نحوه ارزیابی کیفیت خلال

azizd

عضو جدید
نحوه ارزیابی کیفیت خلال :
کیفیت خلال با سه شاخص تعیین میشود :
1-عددسیلیس
طول100گرم خلال را عدد سیلین گویند که بستگی به وضعیت تیغه آسیاب دارد عدد سیلین بیان کننده درجه ظریف بودن خلال و سطح مخصوص خارجی است.
عدد نرمال آن حدود 15 متر است در صورتی که عدد سیلین گوچکتر از 10متر باشد نامرغوب می باشد.
عدد سیلین پارامتری برای تعیین کیفیت خلال است ودر صورتیکه بیش از20متر باشد مرغوب است.
2-عدد سوئدی
نسبت مقدار خلالهای بزرگتر یا مساوی 5cmبه وزن خلالهای کوچکتر یا مساوی1cmدر100 گرم خلال است.
عدد سوئدی خوب باید بیشتر از 10باشد ولی بهترین عدد بین 20-15 است.
این اندیس معیارس جهت عبور شربت از لابلای خلال است در صورتیکه عدد سوئدی کمتر از 10باشد نامرغوب است.
3- عدد موس یا نرمه
نرمه به خلالی گویند که اندازه آن کوچکتر یا مساوی 1cmاست بنابراین وزن چنین خلالی را عدد موس گویند.
این رقم بین 2-3 درصد نرمال است و هیچگاه نباید از 5درصد تجاوز کند .
علل ایجاد نرمه عبارت اند از:دور زیاد آسیاب خلال ، قرار گرفتن برگ و علف لابلای تیغه های آسیاب خلال و کندبودن بیش از حد تیغه های آسیاب خلال.
 
بالا