مطالبي در رابطه با رشته زراعت

گلابتون

مدیر بازنشسته
الحق كه كارت درسته ممنون سرمدجان

از بس از اين و اون تشكر ميكنم كوپن تشكرم زود تموم ميشه... بازم طلبت گلم
 

*878*

عضو جدید
سلام
اینم یه تصویر از این گیاه واقعا زیبا



جالبه که هر چی بیشتر در معرض نور خورشید باشه برگهاش رنگی تر میشن
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تاثیر سطوح مختلف پتاسیم و عناصر کم‌ مصرف بر روی عملکرد ارقام پیشرفته گندم نان

تاثیر سطوح مختلف پتاسیم و عناصر کم‌ مصرف بر روی عملکرد ارقام پیشرفته گندم نان

به منظور بررسی‌ کاربرد مقادیر‌ مختلف‌ پتاسیم به همراه عناصر کم مصرف برعملکرد

سه‌ رقم‌ گندم (Triticum aestivum L.)‌ مهدوی (M-70-12)، شیراز (M75-10) و پیشتاز

(M-75-7) این‌ تحقیق‌ با 6 تیمارکودی در دو سال زراعی 79-78 و80-1379 در خاکهای

کرج بافت سبک انجام گرفت. تیمار اول= مصرف کود مطابق عرف زارعین

(اوره + سوپر فسفات تریپل)؛ تیمار دوم= تیمار اول + مصرف پتاسیم بر مبنای آزمون

خاک از منبع سولفات پتاسیم؛ تیمار سوم= تیمار اول + مصرف پتاسیم دو برابر

توصیه کودی از منبع سولفات پتاسیم؛ تیمار چهارم= تیمار اول + کودهای محتوی

عناصر کم مصرف؛ تیمار پنجم= تیمار دوم + کودهای محتوی عناصر کم مصرف و

تیمار ششم= تیمار سوم + کودهای محتوی عناصر کم مصرف. در این مطالعه

از طرح کرتهای خرد شده با 54 واحد استفاده گردید. نسبتهای مختلف کودی

در کرتهای فرعی و ارقام گندم در کرتهای اصلی قرار گرفتند. اوره‌ به‌ مقدار 300 کیلوگرم

‌درهکتار، فسفات‌ آمونیم‌100 کیلوگرم‌ در هکتار و سولفات پتاسیم‌ در

دو مقدار K1250 و K2 500 کیلوگرم‌ در هکتار مصرف‌ گردید. کودهای محتوی عناصر

کم مصرف شامل روی‌، منگنز، آهن، مس‌ و بور براساس‌ آزمون‌ خاک‌ مصرف‌ گردید.

عملکرد گندم اندازه گیری شده و نتیجه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. باتوجه‌ به‌ نتایج

‌بدست‌ آمده در سال اول رقم پیشتاز در تیمار چهارم بهترین عملکرد دانه (5700 کیلوگرم

در هکتار) را داشت. از لحاظ وزن‌ کل‌ اندام‌ هوائی‌ نیز رقم پیشتاز بهترین‌ بود ولی‌

ما بین‌ سه‌ رقم ‌اختلاف‌ معنی‌ داری‌ در سطح‌5 درصد مشاهده نگردید. در سال دوم

بیشترین عملکرد کل در رقم مهدوی (6660 کیلوگرم در هکتار) از تیمار سوم، در

رقم‌های پیشتاز و شیراز به ترتیب 8550 و8610 کیلوگرم در هکتار از تیمارهای

دوم و سوم عاید گردید که در سطح 5% با شاهد اختلاف معنی‌داری نشان داد.

در سال دوم بهترین‌ تیمار کودی‌در رابطه با درصد پروتئین (84/14) در رقم شیراز

با تیمار دوم و در رقم مهدوی با تیمار ششم (57/14) و در رقم پیشتاز (53/13)

با تیمار پنجم بدست آمده با توجه به میانگین نتایج دو ساله مشاهده ‌گردید که

ارقام مختلف عکس العمل‌های متفاوتی را نسبت به عناصر غذایی از خود نشان دادند.

بنابراین موضوع کودپذیری ارقام مختلف باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و در هر حال

رعایت اصول مصرف بهینه کودی در تمامی ارقام پیشرفته گندم الزامی است. انجام

تحقیقات بیشتر در این زمینه برای انتخاب کاراترین رقم در خاکهای بافت سبک

پیشنهاد می شود.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
تاثیر سطوح مختلف پتاسیم و عناصر کم‌ مصرف بر روی عملکرد ارقام پیشرفته گندم نان

تاثیر سطوح مختلف پتاسیم و عناصر کم‌ مصرف بر روی عملکرد ارقام پیشرفته گندم نان

گیاه " چویل " chavill در فرهنگ لری بختیاری


نماد سرسبزی وخوش بویی

وعطری که شبیه هیچ گیاهی نیست






ای چویل تو اینگونه عطر افشانی مکن ...

چرا که در هنگام عطر افشانی وبودادن تو من در گرمسیر هستم







چویل گیاهی است سبز کمی مایل به تیره ، خوش عطر وبو ، دارای برگهایی شبیه گیاه خوراکی شود یا شید ورازیانه از تیره ی چتریان با برگهایی کشیده تر وساقه ای ترد وبسیار لطیف در روزهای نخستین شکفتن ورویش ، برآمده از غلافی سفید رنگ که سبزی آن را زیباتر نمایان می کند .

این گیاه در کوهستان های برفگیر وسرسبز سرزمین بختیاری ( ییلاقات) در فصل بهار واوایل اردیبهشت با ذوب شده نخستین توده های برف از روی زمین وصخره ها وهمزمان با رویش قارچ خوراکی ، کرفس ، تره کوهی ، بن سرخ ودیگر گیاهان دارویی وخوراکی رویش خود را آغاز می کند وعمر آن بیش از یکماه تجاوز نمی کند . ولطافت و زیبایی خود را همچون عروسی سبز پوش در آغاز رویش نخستین گیاهان از دل طبیعت خدادادی به تماشای صخره های سخت و کوهستان های پر از رنگ وبوی خوش دیگرا گیاهان می گذارد . در هنگام رویش این گیاه می توان از چند متری عطر وبوی خوش وبی مانند آن را به مدد نسیم روح نواز کوهستان به خوبی حس کرد . در فرهنگ وزندگی مردمان لر بختیاری ونیز در ابیات تغزلی محلی گیاه چویل به عنوان نماد سرسبزی و خوش بویی جایگاه ویژه وکم نظیری دارد وهمچنین در نامگذاری نوزادان بعنوان نام دختر نیز استفاده می شود.

چویل عطری خوش بو دارد به گونه ای که اگر شاخه ای (به شکل تر ونه خشک )کوچک از آن را در فضای یک ساختمان معمولی قرار دهید عطر آن به خوبی همه ی فضای خانه را فرا می گیرد . عطر دل انگیز چویل بهانه ای ست تا آنان که این گیاه سحر انگیز را برای یکبار هم که دیده اند وعطر آن در خاطره شان باقی مانده است را به دامن پر مهر طبیعت فرح بخش سرزمین های ییلاقی بختیاری نشین در فصل بهار بکشاند واگر این مهم میسر نشود (به دلیل روند روبه نابودی این گیاه همچون سایر گیاهانی که تنها یاد نامی از آنان باقی مانده ویا در معرض نابودی قرار گرفته اند ) تنها به خاطره ی گذشته این گیاه بسنده کنند .

چویل در زندگی روزمره وعشایری لرهای بختیاری برای خوش عطر نمودن بعضی مواد غذایی وخوش بونمودن مشک های تازه ساخته وپرداخته شده از پوست بز یا میش استفاده می شده است . همچنین از چویل به عنوان گیاهی برای ضد عفونی فضای محل زندگی نیز ستفاده می کرده اند . زنان عشایر لر بختیاری پس از اینکه پوست بز را برای حمل ونگهداری روغن حیوانی دباغی نمودند وجداره ی داخلی آن را پرداخته نمودند (جداره ی بیرونی پوست را به همان شکل باقی می گذارند تا وجود موهای کوتاه روی پوست بز مانع از تراوش روغن از طریق منافذ پوست به بیرون شود در صورتیکه برا ی تهیه مشک آب وجهت تبادل حرارت وخنک نگهداشتن آب جدارهی بیرونی پوست را نیز دباغی می کنند ) و نام آن را "خیگ " می گویند مقداری از برگها وساقه ی این گیاه علفی را درون خیگ روغن می گذارند تا ضمن خوش عطر وبونگهداشتن روغن در فصل زمستان که این روغن را مصرف می کنند خود را از عطر وبوی چویل محروم نکنند (برای تهیه خیگ به دلیل ضخامت ، دوام ونفوذ پذیری کمتر ، تنها از پوست بز استفاده می شود ).

دربین سرایندگان محلی لری بختیاری چویل به مانند کبک که در میان پرندگان نام خود را ماندگار ساخته است

چویل نیز در میان گیاهان این گونه جایگاهی دارد نمونه ای از شعرهایی که از این گیاهواژه در آن استفاده شده است :

چویل ای تو بو مده موزبوتو سیرم /موعد بو دادنت موگرمسیرم

ای چویل تو اینگونه عطر افشانی نکن من از بوییدن توسیر شده ام

چرا که در هنگام عطر افشانی وبودادن تو من در گرمسیر هستم

که از زبان فردی در مقام یک برزگر که در گرمسیر در حال درو برداشت محصولات کشاورزی است ویا فردی که به هر دلیل دور از ایل ومال زندگی می کند ودستش از چیدن وبوییدن چویل کوتاه است ودر حسرت فضای دل انگیز ییلاق و دیدن معشوقه ویار خود که در اینجا به چویل تشبیه شده است سخن می گوید که در هنگام کوچ واستقرار ایل در ییلاق وسردسیر از آنان جا مانده است .

یا

چویل دوز کمر باد اوشنیدس / دل کر کاردیم تر غم انجنیدس

چویل لطیف وترد روییده در میان کوه وکمر وصخره ها بوسیله بادآشفته شد / دل عاشق(پسر) همانند گیاه "کاردیم" بوسیله خنجر غم له وتکه تکه شده است

کاردیم یا کارده kardim نوعی گیاه خوراکی وتردو شکنند با برگهایی پهن است که از آن آشی به همراه برنج یا گندم شکسته شده برای مصرف صبحانه است بسیار ملین است وخاصیت دارویی نیز دارد

که پس از چیدن آن را با کارد به شکل قطعات ریز در می آورند

انجنیدن : ریز ریز کردن گیاهی ترد ولطیف با کارد یا چاقو

چویل وادس بکنم ودندون کنم پاک

چویل را با دست می چینم وبا دندان غلاف روی ساقه های ترد آن را برمی دارم .

گیاه چویل هم اکنون در ارتفاعات 2200 متری کوه سفید در دهدز وکوه گره در چهار محال وبختیاری ونیز در بلندترین نقطه ی استان خوزستان یعنی کوه برفگیر منگشت با 3300 ارتفاع می روید که متاسفانه نسل این گیاه نیز همانند کرفس وحشی ، تره ی کوهی ، بن سرخ ، اندشت ، اوندوول ، وسایر گیاهان خوراکی ودارویی به دلیل مصرف بی رویه وعدم وجود برنامه های حفاظتی واحیاء رو به نابودی است . در صورتیکه عطر بی مانند این گیاه وسایر خواص در صورت انجام تحقیقات واحیاء ، کشت و پرورش آن به شکل آزاد وگلخانه ای می تواند در صنایع عطر سازی وغیره ... مورد استفاده قرار گیرد .

این هم یک خبر درباره گیاه چویل درخبرگزاری ایسنا

www.isnatums.com/news/archives/health/001648.php - 7k
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
اثر تناوب زراعی بر ترکیب، تراکم و نحوه پراکنش گیاهچه های علف هرز

اثر تناوب زراعی بر ترکیب، تراکم و نحوه پراکنش گیاهچه های علف هرز

اثر تناوب زراعی بر ترکیب، تراکم و نحوه پراکنش گیاهچه های علف هرز





جهت بررسی اثر تناوبهای زراعی بر ترکیب، تراکم و نحوه پراکنش جمعیت علفهای هرز

آزمایشی در سال زراعی 1382 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه

فردوسی مشهد در سه مزرعه مجزا تحت کشت ذرت – جو علوفه ای، نخود – جو

علوفه ای و زیره – جو علوفه ای به اجرا درآمد. گونه ها و تراکم آنها در کوادرتهای

5/0×5/0 متر شناسایی و شمارش شدند. نمونه گیری به روش سیستماتیک به

ترتیب بر روی شبکه هایی به ابعاد 5/12×5/12 متر، 5/11×5/11 متر و 5×10 متر و

دردو مرحله، یکی قبل از تیمار پس رویشی و دیگری سه هفته بعد از تیمار پس

رویشی انجام گرفت. تراکم علفهای هرز در جو بسیار پایین بود اما بطور کلی تراکم

علفهای هرز در مزرعه تحت کشت زیره – جو بیشترین و در مزرعه تحت کشت

ذرت – جو کمترین بود. از سوی دیگر علفهای هرز در داخل مزرعه به صورت لکه ای

پراکنده شده بودند. برخورد مناسب با این لکه ها اساس مدیریت در مکانهای ویژه

می باشد. نتایج نشان داد که ترکیب و تراکم گیاهچه ها، تحت تاثیر گیاه زراعی و

عملیات مدیریتی انجام شده در مزرعه قرار دارد و با اجرای یک تناوب صحیح و اعمال

مدیریتهای منطقی در آن می توان تا حدود زیادی مشکل علف هرز در گیاه زراعی را
با حداقل میزان مصرف علف کش بهبود بخشید.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
ببخشید انگار دوبارآپلود کردم.
آقای مدیر لطفا" حذفش کنید
ممنونم
 

کلروفیل

عضو جدید
کاربر ممتاز
ممنون از عکست *878* . نمونه پازاغیش رو من خیلی دوست دارم . همون که برگهای باریکی داره . و اما اینکه تو نور قرار بگیره رنگش بیشتر میشه : واسه خاطر تحریک رنگدانه هاست که نور روشون تاثیر داره . مثل حسن یوسف که جلو نور باشه رنگای بیشتری از خودش نشون میده :gol:
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
اثر تراكم و آرايش كاشت بر عملكرد ذرت دانه اي رقم سينگل كراس 700

اثر تراكم و آرايش كاشت بر عملكرد ذرت دانه اي رقم سينگل كراس 700

اثر تراكم و آرايش كاشت بر عملكرد ذرت دانه اي رقم سينگل كراس 700





به منظور تعيين تراكم و آرايش كاشت مناسب ذرت رقم KSC700 آزمايشي با استفاده

از طرح بلوك هاي كامل تصادفي به صورت استريپ پلات- فاكتوريل با چهار تكرار طي

دو سال زراعي (3-1382) در شرايط آب و هوايي خرم آباد به اجرا درآمد. دو فاصله رديف

60 و 75 سانتي متر در كرت هاي افقي و دو تيمار الگوي كاشت يك و دو رديف روي

پشته و تراكم در چهار سطح 95, 80, 65 و 120 هزار بوته در هكتار به صورت فاكتوريل

در كرت هاي عمودي مورد بررسي قرار گرفتند. نتايج نشان داد كه با الگوي كاشت

دو رديفه امكان افزايش تراكم وجود دارد به طوري كه آرايش كاشت دو رديفه با فاصله

رديف كاشت 75 سانتي متر و تراكم 95 هزار بوته در هكتار با 12.24 تن در هكتار عملكرد

دانه برتري معني داري نسبت به ساير تيمارها داشت. در آرايش كاشت يك رديفه،

فاصله رديف 60 سانتي متر با تراكم 80 هزار بوته در هكتار با عملكرد 10.9 تن در هكتار
در مرتبه بعدي قرار گرفت.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
اثرات تنش خشكي، مقادير فسفر و روي بر توزيع عمودي سطح برگ، نفوذ نور

اثرات تنش خشكي، مقادير فسفر و روي بر توزيع عمودي سطح برگ، نفوذ نور

اثرات تنش خشكي، مقادير فسفر و روي بر توزيع عمودي سطح برگ، نفوذ نور

در سايه اندازه و رابطه آن ها با عملكرد دانه ذرت (Zea mays L.
)






سطح برگ وتوزيع آن در سايه اندازه گياه ذرت (Zea mays L.) تعيين کننده نفوذ نور

براي فتوسنتز مي باشد که تحت تاثير ميزان رطوبت وعناصر غذايي موجود درخاک

قرار مي گيرند. بدين منظور تحقيقي با سه ميزان تنش خشکي از طريق آبياري

بر اساس رسيدن رطوبت خاک به 70(I70) ، 60 (I60) ، (I50) 50 درصد ظرفيت مزرعه (FC)

به عنوان سطوح فاکتور اصلي و عناصر روي در سه ميزان صفر(Zn0) ،

10 (Zn10)10 و (Zn20)20 کيلوگرم در هکتار Zn و فسفر در دو ميزان صفر (P0) و

(P150)150 کيلوگرم در هکتار P2 O5 در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي به صورت

اسپليت - پلات فاکتوريل با چهار تکرار به اجرا گذاشته شد. منحني پلي نوميال

زنگوله اي شکل رابطه ميان سطح تک برگ و تعداد برگ را با بيشترين تراکم سطح برگ

در بخش مياني سايه انداز منعکس نمود. رابطه ميان شاخص سطح برگ (LAI) و ارتفاع

گياه در زمان ظهور گل تاجي نيز از يک معادله درجه سه پلي نوميال (R2?0.95) پيروي

نمود. نتايج نشان داد که تنش خشکي موجب کاهش سطح تک برگ، تعداد نهائي

برگ و شاخص سطح برگ در ذرت مي گردد. با افزايش تنش خشکي، درصد نفوذ

نور (PAR) به کف سايه انداز گياهي به طور معني داري افزايش يافت. مصرف بيش

از حد فسفر نيز تاثيري مشابه تنش خشکي ولي با شدت کمتر بر صفات ياد شده

داشت. اختلاف معني داري ميان سطوح روي مشاهده نشد و اثرات متقابل نيز براي

هيچ يک از صفات معني دار نبود. رابطه خطي قوي ميان عملکرد دانه با شاخص سطح

برگ کل، زير بلال و بالاي بلال و هم چنين درصد جذب نور در سايه اندازه ذرت در زمان
ظهور گل تاجي مشاهده شد.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
اثر تنش كمبود آب بر هيدرات هاي كربن غيرساختماني در گونه هاي Onobrychis viciifoli

اثر تنش كمبود آب بر هيدرات هاي كربن غيرساختماني در گونه هاي Onobrychis viciifoli

تغييرات هيدرات هاي كربن غيرساختماني با استفاده از طرح كاملا تصادفي به صورت

فاكتوريل شامل تيمار تنش كمبود آب از طريق آبياري بر اساس كسري از درصد رطوبت

ظرفيت مزرعه در سه سطح (50، 75 و 100 ظرفيت مزرعه) طي دوره هاي رويشي و

زايشي در گونه هاي O. viciifolia و O. radiate در شرايط گلخانه بررسي و مقايسه شد.

حداكثر دماي گلخانه 38 درجه سانتيگراد و دماي حداقل 14 درجه سانتيگراد بود.

تيمارهاي تنش 40 روز پس از كاشت اعمال شد.
بر اساس نتايج گونه O. viciifolia قادر به تحمل سطح تن FC 50% نبود، در حالي كه

گونه O. radiate به راحتي اين سطح از تنش را تحمل كرد. بررسيهاي بيوشيميايي

نشان داد كه ميزان قندهاي محلول در ريشه و اندام هوايي در هر دو گونه با افزايش

شدت تنش، نسبت به شاهد افزايش داشت، در حالي كه ميزان نشاسته با افزايش

شدت نسبت به شاهد كاهش نشان داد. مقايسه دو گونه O. viciifolia و O. radiate

نشان داد كه گونه O. radiate به هنگام تنش ميزان قند محلول بيشتري داشت و از اين

نظر با گونه O. viciifolia تفاوت معني داري را نشان داد، بنابراين، نتايج اين بررسي را

مي توان در مطالعات اصلاحي و گزينش در جهت افزايش مقاومت به خشكي در گياهان
بكار گرفت.
 

سرمد حیدری

مدیر تالارهای مهندسی شیمی و نفت
مدیر تالار
اثرات تنش خشكي و مقادير روي و فسفر بر غلظت و كل جذب عناصر در ذرت

اثرات تنش خشكي و مقادير روي و فسفر بر غلظت و كل جذب عناصر در ذرت

عملكرد دانه در گياه ذرت (Zea mays L) كه متاثر از ساير صفات زراعي ميباشد، شديدا

تحت تاثير عوامل محيطي قرار ميگيرد. تنش خشكي و عناصر غذايي از مهمترين اين عوامل

ميباشند. بدين منظور تحقيقي با سه سطح تنش خشكي از طريق دور آبياري براساس

I__70)70 ، (I__60)60 ) و I__50)50 ) درصد FC، به عنوان سطوح فاكتور اصلي و عناصر

روي در سه سطح

صفر Zn__0) ، (Zn__10)10 ) و Zn__20)20) كيلو گرم در هكتار zn از منبع سولفات روي

و فسفر در دو سطح صفر (P__0) و P__150)150) كيلوگرم در هكتار p2o5 در قالب طرح

بلوك‌هاي كامل تصادفي به صورت اسپليت پلات- فاكتوريل در چهار تكرار و طي دو سال به

اجرا گذاشته شد. صفات اندازه گيري شده شامل غلظت فسفر، روي، آهن، منگنز و مس

در برگ پرچم و دانه و همچنين كل جذب عناصر در دانه بود. نتايج نشان داد كه تنش خشكي

موجب كاهش غلظت عناصر در برگ پرچم گرديد، ليكن به دليل افت شديد عملكرد دانه ناشي

از تنش خشكي، غلظت اين عناصر در دانه افزايش و كل جذب عناصر در دانه كاهش يافت.

مصرف بيش از حد فسفر موجب افزايش غلظت آن در برگ پرچم گرديد، ليكن غلظت ساير

عناصر را كاهش داد. كاربرد روي غلظت اين عنصر در برگ پرچم و دانه ذرت را به طور معني

داري افزايش داد.
 

vahid mahdavi

مدیر بازنشسته
سرمدجان خسته نباشي دوست من
فعاليتتان در تالار قابل تحسين مي باشد
ار فعاليتتون در تالار كشاورزي واقعا خوشحالم
اميدوارم اين همكاري تداوم داشته باشه
 

vahid mahdavi

مدیر بازنشسته
مطالبي در رابطه با رشته زراعت

در اين تاپيك مطالبي در ارتباط با رشته زراعت قرار داده مي شود.
در ابتدا از دوستون جناب آقاي سرمدي نهايت تشكر را داريم​
 

dms

عضو جدید
با تشكر از مطالب همه دوستان
دوستان عزيز اگه در مورد سيب زميني اطلاعاتي دارن ويا منبعي ميشناسن به من كمك كنند.
با تشكر:que:
 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
اینم دوتا کتاب در مورد آفات و بیماریهای سیب زمینی هست.
کتاب خوبی هست اگه در مورد عوامل خسارت زای سیب زمینی هم مطلب می خواین.



 

hamid_a

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
ممنون افسون جان خیلی زخمت می کشی

بازم تشکر ندارم :cry:
 

dms

عضو جدید
خيلي ممنونم از كمك دوستان...:gol:
من بيشتر در مورد داشت اطلاعاتي نياز دارم...
البته من به صورت تجربي و كشاورزي نيمه مكانيزه كار كردم و در حال حاضر از دوستان با تجربه كمك مي خوام.
در كتابها يك سري اطلاعات كلي ذكر ميشه كه در عمل متفاوت مي باشد
در هر صورت هر كدوم از دوستان كه مو تونن مرا راهنمايي كنن.
با تشكر ;););)
 

dms

عضو جدید
دوستان مطالب زير به نظر من جالب آمد گفتم در اينجا ذكر كنم شايد براي شما هم جالب باشد.
اين مطلب در مورد آبياري زير سطحي مي باشد كه در قديم استفاده مي شد و من فكر نمي كنم در حال حاضر كاربرد داشته باشد ولي با توجه به تحقيقات جديد نشان داده كه كارايي برتري نسبت به روش هاي ديگر دارد:
نیاز آبی گیاهان
به نوعی این عنوان را کاملا" رد کرده و می گوئیم نیاز غذائی گیاهان ، آب برای گیاهان همان جایگاهی را دارد که برای انسان و حیوان دارد ، درحالیکه انسان و حیوانات به آب نیاز دارند معمولا" نیاز آبی انسان و حیوانات مطرح نمی شود بلکه نیاز غذا مطرح است ، آب یک ترکیب شیمیائی است که ضمن حلال بودن ،تجزیه وبا سایر عناصر ترکیب می شود .در مواد غذایی انسان با مواد خشک ترکیب و قابلیت هضم ممکن می گردد .75% بدن انسان آب و 25% ماده خشک ، مقداری آب همواره در گردش و در مسیر سوخت و ساز و حفظ حیات میکروبی در دستگاه گوارش می باشد تا امکان جذب عناصر و مواد غذائی با درصدی رطوبت جهت استحاله و تجزیه فراهم آید .(کلیت اثرات آب در بدن انسان)
استحضار داشته باشید دقیقا" همین رویداد برای گیاه اتفاق می افتد ، خاک دستگاه گوارش گیاه است و رطوبت خاک باید در حدی باشد که بدون بوجودآمدن شرایط اشباع و شستشو ، زمینه فعالیت میکروبیولوژی خاک فراهم تا عناصر و مواد غذائی موجود استحاله ، تجزیه ، محلول، و توسط ریشه گیاه جذب گردد .
نقش مخرب آب در سیستم گوارش انسان باعث بروز مشکلات فراوان تا حد مرگ می شود و در گیاه نیز همین روند حادث می گردد و لذا نیاز آبی گیاهان عنوان مناسبی نیست ولی به دلیل معمول بودن آنرا بگونه ای دیگر تحلیل و تعریف می نمائیم .
نیاز آبی گیاهان را تابع تبخیر و تعرق پتانسیل دانسته که این نظریه باعث اعمال مقادیرآب غیر ضروری،بلکه مخرب به خاک می گرددکه این امرنه تنها باعث کاهش بهره برداری بهینه ازمنابع آب برای تولید بلکه زمینه کاهش شدیدمحصول نیزمی گردد .
تعریف فعلی نیاز آبی گیاهان بر اساس رژیم آبیاری است ،کمااینکه رژیم های آبیاری فعلی باعث اثرات تخریبی فراوان درخاک می گردد و ما به اشتباه آنرا نیاز آبی گیاه معرفی و آموزش می دهیم و زمینه گمراهی دانشجویان و کشاورزان را فراهم می کنیم .
توجه فرمائید : این روشهای آبیاری هستند که آب مصرف می کنند نه گیاهان و این رژیم های آبیاری هستند که اثرات ویران کننده و یا سازنده در خاک ایجاد می کنند
در روشهای فعلی آبیاری به دلیل اشباع خاک و عدم امکان جذب ، گیاهان از رشد بازمانده و انرژی زیادی را صرف خارج کردن اب اضافه خاک از طریق جذب و تعریق می نمایند تا خاک را که توسط ما اشباع گردیده به تعادل برسانند . متأسفانه نیاز آبی گیاهان را تابع تبخیر و تعرق پتانسیل اعم از تبخیر از سطح خاک و گیاه برشمرده و اعمال می کنند که با تغییر روش آبیاری از غرقابی به قطره ای مبنا را 75% یا 50% و یا هر عدد دیگری قرار داده و اعمال می نمایند ، درحالیکه علیرغم کاهش نسبی نسبت به آبیاری غرقابی بدلیل نوع حرکت مستقیم آب از سطح به زیر سطح باز هم اشباع در پروفیل های مختلف از جمله سطح ایجاد و ضمن تخریب ساختمان خاک و ایجادسله ، مانع از خروج گازهای مضر و تهویه مطلوب و پایداری جمعیت میکروارگانیسم ها و.... می گردد .
نیاز آبی که امروز مطرح است نیاز تابع است نه نیاز آبی گیاه ، نیاز تابع ، نیاز تابع تبخیر و تعرق پتانسیل نیست بلکه نیاز تابع رژیم آبیاری است ،
به عبارتی ساده ما با روش مثلا" آبیاری قطره ای مقادیری آب را در شعاع معینی اعمال می کنیم ، صرفنظر از اثرات آبیاری بر مواردی که قبلا" اشاره گردید سطح مشخصی از خاک را مرطوب می کند که این میزان رطوبت به تبع تبخیر از سطح خاک چه به دلیل دما یا باد از انتفاع خارج گشته و از طرفی به دلیل وجود سله در خاک به تبع صعود موئینه و اثر دمای محیط تا عمق معین خاک آب از زیر سطح به سطح آمده و تبخیر ادامه می یابد .
از طرفی به دلیل وجود نیروی ثقل مقادیری آب نیز بصورت نفوذ عمقی از دسترس خارج می گردد که این میزان تابع نیروی ثقل می باشد و از جهت سوم نیز همانگونه که اشاره گردید گیاه جهت ایجاد تعادل رطوبتی در خاک دست به اقدام زده و آب را از خاک خارج و توسط روزنه های اندامی به تعرق درمی آورد که تابع شرایط سخت گیاه است (تابع تبخیر از گیاه ) و مقداری نیز تابع نیاز واقعی گیاه است .
با عنایت به اینکه رژیم آبیاری باعث تبعیت های چهارگانه می شود و هر رژیم ابیاری باعث افزایش و یا کاهش اثرات تابع می گردد ، تغییرات میزان آب اعمالی در رژیم را با نگاهی خطا تابع تبخیر و تعرق پتانسیل فرض و اعداد 100% یا 75% تبخیر و تعرق و یا هر عدد دیگری در نظرگرفته و اعمال می نمایند .
این در حالیست که
1)آب را تابع انرژی محیط اعم از دما و باد قرار داده و نابود می کنند ، ( اثرات سوء بماند )
2) آب را تابع نیروی ثقل خود به عمق و یا شعاع غیرقابل بهره برداری می رسانند
3) آب را تابع تلاش گیاه برای بقا از طریق روزنه ها (صرف نظر از اثرات مخرب) به اتمسفر می فرستند، اثرات مضاعف تخریب به دلیل ایجاد رطوبت بسیار مضر در محیط مزرعه و باغ که به آن خواهیم پرداخت بماند. ما با روشهای فعلی آبیاری و ارائه فرمولهائی که خود بر اثر روش غلط تعریف کرده ایم ضمن نابودی منابع محدود آب ، زمینه تخریب هر چه بیشتر حیات خاک ،اتمسفر خاک ، ساختمان خاک ، موادغذائی خاک گردیده و مانع از پدیدار شدن قابلیت های نهفته در طبیعت گردیده ایم که به آن خواهیم پرداخت .
نتیجه می گیریم نیاز آبی گیاهان تابع تبخیر و تعرق پتانسیل نیست و نیاز غلط اعلام شده ، تابع رژیم آبایری بوده و این رژیم آبیاری است که تابعیت های چهارگانه را ایجاد نموده در حالیکه فقط یک تابع آنهم تابع نیاز خالص معیار است ، و باید بگونه ای روش آبیاری ایجاد کنیم که تابع نیاز خالص باشد و به همین دلیل افتخار می کنیم که می توانیم نیاز خالص را بعنوان نیاز واقعی در رژیم آبیاری تعریف کنیم ، رژیمی که بتواند نیاز واقعی گیاه و خاک به آب را تامین و تمامی عوامل بازدارنده در روند تعادل طبیعی خاک را حذف نماید ، اثری بر خاک و به تبع آن بر گیاه می گذارد که باعث ارتقاء تمامی خصوصیات و صفات ژنتیکی نهفته در گیاه گردیده و گیاه را به روند تکاملی مطلوب و طبیعی می رساند .
مواردی که در دستاوردهای طرح به آن اشاره گردیده از همین جا نشأت می گیرد .

از تمامی دست اندر کاران آبیاری در کشاورزی اعم از دانشجو ، اساتید کشاورزی مصرانه می خواهیم فراموش کنند معادلات خطائی را که جهت آبیاری بکار می برند ،
شاید خیلی سخت است برای کسانیکه تاکنون علم آبیاری را بر اساس معادلات خطا ترویج ، آموزش داده و بکار می بسته اند ، درک کنند که هیچ یک از علوم فعلی پایه و اساس در مقابل آورده های نوین علمی ندارد، بهتر است هر چه زودتر حقیقت را بپذیریم و در مقابل علم سر تعظیم فرود آوریم.
نیاز آبی تابع چندین فاکتور مختلف از جمله تبخیر و تعرق پتانسیل محیط می باشد کمااینکهتبخیر تعرق پتانسیل در مواردی بسیار کم و در مواردی کمترین تاثیری بر نیاز آبی ندارد ،
تحقیق کنید و به داده های دورانهای قبل که بر اساس تبخیر و تعرق پتانسیل میزان آب آبیاری تعیین می گردید توجه نکنید ، در مقالات تقدیمی با نمودارهای تعیین کننده نسبت کارآئی مصرف آب و مقایسه آن پی خواهید برد که اصولا" علم آبیاری ،خاکشناسی ،میکروبیولوژی ، فیزیولوژی گیاهی ، ژنتیک ، گیاه شناسی باید بازنویسی گردد و اصلاحات اساسی بر اساس داده های جدید صورت گیرد .
تصاویر زیر که از آزمایشات حرکت و میزان رطوبت دروش آبیاری زیر سطحی تهیه گردیده نشان می دهد: برای مثال دو لیتر آب دریک بافت خاک چه شعاعی را با چند درصد رطوبت ایجاد و حرکت رطوبت و تبخیر احتمالی و جذب گیاه در طی روزها اندازه گیری می گردد .



شعاع رطوبتی ناشی از اعمال 2 لیتر آب در خاک سنگین
در تصاویر فوق نمونه هائی چند از صدها آزمایش صورت گرفته بر روی چگونگی حرکت رطوبت نسبت به میزان آب اعمال شده را در سه خاک مختلف مشاهده می فرمائید . تعداد آزمایشات صورت گرفته بر روی حرکت رطوبت در خاک را بدون گیاه و با گیاه بر می شماریم و اشاره هائی از لزوم دقت و ظرافت کار علمی را به شما یادآوری می نمائیم تا استحضار یابید طی 20 سال چه کردیم و چه گذشت و چه بر سرمان آوردند و کجا هستیم ،
 

dms

عضو جدید

موارد فوق همانگونه که اشاره گردید بدون گیاه و جهت تعیین شعاع رطوبتی ، از جهات مختلف ، حرکت رطوبت به عرض ، حرکت رطوبت به عمق ، حرکت رطوبت به سطح ، چگونگی حرکت رطوبتی بعد از قطع آبیاری و اندازه گیری میزان رطوبت از خاک جدار سفال تا انتهای شعاع رطوبتی پس از آبیاری و اندازه گیری تغییرات 12 ساعت و 24 ساعت و 48 ساعت ،72 ساعت ، و 96 ساعت ، 120 ساعت ، 144 ساعت ،148 ساعت پس از قطع آبیاری سپس مقایسه میزان رطوبت خاک در ساعات فوق بین سه خاک مختلف و میزان آب باقی مانده در خاک پس از قطع آبیاری تا 10 روز و نیز تأثیر دمای محیط بر احتمال تبخیر و یا حرکت رطوبت در خاک و مقایسه پتانسیل خاک با دما جهت تبخیر و تکرار همین آزمایشات در محیط گلخانه که شرایط خاص خود را دارا می باشد ،انجام شد .
براساس داده های فوق این آزمایشات با گیاه انجام گرفت تا قابلیت جذب آب (و مواد غذائی) و اثر آن بر حرکت آب در خاک مورد بررسی قرار گیرد . این آزمایشات در مراحل مختلف رشد گیاه مورد بررسی قرار گرفته و ضمن بررسی حرکت ریشه در خاکهای مختلف و رعایت تغذیه آن ضمن تعیین دور آبیاری لازم ، نیاز خاک به آب را جهت تغذیه گیاه تعیین نمودیم .
به موارد فوق باید اثرات کودهای آلی را اضافه کرد ،صدها آزمایش با تکرارهای لازم و نسبت های مختلف با انواع کود آلی مورد بررسی قرار گرفته ، حال پس از انجام بیش از یکصد هزار آزمایش باید داده ها را مقایسه و اثر آن بر روی عملکرد محصول مورد بررسی قرار گیرد . و پس از بررسی عملکرد از جهت کمی محصول را نیز از بعد کیفیت بررسی نمودیم که این کیفیت شامل درصد ماده خشک و عناصر غذائی موجود در محصول می باشد .
این حجم کار بی نظیر را در کدام کشور پیشرفته با این تبعات علمی کاربردی سراغ دارید ؟
آقای رئیس جمهور محترم : تمام دانشکده های کشاورزی را در تعداددانشجویان درحال تحصیل و فارغ التحصیل ضرب و حاصل را در تعداد اساتید ضرب بفرمائید سپس بفرمائید از این تعداد چند دستاورد علمی کاربردی ،تولید علم در داخل صورت گرفته و سپس عدد اولیه را ضرب در تعداد متخصصین کشاورزی بفرمائید ، آنگاه بفرمائید چند طرح ؟
اگر انبوه نتایج تحقیقاتی موجود در انبارهای سازمانهای تخقیقاتی را مورد بررسی قرار دهید که در حال خاک خوردن و یا سوزانده شدن هستند در می یابید که اکثریت قریب به اتفاق از کتابهای خارجی تقلید و مورد تکرار بی معنی قرار می گیرند درحالیکه برای مثال تمامی ویژگیهای روش های آبیاری تحت فشار اعم از بارانی ،قطرهای و... تحقیق جامع از صد سال پیش با آبهای مختلف شده و قابل استناد و اجرا می باشد ، حتی در اقلیم های مختلف ، این تحقیقات برای آموزش تحقیق خوب است ،
این آزمایشات با ابهای شور و درصد ECهای مختلف نیز مورد آزمایش قرارگرفته و همانگونه که قبلا" اشاره گردید اثرات آب شوربر روی محصول ،بر روی سیستم و اثرات بجای مانده بر خاک نیز جهت کشت سال بعد مورد بررسی قرار گرفته و برای هر رویداد دلایل کامل علمی و مشاهده ای ارائهگردید.
کاری که طی 20 سال تلاش بی وقفه شبانه روزی انجام گرفته باید با تامین امکانات ، تجهیزات آزمایشگاهی ، نیروهای متخصص و اعتبارات در چندین دانشگاه پیشرفته غربی صورت می گرفت .
لازم به یادآوری است تعدادی از آزمایشات حرکت رطوبت در خاک را می توانستیم مدلسازی کنیم کمااینکه امروزه بخشی از آزمایشات براساس پاره ای داده ها مدلسازی کامپیوتری می گردد ولی با مقایسه چند مدل حقیقی و مدلسازی شده دریافتیم تفاوت های بسیاری وجود دارد که این امر بدلیل عدم امکان لحاظ نمودن پتانسیل های مختلف دما و خاک واثرات متقابل آن بر یکدیگر می باشد . از جهتی میزان درصد رطوبت در پاره ای آزمایشات بحدی است که در روشهای معمول آبیاری کمترین اهمیتی به آن داده نمی شود درحالیکه رطوبت 5 % تا 7% در سیستم آبیاری زیر سطحی رطوبتی قابل بهره برداری مفید و در پاره ای گونه ها تعیین کننده می باشد .
این میزان رطوبت قابل بهره برداری در سیستم آبیاری زیر سطحی استفاده از آب استحصال شده از هوا را جهت تولید محصولات کشاورزی اقتصادی می نمایاند .
رسیدن به این واقعیت که استفاده از آب دریا ، اقیانوسها در تولید کمحصولات کشاورزی اقتصادی و امکان پذیر می باشد ادعای یکشبه نیست ، بدیهی است پس از هر مرحله از تحقق اهداف از پیش تعریف شده زمینه موفقیت دیگری را در پی داشته که باید براساس اتکا به داده های علمی و مزرعه ای عنوان گردد .
درحالیکه ما توانسته ایم کارآیی مصرف آب در تولیدات گلخانه ای را حداقل به 50 کیلوگرم برسانیم ، با حساب ساده زیر در می یابیم
درآمد از فروش قیمت محصول محصول گلخانه ای (کیلوگرم)
(تومان ) 40،000 = 800× 50
و یا اگر کارآیی مصرف آب را به سی کیلوگرم کاهش دهیم میشود24000=800× 30
درهر دو حال چنانچه قیمت هر مترمکعب آب 1000 تومان ( قیمت تصفیه آب دریا جهت آشامیدن ) محاسبه شود و یا دو برابر آن یعنی 2000 تومان برای هر مترمکعب آب بپردازیم مشاهده می کنیم وحشتناک اقتصادی است .
محاسبه فوق را درخصوص باغات مرکبات درمنطقه 1000 کیلومتر ساحل خلیج همیشه فارس و تا عمق دویست کیلومتری سرزمینی با احتساب حداکثر آب مصرفی در آن منطقه که دارای رطوبت محیطی بالا می باشد 2000 مترمکعب ودر نتیجه 2،000،000 = 2000×1000 تومان که در مقابل افزایش حداقل دو برابری محصول و هزینه کلان استحصال آب در شرایط فعلی بسیار اقتصادی است .
 
آخرین ویرایش:

dms

عضو جدید
تصاویر فوق از اجرای طرح آبیاری زیرسطحی در زمین طبقه 5 که مشابه معادن شن و ماسه و فاقد عناصر غذائی کافی و کودهای آلی می باشد در سال 86 در منطقه خراسان جنوبی گرفته شده درحالیکه از هیچ نوع کود شیمیائی استفاده نگردیده و زمین زیرکشت در همان سال از تپه ماهور به زمین مسطح تبدیل گردیده کمااینکه علیرغم بارندگی مناسب در سال 85 حتی گیاهان مرتعی نیز همانگونه که مشاهده می گردد رشد نکردند .

در سیستم آبیاری زیرسطحی به دلیل قابلیت تامین نیاز آبی گیاهان و ایجاد شعاع رطوبتی مطلوب ریشه ها در شعاع رطوبتی که موادغذائی در آن وجود دارد پراکنده می شوند . این ذهنیت که ریشه اطراف سفال جمع می گردد در مورد کوزه های سفالی صدق می کند که بدلیل عدم قابلیت آبدهی لازم تراکم ریشه در شعاع محدود وجدار کوزه تجمع می یابد

 

shivashiva

عضو جدید
به کمک شما نیاز دارم

به کمک شما نیاز دارم

سلام دوستان
من اطلاعاتی در مورد کاشت -داشت-برداشت چغندر قند می خواستم
از کمکتون ممنونم
 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
سلام دوستان
من اطلاعاتی در مورد کاشت -داشت-برداشت چغندر قند می خواستم
از کمکتون ممنونم
سلام عزیز
خوش اومدی به این باشگاه و تالار
ایشالا که بیشتر بیای اینجا
فقط لطف کن اگه سوالی داشتی توی این تاپیک بگو تا همه بتونن کمکت کنن.
http://www.www.iran-eng.ir/showthread.php?t=42468
یا اگه سوالی داشتین میتونین به این تاپیک سر بزنین.
http://www.www.iran-eng.ir/showthread.php?t=50884
ممنون میشم.

و اما در مورد سوالتون:
از اینا میتونین استفاده کنین.به دردتون میخروه .همه مسائل رو در بر داره.یه تحقیق کامل میشه.
http://beet.blogfa.com/
http://www.iranmania.com/nutrition/foodstuff/features/choghondar.asp
http://www.agri-jahad.ir/persian/data/statistic/book1381/amarname.asp?dd=24
http://aftab.ir/lifestyle/view.php?id=109642
http://www.agristore.ir/class.aspx?tid=8&sid=17&la=fa
http://daneshnameh.roshd.ir/mavara/mavara-index.php?page=%D9%85%D8%A7%D8%B4%DB%8C%D9%86+%D8%A2%D9%84%D8%A7%D8%AA+%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA+%DA%86%D8%BA%D9%86%D8%AF%D8%B1+%D9%82%D9%86%D8%AF&PHPSESSID=9cce51bd4065e9f26f7514b491ecf27d&SSOReturnPage=Check&Rand=0
http://www.mydocument.ir/main/index.php?article=6460
http://www.daneshju.ir/forum/showthread.php?t=24080
http://www.cloob.com/club/article/show/clubname/agri_alonefarmer2/articleid/28191

اینا رو ببینین اگه باز مطلبی خواستین من در خدمتم.
موفق باشین.
 

afsoon6282

مدیر تالار مهندسی كشاورزی
مدیر تالار
شیوا جان چند تا سایت دیگه هم هست که میذارم برات.
البته من متنشونو نخوندم ممکنه تکراری باشه بعضیاش.
فقط حواست باشه که حتما اگه از این مطالب استفاده میکنی منابعشو بنویسی که مشکلی برای خودت و سایت پیش نیاد.(چون خیلی هاش از سایت های دیگه هست)
http://www.ceerang.com/showthread.php?p=27687
http://www.sabziran.ir/index.php?action=news&nid=532&page=11
http://www.hamkelasy.com/content/view/38135/109/
http://www.shadism.com/forum/showthread.php?t=1223
http://t.t.d.mihanblog.com/post/102
http://www.iranian-forum.com/showthread.php?tid=10307
http://www.taleshan.com/arshiv.htm
http://iranpardis.com/showthread.php?t=29834
http://www.civilica.com/Paper-ICECRM03-ICECRM03_012.html
http://www.forum.pacyrus.com/showthread.php?t=1521
http://trifoliumfabaceae.com/echo.htm
http://trifoliumfabaceae.com/morph.htm
http://trifoliumfabaceae.com/morph.htm
http://irangolara.com/index.php?newsid=891
 
Similar threads

Similar threads

بالا