میوه ی پیوندی! پرتقال خونی؟... چجوری؟

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
من فقط میدونم رنگیزه انتوسیانین باعث قرمزیشه . و متاسفانه توی نت هم مطلب خاصی پیدا نکردم . اینجا پرتقالها رو معرفی کرده و یه توضیح مختصری برای پرتقالهای خونی گفته:gol: .
 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
من شنیده بودم که این پرتقالا پیوندی هست:w16:
 

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
اونها هم یه نوع پرتقال هستند . پیوند خاصی نیست که به این شکل دراومده باشن . مثل پرتقالهای نافدار .اینها هم نوعی پرتقال هستند که انتوسیانین بالا دارند . و شبهای خنک و روزهای گرم این حالت رو تشدید میکنه و با کیفیت تر میشن .:gol:
 

"Pejman"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی
راستی آنتوسیانین ها که رنگ بنفش هستند. ... مگه رنگدانه قرمز از مثلا پیکروکروسین همون زعفران هم نیستند ؟ دلیل اصلیش آخه چی هست به نظرتون ؟ من خودم درختشو دیدم. از باغدار پرسیدم پیوندی هست یا نه که باغدار گفت نخیر از اول اینجوری بوده. اسم جنس و گونش چیه آخه. .......
 

نارون

عضو جدید
کاربر ممتاز
نظر من هم مثل کلروفیل جان هست.ترم قبل استادمون اینو بهمون گفت.
ولی یه چیز جالب و خیلی خنده دار توی یکی از کتابهای طبی و دارویی نوشته شده بود که پرتقال خونی از پیوند پرتقال با انار هست که قرمز میشه!!! که اصلا چنین چیزی ممکن نیست
 

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
انتوسیانین رنگیزه ایه که عامل قرمزی بعضی میوه ها از جمله پرتقاله . مثلا عامل قرمزی در گوجه فرنگی لیکوپن و کاروتن هست .
متاسفانه تو نت چیزی پیدا نکردم و البته کتابهای درسی ما هم جز یکی 2 خط چی بیشتری راجه بهش ننوشته . اسمش blood orange یا همون پرتقال خونیه . ارقامی که ایران کشت میشه :
St.Micheal blood , Rubby , Sanford blood , Egyption blood , Moltese هستش . گوشت رنگی در اثر وجود انتوسیانین بوده و ازنواحی مدیترانه هستند .



بیشتر دستور غذایی میشه پیدا کرد راجه بهش! یه سری متن انگلیش پیدا کردم . متن ساده ایه . جواب سوالت رو کمی شاید بده .
What is a blood orange?

As its name suggests, this orange is red in color, sometimes in splotches on the outside but definitely on the inside. The concentration of the red inside depends on the particular type of orange and growing conditions.

When you squeeze it, you really get a glimpse of the blood reference as the juice will resemble more that of a cranberry than an orange.



Where does the red color come from
?

Blood oranges are “bloody” from a pigment called anthocyanin, which is widely found in the plant kingdom and can appear red as in cherries and red cabbage to blue as in blueberries and cornflowers or even purple as in pansies and eggplants (aubergines).

Anthocyanin is reported to have many health benefits as it is a powerful antioxidant that can slow or prevent the growth of cancer cells–and even kill them. Moreover blood oranges contain high amounts of Vitamin C (up to 130% of recommended daily amount), potassium, Vitamin A, iron, calcium, and even fiber. Oranges and their juice can also help prevent the build-up of bad cholesterol as well as lower the risk of heart disease, high blood pressure, stroke, and cataracts
.

Where do blood oranges come from?

The blood orange originated in Sicily and Spain and varieties include Tarocco, Moro (or Morro), and Sanguinello (or Sanguigno). In fact you may hear the term “Sicilian Blood Oranges” even though they are grown in other parts of the world–including right here in Calabria. We get ours from one of P’s friends and as you can see from the above photo, these aren’t as bloody as some.

And so through the magic of shipping and distribution of seeds, you can also now find blood oranges that are grown in the United States (Texas and California), and probably anywhere else that has an appropriate climate–read: something like southern Italy.

As with many citrus fruits, these special oranges are in season right now in the northern hemisphere up until May in some parts. Stores may carry the oranges as well as already-squeezed juice, but there’s nothing like fresh-squeezed so if you can find the oranges themselves, give them a try.

You can read more about the history of the blood orange on this O’Biolla page.



What do blood oranges taste like?

Not surprisingly, blood oranges taste a lot like ordinary oranges only they’re slightly more bitter but less acidic. Some types are actually sweeter than your average orange but, I don’t know–there’s just something special about a blood orange’s flavor. An orange with a kick if you will. If anyone else can describe it better, please do!

منبع
 

"Pejman"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی
ایول کلروفیل جونم. مثلا عامل قرمزی در گوجه فرنگی لیکوپن و کاروتن هست ....
منم منظورم همین لیکوپتن بود..... اسمش یادم رفته بود. آنتوسانین هست پس. ایول بابا ..... جدا شایسته استاد بودنی... دستت دد نکنه استاد جون.
 

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
وقتی بچه بودم:child: همیشه فکر میکردم پیوند پرتقال با شاه توت میشه پرتقال خونی!:whistle: چقدرم به کشفم افتخار میکردم !:w12:آخه مزش یه جورایی واسم شبیه به شاه توت بود! :w05:
یا اونایی که نافدار هستند و فکر میکردم چون زیاد میمونه روی درخت اینجوری تپل میشن و یه بچه هم بهشون اضافه میشه .... کاش تو همون دوران میموندم .باور اونا خیلی راحت تره تا بدونی یه فیتوکرومی هست که در اثر جذب نور ....
 

sam7star

عضو جدید
با سلام خدمت مهندسین عزیز
اول از همه اگه غلط تایپی دارم ببخشید چون تایپ فارسیم خوب نیست
بچه ها یه سری توضیح دادند که کمو بیش درست بود
هیچ درخت پرتغالی از اول پرتفال نیست (بهتره نباشه )پایه اکثریت مرکبات یا لیمو ترش هست یا نارنج
کلروفیل جان پرتقال نافی اولین بار در آمریکا توی یکی از باغات به خاطر جهش یک شاخه و میوه های روی اون شاخه به صورت نافدار در اومدن که بعد از طریق پیوند زدن اون رو تکثیر کردن و به اسم واشنگتن ناول هم شناخته میشه و یکی از خوش مزه ترین ارقام پرتقال محسوب میشه و یه مشکل که داره البته مطمین نیستم که همه جا این مشکل وجود داشته باشه ولی در جنوب ایران، قسمت ته میوه جایی که به شاخه متصل هست آب خودش رو از دست میده با این وجود باز طرفدار داره.
در مورد پرتقال خونی (تو سرخ هم گفته میشه) کلروفیل جان درست گفتن مزه این پرتقال ها بین پرتقال و توت سیاه هست چگونگی بوجود آمدنش رو اطلاع ندارم ولی 2 احتمال هست یا هیبرید باشه یا جهش الته اگر توجه کرده باشید اون میوه هایی که اندازه کوچکتری دارن رنگ قرمز بیشتری نسبت به میوه های درشت تر دارن هرچه هوا گرمتر بشه مقدار این زنگ بیشتر میشه

آیا دوستان لیمو شیرین تو سرخ تا حالا دیدن یا نه، یه نوع از لیمو شیرین هست که بافت آبدار میوه تقریبا نارنجی رنگ هست قسمت جالب اینجاست که بر خلاف لیمو شیرینهای معمولی که بعد از خوردن مزه تلخی دارن این نمونه هیچ مزه تلخی نداره اگه عکسش رو توی فایلهام پیدا کردم حتما میزارمش
خوب دیگه واقعا خسته شدم از تایپ کردن;)
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

"Pejman"

دستیار مدیر مهندسی کشاورزی گیاهان دارویی
ممنونم از راهنماییات. اینو میدونم که هیبرید نیستند و البته مسلم هست هرچه میوه کوچیکتر باشه درجه خلوص مواد درونی اون هم بیشتره. مثلا به علت سم پاشی بر روی محصولات کشاورزی همیشه میگن اون گیاه بزرگتره رو برای خوردن استفاده کنید چون حاوی سم کمتری هست. نمونه بارز اون هم گیاه خیار هست. ... شما اگه لطف کنی منابعش رو برام بیاری ممنون میشم. دستتم درد نکنه. عکسم داری بدین. هوس لیموشیرین قرمز کردم. ایران هم هست ؟
 

sam7star

عضو جدید
ممنونم از راهنماییات. اینو میدونم که هیبرید نیستند و البته مسلم هست هرچه میوه کوچیکتر باشه درجه خلوص مواد درونی اون هم بیشتره. مثلا به علت سم پاشی بر روی محصولات کشاورزی همیشه میگن اون گیاه بزرگتره رو برای خوردن استفاده کنید چون حاوی سم کمتری هست. نمونه بارز اون هم گیاه خیار هست. ... شما اگه لطف کنی منابعش رو برام بیاری ممنون میشم. دستتم درد نکنه. عکسم داری بدین. هوس لیموشیرین قرمز کردم. ایران هم هست ؟



سلام پژمان جای اره لیمو شیرین تو قرمز ایران هم هست توی باغ خودم دارم انشاالله امسال موقعی که میوه ها رسید واست میفرستم منابع هم چشم اونام واست میزارم;)
 
آخرین ویرایش:

sam7star

عضو جدید
اقای سام درمورد لیمو شیرین تو سرخ فکر میکنم مرکز تحقیقات داراب اینو داره.
مرکز تحقیقات داراب انواع گونه و رقم های مرکبات را داشت(بازدیدی که از انجا داشتیم)


نارون جان توی استان فارس که یکی از قطب های تولید مرکبات هست همه چیز پیدا میشه
امشب میخوام عکس لیمو ترش بدون خار رو واستون بزارم عصر توی باغ عکس میگیرم میارم;)
 

hortilover

عضو جدید
ولی من از همون:child: می دونستم که عامل قرمزی گوشت برخی مرکبات آنتوسیانینه و این پرتقال خونی ها واسه نواحی مدیترانه ای هستن :redface: تازه رقم هاشونم بلد بودم: :evil:
1)Tardocco
2)Sanguinello
3)Moro
4)Moltese
5)Egyptian blood
6)Sanford blood
:w33:
 

Mmanni

عضو جدید
دلیل قرمزی پرتقال های خونی از چیست؟

دلیل قرمزی پرتقال های خونی از چیست؟

با عرض سلام به تمامی عزیزان

البته تقریباً جواب کامل گفته شده ولی گفتم همه را جمع و جور تر و یکجا بیارم بهتره

بطور خلاصه این پرتقال ها حاصل جهش در sweet orangeها هستند. رنگ قرمز به علت وجود آنتوسیانین در بخش گوشتی میوه است که در شب های سرد تولید آن در میوه تشدید می شود.

برای دیدن منبع کامل و اطلاعات بیشتر (رقم ها، منشأ و ....) لینک زیر را ببینید:

http://en.wikipedia.org/wiki/Blood_orange
 

khoni

عضو جدید
سرخ تر شدن رنگ پرتقال خونی

سرخ تر شدن رنگ پرتقال خونی

با سلام
لطفا بگید چیکار کنیم تا رنگ پرتقال خونی قرمزتر بشه. کود بیشتر؟ آب بیشتر؟ یا..........؟؟؟
متشکرم
 

نارون

عضو جدید
کاربر ممتاز
شب هرچه هوا سردتر باشه ... رنگ قرمز پرتقال بیشتر میشود.
از نظر کود و اب اطلاعاتی ندارم
 

kelussia

عضو جدید
شما هوا رو كه نميتونيد سرد تر كنيد ولي اگر در را طوري هرس كنيد ميوه ها در معرض نور قرار بگيرند بهتره
 

shirin-sad

عضو جدید
سلام.
تا جایی که من اطلاع دارم دو نوع پرتقال خونی وجود داره. یه نوعش به طور طبیعی اول رنگ پرتقالی داره و به تدریج با زیاد موندن روی درخت قرمز میشه. (که دوستان بیشتر به این نوع اشاره کردند. نوع دیگه از اول به همین رنگه و فکر می کنم پیوندی باشه.
 

shahroz tanha

عضو جدید
سلام دوست عزیز:
من ارشدباغبانی گرایش میوه کاری تموم کردم .
کلا اینها ازخانواده مرکبات هستند که دربین اینها هم خونی فقط رنکدانه های قرمزی دارد عامل اصلی این فقط رنکدانه انتوسیانین هست انتوسیانین هم وقتی هواسردتر میشه قرمزی ان هم بیشتر خواهدشد بنابراین سرما عامل بسیارمهمی دربیشترقرمزشدن رنکدانه انتوسیانین درخونی هست..............البته یه کتابی هست بنام انتوسیانین که نویسنده ان از یادم رفته که تواون کتاب نوشته شده.

باتشکر شهروز
 

افشین باتمانی

متخصص کشاورزی
کاربر ممتاز
میوه ی پیوندی !!! پرتقال خونی؟؟...چجوری؟

میوه ی پیوندی !!! پرتقال خونی؟؟...چجوری؟

داشتم توی مطالب قدیمی باشگاه چرخ میزدم :w10:که مطلبی درمورد پرتقال خونی دیدم...:smile:
خلاصه بماند که خیلی از حرفاش برام تازگی داشتو کلی چیز یاد گرفتم...:thumbsup2:اما به نکته خیلی جالبی اونجا برخوردم که خیلی منو متعجب کرد...:eek:نکته این بود:

بعضی از دوستان فکر میکردن پرتقال خونی از پیوند 2گونه مختلف مثل پرتقال معمولی با شاتوته...!!!:wallbash:

اصلا همچین چیزی امکان نداره که با پیوند 2درخت باهم یهو میوه جدیدی اختراع بشه..!!!مگه با دستکاری ژنتیکی که بحثش خیلی جدا از بحث ماست.:w29:

اولا هر درختی با هر درخت دیگه ای قابل پیوند نیست..این کار اصول خودشو داره که دوستان باغبانی اگه لطف کنن توضیح بیشتری در موردش بدن خیلی خوب میشه.:w17:

بعد هم وقتی 2گونه مشابه رو باهم پیوند میزنیم هر شاخه ای میوه ی خودشو میده...
مثلا وقتی چند جور انگور رو باهم پیوند میزنیم هر شاخه ای که پیوند خورده همون انگور خودشو تولید میکنه...:victory:

پرتقال خونی هم یه واریته خاصه...اختراع کسی نیست:w01:از قبل بوده.
اگه یه روزی بشر تونست دست گربه رو با تنه فیل پیوند بزنه :w25:اونوقت شاید بتونیم شاتوتم با پرتقال پیوند بزنیم ..خدا رو چه دیدید یهو دیدی یه میوه ارزون قیمت برا قشر کم درآمد ازش بیرون اومد..:w15:

با این اوصاف حالا به نظرتون ممکنه کیفیت میوه ی پیوندی( مثلا سیب) با همون میوه در حالت غیر پیوند فرق داشته باشه؟اگه داره چرا؟:w19:
من که میگم بستگی داره...گاهی ممکنه فرق داشته باشه...گاهی ممکنه نداشته باشه.
اگه در مجموع خود پایه و شاخه مهمان هیچ برتری بهم از نظر فیزیولوژیک نداشته باشن خب فرقی نداره...:w20:
اما اگه یکیشون به هر دلیلی فرق داشته باشه اونوقت کیفیت میوه هم فرق خواهد داشت...:lol:

ادامه بحث با شما ...:w13:
 
آخرین ویرایش:

Similar threads

بالا