[معماری معاصرایران] ساختمان نظام مهندسی قزوین ; فینالیست فستیوال معماری بارسلون

mpb

مدیر تالار مهندسی معماری
معماران: Dayastudio، Nextoffice
موقعیت: قزوین، ایران
معماران : پریسا علی محمدی، علیرضا تغابنی
مساحت: ۲۵۰۰٫۰ متر مربع
سال: ۲۰۰۹
عکس: پرهام تقی اف
همکاران: منیژه ثانی، فریده آقامحمدی
پیمانکاران سازه: شرکت جاوید راه
مدیر ساخت و ساز: حبیب الله بابایی
مشاوران مکانیک: عبدالعلی زارع پور، هوفار اسماعیلی
مشاور برق: رضا حبیب
مدل سه بعدی : روح الله رسولی
فیلم: مرکز عکس ایران


این پروژه در زیربنای ۲۵۰۰ مترمربع اجرا شد و عملیات طراحی و ساخت آن در سال ۱۳۸۵ آغاز و در سال ۱۳۸۸ به اتمام رسید. ساختمان سازمان نظام مهندسی استان قزوین توسط دفتر معماری دیگر+دایا و با مدیریت پریسا علی محمدی و علیرضا تغابنی طراحی و اجرا شده است. این پروژه موفق شد تا در سال ۲۰۱۱ در بخش شهری در فهرست فینالیست های فستیوال جهانی معماری بارسلونا قرار گیرد.



این پروژه در زیربنای ۲۵۰۰ مترمربع اجرا شد و عملیات طراحی و ساخت آن در سال ۱۳۸۵ آغاز و در سال ۱۳۸۸ به اتمام رسید. طرح اولیه این پروژه در مسابقه ای که در سال ۱۳۸۵ از سوی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین برگزار شد، رتبه نخست را کسب کرد.




ساختار اصلی این پروژه دو حلقه است که با هم ترکیب شده اند. این حلقه ها برداشتی انتزاعی از الگوی ساختمان های درونگرا و دارای حیاط مرکزی اند که در گذشته الگوی ساختمان های شهر قزوین بوده اند.




در این طرح حلقه هایی که در الگوی قدیم حیاط های مرکزی بناها را در نظامی افقی شکل می دادند، به صورت عمودی، در ارتفاع های مختلف و در ارتباط با فضاهای خارجی قرار گرفته اند. در عین حال، این ترکیب بندی عمودی به شکلی در سایت قرار گرفته که سطح باز شهر را پیش روی بنا قرار می دهد.حلقه آجری که کشیده تر و عمودی تر است، فضاهای مدیریتی بنا و حلقه ای بتنی، فضاهای اداری آن را در بر می گیرد. حلقه آجری که با زمین فاصله دارد، ایوان ورودی اصلی ساختمان را تعریف می کند.


در سازماندهی فضاهای داخلی، دو طبقه همکف و اول به ارباب رجوع اختصاص دارند و به همین دلیل وسیع و باز طراحی شده اند.طبقه دوم که به جلسات کارشناسان، مشاوران تخصصی و هیئت مدیره سازمان اختصاص یافته، با استفاده از جداکننده های شفاف به صورت نیمه باز طراحی شده و سرانجام، طبقه سوم را سالن گردهمایی و فضاهای جنبی آن اشغال کرده است. ساختمان به صورت دو پوسته طراحی شده است و حفره های موجود در پوسته بتنی بیانگر حجم های کسر شده از جداره با تناسبات آجری اند. با بکارگیری نظامی منطقی و شبکه ای، سوراخ های روی نما چنان جانمایی شده اند که شخصیت نظام مند، علمی و مهندسی مجموعه نمایان شود.











منبع : archdaily
 
بالا