[مقالات] مقاله های مرغداری

meriwan

عضو جدید
بیوفیلم و موثرترین راهکارهای افزایش کیفیت آب مرغداری ها

بیوفیلم و موثرترین راهکارهای افزایش کیفیت آب مرغداری ها

آهن تقریباً در آب تمام چاه هاي سراسر جهان یافت مي شود. با این حال، برای پرورش دهندگان طيور، آب سخت به واسطه وجود آهن در آن موجب ايجاد برخی چالش ها مي شود. -1 آهن به شکل ذرات خيلي كوچك، می تواند موجب مسدودشدن و گرفتگي آبخوري هاي نيپلي )پستانكي( یا بروز نشت آب در آنها گردد. -2 آهن یک عنصر کلیدی در تولید بیوفیلم )یک ماده لزج که روي جدار داخلي لوله هاي آب مي چسبد و موجب جذب ذرات بسيار ريز ديگر به خود مي شود( محسوب می شود كه موجب استقرار و همچنين تغذيه ميكروارگانيسم ها شده و در نهايت منجر به بروز بیماری هاي با منشأ ميكروبي مي گردد. اين گونه بیوفیلم ها می توانند تجهیزات آبخوری را خراب کنند؛ بو و مزه ناخوشایندي را به آب منتقل، جریان آب در داخل لوله ها را محدود کرده و بروز بیماری در سراسر گله را گسترش دهند. يك سیستم فیلترینگ )تصفيه( خوب، می تواند بسیاری از اين مشكلات را با استفاده از يك نوع ضدعفونيك ننده مناسب و همچنين بكارگيري تعدادي فلاشينگ در خطوط آبخوري از بین ببرد. باکتری های آهن، میکروب هايي هستند که موجب بروز بیماری نمی شوند اما در داخل آب، رشد و تكثيريافته و از آهن به عنوان ماده اي ضروري براي سوخت وساز خود استفاده مي کنند. میکروب ها به عنوان اكسيدكننده آهن محلول در آب عمل کرده و موجب تشكيل يك لايه بيوفيلم ضخیم و لزج مي شوند كه منجر به حفاظت از سلول های خود و میکروارگانیسم های دیگر می شود. سهل انگاري نسبت به برداشتن بیوفیلم منجر به رشد سريع آن در داخل لوله هاي آبخوري، رسوب انواع ذرات معلق و نيز تجمع انواع مختلف باكتري ها و پاتوژن هاي بيماري زا برای پرندگان مي گردد. این امر می تواند موجب گرفتگي يا پوشاندن برخي قسمت هاي آبخوری، کاهش بيرون آمدن آب از پستانك ها و يا نشت آب از آنها گردد. این نشت آب موجب خيس شدن بستر، ايجاد ميزان زيادي آمونیاک و به وجود آوردن شرایطي مناسب برای رشد عوامل بیماری زا كه بر سلامت و عملکرد پرنده تأثير منفي دارند مي شود. اگر چنين آلودگي هايي یافت شوند، مي توان کلر را براي ضدعفوني آب قبل از استفاده در آبخوري، به کار برد. با این حال، این روش ممکن است تمام باکتری هاي آهن را از بين نبرد و برخی از باکتری ها قبل از ضدعفوني مجدد، دوباره در آب رشدكرده؛ آهن و ذرات معلق را جذب كنند. در این وضعيت، یک سیستم تصفیه خوب می تواند مفید باشد. طیف گسترده ای از فیلترها وجود دارد که می تواند روي كيي از انواع آلاینده ها موثر باشد. شركت Ziggity يك فيلتر كارآمدتر ولي ارزان را طراحي كرده تا بتواند ذراتي مانند رسوب و آهن را تصفيه كند. این سیستم درست در ابتداي ورودي آب و با نصب یک فيلتر بزرگ 20 یا 30 میکرون آغاز می شود تا بتواند ذرات درشت را بگيرد. سپس فيلترهاي 5 تا 10 ميكروني به ازاي هر سالن نصب مي شوند تا ذرات ريزتر كه از فيلتر قبلي عبور كرده اند را جذب كنند. بيشتر پرورش دهندگان بر این عقيده هستند كه بايد از یک روش كارآمد برای بهبود عملکرد سیستم آبخوري و از مناسب ترین سیستم تصفیه استفاده نمود. پرورش دهندگان برای رفع این چالش، طیف گسترده ای از مواد ضدعفونيك ننده را در اختیار دارند. اما باید اين نكته را در نظر داشت كه يك ماده ممکن است در يك زمينه خوب عمل كند اما در شرايط ديگر، نه تنها كارآمد و مؤثر نباشد بلكه موجب بروز مشكل هم شود. بنابراین مواد ضدعفوني کننده مورد استفاده باید سه ویژگی را دارا باشند: • کشتن تمام میکروب ها و عوامل بیماری زايي که در آب وجود دارد • اكسيژن داركردن آب یا حذف بیوفیلم از داخل لوله هاي آبخوری • آسیب نرساندن به هیچ کدام از تجهیزات آبخوری Ziggity ، پراکسید هیدروژن را با ویژگی های ذکر شده توصیه می کند. بكارگيري چنين ماده اي همراه با استفاده از فلاشينگ پرفشار، باید بین سالن ها انجام شود. علاوه بر این، فلاشينگ پرفشار لوله هاي آبخوری باید هر روز يا حداقل هفته اي يك بار انجام گیرد تا از تشكيل بیوفیلم جلوگيري کند. جلوگيري شديد از وجود آهن در آب مورد استفاده در سالن هاي مرغداري موجب مي شود كه به سختي بتوان آهن و باكتري هاي آهن را به طور كامل حذف نمود. با اين حال، با تصفیه کردن صحيح و استفاده از مواد ضدعفوني کننده مناسب، می توان ميزان آهن و باکتری هاي آهن را به طور کامل کنترل نمود و در نهايت سلامت و عملکرد خوب گله را تضمين نمود . عصمت باقری پور http://worldpoultry.ir
 

meriwan

عضو جدید
آیا کاهش تلفات در سالن مرغداری یک رویا است ؟

آیا کاهش تلفات در سالن مرغداری یک رویا است ؟

خش قابل توجهی از تلفات در سالن های پرورش و نگهداری طیور(مرغ) ، ناشی از مسئله ای بنام مرگ ناگهانی بوده که متخصصین دنیا آنرا با نام Death Suddenly Syndrome (DSS) می شناسند ، مرغ بطور ناگهانی سکته کرده ، در کالبدگشایی خونریزی شدیدداخلی مشاهده می شود و داخل بدن مرغ پرخون است ،این بیماری بدون هیچ مقدمه و سابقه ای بطور ناگهانی اتفاق می افتد ، پس از بررسی های دقیق موارد فوق ، هیچ نوع بیماری خاصی تشخیص داده نشده و گفته می شود که مرگ بدلایل ناشناخته ای صورت گرفته است ،متخصصین جهان این را مسئله ای لاینحل قلمدادکرده و ظاهرا درمانی برای آن نداشته و برای پیشگیری از این مشکل دستوراتی را صادر می کنند که تا کنون در عمل خیلی موثر نبوده است ، آنها تلفات این مورد را جزو تلفات عادی بحساب آورده و توصیه می کنند که مرغداران باید با این مشکل بسازند و بسوزند.این معضل همیشه دغدغه خاطر مرغداران و پرورش دهندگان طیور درسراسر دنیا بوده است . آیا واقعا چاره ای جز این نیست و باید با آن ساخت ؟ جواب اینست که خیر! به جرئت باید گفت که این مشکل نه تنهالاینحل نیست بلکه راه حل هایی بظاهر بسیار ساده ولی در باطن بسیار دقیق و ظریف ، عملی و کاربردی دارد و اگر از تحمیل استرس های گوناگون به مرغ جلوگیری شده و بهداشت روانی این موجود ظریف را در سر لوحه مدیریت پرورش قرار دهیم و مدیریت کل سالن را همیشه بصورت سیستمیک ببینیم یعنی تمام مدیریت ها مهمند و هر کدام از آنها باید منفردا درست بوده و در سیستم نیز متناسب و بموقع و هماهنگ با سایر مدیریت ها بترتیب به مرحله اجرا در آید در این صورت است که می توانیم این ایراد و مشکل بزرگ را در خیلی از موارد بسیار بسیار کم و در بعضی اوقات کاملا ازگردونه تولید و پرورش حذف نموده و کلا به این معضل خط بطلان بکشیم حال ما به بررسی و توضیح بیشترو راه های مقابله با آن می پردازیم و برای ملموس شدن بیشتر این مطلب مثالی از انسان می آوریم: پس از خوردن هر وعده غذا در انسان و ورود غذا به جهاز هاضمه ،عملیات هضم و جذب آغاز می گردد ، با شروع کار هضم ، معده و بترتیب بقیه جهاز هاضمه و ….. شروع به فعالیت خواهند کرد ، جهت ادامه فعالیت و تغذیه جهاز هاضمه احتیاج به انتقال خون بیشتری به سمت اعضای فعال خواهد بود، بخاطر تامین این افزایش حجم خون ، قلب باید هم به تعداد ضربا ن خودو هم به شدت آن بیفزاید ، با شروع افزایش کار قلب ، سیستم تنفسی نیزباید فعالیت بیشتری را نسبت به حالت عادی انجام دهد و این حالت فقط در وضعیت آرامش است ، حال اگر شما غذا را با استرس و یا باعجله میل نمایید متناسب با افزایش استرس های بوجود آمده افزایش ضربا ن و شدت ضربان قلب به ضربانهای ناشی از عملیات هضم اضافه خواهد شد و اگر در غذا خوردن افراط نموده و پر خوری کنید تعداد ضربانهای قلب و تنفس ها باز هم بیشتر خواهد بود . در صورتی که غذا با تمام موارد استرس زای گفته شده در بالا خورده شود شما هم ضربانهای مضاعف و هم تنفس های مضاعف و نفس نفس زدن یعنی تنفس سطحی و ناقص را خواهید داشت ،حال اگر پس ازصرف هر غذا با شرایط مذکور ، بلافاصله برای خوابیدن به رختخواب بروید آثار افزایش شدت و تعداد ضربا ن قلب و تنفس های نا مرتب را در روی بالش و در گوش خود خواهید شنید و احساس بیقراری نموده ، بخواب رفتن نیز برای شما مشکل خواهد شد. لذا برای رفع این معضل سعی می کنید تا غذای خود را در محیطی آرام و بدون استرس و بدون عجله میل نمایید و بلافاصله پس از صرف غذا نخوابید . نتیجتا اینکه ، بهداشت روانی انسان در هضم و جذب کامل مواد خوراکی نقش عمده ای را ایفا می نماید و اگر به آن بی دقتی شود می تواند مشکلات عدیده ای را در سوء هاضمه و اختلال در جهاز هاضمه و سپس بقیه اعضای بدن را ایجاد نماید و درصورتیکه شما بهداشت روانی را مد نظر قرار داده و از اعمال و تحمیل استرس به خودتان جلوگیری نمایید ضربانهای قلب و تنفس های قابل تحمل و تغییرات فشار خون و ….. را در حدی مطلوب و طبیعی خواهید داشت و علاوه بر اینکه آرامش کافی دارید و مشکلی برای شما نیست، هضم و جذب غذا ، بطورکامل و بدون استرس انجام شده و موجب سلامتی روز افزون شما خواهد شد . حال پس از این مثال ملموس در انسان مطالب فوق را به مرغ تعمیم می دهیم و نقاط مشترک را متذکر می شویم: مرغداران و پرورش دهندگان طیور در جهان توصیه می کنندکه باید طیور( مرغ) را تحریک به غذا خوردن کرد ومعتقدند که طیور بدون تحریک غذا نخواهند خورد در حالیکه بهیچ وجه چنین نیست ، غذا نخوردن طیور ناشی از اشکال در سیستمهای مختلف سالن و مدیریت های آن است و چنانچه تجهیزات و تاسیسات سالن طیور(مرغداری) بطور صحیح انتخاب و نصب شده و مدیریت پرورش درست و حساب شده و دقیقا برمبنای فیزیو لوژی بدن مرغ و بهداشت روانی او باشد ، برای غذا خوردن پرنده نیاز به هیچگونه تحریکی نخواهد بود ، در صورت رعایت کامل موارد فوق ، نه تنها مرغ غذای کافی خواهد خورد بلکه برعکس باید تدابیری اندیشید تا از پرخوری مرغ که بدون تحریک (بدون استرس) صورت گرفته است جلوگیری بعمل آید تا از عوارض ناشی از آن دور بماند. تحریک مرغ به غذا خوردن بزرگترین اشتباهی است که یک پرورش دهنده طیور (مرغدار) می تواند مرتکب شود و این بزرگترین صدمه ای است که مرغدار، خود می تواند به فارمش وارد آورد، باید موکدا گفت که ایراد و اشکال اساسی در همین جا ست به این دلیل که مرغ پس از هر تحریک به غذاخوردن و دویدن برای غذا دچار استرس شدید گردیده و در این حالت چند استرس ناگهانی به مرغ تحمیل خواهد شد ، اول استرس ناشی از تحریک برای غذا، دوم استرس حاصل از دویدن و دیگر استرس بخاطر عجله وسرو کول هم بالا رفتن برای ترس دست نیافتن به غذا، که موارد ذکرشده استرس های قبل از غذا خوردن بوده و افزایش ضربا ن قلب ناشی از هضم غذا نیز به ضربا نهای بالا باید اضافه شود. یادآور می شود که در غذا خوردن، تفاوتی بین مرغ و انسان بوده و آن اینکه مرغ با هر تحریک به غذا، یک وعده غذایی اش بیشتر شده مثلا اگر شما مرغ را یازده بار تحریک به غذا خوردن بنمایید علیرغم سیری اش ، ده بار دیگر هم غذا خواهد خورد و در این صورت مشکلات ناشی از پرخوری نیز که باعث ضربانهای شدید تر قلبی خواهد شد نیز به موارد فوق اضافه می گردد . تصور کنید که این موجود خوشمزه با این ضربانها و تنفس های ممتد و تند و ناقص و سطحی ناشی از این همه استرس به چه حال و روزی خواهد افتاد و با تمام این اوصاف چه بلایی به روز این پرنده زیبا آمده وخواهد آمد ،ضربان های بیش از حد قلب و نفس نفس زدن ها یعنی تعدد تنفس های ناقص باعث افزایش های ناگهانی و در بعضی اوقات پایین و بالا رفتن های شدید فشار خون شده و صدمات جبران ناپذیری را چه با اثر سوء فوری و چه با اثرگذاری سوء در آینده را به این موجود تحمیل خواهد کرد . حاصل این استرس ها یا بهتر بگوییم سوء مدیریت ها، بالارفتن بیش از حد فشار خون و تنفس ناقص و تغییرات شدید آنها باعث پاره شدن رگهای طیور و صدمات اساسی فوری به امحاء و احشاء بدن این موجود که در مرحله اول باعث مرگ گردیده و آزردگی قسمتی از اعضاء و جوارح مرغ که با موارد فوق به او تحمیل گردیده ، باعث تضعیف وی ومرگ این موجود در مرحله دوم خواهد شد و بیماریهایی که بظاهر منشاء مجهولی داشته ولی بعلت سوء مدیریت های گذشته بوده باعث بیماریهای مزمن و عملا لاعلاج گردیده و در نهایت با عث از بین رفتن این موجود با ارزش در مراحل بعدی خواهد شد . از مشکلات دیگر اینکه بدلیل هول زدن طیور برای خوردن دان بیشتر، داخل شدن دان به نای مرغ نیز باعث خفگی او خواهد شد و این نوع مرگ را باید به تلفات گفته شده فوق اضافه نمود،حاصل نتایج گفته شده در بالا جمع شدن مرغ هایی که سکته کرده اند و خفه شده اند در کنار دانخوری ها و یا آبخوری ها دلایل و گواه روشنی از عوارض این مشکل بزرگ می باشد. یکی دیگر از فشار هایی که توسط مرغدار به این موجود پاک وارد می آید و باعث استرس شدید و همچنین پرخوری خواهد شد اینست که به محض ورود یک انسان به داخل سالن طیور ، مرغها ترسیده و پس از فرار ناشی از ترس انسان از روی مرغهایی که خوابیده اند رد شده و آنها را از خواب ناز بیدار می کنند، حال اگر یک کارگر مرغداری در روزحداقل۱۰ بار به داخل سالن برود درست مثل اینست که شما در حال خواب باشید و یک نفر به مدت مثلا ۱۰ بار دست شما یا پای شما را بشدت لگد نموده و شما ۱۰ بار بطور ناگهانی از خواب بپرید و صبح که از خواب بیدار می شوید چه حال و روزی دارید ، بد اخلاق، عصبی، بی حوصله، بی اشتها و …… . حال این استرس بزرگ را به استرس ها و ضربان قلب و نفس نفس زدن مرغ و تنفس ناقص گفته شده در فوق نیز اضافه می شود، ایراد بزرگی را که این مورد ایجاد خواهد کرد علاوه برموارد بالا با هر بار بیدار شدن مرغ علاوه بر وارد آمدن استرس مضاعف به وی یک بار به وعده غذایی اش افزوده خواهد شد و بالنتیجه ده بار دیگر به وعده های غذایی مرغ اضافه شده ، بنابراین پرخوری از اشکالات بزرگ این مورد خواهد بود و عوارض آن معلوم. مرگ ناگهانی یا Death suddenly syndrome (DSS) که کلیاتی از آن و علل بوجود آمدنش فوقا ذکر شد در نقاطی که مرتفع بوده یعنی ارتفاع از سطح دریا در آنها بالاست، بدلیل رقت اکسیژن در هوای این مناطق، بیشتر و شدید تر است و طیور در این مناطق بسیار حساس تر و آسیب پذیرترند و نفس نفس زدن و تنفس های ناقص و سطحی بدلیل کاهش دریافت اکسیژن توسط ریه طیور می تواند صدمات آنی و مزمن بیشتری را نسبت به مناطق کم ارتفاع به طیور وارد نماید، موارد مذکور در فوق رابرای مناطق مرتفع باید بیشتر و بادقتی فزونتر رعایت نموده تا از صدمات بیشتر به طیور جلوگیری بعمل آورد و چنانچه موارد گفته شده و راه های مقابله با آن را بدقت رعایت نمایید ، صدمات بسیار ناچیز و این مشکل را می توان حتی در این مناطق تقریبا از گردونه تولید حذف نمود. نتیجه قطعی اینست که بهداشت روانی نه تنها می تواند مشکل مطرح شده در بالا را تقریبا ریشه کن نماید بلکه بدیهی است باید سعی نمود حتی الامکان از ورود استرس های گوناگون که تعداد معدودی از آن ذکر شد ، جلوگیری بعمل آورده و مرغ در نهایت آرامش و آسایش و رفاه بسر ببرد ، در این صورت افزایش ضربانهای قلب و تنفس های ذکر شده باعث استرس نگردیده و برای خون رسانی عملیات هضم افزایش اندک ضربا ن قلب و تنفس اضافه و اندکی افزایش فشار خون برای پروسه هضم کافی خواهد بود یا به دیگر سخن تغییرات بسیارکمی درفشار خون و تنفس برای طیور قابل تحمل و غیر قابل زیان خواهد بود و عوارضات دیگر را نیز در پی نخواهد داشت ، نتیجه غایی اینکه دقت در بهداشت روانی طیور علاوه براینکه مشکلات آنی را ایجاد نکرده بلکه از صدماتی که ممکن بوده بدلیل افزایش فشار خون و طپش های نا منظم قلب به اعضایی مثل کلیه و ….وارد آید جلوگیری بعمل آمده و عوارض و نشانه های این موارد را که در چند روز بعد از بروز استرسها می توانسته مشکل سازو مجهول باشد ازمدیریت پرورش حذف خواهد نمود. حال راه حل چیست و بهترین روش و نحوه عمل جهت کاهش تلفات کدامست: ۱- باید حتما از دان خوری ها و آبخوری های اتوماتیک استفاده شود تا انسان برای پر کردن دانخوری ها به داخل سالن تردد ننماید و حتما کارها بطور خودکار انجام شده و دخالت و رفت و آمد های انسان به حداقل ممکن کاهش یابد. ۲- تعداد دانخوری ها و آبخوری ها باید کافی بوده و کمی هم بیشتر در نظر گرفته شود (حتی از استاندارد کارخانه سازنده) تا مرغ ها هیچگاه در صف آب و دان قرار نگیرند و دچار استرس نشوند. ۳- از رفت و آمد های بیهوده بداخل سالن مرغداری بهر دلیل جلوگیری بعمل آمده و باید تدابیری اندیشید تا از طریق کنترل از راه دور سالن مرغداری را رصدکرد فی المثل سالن مرغداری را به دور بین های مدار بسته مجهز نمود . ۴- از اتوماسیون فول باید اجتناب نمود و اعمال شرایط و امکانات به مرغ باید برمبنای معاینات انسانی و با دقت فوق العاده زیادانجام شود. ۵- بنا به مراتب فوق به هیچ وجه طیور را نباید تحریک به غذا خوردن نمود ، این تحریک پذیری می تواند صدای ناشی از دانخوری ها بوده و یا سوت زدن مرغدار و یا ضربه زدن به وسیله ای یا ….. هر چیز دیگر ی باشد . ۶- دان خوری ها باید همیشه مملو از دان بوده و در صورتیکه از دانخوری های زنجیری استفاده می شود همیشه پر نگهداشه شود و تدابیری اتخاذ گردد که دانخوری ها در زمان روشن شدن به ملایمت روشن شده و ایجاد سروصداننمایند در صورتیکه از دانخوری های بشقابی استفاده می شود دانخوری ها پر نگهداشته شده و همیشه در حال کار و بی صدا باشند و بشقابهای دانخوری به هیچ عنوان خالی نمانند زیرا دانخوری بشقابی در حالت خالی بودن برای استارت مجدد بسیار پر سرو صدا خواهد بود ، دان در هر دو سیستم دانخوری باید به مرورو در مدت طولانی خورده شود و همیشه از پر شدن جهاز هاضمه مرغ جلوگیری بعمل آید . ۷-دان و آب همیشه باید به وفور در دستر س طیور باشد و هیچوقت نباید طیور کمبودی را در این مورد احساس کنند البته بعضی از مرغداران معتقدند که اگرهمیشه دان در دسترس طیور باشد آنها دان نخواهند خورد یا به اصطلاح دان زده می شوند ، همانطور که گفته شد در صورتیکه شرایط سالن و تاسیسات و تجهیزات و مدیریت سالن در حد مطلوب باشند بهیچ وجه این اتفاق نیفتاده و برعکس باید تدابیری اندیشید تا از پرخوری مرغها جلوگیری بعمل آید. مطلب مهمی که باید یادآور شد اینست که غذا خوردن مرغ با استرس ها علاوه بر مواردگفته شده در فوق باعث می شود قسمتی از دان بدلیل هضم و جذب ناقص هدر رفته وبدون جذب به کود تبدیل شود لذا باعث بالارفتن ضریب تبدیل شده و قیمت گوشت مرغ را بالا برده و موجب زیان مرغدار خواهد بود. 8-چون درمانهای طیور رانمی توان بصورت انفرادی برای هر مرغ بطور جداگانه اجراکرد ، مقابله با استرس ها و رعایت دقیق موارد مذکور می تواند در راندمانهای مختلف مدیریت های مرغداری بسیار موثر بوده ودر صورت رعایت بهداشت روانی طیور می توان از بروز مشکلات قلبی و صدمات احتمالی به سایر اعضا و جوارح مرغ جلوگیری بعمل آید . ممکن است بعضی از مرغ ها بدلایل مادر زادی دارای نارسایی های در قلب یا ….. باشند ، لذا بعضی از مرغها حساس تر و صدمه پذیر ترند و اگر به موارد بالا توجه بیشتری شود باید مدیریت پیشگیری ها بصورت جمعی انجام شده و با ایجاد فضایی سالم و آرام برای مرغ می توان از مرغهایی که آسیب پذیر ترند بیشتر حمایت کرد تا این موجود باارزش را بیهوده به چاه تلفات نفرستیم. در نوآوری ها و اختراعات همیشه نباید حتما اول صورت مسئله را عنوان کرد وبعد به دنبال جواب گشت ، در خیلی از موارد جواب حل مشکلات در دسترس است و فقط عنوان کردن صورت مسئله ها می تواند نوآوری جدیدی را ایجاد نموده و به مشکلات پایان دهد. استرس های دیگر نیز که بسیار مهم است باعث مشکلات عدیده ای در طیور خواهند شد که در این مجال صحبت بحث آن نیست و موارد دیکر را به فرصتی دیگر موکول می کنیم. تحقیقات فوق توسط اینجانب انجام گردیده و نیز بازدید های زیادی از مرغداری های کشور های پیشرفته صورت گرفته است ولی با توجه به اختراعات ما یعنی مرغداری فوق مدرن، موارد گفته شده در بالا فقط توضیحات کلی و اشاره هایی مختصر به اشکالات سالن ها و مدیریت پرورش بوده و تمام موارد گفته شده در فوق و بسیاری دیگر از موارد گفته نشده بسیار مهم واساسی در سالنهای مرغداری ای که تحت نظارت اینجانب ساخته و مدیریت می شود ، همه و همه دقیقا متناسب و مطابق با فیزیولوژی بدن مرغ و بهداشت روانی این موجود با ارزش و خوشمزه و پولساز به دقت مورد اجرا قرار گرفته و می گیرد ، در حدی که مرغ در سالن ما علاوه بر رفع شدن کامل احتیاجاتش در حد عالی ،لذت فراوانی را ازحضور خود در سالن خواهد برد و این شادی و لذت باعث رشد غیر قابل باور و راندمان های بالاتر از استاندارد های جهانی شده است. http://worldpoultry.ir
 

meriwan

عضو جدید
بهداشت خطوط آبخورى مرغداری

بهداشت خطوط آبخورى مرغداری

تامين آب بهداشتى جهت سلامتى گله و عملكرد بهينه اقتصادى آن ضرورى است. خطوطى كه آب را به پرندگان مى رساند شفاف نيستند،لذا ديدن آنچه داخل لول هها اتفاق مى افتد غير ممكن است. به همين دليل در زمان پاك سازى و ضد عفونى فارم بين دو جوجه ريزى اين بخش ازسالن ها مى تواند به راحتى فراموش شود. لذا توجه به پاك سازى سيستم آبخورى پس از هر گله امرى ضرورى است.بهداشت موفقیت آميز آب با نظافت موثر خطوط آبخوری مرغداری آغاز می شود.تنوع و تغيير پذيرى سيست مهاى آبخورى موجب چالش در انتخاب روش پاك سازى می شود ولى مى توان با داشتن اطلاعاتى از كيفيت آب، ابزار صحيح و اندكى تلاش بر آ نها فائق آمد. با پيروى از راهنمايی های ذيل پرندگان شما آب با كيفيت در اختيار خواهند داشت:
http://worldpoultry.ir/
 

meriwan

عضو جدید
کاربرد ازن در مرغداری

کاربرد ازن در مرغداری

با توجه به خاصيت الکترون کِشندگی اکسيژن، ازن تمايل بسياري به کاهش عدد اکسايش يکی از اکسيژن های خود دارد.ازن به راحتی با مولکول های ديگر واکنش نشان داده و باعث تغيير ساختمان مولکولی آنها می شود و در صورتی که با مولکو لهايی که قابليت اکسيدشدن دارند برخورد نکند مجدداً تغيير شکل داده و به اکسيژن تبديل می گردد.ضدعفوني با ازن بر روي طيف وسيعي از باكتر يها، ويرو سها، قار چها و تكي‌اخت هها مؤثر است.Susan Lillard با تحقيقات گسترده اي در اكتبر 2004 نشان مي دهد كه 0/4ppm در مدت 4 دقيقه به طور كامل هر باكتري، ويروس، قارچ يا كپكي را از بين می برد.ازن، قارچ کش مؤثری می باشد و تأثير آن روی قارچ ها، بيشتر از کپک ها است؛ به عنوان مثال برای از بين بردن قارچ Rhodotorulaغلظت کمتری از ازن برای خنثی کردن کپک Penicillum مورد نياز است.قدرت ازبين بردن قارچ ها با ازن در درجه اول به دليل ترکيب آن با اجزاء چربی موجود درغشاء سلول قارچ است. كاربرد ازن درمرغداري
1- بو زدايي و كاهش گازآمونياك تا 80 درصد و ضدعفوني كردن هواي سالن ازن تزريقي با جريان هواي طبيعي ورودي به محيط وارد شده و با تخريب مولكول هاي آمونياك حاصل از فضولات طيور در فضاي سالن سبب ايجاد فضاي سالم و مملو از اكسيژن شده كه در نتيجه آن، توان رشد افزايش يافته و بر ميانگين سود روزانه افزوده مي شود.2- كاهش بيماري هاي طيور در فرآيندهاي تخم گذاري، جوجه کشی و پرورش مرغ گوشتي،پرورش مرغ تخم گذار3- ضدعفوني آب مصرفي و آب لازم براي واكسيناسيون:• تخريب ازن بر روي ديواره باكتري ها 51 درصد بيشتر از كلر و از نظر زماني 3100 برابرسريع تر از كلر عمل مي نمايد. در ضمن هيچ بازمانده سرطان زا يا مضري ندارد.4- بو زدايي آب و بهبود كيفيت آب.• از بين بردن بقاياي سوخت هاي ديزلي، هيدروكربن هاي آليفاتيك، سولفيدها، سولفيت ها، تركيبات نيتروژنه، د ياكسين ها، فنول ها، بقاياي مواد شوينده و تبديل تمام مواد مورد اشارهبه مواد كم ضرر يا بي ضرر.5- ضدعفوني تخم مرغ در اتاق گاز• اثر بر طيف وسيع از باكتري ها، ويروس ها، قارچ ها و... )مانند سالمونلا(• قدرت اكسيداسيون بالا )خاصيت ضدعفونيك‌نندگي تا 50 برابر بيشتر از پرمنگنات پتاسيم(• نيمه عمر بسيار كوتاه و عدم نياز به گرمك ردن اتاق گاز• عدم ايجاد مواد مضر و سرطان زا• عدم هزينه بري سالانه6- ضدعفوني خوراك طيور:• جلوگيري از رشد كپك ها، ويروس ها و سموم قارچي )از جمله آفلاتوكسين(7- ضدعفوني سالن و تجهيزات مرغداري با گاز يا آب ازن دار در پايان هر دورهمریم خرم ، دام کشت و صنعت
http://worldpoultry.ir

 

Uchiha Itachi

عضو جدید
دوستان متخصص محترم،
سوالی داشتم، آیا از هر فرمولی که به صورت پودر به دام و طیور داده میشه، میشه در
دستگاه پلت (پرس پلت) هم برای تولید پلت استفاده کرد؟

منظورم قابلیت های پرس پلت (دستگاه پلت) نیست، بلکه حفظ اثر بیولوژیکی خوراک با پلت شدن و یا عدم حفظ آن است؟
 

Similar threads

بالا