مقاوم سازی با FRP

novinsystem20

عضو جدید
در حال حاضر ساختمان های بسیاری با توجه به اصول و قواعد ساختمان سازی و با توجه به شیوه های نوین ساخت و ساز , در اکثر شهرهای بزرگ احداث می گردند مهمترین ضرورت هر ساختمان مقاومت آن در برابر بلاهای طبیعی همچون زلزله و .... و یا سایر عوامل تخریب کننده ی باشد . از این رو مهندسان و کارشناسان عمران بر روی این قضیه تمرکز خاصی داشته و مقاوم سازی ساختمان در الویت اول جهت نوسازی و بهسازی ساختمانهای موجود قرار دارد .
روشهای متعددی برای مقاوم سازی ساختمان ها وجود داشته که یکی از آنها مقاوم سازی با frp می باشد . این روش در حال حاضر به دلیل مزایایی که دارد یکی از بهترین روش ها و کاربردی ترین روش جهت مقاوم سازی ساختمان می باشد. درروشهای مقاوم سازی از مصالح نوینی استفاده می گردد که قبلاً در مقاوم سازی ساختمان از آن استفاده نمیشده است. در این روش انواع مختلفی از مصالح مورد استفاده قرار می گیرد که سعی می کنیم در این مقاله بیشتر درباره این روش توضیح دهیم . به طور کلی مقاوم سازی ساختمان و مقاوم سازی سازه ها بتنی امری مهم در جامع شهری است . که در حال حاضر اهمیت بالایی دارد و مهندسان ناظر در این زمینه نظارت لازم راجهت جلو گیری از ساخت سازه های با کیفیت پایین خواهد داشت. , در روش مقاوم سازی با FRP کیفیت موادی که مورد استفاده قرار می گیرد بسیار حائزاهمیت بوده زیرا عملکرد مواد FRP مقاومت و کارایی این روش را تضمین می کند .
انواع مواد FRP
مواد FRP یا فیبرهای پلیمری تقویت شده که در ارتباط با مقاوم سازی و تقویت سازه های بتنی کاربرد دارند، ازدوجزءاساسی تشكیل می‌شوند, فایبر (الیاف) ورزین (ماده چسباننده). فایبرهای FRP كه دارای مقاومت کششی بسیار بالایی می باشند جزء اصلی در محاسبات مقاوم سازی با FRP محسوب می‌شوند. فیبرهای تشکیل دهنده FRP می توانند در یک راستا یا در دو راستای عمود بر هم قرار داشته باشند. رزین FRP نیز اصولاً به عنوان یك محیط چسباننده عمل می ‌كند كه فایبرها را دركنار یكدیگر نگاه می‌ داردو عاملی جهت انتقال برش و کشش از سوی بتن به الیاف FRP می باشد
روش مقاوم سازی با FRP مزایای بسیاری دارد که در زیر به چند مورد آن اشاره می شود :
– افزایش مقاومت در برابر عوامل محیطی مانند خستگی، خوردگی، رطوبت، تغییر دما و….
– افزایش مقاومت ، عمر مفید و بهسازی و مقاوم سازی تاسیسات و تجهیزات (سازه های خاص) توسط سیستم های کامپوزیتی
علاوه بر موارد بالا می توان به صورت دقیق تر مزایای بیشتری را برای این روش بیان نمود , به طوری که هر یک از مزایای زیر به حدی مهم می باشند که به تنهایی دلیل کافی برای استفاده از این روش می باشند.
ü وزن کم , به طوری که مصالح این روش بسیار کمتر از وزن فولاد می باشد .
ü مقاومت بالا به طوری که نسبت به حجمی که در متر مربع از این مصالح استفاده می شود , مقاومت بسیار بالاتری دارد.
ü مقاومت شیمیایی بالا نسبت به فولاد و بتن در برابر خوردگی زیرا در محیط های اسیدی و قلیایی میزان خوردگی بالا می رود اما با این حال باز هم می توان گفت محصولات FRP مقاومت بسیار بالایی در بابر خوردگی دارند.
ü عایق بودن در میدان های الکتریکی و مغناطیسی
ü سهولت در حمل و نقل و انبار کردن زیرا وزن بسیار کمی دارد و نداشتن تاریخ مصرف.
ü سهولت در اجرا ,زیرا ورقه های FRPتوسط رزین بر سطح بتن چسبانده می شود و اجرای آنرا بسیار راحت می نماید.
ü هزینه پایین محصولات frp نسبت به حجم بالای خرید مصالح متداول باعث شده تا مورد توجه قرار بگیرد .
ü مدت زمان اجراء محصولات frp .
به طور واضح می توان بیان نمود که مزایای روش مقاوم سازی با FRP بسیار زیاد بوده و تا حدودی با این مزایا آشنا شدیم حال با انواع مختلف مصالح مورد استفاده در این روش می پردازیم , مصالحی که در روش مقاوم سازی با FRP استفاده می گرددمتنوع بوده و متناسب با نیاز مقاوم سازی یک ساختمان مواد مختلفی استفاده خواهد شد مانند: میله های کامپوزیتی و ورقه های کامپوزیتی و ....
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
بالا