مطالعه گروهی شیمی مواد غذایی از کتابهای دمان و فاطمی

نازي_مو

عضو جدید
کاربر ممتاز
به نام ايزد يكتا

درود به همه دوستان عزيز


مرور درس شيمي مواد
بحث و گفتگو

منابع :
1- كتاب شيمي مواد آقاي دكتر فاطمي
2- كتاب شيمي مواد دمان

قابل توجه همه دوستان ممكن است شما اين دو منبع را در اختيار نداشته باشيد ولي مطمئنا منابعي از شيمي مواد در اختيار داريد كه مي تونه به شما كمك كنه

فصل اول كتاب در مورد آب مي باشد كه در رشته ما آب حلال بسياري از مشكلات هست پس دانستن ويژگي هاي فيزيكي و شيميايي اب از اهميت ويژه اي برخوردار مي باشد

پس از آب شروع مي كنيم

مدت زمان مطالعه از تاريخ 4/5/88 تا 8/5/88

بعد از مطالعه 4 فصل اول كتاب به همراه مطالعه شيمي مواد به مطالعه ميكروب مواد هم مي پردازيم و هر دو درس را در كنار هم پيش مي بريم

لطفا دوستان توجه داشته باشن ممكن است در يك هفته نتونيد فصول مشخص شده رو مطالعه كنيد ولي سعي كنيد در هفته هاي اينده جبران كنيد :w27::w27:
 

نازي_مو

عضو جدید
کاربر ممتاز
نه عزيز تو اين 4 روز فقط در مورد اب بخونيد

گفتم بعداز اتمام 4 فصل اول به سراغ ميكروب هم مي ريم تا خسته كننده نباشه

ياداوري :
دوستان عزيز دقت كنيد هدف از اين تاپيك خوندن و حفظ كردن نيست چون قرار نيست امتحان بديم فقط سعي كنيد خوب بفهميد و اگر قسمتي يا مطلبي رو خوب نفهمديد سئوال كنيد تا دوستان جواب بدن
 

sr_mrtzv

عضو جدید
:w10:
salam bacheha .khob hastid?man ye nazari daram age movafeg bashid anjam bedim.man migam bade moror kardane har fasl testaye konkore hamon faslo masalan 10sale akharo 10 nafar be ohde begirim va dar ekhtiare sayere aza garar bedim ta betonim ba in kar ye morori bar testha ham dashte bashim.masalan man sale 87 ro ya nazi 86 ro va....,lotfan nazarateton ro begin
 

نازي_مو

عضو جدید
کاربر ممتاز
درود به همه دوستان
امروز 8/5/88
اول در مورد پيشنهاد دوست عزيز sr- بايد بگم هر كس هر منبعي در اين زمينه داره مي تونه بخونه و هر سئوالي هم كه چه به صورت تست يا به صورت سئوال مي تونه بپرسه پس دست شما ازاد هست
ولي به نظرم دو منبع معتبر موجود همين دو تا با شه

خوب امروز اخرين روز براي مطالعه بود اميدوارم دوستان تو اين مدت درساشونو خوب خونده باشن

شروع مي كنيم


آب

بايد بگم من فصل اب كتاب دمان خوندم به نظرم خيلي سنگين اومد :crying2: كسي هست اين قسمت خونده باشه ؟
 

momo_lavish

عضو جدید
بله نازی مو جان منم خوندم از مال فاطمی خیلی سنگین تره البته یکم مترجم هم گنگ گفته و فقط یه اشاره کرده و رفته من نسخه لاتین دمان رو دارم با اون آدم بهتر متوجه میشه بخصوص قسمتهای آخر فصل که در مورد ساختار یخ هست خیلی گنگ و سخته
 

نازي_مو

عضو جدید
کاربر ممتاز
نكات مهم :( كتاب دمان )

جدول شماره 1- 1 صفحه 1 براي كسانيكه مي خواهن كنكور كارشناسي ارشد بدن ( به ارقام جدول دقت كنيد جالبه )

2- در مورد دانسيته اب و يخ بحث مي كنه

دوست عزيز در مورد صفحه سوم بايد بگم من خيلي متوجه منظور مترجم نمي شم اگه كسي چيزي مي دوني لطفا كمك كنه
 

sr_mrtzv

عضو جدید
salam bacheha.mikhastam hidrasione hidrofobi ro tozih bedam.tarife elmish in hast ke hidrasione yek molokol e gerye gotbi ya geyre yoni vali tarife sadash in hast ke yek molokoli ke ab dost nist vali majboran doro baesh ab vojor dare.va yek mesale sade charbi hayi ke roye abgosht jam mishe va ba yek gashog zadan parakande mishe on charbia baraye inke dar maraze abe kamtari bashand baham jam mishan.
 
آخرین ویرایش:

sr_mrtzv

عضو جدید
bacheha dar morede jadvale safheye 1 ke shortening vojod dare mikhastam begam kareye giahi shamele1)shortening hast ke 100% charbi hast va 2)margarin ke 80%charbi hast va emroze margarin haye 40% va... ham dar kharej az keshvar tolid mishe va baraye masarefe sobhane ya pokhto paz estefade mishe.dar hali ke shortening fagat baraye pokhto paz estefade mishe
 

sr_mrtzv

عضو جدید
:w27:salam dostan.yek mozoi ke to ketab nist va be nazaram moheme ro inja bayan mikonam.asare noe mavade hal shode dar aw:noe madee hal shode mesle ethanol,nacl,salt mixture...hast ke neshan mide be che megdar aw niaz darim.be bayane sadetar yanidar kodam aw microorganism ha roshd nemikonand.baraye mesal dar staphylococus aureus dar sorate vojode ethanol 98%bishtar mitavanad faaliyat konad ya dar sorate vojode Nacl dar85%bishtar mitavanad faaliat konad######## va yek nokteye dige dar morede nahiyeye BET:be geyr az lipaz faaliate abi dar nahiyeye BET kamtar ast va bejoz mavade gazaiye haviye roghan bagiye paydarand dar noghteye BET############# dostan mikhastam nazaretono dar morede neveshteham bayan konid chon man taze ozv shodam mitarsam matalebi ke be nazare man mohem hast va bayan mikonam baraye shoma mofid nabashe age iradi didin lotfan bayan konid
 

sr_mrtzv

عضو جدید
salam dostan.yek mozoi ke to ketab nist va be nazaram moheme ro inja bayan mikonam.asare noe mavade hal shode dar aw:noe madee hal shode mesle ethanol,nacl,salt mixture...hast ke neshan mide be che megdar aw niaz darim.be bayane sadetar yanidar kodam aw microorganism ha roshd nemikonand.baraye mesal dar staphylococus aureus dar sorate vojode ethanol 98%bishtar mitavanad faaliyat konad ya dar sorate vojode Nacl dar85%bishtar mitavanad faaliat konad######## va yek nokteye dige dar morede nahiyeye BET:be geyr az lipaz faaliate abi dar nahiyeye BET kamtar ast va bejoz mavade gazaiye haviye roghan bagiye paydarand dar noghteye BET############# dostan mikhastam nazaretono dar morede neveshteham bayan konid chon man taze ozv shodam mitarsam matalebi ke be nazare man mohem hast va bayan mikonam baraye shoma mofid nabashe age iradi didin lotfan bayan konid
 

افشـین

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
:w27:salam dostan.yek mozoi ke to ketab nist va be nazaram moheme ro inja bayan mikonam.asare noe mavade hal shode dar aw:noe madee hal shode mesle ethanol,nacl,salt mixture...hast ke neshan mide be che megdar aw niaz darim.be bayane sadetar yanidar kodam aw microorganism ha roshd nemikonand.baraye mesal dar staphylococus aureus dar sorate vojode ethanol 98%bishtar mitavanad faaliyat konad ya dar sorate vojode Nacl dar85%bishtar mitavanad faaliat konad######## va yek nokteye dige dar morede nahiyeye BET:be geyr az lipaz faaliate abi dar nahiyeye BET kamtar ast va bejoz mavade gazaiye haviye roghan bagiye paydarand dar noghteye BET############# dostan mikhastam nazaretono dar morede neveshteham bayan konid chon man taze ozv shodam mitarsam matalebi ke be nazare man mohem hast va bayan mikonam baraye shoma mofid nabashe age iradi didin lotfan bayan konid

salam dostan.yek mozoi ke to ketab nist va be nazaram moheme ro inja bayan mikonam.asare noe mavade hal shode dar aw:noe madee hal shode mesle ethanol,nacl,salt mixture...hast ke neshan mide be che megdar aw niaz darim.be bayane sadetar yanidar kodam aw microorganism ha roshd nemikonand.baraye mesal dar staphylococus aureus dar sorate vojode ethanol 98%bishtar mitavanad faaliyat konad ya dar sorate vojode Nacl dar85%bishtar mitavanad faaliat konad######## va yek nokteye dige dar morede nahiyeye BET:be geyr az lipaz faaliate abi dar nahiyeye BET kamtar ast va bejoz mavade gazaiye haviye roghan bagiye paydarand dar noghteye BET############# dostan mikhastam nazaretono dar morede neveshteham bayan konid chon man taze ozv shodam mitarsam matalebi ke be nazare man mohem hast va bayan mikonam baraye shoma mofid nabashe age iradi didin lotfan bayan konid

سلام sr عزیز . یکی از قوانین سایت فارسی تایپ کردنه :;)
http://www.www.www.iran-eng.ir/showthread.php?t=11812
لطفا این مورد رو رعایت کنین چون بیشتر کاربرایی که اینجان با فنگلیش مشکل دارن . :smile:
در ضمن از ایجاد اسپم نیز خودداری کنین .:smile:


البته با اجازه مدیران سایت !:biggrin:
 

hani baghery

عضو جدید
سلام منم ميخوام ارشد قبول شم يعني راستش به مدركش نياز دارم نه چيزه ديگه ميتونين راهنماييم كنيد من سه سال از فارغ التحصيليم گذشته هيچي جزوه ندارم ميشه اگه شما جزوه دارين يامنابعي دارين به من هم بدين ممنون ميشم اصلاً ازكجا شروع كنم
 

نازي_مو

عضو جدید
کاربر ممتاز
درود

انواع اب :
آب تك لايه ، آب موينيه ، نيمه پيوسته

تعاريف
آب پيوسته ابي است كه تا دماهاي معين زير صفر درجه كه معمولا تا 20- يخ نمي زند البته يه تعريف ديگه هم داره ابي است كه بعنوان حلال نمي توان از ان استفاده كرد
كه همونطور همه م يدونيم مقدار ان بستگي به پروتئين دراد


بهتر بحث رو از اب ازاد و پيوسته شروع كنيم
فكر كنم اينطوري بهتر نتيجه مي ده
منتظر اطلاعات تكميلي هستيم
 

sr_mrtzv

عضو جدید
سلام.نازی جان. من خوندم که اب پیوسته تا40- یخ نمیزنه.دوستان به نظرتون کدام درسته؟
 

نازي_مو

عضو جدید
کاربر ممتاز
درود دوست عزيز
اگه به كتاب شيمي مواد دمان مراجعه كنيد صفحه 11 فصل اول

نوشته اب پيوسته ابي است كه تا دماهاي معين زير صفر يخ نبسته باقي مي ماند معمولا تا 20-
اكه شما هم منبع ذكر كنيد فكر كنم بهتر بشه نتيجه گيري كرد

يعني دوستان ديگه هيچ حرفي نمي خواهن بزنن

در مورد اب پيوسته مواد غذايي زير بايد بگم
1- ميوه و سبزي 6%
2- حبوبات و غلات 34%

همينطوركه مي بينيد با قانون پروتئين بيشتر اب پيوسته بيشتر صدق مي كنه

تقريبا به ازاء 0.4 ميلي گرم اب پيوسته در يك گرم پروتئين خشك وجود دارد
 

افشـین

مدیر بازنشسته
کاربر ممتاز
درود دوست عزيز
اگه به كتاب شيمي مواد دمان مراجعه كنيد صفحه 11 فصل اول

نوشته اب پيوسته ابي است كه تا دماهاي معين زير صفر يخ نبسته باقي مي ماند معمولا تا 20-
اكه شما هم منبع ذكر كنيد فكر كنم بهتر بشه نتيجه گيري كرد

منم با نازی جان موافقم . تا جایی که یادمه آب تک لایه تا 20- یخ نمیزنه .
 

sr_mrtzv

عضو جدید
سلام دوستان.در مورد hysteresis در دماهای بالا کمتر اتفاق میافتد.و در خشک کردن انجمادی نیز کمتر اتفاق میافتد چون به ساختار غذا کمتر اسیب میرسد دمای یوتکتیک:نقطه ای یا دمایی است که بالاتر از ان ماده ما مایع است ولی از ان پایین تر یخ میزند
 

عليرضا فرخي فريد

عضو جدید
کاربر ممتاز
سلام

سلام

راستش استقبال خيلي كم بود وقتي ثبت نام كرديم حداقل 5 نفر بوديم ولي الان خيلي تعدادمون كمه

دوست خوبم ابتدا سخته اما بعد خوب میشه من این تجربه را در بخش 20 سوالی داشتم
موفق باشی
 

sr_mrtzv

عضو جدید
سلام.دوستمون خوب میگن اگه شما شروع کنید ادامه پیدا میکنه.مثلا خود من با اینکه خونده بودم ولی نمی دونستم چی بگم بایدبعضی تغییرات بدیم.یه نظرم اگه یعد اینکه خوندیم مثلا مشخص کنیم که 1روز یا 2روز 10 صفحه یا کمتر یا بیشتر مشخص کنیم که تو این 1یا2روز هر اشکالی دارین یا نکته ای رو می خواین بیان کنید در باره اون صفحات.
 

نازي_مو

عضو جدید
کاربر ممتاز
درود
باشه

با هم فصل دوم رو شروع مي كنيم

فصل ليپيد ها
براي شروع اين بار از صفحه 27 تا 40 سر فسفوليپيدها كتاب شيمي مواد دمان رو مي خونيم كه شامل :

اسيد هاي چرب ، گليسيريدها ،‌ اينتر استرفيكاسيون
شما مي توانيد اين مباحث رو از منبع معتبر ديگري هم بخونيد

شما مي توانيد هم زمان با خواندن اين مطالب در صورت داشتن مشكل و يا سئوالي اينجا مطرح كنيد.

:w27:
 
بالا