معرفی کتابهای عمومی مهندسی کشاورزی

Phyto

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
ممنون مهدی جان. اگه مثل پستهای قبل، اسم و مشخصات کتابها رو همراه عکسشون بنویسی خیلی بهتره.
 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
کشاورزی پايدار

کشاورزی پايدار

موضوع: كشاورزي
مترجم: عوض کوچکی- محمد حسينی - ابوالحسن هاشمی دزفولی
سال انتشار:1385
نوبت چاپ: سوم
تعداد صفحات : 164
ناشر : جهاددانشگاهي واحد مشهد
شمارگان توليد : 1100


قيمت : 14000ريال




سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی ISBA
 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
فرهنگ واژگان كشاورزي پايداري

فرهنگ واژگان كشاورزي پايداري

موضوع: كشاورزي

نويسنده :بهنام كامكار - مجيد جامي الاحمدي - عبدالمجيد مهدوي دامغاني
سال انتشار:1389
نوبت چاپ: اول
تعداد صفحات : 264
ناشر : جهاددانشگاهي واحد مشهد
شمارگان توليد : 1100
قيمت : 55000ريال




سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی ISBA
 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
مباني اكولوژي كشاورزي

مباني اكولوژي كشاورزي

موضوع: كشاورزي


سال انتشار:1389
نوبت چاپ: هشتم
تعداد صفحات : 288
ناشر : جهاددانشگاهي واحد مشهد

شمارگان توليد : 1100
قيمت : 32000ريال
[TR]
[TD="class: a1, width: 38%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: a1, width: 38%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: a1, width: 70%, colspan: 2, align: right"] نويسنده :دكتر عوض كوچكي - مهندس حميد خياباني [/TD]
[/TR]



سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی ISBA
 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
تجديد نظر در كاربرد روش هاي آماري در تحقيقات كشاورزي

تجديد نظر در كاربرد روش هاي آماري در تحقيقات كشاورزي

موضوع: كشاورزي


سال انتشار:1389
نوبت چاپ: دوم
تعداد صفحات : 74
ناشر : جهاددانشگاهي واحد مشهد

شمارگان توليد : 1100
قيمت : 20000ريال
[TR]
[TD="class: a1, width: 38%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: a1, width: 38%, align: right"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: a1, width: 70%, colspan: 2, align: right"] نويسنده :دكتر افشين سلطاني [/TD]
[/TR]


سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی ISBA
 

MehD1979

متخصص زراعت و اگرواکولوژی
کاربر ممتاز

نشر موعود اسلام
مدير مسؤل:
عبدالله فاتحي

آدرس:
صفائيه - كوچه بيگدلي - پلاك 149 تلفن: 0251-7831831






نام کتاب:
اكولوژي گياهي


نويسنده:
احمدي مصطفي


نوبت چاپ:
اول


سال چاپ :
1389


چاپخانه:
افق


قطع:
رقعي


تيراژ:
1000 نسخه


قيمت:
60000 ريال

تعداد صفحات:
304 صفحه

شماره شابک:
978-964-2796-96-0

زبان کتاب:
فارسي
 

silversppon

عضو جدید
نام کتاب: آشنایی با گیاه وتیور و ویژگی های منحصر به فرد آن
نویسنده: پاول ترانگ - تران تان ون - الیس پینرز
مترجم: مهندس سلمان شوشتریان، دکتر علی تهرانی فر



ناشر: علم کشاورزی ایران
نوبت و سال چاپ: اول، 1390
شابک"٩٧٨٦٠٠٥٤١٠٧٥٤
قیمت: 60000 ریال
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

khaNuMi

عضو جدید
کاربر ممتاز
تغذیه معدنی گیاهان عالی (جلد اول و دوم)



نویسنده :هورست مارشنر
ترجمه: دکتر بهمن خلدبرین - طاهره اسلام زاده
انتشارات دانشگاه شیراز
چاپ دوم:1384
بها:23000
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

shamsolahi

عضو جدید
خرید کتاب

خرید کتاب

سلام من کتاب روش تحقیق در علوم زیستی رو میخوام ولی نمی تونم پیدا کنم میشه راهنماییم کنید
 
  • Like
واکنش ها: n30e

MehD1979

متخصص زراعت و اگرواکولوژی
کاربر ممتاز

برگرفته از ویرایش ششم نسخه اصلی کتاب در دوم بهمن ماه 1389 توسط مجتمع آموزشی سبزایران چاپ و به روانه بازار نشر شد.

کتاب کشت هیدروپونیک در یازده فصل و در 408 صفحه تنظیم و تهیه شد.

کتاب بی‎نظیر و ارزشمند کشت هیدروپونیک ترجمهHydroponic Food Production اثر متخصص و استاد هیدروپونیک معروف جهان دکتر هاوارد رش برگرفته از نسخه ی ویرایش ششم چاپ سال 2004 میلادی است که بر اساس تجربیات شخصی و اطلاعات جمع‌آوری شده از منابع متعدد می‎باشد. کتابها، ژورنالهای علمی و نشریات تخصصی بیشماری در تهیه این کتاب مورد استفاده قرار گرفته است.

این کتاب راهنمای جامع و مصور کشت هیدروپونیک با بیش از 400 شکل، جدول و منحنی می‌باشد که در برگیرنده مباحثی کامل شامل تغذیه گیاهان، محلولهای غذایی و طریقه محاسبه فرمولهای غذایی، روش‎های تهیه محلول غذایی، انواع بسترهای کشت، کشت در آب، تکنیک جریان محلول غذایی، کشت در سنگریزه، کشت در شن، کشت در خاک اره، کشت در راک وول، و سایر کشت‌های بدون خاک و هیدروپونیک می‎باشد.

با توجه به اینکه بسیاری از تولیدکنندگان محصولات گلخانه‎ای در ایران با مشکلات کمبود و بیشبود عناصر غذایی و حاصلخیزی بستر کشت (اعم از خاکی و غیر خاکی) مواجه هستند فصل دوم این کتاب که در مورد تغذیه گیاهان به طور کلی و تغذیه خیار و گوجه فرنگی به طور خاص می‎باشد و نیز فصل سوم که در مورد نحوه محاسبه و تهیه محلول‎های غذایی به طور کامل و به زبان ساده و خودآموز می‎باشد می‎تواند مورد استفاده تمامی پرورش‌دهندگان کشت‌های گلخانه‎ای اعم از خاکی بطور عام و هیدروپونیک به طور خاص قرار گیرد.

برخی از مطالب این کتاب عبارت است از:


تغذیه گیاه

اجزاء تشکیل دهنده گیاه

عناصر ضروری و معدنی

جذب آب و مواد معدنی توسط گیاه



محلول غذایی

نمک‎های غیر آلی (کودها

ترکیبات مناسب برای محلول غذایی کامل

آنالیز شیمیایی کودها

ناخالصی‎های کود

فرمول محلول‌های غذایی

محلول پایه

آماده‎سازی محلول غذایی

تغییرات محلول غذایی و گیاهان



محیط رشد


ویژگی‎های محیط رشد

ویژگی‎های آب

پمپ کردن محلول غذایی به بستر

ضد عفونی بستر رشد



کاشت در آب

سیستم های تجاری

سیستم شناور Raceway و Raft

آئروپونیک

واحدهای پرورش هیدروپونیک علوفه



تکنیک جریان مواد غذایی NFT

سیستم‌های اولیه NFT

تحول در سیستم NFT

سیستم‌های تجاری NFT

NFTB قابل حرکت

سیستم‎های NFT لوله‎ای و ناودانی

سیستم NFT دو ردیفی

سیستم‎های کشت جزر و مدی



کاشت در سنگریزه

ویژگی‌های بستر رشد

کشت در سنگریزه با آبیاری زیرزمینی

پمپاژ و زه‌کشی

سیکل آبیاری و رشد گیاه

سیستم آبیاری زیرزمینی



کاشت در شن

مشخصات بستر رشد

سیستم آبیاری قطره‎ای

ضدعفونی بسترهای شن

پرورش گیاهان علفی در شن



کاشت در خاک اره


محیط رشد

کشت در کیسه

سیستم توزیع محلول غذایی



کاشت در راک وول


صنعت تولید سبزیجات گلخانه‌ای در آمریکا

ترکیب راک وول

مکعب‎ها و بلوکه‎های راک وول

صفحات راک وول

طراحی بستر راک وول

پرورش خیار در راک وول

پرورش گوجه فرنگی در راک وول

پرورش فلفل در راک وول

سیستم‎های محلول غذایی قابل بازیافت



سایر روش‌های کشت بدون خاک

پیت

ورمی کولیت

پرلیت

پومیس

فوم‌های سنتتیک

الیاف نارگیل

کشت هیدروپونیک گیاهان علفی

پرورش گیاهان علفی درسبوس برنج

کاشت در فوم

کاشت در پرلیت

کاشت ستونی

کاشت در کیسه

روش‎های متداول کشت هیدروپونیک

مزایا و معایب ترکیبات پیت
 

MehD1979

متخصص زراعت و اگرواکولوژی
کاربر ممتاز
کتاب طراحی سیستم های کشت هیدروپونیک (چاپ سوم)



برای مشاهده عکس در اندازه واقعی کلیک کنید.

چاپ سوم کتاب طراحی سیستم های کشت هیدروپونیک ترجمه اثر معروف و پرفروش نویسنده توانا کیت روبرتو به نام: how to hydroponics بر گرفته از ویرایش چهارم سال 2003 میلادی بوده است.

برخي از فصول اين كتاب:

فصل اول: كاربرد گياهان براي غذا و درمان

فصل دوم: هيدروپونيك چيست؟

فصل سوم: بسترهاي كشت هيدروپونيك

فصل چهارم: فناوري هيدروپونيك

فصل پنجم: تغذيه گياهان

فصل ششم: نور

فصل هشتم: مباني پرورش گياهان

فصل نهم: آفات و بيماري‌ها

فصل دهم: احداث سيستم هيدروپونيك

فصل يازدهم: دستگاه هيدروپونيك ساده

این کتاب در 196 صفحه و 18 فصل ترجمه و چاپ شده است.
 

MehD1979

متخصص زراعت و اگرواکولوژی
کاربر ممتاز
کتاب مدیریت پروژه های آبخیز داری نوشته ی توماس ای دیو نپورت است که به تلاش دکتر واحد بردی شیخ و مهندس رئوف مصطفی زاده ترجمه شده است.
جناب مهندس رئوف مصطفی زاده یکی از استادان برجسته و گرامی این جانب بوده اند و از تلاش و زحمات ایشان سپاس گزارم.
این کتاب توسط انتشارات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به چاپ رسیده است.

درباره مترجمان:
دکتر واحد بردي شيخ استاديار گروه آبخيزداري و مديريت مناطق بياباني دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي گرگان مي‌باشد و مهندس رئوف مصطفي‌زاده، دانش اموخته کارشناسي ارشد آبخيزداري دانشگاه گرگان و دانشجوي مقطع دکتري علوم و مهندسي آبخيزداري دانشگاه تربيت مدرس مي‌باشد.

چکيده کتاب:
سؤال کليدي براي افراد مشارکت‌کننده در مديريت آبخيزها اين است که، "فرآيند مؤثر براي تلفيق دانش، سياست و مشارکت عمومي در مديريت بهينه منابع آب کدام است؟" کتاب حاضر رويکردي چهار مرحله‌اي را جهت مديريت آبخيز ارائه مي‌دهد که بر اساس يک فرآيند مشارکتي بنا شده و پاسخگوي نيازها و اهداف مشترک ذينفعان در آبخيز مي‌باشد. اين رويکرد از فرآيندهاي ارزيابي تصميم‌گيري استفاده مي‌نمايد که بر اساس ترکيبي از اطلاعات فيزيکي، اجتماعي و اقتصادي بعلاوه دانش بومي بنا نهاده شده است. فرآيند پيشنهادي، شامل مراحل برآورد وضعيت موجود، طرح‌ريزي، اجراء و ارزيابي است. اين رويکرد امکان تدوين طرح‌هاي مبتني بر اجرا را براي کارشناسان فراهم مي‌نمايد.

پيشگفتار مترجمان:
در سالهاي اخير کتاب‌هاي متعددي در زمينه علم آبخيزداري و مديريت حوضه‌هاي آبخيز تاليف و يا ترجمه گرديده است. عليرغم تاکيد بر مشارکت عموم در پروژه‌هاي آبخيزداري، اما هنوز در عمل فاصله زيادي تا مشارکت فعال مردم در حل مشکلات آبخيزها وجود دارد. دلائل عدم توفيق در سهيم نمودن ذينفعان و ساکنين حوضه‌هاي آبخيز در تهيه و اجراي پروژه‌هاي آبخيزداري در اين کتاب تشريح شده است و راه‌حلهايي براي جلب مشارکت عمومي و آبخيزداري مشارکتي ارائه شده است. بدون شک اجراي موفق يک پروژه‌ي آبخيزداري با اثرات مطلوب نيازمند آگاهي کارشناسان، مديران و مشارکت‌کنندگان از مراحل ابتدايي طرح‌ريزي تا انجام طرح خواهد بود، که جزئيات آن در کتاب حاضر ارائه شده است. مباحث متنوعي در متن کتاب گنجانده شده است که اطلاعات خوانندگان را در زمينه‌هاي طرح‌ريزي، اجراء، پايش و ارزيابي پروژه‌هاي آبخيزداري افزايش خواهد داد. اين مجموعه مي‌تواند مورد استفاده تصميم‌گيران و دانشجويان رشته‌هاي مختلف منابع طبيعي، محيط زيست، مهندسي آبخيزداري، حفاظت آب و خاک و کشاورزي قرار گيرد. اميد است اين کتاب بتواند کمکي هر چند اندک در زمينه توسعه پروژه‌هاي آب و خاک و استفاده بهينه از اين منابع باارزش خدادادي ارائه نمايد.
دکتر واحدبردي شيخ و مهندس رئوف مصطفي‌زاده
تصویر جلد کتاب
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
کتاب اصول و مباني پرورش قارچ هاي خوراکي منتشر شد
با توجه به ارائه جديدترين مطالب و دانش روز در زمينه علوم کشاورزي اقدام به ترجمه يکي از کاربردي ترين و جديدترين کتاب ها در زمينه پرورش قارچ هاي خوراکي نموده است.
کتاب اصول و مباني پرورش قارچ هاي خوراکي که توسط پيتر اويي يکي از متخصصين و کارشناسان پرورش قارچ کشور هلند تاليف شده است داراي نکات بسيار ارزشمندي در مورد قارچ دکمه اي مي باشد.

اطلاعات عمومي در مورد قارچ ها، ويژگيهاي بستر رشد، جنبه هاي عملي توليد اسپان (بذر قارچ)، کنترل شرايط محيطي، نمونه کارگاه هاي پرورش قارچ دکمه اي، تونل ها و سالنهاي پيشرفته پرورش قارچ، دستگاه هاي پيشرفته کنترل شرايط محيطي، خاک پوششي، فرايند کمپوست سازي قارچ دکمه اي در محوطه بسته، پرورش قارچ دکمه اي از اسپان تا برداشت، مکانيزاسيون پرورش قارچ دکمه اي، کنترل هاي پس از برداشت و آفات و بيماريها از جمله فصل هاي کتاب اصول و مباني پرورش قارچ هاي خوراکي است.
ارائه تصاوير مراحل احداث تونلهاي کمپوست سازي و سالنهاي پرورش قارچ دکمه اي کشورهاي هلند، امريکا، مکزيک، پرتغال، سوئيس، ايرلند و ژاپن از جمله مطالب کتاب اصول و مباني پرورش قارچ هاي خوراکي مي باشد.
در اين کتاب تمامي بيماريهاي قارچ دکمه اي که ناشي از عوامل بيماريزا و نيز شرايط نامساعد محيطي مي باشد در 64 تصوير رنگي به نمايش گذاشته شده است.
کتاب اصول و مباني پرورش قارچ هاي خوراکي در 400 صفحه و با قيمت 7000 تومان عرضه مي شود.
نکته: کتاب اصول و مباني پرورش قارچ هاي خوراکي در فروردين 1390 توسط دفتر طرح و برنامه هاي درسي سازمان آموزش فني و حرفه اي کشور به عنوان منبع آموزشي جهت کليه کارآموزان در سطح کشور انتخاب و معرفي گرديد.

 

khaNuMi

عضو جدید
کاربر ممتاز
مبانی سنجش از دور کاربردی با تاکید بر پردازش تصاویر ماهواره ای
تالیف : علی اکبر رسولی
انتشارات دانشگاه تبریز
 

khaNuMi

عضو جدید
کاربر ممتاز
کاربرد سنجش از دور در علوم زمین (علوم خاک)
تالیف: دکتر سید کاظم علوی پناه
انتشارات دانشگاه تهران
 

khaNuMi

عضو جدید
کاربر ممتاز
مبانی سنجش از دور کاربردی با تاکید بر پردازش تصاویر ماهواره ای
تالیف : علی اکبر رسولی
انتشارات دانشگاه تبریز

برای آموزش نرم افزار ERDASکتاب خوبی هس و کتاب دیگری که تالیف سلام ادهمی ولی تو بازار کمیاب هس
 

آیورودا

عضو جدید
کاربر ممتاز
تاریخ تحولات علوم کشاورزی ایران (از دوره باستان تا عصر حاضر)

نویسنده : باقری‌زنوز - ابراهیم
محل نشر : تهران
تاریخ نشر : ۱۳۸۲/۰۷/۱۴
رده دیویی : ۶۳۰.۹۵۵
قطع : وزیری
جلد : شومیز
تعداد صفحه : ۳۲۸
نوع اثر : تالیف
زبان کتاب : فارسی
شماره کنگره : S۴۷۱/ف‌لا۹ب۲
نوبت چاپ : ۱
تیراژ : ۱۵۰۰
شابک : ۹۶۴-۰۳-۴۷۰۳-۵

در این کتاب تاریخ تحولات در علوم کشاورزی از دوره باستان تا عهد حاضر ـ در ایران ـ بررسی و تجزیه و تحلیل گردیده است .عناوین فصل‌های کتاب عبارت‌اند از :کشاورزی در ایران باستان ;کشاورزی از دوره هخامنشیان تا حمله اسکندر ; کشاورزی ایران در زمان استیلای اسکندر ;کشاورزی ایران از زمان ظهور اسلام تا استیلای مغول ;کشاورزی در عصر صفویان ;کشاورزی ایران از دوره قاجاریه تا انقلاب اسلامی ;گسترش آموزش‌های علوم کشاورزی در ایران ;منابع آب و کشاورزی ; خالصه, قرق و اسکان ایلات, تاریخچه صید ماهی و تشکیل شیلات ;تاسیس وزارت کشاورزی ;تاریخچه اصلاح بذر و نهال ;موسسات علمی و فنی ;اصلاحات ارضی در ایران ;زندگی‌نامه برخی از بنیان‌گذاران و استادان علوم کشاروزی در ایران .
 

amir93

عضو
سلام بر شما
این کتاب در شیراز گیر نمیاد
شما چگونه اراعه می دهید این کتاب را
 

**آگاهدخت**

مدیر تالار اسلام و قرآن
مدیر تالار
چگونه درختان را هرس کنیم

تالیف :
دکتر غلامحسین داوری نژاد
مهندس صفیه وطن دوست
مهندس احسان داوری نژاد





فهرست کتاب به شرح ذیل می باشد:

فصل اول: هرس چيست؟
- مقدمه
- هرس
- چگونه مي توان نياز به هرس راكاهش داد ؟
-- طراحي مناسب فضاي سبز
-- انتخاب گونه
-- فرم درخت و عادت رشد
--- فرم عمودي
--- فرم كروي
--- فرم هرمي
-- عمليات نگهداري فضاي سبز
- اهداف هرس

فصل دوم: وسايل هرس
- مقدمه
- وسايل هرس

فصل سوم: زمان هرس
- مقدمه
- زمان هرس باهدف كنترل رشد درخت
- زمان هرس دردرختان گل دهنده
- چه موقع نبايد هرس كرد؟
- سرعت ترميم زخم
- انتشار بيماري ها وآفات
- چرخه هرس

فصل چهارم: برش هاي هرس
- مقدمه
- انواع برش
-- برش هاي كاهشي
-- برش هاي حذفي
-- سربرداري
-- برش هم سطح باپوست تنه
-- برش كنده داريا ناخنكدار
- نحوه انجام برش درشرايط ويژه
-- درختان با تنه منشعب (دو تنه اي)
-- حذف شاخه هاي باپوست مشترك بدون آسيب ديدن شاخه باقي مانده
- چگونگي تعيين محل برش
- روش هاي برش شاخه ها
-- شاخه هاي كوچك
-- شاخه هاي بزرگ
-- شاخه هاي V شكل
-- قطع شاخه هاي خشك شده

فصل پنجم: زخم هاي حاصل از برش

- مقدمه
- تعداد زخمهاي حاصل ازهرس درهر درخت
- تاثير زمان درميزان پوسيدگي ناشي ازهرس
- چگونگي پيشرفت زخم درون تنه
- محافظت از برش ها

فصل ششم: واكنش درختان دربرابر هرس

- مقدمه
- واكنش به هرس درگياهان جوان
- واكنش به هرس درگياهان بالغ
- واكنش به سربرداري
- تاثير هرس درگلدهي و ميوه دهي گياه
- هرس ريشه

فصل هفتم: ساختاردرخت

- مقدمه
- ساختار تنه وشاخه هاي اصلي
-- اتصال شاخه ها
-- فاصله شاخه ها ازيكديگر
-- ساختارمخروطي تنه
- تربيت درختان جوان
-- هرس جوانه انتهايي
-- هرس كردن درهنگام كاشت
-- خم كردن
- شاخه هاي موقت
- فرم درخت درطراحي
- ارتفاع تنه درخت
- ساختاردرخت درمناطق بادخيز
- سايرفرمهاي درختان
- هرس درختان بالغ

فصل هشتم: انواع هرس دردرختان استقراريافته

- مقدمه
- مرتب كردن
- تنك كردن
- كم كردن حجم تاج (كاهش)
- بالابردن تاج درخت
- متعادل كردن
- كاهش خطر

فصل نهم: ايجاد فرم هاي ويژه دردرختان

- مقدمه
- ايجاد ساختار يك تنه اي برروي درختان كوچك ويا درختچه هاي زينتي
- ايجاد ساختارچند تنه اي
- فرمهاي ويژه درپرورش درختان ميوه
- ايجاد و نگهداري يك فرم استاندارد
- فرم هاي ويژه درفضاي سبز
-- ديواري كردن
-- شكل سازي
-- ايجاد چفته

فصل دهم: هرس درختان چند ساله

- مقدمه
- كنترل سايز درخت با روش تاج انبوهي
- تجديديا بازسازي تاج، احياء تاج، هرس اصلاحي
- هرس درختاني كه ريشه آنها صدمه ديده است
- هرس درختان واقع درنزديكي سيم هاي برق

فصل يازدهم: هرس درختچه ها

- مقدمه
- تنك درختچه ها
- حفظ اندازه درختچه ها
- كاهش اندازه درختچه ها
- پرورش پرچين
- نگهداري پرچين
- جوان سازي يك پرچين
- افزايش تراكم تاج،كاهش رشد وافزايش تعداد گل
- تاج انبوهي و كف بركردن
- زمان هرس درختچه ها

ضمايم

ضميمه يك: چند توصيه براي انجام هرس صحيح
ضميمه دو: درختان پهن برگي كه براي رسيدن به يك ساختار قوي به هرس متوسط نياز دارند
ضميمه سه: درختان با عادت رشدي چند تنه اي (بطورمعمول)
ضميمه چهار: درختان مناسب براي ايجاد فرم استاندارد
ضميمه پنج: درختان مناسب براي ايجادچفته
ضميمه شش: درختان مناسب براي ايجاد فرم چندتنه اي






پیشگفتار
خداي توانا را سپاس كه ياري داد تا در تدوين مجموعه اي جديد براي هرس و تربيت درختان و درختچه ها گام برداريم . هرشاخه درخت را مي توان به منزله عضوي از بدن انسان دانست و بدون فكر و بررسي نبايد اقدام به قطع آنها نمود . اين نوع نگرش انساني به درخت، منجر به ممانعت از هر گونه عكس العمل شتاب زده در برابر مشكلات ايجاد شده براي شاخه هاي درخت مي شود . در اين مجموعه سعي شده است تا از منابع كاربردي موجود در زمينه هرس ازجمله كتاب هاي:
• Arboriculture, Integrated Management of Landscape Trees, Shrubs and Vines(Harris RW, Clark JR & Matheny NP ,2004) . 4th edn. Prentice Hall Publications, New Jersey.
• An illustrated guide to pruning(Gilman,2003). 2nd ed. Delmar, Thomson learning.
• Physiological fruit tree training for intensive growing( Brunner,1990). Akadémiai Kiadó,Budapest.
• Tree pruning, a worldwide photo guide(Shigo, 1989). Durham, New hampshire, USA.
• Principles of tree hazard assessment and management( Lonsdale, D. 1999.)Dept. of Environment, Transport and the Regions, London. 388 pgs.
و همچنين تعداد زيادي از مقالات مرتبط، اطلاعات مفيدي گردآوري شود و دراختيار خواننده قرارگيرد. مطالب اين كتاب به گونه اي انتخاب شده است كه مخاطب آن با داشتن تخصص اندك در زمينه باغباني، بتواند هردرخت يا درختچه اي را بطور صحيح هرس نمايد . دراين مجموعه كه حاصل چندين سال مطالعه و آموزش در اين زمينه بوده است، سعي شده تا عكس العمل هاي فيزيولوژيك درختان به هرس ونكاتي درمورد تربيت آنها به زباني ساده و قابل فهم به تصوير كشيده شود . اميد است دانشجويان عزيز وكارشناسان فضاي سبز وباغداران محترم قبل از اقدام به هرس درختان، به توصيه هاي علمي و عملي اين كتاب توجه نموده و با نگرشي منتقدانه نظرات اصلاحي خويش را به نويسندگان اعلام فرمايند. برخود لازم ميدانيم از تمامي عزيزاني كه در آماده سازي و چاپ اين مجموعه تلاش نموده اند، تشكر و قدرداني نماييم.
مقدمه
درختان فضاي سبز و بوستان هاي شهري وحتي درختان موجود در منازل سرمايه هاي عظيمي هستند كه معمولا كمتر كسي به آنها توجه مي كند. بسياري از مردم از اهميت وجود درختان دراطراف خود بي اطلاع هستند. وجودگياهان در محيط زيست فوايد فراواني دارد كه ذكر تمامي آنها در اين بحث كوتاه نمي گنجد اما مي توان به بعضي از مهمترين اين نقش ها اشاره كرد از جمله: تامين اكسيژن، جذب آلاينده هاي محيطي، گرد وغبار و عناصر سنگين معلق در هوا، زيباسازي فضاهاي شهري، تلطيف هوا و با توجه به گسترش اكثر شهرهاي كشور و صنعتي تر شدن روزافزون آنها، ضرورت وجود درختان بيشتر مي شود. بنابراين چگونگي مراقبت صحيح از اين سرمايه ها امري است كه نبايد به راحتي از آن گذشت. يكي از مهمترين مسائل در حفظ درختان، بحث هرس آنهاست كه مي تواند سلامت و زيبايي يك درخت را براي سالهاي طولاني تضمين كند.




 

**آگاهدخت**

مدیر تالار اسلام و قرآن
مدیر تالار
مقدمه ای بر
ترویج
فناوری های حفاظتی

(با تاکید بر کشاورزی و منابع طبیعی)


تالیف :
دکتر محمدرضا محبوبی

دانشیار گروه ترویج و آموزش کشاوزری
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان




جزئیات بیشتر و اطلاعات تکمیلی کتاب در ادامه آورده شده است :

فهرست کتاب به شرح ذیل می باشد:
فصل اول : تحلیل وضعیت موجود
فصل دوم : ترویج فناوری های حفاظتی
فصل سوم : موانع پذیرش فناوری های حفاظتی

شامل : پیچیدگی ، قابلیت تقسیم ، سازگاری ، وضعیت اقتصادی ، ریسک و عدم اطمینان ، اطلاعات مغایر و متضاد ، هزینه اجرا-هزینه سرمایه گذاری ، هزینه اجرا- هزینه فکری و عقلایی ، عدم انعطاف پذیری ، ساختارهای اجتماعی و فرهنگی ، درک محیط ، مشارکت ، موانع سازمانی
فصل چهارم : روشهای آموزشی در ترویج فناوری های حفاظتی
شامل : روش های آموزش انفرادی ، روش های گروهی ، روش های انبوهی
فصل پنجم : رفتار پذیرش فناوری های حفاظتی
شامل : تعریف رفتار - تئوری های رفتار - تئوری میدان - تئوری انتظار - تئوری برابری - تئوری تقویت رفتار - تئوری سلسله مراتب نیازها - تئوری فیش باین-آیزن - تئوری رابینز - تئوری هرسی و بلانچارد - تئوری تولمن - تئوری دوول - تئوری رفتار پذیرش
فصل ششم : مدل های پذیرش فناوری های حفاظتی
شامل : مدل سنتی نشر - مدل تنگناهای اقتصادی(ساختار مزرعه) - مدل اصلاح شده نشر - مدل گزیداری ساختارگرا
فصل هفتم : عوامل موثر بر پذیرش فناوری های حفاظتی
شامل : متغیرهای فردی و روانشناختی - ویژگی های نوآوری حفاظتی - متغیرهای اجتماعی - متغیرهای فرهنگی - متغیرهای اقتصادی - متغیرهای ارتباطی - متغیرهای اکولوژیک - متغیرهای سازمانی - متغیرهای سیاسی


پیشگفتار
طرح مباحث كشاورزي پايدار در طي دهه 80 و اظهارات صاحب‌نظران نشر در مورد تمايز نوآوري‌هاي تجاری(توليدگرا) و حفاظتي(محيطي) ، زمينه‌اي را براي عطف توجه محققان به مطالعات مرتبط با این موضوع فراهم آورده است. در گام هاي نخستين ترويج فناوري هاي حفاظتي بسياري را اعتقاد بر اين بود كه بر مبناي مدل سنتي نشر و مباني ترويج فناوري هاي تجاري مي توان به انتقال و اشاعه فن آوري هاي حفاظتي اقدام نمود.اما ناكامي متغيرهاي مدل سنتي نشر در پيش بيني رفتار پذيرش فناوري هاي حفاظتي و ويژگي هاي خاص فناوري هاي حفاظتي باعث گرديد بسياري از صاحب نظران حوزه نشر و اشاعه نوآوري به موضوع تمايز نوآوري هاي حفاظتي و تجاري و در نتيجه تفاوت مباني توسعه و ترويج آنها با مبانی توسعه و ترویج نوآوري‌هاي تجاري متفاوت اشاره كنند. به عنوان مثال برخي از صاحب نظران با بيان اينكه فناوري هاي حفاظتي داراي مقياس وسيع عدم پذيرش هستند دلايل آن را بازگشت منافع حاصل از كاربرد فناوري هاي حفاظتي به جامعه ، تحميل هزينه‌هاي پذيرش اين فناوري ها به فرد زارع ، بيشتر بودن هزينة بكارگيري اين نوآوري‌ها براي زارع در مقايسه با منافع آنها و در نتيجه مقرون به صرفه نبودن پذيرش اين فناوري ها از نظر اقتصادي براي زارع دانستند. به اعتقاد برخي صاحب نظران ، تحقيقات انجام شده در گذشته كه تشريح فرآيند تصميم‌گيري كشاورزان را در مورد استفاده از فعاليتهاي حفاظتي مورد توجه قرار داده‌اند ، حداقل از دو كاستي برخوردار مي‌باشند اولين كاستي فقدان مدلي جامع در زمينة پذيرش و بكارگيري روشهاي حفاظتي است كه دربرگيرنده متغيرهاي اقتصادي، ساختاري و نشر ‌باشد و دومين كاستي مربوط به نامناسب بودن مقياس‌ها و شاخص‌ هاي بكار گرفته شده در مورد پذيرش روشهاي حفاظتي است كه اين حالت سبب ايجاد اشكال در مقايسه دستا‌وردها مي‌گردد.بهر حال با توجه به اهميت مباحث مربوط به توسعه پايدار در كشور ما و نيل به مدلي جامع در زمينه پذيرش و كاربرد فناوري هاي حفاظتي و معرفي مناسب ترين متغيرها براي پيش بيني رفتار پذيرش فناوري هاي حفاظتي ، كتاب حاضر به رشته تحرير درآمده است.در فصل اول كتاب به موضوع كشاورزي پايدار اشاره شده است و وضعيت منابع طبيعي كشور به عنوان بستر كار كشاورزي با هدف تبيين جايگاه ترويج فناوري هاي حفاظتي در كاهش و يا كند كردن روند اين تخريب مورد بحث قرار گرفته است.در فصل دوم مفهوم ترويج فناوري هاي حفاظتي مورد بحث قرار گرفته ، در عين حال به وجوه تمايز ترويج فناوري هاي حفاظتي و ترويج فناوري هاي تجاري اشاره شده است. در فصل سوم به مهمترين موانع و عوامل بازدارنده پذيرش فناوري هاي حفاظتي و برخي راهكارهاي فائق آمدن بر آنها اشاره شده است.درفصل چهارم رفتار پذيرش فناوري هاي حفاظتي مورد بحث قرار گرفته و براي اين منظور به مهمترين تئوري هاي رفتار و تئوري رفتار پذيرش اشاره شده است. در فصل پنجم مدل هاي پذيرش فناوري هاي حفاظتي همچون مدل سنتي نشر، ساختار مزرعه، اصلاح شده نشر و گزيداري ساختارگرا و توان هر يك در پيش بيني رفتار پذيرش فناوري هاي حفاظتي مورد بحث قرار گرفته است و در فصل ششم مهمترين متغيرهاي تأثيرگذار بر پذيرش فناوري هاي حفاظتي شامل متغيرهاي فردي و روانشناختي، ويژگي هاي نوآوري هاي حفاظتي، اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، ارتباطي، اكولوژيك، سازماني و سياسي معرفي شده و سعي شده است به نمونه هايي از پژوهش هاي انجام شده در زمينه هاي مرتبط با پذيرش فناوري هاي حفاظتي و نتايج آنها با توجه به متغيرهاي مذكور اشاره گردد. امید است این کتاب مورد توجه و قبول دانش پژوهان و دانشجویان و سایر علاقه مندان قرار گیرد و از انتقادات سازنده ی خود دریغ نورزند
.

 

نارون

عضو جدید
کاربر ممتاز
نابسامانی‌ها، آفات و بیماری‌های قارچ خوراکی

گردآوری و تدوین: مریم حقیقی، امیر نوربخش و مریم مظفریان میمندی
انشارات جهاد دانشگاهی مشهد
پرورش قارچ خوراکی در ایران و جهان گسترش زیادی پیدا کرده است و به‎صورت یک صنعت در حال پیشرفت است. موفقیت در پرورش قارچ وابسته به عوامل زیستی و غیرزیستی زیادی می‎باشد که بر عملکرد و کیفیت محصول اثر می‎گذارد. اگرچه منابع زیادی در زمینه قارچ خوراکی به چاپ رسیده است اما کتابی که در زمینه بیماری‎ و آفات قارچ خوراکی باشد در بازار وجودندارد و همچنین پرورش‎دهندگان قارچ منبع کاملی که روش‎های درمان و کنترل بیماری‎های شایع قارچ را بیان کرده باشد در دسترس ندارند. در این کتاب به‎طور کامل به آفات و بیماری‎های قارچ پرداخته شده و روش‎های پیشگیری و درمان این بیماری‎ها بیان شده است. این کتاب می‎تواند یک منبع مفید برای دانشجویان رشته علوم باغبانی، دانشجویان آفات و بیماری‎شناسی و همچنین پرورش‎دهندگان قارچ خوراکی باشد.
این کتاب مشتمل بر چهار فصل است؛ فصل 1 مقدمه‎ای بر تولید و پرورش قارچ خوراکی است، فصل 2 به نابسامانی‎های قارچ خوراکی می‎پردازد و فصل 3 مربوط به بیماری‎های قارچ خوراکی می‎باشد و درنهایت فصل 4 خوانندگان را با آفات قارچ خوراکی آشنا می‎سازد.
امید است این کتاب راهنمای علمی و عملی مناسبی برای دانشجویان، علاقه‎مندان و پرورش‎دهند‎گان قارچ خوراکی باشد تا بتوانند آفات و بیماری‎های قارچ خوراکی را در کارگاه کشت خود کاهش دهند
فهرست
1 کشت و پرورش قارچ
2 نابسامانی‎های فیزیولوژیک
3 بیماری‏ها
4 آفات قارچ خوراکی
منابع


 

پیوست ها

  • b_nabesamani.jpg
    b_nabesamani.jpg
    36.4 کیلوبایت · بازدیدها: 0

aliakbar64

عضو جدید
فرآوری شیر و مدیریت کیفیت
ویرایش: عدنان تمیم
مترجمین: دکتر اکرم شریفی
مهندس محمد رحمانی
مهندس علی اکبر کشاورز هدایتی
انتشارات: دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین
تعداد صفحه: 330 صفحه
سال چاپ: 1397- چاپ اول
قیمت: 24000 تومان
شابک: 0-53040-10-964-978
سرفصل­ها: 1.jpg2.jpg

1. تولید شیر بهداشتی در مزرعه
2. ویژگی­ها و ترکیبات شیر گاو
3. میکروبیولوژی شیر خام و شیر موجود در بازار
4. کنترل کیفیت
5. ایمنی شیر خام مایع
6. تیمار حرارتی شیر
7. روش­های نوین فرآوری شیر
8. اقدامات بهداشتی در کارخانجات شیر مایع
9. تجزیه و تحلیل خطر و کنترل نقاط بحرانی در فرآوری شیر- یک مرور کلی
10. پروفایل حسی شیرهای موجود در بازار
 
بالا