میلان کوندرا

_fahimam_

عضو جدید
میلان کوندرااز پرطرفدارترین نویسندگان چند دهه گذشته و حال حاضر درجهان و همچنین در ایران می‌باشد. (Milan Kundera) (زاده ۱ آوریل۱۹۲۹ در برنو، چکسلواکی) 
نویسنده اهل چک که از سال ۱۹۷۵ به فرانسه تبعید شد و نهایتاً در سال ۱۹۸۱ به تابعیت فرانسه درآمد.

او خود را نویسنده‌ای فرانسوی می‌داند. یکی از بهترین آثار کوندرا بار هستی است. قبل از انقلاب مخملی ۱۹۸۹، حکومت کمونیستی کتاب‌های وی را در چک ممنوع کرده بود. او ترجیح می‌ دهد به‌ دور
از هیاهوی شهرت زندگی کند و کمتر با رسانه‌ ها گفتگو می‌ کند. میلان کوندرا تاکنون چندین بار نامزد دریافت جایزه نوبل ادبیات بوده‌ است.

ساختار پیچیده‌ ی فلسفی در آثار کوندرا اغلب ترجمه این آثار را با مشکل روبرو می‌ کند با این وجود آثارش به زبان‌ های زیادی ترجمه شده اند. از جمله مهم‌ ترین کتب منتشر شده در ایران می‌توان :
سبکی تحمل ناپذیر هستی (بار هستی)، کتاب خنده و فراموشی، عشق‌ های خنده‌ دار، هویت، آهستگی، هنر رمان، زندگی جای دیگری است، جاودانگی، والس خداحافظی وجهالت را نام برد.

رمان بار هستی، تفکر و کاوش درباره ی زندگی انسان و تنهایی او در جهان است، جهانی که در واقع «دامی» است و بشر - مغرور و سرگردان- در ریسمان های به هم تنیده ی آن تلاش می کند.

چگونه بار هستی را به دوش می کشیم؟ آیا «سنگینی» بار هول انگیز و «سبکی» آن دلپذیر است؟

...کوندرا رمان نویسی است که هستی انسان را می کاود و فاجعه ی از خود بیگانگی انسان را می نمایاند. ادمی را با مسائل بنیادی هستی بشر رو به رو می کند و به تفکر وامی دارد...

نسبی بودن چیزهای بشری اساس جهان بینی اوست و هرگز با بیانی قاطع و جزمی سخن نمی گوید. او در پی قهرمان سازی نیست، بلکه برای شناختن همه ی انسان ها و جسم و روح آنان رمان می نویسد. اگر چه شخصیت های کتاب واقعی نیستند، از انسان های واقعی، بهتر درک و احساس می شوند. او به دنیای شخصیت ها نزدیک می شود و دنیا را از دریچه ذهن آنها روایت می کند
"آدم های کوندرا در این رمان درگیر پذیرش یا عدم پذیرش بارهستی هستند و هنرمندی کوندرا در این است که توانسته از وضعیت روحی قهرمان داستان خود گزارشی روشنگر به دست دهد.

"او در آرزوی آن است که رمان «جهان زندگی» را پیوسته روشنایی بخشد و از انسان در برابر «فراموشی هستی» حراست کند. نوشته های او را باید به دور از هر گونه پیش داوری، با استقلال کامل فکری و با ذوق شاعرانه خواند و بازخواند.

"بار هستي كه در اين رمان مطرح است بار روح آدمي است . دو مفهوم سبكي و سنگيني از اهميت خاصي برخوردار است كه به تضاد فلسفه پارمنيدس و موسيقي بتهوون مربوط مي شود.
در حالي كه پارمنيدس تحسين كننده سبكي در زندگي است موسيقي بتهوون تاييد بر اهميت و ارزش سنگيني روح دارد كه يك ضرورت بشري است .
 
بالا