مصالح [ شیشه ]

peyman1364

عضو جدید
دیوارهای شیشه ای دو جداره
امروزه توجه بسیاری از کارشناسان به سوی مسائل مربوط به رفاه و آسایش شهروندان و همچنین کاهش هزینه های پرداختی انرژی معطوف شده است. در این راه اخیرا در اروپا دیوار هایی ساخته می شود که از جنس شیشه است. این دیوارها دوجداره هستند. این دیواره ها به گونه ای ساخته شده اند که هوا در فضای مابین دو شیشه
جریان پویا دارد. ساخت این دیوارها مهر تاییدی بر ساخت دیوارهای نوین در معماری امروز است

دیوارهای حائل دوجداره نسل جدیدی از سیستم های گرماساز، تهویه هوا و سرماساز است که سیستم تعدیل کننده دما را که تا پیش از این در بخش مرکزی درونی خانه نصب می شد امروزه به پیرامون خانه انتقال داده است

فرضیه ساخت این دیوار ها بسیار آسان بوده و با توجه به سیستم های تهویه هوا که قبلا رایج بوده و ناکارآمد نشان داده است؛ معماران و مهندسین را به فکر واداشته است که بر روی مسائل مربوط به کنترل حرارتی متمرکز شوند. این طرح مشابه "پنجره های مونتیسلو" که توسط "توماس جفرسون" طراحی شده است می باشد؛ بدین ترتیب که هوا تمیز و تازه به سطح پایینی آورده می شوند و پس از جذب آلودگی ها و گرما به بلا می رود

مهم ترین تحول تکنیکی که این تولیدات پدید می آورند این است که این سیستم ها همگام با الگوهای معماری نوین بصورت کنترل و نظارت اتوماسیون پیش می رود. این کنترل ها احتمالا جوابگوی نیاز بشر امروز خواهد بود. کارشناسان اینطور برآورد کرده اند که این قبیل دیوارها نقش تولید دوباره انرژی را بر عهده دارند و به واژه "فرانمایی زیست محیطی" معنا می بخشد. سیستم این دیوارها به نحوی است که تمام ابعاد مثبت زیست محیطی را
در خود دارد

سازندگان این دیوارها متخصصانی از کشور آلمان بوده اند که هدف اصلی آنها حفاظت از محیط زیست بوده است. در این دیوارها برای کنترل نور خورشید یک ورقه آلمینیومی سوراخدار با عرض 30 سانتی متر در فضای بین دو لایه شیشه ای دیوار قرار داده می شود. سوراخ های این ورقه آلمینیومی برای این است که بدون نیاز به نور زیاد و همچنین با حداقل نور خورشید بتوان از داخل نمای بیرون را دید. سایه سوراخ های موجود در این ورقه آلمینیومی بر روی بخش انتهایی ساختمان که از این دیوار ها در آن استفاده نمی شود، می افتد. بنابراین در هر دو
قسمت انعکاس نور خورشید باعث پدید آمدن گرمای مضاعف در ساختمان نمی شود

در بین دو جدار شیشه ای هوا جریان دارد و همین امر باعث کنترل انتقال حرارتی می شود. ورقه آلمینیومی دو لایه متفاوت هوا را از هم جدا می کند. لایه بیرونی توسط نور خوشید گرم می شود و به بالا می رود و از سمت
سمت پشت بام از بین دوجدار خارج می شود و هوای پاک و تمیز وارد می شود
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

sma519

عضو جدید
جايگزيني ايمن براي شيشه

جايگزيني ايمن براي شيشه

جايگزيني ايمن براي شيشه


روش ها، نوآوري ها و فنآوري هاي جديد در صنعتساختمان، راهكارهايي را براي مقاوم سازي بنا در برابر حوادث طبيعي، بهينه سازي مصرفسوخت و افزايش طول عمر آن ارايه مي دهند. غالبا اين روش ها مستقل از هزينه، سهولت وزمان اجرا در اين نكته مشتركند كه در حين يا پس از ساخت سازه، قابل اجرا هستند.
شناخت و انتخاب مصالح، مقوله اي است كه پيش از ساخت و حتي طراحي بنا به آنپرداخته مي شود و هر چه دايره المعارف ذهني مهندسان در اين باره غني باشد، منجر بهابتكارات و طرح هايي جسورانه تر با ضريب اطمينان بيشتر، هزينه اجرايي كمتر و باقابليت اجرايي در حداقل زمان خواهد بود .
نور از اجزاي اصلي محيط زندگي ماست كهاز لحاظ جسمي و روحي در تامين سلامت بسيار مؤثر است. از اين رو نورگيرها، پنجره هاو ديگر واحدهاي شفاف و نورگذر ساختماني كه به عنوان ورودي هاي نور شناخته مي شوند،ارزش واقعي خود را پيدا مي كنند. انتخاب مصالح و چيدمان مناسب براي اين اجرا درساختمان مي تواند علاوه بر تامين نور مورد نياز انسان، گياهان، حيوانات خانگي وفراهم آوردن محيطي زيبا و جذاب براي ساكنان و رهگذران، امنيت را نيز به ارمغانآورده و هزينه هاي اجرايي مقاوم سازي و نگهداري پس از ساخت را كاهش دهد.

ورق پلي كربنات از محصولاتي است كه با وجود اينكه در خارج از كشور بيش از چند دهه موردتوجه و علاقه مهندسان ساختماني است، اما در ايران به تازگي در آرشيو فني دفاترساختماني و مشاوران يافت مي شود. اين محصول كه در انواع تك و چند جداره و در رنگهاي مختلف توليد مي شود، داراي ويژگي هايي است كه آ ن را به گزينه بسيار مناسبيبراي جانشيني شيشه در نورگيرها تبديل مي كند. شيشه از معدود محصولات ساختماني استكه نه تنها در زمان زلزله كه پس از آن نيز در روند حركت و امداد رساني اخلال ايجادمي كند و جان انسان ها را با خطر روبه رو مي سازد. سبكي وزن ورق پلي كربنات كمتر ازنصف وزن شيشه در ضخامت برابر، مقاومت بالا در برابر شكست بين 100 تا 250 برابر شيشهو مقاومت در برابر اشعه ماوراي بنفش كه عامل اصلي سرطان پوست و رنگ پريدگي مبلمانداخلي و نورگير است، ورق هاي پلي كربنات را در زمره مصالح مقاوم در برابر زلزلهقرار مي دهد. انواع چند جداره پلي كربنات نيز كمك شاياني در بهينه سازي مصرف سوختمي كند و البته لايه مقاوم در برابر اشعه ماوراي بنفش UV پلي كربنات، آن را برايچندين سال در برابر رنگ پريدگي و تخريب محافظت مي كند.

منبع : http://www.halajan.blogfa.com

:) ;)
 

vahid_pakrou

عضو جدید
کاربر ممتاز
همه چیز درباره شیشه

همه چیز درباره شیشه

شیشه مایعی است بسیار سرد شده و در حرارتی پایین تر از نقـطه انجماد آن ، در حالت مایع قـرار دارد و به طور عمومی ، جسمی است شـفـاف که نور به خوبی از آن عبور می کند و پشت آن به طور وضوع قابل رویت است . شیشه از نظر ساختمان مولکولی در حالت جامد آرایش مولکولی نامنظم دارد . در درجه حرارت های بالا شیشه مثل هر مایع دیگری رفتار می کند . اما با کاهش دما گرانروی آن به طور غـیر عادی افزایش می یابد و باعـث می شود مولکول ها نتوانند در آرایشی که مورد نیاز بلور است ، قرار گیرند . به این ترتیب شیشه از نظر ساختمان مولکولی مانند مایعات نامنظم است ولی این ساختمان غـیر منظم دیگر متحرک نیست .
شیشه جسمی سخت است که سختی آن حدود 8 می باشد و همه به جز الماس ها را خط می اندازد . وزن مخصوص شیشه 5/2 گرم بر سانتی متر مکعب بوده و بسیار ترد و شکننده است . شیشه در مقابل تمام مواد شیمیایی حتی اسیدهای قوی و بازها مقاومت کرده و تحت تاثیر خورندگی واقع نمی شود ، به همین عـلت ظروف آزمایشگاهی را از آن می سازند . فقط اسید فلوئوریک اچ اف بر آن اثر داشته و شیشه را در خود حل می کند .



تاریخچه :

شیشه گری یکی از قدیمی ترین حرفه هایی است که بشر بدان اشتغال داشته است . مصری ها سازنده اولین اشیای شیشه ای بوده اند که ظروف به دست آمده از حفاری مصر قدمت 5 هزار ساله دارد . رومیان نیز از فن شیشه گری مهارت داشته اند . در این صنعت از سایرین پیشرفته تر بودند . رونق شیشه سازی در نخستین ادوار تاریخ اسلامی صورت گرفته است ، زیرا هـنری بود که در مساجد و زیارتگاه ها و تزیینات مـذهـبی جلوه خاصی داشته و مورد استفاده قرار می گرفـت . در ایران نیز ساختن شیشه قـدمت چند هزار ساله دارد . نخستین واحد ماشینی تولید شیشه ساختمانی در ایران در سال 1340 شروع به کار کرد .



ترکیبات سازنده شیشه :

اجزای اصلی تشکیل دهنده شیشه :

با نگاه به جدول عناصر ، کمتر عنصری را می توان یافت که از آن شیشه به دست نیاید ولی سه ماده کربنات دو سود ، سنگ آهک و سیلیس مواد اصلی تشکیل دهنده شیشه می باشند . مواد شیشه ساز مورد تایید موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران عبارتند از سیلیس ، دی اکسید بور ، پنتا اکسید فسفر که از هـر یک به تنهایی می توان شیشه تهیه کرد .



گداز آورها :

کربنات سدیم ، کربنات پتاسیم و خرده شـیشـه ، سـیلـیکات سدیم و سـلـیـس با گدارآورها می باشند در آب حل می شوند و از شفافیت شیشه به تدریج کم می کنند به هـمین عـلـت است که اغلب شیشه های مصرف شده در گـلخانه پس از چند سال کدر می شوند و نور از آن ها به خوبی عـبور نمی کند .



تثبیت کننده ها :

برای آن که مقاومت شـیشـه را در مقابل آب وهـوا ثابت کنیم باید اکسـیدهای دوظرفـیتی باریم ، سرب ، کـلسیم ، مـنـیزیم و روی به مـخـلـوط اضافه کنیم که به این عـناصر ثابت کـننده می گـویند .



تصفـیه کننده ها :

تصفیه کننده ها موجب کاستن حباب هوای که وجود در شیشه می شوند و بر دو نوع اند :

1 ) فـیزیکی : سولفات سدیم ، کلرات سدیم با ایجاد حباب های بزرگ ، حباب های کوچک را جذب و از شیشه مذاب خارج می کنند .



2 ) شیمیایی : املاح آرسنیک و آنتیموان ترکیباتی ایجاد می کنند که حباب های کوچک داخل شیشه را از بین می برند .



تا اینجا به مواردی اشاره کردیم که عدم وجودشان در مواد اولیه باعـث از بین رفتن مرغـوبیت کالا می شد . حال چند ماده دیگر که به نوعـی در تولید شیشه سهیم هستند ، اشاره می کنیم .



افزونی ها :

1 ) استفاده از بوراکس به جای اکسید و کربنات سدیم ( گدارآور ) که در اثر حرارت به سدیم اکسید و بورم اکسید تجزیه می شود و در واقع به جای هر دو ماده عمل می کند .

2 ) استفاده از نیترات سدیم برای از بین بردن رنگ سبز شیشه ( ناشی از اکسید آهن که همراه مواد دیگر وارد کوره می شود . )

3 ) استفاده از اکسید منگنز که باعـث مقاومت بیشتر در مقابل عـوامل جوی و شفاف تر شدن شیشه می شود .

4 ) استفاده از اکسید سرب به جای کلسیم اکسید برای ساختن شیشه های مرغـوب بلور که باعـث درخشندگی شیشه می شوند .

5 ) برای ساختن بلور مرغـوب از اکسـید نقـره اسـتفاده می کنند .

6 ) اسـتفاده از فلدسپار که باعـث مقاومت بهتر در مقابل مواد شیمیایی می شود .

7 ) برای این که شیشه در برابر اسید فلوئوریدریک هم مقاوم باشد ، ترکیباتی از فـسـفـات به آن می افزایند .

8 ) استفاده از خرده شیشه که به ذوب مواد سرعت بیشتری می دهد .

9 ) استفاده از اکسید فلزات برای تهیه شیشه های رنگی .

10 ) اکسید سزیم برای جذب پرتوفروسرخ و اکسیدبر ، برای ازدیاد مقاومت حرارتی مورد استفاده قرار می گیرند .

دو نمونه از عـناصر تشکیل دهنده که عـمومیت بیشتری دارند در زیر ذکر می کنیم .



ترکیبات (1) : اکسید سیلیسیم حدود 74 تا 80 درصد و بقیه شامل پر اکسید سـدیم تا 15 درصد و اکسـید کلسیم 7 تا 12 درصد اکسـید منیزیم 2 تا 4 درصد و 2 درصد هم عـناصر دیگر چون آهن(ш) اکسید ، آلومینیوم اکسید ، منیزیم اکسید ، تیتانیم فسفید ، سیلیسیم تری اکیسد .

ترکیبات (2) : اکسـید سـیـلـیـسـیـم در حدود 73 درصد ، اکسـید سـدیم 15 درصد ، اکسـید کـلـسـیم 55/5 درصد ، اکـسـید منیزیم 6/3 درصد ، اکـسـید آلـومـیـنـیـوم 5/1 درصد ، اکـسـید بور و اکـسـید پتاسـیم هر کدام 4/0 درصد ، اکـسـید آهن و اکـسید سـیلـیـسـیم 6 ظرفـیتی هـریک 3/0 درصد .

عـلاوه بر موارد بالا هـمـیشـه مـقـداری خرده شـیشـه نیز با این مواد وارد کوره می گـردد .


انواع شیشه و کاربرد آن ها :

شـیشـه به اشکال مختلف مورد اسـتفاده قرار می گیرد . در ساخت وسایل تزیینی مانند گل ، تابلو و ... ، در ساختن ظروف آزمایشگاهی و یا ظروف آشپزخانه چون : لیوان ، بطری و ... و در پایان در ساختن شیشه های مسطح که در دو نوع ساده و مشجر عرضه می گردد و مصارف مخـتـلـفی دارد که عـمده ترین آن به عـنوان در و پنجره در کارهای ساختمانی است که به شکل های مختلف از شامل : شیشه های شفاف ، نیمه شفاف و رنگی ، جاذب حرارت ، ایمنی ، دوجداره ، سکوریت و ... . وجود دارد. خم چنین در آینه سازی ، صنایع نشکن ، صنایع یخچال سازی ، میزهای شیشه ای ، انواع شیشه رومیزی و تیغه کاری ساختمان کاربرد دارد .

شیشه رنگی :

به دو طریق می توان شیشه رنگی به دست آورد .

1 . با افـزودن و کم کردن بعضی مواد شیمیایی در مصالح اولیه تهیه شیشه . برای نمونه اکسیدهای مسی به شیشه رنگ های مختلف قرمز می دهند و رنگ آبی پر رنگ به وسیله اکسید کبالت به دست می آید . رنگ زرد با افزودن اکسید اورانیوم و کادمیوم حاصل می شود .

2 . شیشه سفید را در شیشه مذاب رنگی فـرومی کنند تا دو روی آن رنگی شود . شیشه های رنگی در ویترین مغازه ها ، نمایشگاه ها ، آزمایشگاه ها و ساختمان های صنعتی به کار می روند .



شیشه ضد آتش ( پیرکس )

همراه مواد اولیه این شیشه ها در مقابل حرارت ، مقاومت زیادی دارند ، مقدار زیادی اکـسـید بوریک به کار می رود و سـیلـیس آن ها از انواع شیـشـه های معمولی بیشتر است . معمولا از آن ها به عنوان ظروف آزمایشگاه و آشپزخانه و یا در جلوی بخاری های دیواری و اجاق ها استفاده می نماید .



شیشه مسطح

این نوع شیشه را با اضافه نمودن توری فلزی ، میان شیشه می سازند و بیشـتر برای درهای ورودی ، کارگاه ها ، موتورخانه ها ، آسانبرها و هـر جایی که خطر شکـسـتن و فرو ریختن شیشه وجود دارد ، استفاده می نمایند .



شیشه دو جداره ( مضاعف )

این نوع شیشه از دو لایه ساده و گاهی رنگی که به موازات یکدیگر قرار گرفته اند و لبه ها یا درز های آن ها هوابندی شده است و فضای بین آن ها با مواد خشک کننده ای مانند ســیـلــیکــاژل پر و یا در بعضی از موارد بین دو لایه خلا ایجاد می شود . این نوع شیشه که عایق گرما ، سرما و صداست در بسیاری از ساختمان ها مانند فرودگاه ها ، هتل ها و بیمارستان ها به کار می رود .



شیشه سکوریت

در این حالت ، شیشه مجددا تا حدود 700 درجه سانتی گراد حرارت داده شده و بعد به طور ناگهانی و تحت شرایط خاص و نظارت شده ای سـرد می شود . این عمل باعث کاهش افزایش مقاومت شیشه ( حدود 3 الی 5 برابر ) در مقابل ضربه و نیز شوک های حرارتی می شود . این شیشه ها در صورت شکستن ، به ذرات ریز و مکعب شکل تقسیم می شوند که آسیب رسان نیسـتند . از این نوع شـیشـه در ویترین فروشگاه ها ، درهای شـیشـه ای و پنجره های جانبی خودروها استفاده می شوند .



شیشه نشکن

این نوع شیشه ها شامل دو یا چند لایه شیشه اند که به وسیله ورقه هایی از نایلون شفاف تحت حرارات و فشار به هم متصل می شوند . همچنین بعضی از انواع شیشه های طلق دار به عنوان عایق صوتی ، جاذب حرارت ، کاهنده شفافیت و شیشه ایمنی به کار برده می شوند . وقتی که این شیشه ها می شکنند ، خاصیت کشسانی نایلون ، مانع از پخش و پراکندگی ذرات شیشه می شود . از جمله کاربردهای این نوع شیشه ها در خودرو ها و ویترین مغازه هایی که اشیا گران قیمت می فروشند استفاده می گردد . ممکن است شیشه نشکن را از جنس شیشه سکوریت بسازند .



شیشه انعکاسی ( بازتابنده ) ( رفلکس )

در این نوع شیشه ها ، یک سطح شیشه با یک پوشش منعکس کننده نور و حرارت و از جنس فلز یا اکسید فلزی دارای این خاصیت ، پوشانده می شود . این نوع شیشه ها ، نور خورشید رامنعکس می کنند و در کاهش حرارت و درخشندگی نور موثرند . اگر در روشنایی روز از بیرون به شیشه انعکاسی نگاه کنیم مشاهده می کنیم که تصاویر اطراف را مانند آینه باز می تاباند و اگر از داخل به بیرون نگاه کنیم شیشه کاملا شفاف خواهد بود . شب ها پدیده مذکور برعکس است یعنی شیشه از خارج شفاف و از داخل مانند آینه است این شیشه با انعکاس نور خورشید ، حرارت ناشی از تابش خورشید را به طور قابل ملاحظه ای کاهش می دهد و در نتیجه باعث صرفه جویی در هزینه های احداث ، راه اندازی و نگهداری دستگاه های تهویه و تبدیل می شود
 

motarez

عضو جدید
دانلود پروژه مصالح ساختمانی؛ تاثیر پوششهای مدرن در بهبود عملکرد شیشه

دانلود پروژه مصالح ساختمانی؛ تاثیر پوششهای مدرن در بهبود عملکرد شیشه

با سلام خدمت شما دوستان گرامی؛
پروژه ای کامل و عالی در خصوص تاثیر پوششهای مدرن در بهبود عملکرد شیشه. برای دانلود روی لینک زیر کلیک کنید:




:) وبلاگ تخصصی خانه عمران در خدمت شماست :)
:w27:
;) تشکرهای شما مشوق ما در خدمتگذاری بهتر به شماست ;)
 

Rah Pardaz

همکار مدیر تالار مهندسی عمران متخصص راهداری
کاربر ممتاز
درود بر شما دوستان ......

در این پست می خواییم در خصوص نکات نظارتی در شیشه های دو جداره .. از هنگام عقد قرارداد تا تحویل اون..... بحث کنیم ..........لازم ذکر کنم اکثر مطالب فوق تجربی می باشد.


تشخیص گاز در شیشه دو جداره.jpg

جهت پنجره های یو پی وی سی .......شیشه های دو جداره استفاده میشه که نکاتی رو در هنگام عقد قرارداد با شرکت مذبور سعی کنید..... در نظر داشته باشید

1- یراق آلاتی که قرار مصرف بشه ..... نوع مارک ....رو مشخص کنید.....حتی کشوری که ساخته ....
2- شیشه های دو جداره که قرار داد می بندید ....... حتما صنعتی قید کنید و وجود گاز آرگون بین شیشه ها رو ذکر کنید.
3- مشخص کنید...... شیشه و پنجره هایی که به ساختمان شما میاد حمل آون به طبقات بر عهده کی هست .
4-هنگام تحویل لوازم به درستی چک کنید .... سپس رسید رو امضاء کنید
5- شیشه هایی که محل کارگاه حمل میشه ........ رو شما زمانی تحویل بگیرید.........که روی پنجره نصب شده باشه و چک کنید .که شکسته یا مشکلی نداشته باشه .....
6- هنگام نصب پنجره ها .....متذکر بشید ...... سمت نما ساختمان رو برچسب ها محافظ پی وی سی رو بکنن......و گرنه بعد ....به سختی بایستی این کار انجام بشه ....
7- حتما مبلغی رو به عنوان حسن انجام کار با شرکت به توافق برسید که معمولات 10 درصد هست . تا نزد شما تا پایان کار باقی بمونه .
8- کنترل کنید جهت چسباندن شیشه ها از چسب آکواریوم استفاده نکرده باشند.
9-هنگام نصب شیشه ها در پنجره ها زیر سری شیشه ها را با تکیه ها پلاستیک که مخصوص این کارهستند که اصطلاحا تنظیمر شیشه است استفاده کنند و از قراردادن خورده سفال و سایر اشیاء جلوگیری کنید.
10-حتما گاز دار بودن شیشه ها دو جدار رو چک کنید.
11- اختلاف تولید شیشه صنعتی تا روش دستی در هر متر مربع بین 7000 تا 10000 تومان هست درهر متر مربع
12- قیمت هر متر مربع شیشه دوجداره تولید شده صنعتی متر مربعی 35000 تومان در صورتی که روش دستی 25000 تومان قابل خرید می باشد.

روش ها معمول تجربی دوستان در خصوص تشخیص گاز دار بودن شیشه های دو جداره :

- در شیشه ها دو جداره یک نوار آلومینیومی بین دو شیشه قرار داده که د قسمت بالا دو ضلع کم عرض شیشه دقت کنید..... باید دو سوارخ کوچک با فاصله وجود داشته باشه .....که با کمک یکی از این سوراخها هوای شیشه خارج میشود و از یکی دیگر گاز آرگون تزریق می گردد.........
- تزریق گاز تا جایی بنده می دونم به دو روش سوپاپی و سوزنی تزریق میشه ...... در روش سوپاپی وجود در سوراخ در سمت بالای عرض کم شیشه قابل دیدن هست که با هم فاصله دار هستند ........ از یکی جهت خارج کردن هوا و از دیگری جهت وارد نمودن گاز آرگون استفاده می کنن.....
- یک روش دیگر رو یکی از دوستان در سایت ایران سازه پیشنهاد داده بود که من تا حالا امتحان نکردم ... اون این است که شیشه رو به مدت 3ساعت کامل در آب فرو ببریم ......بعد در مقابل آفتاب قرار دهیم .... با به وجود آمدن بخار درون شیشه عدم وجود گاز آرگون تایید میشود .
- وجود بخار در درون شیشه ها دوجداره نشان از عدم وجود گاز آرگون و یا تخلیه شدن آن است .


نویسنده :[ Rah Pardaz ] مجید یوسفی مقدم

از جمله مشکلاتی که در شیشه های دو جداره ساخته شده به روش دستی بوجود میآید به موارد زیر می توان اشاره نمود : از سایت www.upvccenter.com ......به بحثمون اضافه کردم ....

- مه آلودگی داخل دو لایه شیشه
- عدم چسبندگی لازم لایه های شیشه به فاصله گذار به دلیل پرس نشدن
-قرار گرفتن رطوبت گیر در مجاورت هوا و از دست رفتن خاصیت رطوبت گیری آن
-عدم یکنواختی عایق ثانویه و قابلیت نفوذ هوا به داخل دو لایه شیشه - مضافا اینکه در روش دستی فاصله گذار ، چهار قطعه متصل شده اند در حالیکه در روش صنعتی فاصله گذار یک تکه و فقط دارای یک اتصال می باشد .


http://www.www.www.iran-eng.ir/images/icons/xp.gif منبع : وبلاگ تخصصی راهدار


دوستان در این خصوص اگه تجربیاتی دارن در جهت تکمیل شدن این بحث ارائه بدن....... ممنون از شما عزیزان .
 
آخرین ویرایش:

Similar threads

بالا