آیا برای موجودات زنده ضرر داره ؟
 

mihman

عضو جدید
humık fulvık ast (humık=

humık fulvık ast (humık=

sarafraz گفت،


09/21/2009 در 8:38 ب.ظ
1مواد هــومیک عبارتند از برخی ترکیبات موجود در ساختار بعضی از خاک ها که به آن خاک غنا و برکت می دهند، این مواد در اثر یکسری واکنش های مینرالینزه شدن تدریجی به وجود می آیند و مواد هـومیک در اصل به عنوان 90% – 85% ساختار آلی خاک های با قدرت زراعی بالا را تشکیل می دهند. این مواد در اثر فعل و انفعالات صورت گرفته بر روی باقی مانده بدن حیوانات و یا گیاهان متلاشی شده در خاک تشکیل می شوند.
خود مواد هـومیک با توجه به نوع ساختار و نیز ترکیب مواد مختلف در ساختمان آنها به انواع مختلف تقسیم بندی می شوند. مواد هـومیک در داخل محلول های اسیدی و قلیایی به صورت متفاوت حل می شوند که بر این اساس مواد هـومیک به 3 دسته کلی قابل تقسیم می باشند :
1) مواد هـومین ***که در هیچ یک از رده های PH حل نمی گردند.
2) اسیدهای هـومیکی*** قابل انهلال در PH>2 .
3) اسیدهای فولو و*** که در تمام PH قابل انحلال می باشند.
هر مولکول موجود در ساختار مواد هـومین با مولکولهای دیگر آن ماده متفاوت است و این مربوط به نوع ساختار و شکل ترکیبی آن می باشد. حل شدن مواد باقی مانده بر خاک و تاثیرات میکروارگانیزم های موجود در خاک در آن واحد با 2 نوع مکانیسم مختلف صورت می گیرد :
1) مولکول های بزرگی مانند پروتین ها، چربی ها و نشاسته به مولکول های کوچکتری تقسیم می شوند.
2) سنتز مواد هـومین به توسط مولکول های بدست آمده از شکستن مولکول های بزرگتر.
در این میان تاثیر مواد و جانوران زنده ای که درون خاک زندگی می کنند، من جمله برخی کرم های حلقوی بعد از هر بارندگی نیز به تعداد زیاد در خاک مشاهده می گردند، در تشکیل این مواد هـومینی غیر قابل انکار است چنانچه چارلز داروین ( نظریه پرداز معروف تکامل تدریجی ) قبلا به تاثیر این جانداران بسیار مفید در بارور کردن خاک اشاره کرده بود. زیرا مواد هومینی براحتی هضم نمی شوند .
دانشمند معروف پریا نیشنیکوف، بر تاثیرات گیاهان و درختان بر ساخت مواد هـومین در خاک اشاره کرده است. برای گیاهان و درختان، شکسته شدن ساختار مواد هو موسی بر اثر وجود میکرو ارگانیزم های همزیست است.
مواد هومین موجود طبیعی، بسیار کم در طبیعت از لحاظ بیولوژیکی و شیمیایی فعال هستند زیرا در ترکیب ساختار آنها فلزات موجود درخاکها که مانع آزادی عمل آنها به صورت طبیعی می شوند و جذب آنها را به خودی خود برای گیاهان و درختان غیر ممکن می کنند، لذا برای جذب بیشتر آنها توسط گیاهان و درختان، این مواد را به روش های بیوشیمیایی فعال می کنند تا قابلیت انحلال آنها در آب بیشتر شود و در نهایت به راحتی جذب گیاه گردند. مواد فعال کننده که برای شکستن ساختار مولکولی بزرگ این مواد و تبدیل آنها به مولکول های ریز قابل استفاده می شوند، بعد از اضافه کردن محلولی، از مولکول شکسته شده، و جدا می گردند و بنابراین، این مواد کودی می توانند از طریق روزنه های گیاه و غشاء نازک آنها جذب و مورد استفاده گیاه واقع گردند.
=2در تکنولوژی تولید کوده اورگانیک مایع ( Ferbanat L ) از روش شکستن مولکول های بزرگ و تبدیل آنها به مولکول های کوچک استفاده می شود.
مواد فعال ساز بیولوژیکی خاک و گیاهان+ عناصر میکرو > > میکروهـومات >> مواد هـومین<
اسیدهای هـومیک برای مناطق نسبتا خشک و زمین های زراعی وسیع مهم می باشند چون در فعال کردن میکروارگانیسم های موجود در خاک کمک زیادی می کنند. میکرو هـومات ها در مناطق کم آب و نسبتا خشک به گیاه کمک می کنند تا طول دوران رشد زیادی را داشته باشد.
از میکروارگانیسم های ( باکتری ها ) موجود در مناطق ریشه گیاه می توان به
Pseudomonas , Bacillus , Azomonas , Agrabacterium , Flaro Bacterium , Acrobacter
اشاره کرد که به گیاه یا درخت تاثیر مثبت می گذارند، یعنی در رشد گیاه و نیز در از بین بردن باکتری های منفی مزاحم نقش عمده ای دارند. این باکتری ها در سنتزهورمون های گیاه نیز نقش عمده ای دارند. باکتری های موجود در خاک ( در ناحیه ریشه گیاهان )، خاک و گیاه سه قسمت از یک اکوسیستم می باشند که در کنار هم زندگی همزیستی دارند.(باکتری+خاک+گیاه) فعالیت های متا بولیکی ریشه)
از یک طرف گیاه در حال رشد غذای لازم را برای زندگی باکتری های موجود در آن ناحیه را فراهم می کندو از طرف دیگر این باکتری ها با فعل و انفعالات صورت گرفته در بنیانشان غذای لازم را برای رشد گیاه فراهم نموده وفعالیت های بیولوژیکی وفیزیولوژیکی ریشه ای را بیشتر میکنند و تمام این حرکات و واکنش ها در خاک صورت می گیرد. علاوه بر این باکتری های موجود در ناحیه ریشه گیاه، از گیاه در برابر مواد هومین ریخته شده در منطقه ریشه محافظت کرده و نیز بین تولید این مواد و استفاده گیاه از آنها یک حالت تعادل برقرار می کند و بنابراین خاک را همواره با قابلیت باروری بالا حفظ می کند. قرار گرفتن باکتری های موجود در منطقه ریشه گیاه بستگی به سن گیاه، مورفولوژی ریشه و نوع مواد غذایی میکروارگانیسم ها بستگی دارد که این به تاثیرات محیط نیز مرتبط می باشد.
دو نوع باکتری Pseudomanas(Bacillus دارای قابلیت بزرگ کردن و حالت آنتی بیوتیکی برای گیاه می باشند. در ضمن این نوع باکتری ها برای متابولیست ثانویه نیز به کار گرفته می شوند و علاوه بر این باکتری ()(ASSOCIATIVUS در حفاظت از گیاه نیز به کار می رود. بنا به این دلایل استفاده از Ferbanat L برای زمانهای طولانی رایج خواهد بود. نظریه هیلت نر سال 1904 HILTNER
نتیجه اینکه استفاده از Ferbanat L در تولید محصولات زراعی به دلایل داشتن پتانیسل بالا در استفاده اکولوژیک و قابلیت بالای آن در تنظیم نیتروژن و مقاوم کردن گیاه در برابر آفت ها و نیز افزایش رشد گیاه دارای اهمیت بسیار فراوانی است. استفاده از کود Ferbanat L باعث می شود تا دیگر نیازی به سموم و داروهای گیاهی برای از بین بردن علف های هرز نباشد. استفاده از فربانات.ال باعث افزایش قابلیت زراعی زمین های روستاها می گردد. قابلیت باروری خاک از 12% تا%70 بالا می رود که دیگر نیازی به استفاده از هورمونهای مضر نخواهد بود و مهمترین مزیت استفاده از Ferbanat L رسیدن به سطح محصولات بسیار استاندارد و با کیفیت عالی می باشد. یکی از مهم ترین مزیت های استفاده از این میکروهـومات ها تاثیر بسیار مثبت آنها در افزایش قابلیت سنتز(پروتین وکربن هیدرات) گیاه و متابولیسم آنها خواهد بود.
افزایش قابلیت زراعی خاک و مقاومت آن در برابر باکتری ها و یا علف های هرز، عدم نیاز به مواد شیمیایی و سمی از دیگر مزایای استفاده از Ferbanat L می باشد. دانمارک یکی از کشورهایی است که اهداف بالا را در سال 2010 به واقعیت خواهد رساند. علاوه بر آن کشورهای اتحادیه اروپا و در راس آن انگلستان رسیدن به اهداف بالا را سرلوحه برنامه های کشاورزی مدرن و ارگانیگ قرار داده اند.
تولید بالا در محصولات کشاورزی تنها از طریق استفاده از کودهای شیمیایی امکان پذیر نیست. علاوه بر این استفاده از این نوع کودها سالیانه در تمام نقاط جهان کاهش نیز می یابد ( به دلیل آثار شیمیایی و گاها سمی آنها ). این در حالی است که مصرف کود ارگانیک مانند Ferbanat L روز به روز بیشتر می گردد و بر مصرف سالیانه آنها به طور متوسط %25 اضافه می شود. واکنش های بین میکروهـوما تها و نیز میکروارگانیسم های ( باکتری های ) موجود در ریشه گیاهان تاثیر بسیار زیادی در رشد گیاه و تامین تغذیه آن دارند.
متاسفانه به دلیل آشنایی کم کشاورزان و تولید کنندگان محصولات کشاورزی با کودهای آلی هنوز استفاده رایج از این نوع کودها، در مناطق روستایی متداول نشده است. امروزه استفاده از کودهای شیمیایی به دلیل آثار مخرب و زیانبار آنها بر روی محیط زیست در حال منسوخ شدن است. استفاده از برخی باکتری های مفید آلی بصورت کمپلکس میکروبیولوژیکی مانند (آ سوکیا تی وس)ومیکرو هومات ها وباکتری های پاتوژنیکی ریشه. همگی سهم بیشتری در جهت روند رشد وبرداشت محصولات طبیعی را داشته و خاک را برای بارور کردن هر چه بیشتر آن… نتایج زیر را به دنبال داشته است :
1) خاک های با رورشده به این روش، در حدود%25 – %70کاهش استفاده از کودهای شیمیایی فسفاته و نیتروژن دار ازت را به دنبال داشته است.
2) تولید محصولات کشاورزی با استاندارد و کیفیت و نیز کمیت بالا را تضمین می کند.
3) استفاده از علف کشهای بسیار گران را منسوخ می کند. PESTIT
4) زمین های زراعی زیادی را می توان با این روش بارورتر کرد.
5) تمام فضولات به دست آمده ناشی از جانداران و گیاهان’که قبلا دفع می شدند در این روش مورد استفاده قرار می گیرند.
6) در این روش قابلیت با روری و مساعد بودن زمین زراعی جهت کشت افزایش می یابد که این مساله همراه با اضافه کردن مواد بیولوژیک و عناصر حیاتی به خاک ممکن می گردد.
7) افزایش تولید محصولات کشاورزی به مقدار 30%-50%
محصولات کشاورزی تولید شده به این روش به دلیل استفاده از کودهای ارگانیک ( نه شیمیایی، غیرسمی و غیر هورمونی ) خواهند بود.
 

mihman

عضو جدید
در مورد أسيد هيوميك و فلو ويك أز موأد هيوميك

در مورد أسيد هيوميك و فلو ويك أز موأد هيوميك

  1. file:///C:/Users/HASAN/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif
sarafraz گفت،
09/21/2009 در 8:38 ب.ظ
1مواد هــومیک عبارتند از برخی ترکیبات موجود در ساختار بعضی از خاک ها که به آن خاک غنا و برکت می دهند، این مواد در اثر یکسری واکنش های مینرالینزه شدن تدریجی به وجود می آیند و مواد هـومیک در اصل به عنوان 90% – 85% ساختار آلی خاک های با قدرت زراعی بالا را تشکیل می دهند. این مواد در اثر فعل و انفعالات صورت گرفته بر روی باقی مانده بدن حیوانات و یا گیاهان متلاشی شده در خاک تشکیل می شوند.
خود مواد هـومیک با توجه به نوع ساختار و نیز ترکیب مواد مختلف در ساختمان آنها به انواع مختلف تقسیم بندی می شوند. مواد هـومیک در داخل محلول های اسیدی و قلیایی به صورت متفاوت حل می شوند که بر این اساس مواد هـومیک به 3 دسته کلی قابل تقسیم می باشند :
1) مواد هـومین ***که در هیچ یک از رده های PH حل نمی گردند.
2) اسیدهای هـومیکی*** قابل انهلال در PH>2 .
3) اسیدهای فولو و*** که در تمام PH قابل انحلال می باشند.
هر مولکول موجود در ساختار مواد هـومین با مولکولهای دیگر آن ماده متفاوت است و این مربوط به نوع ساختار و شکل ترکیبی آن می باشد. حل شدن مواد باقی مانده بر خاک و تاثیرات میکروارگانیزم های موجود در خاک در آن واحد با 2 نوع مکانیسم مختلف صورت می گیرد :
1) مولکول های بزرگی مانند پروتین ها، چربی ها و نشاسته به مولکول های کوچکتری تقسیم می شوند.
2) سنتز مواد هـومین به توسط مولکول های بدست آمده از شکستن مولکول های بزرگتر.
در این میان تاثیر مواد و جانوران زنده ای که درون خاک زندگی می کنند، من جمله برخی کرم های حلقوی بعد از هر بارندگی نیز به تعداد زیاد در خاک مشاهده می گردند، در تشکیل این مواد هـومینی غیر قابل انکار است چنانچه چارلز داروین ( نظریه پرداز معروف تکامل تدریجی ) قبلا به تاثیر این جانداران بسیار مفید در بارور کردن خاک اشاره کرده بود. زیرا مواد هومینی براحتی هضم نمی شوند .
دانشمند معروف پریا نیشنیکوف، بر تاثیرات گیاهان و درختان بر ساخت مواد هـومین در خاک اشاره کرده است. برای گیاهان و درختان، شکسته شدن ساختار مواد هو موسی بر اثر وجود میکرو ارگانیزم های همزیست است.
مواد هومین موجود طبیعی، بسیار کم در طبیعت از لحاظ بیولوژیکی و شیمیایی فعال هستند زیرا در ترکیب ساختار آنها فلزات موجود درخاکها که مانع آزادی عمل آنها به صورت طبیعی می شوند و جذب آنها را به خودی خود برای گیاهان و درختان غیر ممکن می کنند، لذا برای جذب بیشتر آنها توسط گیاهان و درختان، این مواد را به روش های بیوشیمیایی فعال می کنند تا قابلیت انحلال آنها در آب بیشتر شود و در نهایت به راحتی جذب گیاه گردند. مواد فعال کننده که برای شکستن ساختار مولکولی بزرگ این مواد و تبدیل آنها به مولکول های ریز قابل استفاده می شوند، بعد از اضافه کردن محلولی، از مولکول شکسته شده، و جدا می گردند و بنابراین، این مواد کودی می توانند از طریق روزنه های گیاه و غشاء نازک آنها جذب و مورد استفاده گیاه واقع گردند.
=2در تکنولوژی تولید کوده اورگانیک مایع ( Ferbanat L ) از روش شکستن مولکول های بزرگ و تبدیل آنها به مولکول های کوچک استفاده می شود.
مواد فعال ساز بیولوژیکی خاک و گیاهان+ عناصر میکرو > > میکروهـومات >> مواد هـومین<

اسیدهای هـومیک برای مناطق نسبتا خشک و زمین های زراعی وسیع مهم می باشند چون در فعال کردن میکروارگانیسم های موجود در خاک کمک زیادی می کنند. میکرو هـومات ها در مناطق کم آب و نسبتا خشک به گیاه کمک می کنند تا طول دوران رشد زیادی را داشته باشد.
از میکروارگانیسم های ( باکتری ها ) موجود در مناطق ریشه گیاه می توان به
Bacillus , Azomonas , Agrabacterium , Flaro Bacterium , Acrobacter
اشاره کرد که به گیاه یا درخت تاثیر مثبت می گذارند، یعنی در رشد گیاه و نیز در از بین بردن باکتری های منفی مزاحم نقش عمده ای دارند. این باکتری ها در سنتزهورمون های گیاه نیز نقش عمده ای دارند. باکتری های موجود در خاک ( در ناحیه ریشه گیاهان )، خاک و گیاه سه قسمت از یک اکوسیستم می باشند که در کنار هم زندگی همزیستی دارند.(باکتری+خاک+گیاه) فعالیت های متا بولیکی ریشه)
از یک طرف گیاه در حال رشد غذای لازم را برای زندگی باکتری های موجود در آن ناحیه را فراهم می کندو از طرف دیگر این باکتری ها با فعل و انفعالات صورت گرفته در بنیانشان غذای لازم را برای رشد گیاه فراهم نموده وفعالیت های بیولوژیکی وفیزیولوژیکی ریشه ای را بیشتر میکنند و تمام این حرکات و واکنش ها در خاک صورت می گیرد. علاوه بر این باکتری های موجود در ناحیه ریشه گیاه، از گیاه در برابر مواد هومین ریخته شده در منطقه ریشه محافظت کرده و نیز بین تولید این مواد و استفاده گیاه از آنها یک حالت تعادل برقرار می کند و بنابراین خاک را همواره با قابلیت باروری بالا حفظ می کند. قرار گرفتن باکتری های موجود در منطقه ریشه گیاه بستگی به سن گیاه، مورفولوژی ریشه و نوع مواد غذایی میکروارگانیسم ها بستگی دارد که این به تاثیرات محیط نیز مرتبط می باشد.
دو نوع باکتری Pseudomanas(Bacillus دارای قابلیت بزرگ کردن و حالت آنتی بیوتیکی برای گیاه می باشند. در ضمن این نوع باکتری ها برای متابولیست ثانویه نیز به کار گرفته می شوند و علاوه بر این باکتری ()(ASSOCIATIVUS در حفاظت از گیاه نیز به کار می رود. بنا به این دلایل استفاده از Ferbanat L برای زمانهای طولانی رایج خواهد بود. نظریه هیلت نر سال 1904 HILTNER
نتیجه اینکه استفاده از Ferbanat L در تولید محصولات زراعی به دلایل داشتن پتانیسل بالا در استفاده اکولوژیک و قابلیت بالای آن در تنظیم نیتروژن و مقاوم کردن گیاه در برابر آفت ها و نیز افزایش رشد گیاه دارای اهمیت بسیار فراوانی است. استفاده از کود Ferbanat L باعث می شود تا دیگر نیازی به سموم و داروهای گیاهی برای از بین بردن علف های هرز نباشد. استفاده از فربانات.ال باعث افزایش قابلیت زراعی زمین های روستاها می گردد. قابلیت باروری خاک از 12% تا%70 بالا می رود که دیگر نیازی به استفاده از هورمونهای مضر نخواهد بود و مهمترین مزیت استفاده از Ferbanat L رسیدن به سطح محصولات بسیار استاندارد و با کیفیت عالی می باشد. یکی از مهم ترین مزیت های استفاده از این میکروهـومات ها تاثیر بسیار مثبت آنها در افزایش قابلیت سنتز(پروتین وکربن هیدرات) گیاه و متابولیسم آنها خواهد بود.
افزایش قابلیت زراعی خاک و مقاومت آن در برابر باکتری ها و یا علف های هرز، عدم نیاز به مواد شیمیایی و سمی از دیگر مزایای استفاده از Ferbanat L می باشد. دانمارک یکی از کشورهایی است که اهداف بالا را در سال 2010 به واقعیت خواهد رساند. علاوه بر آن کشورهای اتحادیه اروپا و در راس آن انگلستان رسیدن به اهداف بالا را سرلوحه برنامه های کشاورزی مدرن و ارگانیگ قرار داده اند.
تولید بالا در محصولات کشاورزی تنها از طریق استفاده از کودهای شیمیایی امکان پذیر نیست. علاوه بر این استفاده از این نوع کودها سالیانه در تمام نقاط جهان کاهش نیز می یابد ( به دلیل آثار شیمیایی و گاها سمی آنها ). این در حالی است که مصرف کود ارگانیک مانند Ferbanat L روز به روز بیشتر می گردد و بر مصرف سالیانه آنها به طور متوسط %25 اضافه می شود. واکنش های بین میکروهـوما تها و نیز میکروارگانیسم های ( باکتری های ) موجود در ریشه گیاهان تاثیر بسیار زیادی در رشد گیاه و تامین تغذیه آن دارند.
متاسفانه به دلیل آشنایی کم کشاورزان و تولید کنندگان محصولات کشاورزی با کودهای آلی هنوز استفاده رایج از این نوع کودها، در مناطق روستایی متداول نشده است. امروزه استفاده از کودهای شیمیایی به دلیل آثار مخرب و زیانبار آنها بر روی محیط زیست در حال منسوخ شدن است. استفاده از برخی باکتری های مفید آلی بصورت کمپلکس میکروبیولوژیکی مانند (آ سوکیا تی وس)ومیکرو هومات ها وباکتری های پاتوژنیکی ریشه. همگی سهم بیشتری در جهت روند رشد وبرداشت محصولات طبیعی را داشته و خاک را برای بارور کردن هر چه بیشتر آن… نتایج زیر را به دنبال داشته است :
1) خاک های با رورشده به این روش، در حدود%25 – %70کاهش استفاده از کودهای شیمیایی فسفاته و نیتروژن دار ازت را به دنبال داشته است.
2) تولید محصولات کشاورزی با استاندارد و کیفیت و نیز کمیت بالا را تضمین می کند.
3) استفاده از علف کشهای بسیار گران را منسوخ می کند. PESTIT
4) زمین های زراعی زیادی را می توان با این روش بارورتر کرد.
5) تمام فضولات به دست آمده ناشی از جانداران و گیاهان’که قبلا دفع می شدند در این روش مورد استفاده قرار می گیرند.
6) در این روش قابلیت با روری و مساعد بودن زمین زراعی جهت کشت افزایش می یابد که این مساله همراه با اضافه کردن مواد بیولوژیک و عناصر حیاتی به خاک ممکن می گردد.
7) افزایش تولید محصولات کشاورزی به مقدار 30%-50%
file:///C:/Users/HASAN/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image003.gifمحصولات کشاورزی تولید شده به این روش به دلیل استفاده از کودهای ارگانیک ( نه شیمیایی، غیرسمی و غیر هورمونی ) خواهند بود.

:gol::gol::gol:
 

حمید 88

کاربر فعال مهندسی کشاورزی ,
کاربر ممتاز
با سلام وتشکر
تاثیر اسید هیومیک در خاک دقیقا چیست آیا سبب نفوذ پذیری بهتر خاک یا نگهداری بهتر مواد غذایی میشود یعنی نقش ان بیشتر غیر مستقیم است واینکه ایا در خاک باقی می ماند یا اینکه مصرف شده ویا تجزیه میشود ویا ابشویی میشود ودیگر اینکه مقار مصرف وتعداد بهینه مصرف ان چقدر است
 

نارون

عضو جدید
کاربر ممتاز
با توجه به ملاحضات زیست محیطی، اخیرا استفاده از انواع اسیدهای آلی برای بهبود کمی و کیفی محصولات زراعی و باغبانی رواج فراوان یافته است . مقادیر بسیار کم از اسید های آلی اثرات قابل ملاحظه ای در بهبود خصوصیات فیزیکی،شیمیایی و بیولوژیکی خاک و نیزافزایش بهبود کیفیت محصولات کشاورزی داشته است. اسیدهیومیک به عنوان یک اسید آلی حاصل از هوموس و سایر منابع طبیعی از طریق اثرات هورمونی و بهبود جذب عناصر غذایی، سبب افزایش بیوماس ریشه و اندام هوایی می شود. ریشه در تامین مواد خام برای اندام های هوایی نقش یسازیی دارد و رشد آن وابسته به تامین مواد پرورده از بخش هوایی گیاه است. اسید هیومیک سبب تشکیل کمپلکس های پایدار و نامحلول با عناصر میکرو و در نتیجه افزایش جذب و بالا رفتن میزان تولید در گیاهان می شود. لییو و همکاران در بررسی اثر هیومیک اسید روی گیاه بنت گراس دریافتند که هیومیک اسید به طور معنی داری سرعت تنفس و توسعه بیوماس ریشه و محتوی موادغذایی گیاه را افزایش داد. در بررسی اثر فسفر و اسید هیومیک بر میزان نیتروژن موجود در کاهو مشاهده شد که فسفر میزان نیتروژن موجود در کاهو را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد ولی هیومیک اسید اثر معنی داری ندارد. ولی مصرف همزمان اسید هیومیک و فسفر میزان نیتروژن را افزایش می دهد و بر میزان کلسیم، پتاسیم، آهن، مس و منگنز اثر قابل توجهی ندارد. چانگ هوا و همکاران(1998) در آزمایش دیگری مشاهده کردند که اسید هیومیک باعث افزایش وزن، نیترات، فسفر و عناصر کم مصرف مثل آهن، منگنز، مس و روی می شود. مصرف همزمان هیومیک اسید و نیتروژن بر میزان نیتروژن و فسفر اثر داشته ولی روی میزان نیترات و وزن سر اثری نداشته است. همچنین مشاهده شد که هیومیک اسید باعث حذف اثرات اضافی نیترات می شود. ترکمن و همکاران (2004)در بررسی اثر هیومیک اسید بر کشت هیدروپونیک گوجه فرنگی مشاهده کردند که هیومیک اسید بر میزان کلسیم و پتاسیم و طول شاخساره و ریشه گیاهان موثر بوده ولی میزان این مواد در برگ و میوه متفاوت بوده است. ازمایشات نشان داد که غلظت 50 میلی گرم در لیتر اسید هیومیک عامل طویل شدن سلول های ریشه نخود بوده است در حالی که غلظت های بالاتر اثر معنی داری نداشتند. این آزمایش به منظور بررسی اثر هیومیک اسید بر رشد کاهو در سیستم هیدروپونیک انجام شد.

منبع: بررسی اثر غلظتهای مختلف هومیک اسید در محلول غذایی بر خصوصیات رشدی کاهو


مریم مظفریان[SUP]1[/SUP] زهرا عفیفی پور[SUP]2 [/SUP]مریم حقیقی[SUP]* 3


اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
دانشگاه زنجان، 19 الی 21 شهریور 1390
[/SUP]
 

Similar threads

بالا