معرفی طبع ها و غذاهای ممنوع برای هر طبع
توجه: مصرف موادی که جلویشان پرانتز هست تنها با آن مواردی که درون پرانتز آمده بلامانع است.این دستورات برای کسانی است که غلبه طبع داشته باشند و به این دلیل ذکر شده است که دکتر روازاده در پاسخ برخی سوالات به این لیست ارجاع داداه اند.
۱-طبع بهاری؛ گرم و تر؛ دموی؛ قرمز؛ هوایی
گندم، نخود، گوشت گوسفند، روغن حیوانی، تخم شربتی، انگور، انجیر، شفتالو، هویج، عسل، خرما، خربزه، بادام، آلو شیرین، آب نارگیل، کشمش، شیره انگور، ترب، تخم مرغ، فندق، شلغم و کنگر...
۲-طبع تابستانی؛ گرم و خشک؛ صفرایی؛ سبز؛ آتشی
سیاهدانه، شاهدانه، پیاز، سیر، پنیر کهنه، تخم شنبلیله، کرفس، ترخون، پونه، گردو، پسته، زیتون سیاه، روغن گردو، شنبلیله، روغن تخم کتان، روغن زیتون، زیره، زنیان، فلفل، دارچین، زنجبیل، خردل، شوید، رازیانه، ریحانه، نارگیل و آویشن...
۳-طبع پاییزی؛ سرد و خشک؛ سوداءی؛ سیاه؛ خاکی
عدس، باقلا، خشخاش، برنج، گوشت بز، گوشت گاو، کاسنی، انار ترش، گلابی، به، سیب ترش، مرزنجوش، کافور، سماق، کشک، سرکه، پرتغال، شاه توت، تمرهندی، آبغوره، سنجد، ریواس، زرشک، اسفناج، نارنج، نارنگی...
۴-طبع زمستانی؛ سرد و تر؛ بلغمی؛ سفید؛ آبی
جو(زعفران)، ماش(گندم)، ماءالشعیر(پسته)، ماهی تازه(زیتون و گردو)، شیر(خرما، عسل)، کاهو(سکنجبین)، چغندر، گیشنیز، هندوانه(گلاب)، اسفرزه، آب لیمو ترش، گل سرخ با دوغ(نعنا)، خاک شیر(گلاب)، ماست(نعنا)، آلو بخارا(انجیر)...
سلامت باشید
آخرین ویرایش: