[مصالح ساختمانی] فوم بتن

در مناطق شمالی و جنوبی کشورمان که دسترسی به منابع خاک رس جهت ساخت آجر و بلوک‌های سفالی وجود ندارد، هزینه‌های حمل و نقل موجب افزایش تا ۱۰۰ درصدی قیمت تمام شده محصولات آجر و بلوک می‌شود. این در حالی است که منابع ماسه بادی فراوان در این مناطق وجود دارد. در این مناطق می‌توان با استفاده از بتن کفی اقدام به ساخت بلوک‌ها و پانل‌های بتنی کرد که به لحاظ اقتصادی کاملاً به صرفه است.


به عنوان مصالح بدون نشست نیز می‌توان در پر کردن حفاری‌های انجام شده در خیابان‌ها، بجای مصالح دانه‌ای، از این مصالح استفاده کرد. همین امتیاز اخیر عملکرد فوم بتن را در صورت استفاده در لایه‌های زیر اساس راه، خصوصاً در مناطقی که دسترسی به منابع مصالح دانه‌ای مناسب وجود ندارد، تضمین می‌کند. در کنار امتیازات فوق، با توجه به مقاومت بالای این نوع بتن در مقابل آتش سوزی‌، می‌توان از آن به عنوان مصالح نسوز نیز استفاده کرد.


پس از تمیز نمودن آنها و افزودن مواد شیمیایی لازم و افزودنی‌های مناسب ماده کف ساز حاصل می‌شود. طول عمر مفید آن حدود دو سال است و از نظر زیست محیطی بی‌ضرر است.‌ علت آن تجزیه پذیری ماده کفساز بوده ولی در مواد کف ساز شیمیایی برای تجزیه پذیری از کلرید استفاده میشود. ‌چون کلرید باعث خوردگی در فولاد بتن آرمه میشود، استفاده از آنها مناسب نیست.

منبع:mobinfoam.com
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
[مصالح ساختمانی] فوم بتن

مزاياي استفاده از فوم بتن برای کف سازی ساختمانها


1- يكي از مهم ترين قابليت هاي فوم بتن كه با توجه به ضرورت كاهش ميزان انرژي مصرفي در ساختمان ها مورد توجه است ضريب انتقال پايين اين محصول نسبت به ديگر مصالح است .در يك مقايسه به زبان ساده چگالي فوم استفاده شده براي ساخت ديوارهاي غير باربر حدود 600 كيلوگرم بر متر مكعب انتخاب ميگردد كه يك ديوار 10 سانتي از اين محصول مقاومتي شبيه به ديوار بتني به ضخامت 2 متر با چگالي 2400 كيلوگرم بر متر مكعب ر ا در برابرانتقال حرارت دارد . كه اين مزيت توانايي كاهش چشمگير مصرف سوخت در ساختمانها و به صورت مستقيم و غير مستقيم كاهش هزينه هاي گرمايش و سرمايش را دارا مي باشد .

2-دومين مزيت اين محصول نسبت به ديگر مصالح ساختماني مقاومت آن در برابر آتش است كه با توجه به تحقيقات انجام شده بر روي اين محصول به صورت تقريبي هر 5 سانتي متر از اين محصول توانايي يك ساعت مقاومت در برابر شعله مستقيم را دارد . اجزا و قطعات ساختمانی با توجه به زمان مقاومت در برابر آتش به سه گروه تقسيم مي شوند :

الف) مانع گسترش آتش : با حداقل نيم ساعت مقاومت در برابر اشتعال و سرايت آتش به طرف ديگر.

ب) مقاوم در برابر آتش : با حداقل يك و نيم ساعت مقاومت در برابر آتش و نيز پايداري در برابر فشار آب آتش نشاني.

ج) بسيار مقاوم در برابر آتش : با حداقل سه ساعت مقاومت در برابر آتش.

-3 يكي ديگر از مزيت هاي اين محصول سبكي آن است كه استفاده از اين مزيت در كف سازي ها و ديوار ها كمك شاياني به سبك
سازي سازه و كاهش بار مرده ساختمان كه نقش بسزايي در جذب نيروهاي جانبي در ساختمان را بر عهده دارد . كه با كاهش نيروهاي
جانبي وارد بر سازه ميتوان از يك طراحي سبك تر استفاده نمود كه با توجه به هزينه تهيه مواد اوليه مصالح ساختماني مي توان صرفه
جويي بسزايي به عمل آورد

-4 سرعت اجراي اين محصول در كف سازي ها به دليل عدم نياز به تراكم وزن كمك شايانيست در توانايي پيشبرد پروژه هاي ساختماني در زمان بندي كمتر نسبت به ديگر مصالح ساختماني

5- کاهش هزينه كف سازي به دليل سطح تراز بدست امده از فوم بتن يكي ديگر از قابلت هاي اين محصول ميباشد .
امكان اجراي تاسيسات ساختمان با كمترين خرابي و تميز ترين شكل ممكن نيز امكان پذير ميباشد.

6-مقاومت مناسب اين محصول در برابر سيكل يخبندان و جذب آب فوم بتن يكي ديگر از امتيازات اين محصول مي باشد . آزمايشات
DIN انجام شده بر روي فوم بتن بر اساس آيين نامه 4226نشان ميدهد كه وزن نمونه مورد آزمايش پس از طي كردن 25 دور 8
ساعته بين دماي 20 - و 20 + درجه سانتيگراد هيچ تغييري نكرد و ظاهر نمونه بسار سالم باقي مانده و تركي در آن به وجود نيامده كه
امكان استفاده از اين محصول را در تهيه جداول خيابان ها و مواردي كه در مجاورت مستقيم با هواي آزاد قرار دارد را فراهم ميسازد .
با توجه به وجود تخلخل بسيار زياد درون فوم بتن ضريب انتقال صوت اين محصول هم بسيار پايين است و عايق صوت مناسبي است

منبع: mobinfoam.com
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
با فوم بتن بهتر و بیشتر آشنا شویم

با فوم بتن بهتر و بیشتر آشنا شویم

مزیت اصلی فوم بتن به عنوان یک بتن غیر سازهای نوین، بالا بودن نسبت مقاومت به وزن و همچنین پایین بودن ضریب هدایت حرارتی و
بالا بودن قابلیت عایق گرما و صدا بودن آن است.
فوم بتن ماده سیمانی است که از مخلوط خمیر سیمان، یا ملات با مواد فوم تولید شده، به وجود میآید. این مخلوط منجر به ایجاد یک ماده متخلخل و سبک وزن میشود. حجم ملات به فوم در مخلوط معین چگالی محصول نهایی و نحوه استفاده از بتن است.
این نوع بتن، به طور معمول یک ماده خود اصلاح و متراکم است که نسبت به بتن معمولی در برابر ترک خوردگی و انقباض، مقاومت بیشتری دارد.
ماده کف زا در ضمن اختلاط با آب در دستگاه مخصوص، با سرعت زیادی حبابهای هوازا تولید نموده و کف حاصل که کاملا پایدار میباشد، در ضمن اختلاط با ملات سیمان و ماسه بادی در دستگاه مخلوطکن وی ه، خمیری روان را تشکیل میدهد. این نوع بتن به صورت درجا با قالبهای فلزی یا پلاستیکی قابل استفاده میباشد. این خمیر پس از خشک شدن با توجه به درصد سیمان و ماسه بادی، دارای وزن حجمی از 300 الی 1600 کیلوگرم در مترمربع خواهد بود
فوم بتن ساخته شده از شن و ماسه و سیمان و فوم، چگالتر است و برای کاربردهایی که نیاز به ماده ساختاری دارند، ایده آل است.
برای مثال:ساخت بلوکهای پیش ساخته، برای عایق کاری و تصحیح صدا در ساختمانهای مسکونی و تجاری، بنیادها و برای کار با قطعات بتن . فوم بتن همچنین ممکن است برای پرکردن قوس در پل ، جایگزین خاک و به عنوان تثبیتکننده برای فنداسیون جاده استفاده شود.
وزن ساختمانی که در آن از بتن فوم استفاده میگردد میتواند تا حدود 35 ٪ نسبت به وزن ساختمانی که با بتن معمولی ساخته شده کاهش یابد.
با استفاده کردن از تجربه و دقت بیشتر در طراحی و استفاده بهینه از بتن فوم امکان کاهش وزن آن تا 50 ٪ نسبت به ساختمان بتن معمولی وجود خواهد داشت و متعاقبًا سهم بار با کاهش وزن بار مرده ساختمان به نصف کاهش خواهد یافت. با کاهش وزن بار مرده ساختمان کاهش درون اسکلت سازه، ابعاد فونداسیون و کاهش آرماتور مصرفی برای فونداسیون را خواهیم داشت ودر نتیجه آن زمان اجرای پروژه مدت کوتاهتری طول خواهد کشید. وزن سبک بتن سبب میشود تا بتوان این بتن را به راحتی به طبقات بالاتر پمپاژ نمود و در نتیجه در هزینه صرفه جویی خواهیم کرد. در زمان استفاده از ساختمان و بهره برداری به علت عایق خوب حرارتی بتن صرفه جوئی قابل توجهای در هزینه مصرف انرژی ساختمان حاصل میشود وکاهش چشم گیری در مصرف منابع ملی خواهیم داشت.

منبع:mobinfoam.com
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
  • Like
واکنش ها: mpb

reza._y

کاربر فعال
مزیت های فوم بتن نسبت به پوکه ریزی

مزیت های فوم بتن نسبت به پوکه ریزی

کف سازی را می توان جزو مهمترین بخش ها در پروژه های عمرانی به خصوص ساختمان سازی نام برد. بعد از تسطیح یک سطح و یا اجرای یک سقف برای زیبایی و دوام آن کف سازی انجام می دهند. کف سازی جزو مراحلی است که نمای کار مجری پروژه است و به نوعی کف سازی بد اعتبار مجری پروژه را خدشه دار می کند در سالیان اخیر کف سازی توسط فوم بتن روبه افزایش است اما هستند کارفرمایانی که مزیت های فوم بتن را نمی دانند و همچنان از پوکه ریزی استفاده می کنند در ذیل بخشی از مزیت های فوم بتن نسبت به پوکه ریزی ذکر می شود :
1-صرفه اقتصادی در هنگام اجرای فوم بتن و در بلند مدت : فوم بتن به دلیل حباب هایی که دارد عایق خوبی برای لوله هایی س که از کف رد شده اند و برخلاف پوکه ریزی دیگر نیازی به ماهیچه کشی و کرم بندی لوله ها ندارد وآن ها را ایزوله می نماید.
2-سرعت اجرا : بتن سبک حداقل 3 برابر سریعتر از پوکه ریزی اجرا می شود و هرچه ارتفاع کف سازی بیشتر شود نسبت مدت زمان اجرا فوم بتن سریعتر می شود.
3-مقاوم در برابر نفوذ رطوبت و عایق صوتی: تخلخل فراوان فوم بتن باعث می شود صداهای کوبه ای و ضربه ای را جذب نمایید و به عنوان یک عایق صوتی عالی عمل نماید.
4-سهولت در مته کاری و برش 5-خواص فوق العاده در برابر سرما و گرما
6-مقاوم در برابر آتش : فوم بتن آتش نمی گیرد و در مقایسه با بتن معمولی در برابر آتش مقاوم تر بوده دلیل آن هم عایق بودن آن است.
7-مقاومت فشاری :
روند افزایش مقاومت در بتن کفی تقریبا نامحدود می باشد و علت آن واکنش با دی اکسید کربن محیط می باشد.
8-مقایسه وزنی : کاهش 100کیلوگرم وزن مرده ساختمان در هر متر مربع
 

MAT ARCHITECT

کاربر بیش فعال
کاربر ممتاز
تجربه شخصی من از استفاده از هر دو سیستم اینه که پوکه ریزی هنوز بهتر از فوم بتن است .
برای ساختمانهای زیر ۴ سقف در زمان اجرا صرفه اقتصادی با پوکه است
در آینده هم چون تمام سیستمهای گرمایش و سرمایشی که در کف کار میشه و یا لوله های رفت و برگشت اونها در کف است از انواع لوله ها چند لایه است و حتما باید درون فوم ( لوله ای ) مخصوصی که دارند اجرا بشه که خود فوم عایق است .
ولی ایراد اصلی که فوم بتن داره اینه که بعد از اجرا بدلیل عدم پیوستگی کامل سقفها ( شیارهایی که بعد از بتن ریزی سقف اجرا میشه ) شیره فوم بتن یا همون سیمانش از ماده کلی جدا میشه و با ته نشین شدن از داخل شیارها به طبقه پایین میریزه و این یعنی اینکه عملا هیچ مقاومتی نداره و تو کارهایی ک زمان میبره تا نازک کاری کف اجرا بشه فوم بتن کوبیده میشه و سطحش از تراز بودن خارج میشه و ملات بشتری باید مصرف بشه . این حالت روی لوله ها که تو کف کار میشه خیلی بیشترخودش رو نشون میده و انگار رو اونها هیچ کفسازی اجرا نشده .
بعلاوه ویبره ای که باید بعد از اجزا بخوره ممکنه به اتصالات لوله های برق ( لوله ۲ پلیکا ) فشار بیاره و اونها رو بشکنه که در این صورت فوم بتن داخل لوله های برق میره و اونها رو کور میکنه و این دردسر خیلی بزرگیه .
ولی زمان کمتری میبره .
 

Similar threads

بالا